WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaiers, diversen: Geronimo Matulessy

16 sep.2016

Geronimo Matulessy was al eens eerder opgevallen bij Joop.nl.

Zoals iedereen weet, zijn alle allochtone auteurs bij Joop.nl van haatzaaiers van het type "verschroeide aarde", het type dat vooraan staat in de burgeroorlog in Syrië.

Nu is Geronimo Matulessy beslist geen Syriër, en iedereen die de jaren 1970 enigszins bewust heeft meegemaakt weet wat Geronimo Matulessy wél is: Molukker.

De treinkapingen-variant van het allochtoon-zijn.

De eerste allochtone groep die zich tegen de Nederlanders keerde, en ook meteen de eerste die dat met geweld gepaard deed gaan.

Overigens: ook na een periode van verbale onruststokerij, en overlast in de publieke ruinte.

Iets dat destijds slechts verspreid kon worden via de volksmond, die bijvoorbeeld rapporteerde over de overlastige jongeren in de trein van Dordrecht naar Geldermalsen, in welke omgeving ze een eigen kolonie hadden (en hebben: Moordrecht).

Dit klinkt erg bekend, toch ...?

En zulk soort dingen komen dan meteen in je geest op als je op Joop.nl komt en zo'n naam leest ...

En hij was dus al eerder opgevallen door een meest diepgevoelde liefde voor "vluchtelingen", in combinatie met een minstens net zo diep gevoelde afkeer van Nederlanders en met name diegenen die het niet zien zitten om agressieve baardmannen binnen te laten.

De aanleiding voor zijn toevoeging aan de haatzaai-verzameling is zijn reactie op het gebeuren in Zaandam, de wijk Poelenburg, waar door slapheid van de PvdA-burgemeester Turkse jongeren de buurt hadden kunnen overnemen, onder toeziend oog van de politie. Wat ging opvallen toen ze er zelf filmpjes van op het internet gingen zetten, waarna de pleuris uitbrak vanweg dit zoveelste voorbeeld van allochtonen-gedoogbeleid dat helemaal uit de hand is gelopen. Matulessy kiest partij (Joop.nl, 13-09-2016, door Geronimo Matulessy - Documentairefotograaf uitleg of detail ):
  Zaandam: alles voor de kijkcijfers

“Henk! Kom eens hier”, klinkt het vanuit de woonkamer. “Moet je dit eens lezen” – en ze laat Henk het bericht zien op haar telefoon. Zijn ogen aanschouwen een schreeuwende kop boven het artikel: “Treitervloggers terroriseren buurt in Zaandam.” Ondertussen loopt Ingrid driftig naar de computer toe en logt in op Facebook en begint er flink op los te typen. ...
    ...Henk schudt zijn hoofd nogmaals en mompelt; “Waar gaat het heen met dit land? Zwarte Piet verdwijnt en nu dit weer!” U kent het wel, het schorriemorrie-publiek ...

Blanke Nederlanders zijn schorriemorrie, volgens de Molukse treinkaper.
  De zogenaamde straatterroristen zijn typetjes die je in elke stad op de hoek van de straat kunt vinden. ... probeert Ismail zonder opleiding en werk zijn geld eerlijk te verdienen door het maken van vlogs, ongecensureerd laat hij het simplistische leven zien van hangjongeren in een multiculturele achterstandswijk.
    We zien zelfverklaarde voorbeeldige moslims ...

De gekleurde buurtterroristen zijn 'voorbeeldige moslims'.
  Het gaat nog jaren duren voordat de kloof wordt verkleind, de Molukkers zijn een goed voorbeeld van een langdurig traject met betrekking tot integratie. Waar er eerder radicale acties werden uitgevoerd vanuit onze collectieve frustraties ten opzichte van Nederland, is die dreiging inmiddels compleet verdwenen.

Omdat Nederland toen het enige heeft gedaan dat helpt tegen dit soort vijfde-colonne: ze zonder pardon overhoop schieten. Het hield meteen op. En dat heeft niets met integratie te maken:
  Wanneer ik voor mezelf spreek is de afkeer jegens Nederland (politiek) nog reeds aanwezig - ik steek dit niet onder stoelen of banken – maar mijn ‘wapen’ is een pen, camera en kennis.

Glashelder. Zo goed werkt het dus: ze blijven haten, maar houden zich wel koest.
    Maar kennelijk heeft hij nieuwe hoop gekregen met de nieuwe instroom van vijfde-colonne:
  ... wen er maar flink aan dat onze samenleving een multiculturele samenleving is. Je kan altijd nog anoniem je frustraties op internet botvieren. Wellicht zullen ooit we met de Blonde Verlosser oude tijden herleven, opnieuw werkkampen worden ingevoerd en enkeltjes naar land herkomst worden uitgedeeld. Maar tot die tijd heb je gewoon met ons te dealen.

Ha, vergeet dat multiculturele samenleving maar. Wij blijven Nederlands. En wellicht zullen de moslims de oude Molukse tijden laten herleven, maar daarvoor heeft de Molukker al het recept gegeven:

Ze gewoon overhoop schieten, en dan is er niets aan de hand.
    De gekleurde haat en geweld beantwoorden met kogels. En nu na één waarschuwing direct in plaats van eindeloos onderhandelen. Hadden ze in Londen 2011 ook moeten doen meteen na de eerste dag.

Matulessy is geen veelschrijver. Maar als hij wat produceert, is het dan ook goed raak. Kennelijk spaart hij zijn ongenoegens op, om als de druk te groot is geworden, het in één keer te spuinen. Bron van zijn nieuwst uitbarsting: het doorbroken worden van de aboslute censuur op het constateren van het totaal mislukt zijn van de integratie van gekleurde immigrnaten, voorheen "allochtonen" (Joop.nl, 03-04-2017, door Geronimo Matulessy -
Documentairefotograaf uitleg of detail ):
  Populisme als verdienmodel in de media

Sensationeel nieuws verkoopt, zolang je het maar verbind aan moslims, vluchtelingen of (etnische) minderheden

Tja ... het is inderdaad hoogst ergerlijk dat steeds meer Nederlanders de hoop op fatsoenlijk samenleven met de gekleurde import aan het opgeven zijn. Bij de laatse Turkse anti-Nederlandse rellen in Rotterdam gooiden de Rotterdammers al rotzooi naar ze vanuit hun huizen.
    En, "belediging na verwonding", er is zelfs een enkeling die dat in de krant mag schrijven - het begin van het artikel:
  “Stem PVV”, zo eindigde het meest recente ‘kunstwerkje’ van Wierd Duk. In een video doet een ex-moslima haar verhaal.

Het is volstrekt onduidelijk wat het verband is tusen deze twee zinnen. En daarin zal niet snel verbetering komen want Matulessy, met zijn capaciteiten al 'documentairefotograaf', weigert te verwijzen of te citeren. Hoogst vermoedelijk heeft Wierd Duk dus iets anders geschreven dat Maulessy als "Stemt PVV" heeft opgevat.
    Tééénen zo láááng ....
  Duk, die tegenwoordig actief is als propagandist, ik bedoel journalist bij het Algemeen Dadblad

En alweer zo'n fraai zelfportret ... Met meteen eropvolgend nog een paneeltje ervan:
  ... dat we de racistische drek van Thierry Baudet niet mochten benoemen ...
    Verder schrijft een boze, witte meneer in Elsevier ...

Over boze racistische drek gesproken ... De lichtgetinte versie ervan, natuurlijk ... Nog wat ervan:
  Gemakshalve laat ik de columns van onder andere Elma Drayer en Ephimenco buiten beschouwing. Zij vallen met hun lelieblanke huid nu wel heel erg op in hun natuurlijke habitat.
    De kwaliteitsmedia faciliteren, zonder ‘factchecks’, ongefundeerde onderbuikgevoelens van de boze, witte man. ...

Brullen van de lach!!! Wat is 'ie boos!
  Sensationeel nieuws verkoopt, zolang je het maar verbind aan moslims, vluchtelingen of (etnische) minderheden. Daarmee hebben media zichzelf neergezet als ordinaire nieuwsfabrieken. Verlengstukken om de partijprogramma’s van de PVV en Forum van Democratie te verpakken in artikeltjes. Waarin het argument dat de boze, witte burger niet gehoord wordt steevast naar voren komt. Het tegendeel is immers waar, wie schreeuwt komt op televisie, krant of radio.

Razend. Echte oud-Indische amok.
    Nog meer plezier:
  Ik wil duidelijk vermeld hebben dat het niet bedoeld is om mensen als Duk, Veelo en Wynia monddood te maken.

Brullen van de lach!!! "Wij zijn geen barbaren - we doen alleen aan vrouwenbesnijdenis" uitleg of detail .
  Er zijn absoluut problemen omtrent maatschappelijke thema’s. Je mag op zijn minst verwachten dat er gedegen onderzoek is gedaan. Zo dienen bronnen duidelijk vermeld te worden, zodat de lezer zelf research kan doen.

Vandaar dat hij ze zelf weglaat!
    Gevolgd door weer wat homerisch gelach.
    Klassiekertje, trouwens, dat "Er zijn problemen". Wat dan, schat? We komen er natuurlijk alweer niet achter (verklappertje: achterlijkheid)
    Dan volgt de onthulling van een inspiratiebron:
  Oplettende lezers, en met name hoogopgeleide jongeren die ik spreek, met een migratieachtergrond, zijn niet op hun achterhoofd gevallen en zien een negatieve trend. Hierdoor valt het vertrouwen in de gevestigde media weg, terwijl dezelfde media ‘ons’ probeert te lokken met diversiteitsklasjes. Hier kan ik over meepraten omdat ik dit jaar was uitgekozen voor de Masterclass Journalistiek, waaronder de NRC, Trouw, De Correspondent, De Volkskrant etc. hun bijdragen leverden.

Weer brullen van de kach: een masterclass haatzaaien à la Nadia Ezzeroili uitleg of detail en Hassan Bahara uitleg of detail ... Daar zitten de Nederlanders echt op te wachten. Nog meer gekleurde haatzaaiers in de media ... En wat voor een media ... Beslist niet de media waar onze amokman het eerder over had. Wel de media die de media beheersen: NSB Halalblad, Trouw-aan-de-Islam, De Joodse Correspondent, De Volksverraderskrant ...
  Uiteindelijk ben ik positief verrast dat ik bij Trouw de kans krijg om me te ontwikkelen als schrijvend journalist.

Gelukkig zal zich dat afspelen voorbij de horizon van deze redactie. Die heeft met Hassan, Nadia en de volksverradertjes al genoeg om zich te amuseren.


Naar Haatzaaien, allochtoon , Allochtonen, vijfde colonne , of site home