WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaiers, moslims: Hassan Bahara

Hassan Bahara was bij deze redactie bekend als één van de haatzaaiers bij de weekbladen, voornamelijk De Groene Amstardammer. Hij schijnt ook een boek te hebben geschreven over hoe moeilijk het is om allochtoon te zijn.
    En een column te hebben bij NSB Handelsblad.
    Maar kennelijk kon de Volkskrant ondanks al jarenlang zoeken niet iemand vinden die het haatzaaien van Nadia "Fatima Dakmar" Ezzeroili uitleg of detail kon bijstaan, dus heeft ook zij, de Volkskrant, Hassan Bahara te hulp geroepen. Je moet tenslotte wat doen voor het bevorderen van de komende burgeroorlog ...
    Wat deze redactie niet was opgevallen, tot het volgende stuk onder ogen kwam (wie vergelijkt met de dagtekening van dit artikel: vanwege "voor de korte termijn onbehandelbare groteskheid" was het op de stapel voor later beland) (de Volkskrant, 17-06-2016, door Hassan Bahara):
  Zwart op wit

... de discriminerende mails die je soms onder ogen krijgt - van instanties van wie je het nooit zou verwachten. Eén voordeel: het bewijs is makkelijk te leveren.

De werkwijze: je verzamelt incidenten van de afgelopen jaren:
  'Bij deze solliciteer ik als stagiair bij Lauteslager Makelaars Utrecht', schreef de Utrechter Ouassim Bouiche vorige maand. ...
    Eind vorig jaar vertelde RTL-presentatrice Diana Matroos in de Volkskrant ook over zo'n digitale miskleun: 'Ik heb een keer een mail gezien, die niet voor mijn ogen bestemd was, waarin stond dat mijn huidskleur te heftig was en dat ik daarom een programma niet mocht presenteren.'
    Nog eerder, in 2013, solliciteerde Jeffrey Koorndijk uit Deventer per mail bij een elektronicazaak. ...

Je constateert dat er meer dan één is:
  Racistisch getinte e-mails die voor pijnlijke misverstanden zorgen, lijken talrijker te worden.

En je artikel is geschreven ...
    De conclusies hieruit schrijven zichzelf, maar daar wachten we nog even mee om dit meteen maar tot op het puntje van de wortels onderuit te halen (GeenStijl.nl, 08-08-2016, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  ...
En zo'n zelfde soort uiting van die andere vorm van gekleurdheid (GeenStijl.nl, 08-07-2016, door Spartacus uitleg of detail ):
  Geen 4 mei-meisje tweet verbindende foto #Dallas


...

Nee, geen links uit de "gewone" media. Daar worden dit soort uitingen van gekleurd rabiaat racisme met de mantel der liefde bedekt ... "Onschuldig vermaak van mensen die het goed bedoelen" ...
    Toch ... ?
    Dit natuurlijk geheel in tegenstelling tot wat er uit de witte hoek komt. Dat is:
  Achtergrond | Institutioneel racisme

En daarvan moet je ...:
  Ze zijn om te huilen, zulke mails.

Want ...:
  Zwart op wit

Ze zijn om te huilen, de discriminerende mails ... Eén voordeel: het bewijs is makkelijk te leveren.

... ze zijn zwart op wit en in het Nederlands, die racistische mails, terwijl het rabiate racisme van de gekleurde medemensn zich afspeelt in andere talen.
    En dat is hartstikke onschuldig ... Rabiaat racisme in andere talen ...
    Eigenlijk is het best wel onbegrijpelijk dat die Hassan Bahara, haatbaardberber, ...:

... moet huilen om die incidentjes die hij over een paar jaar heeft moeten verzamelen om iets bij elkaar te krijgen.
    Je zou hem iets toewensen waar hij echt om moest huilen ...
    Zoiets als een trap voor zijn ballen ...
    Of gewoon een retourtje richting Rifgebergte. Een retourtje, ja ... Hij is er geboren.
    Nou, dan zouden de waterlanders rijkelijk vloeien!
    En oh ja: we gaan toch niets zeggen over "generaliseren", hè ...

Vervolg. Voorlopig maar even hier maar misschien wordt het later een aparte verzameling. Aanleiding: Hassan krijgt vanwege een stukje Turken-propaganda meteen een promotie naar het mogen vullen van de prestige-column op pagina 2 - bij afwezigheid van topcolumnist Bert Wagendorp uitleg of detail . Die hij heel waardig invult (de Volkskrant, 16-08-2016, column door Hassan Bahara):
  Supremacisten

'Een Marokkaan die achter iedere kliko een witte supremacist vreest.' Zo noemde GeenStijl mij vorige week. ...

Sterk, sterk. De vijand aanhalen. Zo wek je altijd de indruk dat je de zaken genuanceerd, en juist, ziet. Goed zo, beste moslimberber (dat "Marokkaan" is zo onzorgvuldig - Marokko is zo groot en divers...).
  Best geestig, ...

Nog beter ... Ze prijzen! Want dan kan je emotioneel grondig onderbouwd stellen ...:
  ... maar feitelijk klopt er weinig van.

Maar goed, stel nu dat je als mens inmiddels immuun bent voor dit soort taalmanipulatie (dit is gewoon een variant van de retorische truc genaamd "Vriend van ..." ), en dat je gewoon verder gaat lezen. Dan tref je in de vierde alinea:
  Witte scholen, witte buurten - in mijn hoofd staat het garant voor hoge kwaliteit. Dat krijg ik mijn hele leven bevestigd in kranten. Ik kreeg het jaren geleden bevestigd van een leraar die vertelde hoe blij hij was dat hij mijn zwarte middelbare school voor een witte middelbare school kon verruilen, want daar kregen leerlingen van huis uit wél interesse voor literatuur mee.

Oftewel, nummer 1: "De (witte) leraar is een wit-supremacist", en, nummer 2: "De (witte) kranten zijn wit-supremacisten".
    Kijk, dat is nu het grote zwarte gat dat je absoluut niet gevuld krijgt. Het zwarte gat dat opgevoed worden in religie slaat in de rationele geest. Het totaal niet kunnen detecteren van contradicties.
    De contradictie tussen "Ik zoek niet achter iedere kliko een wit-supremacist", en "Ik zoek achter mijn leraar en alle kranten een wit-supremacist".
    Een logische contradictie. Zoiets als "Appel = peer". "Allah die in de Hemelen zij" ...
    Niet-religieuze ideologen en echte alfa's kunnen het ook niet, maar dat doet er hier niet toe. Religieus opgevoeden kunnen het niet. Zelfs niet als ze de religie niet meer praktizeren, want "niet meer religie praktizeren" is niet hetzelfde als het hebben van "een gevoel voor contradicties". Dat laatste moet je kennelijk in je formatieve jaren meegekregene hebben, anders is het hopeloos verloren. En dat "Allah die in de hemelen zij" schijnt nog erger te zijn als dat "God die in de hemelen zij".
    Ook dus bij mensen die de verbale trucjes geleerd hebben of zelfs in zich hebben zoals het "GeenStijl ... Best geestig" van Hassan. Zelfs als je dat kan, kan je niet de contradicties uit je eigen verhaal halen.
    En fin, daarop ging 'ie dus nog een tijdje door, met ook nog zo iets primitiefs et tussendoor:
  Met die blik - wit is top - brachten we een kenningsmakingsbezoek aan een ander kinderdagverblijf. Daar zaten wat meer zwartharige kindjes op. Ontzettend schattig, om op te vreten allemaal.

Tja ... Ïn Syrië hebben ze niets anders dan dit soort ultiem schattige kindertejs. Toch zit Hassan hier, en wil heel Syrië ook naar hier. Rara ...
    En omdat iedereen, IEDEREEN, die beelden op de televisie ziet, of ze nu door de NOS of door Al Jazeera worden uitgezonden, trekt iedereen in zijn onbewuste geest dezelfde conclusie:
  Ik had het hierover met een zusje dat ook recent een kind kreeg. Zij bekende ook met die licht racistische blik naar scholen en woonbuurten te kijken. Wit is goed, zwart moet vermeden worden. Pijnlijk dat we zo denken, stelden we vast.

En dan is er maar één keuze te maken:
  En toen deden we wat alle ouders in Amsterdam in zulke gevallen doen: we probeerden onze nare ideeën een schijn van redelijkheid mee te geven.

Die keuze zijnde: accepteer het als redelijk, of rot op.
    Dus accepteer het als redelijk, en accepter het niet als 'de schijn van redelijkheid'. Met dat laatste zeg je dat het niet redelijk is. En dan zal je je kinderen opvoeden met het idee dat ze op een onredelijke manier behandeld zijn en zo worden. En dus rancuneus en wrokkig worden. Die dan dit soort taal gaan uitslaan:
  We haalden opgelucht adem, mijn zusje en ik. We hadden ons racisme helemaal omgebogen naar een acceptabel verhaal. Maar toch wrong het. We waren de ouders geworden die we uit onze jeugd kenden, ouders van blanke kindjes, ouders die naar ons keken en dachten: tussen die zwartharige types wil ik mijn kinderen niet op school hebben.

Die de blanke ouders die naar het schoolplein kijken en al dat Midden-Oosten- en Afrika-gedrag zien van kindjes die nu al het gedrag van het Midden-Oosten en Afrika vertonen en denken "Daar waag ik mijn kinderen niet aan" uitleg of detail , beschuldigen van racisme.
    En ...:
  Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen met dat kinderdagverblijf. Het is er geweldig, en de mensen die er werken zijn ontzettend bekwaam. Maar toch steekt het mij nog elke keer dat ik mijn jongen niet naar dat andere kinderdagverblijf kan brengen.

... wrok en rancune koesteren.
    Hassan Bahara. Net Nadia Ezzeroili uitleg of detail .

an wat oorpronkleijk bedoeld was al een korte karaktertisering, maken we maar meteen een doorlopend profiel, zoals van (bijna) alle regelmatig in de media verschijnende allochtonen. Want, op die doodenkele uitzondering na, zodra er ook maar iets in de buurt komt van wat hun religieuze en etnsiche bealngen raakt, maken ze je meteen duidelijk: "Eigen soort gaat boven alles!!!" en/of "Wij haten jullie!!!". Zo ook Hassan Haatbaardje. Want de schuld ligt bij (er iets is geweest met Turken ...) (de Volkskrant, 20-08-2016, column door Hassan Bahara):

  Erdogan

Neeee, dat staat er alleen maar ter afleiding. De échte schuld ligt bij:
  ... in Nederland heerst een racistisch klimaat dat Turkse Nederlanders in de armen drijft van Turkije en Erdogan. Wilders en de zijnen zijn een dagelijkse herinnering dat Turkse Nederlanders echte acceptatie niet in Nederland zullen vinden maar in Turkije. ...
    Toch kan ik de redenering van die Turkse Nederlanders niet helemaal van tafel vegen. Een tijd geleden schreef journaliste Floor Rusman in NRC Handelsblad een mooie column over de gewenning die optreedt bij de steeds extremere uitspraken van Wilders. 'De rode lijn van gisteren is niet die vandaag.' Maar bij wie treedt die gewenning precies op? Ik vrees niet bij de minderheden die Wilders telkens op de korrel neemt. Lees er de SCP-rapporten maar op na waarin Turkse Nederlanders vertellen dat ze zich door Wilders c.s. in toenemende mate minder thuis voelen in Nederland en daarom hun blik sterker richten op Turkije.

Brullen van de lach!!! Die Turken zijn overal ter wereld even nationalistisch als in Nederland.
    Maar ja, het is waar het het hart ligt ...
  Laat wat meer ironie toe, abis en ablas, broeders en zusters.

Die racistische en fascistische Turken zijn zijn broeders en zusters ...
    "De kotszakken bevinden zich in het dashboardkastje" (van: Freek de Jonge uitleg of detail ).
    Helaas ...

En het doet er niet toe wat voor islamtische uitng het is (de Volkskrant, 25-08-2016, column door Hassan Bahara):
  Boerkini redux

Vorige week deed ik mijn best om met een grote boog om de 'boerkinidiscussie' heen te lopen. Gewoon een paar dagen wachten, dacht ik, dan richt de heilige verontwaardiging van het voor- en tegenkamp zich wel weer iets op anders. Wie weet vind ik dan zelfs de ruimte om net als een echte columnist iets over mijn huis-tuin-en-keukensores te schrijven, want altijd maar over die islam...
    Maar dan wordt dinsdag een foto gemaakt op een strand in Nice. De column die ik in de pen had over de o zo herkenbare Amsterdamse toeristenergernis kan weer in de la.    ...

Hassan staat er achter. Hier is die "verschrikkelijke foto":

En dit is 'm echt hoor:
  De vrouw kijkt omhoog naar vier agenten die haar omsingelen. Op een andere foto van hetzelfde tafereel zie je hoe een agent kennelijk een boete uitschrijft. En op een derde foto zie je de vrouw in de lens van het fototoestel staren terwijl ze haar tuniek uittrekt. De agenten hangen boven haar en kijken toe.

Dus dit is een nog een keer, met het onderschrift dat tevens de tussentitel van het artikel is:
 
Een foto waardoor ik mij de ogen uit mijn kop kan schamen

En dan nu een bijpassende foto, met een evenens bijpassend onderschrift:
 

Een foto waardoor ik mij totaal niet hoef te schamen want wat kan ik eraan doen dat ik moslim ben net als de moslim die hier zojuist vanuit zijn moslim zijn 80 mensen onder zijn vrachtwagen heeft vermalen omdat ze geen moslim zijn


Voor we op de vloeken overgaan, nog wat stukjes tekst van dit stuk verdriet: - slaande op blanken:
  ... iemand die weet dat hij het strand op kan zonder gekleineerd en beboet te worden

En slaande op de terreursympathisanten:
  ... een foto waarin zijn achteloze vernedering voor iedereen te zien zal zijn.

En:
  Dit is een van de angstaanjagendste foto's die ik dit jaar zag.

Dan hier het schelden:

Jij vuile typhus moslim, Bahara.

Moge je dood lang duren en pijnlijk zijn.

En moge al je steuners je volgen.

Maar naturlijk gaat hij niet weg en daar is Hassan weer. Hij heeft een jonge Nederlandse parel opgedoken (de Volkskrant, 27-03-2017, column door Hassan Bahara):
  Overwinnen

... is een jongen die je heel stevig tegen je aan wilt drukken om alle liefde en veiligheid in hem te persen die hij in zijn jeugd gemist heeft.    ...
    Vier jaar geleden sprak ik ... voor het eerst. ...
    Moeilijk te peilen jongen, vond ik ... toen. Harde blik in zijn ogen. Op mijn vragen reageerde hij kortaf. Hij had dat sinistere, dat doodse, dat jongens kunnen hebben die meer meegemaakt hebben dan goed voor ze is op die leeftijd.
    Nu biedt hij zijn excuses aan voor zijn stugge gedrag van destijds. 'Ik stond voor de ene na de andere cameraploeg. Steeds hetzelfde verhaal vertellen. Ik werd er gek van. Maar het moest. In dit land zijn we zo harteloos, mensen komen niet voor elkaar op.'
    Twee weken geleden zocht ... opeens contact met mij op. Hij wilde zijn verhaal kwijt over zijn verblijf in de inmiddels opgedoekte jeugdinstelling Glen Mills, waar ze moeilijke jongens met militaristische hand in het gareel probeerden te krijgen.
    'Dachten ze dat we Amerikaanse gangsters zijn ofzo?' zegt .... 'We waren kinderen. Maar we werden er mishandeld. Hoe dachten ze ons daarmee te helpen?'
    De biografie van ... is overvol aan ijzingwekkende verhalen. Het ontbreekt mij aan de ruimte om alles aan bod te laten komen. Er is het onvoorstelbare geweld thuis. Er is de uithuisplaatsing op zijn twaalfde. Er is de gang langs de jeugdinstellingen. Er is de agressie, het dealen, de zelfmoordgedachtes.    ...

Bij Hassan is dan ook sprake van ware liefde:
   Hij raakt me echt ontzettend, deze grappige, charmante en reteslimme jongen, die op miraculeuze wijze een manier heeft gevonden om met veel vergevingsgezindheid op zijn rottige jeugd terug te kunnen kijken. Zelfs over zijn vader spreekt hij wijs.

Dus tijd om te onthullen wie zo veel liefde bij berber Hassan weet op te roepen:
 R

Whatever ... In ieder geval geen blanke Nederlander. Logisch, want het artikel gaat eigenlijk over dit:
   Vier jaar geleden sprak ik Giasi voor het eerst. Het was rondom de tragische geschiedenis van Rishi Chandrikasing, de Haagse jongen die eind 2012 op Hollands Spoor door een politiekogel om het leven was gekomen. ...

Die schurken van een Nederlanders ...
   In dit land zijn we zo harteloos ...

... die die goeie jongen hebben vermoord. Kijk maar:
   Tot slot vraag ik Giasi of Rishi Chandrikasing - die ook in jeugdinstellingen verbleef - ook de weg terug naar een rustig bestaan had gevonden als hij niet was doodgeschoten.
'   'Dat weet ik wel zeker. De laatste keer dat ik Rishi sprak, vertelde hij dat hij zijn moeder trots wilde maken. ...

Die Hollanders zijn allemaal nazi's, die gekleurde parels vermoorden, en hun liefdevolle moeders:
 

... in het voor die totaal harteloze Hollanders in het peilloze verdriet storten ...
    En vindt u dit ...
   Twee weken geleden zocht Giasi opeens contact met mij op.

... nu ook niet zo'n onwaarschijnlijk verhaal ...? Type "Ik ging uit eten is een stamppottentje..." en "Marokkaanse jongens vroegen me naar mijn studie" van de dochter van Khadija Arib die ook al zo veel van Nederland houdt uitleg of detail .

Hij is nu helemaal "los". Wat va het volgende waargebeurd is, is natuurlijk even zeker als de verhalen in de koran maarnet als daar gaat het om de boodschap. En die is ondubbelzinnig. Want meende deze redactie dat op de plaats van de verslaggeverscolumn met de giftge producten van met name Margriet Oostveen uitleg of detail het dieptepunt wel bereikt was, nu Bahara daar verschijnt, zinkt dat weer in het niet.
    De start is nog hetzelfde (de Volkskrant, 29-03-2017, column door Hassan Bahara):
  Therapie

Pijn opzoeken in een PVV-dorp om weerbaar te worden

Waarbij je nog zou kunnen dneken dat dat 'pijn' slaat op de inwoners van het PVV-dorp dat de overlast van Marokkanse joneren in het winkelcentrum, de overvallen op bejaarde vrouwen, en  de komst van een "Wij haten jullie"-moskee kadden moeten aanschouwen.
    Grapje, natuurlijk:
  Afgelopen zaterdag in de Amsterdamse Kinkerstraat: een uitgelaten drietal roept 'Minder! Minder!', net op het moment dat ik met mijn gezin en een goede vriendin langsloop.
    Goede vriendin: 'Dat was echt niet voor jou bedoeld.'
    Ik: 'Sure?'
    Goede vriendin: 'Ja echt.'

Oftewel: "Alle Nederlanders zijn haters".
  Pijn moet je opzoeken, leerde ik de afgelopen weken. Stel je er aan bloot en je wordt er weerbaarder door. Ik loop door Rucphen (22.288 inwoners), een Brabantse gemeente waar 38,9 procent van de stemmen bij de verkiezingen naar de PVV ging.

Oftewel; "Alle Nederlanders zijn haters".
    Gevolgd door de couleur locale verhalen zo bekend van Margtriet en ander collegaatje Toine uitleg of detail . Met daarin dit:
  'U heeft het schijnbaar goed', begin ik tegen meneer Ten Ouden. 'U woont mooi, hebt met niemand problemen - u heeft toch niets om tegen te protesteren?'
    'Maar een heleboel andere mensen wel', antwoordt hij. 'Uit solidariteit met hen stem ik op de PVV.'
    Ik vind het moeilijk te geloven en vermoed heel andere motieven. Maar meneer Ten Ouden houdt voet bij stuk.
    'U heeft niet vanwege hun islamstandpunt op de PVV gekozen?'    ...

Juist ja ... Het gaat dus in ieder geval mede om de islam. Wie tegen de islam is, is een fascist. Enzovoort. En wat vindt deze in zijn eigen ogen ongetwijfeld zeer gematigde moslim hier van:
  Ik ga op een bankje zitten bij het Rucphense gemeentehuis. Zes oudere mannen zijn er aan het jeu de boulen. Statistisch gezien moet ongeveer de helft van dit zestal op de PVV hebben gestemd.
    Dit heb ik ook geleerd in de afgelopen weken: heel lang naar iets kijken, dan gaan bepaalde pijnen vanzelf slijten. Daarom fixeer ik mijn blik op het zestal. Het idee dat hier PVV'ers tussen zitten, laat ik over mij heen komen. Bedoeling van dit trucje is dat ik op den duur geen gemene PVV'ers meer zie, maar gewoon een zestal vrolijke Brabanders, die vast heel lief zijn voor hun kleinkinderen.
    Het lukt mij maar matig. De scherpe wrokgevoelens laten zich moeilijk naar de achtergrond drukken.

Juist ja! Precies! Dat is wat ze voelen. Die terroristen. Wrok! En hebben ze ietwat minder te verliezen, dan is er een enorm risco dat ze "af" gaan. Dat ze een vrachtauto pakken, of hun eigen (het laatste exemplaar, in Londen), om over blanke mensen, "Ongelovigen!", heen te rijden.
    Natuurlijk is dát de verklaring en de enige verklaring.
    Wrok!
    Wraakzucht vanwege de culturele nederlaag.
    Het is dat Bahara een goed baantje heeft, anders zou het hem dus ook kunnen overkomen. En die Mohammed Atta en zijn vrienden (weet u nog wel, die van 9/11), hadden het ook best redelijk met hun geslaagde studie.
    Overigens: bemerkt u ook het volkomen en totale gebrek aan empathie? Het komt voor geen seconde in zijn gedachten op dat de symbolen van de islam, met zijn afkeer en dodelijke bedreigingen richting ongelovigen, zowel op schrift al daadwerkleijk uitgevoerd, niet alleen dezelfde symbolische waarde hebben als een stem op de PVV, maar ook nog eens staan op een oneindig veel slechtere zaak. Voor geen seconde.

Nog meer mooie mensen (de Volkskrant, 04-04-2017, verslaggeverscolumn door Hassan Bahara):
  Ukkie

Tussentitel: Hizir Cengir is een vwo-scholier die keelsnoerende zinnen kan schrijven over zijn leen in de Haagse Schilderswijk

Leestip: het essay 'De wereld is een bak vol modder' dat afgelopen week verscheen in De Groene Amsterdammer. Auteur is Hizir Cengiz (18), vwo-scholier uit Den Haag die in het essay een beklemmende schets geeft van zijn leven in de Haagse Schilderswijk. Een 'ukkie' noemt Cengiz zichzelf in het essay. Dat klopt. Maar wel een ukkie dat keelsnoerende zinnen kan schrijven.    ...

Enzovoort, enzovoort, enzovoort. En waarom kunnen de overige Schilderswijkers niet op deze manier ontsnappen en hun natuurlijke bloei bereiken? Nou simpel: omdat de blanken met knuppels klaarstaan om ze er weer in terug te slaan. Die Cengiz is er toevallig in geslaagd het kordon te doorbreken door tussen een paar lange poten van gore PVV-stemmende Nederlanders door te kruipen.

Marokannen heben weer eens homo's in elkaar gelsagen. Omdat het dit keer in Arnhem was, en het nog niet helemaal duidelijk was dat de barbaren ook al tot daar waren doorgedrongen, was er even wat ophef. Hassan gaat de zaken helpen rechtzetten:

Een moslim in dienst van de Volkskrant interviewt een andere moslim als deskundige om samen tot deze conclusie te komen ... (de Volkskrant, 07-04-2017, verslaggevers column door Hassan Bahara - onder de kop van de webversie)
   Speelt cultuur of religie een rol bij anti-homogeweld? 'Het ligt veel complexer'

Niemand weet wat de rol van religie of cultuur in anti-homogeweld is.

Tussentitel: Inmiddels kan Souad zlefs met haar vriendin bij haar ouders over de vleor komen

...    'Toen Tofik Dibi voor zijn seksuele geaardheid uitkwam, kreeg hij gigantisch veel steunbetuigingen vanuit de Marokkaanse gemeenschap. ...'    ...
    Binnen Souads familiekring is haar seksuele geaardheid geen probleem meer. Dat is stapje voor stapje gegaan. Inmiddels kan ze zelfs met haar vriendin bij haar ouders over de vloer komen.    ....

De conclusie dat het prima gaat bij de moslims.
    En waar gaat het mis:
   Er lijkt geen kalm publiek debat mogelijk over dit soort incidenten - het verzandt altijd in naargeestig gespeculeer over het religieuze en culturele gehalte van het gepleegde geweld. ...
     die voorzichtige vooruitgang wordt overschaduwd door het getetter van lieden die een islamofoob puntje proberen te scoren met sommige gevallen van anti-homogeweld. 'Het gaat ze niet om het anti-homogeweld. Anders zou je ze ook moeten horen over het gros van het anti-homogeweld dat gepleegd wordt door autochtone mannen.'    ...
    Souad ... ... neemt ze het op tegen de schreeuwers die anti-homogeweld als stok gebruiken om er de moslims mee te slaan. ...
    ...de oververhitte aandacht voor anti-homogeweldsincidenten ...

Ook het anti-homogeweld is weer allemaal de schuld van de Nederlanders.

Peter "Psycho" Middendorp is opgenomen in een kliniek, en Hassan mag zijn plaats vullen. En doet dat meteen goed (de Volkskrant, 22-04-2017, column door Hassan Bahara):
  Hallo!

... Ik las deze week in NRC Handelsblad een interview met actrice Anousha Nzume, die vandaag ook in de Volkskrant aan het woord komt. Nzume vertelde over haar boek Hallo witte mensen -

Deze redactie vername die titel het eerst in een kop bij GeenStijl, en zag dat als een geintje van GeenStijl.
    Zoals zo vaak: weer veel te naïef ...
    Hassan is er wel heel blij mee:
  ...  sindsdien hoor ik mijzelf de hele tijd 'Hallo witte mensen' zeggen. In bed. Tegen mijn vriendin, mijn zoontje.

Sindsdien hoort deze redactie zichzelf de hele tijd "Hallo, klagende neger of moslim in je luxebaatje dat betaald wordt door werkende blanken ... Wanneer rot je nou eens op?" zeggen. Meestal verweven met termen als "tering-", "tyfus-", "kanker-" en meer van dat soort luchtigheden. Meestal ook wat korter ...
    En, heel opvallend, Hassan geeft volmondig toe dat dat de enig passende reactie is:
  Ik zeg 'Hallo witte mensen' zoals je het in een wraakfantasie zou zeggen. 'Hallo witte mensen, herkennen jullie mij nog?' Uit die wraakgevoelens is dat boek van Nzume geboren - vertrouw me maar.
    ...Hallo witte mensen! Klinkt als een montere, zelfverzekerde titel. Maar kijk er nog eens goed naar. Er sijpelt van alle kanten wrok uit. ...

Kijk, daar houden ze bij ons thuis nu van: eerlijkheid. Wat Anousha, Hassan zelf en al die andere allochtone klaag-negers en klaag-moslims eigenlijk allemaal roepen is dit "Wij haten jullie!". En wat daar bij hoort: "Wij haten jullie omdat jullie cultuur succesvoller en beter functionerend is".
   En dat "succesvoller zijn en beter functionerend zijn" noemen de klaagnegers en klaagmoslims:
  ... haar boek Hallo witte mensen - waarin ze wit privilege de maat neemt  ...

Inderdaad: het is een echt privilege om veel beter te presteren dan in religieuze en cultureel-etnische (kiest u maar) domheid verzonken negers en moslims.
    Tussen twee haakjes: dat over "wraak" en "wrok' schrijft Hassan natuurlijk uitsluitend en alleen omdat hij ervan overtuigd is dat de klachten van mensen als Anousha en hemzelf over het "witte racisme" volledig juist en gerechtvaardigd zijn ...

Zo, dat was de eeste column van Hassan. Gaande over zwarte identiteitspolitiek. Hier is de tweede - gaande over ... (de Volkskrant, 29-04-2017, column door Hassan Bahara):
  Verrader

Ik werd een tijdje terug min of meer uitgemaakt voor judas en verrader van de eigen soort. ...

... identiteitspolitiek. De olijfkleurige.
    Hoe verrassend ...
    De boodschap ... (laatste alinea)
  Dan denk ik weer aan de koppigheid van de judas-roepers. Nee, die zullen niet begrijpen wat ik bedoel. Bounty's zoals ik tot de orde roepen is hun idee van een fatsoenlijk leven leiden.

"Ik ben heus wel een beetje Nederlands, hoor ..." Oftewel: voorlopig heb ik geen zin om in een vrachtwagen te kruipen om blanken te gaan platwalsen.

En hier is de derde column van Hassan. Gaande over ... (de Volkskrant, 07-05-2017, column door Hassan Bahara):
  Broodje Döner

Tussentitel: Op mijn blote knietjes bid om een Nederlandse Zadie Smith of Teju Cole

Dit is dus het Nederlandse 'racismedebat':

... indentiteitspolitiek. Van de ergste soort, want die ...
  Tussentitel: Op mijn blote knietjes bid om een Nederlandse Zadie Smith of Teju Cole

... van de zwarte haatzaaiers, wier enige boodschap is: de blanken onderdrukken ons en maken ons minderwaardig. Waarvan dat laatste waar is, maar niet door actie maar door er te zijn: de  blanken zetten een maatstaf neer waar de zwarten hopeloos onder vallen.
    En waarom valt de olijfkleurige voor dit soort zwarten (wikipedia.org, opgeslagen 09-05-2017 uitleg of detail ):
  Teju Cole

Teju Cole (born June 27, 1975) is a Nigerian-American writer ...
... Writing in The New Yorker two days after the massacre of the Charlie Hebdo staff by Islamists in Paris, Cole claimed that the French publication was "racist and Islamophobic", ...

En we zijn weer thuis.
    Dit thuis:
  Ik heb net de documentaire ... gezien, over het leven en werk van de Afro-Amerikaanse schrijver en activist James Baldwin ... Baldwin vertelt in universele en begrijpelijke mensentaal dat racisme een fatale blindheid is voor het feit dat we allemaal in bloed met elkaar verbonden zijn. En daarmee schopt Baldwin zijn wit publiek heel effectief een geweten ...

Natuurlijk alleen het witte publiek. Het zwarte smaldeel heeft geen geweten, weet Baldwin kennelijk, dus kan je het ze ook niet schoppen.
    Net als meneer Bahara, maar die heeft wel een slap excuus: opgevoed in de islam. De islam, algemeen gekend, totaal gewetenloos. Ze rijden met vrachtwagens over mensen doodgewoon omdat die mensen geen moslim zijn.
    Maar het moet gezegd, dat heeft Hassan tot nu toe nog niet gedaan, en dat is al een reuze meevaller. Hij zit nog in het stadium van ...
  Terug naar Nederland. Ik heb een diepe, persoonlijke behoefte aan schrijvers en denkers van Nederlandse bodem die net als een Baldwin "...
    ... ik hoop toch echt wel dat jongere generaties met een kleurtje ... die met klasse en intelligentie kunnen spreken over onze plek in deze witte wereld.

... het verbale wrokken.
    Het is in in bange angst wachten tot het moment dat hij "afgaat".

De vierde column van altijd voor de volle 100 procent Nederlander geweest en nooit iets anders Hassan Bahara (de Volkskrant, 13-05-2017, column door Hassan Bahara):
  Vaderverering

Schrijver Alfred Birney deelde vorige week in een Volkskrant-interview een ervaring die - met wat geografische aanpassingen - zo uit de mond van een willekeurig migrantenkind opgetekend had kunnen worden ...

En het vierde artikel van altijd voor de volle 100 procent Nederlander geweest en nooit iets anders Hassan Bahara over identiteitspolitiek.
    Waarin ook nog even langskomt waarom ze Nederland zo haten:
  'Ik loop daar over het vliegveld, voorbij de douane, en ik zie mijn vader overal lopen', vertelt Birney over zijn eerste bezoek aan Indonesië, het geboorteland van zijn agressieve vader. 'En toen wist ik het, binnen een paar minuten: mijn vader hoort híér thuis. Ik begreep opeens een hoop. Natuurlijk voelde hij zich niet thuis in Nederland.'
    Tien tegen één dat een heleboel andere Volkskrant-lezers bij deze passage ook met kramp in de maag aan hun eigen vader dachten. Hij is zo op te halen, die herinnering aan je vader die tijdens een bezoek aan zijn geboorteland opbloeit: hij klopt het stof van zijn kleren, krijgt kleur op zijn wangen, recht zijn rug en steekt zijn kin naar voren. Eindelijk is hij een compleet mens.

Waarin een kunstig woord is geslopen: "compleet". Het is vaag. Wat er natuurlijk hoort te staan is dit: "gelijkwaardig". In Nederland zijn ze geen "gelijkwaardige mensen". Wie wat ook zegt. Want ze zien en voelen het zelf.

Zo..,. We hebben vier weken lang mogen genieten van de identiteitsgetreiter-column van Haatbaardje Bahara in de "Islam is Vrede"-treiterkrant. Eens kijken wat aflevering vijf ons brengt (de Volkskrant, 20-05-2017, column door Hassan Bahara):
  Vrijheidsuiting

... Ik was in een pittige discussie met een dierbare vriend verzeild geraakt over online getreiter. Geen aandacht aan die internetstakkers besteden, was het betoog van mijn vriend, don't feed the trolls.

Brullen van de lach!!! Haatbaardje heeft het "feeden" van de "trolls" als beroep.
  En: uit eerbied voor de vrijheid van meningsuiting moeten we sites die online getreiter faciliteren ongemoeid laten.

De natte droom van Haatbaardje: kalifaat en sharia.
  Ook deze week ben ik weer eens van slag, nu door de goednieuwe documentaire Get Me Roger Stone, over de gewetenloze politieke strateeg Roger Stone die eigenhandig Donald Trump het Witte Huis binnenloodste. Een volstrekt slecht mens, op een onwaarschijnlijk clowneske manier. Hij draagt idiote pakken, heeft een debiel kapsel, pocht heel kinderlijk over zijn immoraliteit, als een brugpieper die zijn flinkheid op het schoolplein probeert te bewijzen.

Kijk kijk, de gemiddelde moslim-voorman. maar dan een stuk minder gevaarlijk, die Roger Stone.
    Haatbaardje is van het Haatbaarden-geloof, dus ziet dat anders:
  Op sociale media wordt er met geamuseerde verwondering op Stone gereageerd. ...
    Ik zou willen dat ik er net zo geriefelijk op kan reageren. ... Lachen om zijn immoraliteit. Lachen om zijn kapsel. Lachen omdat hij zijn vrijheid van meningsuiting gebruikt om gevaarlijke troep te spuien.

Kijk kijk'er nogmaals: precies de positie van de pratende moslims in Nederland. En Europa.
    En daar is Haatbaardje hartstikke voor ... Het krijgen van de macht van de Haatbaarden.
    En hij is hartstikke tegen iedereen die daar een stokje voor wil steken:
  ... zoals men hier grinnikt om Kamerleden die stoute dingen durven roepen over de 'homeopathische verdunning' van het Nederlandse volk.

Hij is hartstikke tegen Thierry Baudet die de moslim-instroom wil stoppen. En ...:
  ik zie in Stone vooral een vertegenwoordiger van een politieke cultuur die ook hier voet aan de grond zal krijgen, met talloze treitersites in het kielzog, en ik zal er door vertrapt worden.

 ... hij is hartstikke tegen websites die de komst van kalifaat en sharia aan de kaakstellen.
    En bevestigt nog eens dat hij een soldaat is ...
  ... ik zal er door vertrapt worden.

... in dienst van de troepen van de Haatbaarden.

De Volkskrant lees je tegenwoordig alleen voor het cabaret en andere vermaak. Nieuws is er niet meer, alleen nepnieuws over Trump, en aanslagen maar die zijn uitsluitend door verwarde mannen dus verder niet relevant behalve voor de slachtoffers. Dus is het op zaterdag snel doorbladeren naar de katerns met de humor: de columns. Een wedstrijd in politiek-correcte en allochtone sneuheid, dat. Wie is er deze keer het meest sneu?  En de prijs van deze zaterdag ging naar ... (tromgeroffel): Hassan Bahara!
    Wat een verraasing, alhier!
    Maar hij heeft dan ook weer zijn best gedaan. Om te beginnen met de onderwerpkeuze ... Zo origineel ... Identiteitspolitiek ... Daar heeft hij het nou nog nooit eerder over gehad ... En om het extra leuk te maken, doet hij net alsof het over iemand anders gaat (de Volkskrant, 27-05-2017, column door Hassan Bahara):
  Eus

Het dilemma van Eus - beter bekend als de schrijver Özcan Akyol

Met die Akyol heeft Hassan behoorlijk weinig gemeen. De een is een Ottomaanse bergbewoner uit het achterlijk Anatolië, en de ander een berber bergbewoner uit de achterlijke Rif.
    Hm, dat is toch wel al aardig wat gemeen ...
    Plus natuurlijk dat ze alletwee tegen heug en zeer veel meug in Nederland zijn beland. Nat, vlak, en vooral: zo veel naargeestige Nederlanders. Waarom ze  niet allang weer terug zijn in Anatolië respectievelijk Rif is een raadsel dat alleen Allah kan oplossen.
    En van die naargeestigheid van de Nederlanders gaat Hassan weer betogen:
  Het dilemma van Eus .. nooit Nederlands genoeg [zal zijn, red.] in Nederlandse ogen.

Wat Hassan bedoelt, is:
  "Het dilemma van mij is dat ik nooit Nederlands genoeg zal zijn in Nederlandse ogen."

Tja ... Berggeitenkop inclusief baardje, en berggeitenpraatjes ...
    Maar dat is iets dat alleen mensen met gezond verstand zien, want bij de politiek-correcten dus ook de media is het berggeitenkop hebben een enorm pluspunt:
  Eus is inmiddels een heuse BN'er. Bestsellerschrijver, vast plekje bij DWDD, voetbalcommentator, columnist met een waanzinnige productie. De vleesgeworden Dutch Dream, die Eus. Hij heeft aangetoond dat je het met wat inzet tot een bewierookte Nederlandse schrijver kunt schoppen.

Uhhh ... Een door de politieke-correcten bewierookt Geitenvolks schrijver, dat is.
    Maar ja, dat is natuurlijk niet genoeg:
  'Je kunt je nog zo Nederlands voelen, je kunt nog zo Nederlands praten, dan nog zijn er altijd mensen die je niet als volwaardig beschouwen', zegt Eus deze week in een interview met de Volkskrant.

Hoe weet hij dat nu weer ... Hij gaat alleen om met Turken of politiek-correcten. Natuurlijk van zijn leven niet met mensen met gezond verstand al was het misschien alleen maar omdat mensen met gezond verstand zich zorgvuldig uit zijn buurt zullen houden uit angst de troetelturk een teleurstelling te moeten bezorgen ...
    Eens even kijken wat de bron is:
  ... bij de voorpremière van zijn tv-programma De neven van Eus, waarin hij de politieke stand van Turkije opneemt. De goedbedoelende gespreksleidster van dienst bestond het om Eus 'troetelturk' en 'onze Turkse Ali B.' te noemen. ...

Brullen van de lach!!! De troetelturk wordt troetelturk genoemd en de troetelturk en een ietwat-minder troetelmarokkaan spreken er schande van ...
  ... Goede vriendin N., die naast mij zat, sloeg de hand voor haar mond: werd Eus nou net echt een troetelturk genoemd? ...

En mede-troetelmarokkaan N. die hoogstwaarschijnlijk collega en mede-troetelmarokkaan Nadia Ezzeroili is, is al even verontwaardigd ...
    En het was nota bene ook nog een politiek-correcteling die de schanddaad beging:
  'Regressief links', noemde een andere aanwezige Turkse Nederlander dit soort paternalisme.

En dat is de reden om:
   'dan nog zijn er altijd mensen die je niet als volwaardig beschouwen'.

Oftewel: de politike-correcten moeten de berggeiten fêteren zonder te laten blijken dat ze de berggeiten fêteren ...
    En dat is hééééél moeilijk voor politiek-correcten want de belangrijkste reden dat ze dit doen is om zichzelf "GOED!!!" te voelen. En van het feit dat je "GOED!!!" bent, wil je toch graag getuigen ...  
    En dat leidt dan weer tot de berggeitse verzuchting:
   Soms zou je Nederland met een grote natte spons willen afnemen.

Waarna Hassan, na al dit geklaag, nog een keertje naar de bekende weg gaat vragen:
   ... duidelijk maken wat we aan elkaar hebben en wat we van elkaar willen.

Nou, alsof dat niet duidelijk is: "Of je alsjeblieft meteen wilt ophoepelen voordat we gedwongen worden je eruit te schoppen".

Hé, het is al 10 juni ... Dat betekent dat het de vorige keer, 3 juni dus, niet, NIET!!!, over identiteit ging ... (de Volkskrant, 10-06-2017, column door Hassan Bahara):
  Rif-gerelateerde mensen

Tussentitel: De laconieke weerzin van Hiddema en de zijnen

... parlementariër Theo Hiddema die niet zo lang geleden in een Telegraaf-interview het begrip 'Rif-gerelateerd geweld' muntte ...
 
Tja ... Je moet wát in deze taalgehandicapte tijden ... "Allochtoons" mag niet neer meer, en bovendien zo vaag. Volgens de definitie is Maxima ook allochtoon en die en haar mede-Argentijnen hebben toch echt niets te maken met de vloed aan plofkraken in Nederland en Duitsland. En dat het daderschap uit bepaalde hoek komt, bleek overduidelijk de twee of drie keer dat ze op de vlucht uit Duitsland met hun Audi's tegen een boom belandden. Echt geen Duitsers of Nederlanders in die gekreukelde Audi's ...
    En trouwens, wat zou je als Nederlander opwinden over zo'n opmerking van mr. Theo Hiddeman ...? Oh ja:
 
  ... het begrip 'Rif-gerelateerd geweld' muntte ('Wat ik daarmee bedoel? De Rif is een gebergte in Marokko. Er is nogal wat Marokkaans geweld over ons heen gekomen ...

Hassan is zelf een Riffijn. En dan kan er dus per definitie niets mis zijn met de Rif, noch met zijn bewoners. Ondanks het feit dat degenen die in die gerkreukelde Audi's werden aangetroffen allemaal stammen uit de Rif. Een bijzonder groot toeval als het door toeval tot stand was gekomen.
    Hassan wil het er echt niet over hebben.
    Hassan heeft het liever over de terminologie van mr. Theo Hiddema:
  Ik volg met enige belangstelling het Rif-gerelateerd geweld dat recentelijk is opgelaaid in de Rif - u weet wel, de plek van oorsprong van het Riffijnse volk - , waar Riffijnen hun Riffijns-gerelateerde achterstelling door de Marokkaanse regering zat zijn en daarom de straat zijn opgegaan om Riffijns-gerelateerde genoegdoening te eisen, zoals Riffijns-gerelateerde ziekenhuizen, Riffijns-gerelateerde universiteiten, Riffijns-gerelateerde banen, en een einde aan de corruptie die hun Riffijns-gerelateerde levens tot een hel maakt.
    Hé kijk, ook ik kan allerlei ondeugende trucjes uithalen met het woord Rif, net als parlementariër Theo Hiddema ...

Gelardeerd met een aantal plofkraken op de waarheid:
  Ik heb hierboven bewezen een grotere woordkunstenaar te zijn dan Hiddema - mag ik mij nu ook op de kritiekloze bewondering verheugen die hij geniet om zijn stoute uitspraken? ...

Er zijn stromen van kritiek op mr. Theo Hiddema en zijn uitspraken in de media.
  Ik ben dan niet zo nuffig dandyesk als hij, en iets minder scheutig met schattig-reactionaire ironie, maar geef mij ruimte in uw publicatie of tv-programma en ik Rif-relateer u scheel.

Haatbaardje heeft als journalist en columnist bij de "kwaliteitskrant" de Volkskrant meer ruimte in de media dan mr. Theo Hiddema.
  Oké, laat het rusten, Bahara, je laat je weer eens te makkelijk uit de tent lokken.

Doet 'ie dus niet.
  Die Riffijns-gerelateerde vooroordelen verwarmen ook het hart van menig autochtone Nederlander.

Dat zijn geen vooroordelen, maar oordelen. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog het feit dat 100 procent van de afgesneden hoofden losliggend gevonden op straat van Riffijnse afkomst zijn. Benevens is het aantal moordenaars van Theo van Gogh voor de volle 100 procent van Riffijnse afkomst. En minstens 80 procent van het aantal jihadgangers.
    Feiten. Geen vooroordelen.
    En dat is alemaal heel sneu, als je denkt in familie, clans enzovoort:
  Ook ironisch: deze week werd bekend dat de oorsprong van de homo sapiens niet in Ethiopië ligt maar in Marokko. Uiteindelijk zijn we dus allemaal Rif-gerelateerde mensen.

Brullen van de lach!!! Dat doet denken aan die Zuid-Afrikaanse minister die, na de ook redelijk recente ontdekking van de veel oudere en aap-achtige homo naledi aldaar uitriep: "Dat kan niet waar zijn want wij stammen niet af van de apen".
    Wat zit er toch veel haat in dat baardje ...

Brullen van de lach (de Volkskrant, 12-06-2017, ingezonden brief van Puck van der Meer, Purmerend):
  Aanwinst

Had nog nooit van hem gehoord maar... wat een aanwinst zeg! Heb, net als van zijn twee voorgaande bijdragen, genoten van Hassan Bahara's column deze zaterdag.

Het soort brieen dat de Volkskrant plaatst bij de allerergste rotzooi ...
    Nogmaals brullen van de lach!!!

Hassan is op vakantie geweest en daar nieuwe inzichten opgedaan (de Volkskrant, 24-06-2017, column door Hassan Bahara):
  Stress

Het begint als we het Nederlandse luchtruim binnenvliegen. Een zware druk op mijn borst. Kaakspieren die verkrampen. En een hevige wens dat het vliegtuig een scherpe bocht naar links maakt en terug richting zonnigere oorden vliegt, naar strand, zee en koude witte wijn.

En natuurlijk wordt er flink uitgewijd want er is een column te vullen en dat gaat de mens niet makkelijk af:
  Mijn kaken staan weer strak. En dan moet ik ook nog deze column tikken.

En waardoor wordt al die stress veroorzaakt? Nou, simpel, dittum:
  Natuurlijk grijp ik op een gegeven moment naar de iPad van mijn vriendin en surf ik naar Nederlandse nieuwssites en kijk ik op Facebook en zet ik de sluizen open voor ergerlijk nieuws, ergerlijke opinies, ergerlijke debatten. Bijna twee weken na dato schrijft Leon de Winter nog steeds paranoïde stukjes over de automobilist die voor het Amsterdamse Centraal Station enkele mensen aanreed. Mijn kaken gaan op slot, een zware druk op mijn borst doet mij naar adem happen.

Oh ja ... Die door de ramadan met een verlaagde bloedsuikergehalte kampende verwarde man met suilkerziekte die acht mensen aanreed waaronder drie Joden maar waar we absoluut niets achter moesten zoeken want een verwarde man met suikerziekte en ramadan.
    Maar als hij dat heeft meekregen op die iPad van zijn vriendin, heeft hij vast en zeker ook alles meegekregen over de moslimaanslagen van de laatste dagen en de eerste tegenaanslag door "een blanke" in Engeland.
    Kortom, met zo veel aanleiding is niet alleen zijn stress maar ook zijn emotionele uitbarsting weer volkomen verklaarbaar. Hier is die emotionele uitbarsting, neergezet als kop op de website.
  Wat is Nederland toch vaak een stressveroorzakend rotland

Brullen van de lach!!!
    Maar als we uitgelachen zijn, toch nog maar eens constateren dat je hier weer een prima verwoording hebt van het proces dat leidt tot die moslimaanslagen: zelf produceren ze slechts overlast en problemen en als gevolg van het erbijhorende gevoel van wanpresteren ten opzichte van de hen omringende westerse beschaving plegen ze zelfmoordige aamslagen tegen westerlingen en schrijven ze uitbarstige haatstukjes in de westerse media ...
    Gevolgd door nog wat homerisch gelach!!!

Hassan Haatbaardje heeft weer wat giftig, landverraderlijk, materiaal gelezen, en gebruikt dat als introductie ter bespreking van zijn eigen kronkels (de Volkskrant, 31-07-2017, column door Hassan Bahara):
  Emotie

Meer ratio, minder emotie, is het advies dat terrorisme-expert Beatrice de Graaf en oud-minister Ernst Hirsch Ballin ons afgelopen weekend meegaven in deze krant, ...

En dat advies had natuurlijk uit geen betere bron kunnen komen. Ernst Hirsch Ballin uitleg of detail is een Joodse meneer die uit hoofde van zijn etnisch en/of cultureel ingebakken emoties meent dat iedereen vrij Nederland in moet kunnen stromen, en Beatrice de Graaf uitleg of detail is een "gristengekkie" die meent dat de islamitische terreur bestreden moet worden met "bidden". Oftewel: het ene en het andere uiteinde van het spectrum van ideologische dwaasheden komende uit het Midden-Oosten. Bien trouvé ensemble.
    Dat 'Meer ratio, minder emotie' is natuurlijk een eufemisme voor "niets doen", want de politieke praktijk, alom goedgekeurd door de politike-correcte media. Daar denkt "het internet" anders over, want die willen doodgewoon de paspoorten van de terroristen verscheuren, vooral van degenen die al in Syrië zitten, wat geen enkel probleem is natuurlijk, behalve voor landverraders en vijfde-colonnisten. En voor moslims van ALLE denominaties. Dus ook Hassan Haatbaardje:
  Dus: niet krijsen dat de koppensnellende jihadisten zich rijendik hebben opgesteld om ons allemaal over de kling te jagen, maar het hoofd koel houden en intelligent beleid uitzetten waarmee we de potentie voor terrorisme kunnen indammen.

Behalve datgene wat werkt: ze niet toelaten of eruitzetten.
    Want wat adviseert Hassan Haatbaardje aangaande wat we wél kunnen doen:
  Meer humor zou ons ook goed doen, vinden sommigen. Tap een goede mop en lach de jihadi's de wereld uit. ...
    Ik zag dit weekend op de site van CNN een korte reportage (Laughing at ISIS to defeat them) over de Amerikaans-Indiaase Priyank Mathur ...
    Het idee is niet nieuw. Irak had in 2014 de satirische tv-serie Dawla al Garafa (De mythische staat), ...
    Humor is in dit geval een coping-mechanisme voor ons, geestelijk gezond volk, dat maar geen vat kan krijgen op de irrationaliteit van het jihadisme. Met machteloos buldergelach proberen we hun angstaanjagende waanzin te overstemmen.

Toch heeft ook Hassan wel last van emoties. Deze:
  Ratio zat in mijn lijf, maar graag houd ik dat in balans met een flinke portie emotie. Want dan lees ik bijvoorbeeld gisteren dat Britse autoriteiten de paspoorten hebben ingetrokken van 150 jihadi's, en denk ik: dat is jullie verdiende loon, stelletje ****. Dit is heerlijke payback voor jullie bloeddorst en de schade die jullie hebben aangericht aan de broze co-existentie tussen moslims en niet-moslims in het Westen.

Juist ja ... Hij heeft emoties aangaande de schade die moslims geleden hebben onder de terreur van de moslims. Dat wil zeggen: schade aan hun positie in het westen als vijfde colonne, want als vijfde colonne moet je vooral je kop onder water houden tot er genoeg van je soort zijn om op te duiken en het land  ter veroveren. Zo hebben moslims het met groot succes gedaan in vele delen van de wereld.
    En als u denkt dat hier steun staat aan de Engelse actie ... Hier is de voorlaatste zin:
  Daarna komt de ratio en ga ik nadenken over de proportionaliteit van zo'n maatregel.

Juist ja ...
    Artikelen van de Volkskrant worden ook aankondigd op hun Twitter-account, en daar hadden de Nederlanders ook gewoon gelezen wat er stond en opgemerkt hoeveel empathie er in het zieltje van Hassan Haatbaardje schuilt:
 
 
 

En deze van elders was ook wel aardig:

Wat een diep empathisch gevoel heeft die Hassan toch ... Hij kan zich zo goed verplaatsen in de mensen in wiens land hij leeft ...

En Hassan dendert door ... Hij mag wegens de vakantieperiode de scheldruimte op pagina 2 (mede) vullen waar normaliter Wagendorp krijst, en doet dat op passende wijze (de Volkskrant, 02-08-2017, column door Hassan Bahara):
  Mannelijkheid

Verkeer ik als man in een crisis? ...
    Dat gehamer op de vermeende crisis van de man heeft volgens mij ook andere, veel griezeliger gevolgen dan alleen gejammer om sekseloze aanspreekvormen. Je ziet het bij de jongetjes en mannetjes die echt geloven dat hun man-zijn in een crisis verkeert en alleen door een agressieve viriliteit opgelost kan worden. Die willen hun crisis met alle macht overwinnen en supermannetjes worden die Nederland voor homeopathische verdunning behoeden. Soms komen zulke aanhangers van 'de-man-in-crisis' in de Tweede Kamer terecht.

Bahara: als Thierry Baudet ook maar iets overkomt, gaat de Bontiusplaats in vlammen op, en de bewoners van het pand worden ter tentoonsteling op lange spietsen voor het vreugdevuur gestoken om het verschijsel een tijd lang brullend te mogen aanschouwen, tot het vuur aan beide kanten gedoofd is. Jij krijgt een ereplaats, met je haatbaardje. Zo werkt dat met de geschiedenis.

Nog gevaarlijker en weerzinwekkende wordt dit soort gajes als ze ook de taal van het fatsoen gaan verkrachten (De Volkskrant, 05-08-2017, column door Hassan Bahara):
  Heel, heel diep van binnen willen we in een conflictvrije wereld leven en elkaars liefdevolle broeder of zuster zijn. Beethovens Negende erbij, of We Are The World, en voor even geloven dat onze verschillen kleiner zijn dan onze gedeelde menselijkheid. ...

De aanleidng voor deze smerigheden:
  Nouri

...    Ik wil het nog even hebben over de voetballer Abdelhak Nouri en de ontroerende taferelen die zich een paar weken geleden voor zijn ouderlijk huis in Amsterdam-Geuzenveld afspeelden nadat bekend werd dat de voetballer ernstige hersenletselschade heeft opgelopen. Ruige Ajax-supporters stonden toen schouder aan schouder met niet-westerse migrantenjongeren om te delen in het verdriet over Nouri.

Opdat u ook maar meteen weet dit neist maar dan ook helemaal niest te maken heeft met enigerlei vernaqdering of inzicht van de kant van de haters en haatzaaiers. Au contraire ... De enige keer dat die kant langskomt in deze column, is hier:
  Of zoals mijn Volkskrant-collega Nadia Ezzeroili dat puntig formuleerde op Twitter: 'Verbroedering emotioneert omdat de overgrote meerderheid van Nederland er potverdomme naar snakt.'

En hier het laatste wat we uit die hoek vernoemen hebben, op dat vlak (de Volkskrant, 30-01-2016, door Nadia Ezzeroili):
  Nederland en ik, we gaan uit elkaar

Dit polderland, waar ik geboren ben, zou ook mijn laatste rustplaats worden, had ik mij voorgenomen. 'Ik ben Nederlander.' Maar ik krijg dat niet meer uit mijn strot.


Nederland, misschien wordt het eens tijd dat we in relatie-therapie gaan. Je naam draag ik al maanden niet. 'Ik ben Nederlands': ik krijg het niet meer uit mijn strot. ...

En hier de verbroedering waar we ons dagelijks buiten het fake news en hate opinion in de policor-media om over mogen verheugen (GeenStijl.nl, 03-08-2017, door Ronaldo uitleg of detail ):
  'Jongens' duwen 73-jarige man van trap, zwaargewonde man breekt nekwervels... "De man kwam rond kwart over acht thuis aan het Korvelplein. Hij moest een een trap oplopen om bij zijn huis te komen, maar de jongens versperden zijn weg. Toen de man de jongens aansprak, gaf een van hen een harde duw tegen de borst van het slachtoffer. Hierop viel de man achterover van de trap en raakte zwaargewond. De jongens lieten de man achter en vluchtten richting de Tafelbergstraat. Het slachtoffer ... liep onder meer gebroken nekwervels, een breuk in zijn hand en meerdere kneuzingen op." ...Dus kent u of bent u iemand die omstreeks woensdagavond een ongeveer 20-jarige getinte man 'met een soort kuif' en/of een ongeveer 18-jarige getinte man met een tenger postuur en een bril naar de Tafelbergstraat in Tilburg heeft zien rennen? Heel snel melden bij de politie aub.

Oftewel:
  "Alle menschen werden Brüder,
Nur den Muslim-mänchen nicht
"

Da capo al fine. 3x.

Mooi. Hassan weg, zou je zeggen. Dus niet, natuurlijk. En, vanwege de vakantie, terug met ongekende frequentie. En dat kan zelfs Hassan niet allemaal vullen met identiteitspolitiek, dus gaat het eens over iets anders. Het internet. Wat doet dat dna hier, zou je zeggen. Nou, het toont toch wel iets verwants. Het verhaal (de Volkskrant, 07-08-2017, column door Hassan Bahara):
  Internet

Tussentitel: De nieuwsconsument als speelbal van het internet

... zowat elke minuut pompt het internet een artikel eruit over Trump's laatste strapatsen en de paleisintriges in het Witte Huis. ...

Kijk, dat bedoelen we nou ... Als moslim is het eerste wat je leert om de werkelijkheid om te keren: "Allah bestaat niet dus is totaal machteloos? De moslim leert dat hij Almachtig is. Mohammed is een pedofiel en massa-moordenaar? De moslim keert dat hij een Heilige is. Enzovoort. En waarom krijg je dat er nooit meer uit: omdat het in de madrassa's die ze daar onderwijs noemen er eindeloos herhaald in wordt geramd
    Dus: de reguliere media pompen zowat elke minuut een artikel eruit over Trump's laatste strapatsen en de paleisintriges in het Witte Huis? De moslim leert dat het het internet is dat dat doet. En hoe krijg je dat erin bij de domme massa? Door eindeloze herhaling:

  ...  Veel van die stukken lijken vooral gedreven door een verlekkerde obsessie met de mentale instabiliteit van de Trump-clan. In dat opgewonden internetuniversum heb je steeds vaker het idee dat je als nieuwsconsument de speelbal bent geworden van een mafklap met een Twitter-account en media die als gewillig doorgeefluik dienen van die mafklapperij, want Trump garandeert clicks.
    In het ergste geval houd je er een verslaving aan over. Dan surf je onophoudelijk naar sites en naar accounts van Amerika-watchers om op de hoogte blijven van de laatste schaamteloosheden in het Trump-universum. Dit soort berichtgeving vertelt weinig over de ingrijpende culturele en institutionele gevolgen van een Trump-presidentschap. Het is vooral bedoeld om mij te bevestigen in mijn overtuiging dat ze daar een onbenul tot machtigste man ter wereld hebben verkozen. Je leest het en raakt weer iets bitterder over zoveel stupiditeit.
    Hoe aan die verzurende Trump-obsessie van het internet te ontkomen? ... het digitale leven vaarwel zeggen gaat mij helaas niet lukken. Maar misschien lukt een Trump-dieet mij wel. Het is tijd om af te kicken van die aandachtsgeile vent.

Half Zweden is ontbost voor al het extrat papier dat de printmedia erdoor hebben gejaagd met Trump-artikelen, dus als u aan de Trump-obsessie wilt ontkomen, opzeggen dat abonnement.
    Maar ja, dit gaat natuurlijk helemaal niet over de hetze tegen Trump, want dat geeft 'ie zelf toe:
  ...  Trump is een uniek incompetente en kwaadaardige figuur met een gigantisch arsenaal aan kernwapens tot zijn beschikking; de journalistiek is het aan ons en aan de eigen stand verplicht om Trump geen moment rust te gunnen.

Waar gaat het dan wel om...? Maar natuurlijk: op het internet vindt je de islamkritiek. En de moslimkritiek. En de Marokkanenkritiek. Want ook dit artikel was toch niet helemaal vrij van de identiteitspolitiek. Want kijk maar wat Hassan als kapstok gebruikt:
  Maak net als de Amerikaanse comedian Aziz Ansari een frisse tv-serie als Master of None -

'Amerikaanse comedian '... Brullen van de lach!!! Moslim-comedian, zal 'ie bedoelen! Moeder: Fatima. En die comedy: nou, die is geheid net zo politiek-correct en net zo "leuk" als die van Jan Jaap van der wal of Claudia de Breij (Ja ja, dat zijn pas beledigingen ...).

Het volgende meesterwerk. Om het echt te kunnen waarderen moeten een terug in de tijd en de actualiteit. Een heel klein beetje maar - een maand of zo (ad.nl, 20-07-2017, column door Hanina Ajarai uitleg of detail ):
    Onderbreking. Eerst even voorstellen (AD, 17-05-2016):

"Hallo, ik ben Hanina. Ik ben uw nieuwe columnist en ik draag een hoofddoek". Oftewel: "Moslim omdat het moet". Vanaf column één dat bewijzned door nul talent. Niveau schoolkrant. Maar moslim, dus weerzinwekkend en met weerzinwekkende taal (ad.nl, 20-07-2017, column door Hanina Ajarai uitleg of detail ):
  Nouri vs. MH17

Deze week was het drie jaar geleden dat Nederland werd getroffen door een ramp: vlucht MH17 ...
    ... het raakt bij mij geen snaar.
    De ineenstorting van Abdelhak Nouri wel. ...

Simpel: MH17 slachtoffers: Nederlanders en blank (voornamelijk), Abdelhak Nouri Marokkaan en moslim. "En ik ben moslim".
    Rioolproza.
    Vond iedereen die niet besmet is door de politieke-correctheid en de islamisering. Met de nodige ophef.
    Wat vond Hassan ervan? Hier is het antwoord:

Download u  het plaatsje om het beter te kunnen lezen, maar neem maar aan, het antwoord is "Niets". Want in de hele Volkskrant stond er niets van. Dus ook Hassan.
    Oké, dat is de redelijk recente voorgeschiedenis. Nu het gloedhete heden, ophet moment van schtijven. De aanleidng: de van een 16-jarige Syriër die zich door de Hollandse vrijwilligers, vermoedelijk vrowuen, niet liet wegsturen uit het diepe bad en verdronk. Natuurlijk weer de hele politieke-correctheid in rep en roer, wnat natuurlijk is dat onze schuld. Net als de vorige keer toen zo'n geval verronk en de badmeesters zelfs een straf kregen. "Nederlander? dan schuldig!. Moslim, dan onschuldig!" is het al heel lang bij justitie uitleg of detail . En aangezien we sinds "Hanina en MH17" weten dat alle empathie volstrekt etnisch gedetermineerd is, en uit de reacties van de politieke-correctheid dat die politieke-correctheid daar geen enkel bezwaar tegen heeft. Behalve natuurijk, als de moslims de "beledigde partij" zijn. Dan is het meteen weer totaal andersom. Hè, Hassan (de Volkskrant, 09-08-2017, column door Hassan Bahara):
  Deugreflexen

... de massale verontwaardiging dinsdag over omroep PowNed die op de eigen site de grootste lol had over een 16-jarige Syrische vluchteling die verdronk in een Venlo's zwembad. Ik ga niet uit het PowNed-artikel citeren, als u bekend bent met de reputatie van PowNed dan kunt u zelf wel bedenken met wat voor rioolproza bericht werd over deze tragedie. ...

Een soort rioolproza dat geen kinderspel maar kleuterspel, nee, peuterspel, nee babyspel, nee foetusspel, nee "knipoog in de blik het meisje"-spel is ten opzichte van het rioolproza dat Hanina in dit geval en moslims in het algemeen produceren. Ze hebben er een heel Heilig Boek uitleg of detail mee volgepend en gekleurd.
    En, constateert Hassan tevreden, de hele politieke-correct meute ...
  ...een schier oneindige massa die kookte van ... morele verontwaardiging.

... heeft weer volop meegedeugd en doet weer fanatiek mee met het "Wie is de groostste hypocriet van het land"-spelletje.
    Hier een exemplaar van dat soort ...
  ...  griezels ...

... wiens rol uitvergroot werd bij één van de andere politiek-correcte en linksfascistische griezelkabinetten: Joop.nl uitleg of detail :

Daar is degene die het balletje aan het rollen bracht: Kustaw Bessems uitleg of detail . Kwaadaardige Joodse stoker in de Nederlandse cultuur en de maatschappelijke vrede. Brothers-in-arms:

Oftewel: het stinkt boven gigantisch naar dadels en kamelenstront en zand in de teensandalen.
     Mensen die een gigantische hekel aan water, moeras, riviere, weide en beschaving hebben.
     Net als zuster Hanina.
     En die dus een Syrisch woestijnlefgozertje dat zichzelf verdronken heeft gigantisch veel zieliger vinden dan een kleine 200 van die blanke moeras- en weidemensen die naar beneden geschoten werden onderweg naar verre bestemmingen.
    Een woestijnclubje dat het nu in de media voor het zeggen heeft, althans in wat ook wel heet de mainstream-media en de publieke omroep, maar die al een flink eind op weg zijn richting schavot na de omwenteling waar ze keihard op afsturen.
    Hier nog wat van hun broeders:

Links broeder en lokale Haagse IS-activist en jihadist Abu Moussa, en rechts de verse instroom van jihadisten uit Syrië die ze er allebei dolgraag bij willen hebben. Het lijken allemaal wel klonen van elkaar.
    En tenslotte:

Hoe deze lieden eruit zien in volle actie.

En je bent nog niet op adem gekomen, en de volgende landig stront wordt alwee  in je gezicht gesmeten. Want weet u het nog, toen u iets opmerkte over, bijvoorbeeld, criminaliteitscijfers ... De gretig happende haathonden van de politieke-correctheid, en negers, moslims en Joden, hadden het op uw hielen en uw ziel voorzien. "Je mag geen statistiek loslaten op mensen", is één van de minste aanvallen. Hier de waarde van dit gebrul (de Volkskrant, 09-08-2017, column door Hassan Bahara):
  Deugreflexen

...    Cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek maken nog veel duidelijker wat er speelt. In de afgelopen 20 jaar kwamen 128 kinderen van autochtone afkomst om het leven door verdrinking. In dezelfde periode verdronken 221 kinderen met een niet-westerse achtergrond. Dat is een bloedstollende discrepantie ...

"Vuile gore racist, jij, Bahara!!!! Tieft op naar Arabirië met zijn clan- en stammencultuur en oorlogen".
    Of wat later met wat meer afstand: Net als AD-coluniste Hanina geeft Hassan niets om blanke slachtoffers, maar kan hij wel janken als het haatbaardjes of hoofddoekjes zijn. Net als A. Grunberg nog dagelijks rouwt om Joodse slachtoffers, maar de Nederlandse rouw om MH17 absurd vindt. Net als Humberto Tan geen traan laat om MH17, maar wel volschiet bij de herinnering aan de Paramaribo-vliegranp van dertig jaar terug.
    De Nederlandse media zitten boordevol met gekleurden die ons haten.

Het Algemeen Dagblad had een groot artikle over de constatering, nog eens extra releant na de aalsg op de Ramblas in barcelone gepleegd door piejonge  Marokknen, dat ongeeer de helft van de aanlsgaplgers marokkanen zijn. teriwjl er toch ongeveer vene grote groet gturken zijn, en tezmalem nog eel meer niet van deze twee origine. De Volkskrnat wil het ook wle wtene, en geeft de opdracht aan...? Tromgeroffel: Eenm identitiets-marokkan genaamd hassan bahara.
    resultaat: een groot artikle belsaande twee lazijden, met vele mkitsen enmaren bijoorgeel dover die aantallen die hier in éé rgel afgedaan zijn en letter meer uitleg beoeven,en nog veel mee rgeouwehoer maar heel wiengi verlairng, en dat wienge verklairng bestaat eingelijk allen uit dit (De Volkskrant, 02-09-2017, door Hassan Bahara):
  De Marokkaanse link

Ze zijn jong, groeiden op in West-Europese landen, en transformeerden in enkele gevallen binnen een oogwenk van westerse pubers in jihadistische moordmachines die in naam van Islamitische Staat bloedbaden aanrichtten in de straten van Parijs, Brussel en Barcelona. En: zowat allemaal - ongeveer 26 jongemannen - hebben ze een Marokkaanse achtergrond. Vooral dit laatste doet pers en publiek zich afvragen waarom juist westerse jongens van Marokkaanse afkomst telkens betrokken zijn bij zulke gruweldaden. Is de etnische overeenkomst tussen de aanslagplegers slechts toeval, zoals het Algemeen Dagblad zich vorige week afvroeg, of is er meer aan de hand?
plegen.    ...

Oh ja, er was ook een inleiding. Hier dan:
  Een Marokkaan is geen Turk is geen Algerijn is geen Tunesiër

'Ik geloof dat Europeanen van Marokkaanse afkomst vatbaar kunnen zijn voor het jihadisme vanwege de maatschappelijke vervreemding die hen treft', zegt onderzoeker David Pollock van de Amerikaanse denktank The Washington Institute. ...
    Dat Belgisch-Marokkaanse en Frans-Marokkaanse moslimradicalen de meeste aanslagen op Europese bodem voor hun rekening nemen, viel ook de Amerikaanse terrorismedeskundigen William McCants en Christopher Meserole op. In 2015 namen zij de achtergronden van Syriëgangers onder de loep en vroegen zich af waarom er verhoudingsgewijs zoveel jongeren uit francofone landen tussen zitten. Toen een Canadese terrorismedeskundige Meserole vertelde dat enkele Quebecaanse moslims radicaliseerden nadat de Canadese overheid de boerka probeerde te verbieden bij inburgeringsceremonies, begon hij een verband te zien.
    In Frankrijk geldt sinds 2010 een boerkaverbod op openbare plekken, en in België is in 2011 een soortgelijke wet ingevoerd. Woede hierover had een radicaliserend effect. ...
    'Zij zijn Europeanen', reageerde Abdellatif Adebibe, directeur van een Riffijnse organisatie, in het Marokkaanse tijdschrift TelQuel. 'Zij zijn de kinderen van Frankrijk en België, niet van de Rif. Zij zijn het product van een Europese politiek die zijn onderdanen niet heeft weten te onderwijzen en te integreren.'

Zo, mogen we dat even afkorten: "Het is allemaal onze schuld".
    Gunst, wat een verrassing ... Dat hadden we nou toch echt nooit gedacht of verwacht van Hassan Haatbaardje dat dat conclusie zou zijn van zijn "onderzoek" dat wil zeggen keuze van deskundigen die nog veel meer rotzooi verkodigden die net zo hard slaat op ander emigratengroepen en dus niets verklaren aangaande Marokkanen of beter berbers.
    Behalve één doodgewoon simpel ding: het zijn lichtonvlambare agresisve ellendelingen. Vele vervelender en veel weerzinwekkender in de grote massa van de kleine daden dan in de relatief lage frequentie van de grote.

Lachen! De Volkskrant heeft kalkoen Bahara gevraagd te schrijen wat hij indt van Kerstmis. Uitkomst: kalkoen Bahara is er tegen. Want... (de Volkskrant, 16-12-2017, door Hassan Bahara):
  Ironie en humor als glijmiddel voor racisme

... Kerstmis is racisme. En Kerstmis is ...:
  Alt-right: wat is het ...

... alt-right oftewel: "HITLER!!!", ": HOLOCAUST!!!", "ANNE FRANK!!!".
    En kalkoenen wonen in ...
   ... heilige huisjes als gelijkheid en diversiteit ...

En altright probeert de heilige huisjes van gelijkheid en diersiteit :
   ... en diversiteit onderuit te halen

"DOODSLAG!!!". "MOORD!!!". "HITLER!!!". ": HOLOCAUST!!!",. "ANNE FRANK!!!".
    Waarna de rest even hoogst voorspelbaar is, en deze redactie geïnspireerd werd tot de volgende samenvattinjg, genoteerd in Termen, kort :
  Privilege
Als in "wit privilige" - 1: term aanduidende dat gekleurde of niet-westerse immigranten niet mee kunnen komen in de westerse maatschappij. 2: Term waarmee gekleurde immigranten, vooral van de Afrikaanse komaf, de blanke bevolking proberen het bloed onder de nagels vandaan te halen vanwege nummer 1. 3: Term die aanleiding is voor het ontstaan van "Ëuropa voor de blanken"-bewegingen, ten einde van de onderpresterende, dure, racistische en beledigende gekleurde immigranten verlost te worden.

Oh nee, het is toch geen samenvatting, Het is alles dat aan het verhaal van kalkoen Haatbaardje vooraf is gegaan: de komst van achterlijke en barbaarse immigranten uitleg of detail uit het Midden-Oosten en Afrika, hun waanzinnige onderpresteren uitleg of detail , de eropvolgende jaloerse en wraakzuchtige scheldpartijen uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail , en nu de opkomst van mensen die genoeg hebben van dit weerzinwekkende gedrag van moslims en negers, en nu zich openlijk durven uitspreken verlost te willen worden van deze beledigende barbaren. Met of zonder haatbaardjes.
    En dat is allemaal ...:
  Een klein maandje terug hingen aan de pilaren van de Hoge Brug in Maastricht plots A4'tjes met de tekst 'It's okay to be white'. ...
    Op het eerste gezicht lijkt de actie vooral een flauwe puberstreek van internettrollen. Maar dat is een onderschatting van het ernstige karakter van alt-right. Want dit is wat alt-right in een notendop werkelijk inhoudt: bloedserieus racisme ...

Kennelijk heeft Haatbaardje niet door dat die term "racisme" ondertussen door dit soort gebruik alle kracht heeft verloren. Bij GeenStijl gebruikt men de uitdrukking "Naturlijk ben ik een racist ..." en de racisme-klagers persifleert men met "Ies rassies".

Eindelijk durft men in Nederland een bijeenkomst te organiseren over zaken over als immigratie met deskundigen die niet volledig en uitsluitend bestaat uit aanhangers van de vrije immigratie en ander gestoorden al dan niet uit de universitaire wereld. Het veroorzaakt meteen ophef bij de linksfascisten zoals die van de Volkskrant uitleg of detail , en aan de vooravond ervan hebben ze iemand op één van de hoofdgasten afgestuurd. En degene die ze gestuurd hebben, is de held van IS hoewel hij dit zelf natuurlijk ontkent. Hassan Bahara, natuurlijk (de Volkskrant, 19-01-2018, door Hassan Bahara):
  'Links moet inbinden, of we krijgen een catastrofe'

Jordan Peterson is de held van alt-right ...

Zoals al gezegd: Hassan Bahara is de held van de koppensnellende jihadi's van IS.
    Wie is dan Jordan Peterson? Deze meneer:
  Vijftien maanden geleden leidde Jordan B. Peterson (55) nog een kalm professorsleventje aan de Universiteit van Toronto. Dat veranderde toen hij in september 2016 een drietal YouTube-filmpjes online zette waarin hij van leer trekt tegen universiteiten die geen degelijke wetenschappers meer zouden afleveren, maar 'ideologisch gedreven activisten' die aan identiteitspolitiek doen en het 'blanke westers patriarchaat' afschilderen als het grote kwaad. ...

Oftewel: Jordan Peterson is iemand die constateert dan de maan van steen is, in plaats van groene kaas.
    Maar die dus per definitie heel erg fout is, want ...:
  Vanavond spreekt Peterson in Rijswijk maar liefst tweeduizend Nederlandse fans toe over immigratie.

En kennelijk is hij daar niet voor de volle 100 procent voor (het onderwerp komt verder niet voor in het interview dat eigenlijk uitsluiend gaat over identiteitspolitiek, dat wil zeggen: datgene dat Hassan zo nadrukkellijk zelf belijdt.
    Met als enige ander belangrijk onderwerp, dat uit de kop:
  Volgens Peterson bestaat zijn aanhang (onder wie 300 duizend Twitter-volgers en 600 duizend YouTube-abonnees) voor meer dan 80 procent uit jonge, blanke mannen die zich in de hoek gezet voelen door beschuldigingen over hun bevoorrechte positie.
    Hoewel hij er niks mee te maken zegt te willen hebben, heeft Peterson ook veel fans binnen alt-right, ...

U hoort met uw ideeën thuis in kringen van alt-right, zeggen uw critici.
...
Toch sympathiseren veel mensen uit de alt-right-beweging met u.
...
Waarom horen we u dan niet net zo van leer trekken tegen die witte identiteitspolitiek als tegen de identiteitspolitiek van wat u neomarxisten noemt?
...
Niet op de universiteiten misschien, maar daarbuiten is witte identiteitspolitiek toch wel aan een opmars bezig?
...
Waarom is het aan links om ervoor te zorgen dat anderen niet radicaliseren?
...
Is het niet tijd voor een handreiking naar 'extreem-links'?
...
Heeft u niet gewoon moeite met minderheden die zich tegen uitsluiting verzetten en hun rechten opeisen?
...

Oftewel:  "Ik Hassan Bahara, immigrant en dus hartstochtelijk voorstander van vrije immigratie en als moslim van vooral voorstander van de immigratie van de hele moslim-populatie naar Nederland en de erop volgende invoering van het kalifaat, ben een uiterst gematigd persoon, en u die daar tegen is, is een ultra-gevaarlijke rechts-extremist die ons een nieuwe holocaust brengt".
    Tja, dat krijg je ervan als iemand die veel aanhang bij IS heeft maar zelf zegt geen IS-aanhanger te zijn, aanneemt bij je krantje, en ze daar vervolgens loslaat op de Nederlandse bevolking. Dit ook krijg je daarvan:
  Links moet zich dus gedeisd houden uit angst voor geweld?
'Links moet ophouden met zijn identiteitspolitiek. Of anders de consequenties aanvaarden.'

Ophouden met identiteitspolitiek, anders wordt er geschoten?
'Als je doorgaat met het spelletje van identiteitspolitiek, dan zul je de samenleving polariseren. En dat loopt uit op een catastrofe.'

Waarom is het aan links om ervoor te zorgen dat anderen niet radicaliseren?
'Omdat links het fanatiekst is in het spelletje van de identiteitspolitiek.'

En als het even niet kan, zoals nu, hoe noem je dan je die identiteitspolitiek die dus doodgewoon niet links is maar het diep-bruinste rechts of misschien beter fel-groenste islamitisch, niveau nazisme:
  Heeft u niet gewoon moeite met minderheden die zich tegen uitsluiting verzetten en hun rechten opeisen?

Je noemt jezelf een "minderheid die zijn rechten opeist". Zoals IS dat deed in Irak en Syrië, en de islam over de hele wereld waar ze een minderheid vormen tot ze de meerderheid zijn waarna ze de minderheid alle rechten ontzeggen .
    Het commentaar van GeenStijl uitleg of detail is samen te vatten in één enkel woord dat ze ook gebruikten: "Hassan Sahara"
    Hassan Woestijnideoloog die ons woestijncultuur en woestijn-burgeroorlog komt brengen.
    Die trouwens ook nog deze terminologie durft te gebruiken:
  Tussenstuk:
Een immoreel rechts onderonsje?

Na de revolutie wordt dit soort immoreel islamitisch tuig dat ons immoreel durft te noemen collectief het land uitgezet.


Naar Haatzaaien, allochtoon , Allochtonen, vijfde colonne , of site home .   

 

9 aug.2016