WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Termen: mensen

9 aug.2015

Schrijf "Het zijn toch allemaal mensen"  als "Het (SS'ers, serieverkrachters, concentratiekampbewaarders) zijn toch allemaal mensen" en alle discussie is onmiddleijk afgelopen. Zo simpel. Desalniettemin waart het alom rond, met name als er weer sprake is van een golf "vluchtelingen":


Uit: De Volkskrant, 08-08-2015, column door Maartje Bakker

Interview | Henk van Houtum, politiek geograaf

'Migrantenquotum? Het is geen melk'Red.:   En niemand die er voorheen en ook nu iets van of over zegt.
    En het wordt sterker:


Uit: De Volkskrant, 29-08-2015, rubriek Ombudsvrouw, door Annieke Kranenberg

Syriër kan niet illegaal én vluchteling zijn

Een aanzet tot heldere definiëring in het migratiedebat, in het volle besef dat begrippen van kleur verschieten.

Tussentitel: Wees zuinig met watertaal, zoals 'stromen vluchtelingen overspoelen het land'


Red.:   Het is volkomen duidelijk: hier is de orwelliaanse taalpolitie aan het woord. En dit is één van de boodschappen:
  Vorige week pleitte ik op deze plek voor zorgvuldiger taalgebruik in het migratiedebat. ... 'Als ik het niet weet, omdat ik niet het hele verhaal ken, denk ik dat ik ze maar gewoon mensen noem', schreef een verslaggeefster van Channel 4 afgelopen week met bezwaard gemoed.

Juist ja ...
    Zelfs de experts verkondigen de onzin:


Uit: De Volkskrant, 12-09-2015, ingezonden brief van Nejervan Bamerny, Purmerend

Vluchtelingen verschillen niet zoveel van uzelf

Ik ben een Koerdische vluchteling die vluchtte voor gifgasaanvallen op de Koerden tijdens het bewind van Sadam Hussein in Irak. Inmiddels woon ik bijna vijfentwintig jaar in Nederland. Ik heb een hbo-opleiding afgerond, ben getrouwd met een Nederlandse vrouw, heb drie kinderen en heb een succesvolle eigen onderneming opgezet. Ik voel me zowel Koerdisch als Nederlands.    ...
    Mijn wens is op een goede manier samen te leven met iedereen, waarbij mensen zich werkelijk openstellen voor elkaar en geïnteresseerd zijn in elkaars levensverhalen. Ik ben ervan overtuigd dat door elkaar te leren kennen, het inzicht ontstaat dat we echt niet zoveel van elkaar verschillen en dezelfde wensen hebben: gelukkig zijn in een veilige omgeving.


Red.:   Dus de Irakezen die Saddam Hoessein steunden waren al absoluut niet als u en ik. En alle Turken zijn beslist niet als U en ik, want die haten één voor één alle Koerden en bombaren ze wanneer ze maar kunnen. En die Syriërs gewelddadig werden en in opstand kwamen tegen Assad vonden het afzetten van Assad belangrijker dan gelukkig zijn in een veilige omgeving. En dat allemaal zou deze meneer moeten weten want hij komt er vandaan. Hij kletst uit zijn Koerdische nek. Er is geen Midden-Oosteling te vinden die is als u en ik.
    Bij het sinds de asieleiserscrisis tot aan het kotsen onuitstaanbare PC-propagandaproprmma Pauw verkomdigen ze de leugen ook om de andere dag. Hier een verslag:


Uit: De Volkskrant, 14-10-2015, column door Nico Dijkshoorn

Vluchteling

Maak contact met vluchtelingen en u zult merken dat ze, net als wij, een roos boven hun bed hangen.

Gisteren zag ik op de televisie een vrouw die uitlegde dat vluchtelingen geen dieren zijn. Ze gaf het eerlijk toe: dat had zij ook niet verwacht. Samen met haar man had ze een week geholpen in een omgebouwde sporthal en ze had met eigen ogen gezien dat vluchtelingen, net als wij, graag schoon ondergoed dragen. Ze eten niet met hun handen uit een trog, maar hebben een goed idee van het concept bordje, vork en mes.    ...


Red.:   Nee hoor ... Ze snijden elkaar alleen maar de keel af omdat ze een andere stroming van de islam aanhangen. En hebben een nog veel grotere hekel aan ongelovigen ...


Naar Termen, mensen  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .