WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: moslims zijn Joden

  De moslims van nu zijn de Joden van toen  -  De volkomen idioten onder de politiek-correcten en multiculturalisten

Zelfs onder de politieke-correctheid en het multiculti-correctheid zijn er ernstigere en minder ernstige gevallen. Net zoals er onder de zonnen oftewel sterren hetere en koelere exemplaren zijn. Wat niet wegneemt dat het voor het leven allemaal een even verschroeiende ervaring is als je er op zou landen.

Zo verschroeien de politieke-correctheid en het multiculturalisme alle redelijkheid, maar zijn er onder de politiek-correcten en multiculturalisten toch gevallen die daarin erger zijn. Met die vergelijking tussen moslims en Joden, meestal ingekleed of anderszins verhuld, als voorbeeld van het laatste. Die vergelijking, is altijd te herleiden tot deze redenatie:
    1: Joden waren immigranten.
    2: Moslims zijn immigranten.
    3: Dus: moslims zijn gelijk aan Joden.
Deze redenatie is logisch exact dezelfde als:
    1: Koeien zijn vee.
    2: Paarden zijn vee.
    3: Dus: paarden zijn gelijk aan koeien.
Een logische contradictie ontstaan door het verkeerde gebruik van abstracties.

De politieke-correctheid is gebaseerd op het verkeerde gebruik van abstracties. De meest fundamentele zijnde: "Alle Culturen zijn Gelijk".

En door het aanhangen en gebruik van verkeerde abstracties verschroeien politiek-correcten alle redelijkheid.

En er zijn er behoorlijk wat van die politiek-correcten, hoewel ze hun vieze vergelijkingen dus meestal in het half-geniep doen, kennelijk half-beseffende dat er iets niet pluis is, al was het maar dat moslims nefaste Jodenhaters zijn uitleg of detail .

Maar, zoals al vele malen geconstateerd, politieke-correctheid in dit soort zaken is een progressieve ziekte, en kort achter elkaar kwamen er een paar expliciete gevallen langs. Hier zijn ze (GeenStijl.nl, 02-05-2016, door Van Rossem uitleg of detail ):
  Leo Lucassen: 'Moslims zijn de nieuwe joden'


Deze prominente migratiedeskundige uitleg of detail ziet even het verschil tussen islam en moslims over het hoofd. Oftewel: het redelijke denken is totaal geatrofieerd. Zijn geest is verworden tot een wormvormig aanhangsel dat alleen nog de organen en de tong annex pen bestuurt. Ter illustratie van hoe gestoord:

Hopeloos gestoord, dus.

Minstens net zo gestoord is het volgende geval, de dikke dreinkleuter van de Volkskrant. Een dag na de viering van de bevrijding van de nazi's, viert Asha ten Broeke uitleg of detail de komst van de nieuwe nazi's (de Volkskrant, 06-05-2016, column door Asha ten Broeke, wetenschapsjournalist):
  Maar niets mocht baten

... 'Ik vind het voor de hand liggend om als er oorlog is en mensen moeten vluchten, die op te vangen in de landen daaromheen.' (Rutte weer.)
    'Joden die het zich konden veroorloven, probeerden overzee te vluchten.' (De Groene Amsterdammer in een artikel uit 2009 over de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.)    ...

Gevolgd door een hele column met het motto: "Moslims zijn de nieuwe Joden". Type argument: "Ja, maar niet alle nazi's waren kampbeulen ...", vertaald als: "Ja, maar niet alle moslims zijn westenhaters en terroristen ..."

En ook nog kleinere mensen nemen het over (de Volkskrant, 10-09-2015, ingezonden brief van Reindert Brongers, Utrecht):
 

Racisme

Naar aanleiding van antropoloog Martijn de Konings artikel in Vonk van 7 mei is een debat ontstaan over de vraag of islamofobie racistisch is, zoals De Koning betoogt. ...
    Graag roep ik de ontstaansgeschiedenis van het antisemitisme even in herinnering. ...

Ach jee ... "Graag vergelijk ik de terroriserende moslims met de vreedzame Duitse Joden".

En het is niet beperkt tot de kaukasische etnie (Joop.nl, 06-06-2016, Clarice Gargard - Journalist, presentator uitleg of detail ):
  Die zogenaamde Westerse beschaving

... De ontmenselijking van ‘anderen’ is door de geschiedenis heen gebruikt om onvergeeflijk en denigrerend gedrag te excuseren. Iets waar Joden over kunnen meepraten. En iets wat nu moslims en Marokkanen in Nederland het meest ervaren.    ...

Uit de pen van een pikzwarte Afrikaanse prinses uitleg of detail .

En hier die andere "bepaalde minderheidsgroepen":

Waarom hebben echt alle Joden die zich uitspreken over dit soort zaken dit soort ernstige afwijkingen ...? (Miko Flohr is iets bij de Universiteit Leiden en een veelvuldig zeer fout twitteraar).

Een kleine kakkerlak (de Volkskrant, 29-10-2016, boekrecensie, door Erik van den Berg):
  'Joden op drift' is virtuoze apologie, in zinnen vol venijn en Witz

'Vae victis', wee de overwonnenen. Met die waarschuwing uit het voorchristelijke Rome besluit Joseph Roth Juden auf Wanderschaft, een in 1927 verschenen essay over de ellendige situatie van de Joden in Oost-Europa, de Joodse migratie naar de VS en de oplaaiende anti-Joodse sentimenten in Duitsland.
    Onder de titel Joden op drift verschijnt de tekst nu voor het eerst integraal in het Nederlands, met een inleiding door Geert Mak, die er niet omheen kan Roths betoog 'hoogst actueel' te noemen. Inderdaad kun je overeenkomsten zien tussen het beschimpte 'joodse ongedierte' toen en het 'moslim-ongedierte' nu ...

Een vuile, kakkerlakkige en op ander ongedierte lijkende leugen: er is niemand die moslims ooit als ongedierte heeft aangeduid. Bij deze wel een aantal politiek-correcten die dit soort dingen schrijven. Overigens behandelen moslims westerse ongelovigen wel als ongedierte: ze vermalen ze met vrachtwagens. Of slaan gaten in ze met spijkerbommen. En daarna betuigen ze hun steun aan die vermalers en spijkerbommers door met boerkini in de zee te duiken, of met hoofddoek of baard door dr straat te paraderen.

En een veel enger stuk ongedierte uitleg of detail (GeenStijl.nl, 21-11-16, 19:14, door Spartacus uitleg of detail ):
  Arnon Grunberg vraagt literair faillissement aanNa decennia teren op boeken over je moeder neuken. Na een beroepsleven als vaandeldrager van het hoogste Nederlandse literaire doel - vervreemding. En na meer dan tweeduizend keer de grootste idijood van de Nederlandse voorpagina's te zijn geweest, was het dan toch ineens zover. Grunberg BV vraagt vandaag per voetnoot zijn faillissement aan. Want in de laatste stuiptrekkingen van deze terminale deugneus wordt uit pure armoede maar gewoon weer de meest grijsgedraaide plaat van de deugdisco van stal gehaald: moslims zijn de nieuwe joden. We hebben niet eens zin meer om te smijten met feiten die aantonen dat de justitiële en ideologische subversie die uitgaat van elementen van de islamitische gemeenschap, in werkelijk helemaal niets lijkt op hoe de joden zich tot Europa verhielden. Dit is wat je begint te roepen als je het gewicht van de wereld in je maag voelt (*), je psyche dit niet verdraagt, en je met een neurotische dwangmatigheid probeert je gekoesterde wereldbeeld in stand te houden, terwijl de realiteit dit al een decennium met voeten treedt. Arnon, het waren mooie jaren, maar niet echt. En het is inderdaad voor iedereen beter als je je gewoon weer toelegt op acteren. Acteurs begrijpen je tenminste. En om nog even antwoord te geven op je hoofdvraag. Als het joden als jij betreft, willen we er inderdaad een stuk minder.

Amen.

En zoals met alles van de politieke-correctheid: het wordt steeds erger - hier een Iraniër (Joop.nl, 08-01-2017, door Shervin Nekuee - Socioloog, publicist, programmamaker uitleg of detail ):
  Laten we Nederland bevrijden van angst- en haatfetisjisme

Vluchtelingen als ik zijn wat dat betreft meer gewend....
    Ik ben ook niet zo gauw geïntimideerd door een geblondeerde brullende lilliputter van een politicus met een minder, minder minder-“visie”. ...

Het lijkt Arnon Grunberg wel ...

En nog eentje van de Grunberg-berg uitleg of detail (Joop.nl, 13-01-2017. uitleg of detail ):
  Asscher: Geert Wilders gooit een vuurwerkbom op de vrijheid

Dit weekend zal Lodewijk Asscher voor het eerst het PvdA-congres toespreken als kersverse lijsttrekker van de partij. In een interview met Trouw kijkt Asscher vast vooruit, naar het congres én naar de komende jaren.
...
Op het moment dat je zegt: ik vind mensen met een andere achtergrond en een ander geloof om die reden verdacht en ik vind dat boeken verboden moeten worden, dan steek je eigenlijk de Grondwet in de fik.  ...
...
Ik had een zonnige jeugd, maar ook wel met een schaduw die te maken heeft met het verleden, met de pijn en de trauma’s uit de oorlog. Daarom voel ik de morele plicht om niet aan de zijlijn te staan en voor anderen op te komen.’    ...

Oftewel: "De moslims van nu zijn als de Joden van toen, en wie dat anders ziet, doet aan de Holocaust".

Gevonden elders op deze site: journalist Kustaw Bessems (v/h Dagblad De Pers, daarna de Volkskrant) gaat uitleggen dat Marokkanen geen probleem vormen (Joop.nl, 09-04-2013):
  Wilders gaat weer een stapje verder

PVV-leider vindt het tijd voor repressie van Marokkaans tuig en noemt de Islam de grootste ziekte van de afgelopen eeuw


In een artikel op de website thepostonline heeft Geert Wilders gezegd dat het tijd is voor repressie van Marokkaans tuig. Ook zei hij dat de Islam de 'grootste ziekte' is die ons land de afgelopen eeuw heeft gekend. Dat maakt het volgens de PVV-leider tot erger dan de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.
    Het gewraakte citaat luidt letterlijk:
  Het is tijd voor repressie van Marokkaans tuig. Het is tijd voor de aanpak van de grootste ziekte die ons land de afgelopen eeuw heeft gekend, de islam.


"Marokkanen vormen geen probleem". Want:
  Dat kwam hem op een hoop kritiek te staan van twitteraars die vinden dat Bessems de problemen bagatelliseert en dat hij een zelfingenomen haatzaaier is. Dat ontlokte hem de volgende reactie:

"De Marokkanen of moslims van nu zijn als de Joden van toen - hartstikke onschuldig".
    Overigens is Bessems uitleg of detail net als Asscher en Grunberg van Joodse afkomst. Een merkwaardig hoog percentage gezien hun numerieke vertegenwoordiging van onder de nul komma vijf procent.

Nog eentje van Grunberg, in de meest walgelijke vorm, over de inreisban op mensen uit de meest walgelijke islamitische landen, Syrë, Irak, Jemen, enz., door Donald Trump:

Vol trots geretweet door Margiet Oostveen ...

Gevonden tijdens andere werkzaamheden (hpdetijd.nl, 12-06-2009, column door WS uitleg of detail ):
  Verraad

Sommige dingen blijven gewoon steken. Hoofdredacteur van het conservatieve weblog De Dagelijkse Standaard en gewezen Buitenhof-columnist Joshua Livestro is nog steeds boos op televisieproducent Harry de Winter.
    Die plaatste in 2008 een paginagrote advertentie in de Volkskrant, waarin hij als voorzitter van actiegroep Een Ander Joods Geluid de kritiek van Geert Wilders op moslims op één lijn stelde met antisemitisme. ...

En ook Harry de Winter is van Joodse afkomst ...

Kijk er eens ... Een heel artikel "Moslims zijn de nieuwe Joden" op Jood.nl, oh nee: Joop.nl - vol met de grappigste witzen (Joop.nl, 05-07-2017. uitleg of detail):
  Het gevaar van nep nieuws over vluchtelingen schuilt in de ontmenselijking

Witz nummer 1: "Moslims en negers zijn mensen dus je moet ze allemaal binnenlaten".
 

Witz nummer 2 - want het overgrote deel der bootjes zit vol hartstikke zwarte dobbernegers.
  Wat is waar over het aantal vluchtelingen dat naar Nederland of Europa reist? Hoeveel van hen vluchten voor oorlog en geweld, en hoeveel zijn “economische vluchtelingen” en vluchten voor honger en armoede?

Witz nummer 3: "Het feit dat ongeveer 99 van de 100 dobberaars geluhkszoekers zijn, is nepnieuws".
  Media houden zich graag bezig met de cijfers en hebben het geregeld bij het verkeerde eind. Met de komst van sociale media worden die cijfers vaak al gauw gecorrigeerd door bijvoorbeeld Flip van Dyke ...

Witz nummer 4: "Flip van Dyke" uitleg of detail  - want dat is iemand die liegt dat de Nederlandse grote steden voor de helft gevuld zijn met gekleurden zonder één enkel geval van immigratie, laat staan massa-immigratie.
  In de Zweedse krant Aftonbladet schrijft Andrev Walden over het nut van het weerleggen van Fake News over vluchtelingen aan de hand van filosofe Hannah Arendt

Witz nummer 5: "Hannah Arendt" ...
  ... de wijze waarop in kranten in Zweden werd geschreven over Joodse vluchtelingen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Walden haalt het onderzoek van Tobias Hübinette aan, die de archieven ingedoken is om artikelen uit de Tweede Wereldoorlog te analyseren.

Witz nummer 6: "De moslims van nu zijn als de Joden van toen".

Maar die is al veel over gelachen. Het gaat hier eigenlijk om deze:

Witz nummer 7: "De negers van nu zijn als de Joden van toen".

En ook die heeft meteen weer ruime steun:
  Noor Labansdochter zet op Twitter uiteen wat het gevaar is van de ontmenselijking van vluchtelingen:


Noor ... Norah ... Oude Testament ...?

Iemand anders heeft vergeleken met Joden, in wat andere omstandigheden. Eens kijken wat de Joden in de media daar van vinden (de Volkskrant, 15-09-2017, column door Elma Drayer):
  Academische denkluiheid

Het moet onderhand een record zijn. Deze week riep de Radboud Universiteit te Nijmegen hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk voor de derde keer publiekelijk tot de orde. ...
    ... liet Vonk zich onlangs opnieuw van haar hysterische kant zien. NRC Handelsblad (wie anders) publiceerde op 21 augustus een opiniestuk waarin ze het lot van de dieren in de bio-industrie bloedserieus vergeleek met dat van de Joden tijdens de Holocaust ...

Tja ... Als het lot van moslims van wie de ergste bedreiging is dat ze terug moeten naar hun paradijselijk-islamitische geboortelanden, vergeleken mag worden met dat van Joden, wat is dan het bezwaar om dat voor varkens te doen die in tegenstelling tot de moslims wél massaal worden afgemaakt ...
    Maar ja. die eerste vergelijking staat ten dienste van de ideologie van de Joden en ze plegen hem dus zelfs habitueel, maar die tweede niet. Dus is dat tweede geval:
  ... een parallellie die van zoveel academische denkluiheid getuigt dat je nauwelijks weet waar te beginnen.
    De scherpste repliek stond dit weekend in Het Parool. De professor, schreef journalist Frits Barend, 'maakt zonder scrupules, onder de vlag van de Radboud Universiteit en in navolging van Adolf Hitler van mijn grootouders varkens'.
    Onmiddellijk betweterde Vonk op haar Twitter-account dat Barend de strekking van haar betoog niet had begrepen. Waarom wist ze ook: 'doordat-ie in z'n slachtoffer-groef is geschoten'.
    Toegegeven, zo'n analyse is al sinds 1945 een klassiekertje zodra Joden protesteren tegen de banalisering van de Holocaust. Maar daarom niet minder weerzinwekkend.    ...
    ... heeft aangetoond dat ze het verschil niet snapt tussen ideologie en de open blik?

Juist ja: degenen die de situatie van moslims nu vergelijken met de Joden van toen snappen het verschil niet tussen hun Joodse ideologie en een open blik, en zijn weerzinwekkendend. En dat is nog maar het begin van hoe je dit zou kunnen duiden ...

En dan weer uit precies diezelfde krant (de Volkskrant, 15-09-2017, door H.U. Jessurun d'Oliveira, oud-hoogleraar migratierecht aan de UvA):
  Afpakken nationaliteit jihadi's is onrechtmatig

Met na een heleboel leugens en absurditeiten uitleg of detail uitmondend in:
  Alleen de wilderiaanse Alternative für Deutschland ( AfD) heeft de Nederlandse regeling in haar verkiezingsprogramma 2017 staan. Duitsland weet hoe gevaarlijk het is het nationaliteitsrecht als instrument te gebruiken voor politieke doeleinden: het heeft zijn lessen uit het Twaalfjarig Rijk

 Op welke vergelijking het judicium van Drayer in hogelijk versterkte mate van toepassing is.

En nog eentje van eerder maar later gevonden op deze website (De Groene Amsterdammer, 23-05-2013, door Robert Duimers):
  Ernst Hirsch Ballin over staatsburgerschap en mensenrechten

'Er is geen aan/uit-knop voor migratie'

...    Zijn eigen vader, óók een Ernst Hirsch Ballin, jurist en jood, ontvluchtte nazi-Duitsland en kreeg in Nederland politiek asiel. ...
    ... Al liet Nederland slechts mondjesmaat vluchtelingen uit nazi-Duitsland toe, ...

Samengevat: "Het bezit van het Nederlandse staatsburgerschap is een universeel mensenrecht". Dixit Ernst Hirsch Ballin, Joods nomade. Want "De moslims van nu zijn als de Joden van toen".
    Die Lucassen met zijn uitspraak uit 2016 moge wel de eerste zijn die hier genoteerd is, maar het idee stamt van veel eerder. Van mensen als Ernst Hirsch Ballin. En Ed van Thijn met zijn Kristallnacht. En de rest van deze goirpe.
    Maar constateren dat ze een gemeenschappelijke achtergrond hebben ergens vanuit de woestijnen van het Midden-Oosten is "ANTISEMITISME!!!".

En alwéér een etnische vriend (Joop.nl, 11-10-2017, uitleg of detail ):
  Rabbijn verlaat na 20 jaar CDA vanwege ‘uiterst rechtse’ koers

Lody van de Kamp, een prominente rabbijn, zegt na meer dan twintig jaar lang lid te zijn geweest van het CDA zijn lidmaatschap op. ...
    Als reden geeft hij dat Buma tijdens zijn H.J. Schoolezing de zogenaamde joods-christelijke samenleving gebruikte om anderen buiten te sluiten.

Een gore en hondsbrutale Joodse leugen .... Buma heeft niets gezegd over moslims. En om te voorkomen dat iemand het opmerkt, brengt hij meteen het retorische atoomwapen in stelling:
  ‘Daarachter gaat de gedachte schuil: de moslims, die moeten we hier niet hebben. Daar voel ik me heel ongemakkelijk bij.’ Van de Kamp zegt daarom in Trouw dat hij weigert nog langer hieraan mee te doen. Hij wijst op de geschiedenis van uitsluiting en discriminatie van joden in Nederland ...

"De moslims van nu zijn als de Joden van toen".

Klassiekertje. Van ene Tanja Jess. Zelfde groep. Wel uit "andere sociale kringen" dus eerst even voorstellen (mediacourant.nl, 15-10-2017, uitleg of detail ):
  Tanja Jess, bekend als actrice en van het spuien van linkse meningen in talkshows op tv, ...

Zo heeft ze inderdaad wel wat weg van Rosanne Hertzberger uitleg of detail (meestal zit er Barbie-opmaak op). Hier een enkel exemplaar van de 'linkse meningen':

Het 'links' van "De moslims van nu zijn de Joden van toen" uitleg of detail . Op middenstandsniveau geformuleerd, in plaats van het meer omkleedde van Grunberg, Bessems, Hirsch Ballin enzovoort.


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .