WERELD & DENKEN
 
 

Volkskrant-haatzaaiers: Margriet Oostveen

12 jun.2016

Margriet Oostveen heeft niet, zoals heksenzuster ...

Sheila Sitalsing uitleg of detail een om-de-dag column, dus moest wat geduld uitoefenen om zich te kunnen mengen in het alom sfeer-verziekende "Nederlanders zijn allemaal racisten"-debat dat geen debat is want gevoerd in de media en die zijn net zo debat-gezind als de islamitische kerk. Oké, dat is wat streng: BIJNA net zo debat-gezind als de islamitisch kerk.
    Maar evengoed is ook hier de geur van de gifgroene drankjes weer neusverdovend:


Uit: De Volkskrant, 10-06-2016, column door Margriet Oostveen

Wij tegen zijRed
.:
   Inderdaad. Bij de laatste Opsporing Verzocht weer glashelder waarneembaar: de licht- en donker getinte burger tegen de blanke, liefst met een leeftijd boven de 80 en bijna altijd ook vrouw. Pure "wij tegen zij" blankenhaat.
    Maar de genus "heks" leeft in een ander universum:

Het staande houden van Typhoon in zijn hybride ...

In het echte universum: "Het staande houden van een veel te jonge man in een veel te dure auto die ook nog eens tot de economisch zeer achterblijvnede groepen behoort behalve de criminelen onder hen ..."
... was nog niet collectief verwerkt ... of Nella Hassell, ook donker, werd door een motoragent in Capelle aan den IJssel hardhandig in haar gezicht gemept.
    Haar hoofd sloeg er twee keer van achterover.    ...

In de werkelijke wereld: "Een krijsend wijf dat zich met andermans zaken bemoeide werd opzij gezet door een motoragent in een poging de situaite in de hand te houden". Zie de rapporten uit die werkelijke wereld:
carolus magnus - vrijdag 10 juni 04:47
Deze agenten probeerden zo fatsoenlijk mogelijk hun werk te doen te midden van een treiterende groep "mede-landgenoten" die geen middel onbenut liet om de agenten het bloed onder de nagels vandaan te halen, onderwijl met verve hun slachtofferrol spelend. Dat een vrouw in de marge hiervan door een voorstelbaar gefrustreerde agent een paar tikken opliep was niet te vermijden. Alle dames in het betreffende groepje zouden mogen worden aangeklaagd wegens belediging van een ambtenaar in functie. De media zijn wel erg doorgeslagen, gekker moet het niet worden.

Arumes - vrijdag 10 juni 07:29
Elleboogstoot in haar rug? Vuist tegen de kaak? En dat na twintig keer gekeken te hebben? Dat wordt even naar de opticien, Margrietje... De motoragent steekt zijn arm RUSTIG op, waarom zie ik niet, maar hij raakt de vrouw NIET. Het is de vrouw die zich ineens omdraait en de arm van de agent wegduwt. Daarna DUWT de agent tweee keer tegen haar gezicht. Hij slaat niet, maar DUWT. Met zulk opruiend gedrag ben jij net zo erg als de omstanders die er ALLES aan doen om de agenten het bloed onder de nagels vandaan te halen. Bah!

hansvanw - vrijdag 10 juni 13:44
Ik wil u graag doorverwijzen naar het gehele filmpje waar de politie al geruime tijd wordt belaagd (duwen en trekken) en uitgejoeld, voordat deze agent ietwat onhandig de mevrouw in kwestie probeert weg te duwen. De portie verbaal en fysiek geweld die de politie in dit soort wijken te verduren krijgt en de mate waarin het woord discriminatie wordt rondgestrooid, toont al aan dat we hier met een groep van doen hebben die uit is op problemen.

En wat doe je dan als de werkelijkheid je te heet onder de voeten wordt:
carolus magnus - zaterdag 11 juni 01:11
Ik meld dat het oorspronkelijke langere filmpje in dit verhaal nu ineens is vervangen door een ingekorte versie waarin de aanloop naar het duwincident niet te zien is.

Waarna je je vriendjes belt om mee te stoken:
Vlak voordat het filmpje opduikt vraag ik net aan Otto Adang of de politie zich voldoende bewust is van het, volgens hem zelf, immense belang relaties met álle burgers te onderhouden.

 Ha .... M.O. maakt onderscheid tussen "wij en zij". Mag niet.
VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zegt nu dat etnisch profileren door de politie 'erbij hoort', omdat 'bepaalde bevolkingsgroepen nu eenmaal zwaarder vertegenwoordigd zijn in criminele activiteiten'. Stél dat het waar zou zijn dat dubbel zoveel mensen van een bepaalde etniciteit bepaalde delicten plegen, zegt Adang

Tja, stel dat de maan van groene kaas is ... Ook hier bericht uit de werkelijkheid:
Tom L - vrijdag 10 juni 14:21
"Stél dat het waar zou zijn dat dubbel zoveel mensen van een bepaalde etniciteit bepaalde delicten plegen, zegt Adang " Houd je maar van de domme. Volgens CBS waren er in 2013 per 10.000 inwoners 101 autochtone verdachten en 273 allochtone verdachten. Terwijl maar 21% van de inwoners allochtoon is. Dat betekent dat allochtonen DERTIEN keer vaker misdaad verdachten zijn dan autochtonen.

Tja ...
Hij ziet nu te veel burgers 'voor wie het helaas nog steeds niet vanzelfsprekend is dat zij óók Nederlands burger zijn'. Noemt het schrikbarend hoe vaak mensen hier tussen de regels als 'de ander' worden weggezet: 'Zelfs burgemeester Aboutaleb van Rotterdam kreeg in Buitenhof de vraag hoe in 'zijn kringen' over IS werd gedacht'.

En dat is, weer uit die werkelijkheid, omdat zelfs die hoogst geïntegreerde burgemeester van Rotterdam zijn dochters niet buiten eigen kring wil laten trouwen.
'Het verschil tussen 'wij' en 'zij' zit heel diep in mensen', zegt Adang.

Klopt. Zo diep dat zelfs hoogst geïntegreerde burgemeesters van Rotterdam hun dochters niet buiten eigen kring willen laten trouwen. Met als gevolg:
En kijk, zeg ik: Nederland kende nog geen grote, meerdaagse rellen zoals Frankrijk en Engeland. 'Er zijn altijd meer factoren' zegt Adang bescheiden. 'We hebben die rellen nóg niet gehad.'

Maar als het nog een tijdje zo door gaat met die hoogst geïntegreerde burgemeesters van Rotterdam die hun dochters niet buiten eigen kring willen laten trouwen, zullen die rellen er zeker komen.
    Maar wat een Nederlanderhaat ...
    Meer Nederlandhaat van de Elitekrant naar aanleiding van deze kwestie hier uitleg of detail . Meer hekserij hier uitleg of detail .


Naar Journalistieke regels , Sociologie, overzicht  , Media lijst , of naar site home .