WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Culturele gelijkheid, creolen: presteren, sociaal, data-mining

Er zijn op deze website al meerdere verzamelingen die laten zien dat zwarten maatschappelijk onderpresteren op bijna alle of alle maatschappelijke parameters uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail . Maar die verzamelingen zijn gemaakt met mensenhand, en onderhevig aan de vraag "Is dit objectief verzameld?"

Nu zijn er twee mogelijke weerleggingen: het aantonen van vervalsing van het gepresenteerde gegevens, en het geven van factoren waarop de zwarten wel beter presteren dan andere culturen.

Het eerst is per definitie een taak voor andere partijen dan deze redactie, en het tweede heeft deze redactie sinds 2005 al voorgelegd aan degenen die het onderpresteren tegenspraken. In de vorm van "Geef eens een voorbeeld van voordelen van de multiculturele samenleving en couscous en buikdansen ken ik al". Expliciet slaande op moslims, maar natuurlijk even geldig voor de zwarten.

Een enkele keer is de vraag ook door anderen gesteld, en tot nu toe is er geen antwoord gekomen. Geen enkel. Nul reacties of antwoorden.

Hier volgt een directer bewijs van de objectiviteit van het gestelde.

Ooit min of meer bij toeval is ontstaan de sociaal-wetenschappelijke techniek van "data mining" uitleg of detail : het bestuderen van sociologische gegevens die verzameld zijn voor een andere doel dan die van het betreffende onderzoek. Met het archetypiche voorbeeld dat van de New Yorkse parkeerboetes (de Volkskrant, 16-08-2006, door David Brooks (The New York Times)):
  Een cultuur verander je niet van buitenaf

Diplomaten in New York scoren een hoop onbetaalde parkeerbonnen, maar niet iedereen scoort ze in hetzelfde tempo. Volgens de economen Raymond Fisman en Edward Miguel verzamelen diplomaten uit landen die hoog genoteerd staan op de corruptie-index van Transparency International gigantische aantallen bonnen, terwijl diplomaten uit landen die laag genoteerd staan er haast geen krijgen.
    In de jaren 1997-2002 kreeg de vertegenwoordiging van Koeweit bij de Verenigde Naties 246 parkeerbonnen per diplomaat. Ook diplomaten uit Egypte, Tsjaad, Sudan, Mozambique, Pakistan, Ethiopië en Syrië gingen enorm vaak in de fout. Maar diplomaten uit Zweden, Denemarken, Japan, Israel, Noorwegen of Canada kregen nooit een bon.
    De diplomaten hoefden geen boete te betalen voor foutparkeren, dankzij hun diplomatieke onschendbaarheid. Maar de mens wordt ook gevormd door culturele en morele normen en waarden. Als je een Zweed bent en je ziet een plekje pal voor een brandkraan, dan ga je daar niet staan. Je bent nu eenmaal Zweed.   ...

Wat hierop onbedoelde wijze bewezen werd, is wat anders op lastige manier te bewijzen is: niet-westerse culturen zijn corrupter dan westerse. En er kan zelfs een schattenderwijze sterkte aan het verschil gegeven worden: het is een kwestie van "zeer veel meer" - minstens een factor 5. 

Dit resultaat gaat regelrecht in tegen de ideologie van "De Gelijkheid der Culturen", en het werd dan ook niet verder verspreid in de wetenschap en de rest van de maatschappij, via de media. Naast dit aanvankelijke bericht verspreid vanwege haar curiositeitswaarde.

Voor de specifieke toepassing hier, de vergelijking van de zwarte met de westerse of blanke cultuur, geldt dus, als eerste deelresultaat: de zwarte cultuur is zeer veel corrupter.

Dit voorbeeld van data-mining was destijds niet door deze redactie vastgelegd, en kwam pas vier jaar later weer boven water, bij een internetzoektocht op de term "data mining". Hier de aanleiding voor de zoektocht, weer naar aanleiding van een ander artikel (academischeboekengids.nl, opgeslagen 19-08-2010  , door Ben Vollaard, universitair docent aan de Universiteit van Tilburg):
  Waarom Egyptenaren vaker foutparkeren dan Denen

In New York kunnen diplomaten parkeren waar ze willen. ...

Enzovoort. Een herhaling van de resultaten van het toen al vier jaar oude onderzoek. Maar hier stond ook een ander onderzoek, dat de auteur haalde uit Colonialism and Modern Income. Islands as Natural Experiments, Review of Economics and Statistics 91/2 (2009, 245-262) van J. Feyrer en B. Sacerdote:
  Om een voorbeeld te geven: voormalige koloniën doen het vaak beter dan hun niet-gekoloniseerde buurlanden. Blijkbaar profiteren landen van hun koloniale erfenis, bijvoorbeeld in de vorm van infrastructuur en bestuursapparaat. Maar een andere verklaring voor hetzelfde resultaat is ook mogelijk. Koloniale mogendheden kozen de landen uit met de meeste grondstoffen, goede toegang tot zee en andere gunstige kenmerken. Deze landen doen het dankzij dergelijke gunstige condities nog altijd relatief goed; de koloniale tijd heeft daar niets mee te maken.
    ... Het onlangs verschenen ‘Colonialism and Modern Income’ van James Feyrer en Bruce Sacerdote is een mooi voorbeeld van sociaalwetenschappelijk onderzoek ‘nieuwe stijl’. In dit artikel vergelijken de auteurs de economische groei van een groot aantal eilanden, waaronder de Comoren en de Bermuda-eilanden. De kolonisten lieten sommige eilanden links liggen omdat deze door de heersende zeewinden niet of nauwelijks per zeilschip te bereiken waren. Het verschil tussen wel of niet gekoloniseerde eilanden zat dus niet zozeer in hun aantrekkelijkheid, maar in de vraag of men ze goed per schip kon bereiken. Dankzij het slimme onderzoeksontwerp is de relatief hoge economische groei van voormalige koloniën maar op één manier te verklaren: door de koloniale erfenis.

Met als een extreem voorbeeld de Caribische zwarte staat die het langst zwart bestuur kent en dus de minste westerse invloed: Haïti uitleg of detail (de Volkskrant, 20-10-2016, door Marjolein van de Water):
  Haïti, toonbeeld van een mislukte staat

Orkanen komen vaker voor in de Cariben, en andere natuurrampen ook. Maar telkens weer is het Haïti dat er niet in slaagt op te krabbelen. Hoe komt dat?


Ruim twee eeuwen geleden zag het er nog rooskleurig uit voor Haïti, het
enige land ter wereld dat is ontstaan dankzij een succesvolle
slavenopstand. Eind 18de eeuw maakten de uit Afrika geïmporteerde slaven
korte metten met de tirannieke Franse plantagehouders, en in 1804 was
Haïti het eerste onafhankelijke land van Latijns-Amerika en de Cariben.

De vraag in de ondertitel is een voorbeeld an "De Gelijkheid der Culturen": men wil doodgewoon niet weten dat de oorzaak ligt in de zwarte cultuur.

En ook dit onderzoek bevestigt dus,op meer ruwere schaal: de blanke culturen functioneren veel beter dan de zwarte.

Deze voorbeelden gaan over geografisch gescheiden gevallen. De meer relevante vraag is of het ook geldt wanner de twee culturen gaan mengen, oftewel: voor de zwarte immigranten in de westerse cultuur. De met dit doel gemaakte verzamelingen geven al aan dat dit wel zo is  uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail . De vervolgvraag hier is: blijkt dit ook uit het objectievere data-mining onderzoek?

Hier dus wat meer voorbeelden van data-mining zoals toegepast op het functioneren van zwarte immigranten, haar resultaten, en de reacties erop.

Als eerste wat voorbeelden van een tussenvorm: het data-minen op google, of een andere zoekmacine. Men dient natuurlijk wel te beginnen met een neutrale term, of twee elkaar tegensprekende termen te gebruiken en die uitkomsten te vergelijken.

Het eerste onderzoek is naar een bekende vorm van anti-sociaal gedrag: plunderen. Het zou, volgens "De Gelijkheid der Culturen", bij alle etnieën even vaak moeten voorkomen. Hier is de uitslag gebruik maken van de Engelstalige zoekterm looting:

Voornamelijk zwarten.

Een enigzins vergelijkbare tegenterm bij "plundering" is die van "samenwerking", in zoiets als het gezamenlijk uitvoeren van een maatschappelijke taak, zoals zichtbaar aan de bij te pas komende "rijen". Daarvan is elders een verzameling gemaakt uitleg of detail . Te zien: voornamelijk blanken.

De uitkomst van het eerste sociaal-wetenschappelijk experiment aangaande cultuur van zwarte immigrnaten, over het sociale gedrag: zwarten scoren sterk minder dan blanken.

Een nog directere vergelijking geeft het volgende specifieke geval van het voorgaade: de brandstichtingen en plunderingen in de Engelse hoofdstad Londen in 2011. De eerste zoekterm is "london riots" - hier is het beeld:

Voornamelijk zwarten (bekijk desnoods de beelden in meer detail - of doe zelf even de zoekactie - of bekijk Creolen, plunderen uitleg of detail nog een keer).

Neem nu dezelfde sociale situatie, dat wil zeggen: de Engelse hoofdstad Londen in ongeveer hetzelfde tijdsgewricht, en neem de sociale tegenhanger: het opruimen na de rellen. De gebruikte zoekterm is "london riots cleanup". Hier is het beeld:

Voornamelijk blanken (beter: uitsluitend blanken op het stelletje na op één van de foto's).

Dit tweede sociaal-wetenschappelijk experiment aangaande cultuur van zwarte immigranten, over het sociale gedrag, bevestigt de uitkomst van het eerste: zwarten scoren sterk minder dan blanken.

Het derde sociaal-wetenschappelijke onderzoek, is op de sociaal-psychologische factor van "samenwerking" - samen met doorzettingsvermogen want dit soort factoren gaat vaak deels samen. Het gekozen terrein: de muziek. Als eerste een vorm waarin de gevraagde samenwerking relatief klein is: de jazzmuziek - zoekterm "musicians jazz":

Voornamelijk zwarten.

Dan een muziekvorm waarbij relatief meer samenwerking (en doorzettingsvermogen) nodig is: de klassieke muziek. De zoekterm: "musicians classical":
 

Voornamelijk blanken. Nauwelijks een gekleurde. Geen zwarte.

Dit derde sociaal-wetenschappelijk experiment aangaande cultuur van zwarten, over de factor "samenwerking", heeft dezelfde uitslag als de eerste twee: zwarten scoren sterk minder dan blanken.

Deze werkelijkheden dringen natuurlijk op een niet te stuiten manier ook door tot de geest van de politiek-correcten, de aanhangers van "De Gelijkheid der Culturen". Wat men doet ter compensatie is daar waar men ook maar enigszins de mogelijkheid is, is zwarten "op het schild hijsen". In een positief licht stellen. Met overdadig veel optredens in populaire teleisieprogramma's zoals De Wereld Draait Door, zie dit data-mining-onderzoek met de zoekterm: "dwdd zangeres":

 
 

Ongeveer 1 op de 3 zwarten, met op de hele bevolking iets als 3 op de 100.
    En met overdadig veel optredens in reclames (GeenStijl.nl, 31-07-2017, door Pritt Stift uitleg of detail):
  ... het is anno diversitus 2017 en de reclamenegers zitten tegenwoordig werkelijk overal (en terecht, laat dat duidelijk zijn). We noemen oa: bij Albert Heijn, bij HEMA, bij Kruidvat, bij Bavaria, bij Specsavers, bij Trouw, bij de PVV. Geen fatsoenlijk bedrijf/organisatie maakt nog een een commercial zonder negerts, want voor je het weet, krijg je de kaartwapperende kwetsbrigades op je af en dalen de beurskoersen als snowflakes voor de tropenzon. Er schijnt zelfs zo'n schreeuwend tekort te zijn aan reclamenegerts dat er schepen bij de Libische kust varen om ze op te halen (ff uitzoeken of dit klopt - red). ...

Hier de bijpassande plaatjes:Met het volgende tegenvoorbeeld, waarmee het artikel begon, inclusief de kop:
  GeenStijl Checkt: "Er zitten alleen maar blanken in Apenheul-commercials"

 
Op internet gaat het gerucht dat er Apenheul-commercials bestaan met louter blanke mensen en roomwitte kindertjes erin. Dat is raar, want het is anno diversitus 2017 en de reclamenegers zitten tegenwoordig werkelijk overal ...
    Maar die reclamefiguranten van kleur zitten dus niet in de Apenheul-reclamespotjes. Aldus duidelijk te zien in de video's die in het bezit zijn van GeenStijl FactCheck. Kortom: de op internet vigerende bewering "alleen maar blanken in Apenheul-spotjes" beoordelen wij dan ook als GROTENDEELS WAAR. Duiden waarom er louter blanke dames en heren in Apenheul-spotjes zitten, mag u lekker zelf doen. Succes!

En in televisie-series zijn de zwarten natuurlijk ook nooit de boeven en altijd de detectives.

Het ergst is dit in de Engelstalige gebieden, met voorop natuurlijk Amerika (in detective-series ongeveer 1 op 3). Hier wat specifieke gevallen die deze redactie opmerkte: op Discovery Channel, op 12 maart 2017 tussen 22h30 en 23h00, een documentaire over de opbouw van het universum, met een neger als topwetenschapper. En het is niet Neil Degrasse Tyson. Die domineert National Geographic.
    Op National Geographic (Nederland, 18-03-2017, 23h00): Air Crash Investigation over vlucht Air Asia 8501: één van de twee Indonesische of Maleisische piloten is een neger ... Neusvleugels zo breeeeeeeeed ...
    BBC1, 19 maart 2017, dienstmededeling van de BBC na afloop van de reguliere zondaguitzending van het uiterst populaire "antiek"-programma Bargain hunt uitleg of detail : "De BBC is op zoek naar deelnemers uit de Londen". Wat ze bedoelen is dit: "De BCC is op zoek naar zwarten". En andere gekleurden. Want Bargain hunt is zo wit als een laken, en ze kunnen het deelnemerschap niet manipuleren zoals dat van The great British bake off (met een hoofddoek die natuurlijk wint) want je moet jezelf opgeven ...
    National Geographic, Air Crash Investigation, over vlucht American Airlines 191, in Nederland op 20-03-2017, om 21h30. Een recente remake van een oude aflevering. Eén van de testpiloten is een donkerbruine neger ... Mogelijk maken ze die remakes (het origineel is veel leuker) om de cast "diverser" te maken ... En maak daar maar "vermoedelijk" van ...
    National Geographic, Air Crash Investigation, Nederland, 29-03-2017, vanaf 18h00, over vlucht TANS Peru 204: één van de NTSB-medewerkers is een volzwarte neger regelrecht uit the hood.

Dus maar eens gaan data-minen. De term "Test pilot" bleek hopeloos ... Geen zwarte te bekennen. Hier is het resultaat voor "african test pilot" ("african" is de meest politike-correcte term voor "zwarte" in Amerika):

Tja: het ruime merendeel van de zwarte testpiloten is blank ... Of een vliegtuig. Of een antiek iemand met een snor... Of veel mensen aan een tafel ...

Of op een technisch hoger niveau, bij een persbericht naar aanleiding van het succes het succes van de NASA-missie naar Pluto genaamd "New Horizons":

NASA-medewerkers. Geen zwarte te bekennen.

Dit als voorbeeld van de wat algemenere stelling: op het gebied van de techniek is de zwarte cultuur nog veel onderpresterender dan op de sociale aspecten.
    Dat heeft een "technische" verklaring: bij dit soort technische beroepen komt er nog een factor in het spel naast het sociaal functioneren. Als beide een 1:10 verhouding geven, wordt de combinatie 1:100 - ongeveer het resulaat dat men ziet in de data-mining plaatjes. Die tweede factor is nog veel verbodener dan de eerste (intellectueel presteren uitleg of detail ).

De laatste set gegevens zijn een zeer helder voorbeeld van het algemenere geval: overal waar men de deelnemers-samenstelling kan manipuleren, presenteert men een overdadige hoeveelheid zwarten. Overal waar dat niet kan, daalt het aantal zwarten exponentieel naar nul zodra de eisen wat zwaarder worden.

Deze resultaten, die van data-mining-achtig onderzoek, begonnen dus na rond 2010 wat meer naar buiten te komen. Met tegelijkertijd ook meer de protesten en andere vormen van weerstand tegen de werkelijkheid van de ongelijkheid der culturen. Hier een voorbeeld (CNN, 02-07-2015):
 

De kop vertaald: "Google gaat raciaal beledigende fotoherkennings-software haastig repareren".
    Hier wat groter het eerste beeld in het bericht met het beledigende resultaat:
 

De foto met het vriendinnetje krijgt de omschrijving toebedeeld van "gorilla". En constateert de vriend verontwaardigd ... :
 

"Het is alleen bij de foto's met haar erbij dat het gebeurt" ...
    Het is volkomen duidelijk waarom het alleen gebeurt met dat vriendinnetje erbij: de foto's van dat vriendinnetje vertonen contouren die sterk (genoeg) overeenkomen met die van een gorilla.

Dat is vervelend en pijnlijk, maar gewoon waar. Het is ook de reden dat je geen zwarten ziet (GEEN!) in een nauurhistorisch museum zoals Naturalis in Leiden. Die gelijkenis. Hier dus vastgesteld door een patroonherkennings-programma dat zich totaal onbewust is van welke context dan ook, en alleen pixels bekijkt en waar ze in het frame van de afbeelding staan. Van heel veel afbeeldingen. En dan de overeenkomsten zoekt.

Oftewel: als Google "haastig" gaat corrigeren, gaat het de objectieve waarneming "corrigeren". Oftewel: falsificeren. Want wat is de reden dat je president George Bush met groot succes mocht vergelijken met een chimpansee, en president Barack Obama absoluut niet: Barack Obama is (half) zwart en zwarten lijken inderdaad meer op chimpansees dan blanken uitleg of detail .

En dat "corrigeren" is men nu dus bezig te doen voor alle andere vormen van data-mining (Joop.nl, 28-05-2017 uitleg of detail ):
  Vechten tegen racistische algoritmes

Algoritmes worden, mede door de digitalisering – of beter: automatisering – van de samenleving, steeds belangrijker. De wiskundige reeksen worden voor alles gebruikt waar automatisering bij komt kijken. Dat de reeksen derhalve neutraal moeten zijn, is iedereen het wel over eens. Maar, zo waarschuwt Joy Buolamwini, onderzoeker aan het MIT Media Lab en oprichter van Algorithm Justice League, dat zijn ze niet. ...


Een keiharde leugen. Wiskundige reeksen zijn net zo niet-neutraal als stenen. Vermoedelijk is er door de zwarte andere terminologie gebruikt om de uitkomst te bestrijden. Die uitkomst is niet neutraal, want de werkelijkheid is niet neutraal - gezien vanuit politiek-correcte en gekleurde ogen.
  Buolomwini kwam de werking van de vooroordelen op het spoor in haar werk met gezichtsanalysesoftware. De software kon haar gezicht maar niet detecteren, omdat de mensen die het algoritme hadden gecodeerd, geen rekening met haar huidskleur en gezichtsstructuur hadden gehouden.

Een leugen. Patroonherkenning wordt niet vooraf ingeprogrammerd, maar gaat via neurale netwerken en die wordt de herkenning aangeleerd.
    En kijk-er-de-kijk: een reageerder bij Joop.nl, geen wetenschapper maar iemand met gezond verstand en een greintje praktijkervaring, heeft het probleem door:
  GeenSJW – 28 mei 2017 at 23:01
Dacht ik vroeger ook altijd. Als ik de beelden terug kijk van mijn bewakingscamera’s dan is mijn vrouw (Hindoestaans) minder goed herkenbaar dan ik (blank). Ik dacht altijd dat dat kwam omdat een -even bot gezegd, maar met haar toestemming- donker oppervlak nu eenmaal minder licht reflecteert en details dus ook minder zichtbaar zijn.

Inmiddels weet ik anno 2017 wel beter, het heeft niks met natuurkunde te maken: Ik heb gewoon 4 racistische beveiligingscamera’s hangen. Of het is de recorder die bewust discrimineert, dat moet ik nog nader uitzoeken.

Zelfs bij Joop.nl waren de reacties grotendeels van deze ironische soort.
    Maar natuurlijk durft er in de zalen waar de zwarte mevrouw haar leugens debiteert, niemand op te staan en tegen die zwarte mevrouw te zeggen: "Mevrouw, u liegt. U weet net zo goed als ik dat die programma';s alleen met bits werken, die geen enkel benul hebben van welke menselijke intepreatatie dan ook. Als u denkt dat dat wel kan en gebeurt, gaat u dan eerst maar eens een goed werkend vertaalprogramma schrijven".

Maar dit soort vervalsing van de werkelijkheid is volkomen normaal in de Engelstalige wereld, waar "De Gelijkheid der Culturen" de kracht heeft van een volkomen vanzelfsprekende Wet. Geen natuurwet, maar een Goddelijke Wet. Hier verwoord in de op deze leest geschoelde politiek-correcte Engelse krant The Guardian (guardian.com, 28-05-2017, door Ian Tucker uitleg of detail ):
  'A white mask worked better': why algorithms are not colour blind

When Joy Buolamwini found that a robot recognised her face better when she wore a white mask, she knew a problem needed fixing
...
Thinking about yourself ,,,?
If we’re thinking likely probabilities in the tech world, black women are in the 1%. ...

Dus zich totaal onbewust an het feit dat niemand maar dan ook helemaal niemand een zwarte tegenhoudt om te gaan werken in de tech world. De voornaamste barrières zijn die van intelligentie en doorzettingsvermogen.

En belangstelling, maar dat is een functie van de voorgaande twee. Dus maar weer eens wat data-minen met plaatjes (de Volkskrant, 06-12-2017):

Hier al zichtbaar, maar nog beter op de originele foto: de zwarte score qua aanwezigheid van de volkomen voor alle publiek open beurs voor technische ict-snufjes is nul. En dit geldt voor al dit soort evenementen.

Dit is allemaal van een op het sociaal-wetenschappelijke vlak onovertrefbare pijnlijkheid. De weerstand tegen het data-minen neemt dat ook zeer snel toe. In politiek-correcte media wat bijna hetzelfde is als de media. En de Volkskrant heeft er al uitgebreid blijk van gegeven volkomen bereid te zijn de wetenschap op te geven ten gunste van de politieke-correctheid uitleg of detail (en de rest is vermoedelijk niet beter). Hetgeen blijkt uit twee opeenvolgende artikelen - van de eerste moet de kop even worden overgeslagen (de Volkskrant, 14-04-2017, door Bard van de Weijer):
  Kunstmatige Intelligentie (kortweg AI, artificial intelligence) leert zichzelf 'menselijke' taken uit te voeren door enorme hoeveelheden data door te ploegen. Door AI eindeloos te laten gamen, leerde het zichzelf zonder gebruiksaanwijzing Space Invaders. En door dezelfde systemen enorme corpussen tot wel 850 miljard woorden te laten analyseren, leren ze de context van woorden herkennen en ontstaat iets wat lijkt op taalgevoel. ...

Op zijn minst al sterk overdreven. Voer maar een tekst in in zo'n vertaalprogramma. De woorden kloppen vaker dan een jaar terug (schrijvende begin 2018), maar de betekenis nog steeds zelden en uitsluitend door toeval:
  ... Moderne chatbots kunnen hierdoor steeds beter conversaties houden die lijken op hoe een mens dat doet.
    Soms gaat het enorm mis ... AI-systemen die hun kennis baseren op gewonemensentaal ...

Chatbots zijn een futiele toepassing ervan -  we raken steeds eerder van de ict-werkelijkheid.
  ... Soms gaat het enorm mis ... AI-systemen die hun kennis baseren op gewonemensentaal ...

En al die voorgaande van-het pad-afleidingsmanoeuvres waren nodig voor deze conclusie: AI-systemen die menselijke gegevens analyseren doen het niet goed. Want ...:
  AI-systemen hun kennis baseren op gewonemensentaal, ontwikkelen veelal dezelfde impliciete vooroordelen als wij. ...

Met meteen de clou van de bedoeling van dit verhaal: dat 'impliciete vooroordelen' is politieke-correcte vaag- en vervalstaal voor "discriminatie van gekleurden".
    En welk discriminatie? Dit: de dsicrimiantie dat er nauwelijks zwarten zijn op de universiteit, bijoorbeeld. Die AI-software telt alle studerenden aan de universiteit op, voegt daar oor dit soort onderzoek de afkomst bij (zelf of ouder geboren in Suriname) en concludeert "Er zijn weinig zwarten aan de uniersiteit". En de Volkskrant noemt dat 'impliciete vooroordelen'.
    En de bron van dit artikel is nog erger:
  ... Dit ontdekten onderzoekers van onder meer de universiteit van Princeton in een studie die donderdag verscheen in Science. ...

De Engelstige wereld waar dit soort dingen dus normaal zijn. Lieden die hun eigen culturele stereotypen loslaten op onbeïnvloedbare getallen:
  ...  in Science. Daaruit blijkt dat culturele stereotypen hardnekkig voortleven in AI-systemen die op grote schaal worden gebruikt.

Ernstig. Laten we eens een paar voorbeelden bekijken. Eerste voorbeeld:
  ... AI kan net als mensen positieve en negatieve verbanden leggen tussen woorden. Zo worden bloemen veel plezieriger ervaren dan insecten en worden muziekinstrumenten positiever gewaardeerd dan wapens. ...

Nou, dat doet dat AI-systeem dus uitstekend - met insecten heeft de mensheid ietwat mindere ervaringen dan met bloemen, en dat andere spreekt voor zich... 2-0 voor de AI. De vooroordelen zijn oordelen gebleken.
    Derde voorbeeld:
  Maar uit eerder semantisch onderzoek bleek dat Europees-Amerikaanse namen vaak veel positiever worden beoordeeld dan Afro-Amerikaans klinkende namen.

Met welk 'Maar' gesuggereerd wordt dat het systeem hier dus faalt. Oftewel: men gaat hier er al van uit dat dat oordeel van ongelijke waarde onjuist is. Oftewel: men heeft hier al "De Gelijkheid der Culturen" geïntroduceerd en gebruikt dat als criterium om de uitslag te beoordelen.
   Een denkfout of retorische truc genaamd "petitio principii" of cirkelredenering of in het wat toepasselijkere Engels "begging the question": het stoppen van het antwoord in de aannames.
    Wil je het echt zeker weten, dan verzamel je op nog wat andere manieren nog wat andere cijfers, en als je dat doet, cijfers verzamelen omtrent etnie en sociaal-culturele factoren, dan blijken die negatieve vooroordelen over het Afro-Amerikaanse en algemeen-zwarte functioneren gewoon keihard te kloppen uitleg of detail .
    Maar de ontwerpers van AI-systemen zijn meestal sociaal-wetenschappelijk-achtigen. Oh nee: bedoeld wordt de gebruikers ervan - sociaal-wetenschappelijk-achtigen kunnen niets creatiefs. En sociaal-wetenschappelijk-achtigen hebben andere oplossingen voor systemen met goede regels die dingen produceren die niet overeenkomen met hun vooroordelen. Neem dit Nederlandse voorbeeld:
  'Deze studie is belangrijk om inzicht te krijgen hoe AI bestaande al dan niet impliciete vooroordelen overneemt', zegt taaltechnoloog Florian Kunneman van de Radboud Universiteit, die niet betrokken is bij het onderzoek.    ...
    ... 'Of het systeem moet duidelijk maken hoe het tot een keuze gekomen is.'

Pardon ... Als de regels vooraf zijn vastgesteld en neutraal bevonden, is als bekend hoe het AI-systeem tot zijn keuze is gekomen.

Zoals dus dat AI-onderzoek dat je doet naar de mate van coöperativiteit van mensen, door te kijken naar parkeerovertredingen en of ze die overtredingen betalen. Moet je wel mensen nemen die de vrijheid hebben om die boetes niet te betalen: diplomaten. Daarvan zitten er bijzonder veel in New York, dus je laat het AI-systeem een onderzoek doen naar het coöperative karakter van mensen bij het betalen van parkeerboetes onder diplomaten in New York. Eenzovoort...

Maar zulk neutraal data-mining onderzoek levert dus zeer ongewenste resultaten.  Nummer één: de ontkennning van "Alle Culturen zijn Gelijk en Gelijkwaardig", en ten tweede van "Arme dus gekleurde culturen zijn arm omdat de mensen daar lief en sneu zijn". Dus wat doe je dan:
  ... zegt Kunneman. 'Dus is het zaak te letten op vooroordelen.' Dat kan door een soort equalizer te zetten op de resultaten, waardoor een negatieve bias ... wordt gecorrigeerd.

Hoe zit het dus volgens deze menswetenschapper: "Het idee dat diplomaten uit arme dus gekleurde landen minder coöperatief zijn, is ongunstig voor mensen uit gekleurde landen, dus een vooroordeel. Vooroordelen moeten bestreden worden. Dus als de uitkomst negatief is voor mensen uit gekleurde landen, moet het onderzoek daarvoor worden gecorrigeerd worden zodat mensen uit gekleurde landen hetzelfde scoren als die uit niet-gekleurde landen".

En dit wordt dus voortdurende erger (de Volkskrant, 30-12-2017, door Bard van de Weijer):
  Kwalijke denkpatronen

New York wil foute algoritmes gaan weren. Software die groepen burgers discrimineert of buitensluit, mag niet langer draaien op de stadscomputers. ...

Die term 'buitensluit' vertelt alles al ... 'Buitensluiten' is een actie, en die software onderneemt absoluut en helemaal niets. De eerste fase van de vertaling luidt: "Software die er toe leidt dat groepen burgers buitengesloten worden ... '.
    Dan de tweede vertaling: in combinatie met 'buitensluiten' wordt er in de maatschappelijke praktijk maar twee groepen burgers gebruikt, en dat zijn niet de Amish, de Joden, de Aziaten, enzovoort. De enige twee groepen die gebruikt worden in combinatie met 'buitensluiten' zijn, in Amerika, de latino's, maar met enorme afstand op nummer één: de zwarten.
    Dus na de tweede vertaling luidt de eerste helft van de zin: "Software die ertoe leidt dat mensen zwarten gaan buitensluiten ..."
    Dan de derde vertaling. Want kennelijk gaan mensen dus buitensluiten, dat wil zeggen: ze deden het eerst niet maar door de uitkomsten van de software gaan ze het wel doen.
    Nu is het absurde veronderstelling dat mensen andere mensen gaan buitensluiten op grond van positieve eigenschappen van die andere mensen. Dus de vertaling luidt nu: "Software die negatieve eigenschappen oplevert over zwarten en ertoe leidt dat mensen zwarten gaan buitensluiten ..."
    Hè hè ... Eindelijk een zinvolle en dus redelijk complete vertaling van dat halve zinnetje - opleverende de volgende hele zin:
  New York wil foute algoritmes gaan weren. Software die negatieve eigenschappen oplevert over zwarten en ertoe leidt dat mensen zwarten gaan buitensluiten , mag niet langer draaien op de stadscomputers.

En dat is een begrijpelijke uitspraak.
    En een zwaar racistische en totaal anti-wetenschappelijke en anti-rationele uitspraak. Een direct gevolg van het Joodse ideologie van "De Gelijkheid der Culturen". Want uit volgt dat geen enkele cultuur negatiive eigrenschappen heeft - in die vorm een Absolute dus totaal onzinnige uitspraak maar wat men natuurlijk bedoelt is dit: "Geen enkele cultuur heeft negatieve eigenschappen ten opzichte van de westerse cultuur".
    En de stad New York gaat nu software aanpassen die aangeeft dat die negatieve eigenschappen er wel zijn.
    Maar toch gaat dat lastig worden:
  ... steeds meer software die besluitvorming ondersteunt, is gebaseerd op neurale netwerken. Dit soort zelflerende programmatuur is geneigd menselijke onhebbelijkheden over te nemen, blijkt uit wetenschappelijke studies.

Een gore leugen, dat laatste: die software is net zo "menselijk onhebbelijk" als de software die leert om menselijk handschrift te herkennen: het enige dat die software doet, is het herkennen van patronen. Als die patronen overeenkomen met "menselijke onhebbelijkheden" dan zijn "menselijke onhebbelijkheden" geen "menselijke onhebbelijkheden", maaar "werkelijk bestaande onhebbelijkheden".
    Maar ook hier is natuurlijk nog vertaling nodig. Dat "menselijke onhebbelijkheden" is natuurlijk weer vervalste taal voor "discriminatie", waarvan er vele vormen zijn, maar met in de maatschappelijke praktijk staat met enorme afstand op de eerste plaats: "etnische discriminatie",  en dat met weer zo'n zelfde enorme afstand: "discriminatie van zwarten".
    Oftewel, wat de stad New York gaat doen, is het volgende:
  Dus is het goed dat New York gaat controleren of de spulletjes uit Silicon Valley een beetje fatsoenlijk gemaakt zijn. De vraag is alleen of het gaat lukken. Het blijkt vaak een kwestie van toeval als wordt vastgesteld dat software 'verkeerde' besluiten neemt. Kijk maar hoe lang het heeft geduurd voor de sjoemelsoftware van Volkswagen aan het licht kwam en hoe lastig het blijkt om andere verdachte dieselautofabrikanten aan de schandpaal genageld te krijgen.

Lachen! De sjoemelsoftware van Volkswagen heet sjoemelsoftware omdat er met de software gesjoemeld werd om een uitslag te geven die overeenkwam met de wensen van de fabrikant. En wat de New Yorkse elite wil doen, is software maken die de niet meer werkelijkheid aangeeft, maar er mee sjoemelen zodat ze overeenkomt met de wensen van de New Yorkse elite. De New Yorkse elite gaat sjoemelsoftware maken.
    Hier is de reden: de laatste vijf burgemeesters van New York waren: een Jood, een zwarte, een Italiaan, een Jood, en iemand getrouwd met een zwarte.
    Tja, dan wil je absoluut helemaal niets horen over een eventueel zwart onderpresteren, of een onderpresteren van welke niet-westerse etnie dan ook ...

Wat zijn meest navrante uiting tot nu toe heeft gevonden in het natuurlijk eveneens Engelstalige Canada, waar een multiculturalisme-ideoloog, ene Justin Trudeau, gekozen is tot premier (campusreform.org, 23-10-2017, door Toni Airaksinen, New York Campus Correspondent uitleg of detail ):
  Prof: Algebra, geometry perpetuate white privilege

•Gutierrez worries that algebra and geometry perpetuate privilege because "emphasizing terms like Pythagorean theorem and pi" give the impression that math "was largely developed by Greeks and other Europeans."
    ...

In deze koppen staat eigenlijk alles al. Hier nog wat uit de tekst:
  Further, she also worries that evaluations of math skills can perpetuate discrimination against minorities, especially if they do worse than their white counterparts.

Oftewel: de professor in de algebra wil stoppen met het geven van cijfers voor wiskunde, omdat zwarten er minder in presteren. En dat dus heel veel minder, want anders hoef je er niet een heel boek over te schijven.
    Hoe kan iemand met een wetenschappelijke of rationele opleiding op zo'n volkomen absurde gedachtengang komen? Ongetwijfeld een enorme rol speelt dit:
  ... Gutierrez encourages aspiring math teachers to develop a sense of “political conocimiento,” a Spanish phrase for “political knowledge for teaching.”    ...

De auteur is een latino-vrouw. Oftewel: iemand uit een een gekleurde groep, die solidair is met andere gekleurde groepen. Gekleurde groepen die als geheel (sterk) onderpresteren en zich daardoor minder voelen. Waar geen blanke iets aan kan doen behalve door zelf minder te gaan presteren. Hetgeen hier is wat expliciet gevraagd wordt: geef geen cijfers dus geen algebra meer, want dat is zo sneu voor de gekleurden.

Wat dit allemaal laat zien is dit: de aanwezigheid van onderpresterende gekleurde immigrantengroepen zoals zwarten en wat mindere mate latino's (in Amerika) en moslims (in Nederland en Europa) is in combinatie met de Joodse dus eveneens slechts ingevoerde ideologie van "De Gelijkheid de Culturen", een groot gevaar voor objectieve, neutrale, techniek. En niet alleen voor objectieve, neutrale techniek, maar ook voor objectieve, neutrale wetenschap en van de rationaliteit van de westerse cultuur.

De wetenschap en techniek van de informatie-verzameling en -verwerking levert dus voor het overleven van de mensheid twee essentiële resultaten. Nummer 1:
  De sociaal-maatschappelijke achterstanden van niet-westerse culturen op westerse zijn vrijwel geheel of uitsluitend gebaseerd op inherente zwakheden van niet niet-westerse culturen, hier de zwarte.

Nummer 2:
  De combinatie van de aanwezigheid in een westers land of cultuur van gekleurde, onderpresterende immigranten tezamen met de aanwezigheid van de Joodse ideologie van "De Gelijkheid der Culturen", is een dodelijk gevaar voor die westerse cultuur en beschaving.Naar Sociologische krachten , of site home .

 

1 jan.2018