WERELD & DENKEN
 
 

PC-club: Margriet Oostveen

Geheel geruisloos, of in ieder geval wat betreft deze redactie, heeft zich bij de Volkskrant een nieuwe kandidaat gemeld voor het edele vakgebied van het columnisme. Misschien deels veroorzaakt door het feit dat het gaat om een gedeelde plaats met meerdere andere, door de Volkskrant in gericht als aanhef van het Opinie-gedeelte onder noemer van "verslaggeverscolumn".
    Maar al snel bleek dat de term "nieuwe" geheel en als gereserveerd was voor de administratieve eigenschap die we kennen als "naam" of specifieker "auteur", want de inhoud is precies dezelfde als die we al kennen van Toine Heijmans, Janny Groen, Lidy Nicolasen, Wilma de Rek, Janny Groen, Annieke Kranenberg, Charlotte Huisman, Cor Speksnijder, enzovoort enzovoort enzovoort, waarvan de belangrijkste boodschap richting rest van Nederland is: "Alle bruine mensen zijn lieve teddybeertjes". Ook al hebben ze hun buren vermoord, van het geld een plaats in een bootje gekocht en hun christelijke medeopvarenden over boord geduwd, ten einde gered te worden door Europeanen zodat ze in Europa dezelfde takkie-takkie cultuur kunnen invoeren als die uit de streken waar ze net vandaan komen. En wie dat anders ziet, is een psychopate oorlogsmisdadiger (de Volkskrant, 20-04-2015, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Bed, bad, boot

Je begint over een totaal ander onderwerp te schrijven. De bierfiets. Dan wordt net bekend dat opnieuw een boot is omgeslagen op de Middellandse Zee en mogelijk 700 migranten zijn verdronken. Waarmee de teller dit jaar, eind april pas, op ruim 1.500 doden ligt.   ...

Handige intro. Dat van die bierfiets is een mooie vondst om alvast "onder water" de boodschap in te luiden die gaat volgen: "Wij zijn harteloze schurken die zich alleen bekommeren om hun eigen leven en de arme door ons Neder-nazi's vervolgde Afrikanen in gaskamers op de Middellandse Zee aan het uitroeien zijn". Schrijven kunnen ze, deze lieden ...
  Intussen is het hier vandaag nóg bed-bad-brood-crisis. Je zou denken dat het kabinet nu wel bij zinnen komt. En bedenkt dat vluchtelingen die deze verschrikkelijke risico's nemen, zich echt niet laten weerhouden door de gedachte dat in Nederland misschien geen bordje eten en een stapelbed klaar staat. ...

Daar zullen ze zich inderdaad niet door laten weerhouden, want ze weten absoluut zeker dat er voor hen een veel beter bedje klaarligt dan thuis in takkie-takkieland, omdat ze net zelf hun buren van een andere stam hebben vermoord, en terecht vrezen dat hen dat zelf ook zal overkomen.
  ...  Hoe wreed willen politici bij 700 dobberende lichamen lijken? ...

En politici die over iets anders praten dan deze bootjesmensen zijn dus meteen al 'wreed'. En in die mening worden de columnvullers gesteund door de sociologiefraudeurs: omdat er honderd elkaar uitmoorden, ben je verplicht om tien van die moordenaars in je eigen huis op te nemen.
  Volgens migratie-expert Leo Lucassen, directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, ... hebben [we. red.] het over nog geen 10 procent van de volksverhuizingen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Hervat dus de reddingsoperaties aan vluchtelingen op zee en verdeel ze over de lidstaten, bepleitte Lucassen zaterdag in deze krant.

En als je dat niet doet ...
  nu dringt een geplande vakantie naar de Portugese kust zich op. Net geen Middellandse Zee, maar toch: wanneer ga je zelf eigenlijk lijken op die toeristen die tien jaar geleden na de tsunami harteloos in de Thaise zon bleven liggen?

... ben je als iemand die naast een natuurramp blijft liggen zonnebaden. Iets dat velen trouwens deden op verzoek van de lokalen, die het weggaan van de toeristen nog veel vervelender vonden ...
    Maar dat zijn dan nog de goeien onder de psychopaten. Want de massa van de Neder-psychopaten is natuurlijk van deze soort:
  ... een krantenknipsel uit 1938 werd dit weekeinde veel gedeeld op Twitter: over Joodse vluchtelingen uit Duitse concentratiekampen, bij Zevenaar teruggestuurd door huilende ambtenaren 'die het onmenselijke bevel uit Den Haag moesten opvolgen': 'Een meisje viel flauw; mannen poogden zelfmoord te plegen en geruime tijd moest het terrein afgezocht worden, omdat een vluchteling verdwenen was om zich voor de trein te werpen. Deze ontzettende tonelen hielden enkele uren aan, totdat de vluchtelingen in de laatste trein gedreven werden, terug naar de hel, die zij menen ontvlucht te hebben.'

De Neder-nazi's die niet onmiddellijk alle bootjesmensen willen opnemen zijn van dezelfde soort van nazi-kampbeulen die de gaskamers bedienen.
    En daar mag je niets op terugzeggen, op die constatering van mevrouw Oostveen:
  Je mag alleen niet meer naar de Tweede Wereldoorlog verwijzen. Niet cool.

En waarom mag mevrouw Oostveen dit allemaal zeggen? Eerst even een inleiding en uitleg van mevrouw Oostveen:
  Vrijdagochtend vroeg kreeg ik een onverwacht telefoontje. Het was Sharif Salihi, een Afghaanse jongen die als kind alleen naar Nederland is gevlucht.

Een aartsleugen. Als kind komt je niet ver. Als kind kom je eerst in een veilig land vlak bij Afghanistan. En dan een veilig land wat verder van Afghanistan, Enzovoort.
  Zolang hij minderjarig was mocht hij blijven, maar tien jaar later dreigde hij alsnog te worden uitgezet. Ik ken hem dankzij twee PVV-stemmers uit Tilburg-Oost: Henk en Connie Louer, hogedrukspuiter en schoonmaak-voorvrouw, tevens voormalig thuistelers van wiet.

Een aartsleugen: types als mevrouw Oostveen gaan niet om met PVV-stemmers - en omgekeerd. Deze mensen zijn door mevrouw Oostveen verzonnen, net zoals laatst in een NPO-programma een zogenaamde PVV-ster een actrice bleek die ingehuurd was om PVV-ster te spelen die zich liet omturnen tot "asielzoekerssteuner". Ze kon reuze overtuigend betogen. En heel samennhangend. En iedereen weet dat alle PVV-stemmers slecht-articulerende holbewoners zijn. Want dat krijgen we dagelijks te horen - van mensen als mevrouw Oostveen.
  Zij voerden luidruchtig actie via omroep Brabant om Sharif voor Nederland te behouden.

Kijk eens ... Precies hetzelfde geval als van die actrice.
  Ze werden populaire personages in mijn toenmalige rubriek in NRC.

Oftewel: deze verzonnen figuren maakten een belangrijk deel uit van een eerdere "Alle bruinen zijn teddybeertjes" propagandacampagne van mevrouw Oostveen. Vermoedelijk de reden van haar komst naar de Volkskrant.
    En na deze lange inleiding komt nu de meest brandende reden van mevrouw Oostveen voor deze activiteiten.
  Ik droeg een bundeltje aan 'Henk en Connie en Sharif' op, omdat ze volgens mij belichamen wat nog goed kan komen in Nederland.

Om "Goed!" te kunnen zijn.
    Mevrouw Oostveen is net als al die andere mensen die werken bij de Volkskrant en de rest van bijna de hele media: een Gutmensch!
Gutmensch 

Oh, oh oh, wat ben ik toch ontzettend GOEOEOEOED!!!

Er is wat ophef over stijl van opvoeden naar aanleidng van een hgiografie op het Surinamse model van de hand van Sheila Sitalsing. Gutmensch Oostveen schrijft een parodie in de vorm van gefingeerde handboeken van de hand van diverse personen. Voorbeeldje (de Volkskrant, 03-06-2015, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Opvoedbestsellers

Enkele suggesties om het jaar mee door te komen.

Minder uitleggen en meer straffen, dreigen of gewoon meteen een tik uitdelen. Nederland (nu ja, de Volkskrant lezend Nederland) is in rep en roer sinds cabaretier Roué Verveer en Sheila 'Ik ga je rammelen' Sitalsing de zweep over ons ouderschap leggen met hun Surinaamse opvoedwijsheden.    ...

Ahmed Aboutaleb
'Worden als Ahmed Aboutaleb'

Maatschappelijk presteren gooit, anders dan wel wordt aangenomen, hoge ogen in de Marokkaanse opvoeding. Conformisme is daarbij, zowel maatschappelijk als sociaal, een voorwaarde. Burgemeester Ahmed Aboutaleb geeft in 'Worden als Ahmed Aboutaleb' het succesrecept voor de bijbehorende opvoeding. Over focus en sancties en Ahmed Aboutaleb. En over Ahmed Aboutaleb, focus, en sancties. Ondertitel: 'Of rot toch op!' Met vertaling in het Berbers. Oktober.
...
Jesse Klaver
'Bastaard Beter Best'

Het opgroeien als zelfverklaarde 'bastaard' in een tijd dat niemand dat woord nog gebruikt, biedt een kind nadelen maar ontegenzeggelijk ook voordelen, schrijft Jesse Klaver, partijleider van GroenLinks. Jesse verloochent zijn afkomst niet en onthult nieuwe geheimen achter zijn enorme drive. Met talrijke tips voor alleenstaande moeders en grootouders. Ondertitel: 'Ja, Je Kan'. Een emanciperend boek. Februari.   ...

Dat wil zeggen: de voorbeeldjes richting het linkse kamp. Nu nog wat voorbeeldjes richting de andere kant:
  Mark Rutte en Richard Rende

'Het kan doen-kind: lessen van ondernemers tegen het Dikke Ik'


Binnenkort verschijnt in Amerika (echt) de potentiële opvoedbestseller 'Raising Can-Do Kids' van Richard Rende. ...  Niet vergeten: Mark Rutte vragen voor foto omslag even een kind te slaan.

Annabel Nanninga: 'Kwets dat kind'

Vrijheidsfundamentalist (GeenStijl) en Jalta-columnist Annabel Nanninga is tegen het slaan van kinderen. Zij biedt een redelijk alternatief voor een moderne, open samenleving en legt in een intelligent, gedegen betoog met historische onderbouwing (Voltaire) uit hoe je effectief opvoedt door vaker te schelden. Over nut en noodzaak van 'aandachtszieke trol' schreeuwen als een kind nog wat wil opblijven: Annabel leeft het allemaal voor. Maart.

Bewijs: "Gutmensch" gaat vrijwel altijd samen met "linkshufter".

Kijk, nog een bewijs van linkshufterigheid uit een nabij verleden (GeenStijl.nl, 18-02-2014, door Pritt Stift):
  Oproer bij flat Benno Larue Leiden door NRC
  Door GeenStijl alsnog oproer tegen Benno L. in Leiden, dappere burgemeester komt op fiets http://t.co/eXbwjN5JIj …
— Margriet Oostveen (@Oostveenm) February 16, 2014

Typische tweet van tutjehola Margriet Oostveen (NRC/Handelsblad) van afgelopen zondag. Het was allemaal weer de schuld van GeenStijl. Maar is dat eigenlijk wel zo? Welnee. Het was NRC Handelsblad, de krant van columniste Margriet Oostveen, die zaterdag de woonplaats van zwembadpedo Benno Larue onthulde. Bah NRC. Bah Margriet. ...

Wat opdook vanwege dit (GeenStijl.nl, 14-08-2015, door VanLeeuwen uitleg of detail ):
  Nieuwe Racistische Courant betaalt pedo zwijggeld

Zwembadpedo en veroordeeld misbruiker van gehandicapte kinderen Benno Larue heeft ... zwijggeld gekregen van ... NRC. Althans, we vermoeden ... omdat de ...krant, bekend om haar streven naar openheid en transparantie, niet wil reageren op de scoop van Argos. ... De deftige papiersnuivers onthulden begin vorig jaar de woonplaats van de beruchte Benno en moeten nu boeten voor die eenmalige vlaag van nieuwswaardigheid. Want Benno bleek in een Leidse kinderwijk naast een kinderschool tussen de kinderzwembaden en de kinderdagverblijven met kinderspeelplaatsen te wonen. ...Hard nieuws was dat dus, inderdaad. Nadat de krant om vier uur bij de NRC-abonnees op de mat was gevallen stond de helft van het NRC-klantenbestand om vijf over vier met brandende hooivorken en wapperende couranten pijp-rokend op de stoep bij Benno om zijn onmiddellijke excommunicatie te eisen. ... Het NRC probeerde de volksopstand nog in de schoenen van het immer brave GeenStijl te schuiven, maar met deze schikking is die geniepige blame game in ieder geval verleden tijd. ...

Gore linkshufterig praktijken. Geen wonder dat Margriet Oostveen kort daarna geschikt werd bevonden om bij de Volkskrant uitleg of detail te gaan schrijven.

De volgende is er eentje van de soort waar vrouwen in gespecialiseerd zijn: het gifmengen uitleg of detail  - onderwerp is de vluchtelingnstroom en de bijbehorende strijd tussn elite die er voordeelbij heeft en er zovel mogelijk wil, en de gewone burgers die zich verzetten omdat zij de schade ervan ondervinden. Waar verraderlijk en giftig elitevrouwtje met elitemannetje staat, is overduidelijk - zelfs al compleet zichtbaar in de bijzonder goed getroffen kop (de Volkskrant, 29-09-2015, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen
  Verzetswijk

Dubbelspel rond een asielzoekerscentrum dat niet mag komen.

Mooi, hè, dat 'verzetswijk'... Daar kan Geert Wilders met zijn "kopvoddentaks" een puntje aan zuigen ... In één klap zijn de mensen die zich verzetten tegen azc's neergezet als "verliezers", "NSB'ers", enzovoort.
    En dat was nog maar de kop. Hier is de eerste zin:
  In Dolphia roken de mensen tegenwoordig buiten ...

Het zijn tokkies.
  ... dat is toch vooruitgang. ...

Het zijn tokkies.
  ...Naast de voordeuren staat overal hetzelfde loungemeubilair ...

Het zijn tokkies.
  ... met een volle asbak ...

Het zijn tokkies.
  ...Ze houden er ook van buldogs en chihuahua's. ...

Het zijn tokkies.
  ... En van die modern-rustieke bordjes met 'Welcome' voor het woonkamerraam. ...

Het zijn tokkies.
  In Dolphia roken de mensen tegenwoordig buiten, dat is toch vooruitgang. Naast de voordeuren staat overal hetzelfde loungemeubilair met een volle asbak. Ze houden er ook van buldogs en chihuahua's. En van die modern-rustieke bordjes met 'Welcome' voor het woonkamerraam.

Het zijn tokkies.
  In Dolphia roken de mensen tegenwoordig buiten, dat is toch vooruitgang. Naast de voordeuren staat overal hetzelfde loungemeubilair met een volle asbak. Ze houden er ook van buldogs en chihuahua's. En van die modern-rustieke bordjes met 'Welcome' voor het woonkamerraam.

Het zijn tokkies.
    En dit was slechts de eerste alinea. In gedachten heeft deze redactie de bijl voor de terechtstelling al geslepen. Nog even het proces, en de optocht door de straten. En dan ...

Nog wat informatie voor het dossiers - zelfde onderwerp (de Volkskrant, 02-10-2015, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Burger-stakeholder

Waarom mensen grond willen kopen zodat er geen azc komt.

Tussentitel: Gemeentebestuurdrs én de PVV overleggen nooit iets: 'Ga nou eens een keer in gesprék'

Jacco Buijs ...
    ... stapt bij me in de auto voor een ritje door Oudenbosch, het West-Brabantse dorp waar Buijs (47) opgroeide, net als de veertien ondernemers met wie hij nu een stuk grond ter waarde van zo'n 560.000 euro van de gemeente wil kopen - het oude voetbalveld uit hun jeugd. Burgemeester Giel Jansen (VVD) van de gemeente Halderberge (Oudenbosch, Hoeven, Oud en Nieuw Gastel) wil het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) toestaan daar een azc te bouwen voor 750 asielzoekers.    ...

En wat vindt Margreet. O. hier van? Het antwoord staat in de kop en de staart van de tekst van het artikel:
  Jacco Buijs is heel sociaal, zegt Jacco Buijs. ...
    ...Jacco Buijs is heel sociaal, vindt Jacco Buijs. Hij haalde al eens de fraude bij voetbalclub Victoria boven tafel, kreeg toen de hele gemeenschap én oude vrienden over zich heen, hield stand en heeft dus wél het faillissement van de club voorkomen. Van die dingen.

Nog even over dat idee van het scherpe mes ... De sciencefictionschrijver en filosof Jack Vance uitleg of detail heeft hierop een duidelijke visie: de straf moet lijken op de misdaad. Is voor de gifmengster M. Oostveen een langzame gifdood niet veel passender ? De duur en de hevigheid van de kronkelingen dan te bepalen door de dikte en ernst van het dossier, natuurlijk ... En hier is er een aanzienlijke hoeveelheid bij gekomen. Neem dat 'Van die dingen.' ... Dat is een hoeveelheid gif op zijn minst ter waarde van 10 minuten lijden extra.

Het kan zijn dat deze redactie extra gesensitiveerd is door de rabiate smerigheid die al eerder in het "asieldebat" verspreid is, maar het onderstaande komt in ieder geval over als een nieuw en ongekend dieptepunt - het is een uitgebreidere versie van een op zich niet nieuw maar wat zeldzamere retorische truc: "Zelfs je vrienden vallen je af", eerder gebruikt door onder andere Alexander Pechtold ten tijde van de "Henk en Ingrid"-hype, die er een heel boek aan wijdde om te betogen dat "Henk en Ingrid" eigenlijk geen fans van de PVV zijn. Hier de versie van deze gifmengster (de Volkskrant, 30-10-2015, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Verhuizer in politiek

Nody Holkamp zoekt op zijn manier naar een middenweg

Tussentitel: Als Wilders zijn toon zou matigen, zegt Nody, dan zou hij écht dertig zetels halen

In het kort de strekking: "Gewone man dus potentieel PVV-aanhanger keert zich af van PVV wegens radicalisme". En zijnde volkomen representatief natuurlijk.
    In detail:
  En dan heb je Nody Holkamp, ergens tussen de schreeuwende woede op inspraakavonden en duizenden vrijwilligers, ook nog Nody Holkamp (32). Nody ging op zijn 16de van school, werkt sindsdien als verhuizer en in zijn vrije tijd leest hij graag boeken over politiek. Het verwoede internetlezen waaraan je boze burgers wel herkent is niets voor hem, maar een boek, dat vindt hij fijn. Eerst las Nody Pim Fortuyn (De verweesde Samenleving, De Puinhopen van acht jaar Paars), toen Ayaan Hirsi Ali (Ketters), daarna Joost Niemöller (Het immigratietaboe). Nu leest hij Thierry Baudet. Lastige boeken. Fijn.

Oftewel: een potentiële PVV-aanhanger. Inmiddels is de combinatie van eigenschappen al dusdanig zeldzaam, zijnde laagopgeleid plus leergierig plus leergierig aangaande intellectuele boeken, dat er duidelijk sprake is van en dermate zeldzaamheid dat je je in goede gemoede kan gaan afvragen of hier niet sprake is van een "Perdiepje" uitleg of detail of zeer recent ook in de Volkskrant een "Gerlofje" uitleg of detail : een grotendeels verzonnen "interview". Een "ingezonden brief van Fatima Dakmar" uitleg of detail  (ja ja, de Volkskrant is minstens net zo betrouwbaar als de schoolkrant van het dorp).
    En ter bevestiging:
  Nody richtte al eind 2014 AZC Alert Enschede op, hij zat bij de eerste drie lokale protestgroepen met die naam ...

Hardcore PVV, dus.
  Een sleutel naar een nieuw soort midden zou bij Nody kunnen liggen ...

De start van de wending.
  Zaterdag organiseert AZC Alert Enschede een eerste echte demonstratie, als alles goed gaat. Zo dicht tegen de Duitse grens is iedereen bezorgd: de burgemeester, Nody, overal glippen neonazi's van de Nederlandse Volks-Unie de protesten binnen, 'en ze dragen geen kleding meer waaraan je het ziet'. Bloednerveus wordt hij ervan. Op Indymedia hebben antifascisten hun komst ook al aangekondigd 'en die lopen in Duitsland ook met klauwhamers rond'. Zelf probeert Nody 'het genuanceerde midden' te blijven, maar de extremisten komen aan alle kanten op hem af.

Vuile leugens, heeft inmiddels zelfs in de Volkskrant gestaan: er loopt hoogstens een enkeling rond, en in percenetage ten opzichte van de azc-bezwaarden ligt dat onder de 5. Maar hier geldt natuurlijk de politiek-correcte selectieregel: bij moslims en linksen zijn de extremisten totaal niet representatief, bij islambezwaarden en rechtsen zijn de extremisten volkomen representatief.
    Goed, er volgt een gedetailleerde levensbeschrijving van Nody en familie met een hoge mate van zieligheid en sneuheid (scheiding, kanker, dat soort dingen). Om sympathie te kweken, natuurlijk.
    En dan volgt:
  Nody is vóór het helpen van vluchtelingen, maar kleinschaliger, en aan de PVV heeft hij een hekel: 'Om dat bótte, en ik zie de islam als een vanzelfsprekend deel van Nederland.'

Om te brullen van de lach: iemand die de boeken van Pim Fortuyn (De verweesde Samenleving, De Puinhopen van acht jaar Paars), Ayaan Hirsi Ali (Ketters), Joost Niemöller (Het immigratietaboe),  en Thierry Baudet gelezen heeft, verkondigt dat de islam een vanzelfsprekend deel van Nederland is.
    Van een ongekende absurditeit.
    Al de genoemde staan op zijn minst niet bekend als vrienden van de islam, geen van hen zal beweren dat de islam vanzelfsprekend deel van Nederland is, en indien samengenomen schaar je ze in de hoek van de islamcritici. En een laagopgeleide verhuizer met de mening dat de islam een vanzelfsprekend deel van Nederland is, gaat boeken lezen van mensen die zo'n beetje het tegenovergestelde betogen ...
    Met aan het einde ook nog dit pareltje:
  Nody Holkamp is nu een beetje zijn eigen politieke stroming aan het uitvinden en begint te denken aan een eigen partij: vóór een multiculturele samenleving, maar óók bewonderaar van Marine Le Pen in Frankrijk, want tegen de radicale islam kan volgens hem niet genoeg worden gewaarschuwd.

Dit is allemaal zo ver voorbij geloofwaardig, dat slechts een gedetailleerde verantwoording van de inhoud van dit artikel het vermoeden van leugens en falsificatie kan weerleggen.

Voor u verder leest, haal eerst even een teiltje (de Volkskrant, 13-11-2015, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Witte wieven

... christenen zien satan in het Sintjournaal

Juist ja ... Hat is volkomen duidelijk wat hier gaat volgen: het ouderwetse christenbashen uitleg of detail . À la Jan Blokker's "christenhondenkoppen" uitleg of detail .
  De kinderen in groep 5 van de christelijke Paasbergschool in Ede zijn zeven, acht jaar oud en behulpzaam. De vraag was, wat er aan de hand is met het Sinterklaasjournaal. Zo'n beetje alle vingers schieten in de lucht.
    'Het ging over witte wieven en dat lijkt net de duivel uit de Bijbel.'
    'Wij moesten thuis meteen de televisie omschakelen naar een andere zender.'
    'En toen heeft mijn zusje van vijf de hele nacht bij mij in bed gelegen, zo bang was ze.'
    'Want hekserij is van de duivel en de duivel is de vijand van God.'
    'De heere God heeft de duivel uit de hemel gestuurd en hem toen aan de hondenketting gelegd. Tenminste, zo vertelt mijn vader het. En nu kan hij niet meer bijten.'

Die achterlijke christenen ... Bijna tweederde pagina.
    Eerste riposte:
  Zwarte Piet slaven

... negers zien satan in het Sintjournaal

Je weet niet of je moet gaan lachen of huilen. En dat dan beide in extreme vormen.
    De andere riposte:
  Ongelovige honden

... moslims zien satan in het NOS Journaal

Het kotsvrouwtje:
  'Maar Nico', zeg ik. 'Witte wieven bestáán toch helemaal niet! ...

Het kotsvrouwtje niet:
  'Maar Quinsy', zeg ik. 'Zwarte Piet bestáát toch helemaal niet!'...'

Of:
  'Maar Mohmmed', zeg ik. 'Allah bestáát toch helemaal niet! ...'

Daarvoor had u dus dat teiltje nodig. Of beter: een hele, hele grote teil.

Nieuw jaar, dus nieuwe GOEDE voornemens. En dus hoe beter te starten dan met GOEDE mensen. Mensen in het verzet. Nee, niet het nepverzet van Geert Wilders tegen de islam, maar het echte verzet: het verzet tegen het verzet tegen de islam (de Volkskrant, 05-01-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Echt verzet

Laat 2016 een goed jaar zijn voor alle mensen van kleine daden.

Ja ja, u proeft het al heleml: de mensen vn dekline daden zijn natuurlijkde GOEd mensen van de GOEDE mensn vn de GODEdden.Mr zoits schrijft wat weinigovrtuigend, dus mk je er 'alle mensen van kleine daden' vn n dt GOED zet je voor 'jaar'. En een litriut intro helptookheel zr bij het vrvven vn d juiste GOED ondrtoon:
  'Verzet begint niet met grote woorden/ maar met kleine daden.' Beroemde dichtregels van Remco Campert ...

En heel waar want uit de GOEDE elite waartoe ook al die moslims binnenhalende burgemeesters behoren:
  ... die het weten kan.

Dit geheel in tegenstelling tot:
  de brulboeien die het 'kom in verzet' van Wilders lomp tot hardhandig blijven uitvoeren, al dan niet voorzien van vuurwerkbommen? Is dat verzet of is het volgzaamheid van het engste soort?

Een retorische vraag. Want ntuurlijk is ieder verzet tegen de islam en haar moslims hetzelfde als verzet tegen de engel Gabriel en Het Ware Geloofs Gods van Den Duivel Zelve.
    Samen met haar nieuwe heldin gaat Hare Heiligheid Oostveen deze Duivel bestrijden
  Schakelen we liever over naar een huis in Geldermalsen, gisterochtend. Ik zat daar tegenover Christine de Jong (44) in een woonkamer die was ingericht als een plaatje uit een woonblad, want ze is styliste van beroep, Christine fleurt huizen op die te koop staan. Haar man is bedrijfsleider van een autoshowroom, maar die lieten we hier maar even buiten.
    'Want jij bent gekke Henkie die de wereld wil verbeteren', zei ik.
    Zij, verbaasd bijna: 'Ja! Eigenlijk wel!'
    Christine helpt vluchtelingen en nog wel in opstandig Geldermalsen. Dat doen er meer en dat is eigenlijk ook alles. Kleine daden zijn te saai voor sexy columns, maar daarom nog niet gemakkelijk. Mensen verliezen hier vrienden mee. En Christines man staat dus ook niet echt te springen: trekt dit niet teveel aandacht?
    Gisteravond zou ze naar de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Geldermalsen, op 16 december nog gewelddadig bestormd om het plan er een azc voor 1500 asielzoekers door te jassen. Dit azc is dus even overhaast afgeblazen als het ter tafel kwam. Maar op de Facebookpagina 'Geldermalsen zegt nee tegen azc' staan alweer nieuwe protestborden en de brulboeien kondigen er aan: 'De strijd is weer begonnen'.
    Christine zat al in het bestuur van de ondernemersvereniging en van het hertenkamp. Even vanzelfsprekend meldde ze zich afgelopen najaar bij de Stichting Bootvluchteling. Christine kon helpen op het Victoriaplein in Athene, waar mensen buiten sliepen. Ze betaalde haar eigen ticket en verblijf en nam 4000 euro mee, die ze had ingezameld. Na negen dagen ging ze weer naar huis - ze heeft drie kinderen. Ze schreef wat in de plaatselijke krant over de noden daar. 'Dat stukje vonden mensen hier al 'te lief voor vluchtelingen'.'
    Sommige vrienden zeiden 'Je kan toch niet iedereen helpen', en 'Je weet niet wat je binnenhaalt'. Eén vriend vroeg haar het verslag dat ze schreef over de situatie maar helemaal niet op te sturen en zei 'Laat ze het daar lekker zelf uitzoeken.' Een vriendin klaagde: 'Ik vind het wel moeilijk jou zo bezig te zien.' En toen was het pas oktober.
    Christine meldde zich desondanks aan bij Vluchtelingenwerk - zoals zovéél vrijwilligers in het dorp, benadrukt ze nog eens, laat lezers alsjeblieft niet denken dat zij op de voorgrond wil omdat ik haar toevallig op de voorgrond zet als voorbeeld van echt verzet. In Geldermalsen wachten al 21 Syrische vluchtelingen op een woning, voorlopig zitten die in een paar vakantiebungalows in het dorp. Christine ging hun papierwerk regelen: inschrijven bij de gemeente, tandartsafspraken, formaliteiten over de verplichte wekelijks vingerafdruk.
    Toen de rellen van 16 december. De zoon van de fractieleider van de plaatselijke SGP nam die avond de telefoon op en hoorde: 'Als jouw vader voor stemt dan gaan jullie er allemaal aan.' Twee dagen later zou Christine in een lokaal radioprogramma desondanks vertellen over Athene. Maar dat werd op aandringen van de politie toch nog afgeblazen: te riskant. Zij praatte intussen alweer als Brugman namens de ondernemersvereniging, om alle spandoeken op de Markt weg te krijgen. 'Wij organiseerden daar de kérstmarkt. Daar kun je toch geen leuzen tegen vluchtelingen boven hangen?'
    We reden samen naar de Syriërs. Mark deed open, een stoer jongetje van tien. Hij bracht ons naar zijn vader Matanos en moeder Rema. Mark was 'te ziek' voor school, zei hij in het Engels - geleerd in Libanon. Hij is er het enige Syrische kind en de juf wil alleen Nederlands praten. 'I have not one friend', zei Mark hoofdschuddend.
    Ik vroeg zijn moeder hoe ze de avond van de rellen hadden beleefd. 'Ík heb er niets over tegen Mark gezegd', zei zij zacht, de handen voor haar ogen wapperend, maar die van Mark liepen al vol tranen.
    Op de muur van hun vakantiewoning stond 'Just another day in PARADISE'. Maar dat kon die muur natuurlijk ook niet helpen.

Hier viel niet meer in te afkorten, zovel GOEDE werken vielen er te rapporteren. Dat zou ook Heiligschennis zijn geweest, want duidelijk een Heilige Exeges van de Ware Boodschap van God.

Helaas net te laat voor het aanvullen van deze bijdrage aan De GOEDHEID des Levens kwam de volgende illustratie van de volgende daden van het KWAAD vertegenwoordigd door Geert Wilders en zijn "In verzet"-brulboeien voorzien van vuurwerkbommen (Volkskrant.nl, 04-01-2016, AP, redactie uitleg of detail ):
  Politie Keulen meldt 'massa-aanranding' tijdens Oud en Nieuw

De politie van Keulen heeft minstens zestig aangiftes binnengekregen van vrouwen die bij de viering van Oud en Nieuw onzedelijk betast en bestolen werden door een grote groep jongens en mannen. Zeker één vrouw zegt te zijn verkracht. Volgens de vrouwen en ooggetuigen waren de aanvallers van 'Arabische en Noord-Afrikaanse orgine'.

Het KWAAD ten voeten uit: Geert Wilders heeft zijn handlngrs massaal naar Keulen gestuurd, in "Arabische vermomming" met baarden en al, om daar de mensen van "Arabische" afkomst, bedoelende natuurlijk de moslims, ZWART te maken ...
    Door middel van de ultieme daad van ZWARTHEID: massaverkrachting
    Oké, zullen we de ironie er maar afhalen. Wat hier dus is aangetoond, is dat het mevrouw Oostveentype behoort tot de ergste soort NSB'ers. Oostfrontgangers. Mededaders aan de holocaust (aanstaande). Moffenhoeren. Islamhoeren.
     Dat strijdt voor massaverkrachters en massamoordterroristen.
     Overigens, ten bewijze van hoe goed de op deze website al vele malen gebruikte regel werkt, een citaat helemaal uit het begin van het artikel -  om precies te zijn: het enige stuk dat nu nog is weggelaten:
  Alle begrip trouwens voor de onvrede over het soms onvoorstelbaar bestuurlijk gestuntel rond onvoorbereide en buitenmaatse azc's. Daarnaar is in deze rubriek ook al veel geluisterd.

En glasharde gore leugen. De regel zijnde "Glasharde gore leugens staan meestal voor een schier oneindig diepe beerput van kwaadaardigheid".

En daar is Margriet weer, met alweer zo'n bijdrage waarin zo ontzettend naar de onvrede en  bezwaren is geluisterd (de Volkskrant, 25-01-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Feitenbingo

Hoe communicatiedeskundigen het vluchtelingendebat willen sturen.

Tussentitel: Iedereen praatte hier raar, maar wie kon ook uitleggen wat het allemaal betekende?

De nieuwe wereldverbeteraars, dat zijn de 'communicatiedeskundigen'. ...
    Communicatiestrateeg Gonda Duivenvoorden, tevens coach en 'warm mens' volgens collega's, verpersoonlijkt de moderne idealist. Zij organiseerde vrijdag in Driebergen met drie collega's ('Jorg, Remco en Ynte') een gratis congres voor 260 communicatiemedewerkers van gemeenten. Zodat iedereen kon leren hoe te voorkomen dat het debat over vluchtelingen volledig uit de hand loopt nu PVV en piemelschreeuwers de macht in de media grijpen. ...

O, ze luistert in deze rubriek toch o zo veel en onvrede bezwaren tegen immigratie ....
    Maar ze heeft het dan ook moeilijk:
  Kijkt een gemiddelde politicus en journalist tegenwoordig wel uit om nog een beetje geëngageerd uit de hoek te komen (voor je het weet heet je gutmensch of politiek correct)

Nee hoor, het stadium "Gutmensch" en "politiek-correct" zijn we nu wel voorbij. Het is nu "cultuurverrader" en "landverrader". En je weet toch wel weet er gebeurt met landverraders op de dag van afrekening, Margriet? Die worden kaalgeschoren. De dag zijnde de dag van afrekening met de cultuur- en landverraders die de macht hebben gegrepen in de media en de rest van het land.

Weer heeft ze een persoon gevonden die haar kennelijk heeft binnengelaten, vermoedelijk verblind door de uitstraling van "van de Volkskrant". We halen het meest sigificante er maar meteen uit (de Volkskrant, 08-02-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  De burgerjournalist

Tamara Wulffelé (34) was fan van Pim Fortuyn, werkte nauw samen met Geert Wilders en is nu gegrepen door de journalistiek. Zij vergaart en verspreidt op eigen houtje berichten voor wantrouwend Nederland. Zo houdt ze het vuur brandend. ...

... 'wantrouwend Nederland'... Als Tamara zo wantrouwig zou zijn, zou ze de leugenaars en gifmengers van  de Volkskrant nooit te woord hebben gestaan. Kijk maar naar dat 'wantrouwend Nederland', en dat 'houdt ze het vuur brandend' ...Pure neerbuigende ironie. Gevolg door even verderop:
  Ho ho, zeg ik. Jouw mensen komen in mijn krant aan het woord. Als je hem eens las, dan zou je dat kunnen weten. Maar dit soort tegenwerpingen glijdt langs Tamara af. ...
    Dit azc-verzet, zegt Tamara dan, zal alleen maar groeien 'zolang jullie niet luisteren'. Ik luister al twee uur, maar dat telt geloof ik niet. ...

Wat een lezer volgende reactie ontlokte:
  R wir - maandag 8 februari 08:33
Grappig of eigenlijk heel triest. Luisteren betekent blijkbaar tegenwoordig iets anders. Doen wat wij zeggen.

En deze redactie deze:
  Giordano Bruno - maandag 8 februari 15:04
Weer een nieuwe vorm van newspeak: luisteren (def.): een niet politiek-correct persoon interviewen of een niet politiek-correct standpunt weergeven, en dat dan belachelijk maken.

Zo huichelachtig is zelfs Sheila Sitalsing uitleg of detail niet. En de rest is van een nog grenzelozer weerzinwekkenheid, zodat uit piëiteit met het slachtoffer er hier verder niet uit geciteerd wordt. Maar een prima indruk is te verkrijgen uit te eerst uit de reacties van de steuners:
  eppekerbof - maandag 8 februari 11:22
Wat weer een dom PVV gezeik: vluchtelingen en linkse mensen zijn de oorzaak van alle dingen die in Nederland niet deugen. Linkse radicalen die zich als rechtse ordeverstoorders voordoen op bijeenkomsten over vluchtelingen? Dan heb je toch wel een rare kronkel in je hoofd. Nee, volgens de PVV'er is ons eigen (relatief) kleine leed vele malen belangrijker dan het grote leed in Syrië en andere oorlogslanden. Misselijkmakend gewoon. Bah!

Olav Fakkeldij - maandag 8 februari 09:32
Tja, lijkt me inderdaad beter dat media hier geen aandacht aan besteden. Wat een bizarre ideeën.

elcapoma2 - maandag 8 februari 11:32
gediplomeerd slachtoffer dus.

En ten overvloede uit die van meer neutrale lezers:
  Sum - maandag 8 februari 12:43
Wat een negatief, bevooroordeeld, vijandig en querulant stukje. Ik denk dat mevrouw op zijn minst wat waardering verdient voor haar idealisme, betrokken actvisme en moed. Veel Nederlanders zijn namelijk oprecht en terecht bezorgd over immigratie en islamisering, maar worden door politiek correcte struisvogels bestraft met demonisering en uitsluiting. Zo ook hier: niets inhoudelijks , louter karaktermoord.

En voor zulke prestaties van mevrouw dient ze een passende beloning te krijgen. Misschien is een idee een vondst van sciencefictionschrijver Jack Vance  iets: dopen in de kokende olie, en daarna op een rek te drogen hangen om de kwaadaardigheid er tezamen met het leven uit te kunnen krijsen.

En ze dacht er meteen nog eentje beet te hebben (de Volkskrant, 10-02-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Bildung

Waarom een veelbesproken briefschrijfster een suffragette wil zijn.

... Antoinette van der Maas (71) blijkt een Haagse dame met een voornaam huis in het Statenkwartier. ...
   Vorige week woensdag drukte deze krant een veelgelezen en -besproken ingezonden brief van haar af. 'Ik geef al tien jaar fietsles, taalles en gezinsondersteuning aan nieuwe Nederlanders (vrouwen)', begon die. Volgde wangedrag en treurnis. 'Agressieve donkere jongens.' Passieve moeders. Ontsporende kinderen. Van der Maas vroeg: 'Waarom werkt dit niet?'    ... 

Haaaaaa, moet de gifmengster gedacht hebben: weer iemand die ik kan bepotelen met mijn eigen smerigheden. Maar dat lukte dus niet zo:
  Ouderwets emanciperen wil ze dus, als een moderne suffragette. 'Zodat Aicha erop uit kan en straks zelf wel aan Mohammed uitlegt hoe onze wereld in elkaar steekt. Waardoor die niet vatbaar is voor zijn ideologie.'

Dus wordt het besmeren verlegt naar de mensen met het gezonde verstand in het algemeen:
  ... Van der Maas vroeg: 'Waarom werkt dit niet?'
    Dit was koren op de molen van mensen die de schuld graag elders leggen: bij de Nederlandse elite, de islam, dan wel een andere cultuur.

Oftewel: de schuld van ... :
  'Agressieve donkere jongens.' Passieve moeders. Ontsporende kinderen.

...legt niet bij 'de Nederlandse elite, de islam, dan wel een andere cultuur', maar bij degenen met het gezonde verstand - die zijn schuldig door het constateren van het bestaan van ' 'Agressieve donkere jongens.' Passieve moeders. Ontsporende kinderen.'

Verbijsterend op onbeschrijflijk niveau (de Volkskrant, 13-02-2016, rubriek De week van de hoofdredacteur, door Philippe Remarque):
  Verregende voorpagina's, Correspondents' dinner en een onverbeterlijk gutmensch
...
Verslaggeverscolumn

Tenslotte beveel ik de zaterdaglezers onder u de verslaggeverscolumn aan waarmee we elke doordeweekse dag onze opiniesectie openen. ... Margriet Oostveen bezocht PVV-ster Tamara Wulffelé, die de media wantrouwt en op haar 'Platform De Onderste Steen!' naar buiten brengt wat zij ziet als 'de ware feiten'. Een boeiende gedachtenwisseling, die op niets uitloopt. Margriet zocht ook de schrijfster op van een breed verspreide ingezonden brief in onze krant over het wangedrag van de nieuwe Nederlanders die ze fietsles, taalles en gezinsondersteuning geeft. Antoinette van der Maas bleek een Haagse dame en onverbeterlijk gutmensch met een interessante boodschap over zelfverheffing: 'Aan mij zal het verdomme niet liggen.' Lees die columns terug op onze website of onze app.

Af en toe heb je het.gevoel in een gespiegeld en volledig verwrongen universum te leven. Dit is zo'n moment. Het is ook het zoveelste bewijs dat volgehouden politiek-correctheid leidt tot ernstige vormen van pychopathie: ze verliezen iedere empathie met mensen die niet-politiek-correct zijn. Die kunnen ze zonder dralen de meest weerzinwekkende dingen aandoen.

Dat gedoe rond die vluchtelingen is niet allemaal alleen maar ellende. Voor een warmhartige vrouw als Margriet zijn er ook vele natte momentjes (de Volkskrant, 24-02-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Naar Lesbos!

Goedkoop vliegen met een nieuwe generatie idealisten.

Schiphol, 6 uur 's ochtends. De assistente van Johnny de Mol jr. begroet me aan de gate: 'Haaaiii!' Johnny is er niet, jammerdebammer, die staat namelijk 'hartstikke vast' bij de douane: paspoort vergeten! Assistente rolt komisch haar ogen. Best gek, zeg ik. Want ik kwam zelf helemaal geen controle tegen: Schengen, weetjewel.
    Maar nu niet zeuren. Dankzij Johnny en zijn stichting Movement on the Ground begint chartermaatschappij Transavia vandaag met reisorganisatie Sunweb een goedkope 'luchtbrug' (Johnny's woordkeus) naar Lesbos, voor vrijwilligers die bootvluchtelingen willen helpen. ...
    6.30 uur Opstijgen. Het toestel is maar voor een derde gevuld. Sunweb heeft één klant aan boord en zijn naam is Rutger Castricum, presentator van PowNed. De rest hoort bij de vele hulpclubs op Lesbos: Stichting Bootvluchteling, ...
    8.30 uur Zit nu naast Ali Hosseini (21), elektrotechnicus en moslim, die gaat helpen bij Christian Refugee Relief. In 1999 vluchtte hij zelf als jongetje van vijf uit Afghanistan. ....
    Goenav, rechtenstudent, vluchtte zelf toen ze vier was uit Iraaks Koerdistan. Zij tolkte op Lesbos, in een medische post. Vluchtelingen zien haar als succesverhaal. ...

Maar ook hier zijn er toch wat negatieve puntjes te noteren:
  Nu huilt iedereen. Uitgedeelde kleren, probeert Goenav nog hikkend te zeggen. Het is 'bijna oneerlijk' dat zij wel een Nederlands paspoort heeft. 'Ík kan overal heen.'
    14.00 uur Schiphol. Aan de slurf duiken opeens twee marechaussees in vechttenue op. Nu willen ze wel paspoorten zien.
    Vooral van Goenav.

Het is zo intens oneerlijk dat niet iedereen vrij toegang heeft tot Nederland ... Kijk maar op kaart: er is nog zo veel ruimte in Nederland, speciaal in en rond de volkswijken ...

Natuurlijk is "ons soort mensen" eigenlijk per definitie "GOED", maar ook daar kan je soms uitzonderingen treffen (de Volkskrant, 07-03-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Statutenneukers

Hoe Sommige Ons Soort Mensen reageren als de vluchtelingen komen

Tussentitel: Nederland zit vol regels die niet zijn opgesteld om te discrimineren maar die wel zo'n effect hebben

Jacques Bettelheim, voorzitter van wooncoöperatie Samenwerking in Amsterdam-Zuid ...
    In september noemde een bestuurslid van Samenwerking het gepast iets te doen voor vluchtelingen. Dat is met applaus begroet. Al snel was het plan drie woningen met voorrang aan vluchtelingen te verhuren. ...

Nou, zijn dat geen goede mensen ...? Ontzettend GOEDE mensen...? Hebben ze eerst Amsterdam verlost van de allerlaatste dakloze Nederlandse sloeber die in hoge nood verkeert, gaan ze meteen door met de sloebers  die vanuit Turkije op onze hulpvaardigheid afkomen.
    Hahaha (holle lach), satire natuurlijk. Die pedante lui hebben geen enkele Nederlandse sloeber geholpen, en willen zich nu "goed" voordoen met "vluchtelingen".  En aan welke kant het gajes van Oostveen staat is geen vraag:
  Toen ontketenden tegenstanders een verhit debat dat maanden zou duren. Geef je eigen woning maar, kreeg Bettelheim te horen. We zullen jou je huis eens afpakken, mailde een voorstander aan een Joodse tegenstander.

Het originele gifmengen.
  De VVD-stemster met onwelriekende moslimangst ...


Tweede gifbeet.
  ... moslimangst (ik las haar e-mails)

Derde gifbeet.
  Maar hoe eloquent ook verwoord: dit beschaafd protest klinkt mij geen haar anders in de oren dan bezwaren tegen vluchtelingenopvang die ik in andere hoeken van Nederland hoor. Daar zeggen ze meestal ook dat het 'eigenlijk' gaat om arrogant bestuur of 'de manier waarop'.

Vierde gifbeet.
    Ach, wat zal het toch mooi zijn om haar te zien spartelen ...

Hoera!, voor de moslimimmigratie, en Hoera!, voor multiculturele samenleving hier zijnde de negersamenleving (de Volkskrant, 09-03-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Bijlmer Experience

Damesblad Libelle raadde lezeressen een rondleiding met de naam 'Bijlmer Experience' aan in Amsterdam-Zuidoost. ...
    De ... Bijlmer Experience is een wandeling van tweeënhalf uur voor 15 euro. Alleen: met die rondleiding heeft Libelle verder niets te maken. Die wordt gegeven door Hans Mooren ...
    Vroeger was Hans lid van de anti-apartheidsbeweging, nu wandelt hij bedrijfsuitjes door Zuidoost. Desgewenst maakt hij er een hele middag van, al of niet met Segways, een barbecue, kookles of een bezoek aan Surinaamse vrouwen die uitleggen welke hoofddoeken ze dragen. ...
    Ik bel redactrice Elsbeth Drijver. Haar dochter Pippa van twaalf wil nu per se met haar VWO-advies naar de Open Scholengemeenschap Bijlmer (OSB). 'Ik dacht zelf nog dat ze onderhand misschien richting stad zou willen, omdat ze hier samen met een Kroatische jongen wel altijd het enige witte kind van de klas was', zegt Elsbeth. 'Maar nee hoor. Ze speelt al cello in het OSB-orkest en wil hier absoluut blijven.' Ratelend van enthousiasme helpt Elsbeth Drijver vervolgens het ene na het andere vooroordeel over Zuidoost om zeep. Om te eindigen met een Libelliaanse lofzang op de Surinaamse familiebanden en de zomer, als 'de grootste en stoerste mannen' hier buiten hun zangvogeltjes lopen te showen: 'Zó schattig en ontroerend.'    ...
    Hans wees op een nieuw klooster met eigen kloosterbier in de hippe klusflats van de Kleiburgflat ('ik noem het hier met 64 religies altijd de nieuwe Bible Belt'). En wandelde trots langs het jaren zeventig-futurisme van de betonnen metrolijn, voor hem de mooiste plaats: 'De Bijlmer is gebouwd als stad van de toekomst en dat is het nog steeds. Terwijl de rest van Nederland de hele tijd boos is, leven wij al best leuk samen.'    ...

Ach., wat hbben ze het goed samen: de hulpverleners en de zwartjes ('... Surinaamse vrouwen die uitleggen welke hoofddoeken ze dragen').  De ongehuwde tienermoeders, de drughandel, de schietpartijen ... Da zijn allemaal zaken van de blanke grachtengordel en Zuid-Oost.
    Hoewel:
  Gingen we even koffie drinken bij zijn vriend Patrick Rechards, de barbecuekoning van de Bijlmer. Op het Kwakoe-festival heeft Rechards een VIP-terras ...

Hé, is dit die kerel die er altijd met de kas van het Kwakoe-festival vandoor gaat ...?
  ... hij kent Libelle-lezeressen goed ... 'Die vrouwen zijn als Surinaamse moeders: smeerolie van de samenleving.'

Ja, die ene Surinaamse vader heeft het veel te druk met het vader-zijn voor al die Surinaamse kinderen ...
    Kortom, die Libelle-vrouwen kunnen aansluiten bij de rij waarin ook de VIVA-vrouwen staan (de Volkskrant, 16-04-2015, door Mirjam van Zuidam):
  '10 redenen om een donkere man te daten'

Excuses VIVA  voor lijstje


De schrijver van het vrolijk bedoelde stukje ...

Naast het verdonkeremanen van het geslacht van de ongetwijfeld vrouwelijke auteur, was ook het oorspronkelijke lijstje kennelijk te "kwetsbaar" - hier tezamen met het commentaar van griezeldikkerd Asha uitleg of detail :
Asha VIVA

Of in beter leesbare vorm:
1  He's got the moves! De kans is groot dat hij op de dansvloer - al helemaal vergeleken met de gemiddelde Nederlandse man - sexy losse heupjes heelt. En dát komt weer prima van pas in bed...
2  Zijn zachte, volle lippen zoenen heerlijk!
3  Jullie krijgen de mooiste kindjes die er moor bestaan. Stiekem zijn we toch allemaal een beetje jaloers op de prachtige halfbloedjes van Sunnery en Doutzen?
4   Extra reden voor reisjes naar het buitenland. Dit jaar wéér kerst vieren bij zijn familie in een zonnig warm land? Hè, wat vervelend nou..
5  Jullie zijn het levende bewijs dot verschil in afkomst geen barrière is in de liefde. En dat kon iedereen zien!
6  Elke keer als jullie samen naakt in bed liggen, besef je hoe mooi jullie huidskleuren bij elkaar afsteken.
7  Donkere mannen hebben over het algemeen meer passie don onze nuchtere Hollandse knapen.
8  Het verbreedt je kennis over de wereld. want je krijgt er een gratis een lesje over zijn cultuur bij.
9  Je zat er vast al op te wachten: zijn piemel. Meer uitleg lijkt ons overbodig.
10  Donkere mannen zijn vaak echte gentlemen Deuren open houden, lieve complimentjes... Ons hoor je niet klagen!

Met nu als nummer11:
11  Samen met al zijn Surinaamse vrouwen weet de donkere Surinaamse man een ware sprookjeswereld voor je te scheppen.

Brullen van de lach!

Terug naar ernstiger zaken. Afgemeten aan frequentie van behandeling is er niets erger dan die azc-protesten. Niets minder dan staatsgevaarlijk zijn die azc-protesten, Afgemeten aan die frequentie van behandeling. Daarom des te verbazingwekkender dat een totaal onbelangrijk en maatschappelijk irrelevant gebeuren als terreuraanslagen haar aandacht krijgt. Maar dat is gelukkig dan ook ter relativering (de Volkskrant, 23-03-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Dreigingsniveau

Op weg naar Brussel ...

Die aanslagen waren ook in Brussel, maar dat is natuurlijk niet datgene wat Margriet in beweging heeft gebracht. Ze ging op huisbezoek bij haar verre tante Betje. En wat gebeurt er dan natuurlijk:
Op weg naar Brussel botste ik op een auto voor me. Dit in een rommelige file op de A27. Een radiopresentator legde net uit hoe je via Facebook al je vrienden tegelijk kunt laten weten dat je veilig bent.
    En bam.
    De man uit de auto voor me sprong in roze overhemd, beige pantalon en met een ontwapenend 'Excuus! Sorry!' de snelweg op. Ik 'mocht best weten' dat hem dit voor de vierde keer in een half jaar overkwam. Te hard remmen, hè. En dan bam. Hij was 'zo iemand die liefst 135 rijdt'. Zakenman, 61 jaar, geboren in Paramaribo. Levenservaring genoeg om te weten wat niet belangrijk is: de formidabele deuk in zijn bumper die mijn verzekering ging betalen.
    Niet veel later lag ik op mijn buik half onder mijn auto met een arm te hengelen naar mijn nummerplaat, die daar ergens was beland. Dit op de A27, terwijl ik van schrik was vergeten mijn alarmlichten aan te zetten. Achter me weken aankomende auto's snel uit, maar die zag ik pas toen ik weer opstond. Het leven bleek kortom weer eens één langgerekt dreigingsniveau. En nooit hoor je eens op tijd wanneer de dreiging 'acuut' is.    ...

Tja, dat is pas echt dreiging: het dagelijkse leven, en, natuurlijk, die azc-protesten. En wat betreft die aanslagen:
Ook meneer aanrijding en ik waren al snel op het hysterische af vrolijk geworden. Op het 'Europees schadeformulier' dat je na een aanrijding moet invullen staat iets te nadrukkelijk 'Blijf kalm' en 'Word vooral niet boos.' Haha! Weet je wat, ik ging cola halen, met veel suiker tegen de schrik. En daar stonden we al giechelend te proosten. Wij leefden nog. Nu niet zeuren.
    Angst kan zo vluchtig zijn. Kijk ernaar en het verdampt al. Probeer maar. Zoek het voorjaar, wandel door het park, eet ijsjes. De beste verdediging is onverstoorbaar doorleven.    ...

Gewoon doorleven.
    Nee, gevaarlijk ... Dat zijn die azc-protesten.
    Levensgevaarlijk.

De afgelopen week werd voor een flink deel in beslag genomen door de ophef over de uitspraken van voetbal-analist Johan Derksen dat asociale Marokkanen de Nederlandse amateur-voetbalclubs verpesten. Waar de reguliere PC-agressievelingen zich al op uitgeleefd hebben. Margriet wilde kennelijk ook iets doen, en koos, het gifmengen indachtig, voor de indirecte aanpak (de Volkskrant, 18-04-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Een vechtpartij

Hoe een scholierenruzie via sociale media echt uit de hand kan lopen.n.

Tussentitel: Op Instagram-account 'Terror Fight Group' zaten leerlingen van meer scholen - en volwassenen

Een gewone schoolpleinruzie loopt uit de hand als de beelden op Whatsapp verschijnen. Zulke filmpjes zijn niet nieuw: zie de 'kopschopper' uit Enschede twee jaar geleden, of de meiden die elkaar vorige zomer te lijf gingen op een schoolplein in Emmen. Maar bij het Montessori College in Arnhem kwam ook de buitenwereld zich er dankzij sociale media in levende lijve mee bemoeien. ...

Het bekende "Er zijn ook Nederlanders die ..." uitleg of detail . Maar dan op de stille manier. Overigens: Hoe zou het het Murat D. gaan en al die andere al dan niet Marokkaanse zwarte messenstekers op school ... ?

Hé, een column met alleen maar positieve emoties ... Niks geen onaangenaamheden, steken onder water, leugens en gif ... Allemaal rozengeur en maneschijn ... Natuurlijk weet u het nu al (de Volkskrant, 20-04-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Halal Expo

De tweede Halal Expo in Eindhoven ...

Lachen, hè... De ondertitel was echt brullen:
In een Europese groeimarkt gaat integreren als vanzelf.

Het aloude, van de jaren 1960 en 1970: integreren door de eigen cultuur en taal te behouden. Nederlanders moesten de taal gaan leren van hun Turkse en Marokkanse buren.

Hoera!!! Margriet heeft een intellectuele topprestatie geleverd. Na vele decennia zoeken naar een antwoord op de vraag: "Wat is nu eigenlijk dat voordeel of die verrijking van de multiculturele samenleving?", gedurende de laatste tien jaar vele tientallen keren expliciet gesteld door deze redactie, heeft Margiet nu eindelijk een antwoord daar waar zo veel grote intellectuelen niet verder kwanen dan het diepste stilzwijgen (de Volkskrant, 10-05-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Turkse yoghurt

Wat twee melkveehouders wonnen toen ze 'eigen identiteit' inleverden.

Tussentitel: Yoghurt past zich makkelijk aan, maar principieel trekt Jan de grens 'bij yoghurt voor IS'.

Hier is dus het antwoord op de vraag: "Wat is nu eigenlijk dat voordeel of die verrijking van de multiculturele samenleving?" Antwoord: "Turkse yoghurt".
    Helaas is het wat minder strikt genomen niet het antwoord op de versie van deze redactie. Die luidde (uitgevonden speciaal voor het toenmalige Volkskrant-weblog en haar politiek-correcte bevolking): "Wat is nu eigenlijk dat voordeel van de multiculturele samenleving, en couscous en buikdansen ken ik al" ...

De overdadige criminaliteit van allochtonen is in het nieuws gekomen, en Oostveen komt, rokken omhoog, rennend op de stank af (de Volkskrant, 10-06-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  WIj tegen zij 

Inderdaad. Bij de laatstee Opsporing Verzocht weer glashelder waarneembaar: de licht- en donker getinte burger tegen de blanke, liefst met een leeftijd boven de 80 en bijna altijd ook vrouw. Pure blankenhaat.
    Maar de genus "heks" woont in een ander universum:
Het staande houden van Typhoon in zijn hybride ...

In het echte universum: "Het staande houden van een veel te jonge man in een veel te dure auto die ook nog eens tot de economisch zeer achterblijvnede groepen behoort behalve de criminelen onder hen ..."
... was nog niet collectief verwerkt ... of Nella Hassell, ook donker, werd door een motoragent in Capelle aan den IJssel hardhandig in haar gezicht gemept.
    Haar hoofd sloeg er twee keer van achterover.    ...

In de werkelijke wereld: "Een krijsend wijf dat zich met andermans zaken bemoeide werd opzij gezet door een motoragent in een poging de situaite in de hand te houden". Zie de rapporten uit die werkelijke wereld:
carolus magnus - vrijdag 10 juni 04:47
Deze agenten probeerden zo fatsoenlijk mogelijk hun werk te doen te midden van een treiterende groep "mede-landgenoten" die geen middel onbenut liet om de agenten het bloed onder de nagels vandaan te halen, onderwijl met verve hun slachtofferrol spelend. Dat een vrouw in de marge hiervan door een voorstelbaar gefrustreerde agent een paar tikken opliep was niet te vermijden. Alle dames in het betreffende groepje zouden mogen worden aangeklaagd wegens belediging van een ambtenaar in functie. De media zijn wel erg doorgeslagen, gekker moet het niet worden.

Arumes - vrijdag 10 juni 07:29
Elleboogstoot in haar rug? Vuist tegen de kaak? En dat na twintig keer gekeken te hebben? Dat wordt even naar de opticien, Margrietje... De motoragent steekt zijn arm RUSTIG op, waarom zie ik niet, maar hij raakt de vrouw NIET. Het is de vrouw die zich ineens omdraait en de arm van de agent wegduwt. Daarna DUWT de agent tweee keer tegen haar gezicht. Hij slaat niet, maar DUWT. Met zulk opruiend gedrag ben jij net zo erg als de omstanders die er ALLES aan doen om de agenten het bloed onder de nagels vandaan te halen. Bah!

hansvanw - vrijdag 10 juni 13:44
Ik wil u graag doorverwijzen naar het gehele filmpje waar de politie al geruime tijd wordt belaagd (duwen en trekken) en uitgejoeld, voordat deze agent ietwat onhandig de mevrouw in kwestie probeert weg te duwen. De portie verbaal en fysiek geweld die de politie in dit soort wijken te verduren krijgt en de mate waarin het woord discriminatie wordt rondgestrooid, toont al aan dat we hier met een groep van doen hebben die uit is op problemen.

En wat doe je dan als de werkelijkheid je te heet onder de voeten wordt:
carolus magnus - zaterdag 11 juni 01:11
Ik meld dat het oorspronkelijke langere filmpje in dit verhaal nu ineens is vervangen door een ingekorte versie waarin de aanloop naar het duwincident niet te zien is.

Waarna je je vriendjes belt om mee te stoken:
Vlak voordat het filmpje opduikt vraag ik net aan Otto Adang of de politie zich voldoende bewust is van het, volgens hem zelf, immense belang relaties met álle burgers te onderhouden.

Ha .... M.O. maakt onderscheid tussen wij en zij. Mag niet.
VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zegt nu dat etnisch profileren door de politie 'erbij hoort', omdat 'bepaalde bevolkingsgroepen nu eenmaal zwaarder vertegenwoordigd zijn in criminele activiteiten'. Stél dat het waar zou zijn dat dubbel zoveel mensen van een bepaalde etniciteit bepaalde delicten plegen, zegt Adang

Tja, stel dat de maan van groene kaas is ... Ook hier bericht uit de werkleijkheid:
Tom L - vrijdag 10 juni 14:21
"Stél dat het waar zou zijn dat dubbel zoveel mensen van een bepaalde etniciteit bepaalde delicten plegen, zegt Adang " Houd je maar van de domme. Volgens CBS waren er in 2013 per 10.000 inwoners 101 autochtone verdachten en 273 allochtone verdachten. Terwijl maar 21% van de inwoners allochtoon is. Dat betekent dat allochtonen DERTIEN keer vaker misdaad verdachten zijn dan autochtonen.

Tja ...
Hij ziet nu te veel burgers 'voor wie het helaas nog steeds niet vanzelfsprekend is dat zij óók Nederlands burger zijn'. Noemt het schrikbarend hoe vaak mensen hier tussen de regels als 'de ander' worden weggezet: 'Zelfs burgemeester Aboutaleb van Rotterdam kreeg in Buitenhof de vraag hoe in 'zijn kringen' over IS werd gedacht'.

En dat is, weer uit die werkelijkheid, omdat zelfs die hoogst geïntegreerde burgemeester van Rotterdam zijn dochters niet buiten eigen kring wil laten trouwen.
'Het verschil tussen 'wij' en 'zij' zit heel diep in mensen', zegt Adang.

Klopt. Zo diep dat zelfs hoogst geïntegreerde burgemeesters van Rotterdam hun dochters niet buiten eigen kring willen laten trouwen. Met als gevolg:
En kijk, zeg ik: Nederland kende nog geen grote, meerdaagse rellen zoals Frankrijk en Engeland. 'Er zijn altijd meer factoren' zegt Adang bescheiden. 'We hebben die rellen nóg niet gehad.'

Maar als het nog een tijdje zo door gaat met die hoogst geïntegreerde burgemeesters van Rotterdam die hun dochters niet buiten eigen kring willen laten trouwen, zullen die rellen zeker komen.

Zusterheks Sheila was laatst al in een zeer positieve stemming, maar nu heeft ook Margriet er last van (de Volkskrant, 13-06-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Column in Amsterdam Nieuw-West

Wij zijn feelgood

Bij Sheila was de trigger de prachtige vrouw Astrid Roemer, die vooral zo prachtig bleek te zijn vanwege haar (mede-) Surinaamse afkomst. Bij Margriet is het ...:
De eerste halal maaltijdbox voor hoogopgeleiden is een feit

... de islam. Want HOERA!!!, een stelletje Mohammeds hebben een totaal nieuw concept bedacht, ontsproten aan een geest die zo inventief is dat ze alleen kan ontstaan en bloeien onder de hoede van de verworvenheden van de islam.
    Een kant-en-klaar-maaltijdenservice!!!
    Voor hoogopgeleiden!!!!!!
    Absoluut nooit van gehoord en reden voor grote uitbundigheid.
    (Kritisch nootje: bij laagopgeleiden is er misschien wat minder vraag door wat minder koopkracht ...?)
     En nadat we op feestelijk wijze onthaald zijn met een hele column gewijd aan deze prestaties, aan het slot nog iets dat premier Rutte in tegenstelling tot vorig jaar heeft nagelaten:
Vrolijke ramadan!

Wat Rutte dit keer wegliet, misschien omdat er vanuit diverse hoek was opgemerkt dat we nog nooit een "Vrolijke Kerst!" van hem hadden gekregen ...

Of misschien vanwege dit (Volkskrant.nl, 13-06-2016):
  Connexxion is stenengooiende jongeren Almere beu en staakt busdienst

TOv-bedrijf Connexxion stopt tot nader order met de busdienst door de Kruidenwijk in Almere. Daartoe is zondagavond besloten nadat voor de derde avond op rij bussen in die wijk met stenen werden bekogeld. Volgens een woordvoerster van Connexxion gaat het om een groep van dertig tot veertig jongeren die stenen gooien.    ...
    Almere was niet de enige stad waar bussen van Connexxion doelwit waren. In Haarlem raakte in de nacht van zaterdag op zondag een passagier gewond toen de bus waarin hij zat door een groepje jongeren met stoeptegels werd bekogeld. Het slachtoffer, een 25-jarige man uit Nieuw-Vennep, liep een hoofdwond op en is naar het ziekenhuis gebracht. Connexxion gaat ervan uit dat dit een incident was en neemt in Haarlem nog geen maatregelen.

En wat hebben al die buurten in veraf gelegen steden gemeen: ze zijn allemaal rijk aan Marokkanen, en het is er overal ramadan.
    Vrolijke ramadan gewenst, Margriet!
    Oh ja, dat van die Marokkanen ... Dat stond natuurlijk alleen in de Telegraaf en bij GeenStijl, afkomstig van blijde Hollandse buurtgenoten die er het hele jaar door van mogen genieten ...

En het bruinneuzen van de moslims is nog lang niet afgelopen (de Volkskrant, 21-06-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Ruim denken

...    Toen ik was uitgelachen over de slecht geacteerde Denk-filmpjes, reed ik naar de multiculturele Erasmus Universiteit in Rotterdam, op zoek naar hun achterban, want die kan het allemaal ook niet helpen. ...

Brullen van de lach!!! Dit namelijk geheel in tegenstelling tot de aanhangers van Geert Wilders, die het natuurlijk allemaal heel erg wél kunnen helpen. Maar ja, die hebben geen bidkleedje waar ze vijf keer per dag hun neus op drukken met de kont omhoog, zodat Margriet O. haar neus niet in die kont kan steken ...
Hier had je anderhalf jaar voor het mode werd al een goed bezochte bijeenkomst over 'white privilege'.

Tja ... Die Erasmus Universiteit heeft zo langzamerhand, net als de VU, alle kenmerken van een madrassa: overal gebedsruimtes, en evolutie en andere rationele giftigheid zijn van de leerstof verdwenen.
Rabia Yildiz, 21 jaar oud, eet met haar zwarte hoofddoek onbekommerd een ijsje in de Erasmus Food Plaza. Het is nog ramadan.

Ha, een Rob Vreekentje uitleg of detail ... Oh nee, die was van "De boerka is een teken van Verlcihting". "De hoofddoek is een teken van Verlichting" was van Janny Groen en Annieke Kranenberg uitleg of detail , die laatste zijnde nu de Islamitisch Ombudsvrouw.
    En hoe Verlicht? Zo Verlicht:
Ze gebruikt het woord 'vooroordeel' niet één keer. Rabia Yildiz verbaast liever mensen. Neem haar hoofddoek. Voor veel meisjes symbool van perfectie, voor haar niet ('Goede manieren zijn belangrijker'). Zij laat alleen maar zien dat je ruimdenkend kunt zijn mét. Zie ijsje. Het cliché ter discussie stellen, snap je?

En Nederlanders ...?:
... voelt ze zich daarom ook niet snel gediscrimineerd. Ze kan het zich tenminste niet herinneren. Of nou ja, in de trein misschien, 'als je daar een beetje aardig uit je ogen kijkt, dan kunnen Nederlanders zó overdreven stralen, zó blij verrast met een léúke moslim.' Ze geeft een vlekkeloze imitatie.

Juist ja ... Allemaal islamofoben, dus die Nederlanders.
   Overigens: dat aardig uit de ogen stralen hebben ze af en toe heel aardig onder de knie. Kijk maar:

Net als in Syrië, Irak, Saoedi-Arabië, Jemen, Iran, enzovoort, al die gebieden waar hoofddoekvrouwen iets als vijftig procent van de bevolking vormen.
    Oh ja, het probleem is die andere vijftig procent.
    Wat jammer nu dat uit al die guitige hoofddoekmeisjes voor vijftig procent van die botte agressieve baardjongengetjes voortkomen.
    Anders zou je ze zo alle 600 miljoen uit de achterlijke en armoedige streken waar ze wonen naar het ruimdenkende en welvarende Nederland halen ...
    In het kader van de bevordering van de Verlichting ...

En wie behoorden tot de aller-Verlichtsten: de Afghanen (de Volkskrant, 27-06-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Kinderen van de jungle

Nergens klinkt het Britse 'fuck you' schriller dan in de 'jungle' van Calais. ... Ze schrijven hun namen en leeftijd voor me op: Afsarkan, dertien jaar. Nuzur, veertien jaar. Saleh, twaalf. Mirza, acht. Allemaal Afghaans ...

En natuurlijk moeten we ze allemaal ...:
Elke nieuwe dag dat Europa een volwassen oplossing verknalt ...

... toelaten.
    Tenslotte haten degenen die hier al zitten ons ook al zo lekker ... uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail

En het is al zo vaak gezegd: het is één grote stinkende beerput. Bij het elitarisme, de islamofilie, de Nederlandhaat en de massa-immigratie hoort natuurlijk de Imperiofilie (de Volkskrant, 29-06-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  En nu naturaliseren

Britse directeur reisopera wordt Nederlander uit woede over Brexit.

... de Brit Nicolas Mansfield, die zich uit ontzetting over de Brexit laat naturaliseren tot Nederlander. Schot voor open doel, want Mansfield is artistiek directeur van de Nederlandse Reisopera ...
    Anderhalf miljoen mensen hebben op Geert Wilders gestemd, zegt hij. En Wilders heeft nooit iets positiefs voor Nederland betekend en gaat dat ook nooit doen. 'Het is tijd om op te staan en te zeggen: dit accepteren wij niet meer, we zijn klaar met alle intolerantie, Europa gaat hieraan onderdoor.'    ...

Juist ja: Europa gaat niet onderdoor aan intolerante en terroriserende moslims en plunderende, brandstichten en parasiterende negers, maar aan mensen die  bezwaar hebben tegen de aanwezigheid en instroom van deze achterlijke culturen. En dat mag je niet "elitair" noemen:
Er zijn mensen die je, als je tegen een Brexit of een Nexit bent, linea recta 'de elite' inschoppen. ...
    ... de Brexit symboliseert wel een nieuwe omarmen van intolerantie. Daarmee wil ik niets meer van doen hebben.'
    Ik zeg: 'Zo denken, dat heet in Nederland nu een elitedingetje.' ...

Zouden ze de geur van de brandstapel al in de neus hebben ...?

Volgende. "Iedereen met een Nederlands paspoort is voor de volle honderd procent een Nederlander, en wie wijst op verschillen is een xenofoob en racist". Volgens de politiek-correcte op even dagen. "Wie ontkent dat er culturele verschillen zijn en dat die culturele diversiteit een grote toegevoegde waarde is, is een xenofoob en een racist". Volgens de politiek-correcte op de oneven dagen.  Kennelijk is het een oneven dag (de Volkskrant, 11-07-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Afkomst uitgewist

Etnisch marketeer ziet hoe culturele verschillen uit reclames verdwenen.

Unilever wil zijn commercials minder seksistisch maken, want 40 procent van de vrouwen herkent zich niet meer in een tutje aan het aanrecht of de stoeipoes in bikini, en stereotypen zijn tegenwoordig slecht voor de verkoop.
    Leuk. Alleen missen we dan nog steeds nogal wat aan níét-stereotypen. Een Marokkaans gezin dat aan tafel gezellig laveert tussen twee culturen, bijvoorbeeld. ...

Margriet bedoelt vermoedelijk haar eigen gezin dat laveert tussen twee culturen. Marokkaanse gezinnen zijn Marokkaans, en laveren niet.
    En:
... een Surinaams-Nederlandse die soms nog heimwee heeft naar de geboortegrond van haar ouders.

Kannie. Ze zijn voor de volle honderd procent Nederlanders die alleen heimwee hebben naar Nederland indien buiten Nederland.
    Maar Margriet is toch zo op zoek naar ongeïntegreerde immigranten:
Nee, wij zien vooral vlekkeloos geïntegreerde mensen producten opfleuren. Staat leuk voor het kleureffect, maar hun eigen achtergrond is praktisch uitgewist.

En in het kader daarvan, mag ineens weer alles:
Wat ontbreekt, heet etnische marketing

Wat natuurlijk in precies dezlefde categorie valt "etnische profieleren". Oftewel: dit is rasecht racisme.
    Snap ú het nog ...?
    En dittum ...:
Wie herinnert zich nog die ontroerende PTT-reclame, waarin een volwassen dochter haar vader in Suriname belt? Die dan in Sranan Tongo het kinderliedje Ala Presi voor haar zingt?

Margriet, die klaarkomt op racisme en kolonialisme en slavernij...
Je moet er even bij stilstaan, om te beseffen wat we al zijn kwijtgeraakt.

En terugverlangt naar het tijdperk van racisme en kolonialisme en slavernij ...

Studentencorps Vindicat uit Grongen is in opspraak, door twee of drie gevalletjes binnen een week of zo. Lá Oostveen weet er wel een wijze les uit te putten (de Volkskrant, 27-09-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Handhaaft en beschaaft

Wat de aanpak van de Vindicat-bangalijst over 'onze' cultuur zegt.

Fleur Ponne is secretaris van het Groningse studentencorps Vindicat atque Polit ('Handhaaft en Beschaaft'). Ik vraag haar hoe Vindicat zich verhoudt tot het tegenwoordige antiseksisme buiten. ...
    Na een publicatie op het Groningse weblog Sikkom wordt Vindicats bangalijst donderdag in hoog tempo bekend: mannelijke Vindicat-leden sturen een online-pdf rond met drieëntwintig mooie meisjes, allemaal eerstejaars leden. ... Veel bikini's. Daarbij de namen van alle meisjes, hun studentenhuizen, hun 06-nummers. Plus een afvinklijst en een 'bindende rating' tot vijf sterren. Tot slot de suggestie ze eens stevig te neuken. ...
    ... Gek genoeg kuisen bijna alle media ná Sikkom juist die slotzin uit hun berichtgeving, of ze moffelen hem weg achter een link. ...
    Waarom zo voorzichtig? Omdat dit niet strookt met 'onze beschaving', misschien? Omdat het zo wat makkelijker suggereren is dat verontwaardiging over de 'Oprechte Almanak' overdreven zou zijn, zoals GeenStijl (met plaatjes) doet? Zou het ook zo gaan als de lijst door jonge Marokkanen was opgesteld?    ...

Briljant, die laatste. Vootral omdat de media er dus allemaa;l uitgbreid overheen gaan. In tegenstelling tot wat de media doen als een Marokkaan niet allen bangalijstje opstelt, maar het ook nog afwerkt. Dat haalt geen enkel medium. Kijk maan naar wat het ging na Keulen. Pas na vele dagen en klagen in de lokale media, durven de echte media er ook iets over te berichten. En daarna ging de deksle wil fluks op de doofpot: systematisch misbruik in asielzoekerscentra..? Er zult er nooit over horen. In de (politiek-correcte) media. En als een Marokkaanse rapper filmpjes maakt over het neuken van blonde dochters, vinden de media het prachtig (de Volkskrant, 27-09-2016, door Robert Vuijsje):
  Interview | Sofiane Boussaadia alias Rapper Boef

Mijn leven is lijp
...
In een vlog zei je dat je de dochter van een politieagent neukt. ...

En geen woord van kritiek daarover, en collega Keulemans ...:

... vindt het ontzettend mooi.
    Wat een gajes ... Allemaal ...
    Dat zal nog een probleem worden bij het begraven van die Oostveen. Radioactief afval is al zo lastig veilig te houden voor een paar honderd jaar ...
    En de Volkskrant bevestigt haar totale deprivatie door de volgende brief te plaatsen (de Volkskrant, 28-09-2016, ingezonden brief van Erna Jansen, Wolfheze
  Bangalijst

Uitstekende column van Margriet Oostveen over de bangalijst en de schaamteloze wijze waarop het mannelijk bestuur van Vindicat, het omgaan met de media gemakshalve maar aan de vrouwelijke bestuursleden overliet (vrouwen zijn multi-inzetbaar is de vermoedelijke gedachte geweest) (Opinie & Debat, 27 september).
    Terecht stelt zij de vraag 'wat als de lijst was samengesteld door jonge Marokkanen? (of door Turken, asielzoekers, enzovoorts zou ik willen toevoegen). U raadt het al.
    Tegen de samenstellers van de bangalijst zou ik willen zeggen: Kom op mannen, wees sportief en ga met de billen bloot: zet je foto, naam, studentenhuis en 06-nummer op een nieuw te publiceren excuuslijst. Een éerste stap(je) naar een gelijkwaardige samenleving (ook in Groningen)!

Nu nog even naam en rugnummers van al die homohaters en verkrachters in de asielzoekerscentra.

Margriet heeft een probleem (de Volkskrant, 25-10-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Hun Syriërs

De eerste Syriër van Amsterdam-Zuid fietst al onder goedkeurende blikken met zo'n hippe krat aan zijn stuur door de Harmoniehof.  ...
    Ik ben welkom bij Marian Vlasman, tv-producent in ruste en aanspreekpersoon voor het eerste Syrische gezin, dat in juli arriveerde. Ook aangeschoven is Harry Brockhus, die een tekstbureau heeft en het tweede Syrische gezin onder zijn hoede nam. De laatste twee gezinnen kwamen in september. ...
    ... het gezin aan de Harmoniehof: vader Mohammed, moeder Shamsha ('een fantastisch leuke vrouw'). Dan zoon Wissan (15) en dochter Reham (12), zoon Noor (9) en dochtertje Malak (4), 'allemaal bijzonder goed opgevoed'. Zitten nu op topscholen in de buurt. ...

Wat is hier het probleem? Dat is: wie van de twee groepen verspreidt nu de meeste heilige geur? De hulpverleners of de hulpontvangers?
    Ach, u weet wel hoe het het werkelijk zit:

Dat is natuurlijk de verslaggeefster ...

Onze Pilaarheilige heeft weer een PVV'er gevonden (de Volkskrant, 11-11-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Mainstream populisme

De dag dat Trump won, werd Richard de Mos in een poll van Omroep West uitgeroepen tot 'ideale burgemeester'. Zelf wordt hij liever de grootste partij van Den Haag. Groep de Mos heeft nu drie zetels. Maar met Trump in gedachten: waarom niet. ...
    ... Richard de Mos vraagt of ik hem geen ex-PVV'er meer wil noemen. ...

Pardon: ex-PVV'er. Maar dat is nog lang niet "Heilig":
Hij is nu een mainstream populist.

Bijna net hetzelfde als:
Het merkwaardigst van de stemmen op Trump waren die 53 procent van alle witte Amerikaanse vrouwen die hem kozen ...: een keuze voor de dominante witte groep, inclusief voorkeur voor een xenofobe aanrander ...

En dat is:
Dat is racistisch ja, maar als mensen in onzekere tijden veiligheidshalve het witte privilege van de meerderheid kiezen, noem ik het opportunistisch racisme.

Hm ... Wat is nu erger? Racisme of opportunistisch racisme?
    De rest van het artikel gaat over een partijgenoot van de ex-PVV'er, ene Damiën Zeller, die zwart is, én voor Zwarte Piet. Opvallend, want het is de eerste, maar hier verder niet van belang. Tot de laatste zinnen:
Als we de lift van het stadhuis nemen voor een foto, staan een nette man en vrouw, hoge ambtenaren, de ruimte in te nemen. 'Prettige dag', zegt Damiën Zeller bij het uitstappen. Ze trekken hun wenkbrauwen even op en zeggen niets.

De vraag "Is dit nu racisme, of opportunistisch racisme?" Of gewoon twee blanke mensen die een Zwarte-Piet-hater zagen. Niet wetende dat de zwarte voor hun neus de enige zwarte is die géén Zwarte Piet-hater is.

Een nieuw "hoogtepunt" (de Volkskrant, 16-11-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Witte zelfhulp

De zelfhulpgroep 'Help ik ben wit!' ging na meningsverschillen ...

Enzovoort. Het bekende politiek-ocrrecte gedram, gegoten in de vorm van het "Tante Betje hangt over heg en zegt tegen de buurvrouw ... "-niveau. Het gaat om dit tussendoortje:

Jammer! Deze zelfhulpgroep was nota bene mede geïnitieerd door feminist Anja Meulenbelt. En helemaal in de stijl van de vrouwengroepen van weleer zou er intens aan soulsearching worden gedaan en dan ook nog met 'ruimte voor emoties'. Allemaal heerlijk voor een stukje.
    , dat erkennen en proberen te minimaliseren heet gewoon beschaving, maar bij de witte zelfhulpgroep ...

En nog wat verder uitgesneden:
Racisme is in Nederland nog ruim voorhanden in alle lagen van de bevolking ...

Dat is nieuws! Dat Margriet en haar mannetje, NRC-volplemper en Buitenhof-commentator Tom-Jan Meeus, beide handen vol met racisme hebben ...
    Maar er volgde nog iets. Op één of andere manier (vermoedelijk een link bij GeenStijl), kwam de redactie hier terecht:


Een ander lid uit het circuitje maakt reclame voor het stukej van la Oostveen, gevolgd door wat kritisch commentaar. En de laatste constateert dat een door La Oostveen genoemde bron niet lijkt te bestaan. Kijk, daar heeft deze redactie nu ook voortdurend vermoeden van: te veel details dat te mooi is om waar te zijn. Dit detail:
Naast me stond een jongeman die zei dat hij helemaal uit Breda was gekomen 'als deelnemer'. Hij zette grote ogen op toen ik me voorstelde als iemand van de Volkskrant.
    Programmamaker Geeske Hovingh, ...
    Geeske weg. Waarop de jongen fluisterde: 'Ik ben ook journalist! Voor Revu! Undercover!' Freek heette hij.
    Jezus Freek, siste ik, wat overdréven. Waarom? Als je jezelf gewoon als pers kan aanmelden, dan ga je toch niet stiekem lopen doen ten koste van onze toch al zo gewantrouwde beroepsgroep? Undercover is voor plaatsen waar je op geen andere manier kan komen - ik noem een Islamitische Staat!
   Toen kwam Geeske ...
    Freek Undercover friemelde aan zijn telefoon en liep opeens de gang in. ...
    Helaas had niemand ...
    Begon Freek Undercover weer. Fluisterde nu dat hij hier niet was voor Revu maar voor de Turkse krant Zaman Vandaag. ...
    Freek vertrok nu, boos.
    De volgende dag vond ik bijdragen van hem aan The Post Online. En Zaman-redacteur Gemme Burger bevestigde dat Freek de opdracht had: 'Maar we hebben hem niet gevraagd het undercover te doen.'

Nog eens de reactie van Bas Paternotte: 'Ik zie alleen opiniebijdragen van verschillende Freeks op TPO. Vaag verhaal dit.'
    Hier de reactie van La Oostveen:

Ha!!! Dat 'Fijne dag!' De archetypische gifmengster. Heeft ineens "drukke werkzaamheden elders" als de grond te heet onder de voeten wordt.
    Dus nog even verder gescrolld:

Ach ... Vergelijken met de Ku Klux Klan ... Vergelijken met Goebbels ... Deze redactie heeft het geleerd van de gifmengers en gifmengsters bij het voormalige Volkskrant-weblog. Boordevol gore lieden, zat het daar ... Vinden zichzelf o zo fatsoenlijk. Gajes van de ergste soort:
Begon Freek Undercover weer. Fluisterde nu dat hij hier niet was voor Revu maar voor de Turkse krant Zaman Vandaag. En hij zou het 'collegiaal' vinden als ik niets zou opschrijven. Sorry Freek, zei ik, maar wie zichzelf zo grandioos fictionaliseert krijgt ook een rol in mijn verhaal.

Een niet gevonden "Freek". Dus of het verhaal daar is gelogen, of hier. Of beide, antuurlijk.
    Sciencefictionauteur en filosoof Jack Vance was onder andere specialist in passende straffen. Een gifmenger van de gifmengersplaneet moest de doodstraf krijgen. Hoe anders dan met gif? Het meest gruwelijke gif denkbaar: kluthe. Iets dat eerst in je darmen begint te kriebelen ... Het duurt wel een uurtje of twee ...
    Wat zou je dat onze lieve Margriet toch van harte toewensen ...

Nog een stukje uit het verleden van Margriet (ejbron.wordpress.com, 04-07-2014, door Erik60 uitleg of detail ):
  De politiekcorrecte goedmensch en zijn racistische gekleurde medemens

Moest het zwarte piet incident niet zo ernstig zijn, zou ik me doodlachen. En toch is er een heel klein lichtpuntje in heel deze dwaze zaak. De politiekcorrecte goedmensch is zichzelf aan het vernietigen door zijn toegeeflijkheid aan de gekleurde medemens. ... Zij hebben zelfs medelijden met onze zwarte medemensen die zich gediscrimineerd voelen door een oud volksfeest, waarin zwarte piet de hoofdrol speelt. Hoe gek wil je het hebben. En ja, het kan nog gekker.
    Neem nou Margriet Oostveen, een columniste van de NRC. Zij vindt het erg dat Moezdalifa, een meisje van 15 dat naar Syrië wilde vertrekken en in Duitsland is onderschept, nog steeds vastzit. Want zij vindt dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd. Er zijn natuurlijk nog geen strafbare feiten gepleegd, maar het meisje wordt in hechtenis gehouden voor haar eigen veiligheid. Margriet Oostveen vindt het waarschijnlijk niet erg dat dit meisje naar Syrië vertrok om haar te laten gebruiken door een bende pedofielen. Geen woord over haar lieve moslimvrienden die het meisje geronseld hebben voor de seks-jihad in Syrië. Maar wel afgeven op de veiligheidsdiensten, die het meisje voor zichzelf in bescherming nemen. De ouders van het meisje hadden toen ze plotseling verdween direct aan de alarmbel getrokken. Deze mensen willen niet dat hun dochter vertrekt naar het pedofielenparadijs van ISIS. Deze columniste is de stereotype politiekcorrecte goedmensch die alles, maar dan ook alles, wat niet Nederlands is goedpraat. Deze vrouw is niet gek, maar knettergek. Als vader kan ik mij om zulken mensen kwaad maken. Je gunt het toch niemand dat jouw kind geronseld wordt voor de seks-jihad van een bende pedofielen met baarden.    ...

Pure en onverdunde kwaadaardigheid, dat mens. Het feit dat ze door de Volkskrant de gelegenheid is gegeven haar toen al bekende kwaadaardigheid daar te gaan spuien, is pure kwaadaardigheid in het kwadraat.
    We móéten even terugkomen op het stukje over de "witte racisten" cursus. Uit de weergegeven citaten blijkt al dat La Oostveen niet zo'n hoge dunk had van de collega die ze daar ontmoette, die "Freek Undercover". Die bestaat kennelijk echt. En hij schreef een stukje. Over zijn ontmoeting met Margriet Oostveen. Zijn versie. Wat hij natuurliijk niet kwijt kon in de media. Maar ja. Er is GeenStijl. Hier is het stukje (GeenStijl.nl, 22-11-2016, door Zentgraaff uitleg of detail ):
Undercover Freek sloopt Margriet Oostveen

In het kader van Heur & Wederheur alsook ROFLOL: hier het verslag van die andere journalist die naar de cursus "Help ik ben Wit" van Anja Bommenbelt. Margriet Oostveen schreef al een voor de zure volkskrant nog best een grappig stukje over - moet je nagaan, iets uit de diversityhoek dat te belachelijk was voor de krant van Goed Volk - maar uiteraard zit er toch nog best wel wat hilarische arrogantie en rancune onder de oppervlakte. Zo wordt in het stuk een frielansende kleega afgepist, die nu tegenover ons zijn verhaal doet. Samenvatting: Margriet Oostveen is zuur, arrogant en beschuldigt een keurige jongen van dingen die ze zelf ook volgaarne doet. Lachon!

De journalistieke werkwijze van Volkskrant columnist Margriet Oostveen
Afgelopen woensdag was ik het lijdend voorwerp in een column van Margriet Oostveen. Dit is volledig mijn eigen schuld. Ik had namelijk nog nooit van haar gehoord. Hierdoor wist ik niet wat voor een zuur, vals en narcistische hoopje mens Margriet Oostveen eigenlijk wel niet is. Hieronder mijn kant van het verhaal naar aanleiding van haar column in de Volkskrant van woensdag 16 november.

Dit verhaal begint bij Anja Meulenbelt. Ik had me namelijk opgegeven voor haar white privilege cursus Help Ik Ben Wit! in cultureel centrum De Nieuwe Liefde. Ik zou hiervoor een stukje schrijven voor ZamanVandaag. Daarnaast was ik van plan om een verhaal te maken voor de Nieuwe Revu. Ook ik wil graag mee in de vaart der volkeren en speelde al een tijdje met het idee om een van mijn stukjes die richting op te sturen. De white privilege workshop zag ik dan ook als ideaal onderwerp om mijn schrijfkunsten te laten zien.

Aangekomen bij het gebouw van de Nieuwe Liefde zit de hele toko potdicht. Wel staat er voor de deur een mevrouw te wachten die zichzelf voorstelt als Margriet Oostveen. "Weet je wie ik ben?", vraagt de vrouw. In haar stem hoor ik dat ik had moeten weten wie Margriet Oostveen is. Ik weet niet wie Margriet Oostveen is. Ongevraagd haalt ze een visitekaartje uit haar handtas waarop staat dat ze Margriet Oostveen is, een columnist bij de Volkskrant. "Ah u bent Margriet Oostveen van de Volkskrant, leuk!", zeg ik snel. Van binnen ben ik niet blij met de komst van een collega. Zelf heb ik namelijk expres achterwege gelaten dat ik van de pers ben. Mensen met een wit schuldgevoel zijn namelijk net racisten. Die hebben vaak ook een safespace nodig om hun echte ware aard te laten zien.

Wanneer eindelijk een van de deuren van De Nieuwe Liefde opengaat blijkt de situatie nog een stukje erger. Een medewerker van het cultureel centrum vertelt dat de cursus is verzet naar januari en dat Anja Meulenbelt volledig is gestopt. Margriet Oostveen is not amused en eist op hoge toon dat ze iemand te spreken krijgt van de organisatie. "Weet u wie ik ben!", zegt Margriet Oostveen even later tegen iemand aan de andere kant van de lijn. Ook die persoon blijkt nog nooit van Margriet Oostveen gehoord te hebben. "Ik zit dadelijk met een halve lege pagina in de Volkskrant, dus ik wil eigenlijk Anja vanavond nog spreken."

Het blijkt dat Anja Meulenbelt ermee is opgehouden omdat ze geen zin meer had in alle media-aandacht die haar white privilege cursus teweegbracht. Voor mij is het duidelijk dat zowel de Volkskrantcolumnist als ik door haar zijn gepiepeld. Anja heeft gehoord dat iemand van de Volkskrant zich heeft aangemeld, vervolgens de hele aanmeldlijst doorgespit en besloten om zich voorgoed terug te trekken uit het white privilege-praatgroepencircuit. Van de cursusgroep, bestaande uit twintig man, is iedereen afgebeld behalve de twee journalisten. Dat kan in mijn ogen geen toeval zijn. Ere wie ere toekomt, de voorvrouw van de onwelriekende gleuvenbrigade heeft ons goed te pakken.

"Zullen we zo wat drinken?", vraagt Margriet Oostveen. De stress van een halve blanco pagina in de Volkskrant is van haar gezicht af te lezen. Ik deel haar sentiment en stem toe. Wanneer we even later een moment alleen zijn besluit ik om Margriet Oostveen in vertrouwen te nemen en uit te leggen dat we zijn gepiepeld. Hierbij vraag ik of ze een geheim kan bewaren. "Wat dan?", antwoordt ze slim. Ik vertel dat ik ook journalist ben en een verhaal over de cursus wilde schrijven voor De Nieuwe Revu. "Dat ga ik gebruiken", zegt Margriet Oostveen direct. Aan haar glimlach zie ik meteen wat voor kapitale fout ik heb gemaakt. Ik heb haar stukje gered en het mijne verneukt. Na kort overleg met de chef van ZamanVandaag over de telefoon probeer ik Margriet Oostveen nog tevergeefs te overtuigen om mij uit haar column te laten zodat ik wellicht nog in januari over de cursus kan schrijven. Ik vertel dat het sowieso collegiaal zou zijn om mij erbuiten te houden, maar ze is onverbiddelijk. "Ik heb je gezegd wie ik ben", zegt ze een aantal keren resoluut. Ze heeft gelijk. Types als Margriet Oostveen vertrouwen? Dat moet je nooit doen.

Het feit dat mijn stukje nu kapot is blijkt voor Margriet Oostveen echter nog niet genoeg. Ze begint me de les te lezen over waar goede journalistiek volgens haar allemaal aan zou moeten voldoen. "Ik kom altijd met open vizier, waarom zou je voor zoiets überhaupt undercover gaan? Échte journalisten doen dat niet." De ironie ontgaat Margriet Oostveen blijkbaar dat ze door haar open vizier richting Anja Meulenbelt nu bijna geen column had. De ironie dat ze door mijn openheid nu wél een stukje heeft ontgaat haar kennelijk ook. Maar Margriet Oostveen is dan ook een échte journalist. Die zou zelf nooit ergens incognito naartoe gaan voor een artikel, roddel en achterklap factfree overnemen of gewoon domweg mensen woorden in de mond leggen.

Margriet Oostveen blijkt even later niet alleen een hypocriet te zijn, maar ook een jokkebrok. Nadat ik haar en de mevrouw van De Nieuwe Liefde alleen heb gelaten om te bellen blijft ze maar eisen dat ik aan de medewerker kenbaar maak wie ik ben. Ik zou haar in een lastige situatie hebben gebracht. Even later komt het ware verhaal naar boven wanneer de werknemer van De Nieuwe Liefde vraagt of ik óók een interview wil met de docenten van de cursus. "Heb je verteld dat ik journalist ben?", vraag ik Margriet direct, maar die ontkent en beweert dat de medewerkster van De Nieuwe Liefde dat zelf heeft geraden. Een moment daarna krijg ik een telefoon in mijn handen gepropt met de mededeling dat alle cursisten voortaan voor aanvang een geheimhoudingsplicht moeten ondertekenen.

Twee dagen later lees ik haar column in de Volkskrant. Ik ben veranderd in een stripfiguur met de naam Freek Undercover. Een jongen die op fluisterende toon rondbazuint dat ie wel/niet journalist is bij de Revu en grote ogen opzet wanneer die in het bijzijn mag staan van een échte VK-columnist. Dankjewel Margriet Oostveen, dat was nou echt de binnenkomer bij de Nieuwe Revu die ik voor ogen had. Top, had je niet hoeven doen!

Enfin, misschien moeten we dit stukje ook maar eindigen in dezelfde matige middelbare-schoolstijl als de columns van Margriet Oostveen. Maar voordat we afsluiten met wat fictie een laatste waarschuwing: Wees waakzaam wanneer Margriet Oostveen haar visitekaartje afgeeft. Voor je het weet spuugt ze in je gezicht om je vervolgens uit te foeteren voor het vergeten van een zakdoek.

Boos liep Freek Undercover naar de uitgang van De Nieuwe Liefde. Nog een keer keek hij om naar de topcolumnist van de Volkskrant die nog wat na-siste over de code van Bordeaux . Margriet Hypocriet. De vrouw waar hij aan het begin van de avond nog met grote ogen naar had opgekeken. "Sorry Margriet Hypocriet, fluisterde hij, maar wie zichzelf zo grandioos als een narcistisch, huichelachtig en leugenachtig secreet neerzet krijgt ook een rol in mijn verhaal. Sorry hé."

"Freek Undercover"

Tjonge: deze redactie was nog veel te positief over onze charmante columniste. Er zijn wel een berg lelijke woorden gevallen, maar het is echt veel erger. Even nog een samenvatting:
Margriet Oostveen is zuur, arrogant en beschuldigt een keurige jongen van dingen die ze zelf ook volgaarne doet. ...
   Afgelopen woensdag was ik het lijdend voorwerp in een column van Margriet Oostveen. Dit is volledig mijn eigen schuld. Ik had namelijk nog nooit van haar gehoord. Hierdoor wist ik niet wat voor een zuur, vals en narcistische hoopje mens Margriet Oostveen eigenlijk wel niet is....
    ... staat er voor de deur een mevrouw te wachten die zichzelf voorstelt als Margriet Oostveen. "Weet je wie ik ben?", vraagt de vrouw. In haar stem hoor ik dat ik had moeten weten wie Margriet Oostveen is. ...
    ... Margriet Oostveen is not amused en eist op hoge toon dat ze iemand te spreken krijgt van de organisatie. "Weet u wie ik ben!", zegt Margriet Oostveen even later tegen iemand aan de andere kant van de lijn. ..." ...
    ... Types als Margriet Oostveen vertrouwen? Dat moet je nooit doen.    ...
    "Sorry Margriet Hypocriet, fluisterde hij, maar wie zichzelf zo grandioos als een narcistisch, huichelachtig en leugenachtig secreet neerzet ..."

En oh ja, als je dat kleine plaatje van GeenStijl wilt downloaden, zie je de naam ervan:
takketrutgonnatakketrut.png

En het plaatje zelf:

Brullen van de lach!!!

Wat een Gouden Actie!!!

Maar dacht u dat ze hier iets van geleerd had ...?

Denkt u dat die politiek-correcte meute ook maar ietrs geleerd heeft van de uitverkeizng van Donald Trump?  Ja, ze zeggen van wel, maar net als voorheen verdubbelt ook de tegenslag hun pogingen om de rotzooi te vergroten.

En tezamen met de smadelijk nederlag op persoonlijk terrein plus die stomp in de onderbuik van Trump, komt Margriet tot een onovertroffen schrijfprestatie: drie afleveringen in een week. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze ze alle drie in een heftig sherry-delirium veroorzaakt door de dorstaanval na de pijnlijke openbare afgang bij elkaar gefabuleerd heeft, maar daarover willen we niet speculeren. We maken er ook niet veel van, want de boodschap is drie keer hetzelfde: "Jullie plebs zijn blank racistisch tyfusvolk". Aflevering 1 (de Volkskrant, 22-11-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Weerwoord!

Waarom je boze burgers uiteindelijk niet alleen maar naar de mond kunt praten, blijkt nogal overtuigend in Hoogvliet.

...    Door democratisch genomen besluiten over een wettelijke opvangplicht ...
    Die asielzoekers worden hier geplaatst en dan krijgen ze misschien nog geld toe ook, zegt Elle. En dan gaan ze alleen maar rondhangen. ...

En het geldt ook voor de vrouwen (de Volkskrant, 25-11-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen
  Boze witte vrouw

De kiezersgroep waar veel uit te halen valt, wordt over het hoofd gezien.

En ... (de Volkskrant, 28-11-2016, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Keileuk

Over de onbegrepen muziekliefhebbers achter 'Oh Sylvana'.

En vooral ook voor iedereen die aan de nobele zwartjes komt.
    We zijn benieuwd wat er volgt nadat de kater is uitgehangen ...

Het gevoel van urgenstie bij de stinkende elite wordt met het naderen van 15 maart (verkeizngen!) steeds groeter. men probeert zelfs gehate vijanden in te palmen (de Volkskrant, 09-01-2017, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  De koning van het midden

Hoe André Rieu zijn fans met de wereld blijft verzoenen.

En wat moet Rieu voor ze doen:
Tussentitel: Ook wie zijn muziek haat moet erkennen dat Rieu een krachtig medicijn is tegen onbehagen

En waaruit bestaat het 'onbehagen':
Met veel Rieu-fans was het gemakkelijk praten over politiek, je hoefde maar naar het komend jaar te vragen, mensen maken zich zorgen. Hier vond ik toevallig niemand die van plan was PVV te stemmen. ...

Heus, hoor!
...  Hans en Janneke Gerth bijvoorbeeld: trouwe VVD'ers. Ze hebben ook geen vrienden die zijn opgeschoven richting PVV, 'eerder naar de PvdA'.

Echt waar!!!
    Overigens heeft André Rieu kennelijk niet alleen veel verstand van muziek:
André Rieu zou weleens de beroemdste levende Nederlander ter wereld kunnen zijn. Ik kocht een kaartje voor zijn eerste Nieuwjaarsconcert, zaterdag in een uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam. De koning van de wals wilde me niet spreken en ik mocht ook zijn orkestleden niet ontmoeten.

Wat een gezond verstand! Of gewoon realiteitszin:
... van de Volkskrant moest Rieu het de laatste jaren niet bepaald hebben. ...
    Ook wie zijn muziek haat, ...

De Volkskrant en dat soort lieden.
... u drijft die eigen stijl serieuze muziekrecensenten tot wanhoop ...

Zoals die van de Volkskrant.
    Allemaal om porecues dezelfde reden als dat ze Geert Wilders en PVV-aanhangers haten: het zijn mensen die wel gezond verstand hebben. In plaats van dat ze neurotische Joodsisten zijn ...

Zonder voorafje (de Volkskrant, 16-01-2017, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Columnistenmarathon 2017

De columnisten van de Volkskrant luiden 2017 in. ...

Radicaal

Ik sprak een melkveeboer in de Achterhoek  ...

Tjonge ... "Niveau "Tantje Betje zei laatst..." zonder enige schaamte. Gevolgd door:
... op 31 december 2016, bracht de grote denker Thierry Baudet zijn politieke partijtje aan de man als 'radicale democratie'. Bij mij ging de champagne alvast open. ...

Goh, wat zou je toch graagjes een touwtje om het nekje zien, met de voetjes een half metertje van het vloertje  ...

In een redelijk wanhopige poging kiezers weg te trekken bij de PVV, heeft Mark Rutte een campagne gestart om "de mense" het idee aan het hoofd te praten dat qua immigratie, islamiseirng en cultuurrelatisme Nederland ook in zijn handen veilig is. In een wat sjiekere versie van zijn eerder richting agressieve Nederlandhatende Turkse demonstranten gebezigde "Pleur op". Maar nu iets met "Normaal doen anders weggaan" met veel woorden, en paginagrote advertenties in de grote dgabladen. De hele elite gruwelt. Oostveen laat haar nepmasker van welwillend- en wellevendheid volledig vallen (de Volkskrant, 25-01-2017, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  Niet normaal

De grote Mark Rutte 'Doe normaal'-advertentie is misschien wel het teleurstellendste staaltje verkiezingsretoriek sinds, nou ja, ongeveer alles van Geert Wilders.   ...
    Toen kwam maandag Ruttes advertentie: 'Doe normaal of ga weg.' Over het opportunistisch verwijzen naar asielzoekers en Nederlanders van allochtone afkomst in de tekst is al genoeg opgemerkt. ...
    Ik wil daar nog iets aan toevoegen over de destructieve kracht van de ogenschijnlijk alledaagse term 'normaal doen'. Ruttes woorden ondermijnen ons allemaal. Ook mensen die al generaties in Nederland wonen, ook als ze hier doorgaan voor bevoorrecht en zelfs elitair.    ...

Vuige leugens. Dit gaat maar over één ding:
... Niet alleen vluchtelingen of moslims zijn hier dus de klos ...

Het gaat hier allemaal nog steeds om het grote Joodse ideaal: vrije migratie en zo vele mogelijk semieten. Met deze doelstelling (maar dan omgekeerd natuurlijk):
Waar 'normaal doen' voorwaarde wordt om erbij te mogen horen, daar worden alle geesten rijp gemaakt voor onderdrukking.

Wat Oostveen en haar club van vijfde-colonnisten en landverraders wil, is onderdrukking van de Nederlanders. Gepaard gaande met de bekende Joodse en Joodsistische leugens:
Het alternatief heet 'de rechtsstaat'.

De politiek-correcte en landverraderlijke definitie van "rechtsstaat": "Migranten hebben altijd meer rechten dan de residenten".

Nog maar eens op expeditie naar racistenland (de Volkskrant, 03-02-2017, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen
  Deze angst

Waarom Dolphia toch weer PVV zal stemmen.

Tussentitel: 'Trump heeft gewoon gelijk. Komt op voor zijn land, doet wat hij zegt en maakt dat nu al waar.'

.... Later stak ik de straat over naar Dolphia. Deze keer bleven de meeste deuren dicht. De chihuahua's, een geliefd hondenras in deze buurt, sprongen boven vensterbanken uit alsof er kleine trampolines onder stonden.
    Steeds minder mensen praten nog zonder afspraken en voorwaarden. Flikker op met je media. ,,,

Zie je d'r al rennen, achter het gewone volk aan, notitieblokje en dictafoon in de gemanicuurde middenstandshandjes ... "Gewone burger, gewone burger, Blijf nou even staan!". Onderwijl denkend: "Kom hier, verachterlijk fascistisch gajes". Oftewel: weer een hoeveelheid gretig publiek erbij voor de galavoorstelling waarbij haar kaalgeschoren kop gaat rollen.

Tjonge ... Ze kan het maar niet laten. Ze kent meer PVV'ers dan een mooie hoer klanten heeft - en dan is het nog vier weken tot de verkiezingen (de Volkskrant, 17-02-2017, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
  PVV-vrienden

Lia en Marinus klagen niet en kiezen toch weer Wilders.
.

Geen PVV-stemmers onder je vrienden, dat schijnt in tijden van identiteitspolitiek ook al een probleem voor je journalistieke geloofwaardigheid te zijn, als we sommige collega's moeten geloven. ...
    Ik ken aardig wat PVV-stemmers ...

Brullen van de lach!!! Als je honderd PVV'ers onder je vrienden is dat echt geen enkel een probleem voor je journalistieke geloofwaardigheid, als je Oostveen heet. Want die heb je totaal niet.
    Met nog even wat van de heks over haar vrienden ...
... Met wie zou ik eventueel bevriend kunnen raken? Geen twijfel over: Lia en haar man Marinus Terpstra uit Almere. ...

... vindt:
... Waarom stemmen ze dan in 's hemelsnaam weer PVV? ...

... : mensen die volstrekt irrationeel zijn. Want:
Waarom stemmen ze dan in 's hemelsnaam weer PVV?
    Zegt Lia: 'Voor een veiliger Nederland. Al hebben wij nergens last van.'    ...
    ... 'Maar verder hebben wij zelf echt een hele leuke straat.'    ...
    De buurman is Turks en toen die last had van wat boompjes in hun tuin, hebben ze die 'even voor hem gekapt', dat sprak vanzelf.
    Bang voor aanslagen in Nederland zijn ze ook al niet. ...
    We lijken het er hier kortom al over eens dat Wilders niet zijn zin moet krijgen ('Lieve help inderdaad!'). En als hij toch de grootste wordt?    ...
Zij willen ook eens winnen, zegt Marinus. Een keertje maar. 'En dan is het klaar.'

En waarom zijn ze zo irrationeel? Omdat ...
Ze lezen De Telegraaf, wanneer ze zelf niet uit haar woorden komt leest Lia stukjes voor die ze heeft uitgeknipt

... ze randdebiel zijn.
    Nou is dat geen mooi sprookje over goede vrienden ...

Het is even rustig geweest aan het Oostveen-front. Opvliegers, misschien ...? Te veel uit de eigen medicijnwinkel gesnoept ...? Hoe dan ook, het herstel is daar en meteen maar de auto in gekropen om vijandelijk gebied te bezoeken: Volendam. Alwaar de mensen werken. Margriet gaat noteren hoe dat voelt ... Werken (de Volkskrant, 05-04-2017, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
Thierryland

Thierry Baudet vond het heerlijk om na een paar dagen tussen 'het Haagse partijkartel' weer 'onder de mensen' te zijn: 'Héér-lijk.'
    Ook Theo Hiddema was in zijn nopjes: 'U hebt een heel fijn instinct voor trefzeker stemmen. Ik wil wel eens weten wat dat is.' ...

Goh, dit is toch al meteen een hele ander sfeertje dan het Volkskrant-verslag van één van de "Meet the Moroccan"-bijeenkomsten van Yasser Feras, ook bekend als Jesse Klaver. Maar ja, al die foute mesen in de zaal:
Twee Kamerzetels, en nergens behaalde Forum voor Democratie (FVD) een hoger percentage dan in Volendam: 6,1 procent, terwijl ze er geen campagne hebben gevoerd.

En die ook nog eens ...:
Vooral de jonge hardwerkende Hollandse man was ruim aanwezig: twintigers en dertigers met blozende wangen en in gel geboetseerde kapsels. Metselaars, ondernemers, ict'ers. Duidelijke levens en bijbehorend zelfvertrouwen. De Volkskrant? Toedeledoki. Niemand wilde op de foto en om namen moest je smeken.

Hoe zouou dááát nu kooomen ...??? (m,et lange uithalen, dus).
    We zullen de rest van het gif maar laten zitten. en ons slechts één ding verwonderd afvragen: "Hoe is ze hier weer uitgekomen? En wanneer komt de tijd dat ze er meteen uitgeslagen wordt?"
   Oh, deze nog:
Theo Hiddema noemde de Volendammers 'visionair' en bleef flemen ...

Geen commentaar.

Wat is smeriger ...? Grofbekkelijk scheldende politike-correcten, of politiek-correcten die een "We houden ontzettend van elkaar"-feestje houden. Qua kotspotentie wint het laatste met zeer grote afstand (de Volkskrant, 11-04-2017, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
Mevrouw Erfgoed

Ineke Strouken neemt afscheid terwijl mensen vechten om tradities

...    Bijna twee weken geleden nam Ineke Strouken na 32 jaar afscheid als directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed, voorheen Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed. ...
    Ineke Strouken bracht alleen maar nauwgezet het Verdrag ter bescherming van het immaterieel cultureel erfgoed van de Unesco in de praktijk en stelde in opdracht van het ministerie van OCW de bijbehorende Nationale Inventaris op. Iedereen kan daar een culturele traditie aanmelden, ook controversiële, zoals het Pietengilde succesvol deed met het Sinterklaasfeest, inclusief Zwarte Piet. Wie kan aantonen dat een traditie al generaties wordt doorgegeven en verduidelijken hoe dat de komende generaties gaat gebeuren, maakt een goede kans. Kansloos zijn alleen tradities die door de wet verboden zijn.    ...
    Naar lezingen durfde ze lange tijd niet meer zonder begeleiding van haar man Ton. 'Hij was toen al gepensioneerd en wilde graag leuk samen op vakantie.' Zij zat tot over haar oren in de Pietdiscussie, de erfgoedlijst en de overgang naar het Openluchtmuseum in Arnhem, waar het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed een maand voor haar pensioen is opgenomen.    ...

Ja ja, een hartstikke lieve vriendin, is die Ineke Strouken. Waar je dan ook graag dit voor doet:
In de Pietdiscussie nam ze dan ook genuanceerd geen standpunt in. ...

Glashard liegen, zie deze bron uitleg of detail . Regelrechte NSB, die Ineke Strouken:
Strouken hielp ook Marokkaanse hennakunst op de Nederlandse erfgoedlijst, en Surinaamse en Antilliaans tradities, zoals de klederdracht Angisa binden en Koto maken en de muziek en dans Tambú. Ramadan en Suikerfeest had ze er ook graag op gezet ...

Vandaar dat de islammoffenhoer ook zo blij met haar is.
    Maar even een passend plaatje erbij zoeken:

Brullen van de lach!!!

De andere kotscolumnisten van de Volkskrant zijn al weer helemaal op dreef, na de zomervakantie, maar Margriet moest even warmlopen. Maar het treft. Hebben we net bij collega Toine uitleg of detail genoteerd dat hij en collegaatje Margriet het vinden an ex-PVV'ers als specialiteit hebben, doet Margrietje deze "belofte" gestand (de Volkskrant, 20-09-2017, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
Neen.

Haitske van de Linde is een beetje klaar met burgerparticipatie. De voormalige lijsttrekker van Leefbaar Nederland heeft het gehad met de verwijten van mensen die hun zin niet krijgen. De gewone man naar de mond praten? Geen haar op haar hoofd die daar nog aan denkt.

Oké, geen PVV maar Leefbaar Nederland of  LPF, maar het principe blijft hetzelfde ...

Gemanicuurde Handjes heeft de ideale mens gevonden - de kop is van de website (de Volkskrant, 26-09-2017, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
Drie zussen kochten een huis voor een vluchteling. En toen?

En de vluchtelingen zijn allemaal academisch opgeleid.

Hééééé .... Gemanicuurde Handjes gaat ze vuil maken ... Aan Echt Nieuws ... Uit de Echte Wereld. De Echte Wereld van het Nepnieuws. Wat is namelijk Nepnieuws ...? Nou, u weet het natuurlijk al: Alles dat niet in de krant staat (De Volkskrant, 13-11-2017, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
Zelf nepnieuws maken

Tussentitel: De 'desinformatiegenerator' laat je eraren hoe makkelijk het medialandschap is te vervuilen

Die  'desinformatiegenerator' komen we zometeen op terug. Eerst even de bronnen van Handjes achter elkaar zetten - "Wie, wat, waar, wanneer en waarom" weet u nog wel ...:
De Britse televisiezender Channel 4 organiseerde begin dit jaar een 'Fake News Week',
    Sinds twee jaar weten we dankzij The New York Times hoe valse berichten vanuit Rusland op sociale media worden verspreid via nepaccounts (trollen) ...
    Rond de verkiezingsdebatten in Amerika vorig jaar waren er vijf keer zoveel pro-Trumpbots als pro-Clintonbots, meldde Nieuwsuur afgelopen week nog eens ...
    In twee jaar tijd hebben 126 miljoen Amerikanen tachtigduizend berichten die vanuit Rusland op Facebook waren gezet bekeken, schreef Huib Modderkolk zaterdag in deze krant ...
    Wetenschapsredacteur Maarten Keulemans ontmaskerde in een filmpje op onze site wat voorbeelden uit de stroom van nepnieuws, ...
    wat Ruurd Oosterwoud (28) al wist. Oosterwoud studeerde Ruslandkunde en schreef twee jaar geleden zijn eindscriptie over Russische desinformatie. Op de dag van het Oekraïnereferendum betoogde hij op de opiniepagina van deze krant ...

Brullen van de lach!!! De Koude-Oorlogspropagandakanalen van de Engelstalige media waaronder de ergste, de volautomatische Joodse leugengenerator The New York Times. En drie of vier uit de eigen rabiaat politiek-correcte en Koude Oorlogshetzende eigen krant ... En één van en "drie keer de Volkskrant" de NPO ...
    "Wij van WC-Eend, bevelen aan WC-Eend" ...
... Oosterwoud ...
    Een week later bedacht hij daarom DROG, een 'desinformatiegenerator' die de gebruiker zélf nepnieuws laat maken en verspreiden, 'zodat mensen kunnen ervaren hoe makkelijk je het medialandschap kunt vervuilen'.

Ga er heen uitleg of detail , en lach je krom: alles wat de reguliere media liegen, in dit verband zoiets als "Rusland rukt door de door haar zojuist bezette Oekraïne op richting Westen" of "De drie Oekraïense radars in de buurt van MH17 waren allemaal in onderhoud" is allemaal helemaal waar, en wie er tegen ingaat is slachtoffer van nepnieuws.
    Natuurlijk net wat anders verpakt. Maar flinterdun, eigenlijk.
    De analyse van het Keulemans-geval is te vinden hier uitleg of detail .
    Overigens is het item dezer dagen volop in de Volkskrant en "drie keer de Volkskrant" de NPO oftewel Nederlandse Propaganda Omroep (propaganda voor de politieke-correctheid en de Koude Oorlog, dat is). Zonder één enkel voorbeeld te noemen. "Ja", loog Ron Frezen van het NOS Journaal, "dat is omdat de veiligheidsdienst niet haar methoden wil verraden "...
    De echte reden: bij ieder voorbeeld waar ze mee komen, schiet iedereen in de lach.
    Dus nogmaals brullen van de lach!!!

U weet het inmiddels wel, hè ... "De islam is de religie van de Vrede". En: "De islam is de religie van de Liefde". Extreme moslims: Gemanicuurde Handjes heeft ze nog nooit ontmoet. Radicale moslims: wat is dat? Die bestaan gewoon niet - een hersenspinsel van Geert Wilders. Een cultuuroorlog tussen islam en de westerse beschaivng? Rabiate onzin! Weet u wat een gevaarlijke, extreme, radicale religie in cultuuroorlog met de westerse beschaving is? Nou, drie keer raden (we gebruiken de koppen van de webiste want dan kunnen we de rest van de rotzooi grotendeels overslaan) (de Volkskrant, 07-11-2017, verslaggeverscolumn door Margriet Oostveen):
Hoe de 'culture war' van conservatieve christenen Nederland bereikt

Michiel Hemminga voert een cultuuroorlog aan.

En uit de tekst nog even dit:
Michiel Hemminga (31) ...
    We verlaten zijn kleine duistere huurwoning ...

Moslims wonen uisluitend in helverlichte geliberaliseerde doorzonwoningen.
Michiel Hemminga houdt de gordijnen overdag dicht:

Moslims heben totaal geen gordijnen. Moslims zijn in alle opzichten, zowel fysiek als geestelijk, de transparantie en tolerantie zelve ...
    Enzovoort.
    Voor Rat Wagendorp uitleg of detail is recent als een vooraf strafje bedacht bij zijn executie na de revolutie: er de ballen één voor een aftrekken. Bij Gemanicuurde Handjes is dat wat lasstiger. Maar ook daarvoor heeft de grote filosoof Jack Vance => wel een passende straf weten te bedenken: opsluiten in een kooi met een oversekste half-gorilla die een maand droog heeft gestaan.

Gemanicuurde Handjes volgt, als "verslaggever", het hete nieuws op de voet. Dat van deze week: de "Slag bij Dokkum": pro-Piet Friezen hebben de linksfascistische en zwartracistische anti-Piet-acvitisten die per bus vanuit de Randstad op weg waren om de Sinterklaasviering-met-kinderen te verstoren, tegengehouden op de snelweg.
    #OPHEF!!!!!
    Leidende ook tot commentaren over het verschil in opvattingen tussen Randstad en en niet-Randstad. Ook in het Zwarte Pieten-verhaal.
    Gemanicuurde Handjes gooit een oud pandoer in het strijd, type:  "Maar er zijn ook Nederlanders die criumineel zijn", oftewel: "de groepsindelingen zijn niet absoluut". Subvariant in het onderhavige geal: "Er zijn ook verschillen tussen Randstedelingen en niet-Randstedelingen onderling" - even de kop van de website genomen want die vat alles weer keurig samen (de Volkskrant, 24-11-2017, column door Margriet Oostveen):
Een fopkloof negeert alle andere valkuilen in de maatschappijj

Oftewel: de kloof tussen Randstand en niet-Randstad is een fopkloof want, zoals al gezegd, "Er zijn ook verschillen tussen niet-Randstedelingen onderling":
Naast de koffiemelkfabriek van Campina in Leeuwarden staat een klein buurthuis: 't Skip-hûs. ...
    Ik was lukraak binnengelopen en trof Jery de Haan ... Jery kan je alles over een kloof vertellen. Niet over 'de culturele kloof' tussen Randstad en daarbuiten, waar je deze week zoveel dwingends over hoort. Wel over een culturele kloof tussen zijn arme wijk en de volgende arme wijk. ...

Hoeveel goedkoper wilt u het nog hebben ...?
    In termen voor Gemanicuurde Handjes: dit is Boldoot. Eau-de-cologne van de zeer oude stempel.
    Maar ook nog interessant vanwege dit:
... Een fopkloof negeert alle andere valkuilen in de maatschappij. De Schepenbuurt in Leeuwarden had ik niet toevallig gekozen: die staat nummer twee op de lijst 'slechtste wijken van Nederland voor kinderen', omdat er in de lage flats zoveel armoede heerst. ...
    Wat als mensen in volksbuurten het heft weer zoals vroeger in eigen handen zouden nemen? In 2009 sloeg dit uit Engeland afkomstige idee van de 'Big Society' aan. ...
    Maar in de Schepenbuurt is toen iets totaal mislukt. Ze konden het op de een of andere manier maar niet eens worden met de mensen uit de Wielenpôlle. Onkunde, was het. Toen moesten de ambtenaren kiezen. En toen is het meeste geld verderop in de Wielenpôlle terechtgekomen.
    60 duizend euro krijgen ze daar dit jaar, volgens Jery. 't Skiphûs moet het doen met 7.500 euro.
    Ik vraag of het hielp, in de Wielenpôlle. Jery weet het niet: 'Ik kom er nooit meer.'
    Eén verzorgingshuis verderop.

Ja ja, echte originele "white trash" van Anil Ramdas uitleg of detail , of "deplorables" van Hillary Clinton.
    Vindt je echt niet in de geleurde wijken, hoor, colored trash ... In wijken zoals Kanaleneiland en de Schilderswijk. Daar zijn mensen misschien ook wel arm en werkloos, maar daar staan ze allemaal als één man in hun kracht. Hun kracht van winti, hiphop, gouden ringen, bidkleedjes, vrouwopsluiten, criminaliteit, eerwraak en jihadgang, enzovoort.
    Maar dat zijn dan ook allemaal onmisbare verrijkingen van de Nederlandse cultuur!!!!

Hoera! Gemanicuurde Handjes is weer eens blij! Waarom? Daarom (de Volkskrant, 10-01-2018):

Ze mocht naar de moslims! Die het weer allemaal FANTASTISCH!!! doen (de Volkskrant, 10-01-2018, verslaggeverscolumn, door Margriet Oostveen):
Rabia Yildiz (22) is op het oog een meisje ... 'Ik studeer en ik luister naar papa en mama.' Al zijn er genoeg plaatsen waar ook meisjes met hoofddoeken kunnen sjansen. In shishalounges compleet met vip-tafel. Niet Rabia's ding. Of kijk eens op de Rotterdamse Lijnbaan op vrijdagavond, zegt ze: vol 'barbiepoppen, ook met hoofddoek' en jongens die hun Mercedessen komen showen. Patsergedrag, vindt Rabia. 'Snob!', lach ik. 'Yeah', zegt zij.
    ... Nazli Celikci (21) praat ook mee, net als Rabia derdejaars rechtenstudent aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. ...
    Ik zocht Rabia en drie ambitieuze vriendinnen later nog eens in Transvaal op. Daar werd pas goed zichtbaar met welke snelheid deze vrouwen een enorme afstand aan het overbruggen zijn. Rabia was intussen lid van D66.
    Worden moslimvrouwen extra onderdrukt? Rabia zelf niet ...

FANTASTISCH!!! Vooral dat Erasmus Universiteit ... Oftewel: de Madrassa Rotterdam uitleg of detail , onder de bezielende geestelijke leiding van Willem Schinkel uitleg of detail , islam-adept.
    En wat doen ze daar: rechten studeren. Geheel passend. Islamitisch leren op een madrassa: de koran uit je hoofd leren. Rechten studeren op een universiteit: de wetboeken uit je hoofd leren. Zonder ze te begrijpen want in de grondwet staat dat ieder mens een individueel mens is en deze dames overtreden dat grovelijk door met een gedachten-uniform in het openbaar te verschijen. En wel het uniform van een ideeënstelsel dat de grondwet niet erkent en minacht.
   Maar kijk ook naar de foto's zoals geplaatst op de website:

Die religieuze idiotie volop in de ogen. Of in de formulering an In het kort  :
Vrij naar V.S. Naipaul :
"Wat betekent die hoofddoek?"
"Ik heb geen verstand!"

Het lijken mensen, maar het zijn zombies. Kijk maar naar de overige moslima's: allemaal diezelfde religieus-lege blik in hun ogen:

En waarom kijken ze zo blij? Simpel: ze hebben De Waarheid gevonden. En die Waarheid is allemaal ook simpel en één enkel ding: Allah. De Islam.
    Wat precies datgene is dat ze maakt tot zombies. Achterlijken, zoals uitgelegd hier uitleg of detail .
    Zelfs de motoriek is er door besmet, zie de handen in de foto's: de "Ik weet het al allemaal"-motoriek.
    In het spiegeluniversum van de politiek-correcten zoals type Gemanicuurde Handjes:
Deze brave meisjes zijn de volgende generatie.

Die hele Volkskrant-verslaggeverijploeg krijgt ook geen individuele behandeling ... Die gaat na de revolutie collectief in een rijtje door rechtbank en door naar het schavot. En die lieden van NRC Handelsblad en Trouw, waarvan de namen hier niet bekend genoeg zijn, mogen natuurlijk aansluiten ...

Maar die verolossing is er nog steeds niet. Dus mogen we blijven genieten van Gemanicuurde Handjes met roodgelakte gifnageltjes. Want met de moslims mag dan een blije nabije toekomst in het verschiet liggen ... Voor de christenen is dat natuurlijk absoluut niet het geval (de Volkskrant, 19-01-2018, verslaggeverscolumn, door Margriet Oostveen):
Dit is ze

Lilian Janse-van der Weele, de eerste vrouw die echt de leiding nam binnen de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), gaat zonder het gebruikelijke gedoe op de foto ...
    Dit is ze. En het is belangrijk te weten wat je bent en vooral wat niet: 'Het kwalijke is dat veel leden en bestuursleden nog denken dat de SGP een kerk is....
    Allerlei behoudende SGP'ers klagen deze ochtend in De Telegraaf over de vrouwelijke SGP-kandidaten ...
    ... anders dan Paula Schot. ...
    En hoezo modern? Schot zei nog steeds te geloven ('en de SGP met mij') dat de man boven de vrouw is gesteld. En dat de vrouw de man in zíjn beslissing moet volgen. Achter Schot staan enkel mannen.    ...
    Paulus schrijft in de Bijbel dat de vrouw niet mag regeren boven de man, ...

Nee, dat met die christenen is en blijft een uiterst zorgelijke toestand.
    Neem nou bijvoorbeeld eens het detail van de hoogopgeleide vrouwen. Bij de moslima's zal het zeker zo gaan:
Worden moslimvrouwen extra onderdrukt? Rabia zelf niet: 'Mijn moeder maakt me áf als ik met mijn studie stop, dat wel, haha. Maar wíj vrouwen zijn het die nu studeren en straks een baan vinden. De mannen, die doen maar wat!'

Terwijl bij de christenen ...:
 En het gejubel over 'de hoogopgeleide generatie' die de nieuwe SGP-vrouwen zouden vertegenwoordigen? Lilian Janse zucht. ...

Ja ja ...
    Goed, maar de mensen hebben ondertussen terwijl Gemanicuurde Handjes aan haar carrière als gedrocht werkt, de tijd om nog eens de boeken te raadplegen over een passende bestraffing. Jack Vance  heeft zich daarin al meerdere malen een inventief raadgever betoont. En dat met die giftige nageltjes ... Misschien is besmetting met cluthe uitleg of detail wel iets aardigs ... Lekker lang bewust lijden ...


Naar PC club  , of site home  .

 

20 apr.2015