WERELD & DENKEN
 
 

PC-club: Haro Kraak

De website GeenStijl houdt zich, in tegenstelling tot wat men altijd beweert, zich weinig bezig met personen. Want men houdt zich weinig bezig met persoonlijke zaken. Wel heeft men in de maatschappelijke zaken een aantal favoriete tegenstanders, meestal omdat die tegenstanders verregaand dom of weerzinwekkend of beide zijn. Lieden als Frans Timmermans of Alexander Pechtold.
    Maar af en toe haalt ook em "kleintje" deze eerbare status, en Haro Kraak is één van hen - vermoedelijk omdat hij eerder voor Joop.nl heeft gewerkt, en Joop.nl is opgericht om GeenStijl dwars te zitten. En nu voor de Volkskrant dingen doet.
    Nu is Haro niet heel erg frequent bezig met maatschappelijke zaken, maar als hij het doet, is het standaard-fout. Deze redactie heeft hem ingedeeld in de klasse "politiek-correcte onderkruipers" - samen met onder andere Toine Heijmans uitleg of detail . Met precies dezelfde voorkeuren, af te korten tot: "Alles wat blank is , is FOUT!, en alles dat gekleurd is, is GOED!".
    En datgene dat onder het gekleurde het allerGOEDST is, is de moslim en hoe radicaler hoe GOEDSTER (dit is een dubbelartikel en de andere helft is eruit geknipt:


Uit: De Volkskrant, 31-05-2013, rubriek Top & Flop, door Haro Kraak en ...

... & Al-Afghani

.... En Knevel & Van den Brink creëerde weer een haatbaard.
.

Flop
Het was een dappere keuze, want het kon alleen maar misgaan. Toen Maiwand Al-Afghani dinsdag aanschoof bij Knevel & Van den Brink (K&vdB) was de toon meteen gezet. Als de Britse militair Rigby inderdaad moslims heeft gedood in Afghanistan, heeft hij zijn barbaarse moord over zichzelf afgeroepen. 'Keurt u deze daad af?', vroeg Knevel wel tien keer. De eloquente woordvoerder van Salafimedia.nl wilde geen eenduidig antwoord geven.    ...


Red.:   Tja, heel FOUT!!! van die blanke talkshowhosts om te laten zien dat alle moslims solidair zijn met alle moslims die strijden tegen het goddeloze westen.
  ... Alle goede bedoelingen ten spijt, bevestigde het interview maar één beeld: de kloof tussen extremistische moslims en de rest van Nederland is onoverbrugbaar. Zelfs deze Al-Afghani, student bestuurskunde in Leiden, heeft denkbeelden die onverenigbaar zijn met het westerse gezonde verstand.

Tja ... Dat mag de gewone burger niet weten. Want dat is:
  En zo creëerde het televisiescherm weer een haatbaard.

Dus niet de islam creeërt haatbaarden, maar het televisiescherm creeërt haatbaarden.
    Onderkruiperspraat.
    En ons kent ons:


.Uit: De Volkskrant, 29-06-2013, door Haro Kraak

Halve waarheden

Programma's over de media zijn er genoeg, maar zelden wordt daarin de werkwijze van journalisten onder de loep genomen. Medialogica breekt met die traditie. 'Onze ambitie is om de schijnwereld bloot te leggen.'Red.:   Brullen van de lach!!! Dat programma is van de VPRO, en de VPRO strijdt met de VARA om de ereprijs van de meest politiek-correcte omroep en zelfs medium in het land.
  ... Marc Josten, eindredacteur van Medialogica. 'Door de opkomst van sociale media is iedereen medebeeldvormer. Maar druk vanuit de maatschappij is van alle tijden. Kijk naar onze aflevering over de zaak-Vaatstra. Daar gaf de politie toe zich door de volkswoede in Friesland gedwongen te voelen asielzoekers op te pakken.'

Het was dus precies andersom: door de politieke-correctheid mocht er niet gerechercheerd worden in het azc, want dat "zou maar stigmatiseren". Dat de dader later elders bleek te vinden, is daarvoor totaal irrelevant. Maar de propagandisten van de VPRO maken daar natuurlijk misbruik van.
  Dat politici incidenten opblazen om te misbruiken voor hun eigen agenda, is ook niets nieuws. Bijvoorbeeld Geert Wilders die op de vermeende Marokkanenrellen in Gouda het leger wou afsturen. Een aflevering van vorig jaar liet zien dat die rellen nooit echt plaatsvonden.

Net zoals alle rellen gesticht door allochtonen nooit hebben plaatsgevonden. Als je toch beeelden laat zien van rellen is die rel een "incident", en als je honderd incidenten bij elkaar hebt, is er een goede reden voor die incidenten want armoede, sociale onderdrukking en arbeidsdiscriminatie.
    Medialogica is een GOED programma.
    Hier een sterk staaltje onderkruiperij - het is al het commentaar van Kraak in deze gedeelde column:


Uit: De Volkskrant, 03-01-2014, rubriek Top & Flop, Haro Kraak en Paul Onkenhout

Mighty Mike & relnicht Pauw
...
Flop
Neutrale journalistiek bestaat niet bij staatsomroep NTR. Het interview door Jeroen Pauw met Tweede Kamerlid Fleur Agema in 5 jaar later ontaardde al snel in een vervelende anti-PVV-riedel.
    Agema en de kijkers kregen beelden van meer dan vijf jaar geleden voorgeschoteld. Blijkbaar kunnen de PVV-haters van de NTR geen nieuwe feiten vinden. Uit pure wanhoop moeten ze daarom teruggrijpen op beelden uit het verre verleden.
    Dit is gewoon misselijkmakend. Het is de reden waarom PVV'ers zich wel tien keer bedenken voor ze zich in zo'n programma laten misbruiken door PvdA-journalisten. De linkse propagandamachine bedient zich van alle middelen om de PVV te beschadigen. Linkse fraudeurs worden ongemoeid gelaten.
    Pauw is een misselijkmakend individu. Halve waarheden worden, als het over de PVV gaat, als voldongen feiten gepresenteerd.
    Hoe sneu ben je trouwens om wereldkundig te maken dat je met meer dan tweehonderd vrouwen het bed hebt gedeeld? Die zelfvoldane Pauw moet maar eens keihard worden aangepakt. Een verwaande kwast is het. Hij heeft zijn baantje te danken aan het feit dat hij speelt dat hij links geëngageerd is. Naar buiten toe leeft hij als een Bourgondiër.
    Gelukkig neemt niemand Pauw en Witteman serieus. Ze zijn gewoon een stel relnichten die beter in een steegje met Gordon kunnen gaan rommelen.


Red.:   Wááát ...?!!! Gaat Haro Kraak ineens de waarheid opschrijven...?! Gaat de Volkskrant aan berichtgeving doen ...?!
    Nee hoor:
  (Samenvatting van de reacties op Elsevier.nl op het nieuws dat PVV'er Dion Graus aangifte heeft gedaan tegen Jeroen Pauw, diens productiemaatschappij TVBV en omroep NTR. Dit omdat Graus in het tv-programma 5 jaar later in verband werd gebracht met openlijke geweldpleging.)

Wat een onderkruiper ...
    Na dit "Flopje" (de PVV en aanhang) weer een "Toppertje" ... 


Uit: De Volkskrant, 17-10-2014, rubriek Top & Flop, door Haro Kraak en ...

Zwarte Peter & misplaatste dj's

Dat die Peter R. de Vries soms best meevalt ...

Hoewel het programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever al twee jaar geleden stopte, is misdaadverslaggever Peter R. de Vries nog steeds wekelijks op tv. Als hij niet over de moord op Els Borst, de afpersing van John en Linda de Mol of de aanstaande aanhouding van Willem Holleeder praat ...


Red.:   Tot daarvoor was Peterrrrrr R. één van de FOUTE mensen. Want hij ving boeven en boevenvangen is FOUT - vindt de politiek-correctheid. Maar nu begint Peterrrr R. mee te vallen, want:
  ... mengt hij zich wel in de bloederigste zaak van het jaar: het pietendebat.
    Net als een heel leger andere BN'ers maakte De Vries een filmpje voor de Facebookpagina 'Pietmakeover'. In zijn werkkamer - drie volle planken crimeboeken op de achtergrond - zette hij zijn beste schoolmeesterstem op, stofte zijn misdaadvocabulaire af en legde uit: 'Een kinderfeest kan natuurlijk nooit en te nimmer een alibi zijn om een andere bevolkingsgroep te kleineren.'    ...
    Een avond later zat hij bij De Wereld Draait Door om over het debat te praten. Hij liep al een tijdje mee, zei hij, maar zoiets had hij nog nooit meegemaakt. 'Er is een diepe frustratie. Het lijkt wel alsof de meeste volwassenen in Nederland nog in Sinterklaas geloven.'

En daar is Harootje hartstikke blij mee:
  Hier raakte hij een snaar. En met hem veel andere BN'ers. Zoveel moeite kost een aanpassing niet. Hopelijk overtuigt de Pietmakeover-actie ook de doodsbedreigers. In de nasale woorden van De Vries: 'Kom op mensen, niet zeuren, maar doen.'

Riposte: "Kom op mensen, niet zeuren, maar gewoon die zwarten terugsturen naar landen zonder Zwarte Piet. Suriname. Of Afrika. Mogen ze zelf kiezen."
    Op de televisie is PowNed het enige medium dat niet politiek-correct is - de rest is dat in de variatie van uiterst tot rabiaat. En hen is vooral de nieuwsrubriek van PowNews een doorn in het oog - want ook tonende de grote "geneugtes" van de multiculturele samenleving. Een doorn formaat "neushoorn", dus. En net is bekend geworden dat PowNews stopt. Haro is dolblij:


Uit: De Volkskrant, 08-12-2014, door Haro Kraak

Onnogate: laatste stuiptrekking van irrelevant geworden relrubriek

Hoe leuk het ook was politici en BN'ers voor gek te zetten, met de recente PowNews undercoveractie bij Onno Hoes is het genre over zijn eigen bananenschil uitgegleden. De Brutale Verslaggever in al zijn vermommingen heeft zijn beste tijd gehad.


Het waren vorige week twee nieuwsberichten die eigenlijk geen nieuws bevatten: De Jakhalzen zijn stilzwijgend verdwenen en PowNews stopt met de dagelijkse uitzendingen. ...


Red.:   Enzovoort. En hoe maken we nu duidelijk hoe blij Haro is ...? Zo: wordcount: 1539. En zo:


Uit: GeenStijl.nl, 08-12-2014, door Pritt Stift

Volkskrant pist nog even op lijk PowNewsAzijnbode Longread. Over het ter ziele nieuwsrubriekje PowNews, over Rutger en over al diens zogenaamde voorgangers, die het al die jaren zo ontzettend verpesten voor alle integere vuistonderkin-journo's met een NVJ-pasje, een VN-abo en een bonuskaart van de Marqt. LEZON: Zijn we dan eindelijk verlost van Treiter-TV? Op de BingoKaart van deze *kuch* analyse in de Volkskrant. Afzeiktelevisie. Treitertelevisie. Brutaal. Betamelijk. Grofgebekt. Ongepast. Enfant. Terrible. Fatsoen. Samenvatting: het was allemaal kudt dat PowNews, en we zijn blij dat ze opgerot zijn. Gefeliciteerd Haro Kraak van de Volkskrant! U bent zojuist geslaagd voor uw DeugDiploma aan het Fatsoens College. (Een 100% witte school voor hoger opgeleiden uit artistieke kringen, ergens in de morele gated communities te Amsterdam of Haarlem.) Voor Haro Kraak staat niets een mooi baantje als persvoorlichter aan het Haagse Binnenhof meer in de weg. En misschien zit er meer in het vat voor Haro Kraak: personal assistant van PvdA-kroonprins Lodewijk Asscher of wellicht in het gevolg van Mark Rutte mee naar de Verenigde Naties te New York. ...


Red.:   Hè, wat lekker moet het geweest zijn om dat op te kunnen schrijven ... Ware vrijheid. Niks geen lingeriewinkel vol met schrijnende onderbroekjes ...
    Volgende. Eindelijk eens een serieuze beschouwing. Over Hitlervergelijkingen:


Uit: De Volkskrant, 20-07-2015, door Haro Kraak

Beschouwing | Nazivergelijkingen

Reductio ad Hitlerum

Ook nu, tijdens de Europese crisis, vliegen de vergelijkingen met nazi-Duitsland ons om de oren. Vaak nogal buitenproportioneel. Geoorloofd of niet? V waagde zich in het argumentatieve mijnenveld en schreef een - voorzichtige - handleiding.

...
Tussenstuk:
Vergelijking

Mike Godwin (van de wet van Godwin, die zegt dt narmte eenpolitiekdbat duurt, geheid een vergelijking met het nazisme opduikt) leek op twitter één keer zo'n vergelijking te rechtvaardigen. Het betrof een stuk van Jenna Price, wier familie was omgekomen tijdens de Holocaust. Ze vergeleek het asielbeleid van Australië voorzichtig met nazipraktijken, nadat de Iraanse Reza Berati was overleden door rellen in een asielzoekerscentrum. 'Dit is geen trivialiserende vergelijking', schreef Godwin (@sfmnemonic). 'Eerder het tegenovergestelde, IMHO (In my humble opinion, red.).'


Red.:   En iedereen weet wie het meeste doen aan Hiltervergelijkingen en wie het meest het slachtoffer is. Of misschien eigenlijk wel, als het Nederland betreft, het enige slachtoffer: in enkelvoud: Geert Wilders, en in meervoud: PVV-aanhangers. PVV-aanhangers staan klaar om iedereen met niet een roomblanke huid en felblauwe ogen onmiddelijk in veewagens te stoppen en af te voeren om vergast te worden in de vernietigingskampen. Weet iedere GOED mens die dat dan ook met grote regelmaat uitkraamt in media als de Volkskrant. En Joop.nl. En de rest van de GOEDE media wat is bijna alle media.
    Dus wie zijn volgens Harootje de echte huidige slachtoffers van Hitlervergelijkingen:
  In maart publiceerde het toonaangevende Duitse weekblad Der Spiegel een nummer met een opmerkelijke cover. Bondskanselier Merkel staat afgebeeld tussen nazi-officieren voor het Parthenon op de Akropolis in Athene. ...
    In Griekse kranten wordt Merkel regelmatig afgebeeld in uniform met een swastika. ...
    ... Nog steeds duiken Hitlersnorretjes en andere naziverwijzingen overal op, niet alleen tijdens de Griekse crisis.
    Zo ging de Australische premier Tony Abbott in februari pijnlijk in de fout door de bezuiniging op defensie, waarbij 10 procent van de werkgelegenheid verloren gaat, een 'holocaust van banen' te noemen. Niet veel later noemde hij een oppositieleider de 'Joseph Goebbels van economisch beleid'.    ...
    Een fervente aanhanger van zinvolle nazivergelijkingen is Glenn Greenwald, journalist en Snowden-handlanger. ...
    Zelf kwam Greenwald in 2010 onder vuur te liggen toen hij op overeenkomsten wees tussen de Sudeten-Duitsers, die blij waren dat Hitler hun land innam, en de Koerden in Irak, die als onderdrukte minderheid blij waren dat George W. Bush hen bevrijdde van Saddam Hoessein. ...
    ... In maart werd een journalist vrijgesproken die het cultuurbeleid van de gemeente Alkmaar had vergeleken met de entartete Kunst van Hitler, de kunst die volgens het naziregime niet esthetisch of moreel juist was.

We zijn nu op tweederde van het lange artikel. En daar is hij dan eindelijk:
  Vorig jaar beweerde Geert Wilders dat hij zich niet meer zou laten vergelijken met Hitler. Hij was er klaar mee, zei hij tegen Omroep West, en zou mensen die hem bijvoorbeeld een blonde Führer noemen voor de rechter slepen. Voor zover bekend heeft hij tot op heden niemand aangeklaagd om die reden.

Nee, natuurlijk niet. De juristerij in Nederland is corrupt tot op het bot: je mag Wilders en PVV'ers beledigen voor wat je maar wil, maar gekleurden gewoon het land uitwensen levert je een veroordeling op. Rassenjustitie uitleg of detail van het zuiverste water.
    En waarom komt Wilders zo laat voor in het artikel? Daarom: omdat het vergelijken van Wilders met Hitler wel een goed voorbeeld is, maar een goed voorbeeld van een GOEDE toepassing van de Hitlervergelijking:
  In 2009 betoogde socioloog Ton Zwaan, die bij het Centrum voor Holocaust- en genocidestudies vergelijkend onderzoek deed naar genociden, in NRC Handelsblad dat het wel degelijk zinvol is om de PVV met het fascisme te vergelijken. Hij zag gelijkenissen tussen de PVV en het fascisme door 'het steeds oproepen en voeden van vage gevoelens van wantrouwen, angst en haat, het in toenemende mate flirten met politiek geweld en het systematisch opbouwen van collectieve haatfantasieën'.

En wat vindt Harootje daar van (Harootje die hier dus aan "selectieve deskundigen" uitleg of detail heeft gedaan):
  Het betoog is helder en, omdat het stap voor stap de historische parallellen belicht, ook tamelijk overtuigend. De conclusie is controversieel, maar zeker niet gemakzuchtig. Je kunt het ermee oneens zijn, en dat waren veel mensen ook, maar het lijkt er niet op dat Zwaan dat schreef om te scoren.

Goed dus, deze Hitervergelijking mag. Maar welke mag niet? Nou, deze:
  Het vijandbeeld dat van moslims wordt verspreid en de wens om moslims het land uit te zetten, zoals uitgesproken door Wilders op de Deense tv, schakelde Zwaan gelijk aan de 'collectieve haatfantasie van etnische zuiveraars,

Dus je mag de moslims niet beschuldigen van datgene wat ze over de hele wereld doen zodra ze met genoeg zijn: de buurt religieus en etnisch zuiveren van niet-moslims.
    Dus eigenlijk is die Kraak ook best wel een etnische zuiveraar à la islam. Een soort Hitler.
    De reguliere tv-recensent, Jean-Pierre Geelen uitleg of detail , is er mee gestopt, en Haro is één van zijn vervangers. Een heel geschikte vervanger, wnat het is de ene soort stront voor de andere.


Uit: De Volkskrant, 18-11-2015, tv-recensie, door Haro Kraak

Het eigen gelijk

De documentaire Het Uiterste Middel over vreemdelingendetentie is genuanceerd. Lastig voor wiens mening al vaststaat.


Red.:   Dat 'genuanceerd'. Uit de mond (uh, pen) van een PC'er ... Nou, dan weet je het wel ...:
  Hoe korter de kop, des te groter de letter. Zelfs op tabloid haalt De Telegraaf chocoladeletters. Dinsdag op de voorpagina: 'Asielcontrole faalt'. De krant noteerde dat parlementariërs vrezen dat 'IS-strijders zich zo wel heel makkelijk kunnen voordoen als vluchtelingen'.
    In het NOS Journaal was maandag nog het tegenovergestelde geluid te horen ...

Dat klopt. In het NOS Journaal is er maar één soort "vluchtelingen": apothekers en raketgeleerden uit Aleppo uitleg of detail die ons rijk en beschaafd gaan maken. Weet ook Harootje:
  Sinds een in Griekenland geregistreerd Syrisch paspoort is gevonden op de plek waar een zelfmoordterrorist zich bij het Stade de France opblies, hebben alle zie-je-wel-roepers zichzelf weer heerlijk gevonden in het eigen gelijk. Of het paspoort, met daarop de naam Ahmad al Mohammad, echt is wordt nog onderzocht, maar dat deert niet.

Nee, en de uitkomst van dat onderzoek staat wel vast: dat heeft die moslim nooit gedaan want moslims doen echt zoiets niet. Nooit niet.
    En om dat aan te tonen, noem je ze gewoon "vreemdelingen", en dan laat je zien dat die zielig zijn:
  Hoog tijd voor een inkijkje in de wereld van vreemdelingen. Dat komt goed uit: de bekroonde regisseur Kees Vlaanderen, die al drie films over het asielbeleid maakte, mocht als eerste filmmaker maandenlang met een camera rondlopen in het Detentiecentrum Rotterdam. ...
    De schrijnende beelden beklijven het meest. Kwame, die 23 jaar geleden meermaals door mensensmokkelaars werd verkracht, wordt wellicht uitgezet naar Ghana terwijl hij beweert uit Sierra Leone te komen. 'Ik kan beter doodgaan', zegt hij. Waarop de medewerker naar zijn blaadje kijkt en zegt: 'Oké, dat is uw verhaal.'
    Van IS-sympathisanten niets te merken. Wel biddende moslims die 'allah akbar' prevelen en een man die lachend tegen de huiskapper zegt: 'U bent net Abu Bakr al-Baghdadi.'
    Ik moest denken aan de Syriër in het NOS Journaal maandag: 'De mensen die de aanslag in Parijs hebben gepleegd, zijn dezelfde mensen voor wie wij zijn gevlucht.'

Kijk er eens ... Zoals al gezegd: uit Syrië alleen die apothekers, en dit soort Moeder Theresa's ...
    En zeg dus nooit iets fouts over "vluchtelingen", hè ...:


Uit: De Volkskrant, 15-01-2016, rubriek Top & Flop, ...en Haro Kraak

Tv-hooligan Maxim & een flinke uitglijder van Sywert

... en laat Sywert van Lienden alsjeblieft zijn mond houden.


Red.:   Sywert is iemand die regelmatig mag opdraven bij De Wereld Draait Door, en daar bijna altijd de GOEDE dingen zegt. Maar nu toevallig een keer niet. Misschien een beetje onde de indruk van de lange reeks recente aanslagen door moslims. Weet u wel ... Die "vluchtelingen" en "vreemdelingen" van dertig jaar terug ...
  Flop
Sywert van Lienden ontpopte zich deze week tot de Justin Bieber van het publieke debat: je bent jong, ambitieus en onnozel, en voor het oog van de natie doe je domme dingen. Daarna zeg je sorry, eerst zachtjes en daarna hard, in een liedje, of in het geval van Sywert: live op tv.
    Op dezelfde plek waar hij dinsdag asielzoekers, journalisten en andere bevolkingsgroepen onterecht en feitenvrij beschuldigde ...

Een feitenvrije beschuldiging van Haro, want Sywert had een heleboel feitenrijke feiten over "vluchtelingen" opgesomd en daarbij één cijfertje uit een onderzoek waar die feiten uit kwamen verkeerd geïnterpreteerd, en dat moest wat lager zijn. Foutje. Maar ja: als je een stok zoekt ...:
  ...beschuldigde, de studio van De Wereld Draait Door, zat politiek commentator Sywert woensdag weer. Hij had spijt van zijn 'domme uitspraak', vooral dat hij het aantal zedendelinquenten onder vluchtelingen met 'een nulletje te veel' had voorgesteld.
    Alsof hij op de bank bij Oprah zat, ging hij nederig op de knietjes en liet hij zijn ziel schoonspoelen. Hij wilde 'een dikke punt' achter de kwestie zetten en riep op tot 'meer wetenschappers' in het debat, want 'mijn beurt is verspeeld'. 'Ik ga knus naast jou zitten', zei hij tegen tafeldame Antoinnette Scheulderman, oftewel: ik hou mijn mond.
    'We blijven je uitnodigen', beloofde Matthijs van Nieuwkerk direct. En toen was daar de wetenschapper, Leo Lucassen, die meteen met een informatiebombardement liet zien waarom wetenschappers niet altijd lekkere tv opleveren.
    'Die modellen zijn politiek geladen', pikte Sywert het laatste woord in. Zo schoffeerde hij wéér de wetenschap. Best moeilijk hè, je mond houden.

Brullen van de lachh!!! Leo Lucassen omschrijven als "de wetenschap" ... Zie hier uitleg of detail . Leo Lucassen is een rabiaat politiek-correcte charlatan bij wie vergeleken Diederik Stapel een Albert Einstein is.
    Die politieke-correctheid is één grote stinkende aan elkaar klevende meute ...
    Hier nog even het commentaar van GeenStijl:


Uit: GeenStijl.nl, 15-01-2016, door Pritt Stift uitleg of detail

Knokploeg Volkskrant blijft beuken op SywertGeknipt voor u. Een stukje Volkskrant waarin de ziedende motorbende van Remarque maar blijft kopschoppen op de inmiddels liggende Sywert van Lienden. Elders in de krant doet ook vrouwtjesputter Asha ten Broeke van de Werkgroep Wijdbeens naar de Ondergang een duit in het zakje met haar "wetenschaps" COLUMN. Wijze les voor eenieder in de telefoonklapper der NPO. Gaarne bij de NPO standaard NPO-meninkjes verkondigen voor NPO-kijkers. Want anders komen de VK Hooligans u halen. (Maakt niet uit wat de Volkskrant-lezers willen lezen, aldus de feitenvrije statistieken.) ...


Red.:   Amen.
    Volgende. Er is een nieuwe mode in de PC-wereld, en Harootje doet natuuuurlijk mee:


Uit: De Volkskrant, 22-07-2016, tv-recensie, door Haro Kraak

Witte woede

Niet heel grappig, wel fascinerend: 'Vice Principals' over boze witte mannen die zich constant genaaid voelen.


Tussentitel: De makers gunnen ons een kijkje in het hoofd van de gemiddelde Trump-stemmer


Red.:   Heerlijk hè ... Dat schelden op blanken onder het motto "boze witte man "... In Nederland heeft men deze Amerikaanse mode ...:
  In de eerste scène van de nieuwe HBO-serie Vice Principals

(Het Amerikaanse HBO is wat de Amerikanen "liberal" noemen en hier meestal totaal fout vertaald wordt als "liberaal" dus VVD-achtig maar in feite staat voor "progressief" en "linksig" - PvdA-achtig.)
    ... met enthousiasme overgenomen.
  Witte woede. Dat is het centrale thema van deze politiek-incorrecte comedy. Vice Principals is van dezelfde makers als Eastbound & Down, de heerlijk foute serie over de uitgerangeerde en onhebbelijke honkballer Kenny Powers ...
    Twee nare witte mannen die een succesvolle, hardwerkende zwarte vrouw omver proberen te werpen - een veel fouter plot kun je niet bedenken, zeker niet in het hypergevoelige Amerika. ...

Harootje doet net alsof hij het niet begrepen heeft ... Natuurlijk is dit volkomen het tegenovergesteld bedoeld: om blanken zo zwart mogelijk te maken oftewel het is de politieke-correctheid in zijn meest rabiate vorm.
  Heel grappig is de serie meestal niet, maar als sociologisch document is het fascinerend: de makers gunnen ons een kijkje in het hoofd van de gemiddelde Trump-stemmer.

Een gore stinkende leugen. Wat de serie biedt, is een perfect beeld van wat stinkende rabiate politike-correcten in hun hoofd hebben zitten. Omtrent (een deel van) de blanke burgers van Amerika. En Nederland.
    Nu, is er nog meer nodig ... ? Hier nog wat satire maar dan een beetje andersom (de kop is van de webversie):


Uit: De Volkskrant, 29-08-2016, tv-recensie, door Haro Kraak

Tandeloze verwijzingen en nietszeggende imitaties

...   Wat wilde Koefnoen over de Hokjesman zeggen? ...
    Hetzelfde gold voor de sketch over boerkini's. Owen Schumacher en Plien van Bennekom hielden, verkleed als Thijs Willekes en Manon Meijers van RTL-programma De Modepolitie 2.0, twee moslima's in boerkini staande op het strand. De woordjes waren aardige vondsten - fashionfatwa, modeterreur, intifada van stijl - maar de grappen leken afwezig.    ...


Red.:   Onmogelijk, natuurlijk ... Grappen over moslims in iets dat lijkt op satire. Satire moet bijten ... Moslim mag je absoluut niet bijten .. Op televisie of in de rest van de media. Want je krijgt ook meteen dit soort commentaar:
  De moslima's, pratend met een stereotiep Arabisch accent,

Tja ... Moslims in een satire ... Die mogen natuurlijk absoluut geen Arabisch accent hebben. Bij Hagenezen in een satire laat je ze toch ook altijd in ABN oreren ...
    Wat een giftig onderkruipertje is dat Harootje toch, hè ...
    En we zijn er nog niet eens:
  Ja, die stereotypen worden nog eens heel groot op tv. In de eerste vijf minuten van de comedyshow Gabbers van Roué Verveer, Jandino Asporaat, Philippe Geubels en Guido Weijers, zaterdag uitgezonden op RTL 4, werden drie grappen gemaakt over Surinamers die te laat komen. Na een grap over kip eten zapte ik weg.

Kan iemand alstublieft die Kraak wegzappen ...
    We hebben er eentje per ongeluk overgeslagen, maar dit komt toch beter uit. Want nu hebben we weer iets dat wél goed is:


Uit: De Volkskrant, 29-07-2016, rubriek Top & Flop, door Haro Kraak en ...

Fresku verwarrend en stoer in clip Douwe Bob

Fresku's aanklacht is opnieuw geestig verpakt ...

Fresku houdt van verkleedpartijtjes. De rapper uit Eindhoven deed zich al voor als een Brabantse PVV-stemmer (Willy Keurig), een stereotiepe Antilliaan (Gino Pietermaai), een totaal verwarde versie van zichzelf in de mockumentary Fresku 2.0 en een jaar geleden schminkte hij zich wit in de videoclip van Zo doe je dat, waarin hij rapt dat je alleen op de radio komt als je blank klinkt.
    Deze week kwam de rapper met een nieuwe clip, waarin hij weer witte popclichés parodieert. Douwe Bob is het mikpunt, om precies te zijn. Sterker, het is geen clip van Fresku maar van Douwe Bob zelf.
    Opnieuw lijkt Fresku het veilig witte 3FM-klimaat aan te klagen, kritiek die nog altijd zeer relevant is. ...


Red.:   Maar natuurlijk: kankeren op "witten" is altijd leuk. Vooral als het van negers of haatbaarden komt ...
    Je zou de volgende er bijna maar bij laten zitten ... Maar het was de aanleiding om de verzameling eindelijk eens te maken:


Uit: De Volkskrant, 27-12-2016, tv-recensie, door Haro Kraak

Vrij land

Onze vorst had een boodschap voor het volk. De kinderserie 'Ik ben Nederlander' heeft die ook, maar vermakelijker verpakt.


Jack Wouterse en koning Willem-Alexander wilden de mensen deze dagen een boodschap meegeven, toevallig dezelfde, hoewel geheel anders verpakt. Staand in een vertrek van Villa Eikenhorst te Wassenaar zei de koning, gefilmd van schoen tot kruin, het op Eerste Kerstdag zo: 'Juist nu de wereld om ons heen minder houvast geeft, moeten we vasthouden aan wat we samen delen en beschermen wat ons verbindt.'
    In een vrij land, aldus de vorstelijke autocue, zouden mensen niet gediscrimineerd moeten worden en afwijkende meningen niet onder druk mogen staan. Duidelijk, dank.    ...


Red.:   Tja ... Dat gaat natuurlijk alleen maar werken als je om te beginnen als die arrogante, hondsbrutale en fascistische moslims de mond snoert, en vervolgens die "Racisme!!!"-krijsende negers hun vet geeft.
  Een paar uur later op NPO 3 bezocht Jack Wouterse een basisschool in Uden voor het NTR-programma Ik ben Nederlander. Leerling Daan wees op de schoolregels: 'Iedereen hoort erbij', en de oproep rustig op elkaars mening te reageren. 'De een vindt dit, de ander vindt dat', vatte Wouterse samen.

Oftewel: de bekende multiculti-meuk. Het is verbijsterend dat men na dertig of veertig jaar proberen en de steeds hondsbrutaler wordende kreten uit de andere hoek men nog steeds in dat soort termen praat ...
  In de eerste van twaalf afleveringen kwam een waaier aan kinderen voorbij, allen rond de tien jaar: Leidse jongens met namen als Boet en Pepijn, de islamitische Intissar, een Limburgs meisje met de gender-neutrale naam Jimmy dat van buitenspelen houdt, de Drentse wielrenner Ruud (dat kinderen nog zo heten!) en de donkere Dolores met haar cavia's.

Over een paar jaar rijdt Intissar een vrachtwagen over de drukke boulevard van Scheveningen zonder te remmen, en staat Dolores net zo hard "Racisme!!!" te krijsen als Sylvana Simons en Gloria Wekker samen ...
  De goede bedoelingen waren er wel, in Ik ben Nederlander, maar werden je niet opgedrongen,

Oftewel: precies dezelfde de GOEDE bedoelingen die je al dertig jaar als een soort waterboarding de neus in worden gespoten en waar je kots en kots misselijk van wordt ...

De volgende plaatsen we onverkort, met als voorafje de kop van de versie van de website:

Hier de column (de Volkskrant, 15-03-2017, tv-recensie, door Haro Kraak):
  Kutmensen

Na vandaag is de nationale sport 'PVV'ers doorgronden' waarschijnlijk uitgespeeld. Wat is de uitkomst?


Tussentitel: Nog interessanter dan een hoopopgeleide PVV-stemmer is een PVV-stemmer met een migrantenafkomst

Hoe vaak bent u de afgelopen maanden geïnterviewd over uw stemkeuze? Jurist Xandra Lammers minstens vier keer. Ze is namelijk een hoogopgeleide PVV-stemmer. Wat het higgsdeeltje is voor wetenschappers, is Lammers voor journalisten: iedereen zoekt ernaar en je kan er alles mee verklaren.

Lammers was één van de vier hoogopgeleide PVV'ers die drie weken geleden groot in de Volkskrant werd geportretteerd. VPRO-boy Tim den Besten bood haar onlangs een bloemetje aan in zijn korte documentaire All you need is het spijt me, waarin hij sorry zegt tegen PVV-stemmers die hij eerder kutmensen noemde bij Paul de Leeuw. Dat mocht hij overigens best, vond Lammers. 'Want ik ben van de vrijheid van meningsuiting.'

Het mag gezegd: wel zo consequent.

De Belgische VRT kreeg vorige week van Lammers een rondleiding door IJburg, de nieuwbouwwijk die volgens haar mislukt is en waarover ze een kritisch blog schrijft. In de reportage liep ze langs zo'n typisch Nederlands, keurig aangelegd voetbalveldje waar kinderen van een jaar of 10 een balletje trapten. 'Je ziet de tekenen van verval', zei ze. 'Dit zijn al die jongeren die problemen veroorzaken.'

'Deze kleintjes?', vroeg de Vlaamse verslaggever verbaasd. Nou nee, misschien waren het toch anderen.

Dinsdagavond, de laatste kans om nog wat onbehagen aan te boren voordat we naar de stembus gaan, peilde ook Wierd Duk, de afgelopen jaren uitgegroeid tot thermostaat van het gefrustreerde electoraat, Lammers' stemming in WNL Opiniemakers. Haar was een prachtige toekomst in IJburg beloofd, zei ze, maar het werd een zwarte wijk.

'Waarom is dat erg?', vroeg Duk, kennelijk toch in staat om mensen met wie hij het eens is wat tegengas te geven. Lammers: 'Deze mensen integreren vaak niet. De kloof is te groot. De levensstijlen zijn te verschillend.' Ze werd inmiddels regelmatig NSB'er of kankerhoer genoemd in de wijk. 'Denk je ook echt dat Wilders de problemen kan aanpakken?', vroeg Duk. Dat wist ze niet zeker. 'Het helpt natuurlijk al dat hij ze benoemt.'

Heel gek: de #hoedan-vraag kon niemand beantwoorden.

Nog interessanter dan een hoopopgeleide PVV-stemmer is een PVV-stemmer met een migrantenafkomst. Duk kwam er toevallig eentje tegen toen hij Rita Verdonk interviewde op het Plein in Den Haag: een Brabantse Koerd die vond dat het leven voor hardwerkende Nederlanders onmogelijk werd gemaakt. Verdonk tuitte genoeglijk haar lippen: raak.

Ook Tim den Besten had beet. Hij ging op bezoek bij een Iraakse jongen die vroeger in Bagdad was gepest door moslims en nu PVV ging stemmen. 'Als Wilders dertig jaar eerder een kans had gekregen dan had jij hier niet gestaan', zei Den Besten voorzichtig. Maar hij was oorlogsvluchteling, wierp de jongen tegen, waaruit bleek dat hij het A4'tje van de PVV niet echt had bestudeerd.

De nationale sport PVV'ers doorgronden is na vandaag vermoedelijk uitgespeeld. De belangrijkste uitkomst hadden we van tevoren kunnen voorspellen: achter elk kutmens schuilt een persoon met angsten, dromen en worstelingen.

Na de revolutie gaan we Haro de voorhuid afrukken. Onverdoofd.

Als "Mannelijke Moslimhoer"...

En mocht u in de tussentijd Haro tegenkomen, kunt u hem naar eigen inzicht bekutmensen.

En tegensputteren heeft echt geen zin, Haro ... Annieke heeft het zelf gezegd: dit is slechts satirische uitvergroting ... uitleg of detail .

Overigens, bij tweede ontmoeting met dit product in het archief: "Moge minderwaardig kutmens Kraak hetzel;fde overkomen als minderwaardig kutmens Fortuyn".

Maar ook dat is natuurlijk slechts satirische uitvergroting, hè mensen ...

Weer een klassiek "Flopje" van Haro (de Volkskrant, 02-06-2017, rubriek Top & Flop, door ... en Haro Kraak):

  ... het weinig originele commentaar op Lil' Kleine

Flop


Lil' Kleine had wel een antwoord klaar voor zijn haters. De rapper verscheurde in beeld twee briefjes van 500 euro en plakte de vier delen met spuug op zijn gezicht. Hij keek er zo dolgelukkig bij dat je bijna zou denken dat het geld goed besteed was.
     Zijn nieuwe album verscheen deze week, wat uiteraard gepaard ging met weinig zelfreflectieve interviews, onder meer in de Volkskrant. '500 euro is heel makkelijk op', antwoordde hij op de vraag of hij echt zo veel per dag uitgeeft aan eten en wiet.
    Een journalist van Telegraaf-bijlage Vrouw, Marjolein Hurkmans, voelde zich geroepen om de 22-jarige artiest te berispen.

"Een journalist van de Volkskrant-bijlage Media, Haro Kraak, voelde zich geroepen om de Telegraaf-journalist te berispen".
    Gevolgd door een brullende lach!!!
    Hoe komt ons Harootje nu op dit weinig originele commentaar? Dat zit zo: die rapper Lil' Kleine is weliswaar een blanke, maar toch een rapper. En rappers zijn meestal tot bijna altijd zwart. En zwarten zijn GOED!!!. Dus rappers zijn GOED!!! (al was het maar omdat ze elkaar bij bosjes doodschieten uitleg of detail ). En dus is ook Lil' Kleine goed. En de Telegraaf -mevrouw die kritiek heeft op de rapper, is FOUT!!!.
    Precies zoals alle politiek-correcte hoofdjes werken in al dit soort zaakjes ...
    Ja ja, hij is echt heel origineel, ons Harootje ...
    En ...:
  ...  zuur, krom, gemakzuchtig en vooral dodelijk voorspelbaar. ...

Gevolgd door nogmaals een brullende lach!!!


Naar PC club  , Politiek lijst  , Media lijst  , Politiek & Media overzicht  , of site home  .

 
 

27 dec.2016