WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Multiculturalisme, cultuurverraad: Leo Lucassen aangehaald

4 mei 2016

Leo Lucassen is, in combinatie met zijn door ideologie ingegeven zeer gevaarlijke verdediging van de islamitische immigratie, populair bij iedereen die ook sterk voor de islam en islamitische immigratie is. De hele politieke-correctheid dus. Hier een wat voorbeeldjes:


Uit: Joop.nl, 13-01-2016. uitleg of detail

De Wereld Draait Door encore

Leo Lucassen schuift aan om te vertellen hoe het écht zit met de criminaliteitscijfers onder migranten

Waar het de redactie van De Wereld Draait Door een dag eerder nog een uitstekend idee leek om Sywert van Lienden en Youri Albrecht fact-free over de vluchtelingenproblematiek te laten praten, en dan vooral toch ook hoe die onderbelicht is terwijl je werkelijk geen krant kunt openslaan zonder dat het over vluchtelingen gaat, kozen ze vandaag voor een echte deskundige. Te gast was Leo Lucassen, hoogleraar Migratiegeschiedenis aan de Universiteit van Leiden en directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, om alle onzin van een dag eerder vakkundig te corrigeren.


Red.:   Het islam-extremsitisch Joop.nl bevindt zich in heyt kamp van Leo Lucassen. Of andersom, natuurlijk.   
    En nog erger:


Uit: Joop.nl, 14-01-2016, door Francisco van Jole - eindredacteur Joop uitleg of detail

Bezint eer ge benoemt

Het is niet oké om Keulen te gebruiken om een hele culturele minderheid af te schrijven

...    Er is bezwaar tegen die misdaden te betrekken op alle anderen met zo’n achtergrond. En het een gaat in de hysterie van het debat steeds gepaard met het ander, dat is wel duidelijk. Hoe besmettelijk en gemakzuchtig dat denken is, toonde Sywert van Lienden in DWDD. De toch redelijk slimme kerel ging plots de grootste ongefundeerde onzin verkopen omdat hij zo graag wilde benoemen. De volgende dag moest deskundige Leo Lucassen ingevlogen worden om de schade te herstellen.     ...


Red.:   Tot het kamp behoort ook islam-maniak Francisco van Jole. Een krijser van het allerergste nazi-niveau.
    En nauwelijks minder erg: de dreinende dikkleuter Asha ten Broeke die de term "wetenschapsjournalist" te schande maakt:


Uit: De Volkskrant, 15-01-2016, column door Asha ten Broeke, wetenschapsjournalist

Calm. The. Fuck. Down.

Tussentitel: Waarschijnlijk ging het in Keulen niet om vluchtelingen maar N-Afrikaanse bendes

...    Sywert van Lienden: nog zo iemand die beter eerst wat tot rust had kunnen komen. Dinsdag schoof hij aan bij De Wereld Draait Door om over massa-aanrandingen te praten. Daar kwam hij met statistieken die zouden aantonen dat één op de twintig vluchtelingen een zedendelinquent is. Dit cijfer bleek pure fictie; iets dat de Leidse hoogleraar Leo Lucassen de volgende dag kundig kwam uitleggen.
    Lucassen vertelde ook over een studie naar asielzoekers die in de jaren negentig naar Nederland kwamen: zij bleken niet crimineler dan vergelijkbare Nederlanders. Maar zelfs dit nuchtere feit bracht Van Lienden niet tot CTFD-achtige zenheid. Hij noemde deze beste wetenschappelijke benadering van de werkelijkheid 'op zichzelf al een politieke keuze' en sprak van 'wegredeneren', terwijl het moest gaan over 'de schaduwzijde van de migratie'.    ...


Red.:   In de statistieken van Lucassen natuurlijk niet de leden van de Mocro-maffia en generatiegenoten, want die staan te boek als "Nederlanders"... Alles is geoorloofd ter bestrijding van het bestaan van  'de schaduwzijde van de migratie'.
    En de Volkskrant kon natuurlijk Lucassen niet minder steunen dan Joop.nl dat had gedaan:


Uit: De Volkskrant, 15-01-2016, rubriek Top & Flop, door Haro Kraak

De mediaweek in Top & Flop

Tv-hooligan Maxim & een flinke uitglijder van Sywert

Zet u schrap voor tv-hooligan Maxim Hartman en laat Sywert van Lienden alsjeblieft zijn mond houden.
...
Sywert van Lienden ontpopte zich deze week tot de Justin Bieber van het publieke debat: je bent jong, ambitieus en onnozel, en voor het oog van de natie doe je domme dingen. Daarna zeg je sorry, eerst zachtjes en daarna hard, in een liedje, of in het geval van Sywert: live op tv.
    Op dezelfde plek waar hij dinsdag asielzoekers, journalisten en andere bevolkingsgroepen onterecht en feitenvrij beschuldigde, de studio van De Wereld Draait Door, zat politiek commentator Sywert woensdag weer. ...
    ... En toen was daar de wetenschapper, Leo Lucassen, die meteen met een informatiebombardement liet zien waarom wetenschappers niet altijd lekkere tv opleveren.


Red.:   Dat informatiebombardement, oftewel het noemen van vele zaken, is om te voorkomen dat één van die zaken meer dan zeer oppervlakkige aandacht krijgt, dat wil zeggen, om te voorkomen dat onthuld kan worden dat het leugens zijn.


Naar Cultuur, multiculturalisme, cultuurverraad , Cultuur, multiculturalisme ,  Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .