WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: voorkomen lekke bootjes

  We moeten Afrikaanse vluchtelingen ophalen om te voorkomen dat ze in lekke bootjes stappen - Amma Asante - Ghanees onderzoekster en kandidaat PvdA-Kamerlid. En alle overige PvdA'ers, GroenLinksers, de overige Gutmenschen, en alle immigranten.

Volkomen gestoord, maar voorbeelden groeien in aantal over de tijd. Het begon met de etnie-genoten (Joop.nl, 13-07-2012, door Amma Asante - Kandidaat-Kamerlid voor de PvdA):
  Massa-immigratie? De rechtse partijen zien spoken

Het is dom en niet in het belang van Nederland om migranten te beschouwen als een gevaar voor onze ontwikkeling en hen tegen te houden ... Het beleid heeft ook als gevolg dat nieuwe gelukszoekers zich als sardientjes in bootjes laten proppen zonder eten en drinken om de overstap te maken naar het beloofde land van melk en honing. Voor velen eindigt deze dappere strijd om uit de armoede te geraken op de bodem van de Middellandse Zee.

Meer, meer, meer Afrikanen. Omdat ze hetzelfde ras hebben als de auteur. Negers, dus.

Net als de volgende (de Volkskrant, 07-04-2014, door Mikal Tseggai, studeert bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Mikal Tseggai's ouders vluchtten in 1990 van Eritrea naar Nederland):
  Eritrese vluchtelingen verdienen bekommernis

Iedere maand ontvluchten 3.000 mensen Eritrea op weg naar vrijheid. Velen halen de eindstreep niet.


Tussentitel: Solomon en Timnit zullen nooit terugkeren naar een vredig en welvarend Eritrea

Het moet zo'n 42 jaar geleden zijn dat mijn oom Solomon Asmara verliet, op weg naar het Eritrese oorlogsfront. Op weg naar onafhankelijkheid en vrijheid. Maar boven alles, op weg naar een vrij Eritrea.
    En het moet zo'n twee jaar geleden zijn dat Timnit Asmara verliet. Op weg naar de Eritrese grens. Op weg naar onafhankelijk en vrijheid. Maar boven alles, op weg naar Europa. Zowel Timnit als Solomon hebben de eindstreep van hun weg naar vrijheid niet gehaald en stierven te jong.
    Het verhaal van Timnit en de wanhoop van haar broer Dasalle waren afgelopen dinsdag te zien inde documentaire Sound of Torture van de Eritrese activiste Meron Estifanos. ...
    In 2006 sloot Europa haar grenzen voor vluchtelingen uit Afrika. Toch proberen nog iedere dag honderden immigranten het eilandje Lampedusa te bereiken door met gammele bootjes de Middellandse Zee over te steken. Ieder jaar zijn er weer duizenden bootvluchtelingen die ook deze eindbestemming niet halen. ...
    Het zou Israël, Eritrea, Egypte en de EU sieren als zij zich zouden bekommeren om het lot van deze generatie Eritreeërs, die nu verloren dreigt te gaan. ...

We moeten ze gaan ophalen.

Er is een nieuwe stroom, dus weer nieuwe voorstellen (Joop.nl, 16-05-2014, door Christian Mommers - Medewerker politieke zaken):
  Voor échte vluchtelingen is altijd plaats, zolang ze maar niet écht komen

Misschien komen er dit jaar wel 65.000 asielzoekers naar Nederland, zei staatssecretaris Fred Teeven eergisteren bij het TV-programma Eén-op-één. ...
    Volgende maand neemt de staatssecretaris met zijn EU-collega's belangrijke besluiten over het EU-migratiebeleid. ...
    Desondanks maken EU-lidstaten weinig aanstalten om concrete stappen te nemen om te zorgen dat zij toegang krijgen tot Europese asielprocedures. Of dat ze veilige alternatieven hebben voor het op gammele bootjes stappen met mensensmokkelaars. ...

En hoe absurd je wordt van absurditeiten wordt hier ook duidelijk:
  Als Nederland naar verhouding evenveel vluchtelingen als Libanon zou ontvangen, zouden het er zo'n 4 miljoen zijn.

Meteen doen, dus maar ...

En ook bij de Volkskrant stromen de tranen weer langs de wangen (Volkskrant.nl, 17-05-2014, door Hans Wansink, redacteur van de Volkskrant):
  'Billijk asielbeleid is taak voor de Europese Unie'

...    Dat relatief veel vluchtelingen nu in Nederland asiel aanvragen, is weliswaar een complicerende factor ...
    ... voor de Europese Unie. Het is een grensoverschrijdend vraagstuk dat alleen gemeenschappelijk effectief kan worden aangepakt. In plaats van elkaar verwijten te maken, wordt het hoog tijd gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen, te beginnen met versterking van de patrouilles op de Middellandse Zee.    ...

Om ze uit de wrakke bootjes te halen, oftewel: op te halen. Natuurlijk.

Een combinatie van absurditeit en smerigheden van iemand daarin gespecialiseerd uitleg of detail (de Volkskrant, 17-06-2014, column door Arnon Grunberg):
  Ondergang

'Klaag Nederland niet meer aan om de Holocaust', was de kop van een artikel dat de socioloog Abram de Swaan in NRC Handelsblad publiceerde. ...
    ... De Swaans artikel ging ook over het geheugen: wat 'gewone Nederlanders' tijdens de oorlog wisten en wat zij met die kennis deden.
    Die vraag blijft actueel. Wij weten dat het afgelopen decennium circa 25 duizend illegale vluchtelingen in de Middellandse Zee zijn verdronken, maar de voetbalwedstrijd Iran-Nigeria is interessanter.    ...

De redenatie is glashelder: de Nederlanders zijn medeschuldig omdat ze zich niet (genoeg) verzet hebben en moeten daar voortdurend aan herinnerd blijven, en één van de vormen van boetedoening is het toelaten van lieden die vrijwillig in wrakke bootjes stappen om elders een beter leven op andermans kosten te gaan leiden  in plaats van hun eigen land op te bouwen. Totaal absurd, en een absurditeit waarvoor slechts één drijfveer te ontdekken valt: het sympathiseren met de clan de nomaden vanwege de gezamenlijke zwervende en nomadische levensstijl, cultuur, en gedachten. En voor dit doel wordt het meest smerige verbale wapen ingezet: de holocaust. Door hier het verwijt dat Nederlanders, die zich in enige mate verzet hebben, te beschuldigen van te weinig verzet komende uit de mond van de slachtoffergroep die zich zo weinig verzet heeft dat het bijna op collaboratie lijkt. Zelfs hun eigen leiders hebben eraan meegedaan. Als er één groep absoluut en geen enkel recht heeft om te spreken over een eventueel gebrek aan verzet, zijn het de Joden.
    Enigszins begrijpelijk, want Joden zijn niet gewend zich te verzetten, of in de volstrekt passende Engels uitdrukking: "to stand their ground'.  Joden willen geen "ground stand"-en. Joden trekken. En vandaar hun enorme sympathie voor deze totaal opportunistische bootjestrekkkers.

De volgende absurdeling (de Volkskrant, 25-06-2014, column door Sheila Sitalsing):
  Bootmensen

Tussentitel: Wie een aangespoeld bootje vindt, mag het houden

Europa schrijft zijn vissers voor hoe ze tonijn moeten vangen, zei de Italiaanse premier Matteo Renzi gisteren in het Italiaanse parlement. Maar als de vissers een dode bootvluchteling uit het water halen, of een levende, blijft het in Brussel ijzingwekkend stil.
    Met Brussel wordt hier bedoeld: de collega-regeringsleiders, in het bijzonder die in het noorden, met hun motto: wie een aangespoeld bootje vindt, mag het houden.    ...

Oftewel: als een stel producten van fokculturen in een bootje klimt omdat er thuis geen plaats voor ze is, moeten wij ze opvangen, te eten, een huis en een auto geven.
    Waarna er een stroom smerige verwijten in onze richting volgt, om te besluiten met:
  Gisteren voorspelde Human Rights Watch: 'Deze zomer wordt het verdrinkingsseizoen op de Middellandse Zee.'

Een festijn waar men volbloedig vrijwillig aan meedoet.

Overigens: ook Sitalsing uitleg of detail is immigrant (uit Suriname).

En, na lang zieleworstelen, bekent het geweten van Nederland zich eindelijk volledig (de Volkskrant, 16-08-2014, column door Arnon Grunberg):
  Ferguson

In 2012 bezocht ik een schrijver in St. Louis. ...
    De rellen in Ferguson ...
    Dat wij het in Europa beter doen is onjuist. Wij doen het anders. Wij laten zwarten op grote schaal verdrinken in de Middellandse Zee.

Oftewel: Het is onze hoogste morele plicht om ze op te halen in Afrika. Als we dat niet doen, zijn wij in Europa zijn niet alleen collectief schuldig aan de holocaust, maar ook aan het hoogstpersoonlijk verdrinken, zoals in "met het hoofd onder water duwen", van de negertjes in lekke bootjes.

De VVD heeft voorgsteld de grenzen te sluiten voor onder andere de bootjesmensen. Dat trok weer de nodige idioten (de Volkskrant, 28-03-2015, rubriek Vrij zicht, door Martin Sommer):
  Heerlijk die schone handen

Kamer wil niet nadenken over pervers asielstelsel en helpt zo mensensmokkelaars


... Toen deed Malik Azmani van de VVD zijn voorstel om het perverse asielstelsel op te doeken. Vluchtelingen opvangen in de regio, geen recht op asiel meer in Europa. Hij had het nog niet gezegd of eenpartijstaat Nederland ontplofte. Een kleine bloemlezing van de verontwaardiging donderdagavond in de Tweede Kamer:'Aanwakkeren van angst' (Gesthuizen, SP); 'Vissen in troebel water' (Schouw, D66); 'Stuitende schaamteloosheid' (Voortman, GroenLinks).
    ... in de Kamer was Pavlov keukenmeester en het denken tot stilstand gekomen.
    Voortman van GroenLinks was in elk geval consequent. Om te voorkomen dat er nog mensen verdrinken in de Middellandse Zee, zei ze, moeten we de mensen helpen hier te komen. Ze kreeg steun van de PvdA voor haar oproep dat de Frontex-patrouilles ter zee moeten optreden als mensenredders, zoals ze dat een tijdje terug deden. De praktijk was toen dat Frontex fungeerde als hulpdienst voor de mensensmokkelaars. Die konden de vluchtelingen bij wijze van spreken net buiten de territoriale wateren van Libië overdragen aan Europa.

Hup voor de goede ideeën van GroenLinks en de PvdA. We hebben tenslotte toch nog nooit problemen gehad met die allochtone immigranten ...

Nog een cultuur-immigrant in het columnisme: Bert "oma in Israël" Wagendorp uitleg of detail (de Volkskrant, 16-04-2015, column door Bert Wagendorp):
  Bootjes

... Human Rights Watch noemde, naar aanleiding van de vierhonderd doden van afgelopen weekeinde, het beleid van Europese Unie gisteren 'laks'. De EU zou veel meer schepen moeten inzetten om vluchtelingen te redden. ...

Human Right Watch uitleg of detail uitleg of detail : geleid door een Jood genaamd Kenneth Roth, gefinancierd door een Jood genaamd George Schwartz-Soros.
  De VN voegde daaraan toe dat Europa het redden van mensenlevens prioriteit zou moeten geven.

De VN: ook volledig op de hand van iedere gelukszoeker.
    En wat moet we dus niet doen, volgens Bert Wagendorp, citerende een vijand:
  Maar dat gaat tegen het EU-beleid in. Het redden van bootvluchtelingen heeft een aanzuigende werking, het risico van de verdrinkingsdood voorkomt wellicht nóg grotere aantallen migranten. 'We moeten geen veerpont organiseren van Afrika naar de zuidkust van Europa', zei voormalig staatssecretaris Fred Teeven daarover nog niet zo lang geleden.

Dus wat moeten we volgens Human Rights Watch, de VN en Bert Wagendorp wel doen: een veerpont organiseren van Afrika naar de zuidkust van Europa.

En daar is niet-Groen-niet-Links (Volkskrant.nl, 20-04-2015, door Just Fontein):
  GroenLinks: stuur Nederlandse Marine naar Middellandse Zee

Nederland moet per direct de marine inzetten op de Middellandse Zee om reddingsacties te kunnen uitvoeren bij ongelukken met bootvluchtelingen. Dit zegt Groen Links-Kamerlid Linda Voortman. 'Eén van de doelstellingen van onze krijgsmacht is hulp bij humanitaire rampen. Als dit geen humanitaire ramp is, weet ik het niet meer.'


Tussentitel: Wat mij betreft kunnen vluchtelingen ook opgevangen worden in Nederland - GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman

Voortman ziet het liefst een georganiseerde Europese missie, maar Nederland moet als het niet anders kan 'eigen verantwoordelijkheid' nemen. ...

Niet-Groen omdat die lieden in Nederland veel meer gaan consumeren en de Aarde nog sneller in de vernieling helpen, en niet-Links omdat de enige bijdrage die ze zullen gaan leveren ten koste gaat van de Nederlandse laagopgeleiden.
    Lekke bootjes ...? Lekke hersenen zal je bedoelen ...
    Alle zwarten van Afrika naar Europa ...? Daar gaat het milieu (niet-Groen) ... Daar gaan de sociale voorzieningen ... (niet-Links)

De rot dringt steeds verder door in de bestuurslagen van de maatschappij (de Volkskrant, 15-05-2015, door Gijs de Vries, directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Deze brief is ondertekend door de leiders van twintig Rode Kruisorganisaties in Europa):
  Europa moet nu echt snel in actie komen

Europa moet mensensmokkelaars de pas afsnijden door veilige en legale alternatieven te bieden.


Tussentitel: Verstrek de vluchtelingen humanitaire visa en verdeel ze solidair tussen de lidstaten

...    Het is nodig dat Europa nu echt in actie komt. Allereerst door veilige en legale alternatieven te bieden voor de praktijken van mensensmokkelaars. Dat kan bijvoorbeeld door een systeem van (tijdelijke) humanitaire visa op te zetten. Ook een solidaire verdeling van asielclaims tussen de lidstaten kan daaraan een bijdrage leveren. ...

Dat laatste is een gore en kwaadaardige leugen die wijst op de gorigheid van de rest van het verhaal: eenmaal in Europa erkent als burgers waar dan ook, mogen ze vrij reizen ("Schengen") en zullen naar Noordwest-Europa komen vanwege de gratis uitkeringen en huizen.

En hier zijn de expats (de Volkskrant, 29-05-2015, door Marieke Van Houte, onderzoeker migratie en ontwikkeling, universiteit van Oxford, en Leonhard Den Hertog onderzoeker Europees migratiebeleid aan het Centre for European Policy Studies in Brussel):
  Maak het makkelijker voor migranten om hier te komen

In een echt ontwikkelingsperspectief op migratie wordt de mobiliteit van migranten niet beperkt maar bevorderd. Maak dus meer arbeidsmigratie mogelijk.


... Steun het migratieplan van de Europese Commissie dat voorstelt om meer erkende vluchtelingen naar de Europese Unie te halen ...

En uit de webversie:
  Tussentitel:
Help, om te beginnen, voorkomen dat deze ambitieuze lefgozers onderweg naar Europa de dood vinden

Ga ze ophalen om te voorkomen dat deze kansenparels in lekke bootje stappen. Er is tenslotte een sterke behoefte aan uitbreiding van de al aanwezige voorraad aan kansenparels in de Schilderswijk en Kanaleneiland.

De Volkskrant begint goed op stoom te komen met haar campagne - met hulp van de alfa-intelligentsia (de Volkskrant, 01-07-2015, door Henk van Houtum, hoofd Centre for Border Research, Radboud Universiteit Nijmegen):
  EU moet migranten ruimhartig toelaten

Probeer migratie niet te stoppen, maar accepteer het zoals je ook reizen en toerisme accepteert.


Onder de naam EUNAVFOR-Med start de Europese Unie binnenkort met het vernietigen van boten waarmee mensen Libië willen ontvluchten. 'We need to think the unthinkable', aldus een EU-diplomaat.
    Deze macabere militaire actie is onderdeel van het 10-puntenplan, gericht op het tegenhouden van migranten. Angstig en kansloos beleid. Sterker, hetzelfde beleid werkt al jaren averechts. Het heeft geleid tot meer illegaliteit en smokkelhandel. ...
 
Dus: het afremmen van migratie leidt tot meer migratie, en het bevorderen van migratie leidt tot meer migratie. Het redeneren van een alfa.
  De oorsprong van het technische en morele falen ...

De moraliteit van de alfa: wie het niet met mij eens is, is immoreel.
  De oorsprong van het technische en morele falen ligt vooral in de papieren, maar hardste EU-grens: het EU-visum. Europese ambassades wereldwijd hanteren daarvoor een negatieve en positieve Schengenlijst. Ben je geboren in één van de 135 negatieve landen, vooral moslim- en ontwikkelingslanden, dan is de kans op een visum vrijwel nihil. De EU discrimineert dus op geboortegrond.

Oftewel: het handhaven van ene grens is immoreel.
  Een verbod op geboortegronddiscriminatie

Een gore leugen: er bestaat niet zoiets als geboortegronddiscriminatie

  Een verbod op geboortegronddiscriminatie is in art. 1 van de Grondwet verankerd.

Een gore leugen: het begrip geboortegronddiscriminatie staat niet in de grondwet omdat het niet bestaat.
    Gevolgd door nog veel meer gorigheden, een aantal vervat in een 10 punten plan, neerkomende op:
  1. Accepteer dat migratie bij de internationale menselijke samenleving hoort. Net zoals handel, reizen en toerisme.

Oftewel: de grenzen moeten volledig open. En:
  5. Creëer zelf een humane, veilige asielroute naar de Europese Unie zonder levensgevaar.

We moeten ze zelf gaan ophalen.
    Met als uitsmijter:
  Henk van Houtum is co-auteur van Eerlijke nieuwe wereld, voorbij de grenzen van de natiestaat, Klement Uitgeverij.

Oftewel: het is geen bevlieging, maar het zit permanent in het hoofd.

De rot heeft nu de hele media in bezit en is doorgedrongen tot de hoogste bestuurskringen (de Volkskrant, 10-09-2015, door Alexander Pechtold en Sjoerd Sjoerdsma, fractievoorzitter en asiel- en migratiewoordvoerder van D66):
  We hebben leiders met lef nodig

De regering komt met onuitvoerbare tekentafelcompromissen. Wat we nodig hebben is een ruimhartig toelatingsbeleid.

...    Wat moeten we wel doen? De premier moet allereerst glashelder en ongeclausuleerd stellen dat Nederland bereid is ruimhartig vluchtelingen op te nemen. ...
    Zeg ja tegen het vergroten van de reddingscapaciteit op de Middellandse Zee. ...

En de hel aan de lagere klassen en de toekomst.

En waar D66, daar ook GroenLinks natuurlijk (de Volkskrant, 12-09-2015, rubriek Vrij zicht, door Martin Sommer):
  Buitengrens EU moet dicht

Oppositie schiet asielvoorstel van PvdA en VVD af maar heeft zelf niets te bieden.


...    Televisiemakend Nederland verkeerde deze week in de euforie van we moeten iets doen. Waaraan precies, kaatste de topambtenaar terug toen ik zei dat we iets doen moesten. Er was in het Kamergebouw een ronde tafel met hulporganisaties en een mevrouw van de protestantse kerkkoepel PKN, en een meneer die aan het regelen was dat elke asielzoeker bij iemand thuis op zolder terecht kan. Kunnen we ze niet met vliegtuigen halen, dan hoeven ze niet meer in gammele bootjes, zei GroenLinks. ...

Vanzelfsprekend, nu nog meer sinds een halve Marokkaan er de baas is.

Het standpunt is nu niet alleen politieke hoofdstroom, het is ook wetenschappelijk (de Volkskrant, 12-03-2016, door Chris Rutenfrans en Janita Naaijer):
  Europa bedrijft een politiek van de dood

Hoogleraar sociale theorie Willem Schinkel pleit voor 'een nieuw links van links'. ...

Tussentitel: Als Europa zijn kernwaarden serieus neemt, komt er een veerpont over de Middellandse Zee

Hoe keek u de afgelopen week naar de Vluchtelingentop?
'In de EU wordt een politiek van de dood gevoerd. ...
    'Grenzen zijn altijd poreus. Het is een illusie dat je de druk die vluchtelingen op Europa leggen werkelijk kunt tegenhouden met een hek. Als Europa zijn kernwaarden serieus zou nemen, is de oplossing heel simpel: een veerpont over de Middellandse Zee.'

Absurditeit is wetenschap geworden ... De Naakte Keizer paradeert in vol ornaat door straten ...

Meer over de gekte van Willem Schinkel hier uitleg of detail .
   
Na een periode met andere zaken (aanslagen Brussel, Oekraïne-referendum) keert de Volkskrant weer terug nar de core business: (de Volkskrant, 23-04-2016, hoofdredactioneel commentaar, door Carlijne Vos):
  Scheepsramp Libië

Krap een maand na het afsluiten van de vluchtelingenroute vanuit Turkije over de Egeïsche zee, zijn circa 500 migranten verdronken op de nog veel riskantere oversteek vanuit Libië naar Italië. ...
    ... Op dit moment zijn de migranten in Italië vooral afkomstig uit het 'veilige' West-Afrika en Somalië. Geen asielzoekers dus maar 'economische migranten'

Een goede zaak: de stroom nutteloze  negers moet ergens ophouden. Weet ieder weldenkend mens. Maar bij de Volkskrant heerst de gierende waanzin:
  Vluchtelingen - ook economische - blijven de risico's op zee verkiezen boven de aanvaarding van hun lot.
    Hiervan uitgaande loont het te investeren in de humanitaire alternatieven; legale wegen bieden voor asielzoekers en hun gezinnen, tijdelijke werkcontracten voor economische migranten en perspectief helpen bieden in de regio.

Allemaal gore leugens. Er is maar één reden waarom die lui naar hier willen komen: ze fokken hun eigen land vol.

Nog twee gestoorden (de Volkskrant, 16-12-2016, column door Asha ten Broeke, wetenschapsjournalist):
  Mijn onderbuik wil een betere wereld

...    Integendeel: mijn onderbuik zou heel graag willen dat linkse politici zich wat meer om deze groepen zouden bekommeren. Neem die vluchtelingen. Mijn brein herinnerde mijn onderbuik er onlangs aan dat Diederik Samsom begin dit jaar sprak over een luchtbrug tussen Turkije en Europa. Wel vierhonderd vluchtelingen per dag moesten er worden overgebracht. Zijn deal met Erdogan ging door, maar toen ik het een paar weken geleden navroeg, stond de Nederlandse teller op 255 ingevlogen asielzoekers.
     Mijn onderbuik wil graag dat linkse politici daar pisnijdig van worden, en eisen dat we vandaag nog alle zeilen bijzetten om zoveel mogelijk vluchtelingen op te halen. Ik zou bijna blind mijn linkse stem geven voor één keer een ferm 'wir schaffen das'.    ...

Twee politiek-correcte psychopaten.


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .

 

8 apr.2014