WERELD & DENKEN
 
 

PC-club: Peter R. de Vries

24 sep.2015

Peter R. de Vries was één van de foute mannen van Nederland, volgens de politieke-correctheid - omdat hij boeven ving. Een meisje vermoorden is één ding, maar degene die onthuld wie het gedaan is natuurlijk veel erger.
    Maar Peter R. kreeg na een lange carrière genoeg van het boeven-vangen, en verhuisde naar wat algemener (half-) journalistiek werk. En solliciteerde bij de politieke-correctheid voor een baantje. Welke sollicitatie hij verstuurde middels scheldpartijen op Geert Wilders en iedereen die ooit iets met de PVV te maken had. In een oogwenk was Peter. R. razend populair en niet meer van de televisie af te slaan.
    Zijnde een gesproken medium, is het lastig dit te documenteren, maar soms doen anderen het voor ons:


Uit: De Volkskrant, 17-10-2014, door Haro Kraak en Gidi Heesakkers

Zwarte Peter & misplaatste dj's

Dat die Peter R. de Vries soms best meevalt ...

Top


Hoewel het programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever al twee jaar geleden stopte, is misdaadverslaggever Peter R. de Vries nog steeds wekelijks op tv. Als hij niet over de moord op Els Borst, de afpersing van John en Linda de Mol of de aanstaande aanhouding van Willem Holleeder praat ...


Red.:   Nog duidelijk te proeven, hè, die oude afkeer ...
    Maar nu is Peter zich dus aan het beteren:
  , mengt hij zich wel in de bloederigste zaak van het jaar: het pietendebat.
    Net als een heel leger andere BN'ers maakte De Vries een filmpje voor de Facebookpagina 'Pietmakeover'. In zijn werkkamer - drie volle planken crimeboeken op de achtergrond - zette hij zijn beste schoolmeesterstem op, stofte zijn misdaadvocabulaire af en legde uit: 'Een kinderfeest kan natuurlijk nooit en te nimmer een alibi zijn om een andere bevolkingsgroep te kleineren.'    ...
    Een avond later zat hij bij De Wereld Draait Door om over het debat te praten. Hij liep al een tijdje mee, zei hij, maar zoiets had hij nog nooit meegemaakt. 'Er is een diepe frustratie. Het lijkt wel alsof de meeste volwassenen in Nederland nog in Sinterklaas geloven.'

En het ging al beter en beter met Peter ...
    En hiermee werd hij definitief ingelijfd:


Uit: mediacourant.nl, 08-01-2015. uitleg of detail

Peter R. begrijpt woede om cartoons Charlie Hebdo

Peter R. de Vries vindt dat het Franse weekblad Charlie Hebdo de woede van moslims heeft uitgelokt. Dat zei hij woensdag in RTL Boulevard. Charlie Hebdo was woensdag het slachtoffer van een aanslag, waarbij twaalf doden vielen. “Je moet je realiseren dat Charlie Hebdo in Frankrijk een bepaalde reputatie had. Ze hebben bij herháling spotprenten geplaatst die de profeet beledigden. Het is zo in het islamitische geloof dat je die niet mag afbeelden“, aldus de misdaadjournalist.


Red.:   Riposte:

  Je moet je realiseren dat de islam buiten d islamtische wereld een bepaalde reputatie hft. Ze hebben bij herháling vloeken uitgesprken die lle anmders- en voora;l onge;lovigen beledigden. Het is zo in het islamitische geloof dat je die mensen niet mag duleden

De Vries:
  Op het moment dat je dat toch doet en je beeldt hem zelfs af in compromitterende situaties, zelfs naakt, dan roept dat heftige situaties op


Riposte:
  Op het moment dat ze dat toch doen en je je bouewt er zlefs godshuiznen voor, dan roept dat heftige situaties op

De Vries:
  ... er staan twee werelden tegenover elkaar. Het publiceren van dit soort spotprenten ervaren veel mensen die het moslimgeloof aanhangen, óók als een aanslag.

Riposte:
  ... er staan twee werelden tegenover elkaar. Het uiten van dit soort diepe beledigingen ervaren veel mensen die niet het moslimgeloof aanhangen, óók als een aanslag.

De Vries:
  Zij vinden de publicatie van de profeet in compromitterende situaties barbarij. Ik probeer alleen maar aan te geven hoe erg het botst en dat dat niet te lijmen is eigenlijk. Er is eigenlijk geen dialoog mogelijk. Het jaar is wat dat betreft heel slecht begonnen

Riposte:
  Zij vinden de uitspraken namens de profeet barbarij. Ik probeer alleen maar aan te geven hoe erg het botst en dat dat niet te lijmen is eigenlijk. Er is eigenlijk geen dialoog mogelijk. Het jaar is wat dat betreft heel slecht begonnen

En natuurlijk is deze redactie tegen geweld, maar vindt aanslagen tegen moslims en moskeeën volkomen begrijpelijk (het obligate voorgehoud dat ook De Vries maakt).

Tot de kern van het repertoire behoort natuurlijk ook dit:
 

"De "vluchteling".

Een volgende gelegenheid voor een  rapportage over de nieuwe activiteiten van Peter deed zich voor na zijn laatste aanval, want die verliep niet geheel en zonder schade voor de nieuwe PC-pitbull zelf (Pauw 22-09-2015 uitleg of detail - na 19:38 min.). De Volkskrant schiet onmiddelijk te hulp - toevalligeriwjs weer bij monde van Haro Kraak (volgens GeenStijl een politiek-correcte onderkruiper afkomstig van Joop.nl):


Uit: De Volkskrant, 24-09-2015, tv-recensie, door  Haro Kraak a.i.

Zuur

Is er iets op tegen dat Peter R. de Vries betaald krijgt voor een optreden in een tv-show?

Tussentitel: Dat De Vries regelmatig te zien is op tv, betekent niet dat hij zo ziekelijk ijdel is dat hij het allemaal gratis doet.


Red.:   Juist ja... De boodschap is al duidelijk: "onze" Peter R. is een Puike Kerel (natuurlijk zou ieder ander die ergens alleen voor het geld en de ijdelheid zat en die een verkeerde mening had tot de grond afgefakkeld worden door de PC-media). En die boodschap wordt er uitgebreid ingehamerd:
  Of er citroen in zijn bier zat. Hero Brinkman, zelf een glaasje cola met een citroentje voor zijn neus, had net een aanval van Peter R. de Vries te verduren gekregen. Het was vintage De Vries: gedecideerd, tikje tendentieus, recht op de man af en nietsontziend.

Kijk, die kwalificties komen van een fan en soortgenoot. Maak daar dus maar van: een PC-ideologische rancuneuze pitbull met een muil als een krokodil en eenzelfde gevoelsleven.
    Maar auteur Kraak, eveneens een PC-ideoloog uitleg of detail ,  is nauwelijks een haar beter:
  Ferm was Brinkman, die bij Pauw de Ondernemerspartij mocht pluggen, in de hoek gezet: hij had zijn mond niet opengetrokken toen Wilders de kopvoddentaks voorstelde. Wat restte was een man zonder ruggegraat, die het jij-bakken niet is verleerd.

Tja ... Joden vermoorden is absoluut geen probleem, want gedaan door moslims en daar mag je niets van zeggen en zeker niet later op terugkomen, maar die term "kopvoddentaks" is een halsmisdaad. Natuurlijk. Iets waar je tien jaar na dato het nog steeds voor het eerst over gaat hebben, als je iemand wenst te adresseren. Je wilt tensotte iets terug doen voor de mensen die jou hebben uitgenodigd voor hun programma zodat jij je winkeltje in bedrijf kan houden.
    Maar over dat winkeltje had Hero Brinkman toevallig ook iets gehoord:
  Maar Brinkman had nog een laatste troef: kreeg De Vries nou betaald om te gast te zijn? 'Moet ik daar antwoord op geven?', vroeg De Vries in een zeldzaam moment van onzekerheid, terwijl hij hulpeloos naar Pauw keek.
    'Zeg nou eerlijk', zei Brinkman.
    'Is daar iets op tegen dan?'
    'Ja dus!'

Maar natuurlijk: "Wiens brood men eet, dien woord men spreekt". De Peter R. geeft dus niet onbevoordeeld zijn mening, maar een mening die zijn winkeltje draaiende houdt. Een "Mag ik jullis alsjeblieft nog een keer ontvangen in mijn winkeltje"-mening.
    Allemaal niet waar, volgens PC-hond Kraak. En vervolgt met een "jij-bak" richting Brinkman:
  Toen volgde het bekende praatje: wij - jij en ik! - betalen allemaal mee aan zijn zuurtegraad en rokende kachel.
    Brinkman zat daar 'pro deo' hoor, net als Dirk Scheringa (die ook de politiek in gaat, lang verhaal). ...

Gevolgd door nog meer Peter R.-promotie:
  ... De Vries, gepensioneerd misdaadverslaggever en freelance talkshowgast, doet ook nuttig werk. Ga maar na: hij heeft kant-en-klare scoops (Holleeder-tapes), doet de research zelf en neemt werk uit handen van de redactie. Bovendien is er bijna niemand in Nederland die ongegeneerd en onbevreesd over alles meepraat en zo van leer trekt. ...

Brullen van de lach: ook  Geert Wilders "trekt van leer", maar als die in zo'n programma zou verschijnen, zou hij toch geen twee woorden kunen uitspreken tussen de scheldpartijen die hij te verduren kreeg. Peter R. trekt van de PC-leer .... Dat is de reden ...:
  ...  hoe feller De Vries is, hoe vaker ze hem terugvragen.

... dat ze hem zo vaak terugvragen. En hem daarvoor, tegen de normale gang van zaken in, ook nog eens een flinke hoeveelheid geld toeschuiven.
  
Een meer neutrale kijker (bij GeenStijl zijn ze geen speciale fan van de PVV of Wilders) heeft het volgende gezien:


Uit: GeenStijl.nl, 23-09-2015, door Pritt Stift uitleg of detail

Hero Brinkman sloopt Peter R. de Vries bij Pauw

Hero Brinkman, het zal nooit onze beste vriend worden. ... Maar gisteravond steeg Hero toch weer iets in onze achting. Brinkman bleef knap overeind in de door de VARA aangezwengelde golf van haat in de persoon van Peter R. de Vries, die a raison van 2500 euro aan tafel bij Pauw, even mocht losgaan op het PVV-verleden van mensenmens Hero. De Fittie van het Jaar in wording werd helaas prompt door Pauw afgekapt toen Hero Brinkman op punten voorstond en molenwiekend de KO aan mislukt Pim-epigoontje Peterrrr wilde uitdelen. Meer! Meer! Meer!


Red.:   En misschien was het wel dit bericht vanuit de werkelijkheid dat de Volkskrant tot haar stukje vol nederlagenstrategie verleidde. Meer! Meer! Meer!
    De Volkskrant heeft op haar achterpagina ook een satirische rubriek. Hier een geslaagd exemplaar:


Uit: De Volkskrant, 09-03-2016, door redactie rubriek van Dag in, Dag uit

Kom er maar in, Peter!

Geert Wilders hoopt dat Donald Trump de volgende Amerikaanse president wordt. Beide mannen worden met enige regelmaat fascist genoemd. Terecht of onzin?


'Ik vraag me af of de media niet te veel een karikatuur van Trump maken. ...Mede daarom zou ik niet stellig willen beweren dat de man fascistisch is, al hoor ik hem genoeg dingen roepen waarvan ik denk: oh my god, moet dat straks in het Witte Huis zitten?
    'Dat Wilders fascistische trekken vertoont, staat voor mij als een paal boven water. Hoogleraar Paul Frissen heeft wat dat betreft volkomen, maar dan ook volkomen gelijk. ...
    'Fascisme is een zware term, maar we kunnen toch niet meer verloochenen dat er overeenkomsten zijn? Als je ze niet wilt zien, ben je blind. Dan heb je kennelijk een preoccupatie met het fenomeen op zich, waar je vandaan wilt blijven, maar dat zegt meer over jezelf dan over de PVV.    ...


Red.:    Wat is hieraan de geslaagde grap? Antwoord: Dat het geen grap is. Waarbij het in het midden blijft of dat contrast met zijn mening over Trump ook zo bedoeld is: een contradictie signaleren.
     Overigens deed voor de fijnproever de versie op de website het nog sneller:
 

'Als je Wilders' fascistische trekken niet ziet ben je blind'

Oftewel:
  'Als je Peter's fascistische trekken niet ziet ben je blind'

Amen.
    Maar deze is misschien wel nog mooier:


Uit: GeenStijl.nl, 14-04-2016, door Spartacus uitleg of detail

Peter R. de Vries: 'LEAVE SULTAN ERDOGAN ALONE!!'Goedemorgen Peter. Hoe gaat-ie met jou? Nog lekker gekeuveld met de nichten van Boulevard onlangs? Of heb je je onlangs nog zowaar buiten het morele reservaat begeven. We weten heus wel dat alles dat anders of exotisch is, tot de laatste tand tegen ridiculisering of kritiek verdedigd moet worden. Dat leren we al vanaf 6 mei 2002. ...


Red.:   Bingo. Precies wat deze redactie ook meteen dacht: "Erdogan is moslim - moslims zijn zielig - dus Erdogan is zielig". Met op de plaats van wat of wie dan ook al een bijzonder stompzinnige gedachtegang. Maar met die paardelul van een Erdogan ...
    Maar dat was nog niet alles:
  Maar ben je nou echt zo'n wereldvreemde snuiter dat je denkt dat er in Nederland geen harde grappen over het Nederlandse koningshuis gemaakt worden? Misschien heb je dan net iets te vaak met Marc van der Linden op EO's Blauw Bloed staan Dutch Rudderen (*). Want in de echte wereld halen we ook hen gewoon door de mangel. Keihard. In die bruine Anjers. En misschien zou je LuckyTV eens moeten kijken. Of deze? Lach je ook eens. Om humor. Om te lachen.

Totaal van de pot gerukt, die De Vries. Niets alleen die doldwaze redenatie, maar erdoor is ook zijn perceptie van de werkelijkheid totaal verwrongen geraakt.
    Het is zo erg, dat er zelfs sprake is van enige afval binnen het circuit. Al moet gezegd worden dat Jonathan van het Reve heel vaak tekenen van gezond verstand vertoont, waarin hij bij de Volkskrant in veel opzichten de enige is:


Uit: De Volkskrant, 23-04-2016, column door Jonathan van het Reve

Satire moet niks

Tussentitel: Dat vrijheid moet stoppen bij kwetsen is een wijdverspreid misverstand

In Duitsland wordt een komiek vervolgd. Nederlandse cabaretiers reageren daarop, maar heel anders dan je zou denken. ...
    Nu kun je zeggen: ach, laat ze. Grappenmakers als Freek, Dolf, Peter R. de Vries - het zijn gevoelige jongens. Ze snappen Hans Teeuwen niet, spreken geen Duits, houden nu eenmaal graag rekening met de gevoelens van anderen en weten dat ze veilig zijn zolang ze zich houden aan de alleszins redelijke fatsoensnormen van Den Haag danwel Ankara. Een beetje dom, een beetje slap, maar ook weer geen reden tot grote verontwaardiging.
    Maar ze hebben wel invloed. Iedereen die publiekelijk suggereert dat zo'n rechtszaak ergens op slaat, dat kwetsen verkeerd is en dat een satiricus ook te ver kan gaan, beperkt daarmee de vrijheid van andere narren. Niet fysiek, niet juridisch, maar wel qua publieke opinie. En het gebeurt elke keer: bij de cartoonist Gregorius Nekschot, bij Theo van Gogh, bij Charlie Hebdo en nu bij Jan Böhmermann. Allemaal kregen zij slechte recensies nadat ze opgepakt, ondergedoken of afgeslacht waren.    ...
    Maar satire 'moet' helemaal niets. Niet in een vrij land. Dat is het hele idee. En als je ervan baalt dat alle aandacht steeds maar naar satire gaat die jij 'fout' vindt, bedenk dan even hoe dat komt: doordat de 'goede' satire het laat afweten.


Red.:   De maximale mate van veroordeling die je kan vertonen in de Volkskrant. GeenStijl kan wat dichter bij de juiste maat komen:


Uit: GeenStijl.nl, 23-04-2016, door Pritt Stift uitleg of detail

Peter R. de Vries nieuwste geit van ErdoganFijne opsteker voor Peter Retenjong de Vries dit weekend! Het morele geweten van penose Nederland en de NPO staat pontificaal met z'n geblaat in de door geitenneuker Erdogan gecontroleerde Turkspers. Lees het allemaal HIERRR. En mocht uw Turks wat roestig zijn door 30 jaar multicultuur daarrrr de Google Translate. LOL @ 'Rubber Oppenheimer'. Hümür!


Red.:   Een vuile cultuur- en landverrader van de soort waarvan je het mannelijk equivalent van kaalscheren op moet toepassen.
    Na de lik-actie omhoog richting Allah-baas Erdogan, is het weer tijd voor wat trappen naar beneden. Richting gewone Nederlander die zijn frustratie over het elite-gesponseerde verraad van Rat de Vries uit op het internet:


Uit: Joop.nl, 08-06-2016. uitleg of detail

‘Hoi Jan, ik ben die landverrader die jij een kogel door zijn kop wil schieten’

Peter R. de Vries roert voor zijn tv-programma ‘Internetpesters Aangepakt’ waar het stinkt op internet. Op social media als Facebook is inmiddels een oerwoud aan racistische, lelijke haatpagina’s ontstaan, waar mensen het doodnormaal vinden om te schelden, te dreigen en valse informatie te verspreiden. ...


Red.:   Goh, het lijkt de moskee en haar bijbehorende clubjes wel ...
  Een van die pagina’s is ‘De macht aan de PVV’. In onderstaande video zie je hoe misdaadverslaggever Peter R. de Vries een van deze anonieme dreigers confronteert met zijn bizarre uitspraken. Wat onbedoeld hilarische televisie oplevert ...

Let ook nog even op dat 'onbedoeld' ... Rat geholpen door Rattennest ...
    Hierop werd snel wat arseen gegooid:


Uit: GeenStijl.nl, 07-06-2016, door Pritt Stift  uitleg of detail

Peter R de Vries overvalt geheime PVV-achterban
Red.:   Conclusie 1: R. de Vries zat op dat moment aan de kunstmatig ingenomem neurotransmitterniveau verhogende substanties, of heeft een natuurlijke overlast van een overmaat aan dopamine. GeenStijl vond het duidelijk genoeg om zich wat betreft dit aspect van verder commentaar te onthouden.
  Peter R. de Vries, internetdeskundoloog sinds 2008, en cybercrimespecialist sinds zijn penosevriendjes dood cq in de petoet zijn, gaat vanavond VERNIETIGEND toeslaan naar de ultrageheime Facebook-achterban van de PVV. De NPO is met verkansie ...

Slaat op het enige ophef veroorzakende feit dat er geen (VARA) talk-propagandashows zijn in de zomervakantie.
  ... De Persgroep is ff druk met die jongen in die witte Outlander PHEV ...

Slaat op de hysterie in onder andere de Volkskrant uitleg of detail over het staande houden van de rapper Typhoon in zijn patserbak.
  ... en de redactie van Joop.nl zit met knorrende magen in een stilteruimte ...

Slaat op het feit dat het ramadan is. Deze is oneerlijk, want het schijnt dat Clarice Gargard uitleg of detail er ook een functie heeft en die is neger van de adelijke persuasie uitleg of detail , dus vermoedelijk vrijgesteld van de ramadan, en baas Van Jole vertoont alle uiterlijke kenmerken van een voorkeur voor de sjoel boven de moskee ... Z'n site heet niet voor niets met slechts een zeer minieme aanpassing (draai even een lettertje om zijn as) Jood.nl ...
    Maar we dwalen af ...:
  ... dus IEMAND moet het doen. Vanavond zijn de sjaak: De Geheime Feestboekers van Macht aan de PVV, die op hun besloten hoekje de verschrikkelijkste dingen schijnen te roepen over Humberto en andere BN-ers enzo. ...

Ach ... Het schijnt ook zo te zijn dat op de NPO, RTL5 en de rest van de fine fleur media de verschrikkelijkste dingen worden geroepen over de gewone Nederlanders, dingen als "Koloniaal!!!", "Slavenhouder!!!", "Racist!!!" en "Fascist!!!", en dan kunnen reacties als Humberto Tan een "Neger!!!" noemen en Peter R. de Vries een "Rat!!!" toch nauwelijks een bezwaar zijn ...
    Overigens nummer 1: bij Joop.nl had een reaguurder ook een zeer treffende reactie:
  hminkema – 8 juni 2016 at 20:47
Volgende keer gaat Peter R. langs bij een 20-jarige asielzoeker uit een veilig land die zich ten onrechte voordoet als ‘vluchteling’ terwijl hij in wezen uit is op een economisch profijtelijker bestaan terwijl hij het verstandige besluit om hem uit te zetten traineert met door ons betaalde processen tegen de staat en het bezwangeren van andere asielzoeksters in de hoop op een verblijfstitel.

O nee. Toch niet. Daar is Peter R. toch niet dapper genoeg voor. Dan liever een gemakkelijk mediageniek slachtoffer.

Joop.nl zelf vond het allemaal zo sneu voor Peterrrrrrr, dat ze er nog een tweede item aan wijdde uitleg of detail . Oh nee, het is andersom ... Nou ja, geen zin om de hele boel weer om te draaien ... Het is toch één pot nat ... Beerputtennat ...
    Op de website Dumpert kan je gratis en zonder censuur filmpjes uploaden en publiceren. Een of andere onverlaat heeft daar een seksfilmpje met de Bekende Nederlander Patricia Paay neergezet. #Ophef. Bij het NPO-programma Jinek  debiteert Peter Rat een aantal beschuldigingen richting Dumpert, uitsluitend en alleen omdat Dumpert bedrijfsmatig geassocieerd is met GeenStijl, en GeenStijl is de bloedvijand van de politikee-correctheid - Peter Rat noemt dan ook GeenStijl bij zijn beschuldigingen hoewel die niets met de zaak te maken heeft. Natuurlijk blijven de beschuldigingen van Peter Rat in de uitzzending onweersproken. Hier is het antwoord:


GeenStijl.nl, 10-02-2017, door Dumpert  uitleg of detail

Dumpert: "Peter R. de Vries is een leugenaar"Commentaar Dumpert: De mevrouw in kwestie heeft voor het online komen van het item GEEN mails aan Dumpert gestuurd. Het verwijderverzoek kwam pas op zondagavond, nadat het filmpje online stond. Zodra Dumpert de mededeling las (op maandag) dat het hier om een illegaal verkregen filmpje ging, is het na intern overleg snel verwijderd van de site. Er is vanaf dat moment contact tussen deze mevrouw en Dumpert. Onze advocaat en uitgever zitten bovenop deze zaak, waarbij ook een ontmoeting met de mevrouw heeft plaatsgevonden. Wat Peter hier vertelt is dus complete bullshit en de 'gerenommeerde advocaat' waar Peter de zaak naar heeft gestuurd is zijn zoon. Groetjes.


Red.:   Oftewel: "Een rat is en Rat als er Peter R. op staat".


Naar PC club  , Politiek lijst  , Media lijst  , Politiek & Media overzicht  , of site home  .