WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaiers, moslims: Hassan Bahara

9 aug.2016

Hassan Bahara was bij deze redactie bekend als één van de haatzaaiers bij de weekbladen, voornamelijk De Groene Amstardammer. Hij schijnt ook een boek te hebben geschreven over hoe moeilijk het is om allochtoon te zijn.
    En een column te hebben bij NSB Handelsblad.
    Maar kennelijk kon de Volkskrant ondanks al jarenlang zoeken niet iemand vinden die het haatzaaien van Nadia "Fatima Dakmar" Ezzeroili uitleg of detail kon bijstaan, dus heeft ook zij, de Volkskrant, Hassan Bahara te hulp geroepen. Je moet tenslotte wat doen voor het bevorderen van de komende burgeroorlog ...
    Wat deze redactie niet was opgevallen, tot het volgende stuk onder ogen kwam (wie vergelijkt met de dagtekening van dit artikel: vanwege "voor de korte termijn onbehandelbare groteskheid" was het op de stapel voor later beland):


Uit: De Volkskrant, 17-06-2016, door Hassan Bahara

Zwart op wit

... de discriminerende mails die je soms onder ogen krijgt - van instanties van wie je het nooit zou verwachten. Eén voordeel: het bewijs is makkelijk te leveren.


Red.:   De werkwijze: je verzamelt incidenten van de afgelopen jaren:
  'Bij deze solliciteer ik als stagiair bij Lauteslager Makelaars Utrecht', schreef de Utrechter Ouassim Bouiche vorige maand. ...
    Eind vorig jaar vertelde RTL-presentatrice Diana Matroos in de Volkskrant ook over zo'n digitale miskleun: 'Ik heb een keer een mail gezien, die niet voor mijn ogen bestemd was, waarin stond dat mijn huidskleur te heftig was en dat ik daarom een programma niet mocht presenteren.'
    Nog eerder, in 2013, solliciteerde Jeffrey Koorndijk uit Deventer per mail bij een elektronicazaak. ...

Je constateert dat er meer dan één is:
  Racistisch getinte e-mails die voor pijnlijke misverstanden zorgen, lijken talrijker te worden.

En je artikel is geschreven ...
    De conclusies hieruit schrijven zichzelf, maar daar wachten we nog even mee om dit meteen maar tot op het puntje van de wortels onderuit te halen:


Uit: GeenStijl.nl, 08-08-2016, door Pritt Stift uitleg of detail

...

 

Red.:   En van die andere vorm van gekleurdheid:


Uit: GeenStijl.nl, 08-07-2016, door Spartacus uitleg of detail

Geen 4 mei-meisje tweet verbindende foto #Dallas


...


Red.:   Nee nee, geen links uit de "gewone" media. Daar worden dit soort uitingen van gekleurd rabiaat racisme met de mantel der liefde bedekt ... "Onschuldig vermaak van mensen die het goed bedoelen" ...
    Toch ... ?
    Dit natuurlijk geheel in tegenstelling tot wat er uit de witte hoek komt. Dat is:
  Achtergrond | Institutioneel racisme

En daarvan moet je ...:
  Ze zijn om te huilen, zulke mails.

Want ...:
  Zwart op wit

Ze zijn om te huilen, de discriminerende mails ... Eén voordeel: het bewijs is makkelijk te leveren.

... ze zijn zwart op wit en in het Nederlands, die racistische mails, terwijl het rabiate racisme van de gekleurde medemensn zich afspeelt in andere talen.
    En dat is hartstikke onschuldig ... Rabiaat racisme in andere talen ...
    Eigenlijk is het best wel onbegrijpelijk dat die Hassan Bahara, baardberber, ...:

... moet huilen om die incidentjes die hij over een paar jaar heeft moeten verzamelen om iets bij elkaar te krijgen.
    Je zou hem iets toewensen waar hij echt om moest huilen ...
    Zoiets als een trap voor zijn ballen ...
    Of gewoon een retourtje richting Rifgebergte. Een retourtje, ja ... Hij is er geboren.
    Nou, dan zouden de waterlanders rijkelijk vloeien!
    En oh ja: we gaan toch niets zeggen over "generaliseren", hè ...
    Vervolg. Voorlopig maar even hier maar misschien wordt het later een aparte verzameling. Aanleiding: Hassan krijgt vanwege een stukje Turken-propaganda meteen een promotie naar het mogen vullen van de prestige-column op pagina 2 - bij afwezigheid van topcolumnist Bert Wagendorp uitleg of detail . Die hij heel waardig invult:


Uit: De Volkskrant, 16-08-2016, column door Hassan Bahara 

Supremacisten

'Een Marokkaan die achter iedere kliko een witte supremacist vreest.' Zo noemde GeenStijl mij vorige week. ...


Red.:   Sterk, sterk. De vijand aanhalen. Zo wek je altijd de indruk dat je de zaken genuanceerd, en juist, ziet. Goed zo, beste moslimberber (dat "Marokkaan" is zo onzorgvuldig - Marokko is zo groot en divers...).

  Best geestig, ...

Nog beter ... Ze prijzen! Want dan kan je emotioneel grondig onderbouwd stellen ...:
  ... maar feitelijk klopt er weinig van.

Maar goed, stel nu dat je als mens inmiddels immuun bent voor dit soort taalmanipulatie (dit is gewoon een variant van de retorische truc genaamd "Vriend van ..." ), en dat je gewoon verder gaat lezen. Dan tref je in de vierde alinea:
  Witte scholen, witte buurten - in mijn hoofd staat het garant voor hoge kwaliteit. Dat krijg ik mijn hele leven bevestigd in kranten. Ik kreeg het jaren geleden bevestigd van een leraar die vertelde hoe blij hij was dat hij mijn zwarte middelbare school voor een witte middelbare school kon verruilen, want daar kregen leerlingen van huis uit wél interesse voor literatuur mee.

Oftewel, nummer 1: "De (witte) leraar is een wit-supremacist", en, nummer 2: "De (witte) kranten zijn wit-supremacisten".
    Kijk, dat is nu het grote zwarte gat dat je absoluut niet gevuld krijgt. Het zwarte gat dat opgevoed worden in religie slaat in de rationele geest. Het totaal niet kunnen detecteren van contradicties.
    De contradictie tussen "Ik zoek niet achter iedere kliko een wit-supremacist", en "Ik zoek achter mijn leraar en alle kranten een wit-supremacist".
    Een logische contradictie. Zoiets als "Appel = peer". "Allah die in de Hemelen zij" ...
    Niet-religieuze ideologen en echte alfa's kunnen het ook niet, maar dat doet er hier niet toe. Religieus opgevoeden kunnen het niet. Zelfs niet als ze de religie niet meer praktizeren, want "niet meer religie praktizeren" is niet hetzelfde als het hebben van "een gevoel voor contradicties". Dat laatste moet je kennelijk in je formatieve jaren meegekregene hebben, anders is het hopeloos verloren. En dat "Allah die in de hemelen zij" schijnt nog erger te zijn als dat "God die in de hemelen zij".
    Ook dus bij mensen die de verbale trucjes geleerd hebben of zelfs in zich hebben zoals het "GeenStijl ... Best geestig" van Hassan. Zelfs als je dat kan, kan je niet de contradicties uit je eigen verhaal halen.
    En fin, daarop ging 'ie dus nog een tijdje door, met ook nog zo iets primitiefs et tussendoor:
  Met die blik - wit is top - brachten we een kenningsmakingsbezoek aan een ander kinderdagverblijf. Daar zaten wat meer zwartharige kindjes op. Ontzettend schattig, om op te vreten allemaal.

Tja ... Ïn Syrië hebben ze niets anders dan dit soort ultiem schattige kindertejs. Toch zit Hassan hier, en wil heel Syrië ook naar hier. Rara ...
    En omdat iedereen, IEDEREEN, die beelden op de televisie ziet, of ze nu door de NOS of door Al Jazeera worden uitgezonden, trekt iedereen in zijn onbewuste geest dezelfde conclusie:
  Ik had het hierover met een zusje dat ook recent een kind kreeg. Zij bekende ook met die licht racistische blik naar scholen en woonbuurten te kijken. Wit is goed, zwart moet vermeden worden. Pijnlijk dat we zo denken, stelden we vast.

En dan is er maar één keuze te maken:
  En toen deden we wat alle ouders in Amsterdam in zulke gevallen doen: we probeerden onze nare ideeën een schijn van redelijkheid mee te geven.

Die keuze zijnde: accepteer het als redelijk, of rot op.
    Dus accepteer het als redelijk, en accepter het niet als 'de schijn van redelijkheid'. Met dat laatste zeg je dat het niet redelijk is. En dan zal je je kinderen opvoeden met het idee dat ze op een onredelijke manier behandeld zijn en zo worden. En dus rancuneus en wrokkig worden. Die dan dit soort taal gaan uitslaan:
  We haalden opgelucht adem, mijn zusje en ik. We hadden ons racisme helemaal omgebogen naar een acceptabel verhaal. Maar toch wrong het. We waren de ouders geworden die we uit onze jeugd kenden, ouders van blanke kindjes, ouders die naar ons keken en dachten: tussen die zwartharige types wil ik mijn kinderen niet op school hebben.

Die de blanke ouders die naar het schoolplein kijken en al dat Midden-Oosten- en Afrika-gedrag zien van kindjes die nu al het gedrag van het Midden-Oosten en Afrika vertonen en denken "Daar waag ik mijn kinderen niet aan" uitleg of detail , beschuldigen van racisme.
    En ...:
  Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen met dat kinderdagverblijf. Het is er geweldig, en de mensen die er werken zijn ontzettend bekwaam. Maar toch steekt het mij nog elke keer dat ik mijn jongen niet naar dat andere kinderdagverblijf kan brengen.

... wrok en rancune koesteren.
    Hassan Bahara. Net Nadia Ezzeroili uitleg of detail .


Addendum aug. 2016:
En wiens schuld is het allemaal? Dat weet u toch ...:


Uit: De Volkskrant, 20-08-2016, column door Hassan Bahara

Erdogan


Red.:   Neeee, dat staat er alleen maar ter afleiding. De échte schuld ligt bij:

  ... in Nederland heerst een racistisch klimaat dat Turkse Nederlanders in de armen drijft van Turkije en Erdogan. Wilders en de zijnen zijn een dagelijkse herinnering dat Turkse Nederlanders echte acceptatie niet in Nederland zullen vinden maar in Turkije. ...
    Toch kan ik de redenering van die Turkse Nederlanders niet helemaal van tafel vegen. Een tijd geleden schreef journaliste Floor Rusman in NRC Handelsblad een mooie column over de gewenning die optreedt bij de steeds extremere uitspraken van Wilders. 'De rode lijn van gisteren is niet die vandaag.' Maar bij wie treedt die gewenning precies op? Ik vrees niet bij de minderheden die Wilders telkens op de korrel neemt. Lees er de SCP-rapporten maar op na waarin Turkse Nederlanders vertellen dat ze zich door Wilders c.s. in toenemende mate minder thuis voelen in Nederland en daarom hun blik sterker richten op Turkije.

Brullen van de lach!!! Die Turken zijn overal ter wereld even nationalistisch als in Nederland.
    Maar ja, het is waar het het hart ligt ...
  Laat wat meer ironie toe, abis en ablas, broeders en zusters.

Die racistische en fascistische Turken zijn zijn broeders en zusters ...
    "De kotszakken bevinden zich in het dashboardkastje" (van: Freek de Jonge uitleg of detail ).
    Helaas ...
    We moeten in de herhaling ...:


Uit: De Volkskrant, 25-08-2016, column door Hassan Bahara

Boerkini redux

Vorige week deed ik mijn best om met een grote boog om de 'boerkinidiscussie' heen te lopen. Gewoon een paar dagen wachten, dacht ik, dan richt de heilige verontwaardiging van het voor- en tegenkamp zich wel weer iets op anders. Wie weet vind ik dan zelfs de ruimte om net als een echte columnist iets over mijn huis-tuin-en-keukensores te schrijven, want altijd maar over die islam...
    Maar dan wordt dinsdag een foto gemaakt op een strand in Nice. De column die ik in de pen had over de o zo herkenbare Amsterdamse toeristenergernis kan weer in de la.    ...


Red.:   Verschrikkelijk, die foto. Hier is 'ie:

En dit is 'm echt hoor:
  De vrouw kijkt omhoog naar vier agenten die haar omsingelen. Op een andere foto van hetzelfde tafereel zie je hoe een agent kennelijk een boete uitschrijft. En op een derde foto zie je de vrouw in de lens van het fototoestel staren terwijl ze haar tuniek uittrekt. De agenten hangen boven haar en kijken toe.

Dus dit is een nog een keer, met het onderschrift dat tevens de tussentitel van het artikel is:
 
Een foto waardoor ik mij de ogen uit mijn kop kan schamen

En dan nu een bijpassende foto, met een evenens bijpassend onderschrift:
 

Een foto waardoor ik mij totaal niet hoef te schamen want wat kan ik eraan doen dat ik moslim ben net als de moslim die hier zojuist vanuit zijn moslim zijn 80 mensen onder zijn vrachtwagen heeft vermalen omdat ze geen moslim zijn


Voor we op de vloeken overgaan, nog wat stukjes tekst van dit stuk verdriet: - slaande op blanken:
  ... iemand die weet dat hij het strand op kan zonder gekleineerd en beboet te worden

En slaande op de terreursympathisanten:
  ... een foto waarin zijn achteloze vernedering voor iedereen te zien zal zijn.

En:
  Dit is een van de angstaanjagendste foto's die ik dit jaar zag.

Dan hier het schelden:

Jij vuile typhus moslim, Bahara.

Moge je dood lang duren en pijnlijk zijn.

En moge al je steuners je volgen.

Maar naturlijk gaat hij niet weg en daar is Hassan weer. Hij heeft een jonge Nederlandse parel opgedoken (de Volkskrant, 27-03-2017, column door Hassan Bahara)
  Overwinnen

... is een jongen die je heel stevig tegen je aan wilt drukken om alle liefde en veiligheid in hem te persen die hij in zijn jeugd gemist heeft.    ...
    Vier jaar geleden sprak ik ... voor het eerst. ...
    Moeilijk te peilen jongen, vond ik ... toen. Harde blik in zijn ogen. Op mijn vragen reageerde hij kortaf. Hij had dat sinistere, dat doodse, dat jongens kunnen hebben die meer meegemaakt hebben dan goed voor ze is op die leeftijd.
    Nu biedt hij zijn excuses aan voor zijn stugge gedrag van destijds. 'Ik stond voor de ene na de andere cameraploeg. Steeds hetzelfde verhaal vertellen. Ik werd er gek van. Maar het moest. In dit land zijn we zo harteloos, mensen komen niet voor elkaar op.'
    Twee weken geleden zocht ... opeens contact met mij op. Hij wilde zijn verhaal kwijt over zijn verblijf in de inmiddels opgedoekte jeugdinstelling Glen Mills, waar ze moeilijke jongens met militaristische hand in het gareel probeerden te krijgen.
    'Dachten ze dat we Amerikaanse gangsters zijn ofzo?' zegt .... 'We waren kinderen. Maar we werden er mishandeld. Hoe dachten ze ons daarmee te helpen?'
    De biografie van ... is overvol aan ijzingwekkende verhalen. Het ontbreekt mij aan de ruimte om alles aan bod te laten komen. Er is het onvoorstelbare geweld thuis. Er is de uithuisplaatsing op zijn twaalfde. Er is de gang langs de jeugdinstellingen. Er is de agressie, het dealen, de zelfmoordgedachtes.    ...

Bij Hassan is dan ook sprake van ware liefde:
   Hij raakt me echt ontzettend, deze grappige, charmante en reteslimme jongen, die op miraculeuze wijze een manier heeft gevonden om met veel vergevingsgezindheid op zijn rottige jeugd terug te kunnen kijken. Zelfs over zijn vader spreekt hij wijs.

Dus tijd om te onthullen wie zo veel liefde bij berber Hassan weet op te roepen:
 R

Whatever ... In ieder geval geen blanke Nederlander. Logisch, want het artikel gaat eigenlijk over dit:
   Vier jaar geleden sprak ik Giasi voor het eerst. Het was rondom de tragische geschiedenis van Rishi Chandrikasing, de Haagse jongen die eind 2012 op Hollands Spoor door een politiekogel om het leven was gekomen. ...

Die schurken van een Nederlanders ...
   In dit land zijn we zo harteloos ...

... die die goeie jongen hebben vermoord. Kijk maar:
   Tot slot vraag ik Giasi of Rishi Chandrikasing - die ook in jeugdinstellingen verbleef - ook de weg terug naar een rustig bestaan had gevonden als hij niet was doodgeschoten.
'   'Dat weet ik wel zeker. De laatste keer dat ik Rishi sprak, vertelde hij dat hij zijn moeder trots wilde maken. ...

Die Hollanders zijn allemaal nazi's, die gekleurde parels vermoorden, en hun liefdevolle moeders:
 

... in het voor die totaal harteloze Hollanders in het peilloze verdriet storten ...

En vindt u dit ...
   Twee weken geleden zocht Giasi opeens contact met mij op.

... nu ook niet zo'n onwaarschijnlijk verhaal ...? Type "Ik ging uit eten is een stamppottentje..." en "Marokkaanse jongens vroegen me naar mijn studie" van de dochter van Khadija Arib die ook al zo veel van Nederland houdt uitleg of detail .


Naar Haatzaaien, allochtoon , Allochtonen, vijfde colonne , of site home .