WERELD & DENKEN
 
 

Allochtonen, haat: personen

21 mei 2016

"Allochtone woordvoerders zijn haatzaaiers" ... Dat is, volgens de geadresseerden en politike-correcten, een beledigende uitspraak, waarvoor je dientengevolge enig bewijs moet aanleveren.

Gelukkig is dat uiterst simpel. Je begint gewoon met het opstellen van wat criteria, en kijkt vervolgens wie er al dan niet voldoet aan die criteria.

Het eerste en meest subjectieve criterium is te kijken naar uiterlijk - en wat direct opvallend gedrag. Dat waren de criteria voor het lijstje genoemd bij Allochtonen, haat, beelden uitleg of detail : figuren als Rabbae, Appa, Salaheddine, Azarkan, Ouali, allemaal type "booslim", wekken bij het zien al haat op. En eigenlijk geldt hetzelfde voor Bouazza (Hassnae), Halal-Meiden, Özdil, de Al-Jaberi's, enzovoort, en (andere kleurnuance) Afriyie, Gario, Esajas, enzovoort als "boosneger" - en ga zo maar door. Reeksen voorbeelden waren al ongesorteerd verzameld hier uitleg of detail .

Maar toch willen we het ook wat objectiever formuleren, dus hier die criteria - ten eerste: het gebruik van "we" als het duidelijk is dat men het gekleurde zelf en de gekleurde eigen groep er niet bij betrekt, wat het geval is bij alle veroordelende uitspraken met of over "we" (zelfkritiek bij deze groepen is een paarse zwaan). Merk op: dit betreft al ruim over de helft van de woordvoerders, zo niet meer.

Ten tweede: Alle andere generalisaties over Nederlanders, in combinatie met veroordelingen ven generalisaties van allochtonen door Nederlanders. Dat laatste houdt automatisch in alle gebruik van termen als "wegzetten", "uitsluiten", "achterstelling" enzovoort. En dus natuurlijk ook alle gebruik van "discriminatie", en na gebruik van "racisme" weet je zeker dat je maken hebt met hatende zwarten of hatende moslims (de eigen cultuur is veel racistischer uitleg of detail ).

Nu hebben we al bijna 99 procent te pakken. Het maken van een lijstje dat er niet onder valt, is oneindig veel simpeler. Said El Haji, Fidan Ekiz ... Uhhhhh ... Die bekeerde terrorist Tighadouini ... (al een half dozijn keer in de media bij gebrek aan alternatief). En een of andere schrijver in Amsterdam (NEEEE!!! Niet Benali uitleg of detail ... Hater met hoofdletters).

En zo komt men volautomatisch, slechts de wereld waarnemende en de regels der wetenschap toepassende, op het lijstje hiernaast.


P.S.
Over hun aantal in dit tijdsbestek, mei 2016 (de Volkskrant, 28-05-2016, ingezonden brief van Josephine Bersee, Hongkong):
  Nederland is echt niet zo racistisch

... Overigens vraag ik me af hoeveel stukken ik nog moet lezen van succesvolle Nederlanders van buitenlandse afkomst die beweren dat je als Nederlander van buitenlandse afkomst niet succesvol kunt zijn in Nederland.

Heel veel en snel stijgend, dus.

En nog een exemplaar uit nog onverdachter kring en nog helderder taal (de Volkskrnat, 04-03-2017, ingezonden brief van  Masoumah Hosseini, Lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland, VVD-woordvoerder Bestuur & Middelen / Werkgroep Europa):
  Nederland heeft mij met open armen ontvangen

Wie de kranten leest en naar de televisie kijkt, krijgt de indruk dat jongeren van een andere afkomst in Nederland ernstig worden gediscrimineerd. Ze zouden geen kansen krijgen en er niet bij horen. Sommige politici doen alsof ze namens al die jongeren kunnen spreken. Ik kan dat niet. Maar ik kan wel mijn eigen verhaal vertellen.
    Mijn ervaringen met Nederland zijn namelijk totaal anders. Ik ben niet in Nederland geboren. Ik kwam hier als 15-jarige vluchteling uit Afghanistan, als 'eerste generatie'. Mijn leven hier begon vanaf nul. Een nieuw land, een nieuwe taal, een nieuwe cultuur en nieuwe normen en waarden. Ik moest gaan meedoen in de samenleving, een andere keuze was er niet.
    Die samenleving heeft mij met open armen ontvangen. Ik heb in die vijftien jaar nooit het gevoel gehad te worden gediscrimineerd. Mensen zien dat ik mijn best doe. Voor mij is dat de normaalste zaak van de wereld, maar het wordt ontzettend gewaardeerd.
    Ik heb altijd versteld gestaan van de mogelijkheden die Nederland je biedt. Waar in de wereld krijg je zó veel kansen om een succes te maken van je leven? Ik kan hier vrij en veilig over straat. Ik word hier gelijkwaardig behandeld. Ik word hier gestimuleerd om een eigen mening te vormen en die ook uit te spreken.
    Ik heb hier gestudeerd, gewerkt en een bedrijf opgericht. Ik ben de politiek ingegaan en ben nu lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland.
    Ik heb mijn kansen gegrepen. Kansen die ik in mijn geboorteland nooit zou hebben gekregen. Kansen die er voor álle Nederlanders zijn, wat je afkomst ook is. Maar je moet er wel zelf voor werken. Je moet uit je comfortzone komen en ervoor gaan.
    Tegen jonge Nederlanders met een migratieachtergrond wil ik graag zeggen: laat je niet aanpraten dat je zielig bent. Als je zelf werkt aan je dromen, dan kunnen ze in Nederland uitkomen. Ik heb het gedaan. Jij kunt het ook!

Met deze correctie: het 'laat je niet aanpraten dat je zielig bent' zal voor bijna de gehele betreffende populatie op zijn minst deels vervangen moeten worden door "praat jezelf niet aan dat je zielig bent".

En nog eentje (de Volkskrant, 13-06-2017, door Robert Vuijsje):
  Zonder barrière

Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt de Volkskrant in een reeks interviews. CBS-directeur Tjark Tjin-A-Tsoi ( 51 ): 'Met mijn afkomst ben ik niet bezig.'


Tussentitel: 'Zo werd bij ons thuis naar Nederland gekeken: een land van mogelijkheden'

Dit is een primeur: het is de eerste keer dat Tjark Tjin-A-Tsoi meewerkt aan een gesprek over zijn afkomst. 'Het speelt niet bij mij. Ik ben er niet mee bezig en ik wil er niet per se mee worden geassocieerd. Mijn ouders kwamen uit Suriname, een arm land aan de andere kant van de wereld. Ze hebben een arm verleden en in dit land kregen we alle mogelijkheden. Dat is nogal wat. Ik voel een grote mate van dankbaarheid. En ik ben een Nederlander. Dat is het hele verhaal.'
    ...Als directeur-generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) begeeft Tjark Tjin-A-Tsoi zich op het hoogste niveau. 'Politici, burgemeesters, raden van bestuur. Ik heb door mijn functie natuurlijk veel contacten in die kringen.'

Hoeveel kleur ziet u daar?
'Net als iedereen kan ik zien dat er op bestuurlijk niveau niet veel kleur is. In het hele land schieten me nu niet meer dan twee anderen te binnen: de burgemeesters van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, en Almere, Franc Weerwind. Dat is een constatering. Wat voor mechanisme daar achter zit? Ik weet het niet.'

Wat zegt het over Nederland?
'Het zou voor de hand liggen om te zeggen: dat moet discriminatie zijn. Alleen heb ik het zelf nooit meegemaakt. Dat betekent niet dat het niet bestaat, maar voor zover ik weet, is bij mij nooit een barrière opgeworpen om te verhinderen waar ik nu ben. Echt nooit. Dus het moet ingewikkelder in elkaar zitten.

Kunt u een oplossing bedenken?
'Als je de oorzaak niet kent, kun je geen oplossing bedenken. Waarschijnlijk is het een combinatie van factoren. Ik weet niet of het verstandig is van bovenaf te veel aan te sturen op diversiteit. Dat roept een tegenreactie op. Het zal grotendeels organisch moeten gebeuren.'  
...
En in de top van de organisatie?
'Als onze jonge medewerkers het goed doen, maken ze vanzelf carrière. En verder: de directeur-generaal is ook een immigrant.'

Dat "onbekende mechanisme" leidende tot ondervertegenwoordiging van gekleurden naarmate je hoger komt is niet onbekend, want het staat er doodgewoon:
  'Ik was zeer geïnteresseerd in bètawetenschappen en ik tenniste fanatiek. Mijn vriendenkring was overwegend Hollands, af en toe zat er iemand tussen van bijvoorbeeld Indische komaf. Die situatie was vergelijkbaar met de Universiteit van Amsterdam, waar ik natuurkunde ging studeren. Nu ik eraan terugdenk, zie ik: o ja, ik was de enige donkere. ...

Het is intellectueel en sociaal onvermogen. Gebrek aan capaciteiten.
    Maar dat is onbenoembaar.
    En vandaar ook de haat.


Naar Allochtonen, haat , of site home