WERELD & DENKEN
 
 

Allochtonen, haat: personen

21 mei 2016

"Allochtone woordvoerders zijn haatzaaiers" ... Dat is, volgens de geadresseerden, een beledigende uitspraak, waarvoor je dientengevolge enig bewijs moet aanleveren.

Gelukkig is dat uiterst simpel. Je begint gewoon met het opstellen van wat criteria, en kijkt vervolgens wie er al dan niet voldoet aan die criteria.

Het eerste en meest subjectieve criterium is te kijken naar uiterlijk - en wat direct opvallend gedrag. Dat waren de criteria voor het lijstje genoemd bij Allochtonen, haat, beelden uitleg of detail : figuren als Rabbae, Appa, Salaheddine, Azarkan, Ouali, allemaal type "booslim", wekken bij het zien al haat op. En eigenlijk geldt hetzelfde voor Bouazza (H.), Halal-Meiden, Özdil, de Al-Jaberi's, enzovoort, en (andere kleurnuance) Afriyie, Gario, Esajas, enzovoort als "boosneger" - en ga zo maar door.

Maar toch willen we het ook wat objectiever formuleren, dus hier die criteria - ten eerste: het gebruik van "we" als het duidelijk is dat men het gekleurde zelf en de gekleurde eigen groep er niet bij betrekt, wat het geval is bij alle veroordelende uitspraken met of over "we" (zelfkritiek bij deze groepen is een paarse zwaan). Merk op: dit betreft al ruim over de helft van de woordvoerders, zo niet meer.

Ten tweede: Alle andere generalisaties over Nederlanders, in combinatie met veroordelingen ven generalisaties van allochtonen door Nederlanders. Dat laatste houdt automatisch in alle gebruik van termen als "wegzetten", "uitsluiten", "achterstelling" enzovoort. En dus natuurlijk ook alle gebruik van "discriminatie", en na gebruik van "racisme" weet je zeker dat je maken hebt met hatende zwartjes of hatende geitenneukers (de eigen cultuur is veel racistischer uitleg of detail ).

Nu hebben we al bijna 99 procent te pakken. Het maken van een lijstje dat er niet onder valt, is oneindig veel simpeler. Said El Haji, Fidan Ekiz ... Uhhhhh ... Die bekeerde terrorist Tighadouini ... (al een half dozijn keer in de media bij gebrek aan alternatief). En een of andere schrijver in Amsterdam (NEEEE!!! Niet Benali ... Hater met hoofdletters).

Enfin, zie het lijstje hiernaast.


P.S.
Over hun aantal in dit tijdsbestek, mei 2016 (de Volkskrant, 28-05-2016, ingezonden brief van Josephine Bersee, Hongkong):
  Nederland is echt niet zo racistisch

... Overigens vraag ik me af hoeveel stukken ik nog moet lezen van succesvolle Nederlanders van buitenlandse afkomst die beweren dat je als Nederlander van buitenlandse afkomst niet succesvol kunt zijn in Nederland.

Heel veel en snel stijgend, dus.

En nog een exemplaar uit nog onverdachter kring en nog helderder taal (de Volkskrnat, 04-03-2017, ingezonden brief van  Masoumah Hosseini, Lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland, VVD-woordvoerder Bestuur & Middelen / Werkgroep Europa):
  Nederland heeft mij met open armen ontvangen

Wie de kranten leest en naar de televisie kijkt, krijgt de indruk dat jongeren van een andere afkomst in Nederland ernstig worden gediscrimineerd. Ze zouden geen kansen krijgen en er niet bij horen. Sommige politici doen alsof ze namens al die jongeren kunnen spreken. Ik kan dat niet. Maar ik kan wel mijn eigen verhaal vertellen.

Mijn ervaringen met Nederland zijn namelijk totaal anders. Ik ben niet in Nederland geboren. Ik kwam hier als 15-jarige vluchteling uit Afghanistan, als 'eerste generatie'. Mijn leven hier begon vanaf nul. Een nieuw land, een nieuwe taal, een nieuwe cultuur en nieuwe normen en waarden. Ik moest gaan meedoen in de samenleving, een andere keuze was er niet.

Die samenleving heeft mij met open armen ontvangen. Ik heb in die vijftien jaar nooit het gevoel gehad te worden gediscrimineerd. Mensen zien dat ik mijn best doe. Voor mij is dat de normaalste zaak van de wereld, maar het wordt ontzettend gewaardeerd.

Ik heb altijd versteld gestaan van de mogelijkheden die Nederland je biedt. Waar in de wereld krijg je zó veel kansen om een succes te maken van je leven? Ik kan hier vrij en veilig over straat. Ik word hier gelijkwaardig behandeld. Ik word hier gestimuleerd om een eigen mening te vormen en die ook uit te spreken.

Ik heb hier gestudeerd, gewerkt en een bedrijf opgericht. Ik ben de politiek ingegaan en ben nu lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Ik heb mijn kansen gegrepen. Kansen die ik in mijn geboorteland nooit zou hebben gekregen. Kansen die er voor álle Nederlanders zijn, wat je afkomst ook is. Maar je moet er wel zelf voor werken. Je moet uit je comfortzone komen en ervoor gaan.

Tegen jonge Nederlanders met een migratieachtergrond wil ik graag zeggen: laat je niet aanpraten dat je zielig bent. Als je zelf werkt aan je dromen, dan kunnen ze in Nederland uitkomen. Ik heb het gedaan. Jij kunt het ook!

Met deze correctie: het 'laat je niet aanpraten dat je zielig bent' zal voor bijna de gehele betreffende populatie vervnagen moeten worden door "praat jezelf niet aan dat je zielig bent".


Naar Allochtonen, haat , of site home