WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaiers, diversen: Geronimo Matulessy

16 sep.2016

Geronimo Matulessy was al eens eerder opgevallen bij Joop.nl.

Zoals iedereen weet, zijn alle allochtone auteurs bij Joop.nl van haatzaaiers van het type "verschroeide aarde", het type dat vooraan staat in de burgeroorlog in Syrië.

Nu is Geronimo Matulessy beslist geen Syriër, en iedereen die de jaren 1970 enigszins bewust heeft meegemaakt weet wat Geronimo Matulessy wél is: Molukker.

De treinkapingen-variant van het allochtoon-zijn.

De eerste allochtone groep die zich tegen de Nederlanders keerde, en ook meteen de eerste die dat met geweld gepaard deed gaan.

Overigens: ook na een periode van verbale onruststokerij, en overlast in de publieke ruinte.

Iets dat destijds slechts verspreid kon worden via de volksmond, die bijvoorbeeld rapporteerde over de overlastige jongeren in de trein van Dordrecht naar Geldermalsen, in welke omgeving ze een eigen kolonie hadden (en hebben: Moordrecht).

Dit klinkt erg bekend, toch ...?

En zulk soort dingen komen dan meteen in je geest op als je op Joop.nl komt en zo'n naam leest ...

En hij was dus al eerder opgevallen door een meest diepgevoelde liefde voor "vluchtelingen", in combinatie met een minstens net zo diep gevoelde afkeer van Nederlanders en met name diegenen die het niet zien zitten om agressieve baardmannen binnen te laten.

De aanleiding voor zijn toevoeging aan de haatzaai-verzameling is zijn reactie op het gebeuren in Zaandam, de wijk Poelenburg, waar door slapheid van de PvdA-burgemeester Turkse jongeren de buurt hadden kunnen overnemen, onder toeziend oog van de politie. Wat ging opvallen toen ze er zelf filmpjes van op het internet gingen zetten, waarna de pleuris uitbrak vanweg dit zoveelste voorbeeld van allochtonen-gedoogbeleid dat helemaal uit de hand is gelopen. Matulessy kiest partij (Joop.nl, 13-09-2016, door Geronimo Matulessy - Documentairefotograaf uitleg of detail ):
  Zaandam: alles voor de kijkcijfers

“Henk! Kom eens hier”, klinkt het vanuit de woonkamer. “Moet je dit eens lezen” – en ze laat Henk het bericht zien op haar telefoon. Zijn ogen aanschouwen een schreeuwende kop boven het artikel: “Treitervloggers terroriseren buurt in Zaandam.” Ondertussen loopt Ingrid driftig naar de computer toe en logt in op Facebook en begint er flink op los te typen. ...
    ...Henk schudt zijn hoofd nogmaals en mompelt; “Waar gaat het heen met dit land? Zwarte Piet verdwijnt en nu dit weer!” U kent het wel, het schorriemorrie-publiek ...

Blanke Nederlanders zijn schorriemorrie, volgens de Molukse treinkaper.
  De zogenaamde straatterroristen zijn typetjes die je in elke stad op de hoek van de straat kunt vinden. ... probeert Ismail zonder opleiding en werk zijn geld eerlijk te verdienen door het maken van vlogs, ongecensureerd laat hij het simplistische leven zien van hangjongeren in een multiculturele achterstandswijk.
    We zien zelfverklaarde voorbeeldige moslims ...

De gekleurde buurtterroristen zijn 'voorbeeldige moslims'.
  Het gaat nog jaren duren voordat de kloof wordt verkleind, de Molukkers zijn een goed voorbeeld van een langdurig traject met betrekking tot integratie. Waar er eerder radicale acties werden uitgevoerd vanuit onze collectieve frustraties ten opzichte van Nederland, is die dreiging inmiddels compleet verdwenen.

Omdat Nederland toen het enige heeft gedaan dat helpt tegen dit soort vijfde-colonne: ze zonder pardon overhoop schieten. Het hield meteen op. En dat heeft niets met integratie te maken:
  Wanneer ik voor mezelf spreek is de afkeer jegens Nederland (politiek) nog reeds aanwezig - ik steek dit niet onder stoelen of banken – maar mijn ‘wapen’ is een pen, camera en kennis.

Glashelder. Zo goed werkt het dus: ze blijven haten, maar houden zich wel koest.

Maar kennelijk heeft hij nieuwe hoop gekregen met de nieuwe instroom van vijfde-colonne:
  ... wen er maar flink aan dat onze samenleving een multiculturele samenleving is. Je kan altijd nog anoniem je frustraties op internet botvieren. Wellicht zullen ooit we met de Blonde Verlosser oude tijden herleven, opnieuw werkkampen worden ingevoerd en enkeltjes naar land herkomst worden uitgedeeld. Maar tot die tijd heb je gewoon met ons te dealen.

Ha, vergeet dat multiculturele samenleving maar. Wij blijven Nederlands. En wellicht zullen de moslims de oude Molukse tijden laten herleven, maar daarvoor heeft de Molukker al het recept gegeven:

Ze gewoon overhoop schieten, en dan is er niets aan de hand.

De gekleurde haat en geweld beantwoorden met kogels. En nu na één waarschuwing direct in plaats van eindeloos onderhandelen. Hadden ze in Londen 2011 ook moeten doen meteen na de eerste dag.


Naar Haatzaaien, allochtoon , Allochtonen, vijfde colonne , of site home