WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: groepsbestaan

  Groepen bestaan niet en als ze bestaan, doen ze er niet toe - het gaat alleen om individuen  -  Alle alfa's en gamma's.

Ook dit is een punt waar de alfa's en gamma's van het multiculturalisme en politieke-correctheid enigszins consistent zijn, net het bij het voorgaande:
  Als je één enkele Japanner vindt die langer is dan één enkele Nederlander, heb je bewezen dat Japanners gemiddeld even lang zijn als Nederlanders  -  Alle alfa's en gamma's.

Zie de uitleg hier uitleg of detail .

Als er geen relevante verschillen tussen groepen, heeft het natuurlijk ook geen zin om over groepen te praten. En het praten over relevante verschillen tussen groepen mag niet, want dan laat je ook toe het praten over verschillen in, bijvoorbeeld, criminaliteit uitleg of detail , het hebben van een productieve baan uitleg of detail , enzovoort.

Natuurlijk is het ontkennen van het bestaan van groepen precies hetzelfde als de stelling dat er geen sociologie bestaat, maar desalniettemin is de ontkenning van het bestaan van groepen ook bij sociologen en aanverwante de standaard uitleg of detail uitleg of detail . En andersom: het erkennen van het mogelijke bestaan van bepaalde groepen geldt in de sociologie als een wetschappelijke ontdekking uitleg of detail .


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .

 

 

28 aug.2014