WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaiers, diversen: Geronimo Matulessy

16 sep.2016

Geronimo Matulessy was al eens eerder opgevallen bij Joop.nl.

Zoals iedereen weet, zijn alle allochtone auteurs bij Joop.nl van haatzaaiers van het type "verschroeide aarde", het type dat vooraan staat in de burgeroorlog in Syrië.

Nu is Geronimo Matulessy beslist geen Syriër, en iedereen die de jaren 1970 enigszins bewust heeft meegemaakt weet wat Geronimo Matulessy wél is: Molukker.

De treinkapingen-variant van het allochtoon-zijn.

De eerste allochtone groep die zich tegen de Nederlanders keerde, en ook meteen de eerste die dat met geweld gepaard deed gaan.

Overigens: ook na een periode van verbale onruststokerij, en overlast in de publieke ruinte.

Iets dat destijds slechts verspreid kon worden via de volksmond, die bijvoorbeeld rapporteerde over de overlastige jongeren in de trein van Dordrecht naar Geldermalsen, in welke omgeving ze een eigen kolonie hadden (en hebben: Moordrecht).

Dit klinkt erg bekend, toch ...?

En zulk soort dingen komen dan meteen in je geest op als je op Joop.nl komt en zo'n naam leest ...

En hij was dus al eerder opgevallen door een meest diepgevoelde liefde voor "vluchtelingen", in combinatie met een minstens net zo diep gevoelde afkeer van Nederlanders en met name diegenen die het niet zien zitten om agressieve baardmannen binnen te laten.

De aanleiding voor zijn toevoeging aan de haatzaai-verzameling is zijn reactie op het gebeuren in Zaandam, de wijk Poelenburg, waar door slapheid van de PvdA-burgemeester Turkse jongeren de buurt hadden kunnen overnemen, onder toeziend oog van de politie. Wat ging opvallen toen ze er zelf filmpjes van op het internet gingen zetten, waarna de pleuris uitbrak vanweg dit zoveelste voorbeeld van allochtonen-gedoogbeleid dat helemaal uit de hand is gelopen. Matulessy kiest partij (Joop.nl, 13-09-2016, door Geronimo Matulessy - Documentairefotograaf uitleg of detail ):
  Zaandam: alles voor de kijkcijfers

“Henk! Kom eens hier”, klinkt het vanuit de woonkamer. “Moet je dit eens lezen” – en ze laat Henk het bericht zien op haar telefoon. Zijn ogen aanschouwen een schreeuwende kop boven het artikel: “Treitervloggers terroriseren buurt in Zaandam.” Ondertussen loopt Ingrid driftig naar de computer toe en logt in op Facebook en begint er flink op los te typen. ...
    ...Henk schudt zijn hoofd nogmaals en mompelt; “Waar gaat het heen met dit land? Zwarte Piet verdwijnt en nu dit weer!” U kent het wel, het schorriemorrie-publiek ...

Blanke Nederlanders zijn schorriemorrie, volgens de Molukse treinkaper.
  De zogenaamde straatterroristen zijn typetjes die je in elke stad op de hoek van de straat kunt vinden. ... probeert Ismail zonder opleiding en werk zijn geld eerlijk te verdienen door het maken van vlogs, ongecensureerd laat hij het simplistische leven zien van hangjongeren in een multiculturele achterstandswijk.
    We zien zelfverklaarde voorbeeldige moslims ...

De gekleurde buurtterroristen zijn 'voorbeeldige moslims'.
  Het gaat nog jaren duren voordat de kloof wordt verkleind, de Molukkers zijn een goed voorbeeld van een langdurig traject met betrekking tot integratie. Waar er eerder radicale acties werden uitgevoerd vanuit onze collectieve frustraties ten opzichte van Nederland, is die dreiging inmiddels compleet verdwenen.

Omdat Nederland toen het enige heeft gedaan dat helpt tegen dit soort vijfde-colonne: ze zonder pardon overhoop schieten. Het hield meteen op. En dat heeft niets met integratie te maken:
  Wanneer ik voor mezelf spreek is de afkeer jegens Nederland (politiek) nog reeds aanwezig - ik steek dit niet onder stoelen of banken – maar mijn ‘wapen’ is een pen, camera en kennis.

Glashelder. Zo goed werkt het dus: ze blijven haten, maar houden zich wel koest.
    Maar kennelijk heeft hij nieuwe hoop gekregen met de nieuwe instroom van vijfde-colonne:
  ... wen er maar flink aan dat onze samenleving een multiculturele samenleving is. Je kan altijd nog anoniem je frustraties op internet botvieren. Wellicht zullen ooit we met de Blonde Verlosser oude tijden herleven, opnieuw werkkampen worden ingevoerd en enkeltjes naar land herkomst worden uitgedeeld. Maar tot die tijd heb je gewoon met ons te dealen.

Ha, vergeet dat multiculturele samenleving maar. Wij blijven Nederlands. En wellicht zullen de moslims de oude Molukse tijden laten herleven, maar daarvoor heeft de Molukker al het recept gegeven:

Ze gewoon overhoop schieten, en dan is er niets aan de hand.
    De gekleurde haat en geweld beantwoorden met kogels. En nu na één waarschuwing direct in plaats van eindeloos onderhandelen. Hadden ze in Londen 2011 ook moeten doen meteen na de eerste dag.

Matulessy is geen veelschrijver. Maar als hij wat produceert, is het dan ook goed raak. Kennelijk spaart hij zijn ongenoegens op, om als de druk te groot is geworden, het in één keer te spuinen. Bron van zijn nieuwst uitbarsting: het doorbroken worden van de aboslute censuur op het constateren van het totaal mislukt zijn van de integratie van gekleurde immigrnaten, voorheen "allochtonen" (Joop.nl, 03-04-2017, door Geronimo Matulessy -
Documentairefotograaf uitleg of detail ):
  Populisme als verdienmodel in de media

Sensationeel nieuws verkoopt, zolang je het maar verbind aan moslims, vluchtelingen of (etnische) minderheden

Tja ... het is inderdaad hoogst ergerlijk dat steeds meer Nederlanders de hoop op fatsoenlijk samenleven met de gekleurde import aan het opgeven zijn. Bij de laatse Turkse anti-Nederlandse rellen in Rotterdam gooiden de Rotterdammers al rotzooi naar ze vanuit hun huizen.
    En, "belediging na verwonding", er is zelfs een enkeling die dat in de krant mag schrijven - het begin van het artikel:
  “Stem PVV”, zo eindigde het meest recente ‘kunstwerkje’ van Wierd Duk. In een video doet een ex-moslima haar verhaal.

Het is volstrekt onduidelijk wat het verband is tusen deze twee zinnen. En daarin zal niet snel verbetering komen want Matulessy, met zijn capaciteiten al 'documentairefotograaf', weigert te verwijzen of te citeren. Hoogst vermoedelijk heeft Wierd Duk dus iets anders geschreven dat Maulessy als "Stemt PVV" heeft opgevat.
    Tééénen zo láááng ....
  Duk, die tegenwoordig actief is als propagandist, ik bedoel journalist bij het Algemeen Dadblad

En alweer zo'n fraai zelfportret ... Met meteen eropvolgend nog een paneeltje ervan:
  ... dat we de racistische drek van Thierry Baudet niet mochten benoemen ...
    Verder schrijft een boze, witte meneer in Elsevier ...

Over boze racistische drek gesproken ... De lichtgetinte versie ervan, natuurlijk ... Nog wat ervan:
  Gemakshalve laat ik de columns van onder andere Elma Drayer en Ephimenco buiten beschouwing. Zij vallen met hun lelieblanke huid nu wel heel erg op in hun natuurlijke habitat.
    De kwaliteitsmedia faciliteren, zonder ‘factchecks’, ongefundeerde onderbuikgevoelens van de boze, witte man. ...

Brullen van de lach!!! Wat is 'ie boos!
  Sensationeel nieuws verkoopt, zolang je het maar verbind aan moslims, vluchtelingen of (etnische) minderheden. Daarmee hebben media zichzelf neergezet als ordinaire nieuwsfabrieken. Verlengstukken om de partijprogramma’s van de PVV en Forum van Democratie te verpakken in artikeltjes. Waarin het argument dat de boze, witte burger niet gehoord wordt steevast naar voren komt. Het tegendeel is immers waar, wie schreeuwt komt op televisie, krant of radio.

Razend. Echte oud-Indische amok.
    Nog meer plezier:
  Ik wil duidelijk vermeld hebben dat het niet bedoeld is om mensen als Duk, Veelo en Wynia monddood te maken.

Brullen van de lach!!! "Wij zijn geen barbaren - we doen alleen aan vrouwenbesnijdenis" uitleg of detail .
  Er zijn absoluut problemen omtrent maatschappelijke thema’s. Je mag op zijn minst verwachten dat er gedegen onderzoek is gedaan. Zo dienen bronnen duidelijk vermeld te worden, zodat de lezer zelf research kan doen.

Vandaar dat hij ze zelf weglaat!
    Gevolgd door weer wat homerisch gelach.
    Klassiekertje, trouwens, dat "Er zijn problemen". Wat dan, schat? We komen er natuurlijk alweer niet achter (verklappertje: achterlijkheid)
    Dan volgt de onthulling van een inspiratiebron:
  Oplettende lezers, en met name hoogopgeleide jongeren die ik spreek, met een migratieachtergrond, zijn niet op hun achterhoofd gevallen en zien een negatieve trend. Hierdoor valt het vertrouwen in de gevestigde media weg, terwijl dezelfde media ‘ons’ probeert te lokken met diversiteitsklasjes. Hier kan ik over meepraten omdat ik dit jaar was uitgekozen voor de Masterclass Journalistiek, waaronder de NRC, Trouw, De Correspondent, De Volkskrant etc. hun bijdragen leverden.

Weer brullen van de kach: een masterclass haatzaaien à la Nadia Ezzeroili uitleg of detail en Hassan Bahara uitleg of detail ... Daar zitten de Nederlanders echt op te wachten. Nog meer gekleurde haatzaaiers in de media ... En wat voor een media ... Beslist niet de media waar onze amokman het eerder over had. Wel de media die de media beheersen: NSB Halalblad, Trouw-aan-de-Islam, De Joodse Correspondent, De Volksverraderskrant ...
  Uiteindelijk ben ik positief verrast dat ik bij Trouw de kans krijg om me te ontwikkelen als schrijvend journalist.

Gelukkig zal zich dat afspelen voorbij de horizon van deze redactie. Die heeft met Hassan, Nadia en de volksverradertjes al genoeg om zich te amuseren.

En nog bozer, is 'ie ... Iemand heeft namelijk de waarheid geschreven ... (Joop.nl, 20-06-2017, door Geronimo Matulessy -
Documentairefotograaf uitleg of detail ):
  Ebru Umar, je behoort tot de schandvlek van Nederland

Onthouden, hè ... Je moet van dit soort lieden bijna alles omkeren.
  "Je schrijft dat we nu in bijna in een burgeroorlog verwikkeld zijn geraakt. Die Endlösung gecamoufleerd onder een laagje digitale haatinkt"

Hier moet je dus gewoon de persoon omkeren: degene die schrijft onder een laagje digitale haatinkt is de Molukse terrorist. Niet Ubru Umar, die gewoon heeft geschreven over de toestand in Europa na een reeks aanslagen door moslims op blanken, en nu dan de eerste aanslag terug. Zelfs de Volkskrant was genoodzaakt de dader te omschrijen als "blanke". Oftewel: ze erkennen: het is blanken versus olijfkleurigen.
    Zelf een kleurtje, misschien ... ?
  Ik weet niet of moet ik je moet aanspreken als ‘Ingrid’ of simpelweg als ‘Nederturk’.

De spiegeling: ... Ach, laat maar zitten: "treinkaper" en "gijzelmoordenaar" zijn al direct genoeg.
  Dat de pleuris nog niet is uitgebroken verbaast je enorm. De ‘massale instroom van vluchtelingen’ is natuurlijk ook onderdeel van het door jouw gestelde ‘probleem’. En het is allemaal de schuld van politiek Den-Haag, dat het zo warm is. Sorry, ik bedoel: dat we nu in bijna in een burgeroorlog verwikkeld zijn geraakt. Dat een Engelsman daardoor met zijn auto op moslims injaagt vind jij wel begrijpelijk. Een wanhopige oorlogsdaad, toch?

Tja ... Allemaal hartstikke waar, natuurlijk.
  Ik moet denken aan het tafelgesprek waar Holocaust overlever Eva Schloss bij Jinek aanschoof. Tegenover de bejaarde stiefzus van Anne Frank zaten Thierry Baudet en Joost Eerdmans. Ze deelt in haar betoog een zorgwekkende en harde sneer uit naar deze heren.

Goh, hadden we gemist. Natuurlijk allemaal weer een leuk opzetje, om een Joodse haatzaaister die niets geleerd heeft van de holocaust te zetten tegenover twee mensen die doodgewoon tegen immigratie van haters en haatzaaiers zijn.
    En ook dit moet je natuurlijk omdraaien: het is de onbeperkte immigratie die zal leiden tot een nieuwe holocaust. Allemaal haters en haatzaaiers uit het Midden-Oosten dat ze al hebben volgehaat.
  Op het moment dat je geweld bagatelliseert begeef je jezelf op glad ijs. We kunnen elkaars politieke tegenstanders zijn, maar de grens ligt echt bij het verheerlijken van geweld.

Klopt. Vooral het verheerlijken van Endlösungen. Oh, je zegt dat je alleen maar de mogelijkheid noemt ... Nou, dat doet Ebru Umar ook.
  Te opzichtig zet je aan tot pure, oprechte haat. Zelfhaat zelfs.

Klopt ook. Alletwee. Na omkering.
    Vond zelfs ook meer dan de de helft van de reageerders bij de linksfascsitische en islamitische haatzaaisite:
  paardje – 20 juni 2017 at 11:35
‘gratis krantje’ Metro is nog altijd een Goliath vergeleken bij ‘gesponsord weblogje’ Joop, maar dat terzijde.

Het lastige van dit soort boos geschreven stukjes, met heel veel scheldwoorden (goh, acrostichon), is dat je bijna vanzelf de gepresenteerde feiten en interpretaties van andermans woorden met wantrouwen gaat beschouwen.

Het leidt af van de redenatie en conclusie. Dat is contraproductief.


GeenSJW – 20 juni 2017 at 11:51
Beetje flauw om Ebru als nederturk weg te zetten terwijl iedereen weet dat ze tijden driftig probeert om van haar Turkse nationaliteit af te komen.

Verder leest de auteur de column kennelijk op een heel andere manier dan ik, ik herken de aantijgingen van de auteur richting Ebru dus niet. Zal wellicht aan een eventuele bias van 1 van ons liggen. Mogelijk aan die van mij, maar dat leid ik dan wel weer af aan de rest van de reacties.


kindval – 20 juni 2017 at 11:51
” Mocht je vurige wens op een burgeroorlog uitkomen ”

Dat kan ik toch echt nergens terug lezen in het stukje van Ebru…..waarom schrijft u het dan?
Niet fraai, meneer Matulessi…..


MarcoG – 20 juni 2017 at 11:56
Is de link in het stukje correct? Ik heb volgens mij totaal iets anders gelezen. Volgens mij zit dit stukje vol met haat niet dat stukje van Ebru, maar ik zal het wel verkeerd zien.

venstre – 20 juni 2017 at 11:58
Geronimo Matulessy als jij niet ziet waar de spiraal waar we nu in zitten tot gaat leiden.Dan moet je toch wat beter kijken. Niet alleen worden er proxy conflicten in NL uitgevochten, ook nemen de spanning tussen migranten in Nederlandsers toe.

Jan Willem de Boer – 20 juni 2017 at 11:59
Begrijpend lezen blijft een dingetje, niet waar Geronimo Matulessy?

RobSon – 20 juni 2017 at 12:01
Ik mag de stukjes van Ebru anders met zeer veel plezier lezen. Een ander NederTurks geluid is een verademing en geeft mij het positieve gevoel dat niet iedere NederTurk onderdeel is van de Vijfde Colonne.

Von Frikschoten – 20 juni 2017 at 12:11
Wat een prachtig land, dat Turkije! Die arme Ebru mag Turkije niet meer in omdat ze geen lafaard was en nu geef je haar ook nog een trap na? Ga jij maar eens in Istanbul met een man of 10 (meer hoeft echt niet) staan met spandoeken met daarop bijvoorbeeld “Free Öcelan” en dan moet jij eens zien hoe gastvrij dat land werkelijk is.


AadTeist – 20 juni 2017 at 12:26
@Geronimo; Volgens mij zat je al in de boosreflect na het lezen van de auteur en titel, Want het is duidelijk dat je de tekst erg vooringenomen gelezen hebt.

“De ‘massale instroom van vluchtelingen’ is natuurlijk ook onderdeel van het door jouw gestelde ‘probleem’. ”
Ze legt uit dat er altijd plek is voor relevante migranten zijn zoals vluchtelingen en kennismigranten. Daarvoor heeft ze het over vreemdelingen.

“Dat een Engelsman daardoor met zijn auto op moslims injaagt vind jij wel begrijpelijk. Een wanhopige oorlogsdaad, toch?”
Ze gebruikt het standaard excuus wat links altijd gebruikt wanneer een moslim weer eens een aanslag pleegt. Dit is duidelijk sarcastisch. Echter inderdaad begrijpelijk dat het gebeurd, geen begrip voor de actie, er is een verschil.

“Op het moment dat je geweld bagatelliseert begeef je jezelf op glad ijs.”
Waar doet Emru dit? Letterlijk welke zin?

“Mocht je vurige wens op een burgeroorlog uitkomen dan ben jij niet degene die vooraan staat.”
Dit is echt een enorme aanname en ook volledig ongegrond. Hoe kom je erbij?

Als ik het zo lees heb je zelf tussen de regels een verhaal bedacht en hier je eigen aannames en conclusies aan gehangen.

Ik stem dat we jou inruilen voor een ander die wel begrijpend kan lezen, goed?


Jan Vries – 20 juni 2017 at 12:28
Over haatzaaien gesproken. U kunt er ook wat van.


Don Vito – 20 juni 2017 at 12:36
Ik begrijp de enorme haat tegen Ebru van deze persoon niet, ooit een keer afgewezen ofzo?

Verder begrijp ik de vergelijking met Anne Frank niet als het tegenover gestelde van Ebru, als er nou iemand is die verraden werd is het Ebru, en dan nog wel door Nederlandse Turken. Dezelfde waar de schrijver zo hoog van op geeft.

De Turkse gemeenschap waar een zeer groot deel hier niet wil zijn, waarvan een grote aanhang is die dweept met een dictator als Erdogan, weer een vergelijking
Die de schrijver maakte als voorbeeld tegen Ebru wat toch weer een overeenkomst is met Anne.

Waarmee ik gelijk wil zeggen dat vergelijking met de Holocaust altijd mank gaan en niet gemaakt kunnen worden.
Maar de schrijver is ermee begonnen .

Is het dan haar eigen schuld dat er is in gebroken, dat ze wordt bedreigt en zelfs gearresteerd , verraden door Nederturken.

Zelf heeft Ebru al afstand gedaan van haar Turkse ” Paspoort” en heeft ze duidelijk gemaakt dat ze Nederlandse is. De opmerking dat ze Nedeturk is en eigenlijk gewoon Turks is dan ook erg laag bij de gronds. Verder heeft ze ook al meerdere keren duidelijk gemaakt absoluut niet trots te zijn op het huidige Turkije.

ik vind dit hele stuk een schandvlek .


Herr Vorragend – 20 juni 2017 at 12:45
Nou nou meneer Matulessy, na eerst uw bijdrage gelezen te hebben was ik toch wel nieuwsgierig naar de mate waarin Ebru Umar de bocht uit was gevlogen. Van het aanzetten tot pure haat en zelfs zelfhaat kon ik niet zo veel terugvinden.
( Ik zie het eerder als valide kritiek en gezonde zelfreflectie.)
Dat ze geweld goedpraat ook niet. Wellicht ontging het u dat de opmerking over het begrip voor de Engelse terrorist nogal cynisch bedoeld was en in feite een jij-bak is aan het adres van degenen die eeuwig en altijd begrip menen te moeten opbrengen voor het geweld uit islamitische kring.
Voor je verzetten tegen het (Turkse) islamo-fascisme is erg veel moed nodig en om haar dan weg te zetten als schandvlek en het tegenovergestelde van Eva Schloss en Anne Frank ?


Biff Everwood – 20 juni 2017 at 12:58
Ik heb de column van Ebru Umar gelezen, maar zie die vurige wens op een burgeroorlog niet. Ik lees in deze column trouwens veel pure, oprechte haat. Schandvlek, vurige wens burgeroorlog, geweldsverheerlijking, inruilen, endlosung. Je kunt elkaars politieke tegenstander zijn, maar de grens ligt echt bij het uiten van dit soort aggressieve scheldpartijen.

Verder vind ik trots zijn op afkomst onzinnig, aangezien je er niets voor hebt hoeven doen.

Laat niets te twijfelen over.


Naar Haatzaaien, allochtoon , Allochtonen, vijfde colonne , of site home