WERELD & DENKEN
 
 

PC-club: Freek de Jonge

7 dec.2016

Hoe is het mogelijk ...

Dat, al sinds 2005 rapporterende over het uitermate naargeestige verschijnsel der politieke-correctheid, één der meest naargeestige uitingen ervan nu pas langskomt ...

Kenners weten onmiddellijk over wie het gaat.

Er is niemand die al zo lang zo vooraan staat bij dit verschijnsel als Freek de Jonge.

Iermand heeft ooit iets geschreven over "chagerijnige clowns"...

Het moet gezegd worden: hij heeft een excuus: hij is getrouwd met een Joodse vrouw, en het al decennoiplang moeten goedpraten van de wantoestanden veroorzaakt door allochtone immigranten zou zelfs de hardste geestelijkie steen uithollen.

Tenzij die steen enige vorm van rationaliteit in zijn geest had maar dat is wel een heel strenge eis ...

Maar goed, eindelijk is het er toch van gekomen, wel met hulp van GeenStijl, reden waarom we ook maar met dat bericht beginnen - en het zegt ook al zo veel (GeenStijl.nl, 07-12-2016, door Pritt Stift uitleg of detail):

  Gaap. Freek de Jonge doet Terlouwtje bij Pauw

Dat 'Terlouwtje' slaat op de ex-politicus en kinderboekenschrijver die een week ervoor een pleidooi bij DWDD heeft gehouden voor herstel van vertrouwen. Dat verloren is gegaan door de allochtone instroom maar dat zijn hij er heel verstandig niet bij (je wordt meteen geëxcommmuniceerd) en in de discussie die er maatschappelijk op volgde durfde er maar één pesoon erop te hinten (Wouke van Scherrenburg, bij Pauw).

Verder met Freek:
 

Yo Freek, naargeestige oom van Arnon Grunberg. ...

Dat is wel heel diep onder de gordel. Freek de Jonge is zelf niet Joods, dus (tja ...) mist de ingeboren kwaadaardigheid waar vertegenwoordigers van dat volk een talent voor hebben. Een talent dat ten volste bloeit bij Arnon G. uitleg of detail .

Maar Freek is wél heel naargeestig:
  Ga tuinieren. Ga emigreren. Ga schilderen. Ga de Erasmusbrug namaken met luciferhoutjes. Ga zwerfvuil prikken in Vondelpark. Ga kratjes vullen in voedselbanken. Ga zwemvesten uitdelen in Libië.

Dit is een parodie op een in deze tijden frequent hoorbare reclamespot.
  Maar kap GVD met dat moralistische gezever over de gigantische tweedeling in NL, waar je zelf de posterboy van bent.

Wat Freek in deze uitzending zelve demonstreerde door van acquit af aan smerige taal te bezigen richting partijen die zijn migratie-totalitarisme niet ondersteunen, dat wil zeggen: partijen die de belangen van gewone burgers wat meer ter harte gaat.

De tweedeling tussen gewone burgers en elite, waarin Freek dus volop roeptoetert voor de elite.

Maar je bent ook hopeloos verloren als mens, met zo'n Joodse band ...

Joden haten volk, en zeker ook het Nederlandse ... uitleg of detail

Goed, de verzameling gestart hebbende, hier wat kleinigheden die al in het archief stonden. Het is niet veel want Freek opereert voornamelijk oraal.

Eerst even hoe lang terug zijn activiteiten gaan en in welke hoek ze toen al gezien werden (VARA TV Magazine, nr. 40-2006, door Paul van Liempt ):
 

Recht[s] door zee

Netcoördinator Ton F. van Dijk wist het zeker: de politieke tv-verslaggeving is te links. Klopt dat wel en wat doet de KRO?

Tussentitel: 'Als het over asielzoekers gaat, komen steeds dezelfde mensen aan het woord'

De oproep van netcoördinator Ton F. van Dijk aan de omroepen om rond de verkiezingen programma's van rechtse signatuur te gaan maken werd met weinig gejuich ontvangen. ...
    Van Dijk zegt zijn weloverwogen oproep gedaan te hebben, om het gebrek aan pluriformiteit van de omroepen op te lossen, waarmee hij indirect pleit voor versteviging van het bestel. Hij vreest voor veel linkse programma's rond de verkiezingen bij de publieke omroep en wijst daarbij naar Marcel van Dam (VARA), Freek de Jonge (VPRO), ...


Citaat: 'Als het over asielzoekers gaat, komen steeds dezelfde mensen aan het woord' - mensen als Freek de Jonge. En de rest van de media:
  Toenmalig netcoördinator van Nederland 2 Joop Daalmeijer (tegenwoordig hoofdredacteur van de Wereldomroep en voorzitter van journalistenvakbond NVJ) zei tweeëneenhalf jaar geleden al in NRC Handelsblad dat de actualiteitenrubrieken ook aandacht aan rechtse meningen moesten geven. ...
    In de NRC-discussie liet Joop Daalmeijer weinig te raden over zijn eigen positie: 'Als het over asielzoekers en immigratie gaat komen steeds dezelfde mensen aan het woord. Altijd types zoals ikzelf, die een heel goed gevoel hebben bij vluchtelingen. Maar er zijn genoeg mensen die een andere mening over buitenlanders hebben en denken: blijf maar in je eigen land.'

Juist ja ...

En dit speelt voor de volle 1000 procent nog op precies delfde manier, maar dan dus tien keer zo erg.

Twee jaar later, een zeldzaam geval van een gelijkend portret (de Volkskrant, 29-01-2009, door Tynke Landsmeer):
 

Tijdschriften

Het lijkt gedaan met moraalridder Freek de Jonge

Het is gedaan met Freek de Jonge, althans als je het coververhaal van HP/De Tijd moet geloven. Het verval van de ooit zo populaire cabaretier werd eind 2000 al ingezet, maar is nu definitief.
    Een chagrijnige zeurpiet, hork, moraalridder en een betweter, zijn de weinig vlijende omschrijvingen die HP opdiepte uit oude interviews en archiefverhalen.
    Hoe het verval zichtbaar werd? Hij sloeg wild om zich heen toen hij in het programma van Pauw & Witteman tegenover Peter R. de Vries zat, deed niet mee met Erik van Muiswinkels oproep de Olympische Spelen te boycotten (2008) en zijn laatste show Limiet was Freek-onwaardig. Tijd om te stoppen dus, luidt de conclusie. Het is volbracht.    ...


Ach ja ... Die hilarische uitzending toen Peter R. de Vries nog gewoon boeven ving, en boeven waren toen al heel lang voornamelijk allochtone immigranten ...

Een via-via'tje (Vrij Nederland, 14-05-2011, door Mischa Cohen):
 

'We zijn allemaal expats'

Essayist en tv-presentator Anil Ramdas scheef een roman over de neergang van een essayist en tv-presentator. Toch gaat 'Badal' niet over hemzelf. 'Wie denk ik wel dat ik ben om een autobiografie te schrijven? Napoleon?'
...
En hoezo het eerste slachtoffer van het Wildersregime?
...: het is toch treurig dat we een kabinet hebben waarin een persoon zit die niet hoeft te regeren, maar wel de rechterlijke macht uitjouwt, bevolkingsgroepen verkettert en overal mee wegkomt? ...

Professor Zijderveld, Thomas von der Dunk, Freek de Jonge - u hoort bij het kleine clubje dat de NSB-vergelijking nog onbekommerd durft te maken.


Ach ja ...

Freek was er ook al vroeg bij in het herkennen van de voornaamste primaire rol van het internet: het ondermijnen van de censuur van de "linksige" en Joodse en Joodsistische media (de Volkskrant, 23-03-2013, door Freek de Jonge, cabaretier):
  Het is gebeurd met de media

De babylonische spraakverwarring, het oorverdovende gekakel in het kippenhok van de sociale media, was nog nooit zo groot. Zonder doel, zonder ideologie, zonder verlangen naar schoonheid.

...    Kort daarop kwam internet. En zoals de boekdrukkunst ooit de kerk als instituut in de verdediging drong, zo ontnam het internet de media het monopolie op de nieuwsvoorziening. ...


Het begin van de neergang van het Joodsisme.

Uit hetzelfde jaar een schets van waar Freek zich bevindt in het spectrum van de maatschappelijke posities (de Volkskrant, 13-12-2013, column door Rutger Bregman, historicus):
 

Dromers

Een van de grote dromers van de 20ste eeuw is heengegaan. Na de vredestichter Mahatma Gandhi en de dominee Martin Luther King heeft ook Nelson Mandela zijn laatste adem uitgeblazen.    ...
    Een mengelmoes van bewondering en verdriet kwam over ons land toen het nieuws bekend werd. ... Eenieder sprak zijn waardering uit - van Halbe Zijlstra tot Freek de Jonge, van Joop.nl tot De Telegraaf.


Met een merkwaardige omkering in de twee vergelijkingen, maar het is duidelijk: wat Joop.nl is qua instituties is Freek de Jonge qua personen: bereid tot Armageddon ten gunste van gekleurde immigranten en hun islam (en winti). De Joodse zin van het leven  .

Nog even nog een weerslag van zijn invloed (de Volkskrant, 18-10-2015, door Patrick van den Hanenberg, Joris Henquet ):
  Het jaar uit lachen

Uitkijken naar de oudejaarsconferences is spannender dan ooit: grappen over terreur, wie durft? Vier conferences gerecenseerd.

...   
Freek de Jonge in Buitenhof

Freek de Jonge ontbreekt dit jaar. Bijna. In het politieke tv-programma Buitenhof verzorgt hij a.s. zondag een mini-oudejaarsconference. 'Ik ben de eerste cabaretier in dit programma', zei De Jonge in een aankondiging tegen presentator Paul Witteman. 'Ik heb hier nog geen lach gezien in de afgelopen dertig jaar.' Volgens De Jonge is zijn conference helemaal toegespitst op het Buitenhof-publiek: 'Ik ben vaak voor elitair uitgemaakt, dus ik voel me hier helemaal op mijn gemak.'

Het chique en hoogst elitaire Buitenhof omarmt Freek, en omgekeerd natuurlijk.

En dan nog wat korte items, beide komende van het instittu dat daarnet al per ongeluk werd gekenstest als het nalaogoin van Freek: het rabiate én hondsdolle Joop.nl:

Oftewel: asielzoekers zijn de ware mens die Europa zullen komen verlichten.


Oftewel: asielzoekers zijn de ware mens die Europa zullen komen verlichten.

De Joden hadden het zelf niet kernachtiger kunnen formuleren:

Er is maar één soort beschaafde mens: de migrerende of nomadische mens


En sla hier een zespuntige ster bij en sluit het Eerste Testament.

En van vlak voor de verkiezingen in 2017:


Waarop er slechts één soort antwoord mogelijk is:


  "Ik ben benieuwd of De Jonge bij zijn volgende optreden in DWDD ook daarvan nu weer de schuld aan Wilders gaat geven  
Naar PC club  , Politiek lijst  , Media lijst  , Politiek & Media overzicht  , of site home  .