WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Racisme: de niet-blanke versies

21 mei 2008

Het is eigenlijk allemaal zo bekend, voor wie de ogen er niet welbewust sluit: racisme is een universeel en vooral niet-blank verschijnsel. Hier toch een paar voorbeelden van het niet-blanke racisme - die in haar heftigheid de blanke varianten vrijwel altijd verre overtreft (voor het speciale geval van het Joodse racisme, zie hier ):


Uit: De Volkskrant, 16-05-2008, van verslaggever Iñaki Oñorbe Genovesi

Pikzwarte migrant valt buiten de boot

Dominicanen sluiten hun ogen voor de discriminatie van migranten uit Haïti

De Dominicaanse chauffeur kijkt moeilijk als hij hoort waar hij heen moet rijden. Zijn gezicht betrekt zelfs als hij hoort wie de geïnterviewde is. ‘Sonia Pierre is een onruststoker. Die vrouw maakt problemen waar ze niet bestaan.’
    De donkere voorvrouw van Mudha, de beweging voor Dominicaans-Haïtiaanse vrouwen, is dergelijke reacties wel gewend. Pierres boodschap van raciale uitsluiting en discriminatie in de Dominicaanse Republiek past niet in het beeld dat de meeste Dominicanen in het buitenland willen uitdragen. Het kan investeerders en toeristen afschrikken om naar het Caribische eiland te komen.
    Volgens Pierre (44) sluiten ze de ogen voor het feit dat de Dominicaanse samenleving al jaren bewust onderscheid maakt op basis van huidskleur. ‘De Dominicanen zien zichzelf niet graag als gekleurd, laat staan als zwart. Daarbij ontkennen ze niet alleen hun Afrikaanse afkomst, maar ze doen echt alles om een verkleuring van hun samenleving tegen te gaan. ’
    Voornaamste slachtoffers hiervan zijn de honderdduizenden pikzwarte migranten die vanuit het straatarme buurland Haïti illegaal werk komen zoeken in de Dominicaanse suikerrietplantages, de bouw en de wegenbouw. Hun werk- en leefomstandigheden zijn erbarmelijk, hun rechten zeer beperkt. En met een beetje pech worden de Haïtianen over de grens gezet voordat ze zijn uitbetaald.
    Maar ook de ruim 800 duizend Haïtianen die al tientallen jaren in de Dominicaanse Republiek wonen en hun hier geboren kinderen – die vaak geen enkele band met Haïti hebben – zijn het mikpunt van willekeur en discriminatie.   ...


Uit: De Volkskrant, 20-05-2008, Guardian, Reuters, AP

Migranten Z-Afrika vluchten massaal

Ten minste 22 immigranten gelyncht door bendes in townships | Vreemdelingen krijgen schuld van werkloosheid, gebrek aan huizen en criminaliteit.


Niemand in de sloppenwijk Cleveland kent de namen van de vijf verbrande en in elkaar geslagen dode mannen. Zimbabwanen zouden het zijn, maar zelfs dat is niet zeker. Dat het buitenlanders waren, staat echter buiten kijf, buitenlanders die de banen, huizen en Vrouwen innamen. En dus werden ze door de bendes gedood. Andere buitenlanders, vele honderden, werden verjaagd uit Cleveland, een township ten zuiden van Johannesburg.
    'Het is spijtig dat er mensen gedood werden', zegt een jongeman die zichzelf PK noemt. 'Maar ze moesten gaan. Ze horen hier niet. Laat ze teruggaan naar Zimbabwe en hun eigen problemen oplossen. We hebben hier zelf al genoeg problemen.'
    De overlevende buitenlanders zijn Cleveland ontvlucht. Samen met zeker tienduizend buitenlanders uit andere wijken hebben ze bescherming gezocht bij kerken en politiebureaus.
    Het geweld was maandag nog niet afgenomen. In en rondom Johannesburg, waarbij de afgelopen week 22 mensen zijn omgekomen en honderden gewonden vielen, heeft de politie gisteren 250 arrestaties verricht. Ook schoot ze met rubberen kogels op bendes ~lie het gemunt hebben op de immigranten en hun huizen en winkels.
    De onlusten begonnen vorige week maandag in de township Alexandra, ten noorden van Johannesburg. Boze inwoners uit arme wijken beschuldigen immigranten uit Afrikaanse buurlanden van het inpikken van hun banen en huizen en de groeiende criminaliteit. De buitenlanders, vooral afkomstig uit Zimbabwe, Mozambique en Malawi, werden belaagd door gewapende bendes en uit hun huizen verjaagd. Het geweld breidde zich snel uit naar andere plaatsen in en rondom de Zuid-Afrikaanse hoofdstad. Vrouwen zijn verkracht, huizen en winkels beroofd en in brand gestoken.   ...


Red.:   Het leidt geen enkel twijfel dat als de moordende partij blank zou zijn geweest, de meest verschrikkelijke beschuldigingen van racisme en andere terminologie onmiddellijk uit de kast zou worden gehaald.
    En volgens deze normen, zijn deze gebeurtenissen in Zuid-Afrika natuurlijk ook racisme van het zuiverste soort - al was het maar omdat op televisie ook werd uitgelegd dat dit ook stammenverschillen betreft.


Uit: Leids universiteitsblad Mare, 12-03-2009, column door Rosanne Hertzberger

Nepbommengordel

Ik vier Poerim in de wijk Florentine in Tel Aviv. ...
    Buiten trekken stromen jokers, verpleegsters, katten met snorharen, pinguïns met zwemvliezen, en grote groepen duivels, magere Heinen en heksen sloom langs het raam van het café. ...
    Dit is geen historische reis voor mij. Toen de wielen van ons vliegtuig de landingsbaan van Ben Gurion airport raakte had ik geen bijzonder memorabele gedachtes over ‘het Heilige land’ of ‘een zoektocht naar joodse identiteit’ of wat hoofdpersonen in zionistische romans allemaal zoal niet denken. Dit is een vakantie, naar een gewoon land, met een wisselkoers, een reisgids en een taalbarrière.
    Maar toen ik door de indrukwekkende aankomsthal liep, en de gigantische geairconditionde shopping mall zag, voelde ik een vreemd soort trots. Een irrationele trots, op de opbouw van dit land, het financieren, het irrigeren, het bewonen, het verdedigen. Dat gevoel is sindsdien niet meer weg gegaan.
   Ik was nog nooit in een land waar joden in de meerderheid zijn. De enige andere keer dat ik joods leven op straat zag was in Parijs, in de Rue de la Rosette. Het was op een doordeweekse ochtend, ook met Poerim. Een groepje ultra-orthodoxe mannen danste verkleed als Mexicaan of piraat. Ze leken dronken te zijn, schopten woest hun benen in de lucht en vielen elkaar continue in de armen. Talloze toeristen stopten om filmpjes te maken. Gekke, gekke joden.
    ‘Ha, de joden in de meerderheid?’ De piraat haalt zijn neus op. ‘Voor hoelang het duurt dan.’ Een lang betoog volgt. Over de bedreigingen van het voortbestaan van Israël. Over Iran en de atoombom. En over Hamas. Als die iets sterker worden, komen de Qassams hier in Tel Aviv neer. ‘Ze willen ons de zee in drijven, dat weet je toch? Dat mag je nooit vergeten.’ Zijn woorden dringen niet tot me door, of ze deren me niet. Door het raam zie ik duizenden Israeli’s Poerim vieren en ik kan mijn trots niet onderdrukken.


Red.:   Vul voor het woord "joods" het woord "blank" in, en je hebt een kans dat je in het gevang belandt.


Uit: VARAgids, nr. 18-2009, column door Paul Witteman

Racisme

...   De zelfbenoemde hofnar van de publieke opinie, Prem Radhakishun verdedigde voor BNR de provocerende stelling dat Nederland beter af zou zijn met een zwarte minister-president. Zijn redenering kwam er kort geformuleerd op neer dat blanken met een koloniaal verleden in de genen, niet in staat zijn een multiculturele samenleving vreedzaam te besturen. Dat moot gebeuren door mensen die in een smeltkroes zijn opgegroeid. Hij verwees naar het succes van Obama in de Verenigde Staten. Maar hij ging een stap verder door te beweren dat een zwarte samenleving, zoals in Zimbabwe en Zuid-Afrika, juist meer baat heeft bij een blanke leider. Hij ontkende niet dat zijn betoog racistische elementen bevatte, maar, zo zei hij, het doel heiligt de middelen.   ...


Red.:   Het succes van Obama betekent dat een zwarte minister-president goed is. Als dat een juiste vorm van redenatie is, dan bewijst het falen van Mugabe dat een zwarte minister-president juist waardeloos is. En hetzelfde voor Omar el-Bashir, en al die andere oplichters en moordenaar die het continent bevolkt hebben en bevolken uitleg of detail . Dus het verhaaltje van Prem is gewoon racisme.
     In het hoofdartikel is het boek van Robert Vuisje (met ervaringen uit zijn eigen leven) al behandeld. Hier voor de volledigheid nogmaals de discriminerende uitspraken van niet-blanken onderling:


Uit: Volkskrant weblog, 20-09-2009, door Bregje Buitenwijk

Alleen maar nette mensen

Dat is de titel van het boek van Robert Vuijsje. ...
    Ik geef u een paar citaten uit het eerste hoofdstuk:
  ... Turken zijn boos op Marokkanen omdat die hun een slecht naam geven.

Om dezelfde reden zijn Surinaamse negers boos op Antillianen. Ook dragen Antillianen te veel goud, spreken ze geen Nederlands en zijn ze dom. Alle lelijke slaven werden op Curaçao uit de boot gezet. De mooie slaven mochten doorvaren naar Suriname.

Volgens Antillianen denken Surinamers altijd dat ze elite zijn.
...
Surinaamse negers vinden dat Surinaamse Hindoestanen kapsones hebben.

Hindoestanen vinden negers lui en dom.
...
Stadsnegers zeggen dat bosnegers achterlijke inboorlingen zijn.
...
Negers denken iedere dag aan de slavernij. Behalve negers denkt niemand ooit aan de slavernij.
...
Surinamers en Antillianen vinden dat Afrikanen ruw zijn, en onbeschoft en te zwart. Ze dansen raar en ze wonen met twintig mensen op een flat. Afrikaanse mannen zijn verkrachters.
...
Het zijn niet alleen Turken – alle mensen die ze allochtoon noemen zijn boos op Marokkanen, omdat die hun een slechte naam geven.

Marokkanen zijn boos op iedereen.   ...


Red.:   Kortom: "discrimineren" en "racisme" vindt je bij blanken en bij niet-blanken, maar bijna niet-blanken het meest.
    Van wat later een bevestiging van één van de genoemde gevallen:


Uit: De Volkskrant, 23-02-2010, van verslaggever Stieven Ramdharie

Geen spijt van Surinames eerste coup

Interview Badrissein Sital, Laurens Neede | De revolutionaire vlam is niet gedoofd bij de oud-sergeanten die in 1980 de macht grepen.

...   Sital (63), voorstander van een op Cuba gerichte koers na de coup: ‘Ik ben niet teleurgesteld of gefrustreerd over wat er in dertig jaar is bereikt. Het brengen van eenheid in het multi-etnische Suriname, cruciaal voor je ontwikkeling als jong land, was een van onze prioriteiten. Nadat we in 1987 weer de macht overdroegen, is dat afgebrokkeld. En hoe we er nu voorstaan qua nationbuilding: we moeten ons doodschamen. De animositeit, de haat en nijd tussen de bevolkingsgroepen, is nog nooit zo groot geweest. Dat is de meest trieste ontwikkeling.’    ...


Red.:   Of bijvoorbeeld in Marokko:


Uit: De Volkskrant, 02-10-2009, door Greta Riemersma

Zo'n Duits meisje, dat kan nooit goed gaan

Marokko beleefde afgelopen weekeinde een primeur: voor het eerst trad een westerling toe tot de koninklijke familie. Moulay Ismail, een neef van de Marokkaanse koning, trad in het huwelijk met Anissa Lehmkuhl, dochter van de voormalig militair attaché op de Duitse ambassade in Rabat.   ...
    Nog voordat ... roerden voor- en tegenstanders van het huwelijk zich al in de Marokkaanse media. Volgens voorstanders is het prachtig dat de leden van het Marokkaanse koninklijk huis in toenemende mate hun eigen partners kiezen. Tegenstanders wezen erop dat dit nooit goed kan gaan: een Marokkaanse prins met zo'n Duits meisje.
    De koninklijke familie heeft op kritische geluiden geanticipeerd met een verklaring voor de bruiloft, waarin stond dat Lehmkuhl als moslim is opgevoed. Haar ouders hebben zich lang geleden bekeerd tot de islam en leverden zelfs hun Duitse voornamen in. Zij heten nu Omar en Amina Lehmkuhl.


Red.:    Het racisme is daar dus endemisch. En nog wijder verspreid  is het islamitische naam-racisme: je hoort er niet bij met een niet-Arabische naam.
    Dit is al een wat bekender verschijnsel:


Uit: Volkskrant.nl, 02-11-2009, ANP

Allochtoon trouwt liefst met landgenoot

Niet-westerse allochtonen hebben een duidelijke voorkeur voor een huwelijkspartner uit het land van herkomst. Vooral Turken en Marokkanen trouwen liever een landgenoot, die al dan niet in Nederland woont. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag publiceerde.   ...
    Vorig jaar trouwden in Nederland 28.000 mensen die niet in Nederland zijn geboren of getogen. De helft was van westerse afkomst, een kwart kwam uit Turkije of Marokko. Zeven op de tien westerse allochtonen trouwden een autochtone partner, zes op de tien niet-westerse allochtonen huwden een partner uit de eigen bevolkingsgroep.


Red.:   En vergeet daarbij niet dat deze cijfers meestal gedokterd worden door foute definities (van "allochtoon", bijvoorbeeld), en dat men verder ook alles zo gunstig mogelijk voor allochtonen voorstelt. Wat betreft Turken en Marokkanen waren eerdere cijfers meer dat 70 procent, en wat betreft moslims in de buurt van 90 procent die een mede-moslim trouwen.
   Doen blanken dit, dan is het racisme. Dat is het natuurlijk ook voor niet blanken.
    Een standaard-opmerking aangaande racisme bij andere rassen is: "Ooit een Chinees met een neger gezien?". Er is eentje gevonden:


Uit: CNN.com, 22-12-2009, door Emily Chang

TV talent show exposes China's race issue

Lou Jing's mom is Chinese, her dad is African-American
Girl: "When I was young, I didn't feel any different"
Lou Jing's appearance on talent show raises issues of race in China
More than 90 percent of China's population is Han Chinese

It all started with the lure of the glitz, the glamour and the dream of being China's next pop star. But, as with many reality shows, Lou Jing's instant fame came with unanticipated consequences.
   Lou Jing was born 20 years ago in Shanghai to a Chinese mother and an African-American father. According to her mother, who asked not to be identified in this report, she met Lou's father while she was still in college. He left China before their daughter was born.
    Growing up with a single mom in central Shanghai, Lou Jing said she had good friends and lived a normal life. "When I was young, I didn't feel any different," she said.
    But as soon as she stepped into the national spotlight on a Chinese reality television show called "Go! Oriental Angel," Lou Jing became a national sensation -- not necessarily because of her talent, but how she looked.
    "After the contest started, I often got more attention than the other girls. It made me feel strange," Lou said.
    The reality show hosts fondly called her "chocolate girl" and "black pearl." The Chinese media fixated on her skin color. Netizens flooded Web sites with comments saying she "never should have been born" and telling her to "get out of China."
    Lou Jing's background became fodder for national gossip, sparking a vitriolic debate about race across a country that, in many respects, can be quite homogenous. There are 56 different recognized ethnic groups in China, but more than 90 percent of the population is Han Chinese. So people who look different stand out.
  "We lived in a small circle before," said her mother. "But after Lou was seen nationwide, some Chinese people couldn't accept her."
  It has been a shocking ordeal for someone who says she always considered herself just like every other Chinese girl.
    "Sometimes people on the street would ask me, 'Why do you speak Chinese so well?' I'd just say, 'Because I'm Chinese!'" Lou said.    ...


Red.:   Eentje gevonden, en racisme gevonden.
    Een deel van de wereld dat we nog niet gehad hadden:


Uit: De Volkskrant, 04-02-2010, door Cor Speksnijder

'Slachtoffer van racisme' stak zichzelf in brand

Een racistische aanslag die Australië in verlegenheid heeft gebracht en zijn relatie met India onder druk heeft gezet, blijkt geen racistische aanslag te zijn.

Een in Australië wonende Indiase man die zei dat hij in Melbourne slachtoffer was geworden van racistisch geweld, heeft dit verhaal volgens de politie verzonnen nadat hij zichzelf per ongeluk had verwond.
    De 29-jarige Jaspreet Singh, die in financiële moeilijkheden verkeerde, wilde begin dit jaar zijn auto in brand steken om verzekeringsgeld op te strijken. Singh hoopte op die manier 11.000 dollar (een kleine 8.000 euro) in zijn zak te kunnen steken.
    De brandstichting ging niet volgens plan en Singh liep brandwonden op aan gezicht, armen en borst. Tegenover de politie verklaarde hij te zijn aangevallen door vier mannen die hem tegen de auto hadden gedrukt en brandbare vloeistof over hem hadden gegoten. Een van de aanvallers zou hem in brand hebben gestoken.
    Maar deskundigen op het gebied van brandstichting en medici stelden vast dat Singhs verwondingen niet waren te rijmen met zijn verhaal. Woensdag werd hij voor een rechter geleid wegens het afleggen van een valse verklaring.
    Het voorval speelde zich af in een periode dat de verhouding tussen India en Australië al gespannen was door een reeks gewelddadigheden tegen Indiërs in Melbourne en Sydney. Die incidenten werden breed uitgemeten in de Indiase media.
    Autoriteiten in New Delhi riepen Australië op Indiase burgers beter te beschermen, Indiase studenten gingen in Melbourne de straat op, duizenden Indiërs zagen af van een studie overzee. ...
    De regering in Canberra veroordeelde het geweld, maar drong er tegelijkertijd op aan te wachten met oordelen totdat er meer duidelijk zou zijn over de motieven achter het geweld. De politie twijfelde er namelijk aan of er altijd sprake was van racistische daden. Indiërs zouden een gemakkelijk doelwit zijn voor ‘gewone’ criminelen.
    Een Indiër, van wie het verbrande lijk in december werd gevonden langs een weg in New South Wales, blijkt evenmin in handen te zijn gevallen van racisten. Voor zijn dood zijn inmiddels drie Indiërs in staat van beschuldiging gesteld.   ...


Red.:   Indiërs die anderen beschuldigen van racisme ... Vraag Indiërs maar eens over wat ze vinden van moslims, dat wil zegge: Pakistani. En als immigranten is er nauwelijks een groep die zich zo gesloten houdt - kijk maar in Suriname.
    Het racisme in de strengere landen van de Arabische wereld is bekend genoeg. Maar ook in het veel matiger geachte Libanon is het wat betreft niet pluis - de auteur of auteurs publiceren op hun wegvloog berichten uiten over Ethiopië:


Uit: Volkskrant weblog, 27-01-2010, door Ethiopian Times

Lebanese who had lost loved ones was yelliing at the Ethiopian women - Witness

Many in Lebanon were mourning the 83 victims of Ethiopian Airlines Flight 409, which crashed five minutes after take off on Monday after catching fire and plunging into the sea.
    The flight, carrying 90 passengers, was heading for the Ethiopian capital of Addis Ababa.
    Mebrat was one of many Ethiopian migrant workers in Lebanon that rushed to the airport to find out if members of their community were on board.    ...
    According to Mebrat, when she other women arrived to the airport they saw Lebanese who had lost loved ones yelling at the Ethiopian women who were also mourning the deaths of their friends.
    “It was horrible, they were blaming us. I mean we also lost people. You know also during 2006 war many Lebanese were lashing out at the Ethiopian community and suspecting us of being with Israel and America. Why do they treat us like this? We are human beings,” she adds. “Honestly, at first I was happy when I heard that only Lebanese died because of the way the Lebanese abuse and mistreat domestic workers in this country and many of the Lebanese on the plane were actually business people who steal from Africa.”
    Throughout the night on Sunday into the early hours of Monday fierce storms continued to rattle Lebanon. The power would flicker on and off, thunder and lighting was raging and one individual in Ethiopia commenting on the Ethiopian news site Nazret had this to say:
    “I know my question is too simplistic but if it is weather related who is responsible for giving the take off clearance in such dangerous conditions?”
    Last night, Lebanese television confirmed the deaths on board including fifty-seven year-old Afif Krisht who was returning to his business in Angola. ...
    ...in an interview on Lebanese television, Defense Minister, Elias Murr, accused the pilot of not following take-off instructions from the control tower.
    “A command tower recording shows the tower told the pilot to turn to avoid the storm, but the plane went in the opposite direction,” Murr said on local Lebanese television.
    “We do not know what happened or whether it was beyond the pilot’s control.”
    Ethiopian officials, addressing the press in the capital of Addis Ababa, were quick to confirm that the captain of Ethiopian Airlines was a two-decade veteran pilot with the company.
    “They cannot speak bad about our airlines. This is only a way to keep placing blame on us,” Mebrat says. “Our planes are the best in all of Africa.”
    Like many of the Lebanese who live and work in Africa to provide a better life for their families, the Ethiopian women, mainly employed as housemaids, were escaping poverty and high unemployment for what they thought would be greener pastures in Lebanon.
    However, upon their arrival, many are subjected to abuse, confinement and conditions akin to abuse. Already several cases of migrant domestic workers committing suicide on a weekly basis have surfaced in the local Lebanese press.
    “It so sad to hear about the loss of life. Especially, the domestic workers who deserved a break from the hard life they endured in Lebanon. Hopefully some will make it!” says Ethiopian national Alena.
    There are more than 20,000 Ethiopian migrant workers in Lebanon. According to members of the Lebanon’s Ethiopian community, many of the women who were travelling on Monday were recently released from prison, others had escaped abuse by their employers and some were returning home after completing their three-year contract.
    “My cousin, Tigist Shakur 35, spent a year working as a maid in Lebanon and decided to return to Ethiopia because of abuse by her employers,” says Tewodros Abdisa. “We are still hoping to hear that she is alive.”


Red.:   Een heel boek vol aan wederzijdse beschuldigingen, die duidelijk alleen voortkomen uit afkeer voor elkaars volk. Racisme.


Uit: De Volkskrant, 23-02-2010, door Wim Bossema

Recht vanuit de zwarte Para-buik

Tien jaar na de dood van Edgar Cairo werkt Cindy Kerseborn aan een film over de Surinaamse schrijver, die geen ‘knuffelcreool’ was.

Tussentitel: 'Edgar Cairo heeft ons een spiegel voorgehouden, een zwarte spiegel'

Wie weet er nog wie Edgar Cairo was? Zeker jongeren zegt de naam van die Surinaamse schrijver, tien jaar na zijn dood, niets meer. En toch duurde het niet lang voor de herkenning doorbrak bij negen jongeren met schrijfaspiraties onlangs op een workshop, zegt filmmaakster Cindy Kerseborn.
    Het is de taal, die Cairojaanse versie van het Sranantongo, het Surinaams, met woorden als Damsko (Amsterdam) en poku (muziek), die nu ‘straattaal in de vier grote steden domineert’, zoals vroeger het Jiddisch. Alleen dat woord ‘neger’ dat Edgar Cairo zo graag provocerend gebruikte, dat vonden de jongeren naar. Zoals in het gedicht ‘Negerhout’. Eentje liep zelfs weg bij de workshop. ‘Hij was fel: waarom moet dat?’ Het kostte Kerseborn heel wat overredingskracht hem terug te halen.
   Ze is opgelucht. De rare, speelse taal van Cairo (1948-2000) raakt die jongeren (met een Nederlandse, Antilliaanse, Somalische, Surinaamse achtergrond) gelukkig wel. Ze willen er meer mee. Ze schreven mooie stukken, al was het niet over ‘Negerhout’ maar het andere gedicht: ‘Twee schone pauwen’. Kerseborn: ‘De vrienden die zeiden dat het niets zou worden hebben ongelijk gekregen.’    ...
    Waar haar fascinatie vandaan komt? Het is het ‘negerverdriet’ zoals Cairo het noemde, een vorm van zelfverachting, die hij bestreed. ‘Creolen hebben een afkeer van ‘negerachtige afgoderij, er wordt vaak gezegd: doe niet zo negerachtig.’ Cairo schreef dat je je als zwarte nooit moet verloochenen, moet weten waar je vandaan komt, zelfrespect moet hebben. Hij heeft ons een spiegel voorgehouden, ook een zwarte spiegel; hij was geen rancuneuze man, hij heeft de hand in eigen boezem gestoken.’   ...


Red.:    Neem dit eens: 'Cairo schreef dat je je als zwarte nooit moet verloochenen, moet weten waar je vandaan komt, zelfrespect moet hebben.', en vervang wat woorden: "Cairo schreef dat je je als blanke nooit moet verloochenen, moet weten waar je vandaan komt, zelfrespect moet hebben." Cairo zou meteen van racisme beschuldigd worden.
    We staan voor de finale van het WK. Tijd voor een racistisch artikeltje - Ellin Robles is een archetypisch Surinaamse van creoolse afkomst. Van iedere alinea zijn de eerste paar regels genomen om te laten zien hoe dit artikel steeds verder het moeras in gaat, om uiteindelijk te verzuipen. Waarin wordt aan het einde duidelijk:


Uit: De Volkskrant, 09-07-2010, door Ellin Robles, publiciste

Ik heb nog nooit zoveel blije zwarte mensen gezien voor de tv

Geef de mensen voetbal en bier en alle problemen die de samenleving teisteren, zijn in een klap verdwenen. Geen recessie en werkloosheid meer. Geen vergrijzing die onze welvaart ondermijnt. Geen integratieproblemen. Voetbal verbroedert. ...
    In onze democratische rechtsstaat moet alles transparant zijn. Bij onderhandelingen over een nieuwe coalitie en regeerakkoord moet er altijd een camera draaien. Politici moeten verantwoording afleggen aan het volk dat hen gekozen heeft. Maar niet tijdens het WK als het Oranjeteam het goed doet....
    Politieke commentatoren zijn ‘brodeloos’, sportverslaggevers verdienen genoeg geld om de komende vier jaar een boterham dik te kunnen beleggen. ...
    Heel Nederland zit voor de buis. Gaan we tegen Duitsland of tegen Spanje spelen? Iedereen wil Duitsland. Wij hebben nog een rekening te vereffenen. ...
    Er is nog één kans om deze nationale frustratie te keren. Als onze jongens tegen de Duitsers mogen voetballen en ze verslaan. Al is het maar met één doelpunt meer. Maar ook dat is ons niet gegund. ...
    Hoe verloopt intussen de formatie? ...
    Boeddha leerde ons: alles wat u ziet, is een illusie. Nederland is gelukkig, euforisch, eensgezind, hoopvol, strijdkrachtig en moedig. ...
    We zullen zondag met 10 miljoen Nederlanders naar de wedstrijd Nederland-Spanje kijken. We hopen dat Nederland wint. ...
    Ik mag niet klagen. Ik heb nog nooit weken achter elkaar zoveel blije zwarte mensen gezien voor de Nederlandse televisie. ...


Red.:    Voetbal is niet belangrijk: de zwarte-medemens is hetgeen dat telt. Het niet-blanke  racisme. Wat we te weten komen dankzij de Volkskrant, die zo'n artikel van niet-blanke hand nooit geplaatsts zou hebben.
    Wat meer van Ellin Robles - aanleiding voor de Volkskrant om dit te publiceren is de kabinetsformatie tussen VVD, CDA en PVV:


Uit: De Volkskrant, 12-08-2010, door Ellin Robles

Polderende migrant raakt ontheemd

Integratie in een nieuwe samenleving is een ingewikkeld proces. Goed de taal spreken! Oude tradities kennen: pakjesavond, surprises, rijmgedichten. De verjaardagsvisite: in bijzijn van gasten het cadeau opendoen en enthousiast roepen hoe fantastisch het is.   ...


Red.:   Tsjonge...
    Al deze afschuwelijke zaken kan Ellin Robles zeer simpel ontlopen door terug te gaan naar Suriname, waar gewoontes heersen waar ze geen afkeer van heeft.

  De code van de verjaardag is nog wel uit te leggen aan een nieuwkomer. Pijnlijk wordt het als ik, een migrant die 32 jaar actief participeert in mijn nieuwe land, hoegenaamd niets begrijp van het verloop van de formatie.

Dat actief participeren bestaat, zoals we al gezien hebben, voor een belangrijk deel uit eigen-cultuur-promotie.
  Ik heb, tegen mijn natuur in, mijn halve leven geploeterd om oeverloos in dialoog te blijven, te polderen en mijn lichaamstaal te verbergen omdat dit in Nederland effectief is om je doelen te bereiken.

Nog meer afkeer en redenen om te vertrekken.
  Laaggeletterde moslims zijn lekker op vakantie geweest naar hun armoedige geboortegrond. Bepakt met cadeaus van de Dappermarkt waarmee zij bewijzen hoe geslaagd zij in Europa zijn. ...
    De ramadan is nabij en daarmee het gekoketteer van moslims met hun vroomheid.

Als Surinamer staat het je natuurlijk ook vrij om je uit te laten over moslims op een manier die   voor Nederlanders, blanken, verboden is. Zou Geert Wilders dit zeggen, stond hij vandaag nog voor de rechter.
  Vasten voor en bidden tot Allah, die hen helaas niet zal behoeden voor de haat van Wilders.

Wat je natuurlijk verhult door Wilders de schuld te geven van de haat die je als allochtone groep voelt voor Nederland. Tussen twee haakjes: Ellin Robles heeft of had een column in Het Parool.


Red.:    Wat meer over Ellin Robles


Van: willemzwijgtnietmeer.web-log.nl, 15-03-2008, door Willem uitleg of detail

Het onverbloemde racisme van John Leerdam en Ellin Robles

Hennah Buyne is niet meer, althans, in politiek opzicht dan. R.I.P. Hennah. In de politiek is goed kunnen liegen een vereiste om op de been te blijven. Dat Buyne die kunst niet beheerste pleit in feite voor haar. Was ze na haar leugens over de lesbrief met een mea culpa gekomen was ze nu ongetwijfeld nog wethouder geweest.
    De liegende rechter kwam echter niet verder dan een eufemistisch 'ik heb onhandig geopereerd'. Op een gepaste wijze werd van Buyne afscheid genomen. Haar afsluitende persconferentie leek door de luidruchtige aanwezigheid van publiciste Ellin Robles en cabaretier en subsidietrekker John Leerdam meer op een Surinaamse begrafenis.
    Ongegeneerd werd direct de rassenkaart uitgespeeld. Op hoge toon eisten ze dat Buyne's opvolger van Surinaamse- of Antilliaanse afkomst moet zijn. Alsof afkomst een kwalificatie is. Robles gaf die eis door aan PVDA-fractievoorzitter Manon van der Garde. Leerdam gaat nu nog een stap verder in zijn pogingen zelf wethouder te worden.
    Hij dreigt openlijk met een splitsing van de Amsterdamse PVDA als er geen gekleurde wethouder komt. Volgens de Dikke Leerdam is dat een waarschuwing om Amsterdam te behoeden voor een opstand onder bepaalde leden. Volgens de Dikke van Dale heet dat chantage. De Amsterdamse PVDA fractie moet mijn suggestie maar overnemen.
    Tante Es is een bij de PVDA passende wethouder.


Red.:   Meer over de kwestie van de racistische lesbrief hier uitleg of detail .
    Sterk racistisch zijn ook Hindoestanen, waar ook ter wereld:


Uit: De Volkskrant, 24-08-2010, door Grace Wermenbol

'Little India' ligt in Amstelveen

Indiase bedrijven komen vaker naar Nederland. Daarmee duizenden kenniswerkers uit India.

Hotel Htel in Amstelveen is vanavond dé ontmoetingsplek voor Indiase expats in Nederland. ...
   Ook student Kumar Beella voelt zich hier prima thuis en zou hier graag blijven na het afronden van zijn studie. Toch ziet hij zichzelf niet met een Nederlandse vrouw trouwen. ‘Nederlandse vrouwen zijn leuk om naar te kijken, maar missen de tradities die een Indiase vrouw met zich meebrengt.’ Met een knipoog voegt hij toe: ‘Dat is nog een reden om dit soort avonden bij te wonen.’


Red.:   Vervang het 'Indiase vrouw' maar door "blanke vrouw" uit de mond van een blanke, en je hoort hoe racistisch dit is.
    Weer een heel volk:


Uit: De Volkskrant, 27-08-2010, van correspondent Michel Maas

China woedend op Filipijnen na gijzeldrama

De betrekkingen tussen China en de Filipijnen zijn drastisch bekoeld door het gijzeldrama van afgelopen maandag in Manilla. ...
    Daarbij komt een ander pijnlijk punt voor de Filipino’s: racisme tegen Chinezen. Overlevenden uit de bus zijn ervan overtuigd dat zij het doelwit waren omdat zij Chinezen waren, en ook in Hongkong blijkt die overtuiging te leven. De Chinese ambassade in Manilla heeft de regering daar opgeroepen de Chinezen in het land beter te beschermen.


Red.:    En voor de Filippijnen kan je bij alle landen  in (Zuid-Oost-) Azië invullen: Maleisië, Thailand, Indonesië, overal zijn er sterke anti-Chinese, racistische, gevoelens, die zich met enige regelmaat uiten in plunderingen en moordpartijen.
    Even later een bevestiging aangaande het universele karakter van het Aziatische racisme:


Uit: De Volkskrant, 03-09-2010, van correspondent Michel Maas

'Oorlog' tussen Indonesië en Maleisië

Tussentitel: Minister verkeek zich op sentimenten onder bevolking Indonesië

...   Tussen Indonesië en het buurland Maleisië borrelt een oorlog. Als je Metro Tv moet geloven, is een Indonesische invasie van Maleisië ophanden. De oorlogsstatistieken worden op de televisie al dagenlang afgewisseld met beelden van Indonesische mariniers die met landingsvaartuigen een leeg strand bestormen, beelden van parachutisten die uit een vliegtuig springen, beelden van oorlogsschepen waarop de wapens worden geladen. En zelfs beelden van een toespraak die president Soekarno in 1964 hield voor een menigte vrijwilligers die klaarstonden om tegen het perfide, neo-koloniale Maleisië te vechten.
    De tijden van die konfrontasi van begin jaren ‘60 lijken te zijn teruggekeerd. Woedende Indonesiërs demonstreren dagelijks bij de Maleisische ambassade, verbranden Maleisische vlaggen, en melden zich als vrijwilliger voor de komende oorlog. Twee kantoren van een Maleisische bank zijn zelfs bestormd door een boze menigte en tot sluiting gedwongen. De televisie wakkert dit vuurtje elke dag verder aan, en neemt zelfs Soekarno’s slogan ‘Ganjang Malaysia’, ‘Verpletter Maleisië’ over als motto voor haar nieuwsuitzendingen.
    Het arrogante Maleisië moet een lesje worden geleerd, zoveel is duidelijk. Duidelijk is ook dat de nationale trots van Indonesië is gekrenkt.
    Beide landen ruzieden al vaker. Deze keer gaat de ruzie over de grens tussen Indonesië en Maleisië. Die loopt ergens op zee, maar waar precies, dat is al sinds de stichting van beide republieken omstreden.
    In augustus arresteerde Maleisië drie Indonesische visserijbeambten. De Indonesiërs hadden Maleisische vissers willen arresteren, omdat die volgens hen in Indonesische wateren visten. Maar volgens de Maleisiërs opereerden de Indonesiërs in Maleisische wateren.
    De Indonesische minister van Buitenlandse Zaken Marty Natalegawa regelde de vrijlating van de drie en dacht het grensconflict later aan de onderhandelingstafel op te lossen. Hij verkeek zich echter volslagen op de sentimenten van de Indonesiërs, die een diepe hekel hebben aan Maleisiërs, en een nog dieper geworteld gevoel van nationalisme. ...


Red.:   Terug richting Midden-Oosten:


Uit: De Volkskrant, 28-08-2010, van medewerkster Paulien Bakker

Lot Arabieren laat Koerden koud

De Amerikaanse gevechtstroepen zijn weg. De Koerden nestelen zich nog steviger in het centrum van de macht in Noord-Irak. Daar is vooral de Arabische bevolking de dupe van.

...    De olierijke provincie Kirkuk met de gelijknamige hoofdstad, zo’n 250 km boven Bagdad, ligt op de grens van Arabisch en Koerdisch Irak. In 2003 veroverden de Amerikanen samen met de Koerden Kirkuk. Sindsdien vergrootten de Koerden hun greep op de stad; sleutelposities bij de politiek, de ambtenarij en de politie zijn grotendeels in hun handen. Nu de Amerikaanse gevechtstroepen zich hebben teruggetrokken uit Irak en de achtergebleven Amerikanen het Iraakse leger en de politie alleen nog maar trainen, krijgen de Koerden het helemaal voor het zeggen. Met de kansarme soennitisch-Arabische bevolking die buiten de stad woont en leeft van de landbouw, hebben ze weinig op.   ...


Red.:   Over Turken versus Koerden hoeven we het nauwelijks te hebben. De mening van de Turken: "De enige goede Koerd is een dode Koerd".
    Terug naar het Aziatische continent:


Uit: De Volkskrant, 21-09-2010, van correspondent Hans Moleman

Vijf vragen | Diplomatieke rel rond de Oost-Chinese Zee

Gasveld verdeelt China en Japan

‘Verbrand Japan’, riepen Chinese demonstranten het afgelopen weekend. China en Japan, de tweede respectievelijk derde economie ter wereld, hebben weer ruzie. De inzet is ditmaal niet het onverwerkte oorlogsverleden, dat in 2005 duizenden demonstranten in Peking en Shanghai op de been bracht, maar de strooptochten naar gas- en oliereserves van Azië’s beide energiehongerige economische grootmachten.

Waar zitten die brandstoffen?
De omstreden gasvelden zitten in de bodem van de Oost-Chinese Zee, zo’n 500 kilometer ten zuidoosten van Shanghai. Daar bevindt zich een enorme gasbel, die door de Chinezen het Xihu-gasveld wordt genoemd, en door de Japanners het Okinawa-veld.    ...

Het lijkt vooral een technische kwestie – of is er meer aan de hand?
Er is veel oud zeer en wantrouwen tussen Peking en Tokio. China is de komende macht in Azië, Japan de gaande. Dat schuurt, want veel Japanners kijken in hun hart neer op de ‘boerse’ Chinezen. En Chinezen vinden Japanners arrogante baasjes die zich een hoger ras wanen.


Red.:    Weer een verhaal uit het racistische hol dat is de Bijlmer:


Uit: De Volkskrant, 15-10-2010, van verslaggever Robert van Gijssel


Filmmaker Spike Lee gaat tijdens bezoek aan Nederland langs in de Bijlmer

'Dus hier zijn alle gekleurde mensen'

'Fawaka, Spike Lee.' De Amerikaanse filmmaker krijgt dinsdag een gepast welkom in jongerencentrum No Limit in de Amsterdamse Bijlmer, een onthaal dus in de taal van de straat: hoe gaat het man? Lee antwoordt in stijl: 'Hey, dus hier zijn alle gekleurde mensen. Ik dacht al.'
    Het is Spike Lee ten voeten uit. Raciale kwesties voert hij ook in zijn films (Jungle Fever, Do The Right Thing, She Hate Me) op met humor, hij geeft lucht aan de zware maatschappelijke problemen, maar ondertussen. Een ideale gast dus voor een inspiratiebijeenkomst in het 'Jongeren Cultuurhuis' in Amsterdam-Zuidoost, vond No Limit. Een ochtend met Spike Lee, voor jongeren uit de buurt, studenten en gekleurde aspirant-filmmakers. Het centrum hoorde van Lee's komst naar Nederland, op uitnodiging van het Amerikaanse John Adams Institute, waagde een poging de filmmaker ook naar de Bijlmer te lokken en de medewerkers schrokken zelf misschien een beetje van diens toezegging.   ...
    Spike Lee - oranje trainingsjack, pet van de LA Lakers - zit nog niet of hij kan zijn hersens pijnigen over de eerste politieke zaak. 'Ik kom uit Curaçao, een oude Nederlandse kolonie. Onze rechten worden hier niet beschermd. Hoe moeten we zorgen dat dat wel gebeurt?' Lee: 'Wowowow, wacht even. Ik ben een filmmaker, geen Obi-Wan Kenobi.'    ...


Red.:    En het simpele antwoord op de vraag is: Weggaan. Nar een creools land waar er ook wel racisme is,maar dan omgekeerd (natuurlijk liegt de kerel, maar dat is een andere zaak).
    Lee heeft ook nog wel een hint in de richting van het waarom ze niet naar dat creoolse paradijs gaan:

  Maar dan serieus, als Lee al herhaaldelijk is gevraagd hoe jonge, gekleurde filmmakers het toch moeten maken, gezien alle weerstand van filmfondsen, de crisis en de veel te beperkte middelen. 'Hoeveel filmmakers zitten hier eigenlijk?' Twintig armen gaan omhoog. 'Hoeveel scriptschrijvers?' Vijf armen omhoog. 'Acteurs?' Tien armen. 'Cameramensen?' Weer tien. 'Wat houdt jullie tegen, ga samenwerken, ga films maken, met je mobiele telefoon, zet ze desnoods op YouTube. Vraag niet aan mij of anderen hoe het moet, ga er op af!'

Tja, dat is natuurlijk heel lastig, zoiets opzetten. Daarvoor heb je toch weer die racistische blanken nodig ...
     De revolutie tegen Kadhafi in Libië wordt natuurlijk gedaan door allemaal lieve teddybeertjes. Dat maakt het moeilijk kiezen voor onze zeer politiek-correcte correspondent:


Uit: De Volkskrant, 09-03-2011, van correspondent Kees Broere


Reportage | Migrantenarbeiders uit landen beneden de Sahara zitten zonder geld en werk vast in land dat steeds vijandiger wordt

Ook de zwarte kapster is in Libië nu verdacht

Tussenstiel: Ik denk niet dat ik hier nog lang kan blijven. Arabieren houden niet erg van Afrikanen

...    De Afrikanen in Libië lijken verder van huis dan ooit.
    Miljoenen mensen uit de landen beneden de Sahara zijn de afgelopen tientallen jaren naar het land van kolonel Kadhafi getrokken. De meesten waren afkomstig uit West-Afrika. Bijna iedereen kwam illegaal, door de woestijn, Libië binnen. ...
    Net als de migrantenarbeiders uit Azië en Europa werden de zwarte Afrikanen volledig verrast door de revolte die vorige maand in het oosten van Libië begon. ...
    De omgang tussen Noord-Afrikanen met Arabisch bloed en de donkere Afrikanen van beneden de Sahara is nooit een al te prettige geweest. Voor veel Libiërs stond 'zwart' gelijk aan 'slaaf'.   ...


Red.:   Grappig, die aanduiding van de slachtoffers als "Afrikanen". Libië ligt in Afrika, dus Libiërs zijn natuurlijk ook Afrikanen. Er had moet staan "negers" - want het gaat om ras en kleur. Maar ja, racisme, dat is iets van blanken, hè ...
    Zuid-Afrika was altijd synoniem met blank racisme. Dat verhulde natuurlijk alleen maar het minstens even grote gekleurde racisme:


Uit: De Volkskrant, 18-05-2011, door Inge Abraham

Het ANC speelt raciale kaart naar hartelust uit

De verkiezingen die vandaag in Zuid-Afrika worden gehouden, brengen volgens de in Kaapstad woonachtige journaliste en politicologe Inge Abraham de vele imperfecties van de 'regenboognatie' aan het licht

Tussentitels: Twintig jaar na de apartheid gaat het land terug in de tijd
                    Net als vroeger poseert het ANC als slachtoffer van racisme

Vandaag vinden in heel Zuid-Afrika gemeenteverkiezingen plaats. In alle negen provincies van het land worden nieuwe stadsbesturen en gemeenteraden gekozen. ...
    Hoewel vandaag dus lang niet alle stemgerechtigde Zuid-Afrikanen richting stembus gaan, is de intensiteit van de politieke strijd de achterliggende weken toegenomen. En daarbij ging het niet over partijprogramma's, leiders of zetels. Het ging om kleur. Huidskleur. Want als het gaat om verkiezingen, maakt dit land twintig jaar na de afschaffing van apartheid een sprong terug in de tijd. Kiezen is kleur bekennen. Zwart-wit denken in optima forma.
    De twee grootste politieke partijen van Zuid-Afrika zijn enerzijds het ANC van oud-president Nelson Mandela - tegenwoordig president Zuma - en anderzijds de Democratische Partij (Democratic Alliance) van de oud-burgemeester van Kaapstad, en huidige premier van de provincie Westkaap: Helen Zille.
    Zille is blank, blond en van middelbare leeftijd: twintig jaar was het 'Type Zille' de vleesgeworden aartsrivale van elke zwarte Zuid-Afrikaan. De politieke arena van Zuid-Afrika in Jip-en-Janneke werkelijkheid: het ANC is zwart, de DA is dat niet.
    Verkiezingen zijn de afgelopen twintig jaar in dit land met name als middel gebruikt om etnische identiteit en solidariteit te uiten. Als blanke was het minder voor de hand liggend en eigenlijk not done om op het ANC te stemmen, zoals je het als zwarte Zuid-Afrikaan absoluut niet kon maken om iets anders dan ANC te stemmen. De coloureds - de mix van Indiërs, Maleisiërs, blanken en zwarten - als zwevende kiezers daar tussenin. Maar als het tussen het ANC en de DA gaat, kiezen zij voor het ANC.   ...


Red.:    Tja ... Kleur kiest kleur. Normaliter onafhankelijk van andere overwegingen. tenzij  het euigen falen te schrijnend wordt:

  feit is dat de DA het in Kaapstad bijzonder goed doet, en dat steeds meer zwarten de partij weten te vinden. Bovendien heeft het ANC nog het meest te lijden onder haar eigen falende bestuurders, corruptie, schandalen en ongeorganiseerdheid - wat veel ANC-aanhangers beweegt tot het uitbrengen van proteststemmen op de DA. ...

Dus wat is de reactie van de gekleurde bestuurders:
  Het ANC sloeg die ontwikkeling met toenemende ongerustheid gade en zette vervolgens de tegenaanval in. Daarbij trok de partij alle registers open: politieke karaktermoord, sabotage, het kleineren van tegenstanders en het uitspelen van de raciale kaart. ...

Met als gevolg:
  Hoewel niemand het graag toegeeft, is Zuid-Afrika op politiek niveau nog allesbehalve de regenboognatie waarvoor het zo graag doorgaat. Zinloos en zonde. Want zolang dit land, als het er echt op aankomt, blijft hangen in het verleden in plaats van zich te richten op het heden, komt het nooit toe aan de echte uitdagingen. Armoede, onderwijs, HIV/Aids, corruptie en misdaad. Om er maar een paar te noemen.

    Ook in Nederland speelt de neger de raciale kaart naar hartelust:


Uit: De Volkskrant, 15-07-2011, door Bob Witman

Interview | Curator Charl Landvreugd

De week van Zwart Nederlandse kunst

Agnosia toont het werk van zwarte Nederlandse kunstenaars. Broodnodig, vindt curator Charl Landvreugd (40). 'Ik wil een specifiek soort Nederlandsheid laten zien.'
...
Wat zien we op de tentoonstelling Agnosia?
'Kunst gemaakt door niet-etnisch Europeanen die in Nederland wonen. In dit specifieke geval gaat het om kunstenaars met een gemeenschappelijk koloniaal verleden in Suriname en de Antillen.   ...


Red.:   Creolen, dus - zie (een deel van) de het artikel begeleidende illustratie.

  Het zijn mensen die zijn opgegroeid in een Nederlandse cultuur. Ook al is dat in sommige gevallen een cultuur van overzee.

Een tegenspraak in een enkele zin. De Nederlandse cultuur ligt in Nederland, en niet overzee. Die cultuur overzee heeft hoogstens een dik Nederlands accent. Maar is beslist niet hetzelfde als Nederlands. Zoals Landvreugd met zijn tentoonstelling juist wil aantonen:
  'Ik wil kunst van een specifiek soort Nederlandsheid laten zien. Dat gebeurt nu te weinig. Mij gaat het om hun visie. Hun cultuurbeleving.'

Wat volstrekt zinloos is als die cultuur dezelfde is als de Nederlandse. Die Landvreugd is beslist een in te onderzoeken mate schizofreen.
    Zelfs de interviewer valt het op:
  Waarom moet de zwarte kunst apart gezet worden?
...
Bevestigt u juist niet vooroordelen?

En nog een scheur:
  Misschien bestaat zwarte kunst helemaal niet!
'Dat is goed mogelijk. Kunst is in principe kleurloos.

En nog eentje:
  Een taaldingetje, want waarom noemt u het Zwart Nederlandse kunst, waarom niet Zwarte Nederlandse kunst?
'Het is analoog aan Fries Nederlands, Limburgs Nederlands. In feite gaat het over normaliteit, Nederland is nooit een monocultuur geweest, maar een verzameling van regionale culturen. Dat denkproces wil ik verder aanscherpen.'

Omdat?
'Sinds het begin van de Westerse kunstgeschiedenis is kunst het domein van de witte man. Daar hebben vrouwen ook last van gehad.'

Gunst, zeker nooit gehoord van jazz. En soul. En hiphop. En rasta. Enzovoort. Maar Landvreugd heeft kennelijk nog een grote scheur in zijn brein. Waardoor hij "kunst" vereenzelvigt met "blanke kunst". Die er ook is. Klassieke muziek is hartstikke blank. Net als het soort kunst waar Landvreugd het over heeft voornamelijk blank is. Hij wil doodgewoon "er bij horen". Aan blanke kunst doen. En tegelijkertijd afgeven op blanken:
  Waar komt u vandaan?
'Uit Rotterdam. Maar op mijn negentiende ben ik me wel gaan afvragen waarom mij steeds die vraag wordt gesteld.'

Vond u een antwoord?
'Zwart Nederlandse kunst begint met die identiteitsverwarring. Je denkt: dit is mijn land. Ik ben ook opgegroeid met Chocopasta Berengoed. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er wordt getwijfeld over de echtheid van je Nederlanderschap.'

Daar gaat uw eigen kunst ook over?
'Door je gekleurde huid, word je gedwongen over je identiteit na te denken. Mijn kunst gaat altijd over de kleur zwart, over de theorie van zwart, de esthetische kant en de materialiteit. Er is niet één zwart: er is groenzwart, blauwzwart en geelzwart.'

Racist en volkomen schizofreen.
    Overigens hebben creolen een eigen term voor deze vorm van schizofrenie: dit is een zogenaamde "bounty": bruin van buiten, en wit van binnen.
    Nog wat informatie voor de racist:


De Volkskrant, 18-07-2011, ingezonden brief van Ludo van Halem

Zwarte kunstenaar

Charl Landvreugd vraagt zich in het interview van vandaag (V, 15 juli) af waarom 'we nooit een zwarte kunstenaar naar de Biënnale van Venetië' hebben gestuurd? 'In Engeland deden ze dat al in de vorige eeuw.'
    Gelukkig deed Nederland dat ook al in de vorige eeuw: in 1982 exposeerde Stanley Brouwn (Paramaribo, 1935) in het Rietveld-paviljoen.
    Twee jaar eerder was Brouwn de David Roëll oeuvreprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds toegekend.
    Huidskleur was destijds geen kwestie. En zo moet het ook zijn.


Red.:   Vermoedelijk gewoon wat bruin spul in de ogen, die meneer Landvreugd ...
    Een etnie die normaliter niet geassocieerd wordt met racisme:


Uit: De Volkskrant, 24-08-2011, door Peter de Waard

Profiel | Deven Sharma, vertrekkend topman van kredietbeoordelaar Standard & Poor's

Gehaat in Washington, held in India

Sharma durfde de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten te verlagen. Drie weken later stapt hij op bij S&P.

Deven Sharma (56) staat in de VS niet bekend vanwege durf en bravoure. Integendeel, zijn bescheidenheid heeft ertoe geleid dat tot voor kort weinig Amerikanen hem kenden.
    Dat veranderde op 5 augustus. Op dat moment werd hij de meest gehate man in Washington. Maar in zijn vaderland India werd hij tot juist tot de grote held gebombardeerd - iemand die het op durfde te nemen tegen de machtigste natie ter wereld, iemand die duidelijk maakte dat de rollen in de wereld waren omgedraaid en dat na Europa en Amerika nu Azië het voortouw in de wereldeconomie heeft genomen.
    Sinds hij op 5 augustus als topman van Standard & Poor's (S&P) de verantwoordelijkheid nam voor de verlaging van de Amerikaanse kredietwaardigheid, wordt hij in de Indiase media gekoesterd als een van de hunnen, hoewel hij al jaren niet meer in India woont en werkt.   ...


Red.:   Wie iets over Suriname weet, met voornamelijk creolen en hindoes, wist al beter.
    Volkskrant-journalist Sheila Sitalsing, van hindoestaans-Surinaamse afkomst, levert commentaar op een bericht over een onderzoek naar de houding van Nederlandse ouders ten opzichte van de multiculturele samenleving:


Uit: De Volkskrant, 26-08-2011, column door Sheila Sitalsing

Schoonzoon

Ik zal het maar gelijk toegeven: ik wil ook heel graag dat mijn kinderen opgroeien in een witte wijk. Zo'n wijk met een leuk adoptie-Afrikaantje, een vioolspelend Chineesje dat met minder dan een tien voor wiskunde niet thuis mag komen en verder vooral autochtone mensen - nette, geen Tokkies. (Dat door ons de buurt prompt verkleurt, is inderdaad een paradox waar ik nog niet uit ben.) Idealiter niet gelegen in postcodegebieden waar ze 'hij heb' zeggen, want de kinderen hebben de hinderlijke gewoonte om dan heel hard te roepen: 'Oooooh, dat is fout toch mama?!?! Ja toch, ja toch?!?'
    80 procent van de autochtone ouders wil dit, zo 'blijkt uit onderzoek' - de nogal weidse formulering die te vaak wordt gebruikt voor bij elkaar getelefoneerde antwoorden op multi-interpretabele vragen.  ...


Red.:   Enzovoort. Maar het ging om dit stukje dat aan haar pen ontsnapte:

  Het probleem bij enquêtes, en dus ook bij deze, is de vraagstelling. Die rammelt nogal eens, waardoor de resultaten dat ook doen. Zo reppen de vragenstellers van 'allochtonen'. Terwijl elke allochtoon weet dat er minstens driehonderd ondersoorten zijn met vele varianten - die overigens voor geen goud elkaars schoonfamilie zouden willen zijn.

Het racisme onder de niet-blanken is oneindig veel groter dan onder blanken, zoals Sheila Sitalsing uit eigen Surinaamse ervaring weet, waar Hindoestanen en creolen net zo goed mengen als water en olie.
    Een grappige omkering der waarden:


Uit: De Volkskrant, 27-08-2011, door Bert Vuijsje

Respecteer de blanke jazzmuzikant

Zodra saxofonist Jackie McLean ter sprake kwam, hadden mijn toenmalige Amerikaanse echtgenote en ik ogenblikkelijk een onoverbrugbaar meningsverschil. 'Jackie McLean is white', hield zij vol, want ze had hem als tienermeisje in New Yorkse jazzclubs vaak genoeg van dichtbij gezien. 'Nee, hij is zwart', wierp ik steevast tegen, want zoals elke jazzkenner wist ik dat Jackie McLean samen met Sonny Rollins in Harlem was opgegroeid en een belangrijke rol speelde in de zwarte hard-bop.
    Achteraf gezien hadden we allebei gelijk. Jackie McLean had volgens jazz-encyclopedist Leonard Feather 'misschien wel zeven blanke overgrootouders', dus je kon zijn afkomst niet echt Afrikaans noemen. Tegelijkertijd gold, en geldt nog altijd in de VS, de 'one drop rule', gebaseerd op een uitspraak van het Hooggerechtshof uit 1896: één zwarte voorouder, hoeveel generaties geleden ook, stempelt je tot zwarte. ...


Red.:   Het oude racisme, dat grotendeels succesvol bestreden is.

  Het geval Jackie McLean is een van de voorbeelden waarmee Randall Sandke in Where the Dark and the Light Folks Meet de verwarring wil illustreren die ook de jazz overspoelt zodra het woord 'ras' valt. Zelf is hij een niet onverdienstelijke blanke jazztrompettist met een brandende belangstelling voor de jazzhistorie. Tijdens zijn loopbaan is hij er kennelijk van overtuigd geraakt dat hij, en vele blanke jazzmusici met hem, schandelijk worden uitgesloten - door sommige zwarte jazzmusici, maar vooral door blanke critici en producers, die jazz ten onrechte zien als exclusief zwarte muziek.

Ook een oude vorm van racisme, maar één die nooit bestreden is, maar wel moet gaan worden: het racisme van de niet-blanken, van van blanken jegens blanken die beweren dat er ook niet-blank racisme is. Omdat je niets slechts over niet-blanken mag zeggen, maar wel over blanken. Leidende tot hopeloze dubbelzinnigheden:
  Zijn boek moet historische misverstanden corrigeren en nieuwe helderheid scheppen, maar daarbij ervaart Sandke zelf hoe snel je, denkend en schrijvend over raciale kwesties, belandt in een moeizame koorddans-act.
    Enerzijds wil hij het idee weerleggen dat jazz 'de expressie vormt van een aparte en onafhankelijke Afrikaans-Amerikaanse cultuur, geïsoleerd door haar lange geschiedenis van slavernij, segregatie en discriminatie'.
    Anderzijds is hij eerlijk genoeg om ongeveer elke tien pagina's te herhalen dat de jazz uiteraard 'is voortgekomen uit een zwarte omgeving en dat de overweldigende meerderheid van haar grootste vertegenwoordigers Afrikaans-Amerikaans is geweest'.  ...

Terwijl het zo simpel is: negers zijn goed in jazz, maar dat wil niet zeggen dat er geen blanken zijn die het ook kunnen. Wat niet mag uit angst voor de volgende: blanken zijn goed in rationeel denken, maar dat wil niet zeggen dat er geen negers zijn die het ook kunnen.
    Een aardig staaltje racisme valt ook te bewonderen in deze uitzending van Pauw & Witteman uitleg of detail (27-09-2011; na 33:30 min.). Gast is de zwarte zangeres Giovanca, geboren in Alkmaar maar net zo Nederlands als roti en kouseband, die gaat vertellen over haar helden waarover ze ook een theatershow doet: bijna allemaal zwarten. Prima, hoor ... maar dan ook niet zeuren als wij bijna alleen maar blanken willen zien ...
    Kritiek op Amerikaans president Obama vanwege zijn "kleur" is racistisch, vindt men algemeen. Hier een voorbeeld daarvan:


Uit: CNN.com, 19-09-2011, by Randall Kennedy uitleg of detail

Why Obama's black critics are wrong Special to CNN

Randall Kennedy: Some black voices have said Obama isn't "black enough"
He says many blacks who achieve success face similar charges
Kennedy says Obama's rank-and-file support in black community remains strong
Most realize that Obama is confronting difficult issues, powerful forces, he says

Editor's note: Randall Kennedy is a professor at Harvard Law School and the author, most recently, of "The Persistence of the Color Line: Racial Politics and the Obama Presidency" (Pantheon Books).

Throughout President Barack Obama's political career, he has been dogged by insinuations or, indeed, accusations that he is not "black enough" to warrant strong support from African-Americans.

Rep. Bobby Rush made that assertion when he successfully fended off Obama's effort to wrest from him his seat in the House of Representatives in the Democratic primary in 2000. Alan Keyes voiced that sentiment in his losing campaign against Obama for the U.S. Senate. When Obama accepted the presidential nomination of the Democratic Party, the celebrity scholar Cornel West groused that the first African-American standard-bearer for a major party had "run from history" by failing to mention explicitly the "black freedom movement."   ...


Red.:    Maar dat dat racisme zou zijn geldt natuurlijk niet voor negers ... die zijn nooit racistisch ...
    Kijk maar:


Uit: Volkskrant.nl, 31-10-2011, ANP/Redactie

Voorzitter parlement Curaçao: Wij moeten Mauro opnemen

’Nederland is een racistisch land aan het worden’

Curaçao moet de 18-jarige Angolese jongen Mauro Manuel opnemen als Nederland hem uitzet. Dat zegt de voorzitter van het Curaçaose parlement Ivar Asjes.

'De zaak Mauro Manuel maakt duidelijk dat Nederland een racistisch land aan het worden is. Wij willen aan de hele wereld duidelijk maken dat er in het koninkrijk ook landen zijn, zoals Curaçao, die niet racistisch zijn', aldus Asjes.   ...


Red.:   Om te brullen, natuurlijk. Want die uitnodiging van de heer Asjes, zie zijn staatsieportret rechts, was er natuurlijk van zijn lang zijn leven nooit gekomen als Manuel Mauro de naam Zhang Hu Li of Albdelkadr el Belhaj had gehad ...
    Oftewel: naast een onterechte beschuldiging van racisme, doet de heer Asjes zelf aan de meest platte vorm ervan.
    Net als deze vorm:


Uit: De Volkskrant, 21-11-2011, van verslaggever Jean Mentens

Zwarte Piet is in Otrabanda een vrolijk rolmodel

Het Sinterklaasfeest 'racistisch'? Op Curaçao beleven ze er vooral lol aan.

Al om 8 uur 's ochtends schallen in het Papiaments sinterklaasliedjes over het Brionplein. ...
    Over de Zwarte Pieten geen onvertogen woord. ...
    De aanhouding een week eerder van twee Antilliaanse demonstranten tijdens de nationale Sinterklaasintocht in Dordrecht, was groot nieuws op Curaçao. Er werd direct gevraagd om een onderzoek naar het politieoptreden tegen de twee, die T-shirts droegen met het opschrift 'Zwarte Piet is racisme'.   ...


Red.:    Groot nieuws vanwege een racistische groepsindeling.
    Er zijn Amerikaans presidentsverkiezingen met een blanke en en gekleurde kandidaat, en stel dat je op de hand bent van de gekleurde kandidaat:


Uit: De Volkskrant, 20-01-2012, door Koen Petersen, amerikanist.Vandaag verschijnt zijn boek ‘Einddoel: Witte Huis’.

Kan de Obamania in 2012 achterwege blijven, please?

Media moeten de Amerikaanse presidentsverkiezingen helpen begrijpen en propaganda voor hun kandidaat achterwege laten.

Het aftellen is begonnen. Vandaag over exact een jaar is de inauguratie van de 45ste president van de Verenigde Staten. Blijft het Obama of vestigt Amerika z'n hoop op een Republikein? Voor de Hollandse nieuwsconsument valt voorlopig vooral één ding te hopen: dat de vaderlandse 'Amerika-experts' dit keer iets minder gekleurd verslag doen.   ...


Red.:    Zoiets dus. Wat doe je dan om die gekleurde kandidaat in een goed daglicht te zetten?

  Dat beeld werd in 2008 verstevigd door de capriolen van de publieke omroep, met als toppunt de dagelijkse berichtgeving van de Democratische partijconventie met de wervende programmanaam Obama 2008. De kritiekloze presentatoren Prem Radhakishun en Jörgen Raymann klapten de handen blauw voor de Democraten, terwijl de Republikeinse partijconventie het moest stellen met de compacte doorsneeberichtgeving.

Je stelt twee gekleurde presentatoren aan. Op hun racisme kan je vertrouwen ...
    Blanken mogen geen moskeeën afbranden want dat is "Xenofobie!", "Discriminatie!!" en "Racisme!!!". Dit soort racisme:


Uit: De Volkskrant, 13-03-2012, van een correspondente

Imam dood na aanslag in Brussel

Bij een aanslag op een moskee in de Brusselse gemeente Anderlecht is maandagavond één persoon om het leven gekomen. Volgens de burgemeester van Anderlecht gaat het om de plaatselijke 47-jarige imam. ...
    ... De moskee is grotendeels uitgebrand. Na de aanslag verzamelde zich een grote massa rond het gebouw, maar de politie kon de rust snel herstellen.
    De sjiitische moskee heeft een goede reputatie, maar kwam een paar jaar geleden in het nieuws toen ze dreigementen ontving vanuit soennitische hoek. Spanningen tussen soennieten en sjiieten in Irak bleken toen te zijn overgeslagen naar Brussel. Op dit moment is nog niets bekend over de motieven achter de aanslag. De migrantengemeente Anderlecht kampt met grote armoede, onveiligheid en integratieproblemen. Vorig jaar durfde de politie in sommige wijken zelfs niet meer te komen.


Red.:   Latere berichten: het was inderdaad soenniet. Natuurlijk is dit van de soenniet ook xenofobie, discriminatie en racisme, maar niet-blanken mogen dat.
     In Nederland had men trouwens al hoopvol het bericht prominent gemaakt met een plaatsing als eerste in de journaals. Want als het een blanke was geweest, was onmiddellijk het "Xenofobie!", "Discriminatie!!" en "Racisme!!!" circus onmiddellijk in alle hevigheid losgebarsten.
    Weer een staaltje zwart racisme:


De Volkskrant, 28-03-2012, ANP

Politie mag kijken naar huidskleur

De Duitse politie mag treinreizigers op basis van hun huidskleur controleren op hun identiteit. Dat heeft een rechter dinsdag bepaald. De zaak was aangespannen door een zwarte Duitser. Die kreeg ruzie met agenten die passagiers controleerden die er 'buitenlands uitzagen'. Dat gebeurde op een traject dat veel gebruikt wordt om illegaal het land te betreden.


Red.:    Oftewel: de kleur behoorde tot het verdachten-profiel - een profiel horende bij gedragingen. Terwijl de zwarte Duitser slechts één enkel motief kon hebben voor zijn bezwaren: een overeenkomst tussen hem en de verdachten in kleur. Die zwarte reiziger is dus een racist.
    En kijk hier weer eens naar:


Uit: De Volkskrant, 23-04-20120, door Kees Broere

Interview | Billy Kahora (38), schrijver/journalist en 'Afropoliet'

'We zijn allen in feite sjacheraars, van de verkoper van paraplu's tot de president'

Billy Kahora, hoofdredacteur van het Keniaanse literaire tijdschrijft Kwani?, spreekt vanavond in Amsterdam tijdens de 36ste Globaliseringslezing over zijn leven als 'Afropoliet'.

Hij zal het zelf niet snel zo noemen, maar schrijver en journalist Billy Kahora is een 'Afropoliet' - een Afrikaanse man die na de onafhankelijkheid van zijn land is geboren, en wel in een stad, terwijl zijn ouders nog zijn opgegroeid met de cultuur en de tradities van hun eigen gemeenschap op het platteland. Een Afropoliet is een moderne Afrikaan die zowel in eigen land als in het buitenland heeft gewoond, iemand die zich meer verwant weet met een Afrikaanse medestedeling in Lagos of Chicago, dan met zijn broeder of zuster op het platteland.   ...


Red.:   Maar dus niet met een blanke of Chinese stedeling.

  In de Afrikaanse grote stad komen die twee werelden vandaag de dag samen. 'Ik ben geboren en getogen in de hoofdstad van Kenia', zegt de 38-jarige Kahora. 'Het Nairobi waarin ik opgroeide, was in veel opzichten nog een Britse erfenis. De meeste boeken die we lazen, waren van Britse auteurs. Onze blik was niet gericht op andere delen van Afrika, laat staan op andere Afrikaanse steden.
    'Toen we voor het eerst kennismaakten met de Amerikaanse cultuur, met name de Afro-Amerikaanse cultuur, via rap en andere muziek, dachten we: zo willen wij ook zijn. Noem het onze vorm van 'westers'. Daar vonden we ons veel dichter bij staan dan bij, zeg, de mensen in Dar-es-Salaam.'

Dus niet dichter bij de Amerikaanse cultuur, maar de Amerikaanse negercultuur.
    Een zaak waar al wat meer bronnen van verzameld zijn, maar nog niet toegekomen was aan publicatie. De correspondent in Amerika geeft een verrassend objectief verslagje:


Uit: De Volkskrant, 24-04-2012, van correspondent Diederik van Hoogstraten

Ophef in VS om borgtocht in zaak-Trayvon Martin

Het vrijlaten op borgtocht van de buurtwacht George Zimmerman, die op 11 april werd gearresteerd in verband met de dood van de tiener Trayvon Martin, heeft in de Verenigde Staten geleid tot een stroom klachten over racisme en onrecht.
    Het was juist Zimmermans arrestatie die in april de woede en de dreiging van raciale onlusten had getemperd.   ...


Red.:   De woede en dreiging van raciale onlusten was natuurlijk volkomen afwezig geweest, als slechtoffer Trayvon martin op weg naar huis was doodgeschoten door een van leden van de vele zwarte gangs, die er de oorzaak van zijn dat de buurt waar Martin doorheen liep een gated community is waar bewakers rondlopen.  Wan dit soort moorden komt veel en veel meer voor en er heeft nog nooit een zwarte haan naar gekraaid (oh, Bill Cosby heeft er wel eens wat over gezegd, lang geleden).  Het gaat hier dus allemaal om het feit dat de dader toevalligerwijs geen zwart gang-lid was, maar iemand met een blanke achternaam, die helemaal niet zo blank is in de traditionele zin, zijnde namelijk een latino met duidelijke trekken van niet-blanke invloeden in zijn uiterlijk.

  De vrijwillige wijkbewaker van Latijns-Amerikaanse afkomst werd pas zes weken na de schietpartij aangeklaagd wegens moord op de zwarte jongen Martin. Omdat de schutter zich vrijwillig bij de politie in Florida meldde en geen strafblad heeft, honoreerde de rechter vrijdag het verzoek om op borgtocht vrij te komen. Zimmerman verblijft op een geheime plek omdat hij doodsbedreigingen heeft ontvangen.

Het ten toon gestelde racisme is daarom des te stuitender:
  Martins rouwende ouders zeiden maandag 'kapot' te zijn. Burgerechtenadvocaten spreken van een 'gevaarlijke vergissing' en een 'nieuwe schande' in de gevoelige zaak.

In deze context:
  Nadat Zimmerman de ongewapende jongen van 17 jaar in februari doodde, ontstond een fel nationaal debat. Dat ging over het 'raciale aanhoudingsbeleid': zwarte jongeren lijden buitenproportioneel onder politiegeweld en straf op school, en worden vaker gearresteerd en veroordeeld dan blanke of hispanic jongens.

Omdat ze veel en veel meer dan hispanic en met name blanke jongeren is gangs ziten met als hobby criminele activiteiten uiteenlopend van kleine overvallen tot drugshandel moordpartijen.
  ... en worden vaker gearresteerd en veroordeeld dan blanke of hispanic jongens. De schietpartij was een illustratie van die ongelijkheid, aldus Afro-Amerikaanse belangengroepen, geleid door de bekende activisten Jesse Jackson en Al Sharpton.

En dit zijn dus racisten.
    In tegenstelling tot gebruikelijk, krijgen we nu wel de andere kant te horen:

  De roep om 'gerechtheid voor Trayvon' - en de aanname dat Zimmerman schuldig is - werd door anderen bekritiseerd. Volgens Zimmerman viel de jongen hem aan, en moest hij zich verdedigen. Dat het slachtoffer zwart was, speelde volgens de verdachte geen rol. Hoe tragisch Trayvons dood ook was, de verdachte is onschuldig tot het tegendeel is bewezen, merkten experts op.
    De vraag is waarom de zaak zo veel aandacht krijgt. Interraciaal geweld is in de VS aan de orde van de dag. Zo vielen twee zwarte jongens in Illinois onlangs een blanke man aan, die ze beroofden en mishandelden. Omdat hij kwaad was over Trayvon, zei een van de daders - de landelijke media noch Al Sharpton besteedden er aandacht aan.
    In 2010 vielen twee Joodse buurtwachten een zwarte jongen aan. Het proces tegen hen begon gisteren; ook hier weinig aandacht. Op het internet gaat een video rond: een groep zwarte jongeren slaat en schopt een blanke man in Baltimore, kleedt hem uit en besteelt hem. Niemand doet iets, omstanders lachen en filmen de mishandeling. Er is weinig aandacht voor.

En de correspondent herinnert zich nog een geval waarin, volgens het Amerikaanse gezegde, de schoen op de andere voet zat:
  De dood van Trayvon raakt een snaar, zoals de zaak tegen O.J. Simpson in 1995. Toen geloofde een Afro-Amerikaanse meerderheid in de onschuld van de zwarte Simpson. Ditmaal geloven de meeste zwarte Amerikanen in Zimmermans schuld.

De zwarte sportheld O.J. Simpson vermoordde zijn blanke ex-vrouw en een toevallig aanwezige vriend, en de hele zwarte gemeenschap geloofde in de onschuld van de zwarte, uitsluitend en alleen omdat hij een zwarte was. Op de plek van de moord aangetroffen een voetafdruk van een zeer dure exclusieve schoen (299 exemplaren verkocht in de hele VS) waarvan de heer Simpson een exemplaar had, en een dito geval van dure handschoenen uitleg of detail .
    En dat soort mensen uit dit soort beschuldigingen:
  Bij zijn eerste getuigenis in de rechtbank richtte Zimmerman zich vrijdag tot de ouders, die in de zaal zaten. Hij betuigde zijn medeleven en zei: 'Ik wist niet of hij gewapend was.' Een advocaat van de ouders noemde de excuses egoïstisch, getimed om een goede indruk te maken en vrij te komen.

Het verbale equivalent van de Ku Kux Klan die brandende kruisen in de tuin van het slachtoffer zet ...
    Vrijwel alle allochtonen zijn racisten. Dus ook Tofik Dibi:


Uit: De Volkskrant, 23-04-2012, van verslaggever Haroon Ali

'Hollandse jongens mochten zo door'

GroenLinks-Kamerlid Dibi wil dat discriminerend deurbeleid harder wordt aangepakt.
...

...    Discriminerend deurbeleid is al jaren een doorn in het oog van GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi (31). 'Te veel jongeren staan elk weekeinde voor een dichte deur.' Dibi kan zich goed herinneren dat hij zelf werd geweigerd toen hij voor het eerst uitging op het Rembrandtplein. 'Al mijn vrienden mochten naar binnen en ik moest naar huis. Dat is pure vernedering.' Hij wil dat discriminerend deurbeleid harder wordt aangepakt, en heeft daarbij de steun van minister Leers (Integratie).   ...


Red.:   Maar dat bepaalde groepen geweigerd worden, heeft niets met discriminatie of racisme te maken. Maar met dit:

  'gastheer' Robert (40) van club Royalty! aan de toeristische Korte Leidsedwarsstraat ziet de agressie in het uitgaansleven toenemen en het blauw op straat afnemen. 'Ik heb zestien jaar ervaring en weet: een grote pluk van één soort mensen in je club werkt intimiderend.' Hij doelt op Marokkanen en Surinamers. 'Ben ik dan een racist? Ik zie mezelf als een realist.' Robert weigert ook skinheads met legerkisten. 'Maar daar zegt de politiek niets van. Ze meten met twee maten.'

En wat gastheer Robert nog vergeet te melden is dat Marokkanen niet mogen drinken en rondhangen op een flesje cola, weigeren hun zussen mee te nemen en wel aanwezige blanke meisjes zien en behandelen als hoeren uitleg of detail , en bij de eerste de beste vorm van onmin er meteen als groep op inslaan.
    Kortom: niet de disco's zijn racistisch, maar Dibi, die de het oordeel op gedrag toeschrijft aan ras.
    Oh, en deze kwam later uit het archief:

Uit: De Volkskrant, 20-12-2008, van verslaggeefster Aimée Kiene

'Zulke korte rokjes, dan vragen ze erom'

Reportage | Jongeren hebben ene verknipt beeld van seksualiteit. Het stuk 'Benzies en bitchies' moet ze aan het denken zetten.

Tussentitel: 'Jongens zijn zich er niet van bewust dat meisjes niet durven weigeren'

Mourad loopt met grote passen over het podium. ...
    Recep (17) kent veel meisjes die zich sexy kleden een eerlijk gezegd weet hij day zij maar op één ding uit zijn. Als een jongen dat dan komt halen, is het hun eigen schuld, vindt hij. 'Die meisjes lopen in zo'n korte rok de jongens een beetje geil te maken ze vragen erom.'
     Maar als het zijn eigen zusje zou zijn, vraagt acteur Bart na afloop. Recep, woedend, 'Dat gebeurt niet, wij Turken passen op onze zusjes. Die mogen helemaal niet eens uitgaan.'    ...


Red.:   Juist en daarom willen we jou ook niet in onze Nederlandse disco. En dat is alleen discriminatie, als je toegeeft dat je eigen houding achterlijk is, en thuishoort in Marokko en Turkije, waar je dus heen moet gaan als je niet "gediscrimineerd" op je vrouw-hatende gedrag ten opzichte van onze meisjes.
    Voor kennelijk een ruime meerderheid is het gekleurde racisme nog steeds een verrassing:


Uit: De Volkskrant, 03-05-2012, door Pauline Kleijer

Wet van de wielerkoers

Ruben Östlund maakte in thuisland Zweden veel los met de in de ogen van zijn critici racistische film Play, hoewel die in feite gaat over groepsdwang, niet over huidskleur.

'Wat me aantrok in het onderwerp van Play', zegt Ruben Östlund. 'Nou, ik had meteen het gevoel dat het iets was waar we liever niet naar kijken. Of niet naar durven te kijken.'
    Dat is typisch Östlund. De Zweedse regisseur richt zijn camera graag op lastige situaties. Waar anderen wegkijken, blijft hij gefascineerd observeren. Juist om de vinger op de zere plek te leggen: dit is wat mensen doen wanneer ze in het nauw komen.
    Voor zijn nieuwe film Play baseerde Östlund (1974) zich op een ware geschiedenis. In Göteborg was een groepje jongens opgepakt dat stelselmatig andere kinderen beroofde, op een slimme, omslachtige en vrijwel geweldloze manier. Meer dan veertig zaken kwamen aan het licht. Pikant detail: alle daders waren zwart, alle slachtoffers blank.   ...


Red.:
   Niks geen pikant geval: dit is de nieuwe werkelijkheid: racisme zit voornamelijk bij gekleurden, en met name bij creolen. Zoals meestal gaat het ook gepaard met beschuldigingen van racisme aan degene die het constateert.
    Uit het archief:

 
Uit: De Volkskrant, 08-10-2007, column door Nazmiye Oral.

Ik had de boel op stelten moeten zetten

Acteren, vooral op het toneel, is fantastisch. ...
    Ik heb hiernaar uitgekeken. Rondslenteren in New York. De vieze stinkende subway nemen, lunchen in het park aan het water tussen de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge en spelen in een stuk waar ik zo van houd. De Gesluierde Monologen in Amerika. Het had leuk moeten zijn ...
    Niet op de eerste avond. ...
    Ik vraag me af wat er met me aan de hand is. ... Dit is het eerste stuk waarin ik speel, waarin ik niet alleen maar een actrice ben. Deze verhalen van mishandelde, onderdrukte, verminkte vrouwen eisen meer van ons. Wij zijn niet alleen acteurs, wij zijn duiders, wij worden aangezien voor de vrouwen over wie het gaat. Wij moeten verhalen aanhoren van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, wij moeten het verdedigen dat het woord vagina en het woord Koran in dezelfde zin voorkomen.
    Soms is dit verstikkend en word ik er mismoedig van. Alsof ik niet alleen op het toneel maar ook in het leven daarbuiten een rol speel die mij is toebedeeld door de ander, een rol puur gebaseerd op mijn afkomst en uiterlijk. Er komt een vreemd gevoel naar boven. Wantrouwen jegens de blanke. ...
    Ergens in mij woont dus iemand die zich minderwaardig voelt, het gevoel heeft zich te moeten beschermen. Het gevoel heeft te moeten vechten tegen de domheid van de blanke ...
    ... Het heeft mij jaren gekost om zonder schuldgevoel en zelfhaat te schrijven over de dingen die mij aangaan. Over Turken ja. En moslims. Gewoon omdat mijn hart daar ligt. ...
    Nu in New York is het de zoveelste keer dat werk en identiteit in elkaar vastgeklonken zijn. ... Ik moet wederom kiezen. Voor het oefenen in overgave, voor de angst dat de witte man mij in mijn ziel kijkt ...


Red
.:
   Wissel de etnieën om, en je krijgt het reinste racistische denken. Tenzij je stelt dat alleen blanken racistisch kunnen zijn, is het voorgaande dus ook je reinste racistische denken.
    We hadden het hier al uit eigen ervaring gemeld, maar hier is de "officiële" bevestiging:


Uit: De Volkskrant, 10-05-2012, van verslaggever Stieven Ramdharie

Koeliepaleizen in Suriname

Het is echt niet alleen kommer en kwel in Suriname. Wie geld heeft, laat het zonder blikken of blozen 'wapperen'. Het ene na het andere 'koeliepaleis' wordt in en rond Paramaribo uit de grond gestampt. 'In de Efteling zou het zeker niet misstaan.'

De villa baadt al vroeg in de felle tropische zon, van straathoek tot straathoek. Aangekomen bij het monumentale onderkomen van Dilip Sardjoe, Surinames rijkste man, schudt architect in ruste Harnarain Jankipersadsingh het hoofd. ...
    In deze villawijk in het noorden van Paramaribo huist de hindoestaanse selfmade-miljonair, ooit een eenvoudige videotheekhouder, in een huis van het type poenerig en protserig. Ommuurd, voorzien van een basketbalveld en overal rijk geornamenteerd hekwerk. Op het dak een joekel van een satellietschotel.'Het hoort hier gewoon niet thuis', moppert Jankipersadsingh (71), die zich al jaren doodergert aan de bouwsmaak van zijn rijke landgenoten. ...
    ... 'Koeliepaleizen' worden dit soort villa's in de volksmond genoemd. Want doorgaans zijn de bewoners gefortuneerde hindoestanen, een bevolkingsgroep die al decennia bij scheldpartijen voor koelie wordt uitgemaakt.   ...

Red.:   Bedoeld wordt álle hindoestanen, en niet allen de rijke. En dat heeft een heel specifieke achtergrond: een "koelie" is eem slaaf. Iemand die te hard werkt. En de uitspraak is natuurlijk niet van hindoestanen zelf. Het is een kreet van de
creolen. De creolen die zelf geen negers genoemd willen worden. En al helemaal niet dat ze zelf niet hard genoeg werken ...
    "Amerika is toch zo'n geslaagd immigratieland ...". Zoals we al gezien zijn de Afrikanen er zo racistisch als d epest. Maar daar kan je nog een verzachtende omstandigheid bij verzinnen. Bij de volgend etnie beslist niet:


Uit: Volkskrant.nl, 21-05-2012, ANP/AP, redactie

30 dagen cel voor Amerikaanse student die homoseksuele campusgenoot filmde

De 20-jarige Amerikaanse student Dharun Ravi is vandaag veroordeeld tot dertig dagen cel voor het filmen van zijn huisgenoot terwijl die een man zoende. Ravi deelde het privémoment op Twitter en chats met studiegenoten. De huisgenoot pleegde enkele dagen later zelfmoord. Volgens de rechter handelde Ravi uit 'kolossale ongevoeligheid', maar niet uit homohaat.


Ravi had 10 jaar celstraf kunnen krijgen. Ook riskeerde hij uitzetting naar zijn vaderland India. Ravi was beschuldigd van het schenden van privacy, homodiscriminatie en bovendien het belemmeren van de rechtszaak. Zijn advocaat zegt dat er slechts sprake is van een mislukte grap.


Red.:   Nee, dit is geen vergissing - het gaat niet over de homohaat die bij de gekleurde etnie endemisch is. Het gaat om de bijbehorende illustratie:

hindoestanen
Steunbetuigers aan student Ravi verzamelden deze maand voor de rechtbank in New Jersey om voor vrijspraak te pleiten

Die steunbetuigers betuigen  steun om één en slechts één reden: ze zijn van hetzelfde ras. Was er een  blanke of een neger beschuldigd, hadden die Hindoestanen er niet gestaan. Was het slachtoffers een Hindoestaan geweest, hadden die Hindoestanen er wel gestaan, maar nu om voor de strengste straffen te pleiten. Die Hindoestanen die daar staan, en, naar men mag aannemen, meer dan redelijk representatief zijn voor hun gemeenschap, zijn ordinaire en botte racisten. Want we hebben zonet al hetzelfde soort gedrag gezien in Suriname, namelijk ...
    Het volgende geval was deze redactie niet bekend:


Uit: De Volkskrant, 12-06-2012, van verslaggeefster Janny Groen

Bedreigde mannen blijven onzichtbaar door taboe

Vooral in allochtone kringen melden mannen zich niet snel voor hulp of opvang als ze in een bedreigende situatie verkeren. Dat is iets voor 'Hollandse watjes'.

Tussenstuk:
Tofiq (26), Pakistaanse Nederlander, houdt van een Iraans meisje: 'Iraniërs spugen op ons.'

Tofiq (26) was populair op het lyceum. ... 16 was hij toen hij viel op Farah, een 'heel leuk meisje van Iraanse komaf'. Al snel maakte hij trouwplannen. 'Met elkaar gaan als jongen en meisje, is not done in onze cultuur. Ik wilde trouwen op mijn 18de, op mijn 21ste kinderen krijgen. En droomde ervan, zoals zoveel mannen uit onze gemeenschap, op mijn 40ste uit te gaan met mijn zoon.'
    Hij zette Farah onder druk om thuis van hun verhouding te vertellen. 'Toen barstte de bom. Iraniërs vinden ons achterlijk. Ze spugen op ons. Farah mocht niet met mij omgaan.   ...


Red.:   Maar achteraf is het logisch: Iraniërs gedragen zich als "een trots volk" - en daarbij passen meestal dit soort narigheden. Geillustreerd de reactie van succes-schrijver Kader Abdolah, van wie de Volkskrant de frequentie van zijn wekelijkse column wilde terugschroeven naar eens in de twee weken. Kader weigerde en trok zich helmaal terug. Trots volk, hè ...
    We horen weer eens van een succesvolle zwarte "landgenoot", en weer horen we het reinste racisme:


Uit: De Volkskrant, 25-08-2012, door Greta Riemersma

'Vrouwen kunnen de waarheid niet aan'

Dat stand-upcomedian Roué Verveer ...


...    Verveer (...) wordt serieus bij het andere onderwerp waarmee zijn naam is verbonden: De Slavernij. In dat programma zocht hij uit wie zijn voorvaderen zijn. Uit een Amerikaanse dna-test bleek dat hij afstamt van het Ashanti-volk in Ghana. ...


Red.:   De Ashanti behoren tot de slavenmakende volken in Afrika. Kennelijk leverden ze ook eigen mensen uit. Niet zo verwonderlijk, want in Afrika waren, en grotendeels zijn, maar twee soorten mensen: de koning, of de absolute baas, en de rest. Maar dat deel van de voorvaderlijk geschiedenis is overgeslagen. Kijk maar:

  Hoe vond je dit allemaal?
'Ik vond het heel bijzonder om te weten wat mijn voorvaderen hebben gedaan. Het deel over Suriname vond ik het interessantst. In Afrika ging het om mensenleed in het algemeen.

want daaraan vlast geen winst te behalen. Die nazaten hebben geen vlieg om dood te drukken. Het heeft geen zin om die te gaan beschuldigen. Bovendie: het zijn ook zwarten.
  Hij bezocht het Ashanti-gebied en slavenfort Elmina, bekeek een replica van een slavenboot en liep over de koffieplantage Barbados in Suriname waar zijn voorvaderen hebben gewerkt. Hij ontdekte dat zijn overgrootvader Isaak Nicolaas Verveer nog als slaaf is geboren.
    ... De plantage in Suriname kwam dichterbij, dat raakte me meer. Ik wist: hier hebben mijn voorvaderen gelopen.'

Ja, maar dat hebben ze ook in Afrika. Waar ze tot slaaf zijn gemaakt door andere voorvaderen. Maar zoals gezegd: beschuldigen doe je niet zwarten, maar blanken:
  In het programma zegt een Surinamer in Nederland: 'Als Nederlanders zouden weten wat het echte verhaal was, zouden we overal gratis broodjes krijgen en werden we overal aan het werk gezet.' Wat vind je daarvan?
'In Suriname hoor je dat nooit iemand zeggen.'

Waarom leeft dat gevoel over de slavernij vooral onder Surinamers in Nederland?
'Waarom is de Marokkaan hier meer Marokkaan dan in Marokko? Waarom is de Surinamer hier meer Surinamer dan in Suriname? Dat is een identiteitsding. Je bent in de minderheid en dan grijp je naar je roots.'

Dat gevoel leeft vooral onder Surinamers in Nederland, omdat ze daarmee proberen te rechtvaardigen dat ze van ons profiteren en op ons parasiteren. En daarom moet er nog eens flink op gehamerd worden:
  In Nederlandse geschiedenisboekjes komt de rol van Nederland in de slavernij summier aan bod. Wat vind je daarvan?
'In die vorm zou Nederland iets terug kunnen doen. Als Nederlanders vanaf de afschaffing van de slavernij heel normaal het verhaal hadden verteld, zouden ze er nu anders mee omgaan.

Wat ze willen, zwarten en multiculturalisten als auteur Riemersma, getrouwd met een Marokkaan, is dat geschiedenisboekjes alleen gaan over het leed van de gekleurde volken.
    En meteen daarna:
  Ik ben niet tegen Sinterklaas, maar elk jaar is er onder Surinamers en Antillianen wel gedoe over Zwarte Piet. Als Nederlanders zich meer bewust zouden zijn van hun geschiedenis, zouden ze zeggen: 'Wij snappen jullie protest.''

Als de in Nederland wonende en van Nederlanders profiterende zwarten zich meer bewust was van hun profiteren van Nederland, zouden ze zeggen: "We snappen dat jullie zich niets van onze protesten aantrekken".
  Witte Nederlanders denken volgens mij: Sinterklaas is een volksfeest en de slavernij is zo lang geleden.
'Ik vind het feest een beetje gedateerd. Wij hadden in Suriname op 5 december kinderdag. Dan kreeg je een cadeau, punt. Het maakt kinderen echt niet uit wie het geeft.'

Uitstekende aanpak. Ga naar Suriname Daar heb je nog veel meer van deze vormen van aanpak. Dat heet "eigen cultuur".
  Er zijn Nederlanders die vinden: dat gezeur over die slavernij, die is al in 1863 afgeschaft.
'Ik ben benieuwd of we over honderd of tweehonderd jaar dan nog stilstaan bij 4 mei en de Holocaust of dat we zeggen: 'Ach, gezeur, moeten we nou elke keer een krans leggen?' Daar ben ik benieuwd naar.'

Die 4 mei is dan ook voor de Nederlanders, de joodse holocaust voor de joden, en de slavernij voor de zwarten. 4 mei is te herdenken in Nederland, de holocaust te herdenken in Israël, en de slavernij in Suriname.
    Conclusie:  allemaal standpunten die gekleurd zijn door slechts één enkel ding: kleur. De eigen kleur.
    Een verschijnsel dat speelt in heel Zuidoost-Azië:


Uit: De Volkskrant, 20-09-2012, van correspondent Michel Maas

Indonesische hoofdstad toneel van harde strijd om gouverneurschap

Plots gaat het over spleetogen


Ze wilden er een nette campagne van maken, maar ineens ging het over spleetogen, en uiteindelijk ook over de islam. Op YouTube verscheen een filmpje met de titel Koboy Cina Pemimpin Jakarta: een Chinese cowboy. De campagne voor het gouverneurschap leek op het laatst alleen nog maar te gaan over deze vraag: kan een niet-Javaan, een niet-Jakartaan, en een niet-moslim gouverneur worden van de grootste stad van Indonesië?
    Vandaag hebben de inwoners van Jakarta de keus tussen de zittende gouverneur, Fauzi Bowo, 'Foke', en de nieuwkomer Joko Widodo, 'Jokowi'. Dat is niet langer zomaar een keus tussen twee personen. Het gaat om het vervangen van een oude, volgens velen, inefficiënte en corrupte orde door iemand die nieuw is en onbedorven.    ...
   Dat maakt zijn tegenstanders duidelijk nerveus. Die halen alles uit de kast, inclusief de religie. De populaire zanger van islamitische liederen, Rhoma Irama zei dat moslims alleen op moslims horen te stemmen. Jokowi is moslim, maar zijn running-mate Basuki Tjahaja Purnama, oftewel 'Ahok', niet. Ahok is christen, en bovendien een etnische Chinees. Op internet verscheen bovendien dat filmpje, waarin werd gewaarschuwd niet te stemmen op 'de Chinese cowboy'. ...


Red.:   Dat verschijnsel is de discriminatie van Chinezen. Want die waren altijd al te succesvol. En tot voor een tiental jaren geleden regelmatig het doelwit van pogroms. Inclusief brandstichting, plundering en moord.
    De houding van racisme zit bij de creolen bijzonder diep:


Uit: De Volkskrant, 08-09-2012,door Hans Bouman

Gruwelsprookje

Toni Morrisons tiende roman speelt in de jaren vijftig, toen rassensegregatie in een groot deel van de Verenigde Staten nog usance was. Zomaar reizen kan de zwarte hoofdpersoon niet.


Nobelprijswinnares Toni Morrison is een vrouw van weinig woorden. Dat is af te leiden uit de titels van haar romans -Sula, Beloved, Jazz, Love, A Mercy - als ook uit hun omvang. Toch schrijft ze over grote onderwerpen. De 'Afro-Amerikaanse ervaring' is de rode draad in haar oeuvre, dat zich verdiept in thema's en motieven als het belang van je wortels, de blijvende invloed van gebeurtenissen uit het verleden, ...


Red.:   Vertaal de zwarte origine in een blanke, en we hoeven niets eens erbij te zeggen dat je ook nog 80 jaar terug moet gaan: dit is meteen te herkennen als een "Blut und Boden" houding. Dus zelfs de meest geachte creoolse "woordvoerders" lijden, mogelijkerwijs zonder dat ze het zelf beseffen, intens aan racisme.
    En hier nog een van die woordvoerders in Nederland:


Uit: De Volkskrant, 10-09-2012, column door Harriet Duurvoort, media-ondernemer.

Romney heeft minderhedenprobleem

Tussentitel: Veel teleurgestelde blanke arbeiders gaan helemaal niet stemmen

Minstens even spannend als de verkiezingen hier zijn de Amerikaanse verkiezingen. Hoewel Obama zijn mojo kwijt lijkt, denk ik niet dat Romney veel kans maakt. Hij is te rechts en moet een te groot deel van de white vote winnen. ...


Red.:   Grappig is dat: de term "black vote" zou al vele werkvrouwen doen rijzen, en blikken uitlokken waarin de beschuldiging van "Racisme!" steekt. En zeker als je zou stellen dat "Veel teleurgestelde zwarte gettobewoners helemaal nooit gaan stemmen".
    Maar we zijn er nog lang niet:

  Interessant is dat Amerika etnisch verzuild is.

'Interessant' in de Chinese zin  ... dat je je vijanden een interessant leven toewenst.
  ... Amerika etnisch verzuild is. En in een race waarin elke stem telt - tenminste in de swing states - kan dat doorslaggevend zijn.

Oftewel: de etnische blokstem. Het dynamiet onder de democratie. Uitgewerkt
  Onder de zwarte kiezers, 13 procent van het Amerikaanse electoraat, bleek de steun voor Mitt Romney een nietsontziende nul procent. McCain kreeg nog 4 procent. ...
    ... Stephen Colbert maakte een schitterende parodie op een Romney-commercial: Latino's, vote for Romney 2012. Then kindly see yourselves out. Romney is namelijk voorstander van 'self-deportation' van illegale migranten, wat vaak Latino's zijn. Desperate Housewife-ster Eva Longoria, die hard campagne voert voor Obama, veegt de vloer aan met Romney, hij staat aan 'the wrong side of every Latino issue'.
    Dan is er de snelgroeiende Asian vote, nog klein maar erg belangrijk. Obama's troef is natuurlijk nog steeds dat hij in zijn patchwork-familie exponenten van alle zuilen tevoorschijn kan toveren. Zijn half Indonesische halfzusje Maya hengelt de Asian vote binnen, op bijeenkomsten met kabbelende gamelanmuziek op de achtergrond.
    De Jewish vote, 2,2 procent van het electoraat, is traditioneel progressief en Democraat. ...

Met als resultaat:
  In het versnipperde Amerika van nu moet Romney minstens 61 procent van de blanke stemmen halen.

Terwijl de blanke stem wel democratisch in plaats van qua etnie of stam verdeeld is:
  De white vote is überhaupt de meest versnipperde 'zuil': van Sarah Palin-achtige christenfundi's tot Starbucks-yuppen, van white trash tot middle America. Een groot deel van de teleurgestelde blanke 'blue collar'-arbeiders gaat helemaal niet stemmen.

Met als resultaat:
  Dus ondanks de aan flarden geschoten economie, en het feit dat Obama inmiddels slaapverwekkende speeches houdt en zijn messiaanse glans is verbleekt, vermoed ik dat hij de beste kaarten heeft. It's the demography, stupid.

Oftewel: het etnische racisme bepaalt de uitslag. De ondergang van de democratie. Toegejuicht door de Nederlandse racist Harriet Duurvoort,. En wie twijfelt aan dat laatste, zie nog eens dit:
  white trash

Het blanke equivalent van koelie, nikker, vuile vieze tyfus kut-Marokkaan, enzovoort. Dat zou je als blanke eens moeten neerschrijven in je column. Je werd onmiddellijk met pek en veren door het politiek-correcte dorp gejaagd. Kent u de term niggabitch nog? De blanke bladenmaakster die hem waagde over te nemen van de rappende negers overkwam het. De nikkerteef Duurvoort mag het zonder één enkel erop volgend commentaar opschrijven.
    Nog een stukje racisme van haar hand:


Uit: De Volkskrant, 24-09-2012, column door Harriet Duurvoort, media-ondernemer.

Zeuren over 'allochtoon' lost niets op

De Belgen willen het woord allochtoon in de ban. Het is een containerbegrip dat uit een rommelende onderbuik voortkomt.    ...
    Nuance, ruimte voor meer perspectieven en een feel good factor in nieuws en amusement doen wonderen voor de pr van welke vermaledijde groep dan ook. ...
    Ook voor de kwaliteitskranten heb ik een tip. De Amerikaanse mediakoningin Arianna Huffington nam begin dit jaar een opmerkelijk initiatief: ze voegde verschillende katernen, 'Voices' toe aan The Huffington Post. Zo maakt ze voor eens en voor altijd ruimte voor verschillende perspectieven op het nieuws. Zo heb je Black Voices, Latino Voices, Gay Voices en Teen Voices.    ...


Red.:   Racistisch nieuws. Niet helemaal verwonderlijk, want de mevrouw Huffington die hier achter zit, heeft sterke joodse connecties, en haar compagnon in het Franse, mevrouw Anne Sinclair née Schwartz is zelf joods - en die laatsten zijn erkende racisten uitleg of detail .
    Overigens zal dit beleid ook direct racistische slachtoffers eisen:

  Misschien is het een prikkelend experiment ook eens zo'n reeks bijlagen te maken. De eerste stap is in elk geval: meer diversiteit bij journalisten.

Dit is een voorstel om blanke journalisten te ontslaan en te vervangen door gekleurde. Keihard racisme, regelrecht leidende tot concentratiekampen (merk op: dat beweren zij ook bij iedere vorm van blank racisme). En trouwens: er is bij die Huffington Post dus al heel veel diversiteit: Joodse diversiteit. En wil Harriet Duurvoort nu beweren dat dat geen diversiteit is...?
    Suriname over blanken hebben we al gehad - de Antillen is van hetzelfde laken een pak:


Uit: De Volkskrant, 01-10-2012 column door Sheila Sitalsing

Operatie-Schotte

Tussentitel: Benedenwinden? Veel te kostbaar in onderhoud

Nu Gabriel Garcia Márquez niet meer schrijven kan - hij vergeet dingen - moet iemand anders de kroniek optekenen van de onttroonde ex-leider die zich nog leider waant en zich verschanst in het regeringsfort, vastbesloten het daar 20 lange dagen uit te houden, al die tijd volhoudend dat iedereen gek is behalve hij.

Het verhaal voltrekt zich op Curaçao, waar ex-premier Gerrit Schotte weigert plaats te maken voor zijn interim-opvolger Stanley Betrian. ...
    Nu zit de onttroonde leider in het fort. Vurig te hopen dat Liesbeth Spies mariniers op hem afstuurt. Opdat hij tegen z'n aanhang kan zeggen: 'Makamba's zijn koloniale klootzakken.....' ...


Red.:  Dat laatste is ene pleonasme: "makamba " is de éénwoordige samenvatting van "koloniale klootzakken". En heel de Antillen is het daar mee eens. Kijk maar naar de erop volgende zin:
  'Makamba's zijn koloniale klootzakken. Kijk maar.' En op 19 oktober met overmacht kan winnen.

Altijd al een bekende troef geweest in de politiek in die landen: blanken uitschelden. Met de equivalenten van "nikker".
    Een extreem voorbeeld van het anti-blanke racisme dat op het ogenblik, naar aanleiding van de film Alleen maar nette mensen, ook in Nederland speelt  :


De Volkskrant, 26-10-2012, AP.

Vrouw verzon aanslag Ku Klux Klan mogelijk

De zwarte Amerikaanse vrouw die deze week in Winnsboro (Louisiana) verklaarde door drie leden van de Ku Klux Klan te zijn aangevallen en in brand gestoken, heeft het verhaal waarschijnlijk verzonnen. Dit zegt de politie op basis van sporenonderzoek. Rechercheurs hebben Sharmeka Moffitt (20) nog niet kunnen verhoren. Onduidelijk blijft waarom zij zich in brand heeft gestoken.


Red.:   Natuurlijk is het altijd volkomen duidelijk als een blanke een zwarte vermoordt zonder onmiddellijk duidelijke aanleiding - denk maar aan het geval Kerwin Duinmeijer.. Andersom, met hier een geval van zelfmoord, is dat slechts een geval van "onbekende oorzaak". Oftewel: we hebben hier beide vormen van racisme.
    Het volgende extreem: je noemt je racisme "geen racisme "- zoiets inde categorie van "Oorlog is vrede":


Uit: De Volkskrant, 30-10-2012, van verslaggeefster Janny Groen

'We zoeken lef en inspiratie'

Monique Samuel, politicologe van Egyptisch afkomst, prijkte gisteravond op nummer 1 van De Kleurrijke Lijst. Bedenkster Raja Felgata legt uit waarom dit zoveelste lijstje 'invloedrijken' voorbij de vermaledijde hokjesgeest gaat.


...    Gisteravond was de feestelijke presentatie van de tweede, meer uitgebreide editie, van haar Kleurrijke Lijst. Monique Samuel, de half Egyptisch, half Nederlandse politicologe, is de vrouwelijke winnaar van De Kleurrijke Prijs 2012-2013; de mannelijke winnaar is Harold Robles, de in Suriname geboren viroloog die met zijn stichting MKI (Medical Knowledge Institute) kennis brengt naar ontwikkelingslanden.    ...
    Felgata wil een luis in de pels zijn. Het blad Opzij heeft zij al geprikkeld, want deed dit jaar in elk geval een poging een beetje kleur in de Top-100 te krijgen. 'De VPRO heeft enkele exemplaren van haar lijst besteld. Ik hoop dat andere redacties en ondernemingen volgen en dat zij voorbij hun eigen getto gaan kijken.'


Red.:   Felgata: "We selecteren op afkomst of ras, maar wij zijn geen racisten. Wij doen dit omdat wij als afkomst en ras naar onze snaak niet genoeg voorkomen op lijstjes van Nederlanders. Dus de Nederlanders zijn de racisten en wij niet. Want onze smaak en gevoelens zijn veel belangrijker dan die van Nederlanders. En dat we niet op die lijstjes voorkomen dat het overgrote deel van onze groep behoort tot "de kwetsbare groepen van de samenleving" hebben we helemaal niets mee te maken."
    Uit dezelfde krant nog een racist met een lijstje:


De Volkskrant, 30-10-2012, ingezonden brief van Medi Zouali, Tilburg

Kleurtje

Als ik kijk naar de samenstelling van het nieuwe kabinet, dan zie ik geen enkel bewindslid met een kleurtje ...


Red.:   Kijken naar kleur: Racisme! En bestaan alleen maar Nederlanders, en er zitten Nederlanders in het kabinet.
    Natuurlijk vergezeld van de bekende leugens:
  Er lopen ongetwijfeld genoeg talentvolle competente bestuurders van buitenlandse komaf.

Een vuile leugen, zie hier uitleg of detail uitleg of detail . Gevolgd door de net zo bekende beschuldigingen:
  Maar Nederland durft het niet. Verbazingwekkend, onbegrijpelijk en schandalig.

Verbazingwekkend, onbegrijpelijk en schandalig. Er is maar één enkele remedie tegen dit soort arrogantie en belediging: uitzetting.
    Weer naar één van de rijken van racisme:


Uit: De Volkskrant, 31-10-2012, van correspondent Patrick van IJzendoorn

Onderzoek naar 'racistische' uitspraken scheidsrechter

...    De Vereniging voor Zwarte Advocaten heeft aangifte gedaan ...


Red.:   Een groep van gecertificeerde racisten heeft aangifte gedaan tegen...
  ... scheidsrechter Mark Clattenburg die zich racistisch zou hebben uitgelaten tegen enkele Chelsea-spelers.

Die dus niet mag wat ze zelf gereguleerd beoefenen.
    Een groep die tot nu toe vergeten was in deze verzameling niet-blank racisme:


Uit: De Volkskrant, 20-11-2012, column door Arnon Grunberg

Witte mannen

Hadden we net gehoord, naar aanleiding van de herverkiezing van Obama, dat het tijdperk van de Witte Mannen voorbij is, komt de Volkskrant met de Top 200 van invloedrijkste Nederlanders aanzetten: alleen maar witte mannen. Ja, een paar vrouwen en volgens het begeleidende artikel vier allochtonen.
    Het zou kunnen dat blanke mannen in Nederland gewoon ontzettend veel kunnen, maar het is ook mogelijk dat invloedrijk zijn in Nederland lid worden van een besloten club betekent. Op het hek staat: 'Whites Only'.    ...


Red.:    In Afrika zijn alle leiders zwart, in Latijns-Amerikaan Latino, in India, Hindoestaan, enzovoort. Maar in Nederland mogen niet alle leider blank zijn. Niet verwonderlijk, zoiets uit de pen van Arnon Grunberg ... De Joodse cultuur behoort tot de ergste racisten, zie de verzameling hier uitleg of detail . Of hun idee dat ze het Uitverkoren Volk (lees: Herrenvolk, of Übermenschen) zijn ...
    Er zijn ook mensen die ongestraft "Blacks only!" kunnen roepen:


Uit: CNN.com, 19-01-2013. By Michael Martinez. uitleg of detail

Former New Orleans mayor indicted on federal corruption charges CNN

NEW: Ray Nagin's family allegedly received Hawaii vacation, first-class Jamaica trip
Nagin allegedly took bribes of $60,000, $2,250, $50,000, $10,000 and $112,500
Indictment says he filed false tax returns from 2005 to 2008
Nagin was the voice of a devastated New Orleans during Hurricane Katrina in 2005


Former New Orleans Mayor Ray Nagin, who captured the drama of Hurricane Katrina in 2005 with an "SOS" call to the nation, was indicted Friday on 21 federal corruption charges, including bribery, money laundering, fraud and filing false tax returns.    ...
    Nagin, who is black, urged the reconstruction of a "chocolate New Orleans," adding, "You can't have New Orleans no other way." He later apologized, saying everyone is welcome to the city.    ...


Red.:   Dus voor corruptie wordt de man vervolgd. Voor het gewoonlijk al veel ergere misdaad gezien racisme niet. Hij hoefde allen maar een beetje een deel van woorden terug te nemen, namelijk datgene waar hij zei dat God achter zijn racisme stond (zie het filmpje bij het origineel uitleg of detail ).
    Stel je nu eens voor dat een blanke politicus soortgelijke woorden had gebruikt. Hij was meteen als "lid van de KuKlux Klan" achter de tralies gegooid, en bij vrijlating het land uitgezet.
    Negers komen er mee weg. Kennelijk is hun racisme gewoon.
    Het volgende liet de redactie in volkomen verbijstering achter:


Uit: De Volkskrant, 11-02-2013, column door Harriet Duurvoort, media-ondernemer

Omgekeerd imperialisme

Tussentitel: Wij fantaseren graag over een koninklijk Afrika
.
Met de berichten over de nieuwe Afrikaanse economische boom, moest ik denken aan een van mijn lievelings met-popcorn-op-de-bank-hang-films: Eddie Murphy's comedyklassieker Coming to America. Nog altijd, tot mijn genoegen, minstens eens per jaar op Veronica. Een verwende, überrijke prins uit het fictieve Afrikaanse land Zamunda, gaat naar het New Yorkse Queens om een mooie, slimme, maar vooral 'echte' queen te vinden om mee te trouwen. Ten faveure van de bloedmooie, slaafse prinses die voor hem is uitgekozen. Het is een film die met een vette knipoog alle romantische cliché's van zwarten uit de diaspora over het Motherland op de korrel neemt. Iedereen met een paar zichtbare druppels zwart bloed ...


Red.:    Je reinste nazi-racisme. Hier zouden Martin Bormann en Adolf Eichmann bijzonder trots op zijn geweest: het zit in het bloed, en een paar druppels zijn al voldoende. Niks geen gezeur - blauwe ogen en blonde haren. En een paar druppels gekleurd bloed zijn al voldoende om je in te delen bij de groep "anderen".
    En we zijn er nog niet. Net als Bormann en Eichmann heeft ook deze dame haar dromen:

  Iedereen met een paar zichtbare druppels zwart bloed zal het opbiechten: wij fantaseren graag over een koninklijk Afrika.

De droom van een eigen Rijk.
    En het komt echt niet uit de lucht vallen:
  Als tiener dook ik - geïnspireerd door rapplaten, want over zwarte geschiedenis, anders dan een middag negerhut van oom Tom kreeg je niets - voor een aardijkskundewerkstuk in de illustere Benin koninkrijken.

Net zoals de nazi's teruggingen naar hun Arische voorouders. En gepaard gaande met dezelfde valse ressentimenten:
  Dat Afrika, waar onze voorouders ooit als vee werden ingescheept,

Waar bij de nazi's de joden "het" gedaan hadden, zijn het hier de blanken. De blanken die de slaven kochten van de Afrikaanse volken die de slaven hadden gemaakt, en naar de kust versleept. Vanwaar als kostbare vracht werden vervoerd naar plaatsen waar ze het beter kregen dan in Afrika (toon een afstammeling van de vervoerde slaven die teruggaat naar Afrika. Die vindt je niet. De reden volgt).
  Afrika, het zal eens tijd worden, is eindelijk het continent van de toekomst. De economie groeit als kool... en de elite is schathemeltjetergend rijk. De over de top leefstijl van Prince Aakim in Coming to America, is helemaal niet vergezocht in het huidige Afrika. Geregeld runnen de dictatoriale dynastieën hun land met ijzeren vuist als privébezit.
    De zoon van de president van Equatoriaal-Guinee, een olierijk landje waar de bevolking nochtans van 2 euro per dag rondhosselt, maakte het erg bont door 700 miljoen dollar (524 miljoen euro) uit de staatsruif te pikken. ...
    Maar de rijkste, de onstuitbaar ambitieuze Angolese presidentsdochter en zakenvrouw Isabel dos Santos, is het meest fascinerend. Corrupt? De familie Dos Santos exploiteert de staat Angola als hun hoogsteigen privéonderneming, zo analyseert de Zuid Afrikaanse Mail & Guardian. Diamanten, die een belangrijke rol spelen in het bloedige conflict dat tot een paar jaar geleden Angola teisterde, zijn de basis van het fortuin van de mooie Isabel. Door vriend en vijand wordt ze aangeduid als 'prinses'. Forbes schatte haar vermogen in Portugal op 2 miljard dollar. ...

De creoolse mentaliteit: er zijn slechts twee rangen: de koning of meester, en de rest zijn slaven uitleg of detail . Daarom willen Afrikanen en creolen ook niet werken. Wat heeft werken voor zin, als de vruchten van je arbeid per definitie toevallen aan iemand anders: de koning/meester.
    En Harriet Duurvoort vindt het prachtig:
  Ik vind haar intrigerend. Er moet toch iets meedogenloos schuilen achter die zonnige glimlach met die betoverende kuiltjes. ...
    Ik kan het niet helpen. Stiekem ben ik toch een beetje fan van het omgekeerde imperialisme van Isabel dos Santos. Een verdiend lesje in nederigheid aan die nukkige Portugezen. Je kunt veel zeggen, maar toch: sista's got balls. Ze zou nog meer in mijn achting stijgen als de prinses het zich verwaardigt ook iets voor de straatarme Angolees te doen.

Over moslims schreef iemand kort geleden dat het onjuist de moslima's te zien als de willoze slachtoffers van de mannen: ze bestendigen mede het systeem. Voor de creoolse vrouwen geldt natuurlijk precies hetzelfde - zie uitleg of detail .
    President en golfer:


Uit: De Volkskrant, 17-02-2013, HLN/Belga .

Barack Obama golft met Tiger Woods

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zondag in Florida een partijtje golf gespeeld met Tiger Woods, de nummer twee van de wereld. Dat meldde het Witte Huis.


De partij, de eerste tussen Obama en Woods, vond plaats in de privégolfclub 'The Floridian' in Palm City, nabij Port Saint Lucie, in Florida. ...


Red.:   Neger en neger.
    De volgende neger:


Uit: De Volkskrant, 22-03-2013, door Bob Witman

De grenzen van de grap

Comedian Howard Komproe (41) introduceerde vorig jaar op Twitter nationale Negerdag. Hij kreeg zoveel over zich heen, dat hij een boekje schreef: De grenzen van de grap, met bijdragen van schrijvers en cabaretiers.

...
Negerdag, waarom?
'Er is een vrouwendag, een warmetruiendag, dag voor mensen met rood haar, maar geen negerdag. Dat is oneerlijk. Waarom niet een dag voor negers?'    ...


Red.:   Er is geen negerdag, en dat is meteen oneerlijk. Een opmerking die al boekdelen spreekt. Die dag voor mensen met rood haar, is georganiseerd door mensen met rood haar. Ongetwijfeld is de warmetruiendag georganiseerd door mensen die warme truien breien. Dus als de neger een negerdag wil, moet hij er gewoon één organiseren. Maar in plaats van het organiseren van een negerdag, is reactie de neger die constateert dat er geen negerdag is, die van een klacht, in het luchtledige, dat er geen negerdag is. Maar dat luchtledige is natuurlijk schijnbaar. Want in werkelijkheid is die klacht natuurlijk gericht tegen zijn sociale omgeving: de blanke mens. Kennelijk is het zo dat de blanke mens, als hij bijvoorbeeld iemand met rood haar is, naast de dag voor mensen met rood haar, ook de dag voor negers moet organiseren.
    Waarna je kan gaan analyseren waarom de neger verwacht dat de blanke voor hem dingen organiseert: blanken hebben het altijd als gedaan, negers kunnen niet organiseren, negers willen niet organiseren, negers willen graag bediend worden, enzovoort. Geen daarvan geeft bijster positief beeld van de levenshouding van de neger.
    Een niet bijster positieve levenshouding die nog een paar keer meer naar voren komt:
  Op Twitter kwam de Negerdag hard binnen?
'De meeste reacties waren grappig. Enkele waren negatief, scheldpartijen, mensen wilden mij doodschieten. 'Rot op naar je land.' Maar ik ben al in mijn land.'

Nou nee. Nederland is het land van mensen die geen negerdag organiseren. Mensen die er van uitgaan dat negerdagen voor hen georganiseerd worden, zijn geen Nederlanders. Dat zijn bewoners van Negerland. Suriname, in dit geval. Waar ze ook niet aan sinterklaas doen. Ook dat is Nederlands. En geen Negerlanders.
  Hoe boos?
'Howard Komproe is KKKKkK DOM!!!!!!!! ... Die man wil NEGERDAG ... G je bent a Kaolo Bounty ... Nd i Swidped Yo Babymomma!!!! Wasgoed!?' Dan moet je weten dat ka en olo een samentrekking is van poep en gaatje en dat Bounty betekent: bruin van buiten wit van binnen.'

Dat zijn dus nog ergere Negerlanders dan Howard Komproe een Negerlander is.
   Overigens het bedenken van het woord Negerlander natuurlijk alleen maar een grap, en zijn klachten erover volkomen buiten de orde:
  Spijt van die tweet?
'Ik vind #Negerdag nog altijd een briljante grap, die overigens is bedacht door ondernemer Brian Hirman. Maar de nasleep ervan hield me bezig. Vandaar dit boekje. Op een gegeven moment is die grap uit je handen. Dan gebeuren er rare dingen.'

Dank Howard Komproe voor díe grap (de grap dat Negerlander gewoon een grap is).
    Maar Howard heeft nog meer grappen:
  Dat zagen we vaker?
'Theo Maassen moet bij De Wereld Draait Door uitleggen dat zijn grap over de cafébrand in Volendam een grap was! Haha. Jezus, die man is grappenmaker van zijn beroep, natuurlijk is dat een grap.'

En alles kan een grap zijn?
'De grens van een grap wordt bepaald door degene die hem hoort, waar ligt zijn acceptatiegrens? En dat is niet vast te stellen, dus is er geen grens aan de grap.'

Te allen tijde?
'Het gaat ook over de intentie van de verteller. Is hij bedoeld om je aan het denken te zetten. Dat is uitstekend. Wil je er iemand pijn mee doen, dat scoor je heel laag wat mij betreft.'

En natuurlijk zijn onze grappen nog meer bedoeld om aan het denken te zetten als die van Howard Komproe.
    Dat waren de grappen. Nu terug naar het racisme:
  U wilde niet met #Negerdag racisme aan de kaak stellen?
'Nee, geen moralisme. ...

Mooi. Volgende zin. Direct op de plaats van die drie puntjes:
  U wilde niet met #Negerdag racisme aan de kaak stellen?
'Nee, geen moralisme. Er is een nummer van de Zangeres Zonder Naam, uit de jaren zeventig. 'Hij was maar een neger, zo'n zwarte.' Ik liet dat in mijn vorige programma weleens horen.

Goh, geen moralisme...? Hoe komt het dan dat uit het uitgebreide repertoire van de Zangers Zonder naam, het enige lied over negers ten gehore wordt gebracht? En niet bijvoorbeeld degene over drinkende vaders, huilende moeders, zielige kinderen, enzovoort, waarvan er vast wel meer dan honderd bestaan. Howard doet een greep uit de bingotrommel gevuld met liedjes van de Zangers Zonder naam, en "Bingo!!!", hij trekt het liedje over negers. En dat heeft absoluut helemaal niets met moraal te maken. Volgens Howard.
    Nu zou dat laatste best wel kunnen. Want als je racisme typeert als het totale ontbreken van moraal, is die moraal duidelijk totaal afwezig bij Howard Komproe.
    En ook bij Harriet Duurvoort.
    En ook bij Ray Nagin.
    En ook bij Dianne Abbott (google maar)
    Enzovoort.
    Er bestaat een grap-met serieuze-ondertoon die stelt dat mannen ieder zeven seconden aan seks denken. Het vermoeden bestaat dat negers iedere zeven-tiende of zevenhonderste seconde aan ras denken:
  Wilt u nog iets kwijt?
'Ik vind het grappig dat ik over Negerdag wordt geïnterviewd door iemand die Witman heet.'

En ook dat is natuurlijk maar een grap, die niets met moraal te maken heeft ...
    En dit is de richting waarin het zwarte racisme zich beweegt:


Uit: Joop.nl, 21-10-2012, door Kno’Ledge Cesare - Dichter, Oprichter Soul Rebel Movement

Quincy Soetosenojo was een activist

In memoriam voor een jongen die teleurgesteld was in de maatschappij


Op 20 augustus 2012 was ik op Lowlands toen ik het volgende bericht ontving van een goede vriend: "Yo Cesare, Silence is eraf". Ondanks dat ik wist wat dit betekende, hoopte ik toch op een misverstand en ik vroeg: “Wat bedoel je?”. De 3 minuten dat ik op zijn antwoord moest wachten leken een eeuwigheid te duren. Toen kwam het antwoord: "Silence, Quincy, hij is niet meer man. Hij is dood!". Het voelde niet alleen alsof ik een broeder had verloren, ik had ook een broeder verloren. Vandaag, 21 oktober, zou hij 31 jaar zijn geworden.
    Een jaar of 4 geleden had ik een openhartig gesprek met Quincy. Gedurende de laatste 12 jaar van zijn leven dat ik met hem bevriend was, hebben we vaker openhartige gesprekken gevoerd. Dit was toen hij zich bij de Crips had aangesloten. ...


Red.:   De Crips is een goor-gewelddadige jeugdbende uit de zwarte gettowijken van Amerika. Dit soort gore geweld:
  Ooit deelde Quincy mijn standpunt over gangs, maar nu waren voor hem de dingen anders. Hij had een aantal keer vastgezeten, kan als ex-gevangene moeilijk aan de bak komen terwijl de rekeningen op de deurmat blijven vallen, hij miste zijn zus (vermoord door haar vriend) en zijn jeugdvriend Moravia R. (doodgeschoten door een agent).

En natuurlijk was dat racistisch geweld van die agent. Net als de blanken schuldig zijn aan de moord op zijn zus, omdat ze het niet hebben tegengehouden:
  Hij was teleurgesteld in de manier waarop Nederland met zwarte mensen omgaat en niet oprecht luistert naar de zorgen, maar deze telkens wegwuift.

En daarom sloot deze neger zich maar aan bij een goor-gewelddadige bende:
  Hij was gedesillusioneerd, hij had het gevoel dat hij niets kon doen tegen het onrecht in dit land tegen zwarte mensen. Er was woede in zijn hart gekropen. ...Voordat hij zijn rug keerde naar de maatschappij, was hij een activist pur sang en bewust van het lot van het zwarte volk dat geen deel uitmaakte van de maatschappij. ...

En waar komt dit idee vandaan? Van het zwarte racistische activisme:
  Heel veel zwarte jongeren in mijn omgeving voelen zich steeds vaker buitengesloten. Ze zien dat zij pas meetellen als ... niet tegen zwarte piet zijn en hun plaats kennen.
    ...Wij moeten hen onvoorwaardelijk accepteren

Een volkomen onrealistische zwarte-activisten-eis die voor geen niemand en geen enkele groep geldt.
  Hij vertelde mij dat hij zich meer wilde richten op zijn muziek. Hij wilde een album maken. Hij wilde weer instrumenten gaan spelen, in de studio duiken met zijn neven van ASO Bro’s en Apo-clipZ, en de Nederlandse rap scene op zijn kop zetten. Zijn CD zou de kick-off markeren van een nieuwe project van Stichting Soul Rebel Movement, genaamd Street Dreamers.

Niemand in Nederland zit te wachten op de zoveelste rappende neger. Waar Nederland behoefte aan heeft is aan mensen die werken. Ooit een zwarte bouwvakker gezien? Of een zwarte elektricien? Meteen inlijsten, die neger, en in de media rondparaderen.
    Maar dat volstrekt onredelijke eisen, volgens de negers:
  Ze zien dat zij pas meetellen als zij op de UvA rondhangen ...

Dit soort gore praat wisselen ze kennelijk onderling uit. Waarvan we in de openbaarheid normaliter dus een aftreksel te lezen krijgen, in de in enige fluweel gewikkelde opinies van mensen als Harriet Duurvoort, Quinsy Gario, enzovoort. Deze lieden staan aan de basis van de goor-gewelddadige gangs en het plunderen uitleg of detail .
    Zoals volgend het gezegde mannen om de 7 seconden aan seks denken, denken negers om de 0,7 seconden aan ras. Zie Harriet Duurvoort:


Uit: De Volkskrant, 25-02-2013, column door Harriet Duurvoort, media-ondernemer.

Soms mis ik Sonja Barend

Tussentitel: Ik bel net zo lang tot ik een nee binnen heb
.
Het verzandt altijd snel in een obligaat tutholadebat, de discussie over meer vrouwen op de buis. ...
    ... Drie dames aan een talkshowtafel? Men vindt het te veel, hoeveel lol ze ook hebben. Dit geldt a fortiori voor vrouwen die ook nog een tintje hebben. ...


Red.:  Er is weer 0.7 seconden verstreken in het etnische brein.

  Of het nu om vrouwen gaat, om etnische groepen,

En weer.
    En weer 0,7 seconden later:
  Tegenover de vrouwen die niet op tv zouden willen en de journalisten met een etnische achtergrond die 'er niet zijn' staan de vrouwen die, zoals ik, voor het mediavak gekozen hebben. Hassnae Bouazza meldde op Twitter dat redacties niet eens de moeite nemen haar programmavoorstellen te beantwoorden. Zeer herkenbaar.

Reactie, middels een zeer politiek-incorrecte grap uit de jaren zeventig: "Seker omdatik shoewart ben ...". Oftewel: het onterechte klagen over tenachterstelling zit kennelijk in het anders-etnische bloed.
    Nog een staaltje van het grofste racisme:


Uit: De Volkskrant, 03-04-2013, van verslaggever Olaf Tempelman

'Grote broer uit Ankara komt graag'

Joost Lagendijk en zijn Turkse echtgenote Nevin Sungur schreven op wat iedereen over Turkije moet weten. 'Het idee is: als Turk kun je alleen maar een Turk vertrouwen.'


Dit Europees-Turkse echtpaar loopt in veel opzichten op de troepen vooruit. Neem alleen al die combinatie Turkse vrouw-Nederlandse man. Het aantal Turkse mannen met westerse vrouwen is al jaren stijgende, andersom blijven de stellen zeldzaam als klavertjesvier. Sungur: 'In de Turkse gemeenschap in Nederland is het een groter taboe dan in Istanbul of Ankara. De diaspora is conservatiever. De gedachte is dat een zoon de Turkse identiteit meeneemt, terwijl een dochter een vreemde identiteit aanneemt. ...
 

Red.:   Turken zijn gore discriminerende racisten. Want neem maar het geval dat een blanke zoiets zou zeggen ... En tel daar nog een ding bij op: de partners van de Turkse (en andere islamitische) mannen worden vrijwel altijd gedwongen zich te bekeren tot de islam, de kinderen krijgen islamitische namen en worden islamitisch opgevoed uitleg of detail . Dan kan je nog maar één conclusie trekken: racistische cultuur-imperialisten passen niet in dit land. Remigreren, die groep.
    Een anti-blanke-racist is vermoord, en natuurlijk wordt zijn racisme instantaan vergeten. Behalve door deze columnist:


Uit: De Volkskrant, 08-05-2013, column door Sheila Sitalsing

Helmin

Toen de nieuwe Curaçaose coalitie op 12 december 2012 haar regeerakkoord presenteerde ... Op een foto staat Helmin Wiels, de winnaar van de verkiezingen, uitzinnig met zijn armen in de lucht, een vredesduif uit te zwaaien.    ...
    Je hoorde Wiels niet meer de opvatting uitdragen dat de enige goede makamba een dode makamba is. Een paar jaar eerder had hij nog met een Jodenster op staan demonstreren tegen Nederlandse plannen om een aparte databank bij te houden voor Antilliaanse probleemjongeren ...


Red.:   Waarom deze columnist wel en de rest niet? Omdat deze columnist behoort tot de etnie die door de negers, mensen als Helmin Wiels, wordt bejegend als "de koelies". En dat gaat ze natuurlijk nooit vergeten ...
    De slavernijherdenking komt eraan altijd goed voor stroom racisme. Hier is een voorbeeldje:


Uit: De Volkskrant, 17-05-2013, ANP.

Collectief eist excuses

Als de Nederlandse regering geen excuses aanbiedt voor het slaverijverleden, juist in dit belangrijke jaar 2013, 150 jaar na afschaffing van de slavernij, zal het Surinaamse Collectief Broki de excuses via internationale organisaties proberen af te dwingen. ...


Red.:   Het enige dat de leden van dit collectief bindt aan de mensen waar ze op doelen, is een gezamenlijk ras. Racisme, dus.
    Twee prijs-racisten:


Uit: De Volkskrant, 18-06-2013, door Sara Berkeljon

Iets van afgunst

Liefdevol én competatief was de vriendschap tussen Anil Ramdas en Stephan Sanders. Die kijkt terug op hun relatie, waaraan door de zelfmoord van Ramdas definitief een einde kwam. 'Ik had het gevoel dat hij vond dat ik óók maar zelfmoord moest plegen.'


Ergens midden jaren tachtig ontmoetten Stephan Sanders en Anil Ramdas elkaar voor het eerst, in een café aan de Amsterdamse Keizersgracht. Ramdas was een beginnende wetenschapper, in Suriname geboren en opgegroeid, cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Sanders was redacteur bij De Groene Amsterdammer. ...

Hij was enthousiast omdat je...
'Bruin was! Ik had toen nog haar, kroeshaar, ik geloof dat ik zelfs dreads had. Hij liep op me af en riep: maar jij bent óók bruin! Eh, ja, zei ik, of althans, ik ben een halfbloed, geadopteerd. Hij dacht natuurlijk dat ik blank zou zijn, want ja, Stephan Sanders. En bij De Groene werkten in die tijd geen noemenswaardige negers. Dat ik bruin was, vond hij geweldig. Ik was meteen zijn Caraïbische broer. Hij vond in mij iemand die al schreef, iemand die in Nederland verankerd was. Hij kon mij alles leren over bruin-zijn en marxistische theorieën ...


Red.:   Zouden blanken eens moeten doen ...
    Het ressentiment tegen blanken is onbeperkt:


Uit: Joop.nl, 26-06-2013, door Tayfun Balcik - Historicus uitleg of detail

We zijn geen ezels, maar toch worden we zo behandeld

Hoe en waarom de spontane staking bij PostNL ontstond


Dinsdag hebben de chauffeurs van PostNL – zo'n 50 à 75 arbeidskrachten – bij Amsterdam Sloterdijk spontaan het werk neergelegd. Ze gingen over tot deze wilde staking omdat ze vinden dat ze worden uitgebuit.
    Mehmet geeft aan dat ze al vanaf 9 uur hier staan, en meer mensen willen praten. Jamal, ook een koerier, zegt dat ze lange dagen maken: ‘We werken op een “normale” dag van 9 uur in de ochtend tot 19.00 uur in de avond. Ik ken collega’s die soms 15 uur per dag draaien.’ ‘Tijdens het laden krijgen we geen moer betaald’, merkt Mo boos op. ...
    De druppel die de emmer vandaag deed overlopen was het feit dat de stopprijzen werden verlaagd. Dus per stop die je maakt om pakketjes af te leveren bij de klanten krijg je nu €1,14, terwijl het eerst €1,40 was. Tegen een paar jongens hebben ze vandaag gezegd ‘je accepteert dit of je vliegt eruit’. Mehmet, Jamal, ‘Mo’ en Rachid: alleen maar Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse Nederlanders als stakende chauffeurs. Toen hoorde ik achter me geroezemoes. De leidinggevenden – allemaal witte Nederlanders, strak in pak – komen samen met de Turkse woordvoerder van de chauffeurs (Celil, zelf ook een chauffeur) naar buiten om te vertellen wat ze bereikt hebben. De chauffeurs wordt gevraagd om te rijden. De arbeiders worden boos op hun woordvoerder.    ...
    Het feit dat alle leidinggevenden witte Nederlanders zijn en alle chauffeurs allochtoon geeft de uitbuiting een nog viezere smaak. ...


Red.:   Puur anti-blank racisme.
    Maar het ergst blijft het toch bij negers:


Uit: De Volkskrant, 01-07-2013, van correspondent Kees Broere

Obama heeft Keniaanse vader, en de Chinese premier niet

Op zijn reis door Afrika richt de Amerikaanse president zich vooral tot de jeugdigen op het continent. Zijn bezoek is als een thuiskomst.


Even is hij er weer, Barack Obama de rockster. Zijn enthousiaste Yebo Mzanzi, 'hallo Zuid-Afrika', knalt omhoog tegen de toeschouwersbanken in de zaal van de Soweto-campus van de universiteit van Johannesburg.
    De mannen en vrouwen in zijn ... overwegend uit zwarten bestaand publiek kunnen geen genoeg van hem krijgen. Uren hebben ze moeten wachten tot die zwarte Amerikaanse man, voor velen van hen een rolmodel, een poosje met hen in gesprek gaat. Het was die moeite zeker waard. Daar staat hij dan: 'Ik geloof in jullie.'    ...


Red.:   Deze correspondent van de Volkskrant in Afrika is natuurlijk zwaar politiek-correct, dus op de plaats van de puntjes stond:

  in zijn gemengde, maar overwegend uit zwarten bestaand publiek

Vertaald: er waren één of twee niet-zwarten - te midden van honderden zwarten. Dat is, zeer formeel uitgelegd, inderdaad gemend en overwegend zwart. Ieder normaal mens zou dit omschrijven als "zwart" of "grotendeels zwart".
  En zij geloven in hem. Barack Obama, en met hem de enorme delegatie Amerikaanse zakenlieden die voor zijn reis naar Senegal, Zuid-Afrika en Tanzania is meegereisd, heeft in Afrika een probleem. Jarenlang, zo is het gevoel, waren de Verenigde Staten op dit continent niet of te weinig zichtbaar. Ondertussen gingen opkomende economieën als die van China er met de buit vandoor.
    Maar Obama heeft ook een voordeel. Een Chinese president of premier die Afrika bezoekt, kan met nog zulke geweldige investeringsvoorstellen komen, winning hearts and minds is een heel ander verhaal. Dat laatste lukt hier de zoon van een blanke Amerikaanse moeder en een zwarte Keniaanse vader veel beter. Het jonge publiek herkent hem als 'een van ons'. En Obama voelt zich zeer op zijn gemak.

En alweer het puurste racisme.
    We hebben net weer een hele "slavernij"-campagne achter de rug van negers, die een beroep doen op hun ras ten einde excuses en geld te eisen voor dingen die 150 en langer terug zijn gebeurd. Maar dat is al weer bijna een maand terug, dus maar over tot het gewone racisme: "We kunnen niet regeren, kijk maar naar ons continent, en nu willen dus hier de zaak gaan verzieken":


Uit: Joop.nl, 30-07-2013, door Quinsy Gario - Dichter/kunstenaar uitleg of detail
   
Pinkwashing van afschaffing minderhedenbeleid

Hier een paar bruine gezichten prominent in beeld zodat men daar niet oplet dat we überhaupt geen bruine gezichten aan tafel meer willen hebben


Tijdens de Gay Parade heeft minister Jet Bussemakers (OC&W) in het kabinetsbootje plaats gemaakt voor vertegenwoordigers van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Antilliaanse en Hindoestaanse inspraakorganen en samenwerkingsverbanden.
        "Deze regering staat daar pal voor. Want open staan voor elkaar, anderen accepteren in hun 'anders zijn' is een voorwaarde voor iedereen om goed te kunnen samenleven."
Als dat zo is blijft dan de vraag waarom deze inspraakorganen en samenwerkingsverbanden niet konden rekenen op steun van kabinet Rutte I en Rutte II?
    Op 18 juni heeft de Eerste Kamer namelijk ingestemd met de intrekking van de Wet Overleg Minderheden. De wet zorgde ervoor dat minderheden een plek aan tafel hadden als het ging om beleid dat hen specifiek betrof. ...


Red.:   Kijk, Quinsy, jullie zijn gelijkwaardig, en hebben dus geen steun nodig. En hebben jullie steun nodig, dan zijn jullie minderwaardig, en dus niet geschikt voor dit:
  ... de vertegenwoordigers die aanwezig zijn op het bootje moeten toch ook wel weten dat ze gebruikt worden door het kabinet? Hier een paar bruine gezichten prominent in beeld zodat men daar niet oplet dat we überhaupt geen bruine gezichten aan tafel meer willen hebben.

En als het je niet bevalt, Quinsy, ga je naar de plek waar de tafel volledig bezet is met je rasgenoten en de blanken niet mogen aanzitten, jullie continent van thuiskomst: Afrika.
    Quinsy heeft weer een hele racistisch campagne achter de rug in de strijd tegen Zwarte Piet: "Zwarte Piet heeft een zwarte huid - Negers hebben een donkere huid - Dus: Zwarte Piet is een neger". Hier een bericht over zijn negergenoten:


Uit: De Volkskrant, 05-11-2013, door Wim Bossema

Via je voorouder de Afrikaanse markt op

Ooit haalden Britse kolonialen Indiërs naar Afrika om spoorwegen aan te leggen. Nu kunnen zij hun nakomelingen helpen om er een bedrijf te beginnen.


...    Afrika richt zijn blik steeds vaker op India. Dat komt ook omdat er door een nare reeks incidenten de euforie over de komst van de Chinezen met hun ongelimiteerde kapitaal en arbeidskrachten is getemperd. Zo pakte de Ghanese politie Chinese immigranten op die illegaal aan het goudzoeken waren. In landen als Angola groeit de weerzin onder de bevolking tegen de duizenden Chinese arbeiders: zij leven afgezonderd in kampen en spreken uitsluitend Chinees.
    Hoe anders is het met de Indiërs. Als zij aankomen in Oost-Afrika worden ze meestal voor landgenoten aangezien. Dat overkwam Renu Modi, onderzoekster aan het Afrikacentrum van de universiteit van Mumbai, in Kenia. Ze reisde er gewoon met groepstaxi's en wandelde onbezorgd in delen van de hoofdstad Nairobi waar westerlingen zich uit angst voor een beroving niet graag vertonen.    ...


Red.:   Het ergste soort racisten, die negers. Als blanken ook maar iets zouden doen dat in de buurt komt, stonden ze meteen terecht als "Ku Klux Klan".
    Een bijna humoristisch voorbeeld:


Uit: De Volkskrant, 09-11-2013, boekrecensie door Nell Westerlaken

Lieve Joris

Met compassie beschrijft Lieve Joris de lotgevallen van Afrikanen in China en Chinezen in Afrika.


Zo maar een paar vooroordelen over en weer: Chinezen zijn gewetenloze woekeraars, Afrikanen zijn luie klerelijers. ...


Red.:   Waarschijnlijk geen vooroordelen, maar allebei waar.
   Net als dat van "India'ers zijn racisten":


Uit: De Volkskrant, 19-11-2013, door Wilke Wittebrood

Bollysoap

Nederlandse actrice


Een blonde Europese! In de nieuwe Indiase televisieserie Firangi Bahu kan een moeder haar ogen niet geloven als de bruid van haar zoon haar sluier optilt.
    Zij ziet de Nederlandse actrice Sippora Anna Zoutewelle (21, links op bovenste foto), die de rol speelt van Camili Jonathan, een Britse die trouwt met de zoon, een Indiase student.    ...


Red.:   Je reinste xenofobie. Je reinste racisme. Zou je als Nederlandse ouder blijk van zoiets geven, werd je door de politiek-correcten met de mestkar door het dorp gereden. In een film of toneelstuk zou het een opstand ontketenen. In de Nederlandse of westerse film in het algemeen is het precies andersom: de westerling is daar de boordoener en de introuwende vreemdeling per definitie de lieve schat die het paradijs komt brengen. Vooral als hij zwart is. P.S.: andersom is natuurlijk niet aan de orde: het zijn altijd de westerse meisjes die met gekleurde jongens trouwen - het omgekeerde gebeurt ook in de film niet of nauwelijks, omdat er in de praktijk bijna een volledig taboe op rust - gehandhaafd door de gekleurden (dit geldt iets minder voor de zwarten).
    Maar het is in India dus precies andersom:
  In de Indiase filmwereld is doorgaans geen plaats voor Westerse acteurs, behalve dan bijvoorbeeld als losbandige vrouw.

Geheel onjuist. Terwijl een beeld van Indiase mensen als inteeltige racisten uitleg of detail volkomen correct zou zijn. Net als dat van bendevormende rapnegers.
    En de moeder van alle racisme:


Uit: De Volkskrant, 21-12-2013, van de buitenlandredactie

Tienduizenden vluchten naar VN-bases in Z-Soedan

Meer dan 35.000 mensen hebben hun toevlucht gezocht tot enkele VN-bases in Zuid-Soedan, om te ontkomen aan het geweld in hun land. ...
    In Juba was het donderdag grotendeels rustig. De vrees neemt echter toe dat het etnisch getinte geweld zal ontaarden in een burgeroorlog. ...
    Het geweld barstte het afgelopen weekeinde los, nadat president Salva Kiir zijn voormalige vicepresident Riek Machar ervan beschuldigde een coup te willen plegen. De regering verklaarde aanvankelijk dat haar strijdkrachten de toestand volledig onder controle hadden. Maar vanuit de hoofdstad verspreidde het geweld zich over het land. Op donderdag moest de regering toegeven dat Bor, de belangrijkste stad van de grootste en volkrijkste deelstaat Jonglei, in handen van de tegenstanders was gevallen. Op donderdag werd ook duidelijk dat interne twisten in de presidentiële garde, en niet de mislukte coup, de aanleiding waren voor de geweldsuitbarsting.
    Machar ontkende gisteren tegenover de tv-zender Al Jazeera dat hij uit was op een machtsgreep. 'Er was geen samenzwering, er was geen coup', aldus Machar. Hij zei te worden gebruikt als 'zondebok' om een machtsstrijd binnen de regeringspartij SPLM te maskeren.
    Kiir behoort tot de Dinka-stam, Machar tot de Nuer-minderheid. Machar werd afgelopen zomer door Kiir aan de kant geschoven. Die beslissing werd alom beschouwd als een poging van de president om zich te ontdoen van politieke rivalen.
    Afrikaanse bemiddelaars spraken gisteren met president Kiir, in een poging vredesoverleg op gang te brengen. De Ethiopische minister van Buitenlandse Zaken Tedros Adhanom, die de delegatie leidde, liet zich na afloop voorzichtig positief uit. 'Het was een productieve bijeenkomst en we gaan door met consultaties.' Een westerse diplomaat toonde zich minder optimistisch. 'De etnische dimensie van het conflict' bemoeilijkt volgens hem een oplossing.


Red.:   De etnische strijd. Ook de oorzaak van de Afrikaanse slavernij, natuurlijk. Waarvan het verschijnsel van de slavenexport via westerlingen een klein uitlopertje was.
     Nauwelijks grotere racisten dan Hindoestanen:


Uit: De Volkskrant, 10-01-2014, column door Sheila Sitalsing

Tijgeren

Tussentitel: Nobelprijzen winnen, stelt Chua, 'ies koeltoer'

Amy Chua is terug, die van het opvoedadvies om de knuffels van je kind te verbranden als zij op haar 5de Mendelssohns Vioolconcert in e-mineur nog steeds niet in de vingers heeft. ...
    Chua blijft tot de verbeelding spreken. Het bericht over haar nieuwe boek The Triple Package ...
 Het boek is nog niet uit, maar is nu al goed voor een rel. Goed kunnen leren, floreren in zaken en Nobelprijzen winnen, stelt Chua erin, ies koeltoer. ...
    Chua's betoog is nog voor verschijnen al afgedaan als racisme en karikaturale cultuurdeterministische pseudo-wetenschap. Maar ze raakt andermaal aan angsten van de beknelde witte middenklasse: de vrees voor degeneratie, voor een watjes- en zesjescultuur die overlopen zal worden door de Ander. ...


Red.:   Even het spiegelbeeld van die laatste zin:

  Deze website raakt andermaal aan angsten van de beknelde gekleurde middenklasse: de vrees voor discriminatie, racisme en overlopen te worden door de Blanke.

En we zien onmiddellijk dat hier bij Sitalsing, Hindoestaans-Surinaamse, sprake is van het meest zuivere racisme.
    De Volkskrant probeert met grote regelmaat op de goede kanten van de Marokkaanse cultuur te wijzen. Maar laat wat woorden en zinnen weg ...:


Uit: De Volkskrant, 07-03-2014, van verslaggeefster Janny Groen

... digitale schandpaal

Tussentitel: Facebookpagina's als 'Marokkaanse hoeren' verspreiden vileine roddels

... de verstikkende sociale controle op internet. ... virtuele vileine roddels, met Facebookpagina's als 'Marokkaanse Hoeren' ...


Red.:   Nederlanders gebruiken Facebook om hun cultuur te verspreiden ... Marokkanen ook. Dus.

  ... een filmpje dat afkomstig was van een bewakingscamera van Rijkswaterstaat, die is opgesteld langs de A12 bij Utrecht. Te zien is hoe een meisje met een hoofddoek op een muurtje voor het gebouw van Rijkswaterstaat een jongen zoent. Zalen: 'Het lijkt erop dat een beveiliger met de bewakingscamera heeft ingezoomd op het stelletje. En dat hij het filmpje vervolgens op de gewraakte Facebookpagina heeft gezet.'
    ... Het bewuste meisje, hoorde hij van haar tante, heeft een zelfmoordpoging gedaan. Ook de jongen is ten einde raad. ... 'We zijn zelfs niet veilig voor overheidscamera's.' ...
    Facebook gaat in principe uit van het zelfregulerend vermogen van de gebruikers. ...
    Uiteindelijk heeft Facebook 'Marokkaanse Hoeren' offline gehaald. Maar er zijn meer van dergelijke schandpalen. ... 'al die valse moraalridders die denken dat ze de goede eer van de gemeenschap moeten beschermen'. ...
    Wat het Marokkaanse schandpalenfenomeen onderscheidt van het gemiddelde cyperpesten is de religieus-culturele component. Marcouch: 'Het gaat niet alleen om blootfoto's of beelden van vrijende stelletjes. Een meisje dat op de foto staat met een jongen die er niet Marokkaans uitziet, wordt al uitgescholden voor hoer, een vrouw die te veel plezier heeft is verkeerd bezig.'    ...

En wat zien we daar openlijk beleden: het Marokkaanse racisme. Ongelijk veel erger dan wat bekend staat als Nederlandse racisme.
    En nog een bevestiging:


Uit: De Volkskrant, 19-05-2014, column door Harriet Duurvoort, publicist

Lekker schelden op de ander

Frank van der Linde en Nourdine Tighadouini deden onlangs aangifte tegen GeenStijl. 'Onder de zogenaamde knipoog van GeenStijl zit zoveel agressie, dat je kunt zeggen dat de site aanzet tot haat', vond Van der Linde. ...
    Ik had gemengde gevoelens bij deze aangifte. Dat had ook met het volgende te maken. Als men zich druk maakt over intolerant en racistisch getier en getreiter op online platforms, moet men ook onderkennen dat dit fenomeen zich niet beperkt tot alleen de gebelgde witte onderbuik. Hoewel op de zogenaamde etnosites voornamelijk persberichten worden overgenomen, en die dus niet met een zuigend pestsausje worden overgoten, zoals op GeenStijl ...


Red.:   Alle berichten die een zuigend pestsausje verdienen, dat wil zeggen: alle smerigheid die de politieke-correctheid en haar media of misschien beter in haar media verspreidt, worden alleen bij GeenStijl met het passende pestsausje overgoten. Omdat de rest van de media in de handen zijn van de politieke-correctheid. Dus.
    En dus ook alle berichten over allochtonen en met name moslims die al dan niet de reguliere media halen.
    Bovendien hebben de etno's van de etnosites zowel niet het gevoel voor humor noch, belangrijker, het relativeringsvermogen van GeenStijl.

  Hoewel op de zogenaamde etnosites ... doen hun reaguurders er in racistisch geladen getier vaak niet voor onder. ...
    Het Turkse forums.hababam werd door mijn buurjongen ooit aangeprezen als 'dat moet je lezen om te zien wat Turken écht vinden. Láchen!' Ik besloot het maar weer eens te checken. In 2013 veroorzaakten de antisemitische uitspraken van een groep Turkse pubers grote commotie. Als je op hababam kijkt, kun je cynisch 'geruststellend' vaststellen dat voor de hand liggende groepen als Joden, NSB-volk, homo's, lang niet de enigen zijn die met regelmaat diep veracht worden. De apenopmerkingen - 'negers moeten in een kooi' - over Surinamers zijn soms zo grof racistisch, dat ze bij GeenStijl 'weggejorist' zouden worden.
    Het krijgt wel weerwoord, maar veel te weinig. Of het gesprek moet even losgaan over Marokkanen. Allemaal crimineel en mislukt, geen eer, nepmoslims. Zelfs na het 'minder, minder, minder'. Hoewel sommigen betogen dat 'nsbvolk' geen verschil ziet tussen Turken en Marokkanen, vinden de meesten dat de Marokkanen dit over zichzelf hebben afgeroepen. En iemand wilde 'Wilders samen met Marokkaanse jeugd loslaten in de Rif.'
    Is dit iets waar Turkse jongeren patent op hebben? Natuurlijk niet. Vergelijkbaar getier vind je op marokko.nl over Nederlanders, Surinamers, Turken of wie verder ter tafel komt.
    Op het creools-Surinaamse Mamjo, de populaire webstek voor ranzigheid en roddel met naam en toenaam laat men geen spaander heel van Turken en vooral Marokkanen. De geiten vliegen je om de oren. 'Waarom krijgt de kinderboerderij in Osdorp politiebewaking?'

Oftewel: het is bij de etnosites veel erger dan bij GeenStijl.
    Het stroom weer beschuldigingen van racisme richting Nederlanders, in juli 2014  - kolonialisme en Zwarte Piet enzovoort. Hier iets waar met geen woord over wordt gerept:


Uit: De Groene Amsterdammer, 03-07-2014, door Margalith Kleijwegt

'Ik wil niet hoeven liegen'

Recht voor z'n raap is ze: Fatima Elatik, voormalig stadsdeelvoorzitter in Amsterdam ...

...
Wanneer heb jij die sociale druk ervaren?
'Waar ik een hekel aan heb, is het gelul, het geroddel, dat is echt erg. Ik heb mazzel dat mijn ouders daar niet naar luisterden. Ik werd een keer in mijn tijd als wethouder met een man in de Javastraat gesignaleerd. In de moskee werd mijn moeder daarop aangesproken, een vrouw riep een beetje vals: "Gefeliciteerd! Fatima is kennelijk getrouwd en nog wel met een Hollandse man!"     ...
    ... met een Nederlandse man te trouwen, dat is nog een taboe. Nog steeds worden Marokkaanse meisjes verstoten als ze het, aanleggen met een Nederlandse man. ...


Red.:   Goor nazistisch racisme.
    Hebben we net harde woorden gebruikt, blijkt het toch weer erger te kunnen:


Uit: De Volkskrant, 29-07-2014, door Adam Nossiter (The New York Times)

Reportage | Angst voor hulpverleners in Guinee

Als de artsen arriveren, komen de kapmessen tevoorschijn

In het West-Afrikaanse Guinee, waar de ebola-uitbraak het hevigst is, denkt de bevolking dat westerse hulpverleners het dodelijke virus verspreiden. Artsen worden bedreigd, dorpelingen moffelen besmettelijke patiënten weg en zoeken hulp bij medicijnmannen.


Acht jongeren, sommigen bewapend met katapulten en kapmessen, staan langs de hobbelige, onverharde weg, die toegang verschaft tot het dorp Kolo Bengou in Guinee. Staand in een opening van het hoge riet zijn ze op hun hoede. In het dorp zouden een paar mensen besmet zijn geraakt met het dodelijke ebolavirus. De jongens blokkeren de weg om hulpverleners tegen te houden.
    'We willen geen bezoekers', zegt hun leider, de zeventienjarige Faya Iroundouno. 'We willen met niemand contact.' De andere jongens knikken instemmend, friemelend aan hun katapulten.    ...
    Een tweede crisis is ontstaan, zeggen ambtenaren, nu men vreest dat de hulpverleners, voornamelijk Artsen zonder Grenzen en het Rode Kruis, de ziekte verspreiden. Dorpelingen vluchten bij het zien van een naderende Rode Kruis-vrachtwagen. Als een westerling passeert, krijsen de dorpelingen het uit: 'Ebola, ebola!', en rennen ze weg. ...


Red.:   Beste politiek-correcten, er staan u hier twee wegen open: nummer één: je neemt die mensen serieus, of beter je stelt dat ze volkomen gelijkwaardig zijn. Dan zijn dit nog erger racisten van Fatima Elatik en haar superioriteitsbende. Wil je dat niet, dan is er helaas maar één andere aanpak: je ziet die donkere  mensen in Guinee als "zielige negertjes" - minderwaardige mensen.
    Aangezien de PC'ers niet reageren, kiezen we op deze website maar wat ons goed uitkomt. In deze verzameling: het zijn gore racisten.
    Weer een geval van die nooit besproken maar zeer ernisteg variant van racisme: de valse beschuldiging van racisme. In het volgende geval  zijn het zelfs de politiek-correcten zelf die de beschuldiging weerleggen. Deze doet al een tijdje de ronde - 'de ronde' zijnde hier letterlijk, want het begint met klachten van allochtonen wanneer ze bij hun overlastige of criminele activiteiten worden aangepakt, en vervolgens gaat deze leugen van het ene naar het andere politiek-correcte medium, dat wil zeggen: bijna alle media behalve GeenStijl, eindigende bij talkshows als Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door waar de presentatoren dan braaf zitten te knikken. Hier verpakt meteen tezamen met de onthulling als leugen:


Uit:
Volkskrant.nl, 29-07-2014, redactie

Ombudsman: geen overmatig geweld politie Schilderswijk

De bewoners van de Haagse achterstandswijk de Schilderswijk hebben het gevoel dat de politie buitenproportioneel hard optreedt in de wijk, maar daar zijn geen concrete aanwijzingen voor gevonden. Dat concludeert de waarnemend Nationale ombudsman Frank van Dooren in een vandaag gepubliceerd onderzoek naar mogelijke misstanden in de wijk.

Tussentitel: Politie en burgers hebben allebei een rol om escalatie te voorkomen - Nationale ombudsman


Red.:   Nou, en dan weet je het wel. Want ook het instituut "Nationale Ombudsman" is tot nu van de zeer politiek-correcte gebleken, met de vorige persoon die het ambt vervulde uitspraken doen als "Nederland is racistisch". Dus je kan deze conclusies nog een stuk sterker maken. Dat doen we aan het einde - eerst nog wat details:

  Het onderzoek van de Nationale ombudsman heeft zich toegespitst op zes onderwerpen: bejegening, geweldgebruik, onderscheid naar etniciteit, ID-controles, het opnemen van aangiften en klacht-behandeling. Bij geen van de zes onderwerpen heeft de ombudsman in het onderzoek aanwijzingen gevonden voor structurele misstanden. 'Dat betekent niet dat er niets valt aan te merken op het politieoptreden in de Schilderswijk', aldus de ombudsman.
     De politie past in de Schilderswijk vaker geweld toe dan in andere Haagse wijken, concludeert de ombudsman. 'Dat zou kunnen worden verklaard door de hoge criminaliteit in de wijk. In individuele gevallen gaat het geweld wel eens te ver.'

'Dat zou kunnen worden verklaard ...'. Wat een lachertje. De Schilderswijk is inmiddels wijd en zijn bekend als een wijk waar vanuit de allochtone criminele het hele land doortrekken ten einde roven en parasiteren op Nederland. En dat 'in individuele gevallen ...' Die allochtonen worden standaard gewelddadig zodra de politie zo ook maar aanspreekt. Die moet je meteen bewusteloos slaan ten einde schade aan de eigen persoon te minimaliseren.
    Maar wat vindt de allochtoon van deze uitkomst:
  ... De buurtbewoners, verenigd in het Actiecomité Herstel van Vertrouwen, vroegen de ombudsman om een onderzoek.
    Het actiecomité blijft echter van mening dat er wel degelijk een hoop aan de hand is en dat dat ontkent wordt. 'Er is gekozen voor een beschouwend onderzoek naar de omgang tussen politie en bewoners. Daarbij is niet gekozen voor het perspectief van de bewoners', meldt het comité in een reactie. 'De klagers over politiegeweld en discriminatie staan niet centraal in het onderzoek. Ze lijken eerder een soort randverschijnsel.'
    Vrijdag houdt de organisatie een demonstratie tegen racisme en politiegeweld. 

Waarna we dus de eerder uitgestelde conclusie kunnen trekken: als een instituut als Nationale Ombudsman al constateert dat er geen sprake is van structureel racisme van de kant van de Nederlandse, blanke, politie, kun je er vergif op innemen dat het erger is. En dat 'erger' blijkt uit het laatste citaat: het zijn de allochtonen die racistisch zijn: als het tegendeel bewezen is, gaan ze nog door met hun racistische beschuldigingen.
    En, een paar dagen later, komt de definitieve bevestiging:


De Volkskrant, 04-08-2014, ingezonden brief van Anja Willemsen, Langerak

Schilderswijk

Ik moet een jaar of 23 zijn geweest, toen ik als agent begon te werken in de Schilderswijk. Ik koos zoals veel collega's met mij voor de Schilderswijk, omdat het multiculturele mij aansprak en omdat het me fantastisch leek het gevoel te hebben midden in de wereld te staan.
    Ook 25 jaar geleden was het grootste deel van de bevolking daar allochtoon. De keren dat ik voor racist ben uitgescholden zijn niet te tellen.
    Ik word boos als ik lees dat de agenten die daar werken worden afgekraakt alsof het misdadigers zijn. Ik ken niet één collega die er is gaan werken om eens lekker een potje allochtonen te gaan pesten. Het zijn allemaal lieden die hard willen werken en die van mensen houden, anders kies je niet voor zo'n bureau. Ik ben ander werk gaan doen.


Red.:   Voor deze vorm van systematische vijandigheid, geboren uit onoverkomelijke achterstanden in cultuur en beschaving, is er maar één enkele oplossing: remigratie.
    Een bericht vanuit de gevangenis:


Uit: De Volkskrant, 10-09-2014, door Steffie Kouters

Interview | Piper Kerman, auteur Orange is the new black

Doe open de poort

'Oranje is het nieuwe zwart' noemde Piper Kerman de memoires over haar gevangenisstraf. Traumatisch, vond ze het. Inmiddels is ook seizoen 2 van de gelijknamige Netflix-serie een hit.
.
...
U was toch wel heel anders dan de rest van gevangenen. Had u ook dat gevoel: ik ben anders?
'Nou: de meesten hadden een drugsdelict gepleegd, dus daarin verschilde ik niet.
...
Uw medegedetineerden waren vooral geneigd hun eigen stam bij te staan, schrijft u. Hun latina stam, hun zwarte stam, hun blanke stam. U kreeg bij binnenkomst meteen tandpasta en shampoo van de Italiaans-Amerikaanse vrouwen.
'De sociale en raciale scheidslijnen zijn onversneden. Zeker als je net bent opgesloten. Jij weet niets over de rest en zij weten niets van jou - behalve hoe je eruitziet. Maar ik heb wel gemerkt dat hoe langer je in de gevangenis zit, hoe minder belangrijk huidskleur en afkomst worden. De andere vrouwen beoordelen je steeds meer op wat je zegt en doet.'    ...


Red.:   Waren het blanken, werden ze meteen bestempeld tot Ku Klux Klan ...
    Al laat je ze als blanken bijna dertig jaar lang en ondanks een ernstig spraakgebrek het NOS Journaal presenteren uitleg of detail , desondanks zijn blanken racisten:


De Volkskrant, 17-09-2014, door Robert Vuijsje

Land van afkomst | Interview | Noraly Beyer

Op zwart

Welke rol speelt afkomst in een leven in Nederland? Robert Vuijsje onderzoekt het in een reeks interviews. Noraly Beyer was presentatrice van het NOS Journaal en vindt het spijtig dat er geen gekleurde opvolger is gekomen.


Tussentitel: 'Ik was veertien jaar weg geweest uit Nederland. De sfeer was totaal omgeslagen, alles was veranderd'

... De vader van Noraly Beyer kwam terecht bij Shell, haar moeder zat in het onderwijs. Wie het zich kon permitteren stuurde zijn kinderen naar Nederland om te studeren. Op haar 12de ging ze naar het internaat in Roermond, bij de nonnen.
    'Alles was nieuw en spannend. Op Curaçao was ik al gewend aan een samenleving met verschillende mensen, zeker ook met Hollanders. Omgekeerd kenden ze dat hier niet. Mensen zoals ons kenden ze alleen van de missiekalender. Ik zat met twee andere kinderen uit de West op die kostschool. We waren de zwarte korrels in een pan met witte rijst.'
    Tot eind jaren zestig bleef ze in Nederland wonen. Tot ze een kind kreeg. 'Ik wilde dat mijn kind zou opgroeien in de vrijheid van de tropen. Niet in zo'n klein huis in Nederland.'    ...
    ...De Decembermoorden waren de apocalyps. Tijd om te gaan.
    'Ik was veertien jaar weggeweest uit Nederland. De sfeer was totaal omgeslagen, alles was veranderd. ...
    ... In Nederland was blokvorming ontstaan, die er nu nog steeds is. Het heeft ook te maken met het geloof, met de islam, waar in Suriname op een andere manier mee wordt omgegaan.

Wat trof u verder aan?
'Ik viel in een discussie onder Surinamers en Antillianen die zichzelf niet herkenden in de media. Ze riepen: waar is de zwarte Emmer? Fred Emmer was een nieuwslezer bij het NOS Journaal. Mensen namen mij mee naar bijeenkomsten waar werd geroepen dat het zo niet verder kon. In koor riep ik het mee: waar is de zwarte Emmer? Op de televisie was niets terug te zien van de verkleuring in de maatschappij. ...

Tussenstuk:
Noraly Beyer (Curaçao, 1946) was van 1985 tot 2008 presentatrice van het NOS Journaal. 'Op straat komen nog altijd mensen naar me toe om te vertellen hoe belangrijk het voor ze was. Ook Turken en Marokkanen. ...


Red.:   Keiharde racisten, die gekleurden die op de kleur van de presentator letten. In plaats van dat ze begrip hebben voor het feit dat ze in Nederland wonen, en dus Nederlanders op televisie zullen zien. Tussen twee haakjes: zodra je op kleur gaat zitten letten en al helemaal als je het erover hebt, ben je dus géén Nederlander, maar een gekleurde immigrant.
    Maar begrip is natuurlijk een zaak die alleen maar van Nederlanders hoeft te komen:

  Bent u zich bewust van de historische betekenis?
'Dat is lastig om over jezelf te zeggen. Ik vind het vooral jammer dat het niet doorzet. Hoeveel zijn er nu? Overal wordt gezegd: ze zijn er niet. Bij de televisie, in het theater. Het is een taboe dat geen taboe zou moeten zijn. Maar iemand moet het managen, die verschillende culturen. In de hectiek van de dag is daar vaak geen tijd voor.
    'Toch zouden ze actiever moeten zoeken, zich inleven in andere culturen. ...'

Natuurlijk hoeven gekleurden zich dat niet ... Zich inleven in de Nederlanders die hun maatschappij sterk onveiliger hebben zien worden uitleg of detail uitleg of detail en die eindeloos veel miljarden kwijt zijn aan die gekleurde immigranten uitleg of detail , en daar dus liever niet aan herinnerd willen worden door gekleurde immigranten op de televisie.
     En die gekleurden hoeven zich niet in te leven, omdat ze weten dat de Nederlanders racisten zijn:
  Voordat ik wegging, werden wel al grapjes gemaakt over Surinamers. Dat ze de meiden afpakten en lui waren en zo hard lachten. Turken en Marokkanen had ik ook leren kennen. Die werden een beetje achter de dijk gehouden.
    ... In Nederland was blokvorming ontstaan, die er nu nog steeds is.

Terwijl het natuurlijk precies andersom is:
  Voordat ik wegging, had ik veel contact met Antillianen en Surinamers. Altijd in een gemengd gezelschap, dat ging op een natuurlijke manier.

Dat laatste omdat het er maar een paar waren. maar toen het er veel meer waren geworden...
  Wat trof u verder aan?
'Ik viel in een discussie onder Surinamers en Antillianen ...

... hadden ze clubjes onder elkaar waarin het racisme welig kon tieren gepraat kon worden. Tot aan het punt dat ze in 2014 op puur racistische gronden bewaar maken tegen Zwarte Piet. Iemand die goed kan organiseren en hard werkt, en dus in niets lijkt op creolen, behalve wat toevallige uiterlijke kenmerken waar je niet op mag letten als het over misdaad en ongehuwde tienermoeders gaat.
    Nog maar eens de meest voorkomende vorm van racisme, die namelijk van het minderwaardige voetvolk:


Uit: bndestem.nl, 03-10-2014. uitleg of detail

Gruwelijke mishandeling Bergen op Zoom: dader slaat bejaarde man die al weerloos op grond ligt

Een man van zeventig is donderdagmiddag op een gruwelijke manier mishandeld in een voetgangerstunnel bij het Stationsplein in Bergen op Zoom. De man liep daarbij diverse breuken op, waaronder in zijn gezicht. De dader beukte nog in op de man terwijl hij weerloos op de grond lag.
    De bejaarde man liep rond twee uur met zijn vrouw in de tunnel toen een scooter van achteren naderde.
    De oudere man zei er iets van dat je in een voetgangerstunnel niet met een scooter mag rijden. Dat was tegen het zere been van de scooterrijder.
    Hij stapte af en sloeg de man meerdere keren met zijn vuist in het gezicht. De bejaarde man viel op de grond, maar dat was geen reden voor de dader om te stoppen. Hij bleef inslaan op de man. Iemand greep op dat moment in en probeerde de dader van de bejaarde weg te trekken.
    De oude man stond ondertussen op, maar kreeg meteen opnieuw klappen, waardoor hij weer op de grond viel bij het poortje in de tunnel. De dader schopte door op de man die op de grond lag en raakte hem meerdere keren tegen zijn zij en rug. Daarna stapte hij op zijn scooter en reed weg. ...
    Het gaat om een man van ongeveer 1.65 meter en hij is ongeveer 22 jaar oud. Hij heeft een vol postuur en een bol rond gezicht. Hij is getint en heeft zwart kroeshaar.


Red.:   Volkomen helder: dit ging niet over het gecorrigeerd worden, maar dit was pure rassenhaat. De rassenhaat van "Ik neuk jullie allemaal de moeder" uitleg of detail. De rassenhaat die het minderwaardige allochtone voetvolk volkomen doordrenkt heeft. en waar je niet van hoort omdat het alleen in ernstige gevallen de lokale pers haalt (hier: de website van BN/De Stem uit Brabant). En nooit de landelijke, tenzij er iemand bij doodgaat. En dan is het een incident, geheel in tegenstelling tot de dood van Kerwin Duinmeijer, een tot de dag van vandaag aangehaalde racistische moord.
    En oh ja, alleen aan de wereld bekend raakt door dat schurkachtige schandaalmedium: GeenStijl: uitleg of detail .
    Nog meer gekleurde verlichting:


Uit: De Volkskrant, 30-09-2014, door  Robert Vuijsje

Interview | Dominik Wlodzimierz Groot, alias Mr. Polska

Boegbeeld

Welke rol speelt afkomst in een leven in Nederland? Robert Vuijsje onderzoekt het in een reeks interviews. Rapper Mr. Polska wil voor Polen zijn wat Ali B is voor Marokkanen.


Tussentitel: 'Ik vond dat ik bij de Marokkanen hoorde, alleen vonden zij vaak van niet'

...    Zijn Nederlandse vader kwam uit Utrecht. 'Eerst woonden we in Kanaleneiland. In groep zeven is mijn moeder gescheiden en woonden we even in een opvanghuis. Met mijn Nederlandse vader hield ik contact, dat wilde mijn moeder. We woonden altijd in wijken met veel Marokkanen. Voor mij was het ingewikkeld. Op die scholen werden kanten gekozen. Dan zou ik bij de Hollandse kinderen horen, maar zelf had ik dat gevoel niet. Ik vond dat ik bij de Marokkanen hoorde, alleen vonden zij vaak van niet. Mijn vrienden waren allemaal allochtoon. En een paar Hollandse kinderen die waren verallochtoond, die met een Marokkaans accent praatten.
    'Ik ben al niet zo groot, ik was verlegen, ik hoorde nergens bij. Voor de Hollandse kinderen was ik een allochtoon. En de allochtonen vonden dat ik niet bij ze hoorde. ....'


Red.:   Zoek je racisme? Ga naar de allochtone wijken!
    Cijfers! eerst even een tekstuel inleidng:


Uit: De Volkskrant, 07-10-2014, van verslaggeefster Margreet Vermeulen

'Geen integratie door gemengde huwelijken'

Gemengde huwelijken van autochtone Nederlanders met partners van Turkse of Marokkaanse komaf dragen niet bij aan de integratie van deze minderheidsgroepen. Jongeren die gemengd trouwen, komen veelal los te staan van de groep waar zij uit voortkomen. Ze zijn geen wegbereiders, ze blijven uitzonderingen.
    Dat concludeert de sociologe Leen Sterckx in haar proefschrift Trouwen met een vreemdeling waarop ze vandaag promoveert aan de Universiteit van Amsterdam. 'Het is ijdele hoop te verwachten dat gemengde paren bevolkingsgroepen nader tot elkaar brengen. Een gemengd huwelijk leidt niet of nauwelijks tot emotionele banden tussen de familie en de vriendenkring van de partners.'    ...


Red.:    En dan hier de cijfers:


De uitslag: Turken en Marokkanen zijn gore racisten! Want bedenk: er zijn meer dan 20 keer zo weinig Turken of Marokkanen als Nederlanders. In kansen is de verhouding veel minder dan 1 op 100. Turken en Marokkanen hebben een dusdanige afkeer van Nederlanders dat ze een huwelijk meet Nederlanders slechts veel minder dan 1 procent kans geven.
    Maar de allergste racisten zijn en blijven deze:


Uit: De Volkskrant, 21-11-2014, van verslaggever Peter de Graaf

Gebouw 9 is plots een slagveld

Wat was de aanleiding voor de massale vechtpartij in het asielzoekerscentrum in Overloon? Een persoonlijk conflict, zegt het COA. Maar Syrische asielzoekers weten beter.


Tussentitel: 'De Eritreeërs waren met stokken, messen en staven bewapend'

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) ontkent dat de massale vechtpartij die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond in het asielzoekerscentrum in Overloon ook maar iets te maken heeft met etnische of religieuze spanningen tussen bevolkingsgroepen. Meerdere Syrische vluchtelingen buiten de poort van het azc schetsen donderdag een ander beeld, terwijl de politie binnen nog bezig is met het onderzoek. Zij wijzen Eritrese asielzoekers aan als de aanstichters van het geweld.
    'Ze sloegen in op iedereen die niet zwart is', vertelt de 31-jarige Mohammed. 'Niet alleen op Syriërs, maar ook op mensen uit Iran, Irak of Libië.' Een andere Syrische asielzoeker: 'Ze mogen ons gewoon niet. Ik weet ook niet waarom.'
    Enkele Eritrese asielzoekers die fietsend het bosrijke terrein van de voormalige jeugdgevangenis Maashegge verlaten, zijn minder spraakzaam. Ze hebben niks gezien of gehoord en lagen te slapen in één van de andere gebouwen. Spanningen tussen bevolkingsgroepen? 'Daar weet ik niets van', zegt een Eritreeër, waarna hij met enkele landgenoten op weg gaat naar de supermarkt in Overloon, enkele kilometers verderop.     ...


Red.:   Negers. Van welke soort dan ook. Vanwege hun culturele nederlaag .
    Maar ook bij moslims zit het keihard ingebakken:


Uit: Joop.nl, 29-03-2015, door Sakina Elkayouhi - journalist uitleg of detail

De nieuwe K3 moet niet blank en blond zijn

K3 stopt ermee, alsof er niet genoeg slecht nieuws is. ...
    Terugkijkend op mijn jeugd als heuse K3-fan laat dit een dubbel gevoel achter. Ik had alles wat je van de meidengroep kon hebben: kledij, dekbedden, schoolspullen, plaatjes, kaartjes, stickers en noem het maar op....
    Maar ondanks de fascinatie, miste de kleine Sakina toch iets. Ik herinner me dat ik me afvroeg waarom ik in de kindertelevisieprogramma’s zelden mensen zag die op mij leken.


Red.:   Het teken van aangeboren xenofobie en racisme.
    Een bekend soort geval:


Uit: De Volkskrant, 15-04-2015, van verslaggever Mark van Driel

Keniaanse bond schorst atletenmanager van de Veen

Atletenmanager Gerard van de Veen heeft met stijgende verbazing gekeken naar beelden waarin de omstreden voorzitter van de Keniaanse atletiekbond, Isaiah Kiplagat, maandagmiddag hakkelend en grijnzend aankondigde dat hij voor zes maanden is geschorst.
    Van de Veens bedrijf Volare Sports begeleidt vijftig Keniaanse toplopers, onder wie wereldrecordhouder marathon Dennis Kimetto en diens voorganger Wilson Kipsang.
    De schorsing houdt verband met een Keniaans onderzoek naar doping onder topatleten. Veel meer weten hij en zijn compagnon Ariën Verkade niet. Ze zijn door de Keniaanse bond niet op de hoogte gebracht van hun uitsluiting en weten niet of er concrete aanwijzingen zijn tegen hun atleten. De Nederlanders hebben zelfs geen idee wat de schorsing betekent. 'We weten helemaal niks', zegt Verkade.    ...


Red.:   Die schorsing heeft niets met doping te maken, maar met racisme. Ze willen die blanke kwijt en zijn inkomsten pikken. Zo is het met heel Rhodesië ook gegaan. En het is aan de gang in Zuid-Afrika.
    Hier een bericht erover - alleen op de website, natuurlijk - of indien wel met postzegelberichtjes. Veel te pijnlijk, om te schrijven over racistische negers:


Uit: Volkskrant.nl, 17-04-2015, ANP, redactie

Opnieuw veel geweld in Zuid-Afrika

Boze menigten hebben vannacht opnieuw huisgehouden in Zuid-Afrika. In Johannesburg moesten winkels van buitenlandse eigenaren het opnieuw ontgelden. ...
    Sinds begin dit jaar gebruiken groepen relschoppers geweld tegen buitenlandse winkeluitbaters. In januari schoot een Somalische winkelier een veertienjarige jongen dood tijdens een vermeende beroving. ...


Red.:   Laat dat vermeende maar weg. En Somaliërs verschillen net zo veel van de Bantoes en Zoeloes in Zuid-Afrika als Nederlanders van Marokkanen en Turken. Dit zijn ordinaire rassenrellen. De ene gekleurde stam tegen de andere. Meestal in de uitvoering van "donkerdere" versus 'minder donkerdere'

  Sindsdien worden de winkels van immigranten aangevallen en geplunderd in verschillende steden in Zuid-Afrika, met gewonden en doden tot gevolg. Dat begon in Soweto, een deel van Johannesburg. Maar de afgelopen weken sloeg het geweld over naar andere steden, zoals Durban.

En meestal uit jaloezie dat de "minder donkerdere" het weer beter doen dan de "donkerdere".
    Amerika is in alle opzichten een totaal gekkenhuis. Waarin iedere zwarte de meest racistisch uitspraken kan doen, zonder dat een haan er naar kraait:


Uit: Volkskrant.nl, 07-07-2015, redactie

Openbare aanklagers VS zijn vooral blank en man

Officieren van justitie zijn in de VS overwegend blank. In twee derde van de staten waar een openbare aanklager wordt gekozen, is geen enkele zwarte aanklager te bekennen. Dit blijkt uit een studie die dinsdag is gepubliceerd. De studie toont aan dat het vooral blanken zijn die beslissen over het aanklagen van verdachten. Zoals blanke agenten die in de fout gaan tegen zwarte verdachten.


Uit de studie van de vrouwenorganisatie Women Donors Netwerk blijkt dat 95 procent van de bijna 2.500 gekozen aanklagers in 2014 blank was. Van hen was 79 procent man. Slechts vier procent van de officieren van justitie komt uit een minderheidsgroep. Ter vergelijking: blanke mannen maken 31 procent uit van de Amerikaanse bevolking.    ...


Red.:   Tja. Kennelijk is er niets beters om uit te kiezen. KIEZEN. Maar daar gaat het hier even niet om. Maar om dit:
  Volgens Melba Pearson, advocaat en president van de belangenorganisatie van zwarte aanklagers, zorgt de ongelijke verdeling ervoor dat minderheden het justitiële systeem al jaren wantrouwen. 'Ze moeten iemand zien die op hen lijkt', zegt Pearson in The New York Times. 'Als je een rechtszaal binnenloopt en niemand ziet eruit als jij, denk je dan dat je eerlijk wordt behandeld?'

Kennelijk is de waanzin van Amerika zo ver dat niemand ooit op het idee komt dit gewoon even om te keren. Men is er aan gewend dat zwarten racisten zijn.
    Weer eentje uit de stroom berichten sinds de censuur erop is opgeheven:


Uit: Telegraaf.nl, 08-07-2015. uitleg of detail

Arrestaties na knokpartij asielzoekerscentrum

De politie heeft in een asielzoekerscentrum in Gilze (Noord-Brabant) drie mannen van 25 tot dertig jaar aangehouden na een vechtpartij. De drie moesten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis, zei de politie woensdag.
    Dinsdagavond raakten in het asielzoekerscentrum Prinsenbos twee groepen met verschillende etnische achtergronden slaags met elkaar. In totaal ging het om ongeveer 45 mensen.    ...


Red.:   Komt asielzoeker, komt racisme.
    Twee Surinamers hebben een fittie:


Uit: GeenStijl.nl, 09-07-2015, door Van Rossem uitleg of detail

PvdA: 'Adjiedj Bakas is een kuthindoestaan'

Au. Pijnlijk gevalletje racisme, discriminisme en algeheel aanmatigende bejegening van een volstrekt onschuldige medemens, medelander en belastingbetaler. Amsterdamse PvdA'er Peggy Burke - zelf van voormalige koloniale afkomst ...


Red.:   GeenStijl-humor. Ze bedoelen: "negerin". "Surinaams plus Engelstalig-achtige naam" is neger. Allemaal racisten, met name als ...:
  Peggy Burke ... noemt trendwatcher, spreker, GeenStijl-fan en man van Hindoestaanse persuasie Adjiedj Bakas

... het over hindoestanen gaat. Kijk maar:
  Peggy Burke ... noemt ... Adjiedj Bakas "een op sensatie beluste kut hindoestaan die waardeloze boekjes schrijft."

Wat keihard racisme is, want, doen ook verscheiden reageerders, maak er maar ...:
  Peggy Burke is een op sensatie beluste kut negerin

... van, en je hebt je proces vanwege het MDI aan de broek.
    En dat het niet alleen Burke is, blijkt uit dit:
  Nog erger dan het racisme van La Burke, is dat PvdA fractievoorzitter Marjolein Moorman kennelijk geen afstand neemt van de woorden van het voormalige raadslid Burke, dat ooit een opiniestuk schreef met de kop "PvdA moet altijd kiezen voor 'we'." Behalve als het om 'kuthindoestanen' gaat, kennelijk. Dan mag je op de instagram van race hustler Quinsy Gario helemaal losgaan. Hij laat het al 5 dagen gewoon staan.

Waarbij dat PvdA-mens staat voor de hele politieke-correctheid, aangaande het goedkeuren van negerracisme, en het alle negers betreft, want Quinsy Gario is het door hemzelf en de politieke-correctheid en alle negers benoemde spreekbuis namens alle negers. Met name aangaande het Zwarte Piet-racisme.
    Overigens, voor alle duidelijkheid, hier het betreffende bericht:

    En wat betreft dat aangeklaagd worden vanwege het MDI ... Dat is geen grapje - herinnert de redactie zich ineens:


Uit: GeenStijl.nl, 30-06-2015, door Pritt Stift uitleg of detail

Politie vordert IP's van reaguurders om grapjesOfficieelPost van de politie! Een dikke vette vordering/machtiging/bevel van het Arrondissementsparket Amsterdam en een echte officier van justitie. Of GeenStijl even naam, adres, woonplaats alsook historische gegevens en ip-adressen van een drietal reaguurders wil overhandigen. Deze reaguurders zouden zich nogal misdragen hebben in de comments en zijn daarom de sjaak wat betreft als omschreven in artikel 67, eerste lid van het Wetboek van Strafvordering en artikel 126nd Wetboek van Strafvordering. Het gaat om de drie bovenstaande comments uit 2013 en 2014 van de heren/dames __dictatuur, Ommezwaai en RexMundi (linkjes naar desbetreffende comments, onder de topics). ...


Red.:   In Nederland regeren de moslims en negers, met hun beschuldigingen van racisme.
    Naar aanleiding van dit gebeuren was er een dialoog0discussie op de radio, waarin de redacteur van de Nederland-haatzaai-site Joop.nl Hasna El Maroudi zich natuurlijk tegen GeenStijl keerde, want GeenStijl is ook open over allo-misstanden dus net zo fout als Hitler. Waarop GeenStijl zo vriendelijk was een linkje te plaatsen naar dit artikel ( de auteursnaam bij het artikel is "Spunk", maar GeenStijl is nog nooit fout geweest in zijn onthullingen en we nemen dit zonder meer over: deze "Spunk" is Hasna El Maroudi - en de schrijfstijl klopt als een bus):


Uit: spunk.nl, 02-06-2005, door Hasna El Maroudi uitleg of detail

Mocro: De Berbers

'Ben je soms van de verkeerde kant?' vraagt hij terwijl zijn borsthaar me schaamteloos aankijkt. 'Hoe bedoel je? Ik doe alsof ik nergens vanaf weet. 'Nou precies zoals ik het zeg. Ben je Berbers of van de verkeerde kant? Arabisch dus?' In een poging arrogant over te komen houdt hij zijn hoofd omhoog. Helaas kan hij z'n hoofd niet stil houden en ziet het er meer uit alsof hij een tik heeft of geestelijk niet helemaal in orde is. Stiekem denk ik 'Logisch, wat verwacht je anders van zo'n stinkberber.' Zijn barbaarse uiterlijk verraadde hem meteen al. Welke degelijke Arabier zou immers zo met zijn borsthaar te koop lopen? Ik ken er geen.
    De vete tussen Arabieren en Berbers duurt al jaren. De Berbers waren vroeger de baas in Marokko en om die reden verwijten zij ons, de Arabieren, dat wij hun land hebben ingepikt. Wij vinden op onze beurt de Berbers onontwikkeld en primitief, bijvoorbeeld omdat zij alle berggeiten naar Nederland laten overkomen. Het zijn de Berbers die het criminele pad verkiezen en het zijn dus de Berbers die de Marokkanen een slechte naam bezorgen. ...


Red.:   Enzovoort. Dat viel natuurlijk wat verkeerd. En in Nederland is de zeer ruime meerderheid van wat Nederlanders de "Marokkanen' noemen in feite "berbers". Dus dit was het eerste vervolg:


Uit: spunk.nl, 22-06-2005, door Hasna El Maroudi uitleg of detail

Mocro: Naschrift 'de Berbers'

Naar aanleiding van de vele reacties op mijn column "De Berbers" van 2 juni, die ook is verschenen in NRC Handelsblad, wil ik graag uitleg geven over de bedoelingen van mijn column.


Allereerst: ik heb absoluut géén hekel aan Berbers. Ik zal nooit iemand be- en/of veroordelen op zijn of haar afkomst of ras. In mijn omgeving word ik echter steeds meer geconfronteerd met Berbers die Arabieren haten en vice versa. De afgelopen tijd constateer ik een steeds grotere spanning tussen Berberse en Arabische jongeren. ...
    Mijn column was allereerst bedoeld om een discussie aan te wakkeren tussen Arabieren en Berbers. Ik wilde dat de verschillende groepen begrip voor elkaar zouden krijgen (waarom haten “wij” elkaar eigenlijk?) waardoor er mogelijk een oplossing voor deze vete gevonden zou kunnen worden. Die discussie is inderdaad gelukt, want op verschillende fora is de discussie sterk aangewakkerd. Een oplossing is niet gevonden, maar wat niet is, kan nog komen.    ...


Red.:   Enzovoort. Het was allemaal goedbedoeld. Hier wat er verder van kwam:


Uit: spunk.nl, 29-09-2005, door Hasna El Maroudi uitleg of detail

Mocro: Ik stop

Maandag: Terwijl ik half onderuit gezakt geniet van de muziek op mijn mp3, bekijk ik de andere treinpassagiers. ... Een groepje Marokkaanse jongens komt de coupé binnen. Op de vlucht voor de conducteur nemen ze schuin tegenover me plaats. Geïrriteerd (ik kan mijn muziek niet meer degelijk horen) zucht ik flink. Van ellende zak ik nog verder in mijn stoel weg.
    Mijn gezucht wordt me overduidelijk niet in dank afgenomen. Vijf kwade hoofden draaien zich naar me toe. Boven het gezang van Stevie Wonder hoor ik hun gescheld. 'Dat is die kankerhoer van die column.' ... Ze stappen uit in Den Haag. Eén van de macho's geeft nog een harde tik tegen mijn raam, maar daar is alles mee afgedaan.
    Dinsdag: Ik heb toegezegd telefonisch deel te nemen aan een radiogesprek op de NMO, de Nederlandse Moslim Omroep. De uitzending is in zijn geheel gewijd aan de Amazigh-bevolking. Voor mij een uitstekende kans om, nogmaals, duidelijk te maken wat wel de bedoeling, en wat vooral níet de bedoeling van mijn column was. Na een vurige aanval van 'de andere kant' werd ik simpelweg uit de lucht gehaald. Ik werd de grond in getrapt en kreeg doodleuk geen kans om een weerwoord te geven.
    Woensdag: Half verdoofd door acht uur school loop ik de metro uit wanneer ik iemand mijn naam hoor roepen. Het is een oude Marokkaanse vriendin die ik al een tijdje niet gezien heb. Na een snel 'hoe is het me je ouders, broers en zussen?' stapt zij over op 'wat ze nu weer heeft gehoord'. Buiten de woorden 'geen slimme zet', 'je bent de lul' en 'hoe kon je nou zo dom zijn?' zijn het de woorden 'ze zijn naar je op zoek meid, kijk je goed uit?' die me echt raken. Zij kreeg van verschillende mensen al de volle laag, simpelweg omdat ze mij kende.
    Donderdag: In het computerlokaal op school bekijk ik snel mijn e-mail. Na zes mailtjes van kwade Berbers netjes te hebben beantwoord, besluit ik de overige niet te lezen. Wanneer ik 's avonds depressief besluit toch iedereen netjes antwoord te geven, schrik ik me wezenloos van de bedreigingen. 'We maken je af, hoer' en 'Als ik je op straat zie trap ik je in elkaar' zijn slechts enkele voorbeelden.
    Vrijdag: Het is koopavond in Rotterdam. Grote groepen hangjongeren staan hier en daar te praten op de Lijnbaan. Ik haast me naar de boekenwinkel wanneer een jongen me aanhoudt. 'Ben jij niet dat meisje van die column in de NRC?' Ja knikkend probeer ik langs hem heen te lopen. Snel grijpt hij me aan mijn arm en spuugt in mijn richting. Ik weet zijn gore kwakje net te ontwijken, en hobbel snel verder.
     Zaterdag en Zondag: Ik denk rust te hebben. Ik moet werken in een restaurant waar zelden Marokkanen komen. Terwijl ik zondagavond de bar sta schoon te maken trilt mijn telefoon in mijn broekzak. Een sms van een oude vriend. 'Die column van jou kan echt niet, trut. Ik hoef je nooit meer te zien.'
    De schrik zit er bij mij goed in. ... Met gemengde gevoelens, en een brok in mijn keel, stop ik.


Red.:   Dan is het racisme tussen de Surinamers onderling nog dat van lieverdjes ...
    Maar hoe ernstig de racistische vete ook is, in één ding vinden Arabieren en berbers, negers en hindoestanen elkaar: hun haat en racisme jegens de Nederlanders:


Uit: Joop.nl, 20-05-2015, door Hasna El Maroudi - Redacteur Joop en columnist Opzij uitleg of detail

Een Nederlander worden kan nooit

... Helaas staat dit voorval niet op zich ...


Red.:   Op welke plek een verhaal stond over een Nederlander die het nog veel beter bedoelde dan Hasna met haar eerste artikeltje, door haar een complimentje te geven, wat in Hasna-termen vertaald neer zou kunnen komen op zoiets als "Goed om te zien dat jij geen berber bent".
    En hoe intens die haat is, blijkt uit het volgende citaatje:

  Ook de nonchalance waarmee termen als 'die zwartjes' worden gebezigd en goedgepraat is één van de voorbeelden. In een verder uitstekend verhaal, sijpelt het superioriteitsgevoel door. Sylvana Simons heeft wat mij betreft dan ook groot gelijk wanneer ze stelt dat racisme en discriminatie in Nederland een groot probleem zijn.

Het rode waas in de geest verhinderd het zicht op het feit dat de term werd gebezigd door een Tsjech. En wijzen daarop is dus 'goedpraten'.
    Maar deze feiten waren hinderlijk bij een conclusie die als even vast staat als de eeuwendurende vete tussen berbers en Arabieren:
  Dat we iemand die in Nederland is geboren en getogen nog steeds niet accepteren als Nederlander, dat we het nog steeds hebben over 'integratie', terwijl er - zeker in het geval mijn generatie en zij die na mij zijn gekomen - helemaal niets te integreren valt.
    ...maak je toch vooral geen illusie, een Nederlander worden, dat kan nooit.

En dit is dan nog slechts de gematigde versie. Bij Joop.nl staan er nauwelijks verhulde oproepen tot geweld uitleg of detail uitleg of detail tegen die racistische Nederlanders, die zwarten van hun universiteiten weren uitleg of detail .
    Het zwartste racisme zit bij nog steeds bij de zwarten  -  is de dubbele moordenaar een zwarte? (OJ Simpson): alle zwarten geloven dat hij onschuldig is. Is de verkrachter een zwarte ... Kijk maar:


Uit: De Volkskrant, 10-07-2015, column door Elma Drayer

Weegt race zwaarder dan rape?

De deconfiture lijkt zo'n beetje compleet. Deze week kwam persbureau AP met het nieuws dat de Amerikaanse acteur Bill Cosby al in 2005 verklaarde slaapmiddelen te hebben gekocht teneinde ze toe te dienen aan vrouwen met wie hij seksuele omgang begeerde. Hij erkende dit, let wel, tijdens een rechtszaak die uiteindelijk zou uitlopen op een financiële schikking.    ...
    ... de onthulling is het voorlopig dieptepunt in een schandaal dat in november vorig jaar losbarstte. De ene na de andere vrouw zocht sindsdien de publiciteit om tot in detail te vertellen hoe Cosby haar ooit te pakken had genomen - vrijwel altijd na drogering. De nu geopenbaarde verklaring uit 2005 maakt het behoorlijk aannemelijk dat deze vrouwen (inmiddels zijn het er ruim veertig) niet hebben gejokt.
    Als dat klopt, is het des te treuriger dat de vrouwen die jaren geleden al klaagden over hun seksuele avonturen met Cosby stuitten op wantrouwen en ongeloof. Op zichzelf niets nieuws, helaas. Hetzelfde zag je gebeuren in 2011 toen de erotische escapades van de Franse IMF-president Dominique Strauss-Kahn aan het licht kwamen. ...
    ... de aantijgingen waren 'hallucinaties', zaten vol 'tegenstrijdigheden'. ... Alle beschuldigingen, wisten zij, waren het sinistere werk van diens politieke vijanden. ...
    Rond Bill Cosby klonken soortgelijke geluiden - alleen kwam daar nog een tamelijk bizar argument bovenop. De acteur kreeg aanvankelijk het voordeel van de twijfel omdat het blanke vrouwen waren die hem van verkrachting beschuldigden. Dus suggereerde menigeen dat hier sprake was van een racistische samenzwering, bedoeld om de man én de zwarte gemeenschap in diskrediet te brengen.    ...


Red.:   Het goorste racisme.
  Hartverscheurend in dit verband is het verhaal van schrijfster Jewel Allison, in maart gepubliceerd in The Washington Post. Toen de eerste vrouwen met hun verdachtmakingen naar buiten kwamen, schreef ze, wist ze uit eigen ervaring meteen dat ze geen onzin kletsten. Maar juist als zwarte vrouw durfde ze niet openlijk te vertellen wat Cosby háár eind jaren tachtig had aangedaan. Door zich wel uit te spreken, dacht ze, zou ze niet alleen meewerken aan diens val, ze zou de hele African American community beschadigen. Ze vond het, kort samengevat, te pijnlijk om vooroordelen over zwarte mannen in de kaart te spelen - helemaal omdat die in het verleden dikwijls vals beschuldigd zijn van seksueel geweld. Dus zweeg ze, hoewel ze naar eigen zeggen destijds al heel goed besefte dat ze daarmee race zwaarder liet wegen dan rape.

Een nog goorder racisme.
  Intussen laten Cosby's verdedigers zich door de recente onthulling niet van de wijs brengen. Actrice Whoopi Goldberg meldde deze week dat zij als geen ander weet wat het is om het mikpunt te zijn van snap judgements. Dus daar deed zij niet aan mee. Acteur Faizon Love twitterde dat wij het nieuws over Cosby dienden te negeren. De recente moordpartij van een blanke racist op zwarte kerkgangers in Charleston was volgens hem vele malen ernstiger.

Een onder zwarten algemeen verspreid ultiem goor racisme.
    Drayer zegt het veel te beleefd:
  Het is dit soort gejijbak dat het klimaat vergiftigt. En een kleurenblinde wereld verder weg doet lijken dan ooit.

En in Nederland is het geluid van de Gario's, Nzume's, Esajassen, Özdil's, Essed's, Bergman's, Raymann's, Pauwen, Bieckman's, Cesare's, Leerdam'men, Wekker's, Hoving'en, Van der Valk's, Pels'en, de Volkskrant, NRC, Trouw, Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer, NOS Journaal, Nieuwsuur, Pauw, DWDD, enzovoort.
    Overigens, even vergeten door deze redactie, was de vraag al eerder beantwoord. Door de gevierde Volkskrant-columniste en voorbeeld-neger Harriet Duurvoort:Uit: De Volkskrant, 08-12-2014, column door Harriet Duurvoort, publicist

Cosby, Woody Allen en seksueel misbruik

Allen heeft voor mij de schijn tegen ...
    De vrouwen die Cosby beschuldigen waren veelal meisjes die het in de showbiz wilden maken. Het zijn er veel, maar er zitten ook veel zwakke verklaringen bij. ...


Red.:   Gevolgd door:


Uit: De Volkskrant, 22-12-2014, column door Harriet Duurvoort, publicist

De tragiek van zwarte Amerikaanse mannen

Tussentitel: Na de verklaring van het zwarte fotomodel Johnson, ben ik 'om' inzake Cosby

Ik heb iets recht te zetten. Mijn laatste column ging over Bill Cosby, en het feit dat ik de aantijgingen die er toen lagen deels weinig overtuigend vond. Na de verklaring van het zwarte fotomodel Beverly Johnson ben ik 'om'.
    Johnson vertelde dat Cosby haar een cappucino had aangeboden, en dat ze daarna gedrogeerd bleek. Een spijkerhard verhaal.    ...
    Ik geef het schoorvoetend toe en ben er niet trots op. Het speelde mee, zeker bij de vagere aantijgingen, dat het voornamelijk blanke vrouwen waren die Cosby tot die tijd beschuldigden. Dus dacht ik, zeker gezien de historische context: ruis. Ik wantrouwde hen.    ...


Red.:   Keihard racisme. En niemand die er wat van zei, want dan zeg je iets over een neger. En, hebben we al vastgesteld: van negers mag je niets zeggen, want dat is racisme uitleg of detail .
    Een volk dat wat deze zaak betreft minder onder het vergrootglas ligt, maar even ernstig is als de rest, zie de genocide op de Armeniërs:


Telegraaf.nl, 12-07-2015.

Aziaten aangevallen in Turkije

Aziaten lopen deze dagen in Turkije grote kans zomaar door groepen woedende nationalistische Turken te worden aangevallen vanwege de situatie van de Oeigoeren in China. Nadat vooral in sociale media berichten rondgingen dat China de Oeigoeren, een Turkse bevolking uit de Chinese autonome regio Xinjiang, slecht zouden behandelen, zinnen Turkse nationalisten en Grijze Wolven massaal op wraak. Ze leven zich uit op willekeurige Aziaten als ze voor Chinezen worden aangezien.    ...


Red.:   Gore racisten, die Turken. Ook jegens de Koerden.
    Een zeer illustratief geval - eerst de standaardversie:


Uit: De Volkskrant, 21-07-2015, door Robert Vuijsje

Hier klopt iets niet

Welke rol speelt afkomst in Nederland? Robert Vuijsje onderzoekt het in een reeks interviews. Oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo: 'Ze dachten dat er een meisje met een hoofddoekje zou komen.'

...
Je heet Fatima.
'...In Amerika word ik de laatste jaren elke keer zogenaamd toevallig geselecteerd voor een extra controle bij de douane, dan vragen ze naar mijn afkomst. Als ik zeg dat ik Nederlands en Portugees ben, zie je een zucht van verlichting en mag ik doorlopen.
    '... Op hockey dachten ze dat er een meisje met een hoofddoekje zou komen. De eerste keer dat ik in de Zuid-Hollandse selectie speelde, vroegen ze of ik wel een Nederlands paspoort had. Anders kon ik niet voor het Nederlands elftal spelen.'    ...


Red.:   Nederlanders en alle andere blanken zijn gore racisten, is hier de standaardconclusie.
    Hier deel twee van dit verhaal:

  Je heet Fatima.
'Ik ben een paar keer op vakantie geweest in Turkije. Daar zeggen ze: nee nee, zo heet jij niet. In Marokko kijken ze me ook aan: hier klopt iets niet. ...
    'Bij Nederlandse Turken of Marokkanen merk ik dat ze openbreken zodra ze horen dat ik Fatima heet. ...'

Turken en Marokkanen zijn gore racisten. Maar dat zal dus nooit gezegd worden. Het wordt zelfs heftig ontkend.


Uit: Joop.nl, 18-07-2015. uitleg of detail

Volkskrant-journalist 'ontdekt' discriminatie

In de Volkskrant van dit weekend staat een mooi interview met zangeres Shirma Rouse ...

Reacties:
F Bidar, za 18 juli 2015 18:38 in reactie op edwin manders
...    Historisch, economisch, maatschappelijk en politiek gezien is racisme voorbehouden tot blanke westerse maatschappij en niet tot andere culturen en gemeenschappen.


Red.:   Glaszuiver racisme, natuurlijk. Uit de pen van een Iraniër. Als volk ook bekend als glasharde racisten, die Perzen.
    In het westen is het anti-blanke racisme al dusdanig endemisch, dat het zwarte racisme zonder enig oogknipperen onthuld wordt:


Uit: De Volkskrant, 23-07-2015, van correspondent Kees Broere

Barack Obama is bovenal een Luo

In het voorouderdorp van Obama, die dit weekend Kenia bezoekt, weten ze waarom hij het tot president van de VS heeft geschopt. Hij is een Luo. 'En Luo's zijn vaak slimme mensen.'


...    Mama Sarah is, sinds de verkiezing van Obama in 2008 tot president van de Verenigde Staten, de vrouw die in Kenia de band vertegenwoordigt tussen dit Afrikaanse land en de machtigste natie ter wereld. Niet slechts als familielid, maar ook als iemand van het Luo-volk. Want daar draait het om, hier in het dorpje Kogelo bij het Victoriameer: Als Barack Obama zo bijzonder is, dan komt dat doordat hij Luo is.
    Zo'n vijfhonderd jaar geleden begonnen de Luo's hun trek vanuit het zuiden van Soedan, langs de linkeroever van de Nijl, naar het gebied bij het meer. Etnisch gezien zijn zij Niloten, Nijldalbewoners, en geen Bantoes, zoals de meeste mensen in wat sinds 1963 Kenia heet. Een volk van leiders, zo vinden zij zelf. Een volk ook dat in Kenia nooit de landelijke leiding mocht krijgen. Uit de frustratie hierover, zo zou je kunnen zeggen, is uiteindelijk de eerste zwarte Amerikaanse president voortgekomen.
    In Kogelo, dat al jaren weinig geslaagde pogingen doet om een toeristische Obama-attractie te zijn, is daarvan een fraai voorbeeld te vinden. In het 'Kogelo Village Resort', een hotelletje, is een speciale foto. Kijk je ernaar van rechts, dan zie je Barack Obama, de president van de VS. Loop je naar links, dan verdwijnt dat portret en verschijnt de beeltenis van Raila Odinga, de politieke leider van de Luo's - en de man aan wie in Kenia volgens hen het presidentschap steeds is onthouden.
    Nu Obama deze week Kenia en dus het land van zijn vader bezoekt, speelt dit allemaal weer op. Al sinds de onafhankelijkheid hebben in Kenia de mensen van het Kikuyu-volk de macht. De Luo's voelen zich gemarginaliseerd. Anno 2015 is Uhuru Kenyatta, een Kikuyu en de zoon van de eerste president, de leider van het land. Raila Odinga's rol lijkt uitgespeeld. Maar zie daar, Kenyatta ontvangt de machtigste man ter wereld en dat is dus een Luo!
    Wat is het geheim van dit volk, dat in elk geval zichzelf zo bijzonder vindt? ...


Red.:    Regelrechte nazi-ideologie. Vervang de term "Luo" maar door "arisch". En tot in alle details:
  In Kogelo staat een openbare basis- en middelbare school. ... Stephen Okumu Obewa is er leraar. Hij heeft zich ook verdiept in de geschiedenis van zijn volk.
    'De Luo's kwamen bij het Victoriameer', vertelt Obewa. 'Het vangen van vis werd hun belangrijkste beroep. En dus wordt hier ook veel vis gegeten. Die bevat proteïne en dat is belangrijk voor de ontwikkeling van je hersenen. Luo's zijn vaak slimme mensen. Zoals Barack Obama senior, een briljante man. Hij kreeg een kind met een Amerikaanse vrouw, Ann Dunham. Luo plus Amerikaans: dan krijg je het beste wat de wereld te bieden heeft. Zo werd de zoon president. Niet alleen van Amerika, maar van de hele wereld.'

Dit is kennelijk toegestaan, dus "negers zijn dom" kan nu niemand meer bezwaar tegen maken.
    En hier het mooiste voorbeeld tot nu toe:


Uit: dbsuriname.com, 31-07-2015. uitleg of detail

Artiest Enver Panka: “Zit in jullie om Surinamers als beesten te behandelen”

De bekende artiest Enver Panka wil niets meer horen van Nederlanders. Althans dat leiden we af van zijn felle reactie richting Nederlanders op zijn facebook-pagina. Hoewel hij de reden van zijn felle reactie niet noemt, is het mogelijk dat het komt door de vernedering die zijn collega-artiesten van de Hakuna Matata Gang (HMG) in Nederland ondergaan. ...


Red.:   Vernedering ... Ernstig, inderdaad. Wat was er namelijk aan de hand? Dat o zo leuke Surinamse negerbandje genaamd Hakuna Matata Gang dat naar Nederland kwam had in zijn optreedlijst ook een o zo leuk liedje over homo's. Die moesten "branden", of zo iets dergelijks. En in Nederlnd hadden een paar homo's aan een klein tingelend belletje getrokken, en daarop hadden diverse zalen diverse optreden van de o zo lieve homo-hatende Suri-boys afgezegd.
    Heel vernederend, want homo-haten is niks bijzonders en heel gewoon voor Suri-boys, vooral van de zwarte persuasie. Dat laatste zijnde een uitdrukking van GeenStijl, waar vandaan dit bericht natuurlijk kwam, want geen enkel ander Nederlands medium zal ook maar iets publiceren dat op deze manier de lieden van de zwarte persuasie in een wat minder dan volkomen gunstig daglicht stelt.
    Goed, dat die tingelbellende homo's op die manier zo een beetje gelijk kregen en het o zo lieve bandje van Suri-boys op die manier toch wel een beetje in een wat minder dan volkomen gunstig daglicht werden gesteld, schoot dus kennelijk bij een Suriname verblijvende artiesterige Suri-boy die kennelijk goede matties is met de Suri-boys van het Suri-bandje, een beetje in het verkeerde keelgat. Welk gevulde keelgat hij op zijn Facebook-pagin plempte, waar Het Surinamse Dagblad dus ook wel de gein van inzag, en het breeduit op haar voorpagina zette warop iemand GeenStijl belde. Dat daarop dit bericht plaatste:


Uit: GeenStijl.nl, 31-07-2015, door Van Rossem uitleg of detail

Zo. Tijd voor de Surinaamse avond-courant...Hoppa. Stukje blankenhaat naar de Belanda toe, gewoon breed uitgemeten op de voorpagina van Dagblad Suriname. Opdat we ff kunnen zien dat racisme niet altijd uit de witte hoek hoeft te komen. Wel zo fair & balanced. Iemand nog een mozzarella stick?


Red.:   GeenStijl geeft naast de feiten ostentatief "Geen verder commentaar" door dat laatste zinnetje verwijzende naar een reclame op het blad. De leesbare koppen zeggen al genoeg, maar natuurlijk had GeenStijl ook de rest al vergenoegd tot zich genomen. Hier is die rest:
  Panka ... zegt dat Surinamers als beesten worden behandeld door Nederlanders. ‘Een fout, direct de bak in of het land uit, ossenpoep in het nieuws, boycott en sh*t!. ...
    Panka gaat verder. “Eerlijk, Nederlanders, lag ‘t niet aan mijn familie en vrienden daar, had het bestaan van jullie land mij nooit geïnteresseerd. Misschien klinkt ‘t een beetje cru, maar iemand moet ‘t jullie kenbaar gaan maken nu… Als het je bevalt, prima, maar het is ook jouw zaak als je er een vervelend gevoel van krijgt…’, zegt hij.
    Volgens Panka komen gasten uit Nederland in Suriname rondzwerven, jonge meisjes chanten en ze met opzet besmetten met het HIV-virus. ‘Dan zegt niemand iets… Niet jullie, want ‘t maakt jullie geen moer uit, en de Surinamer ook niet, want in de ogen van de mensen hier blijven jullie goden… Wanneer gasten uit jullie land komen en die jongetjes verkrachten, zegt niemand iets. Wanneer jullie hier naartoe moeten komen, betalen jullie gewoon op de luchthaven voor een visum, terwijl ik hier €60 moet betalen om te wachten op een antwoord… Bevalt mijn naam of uitstraling je niet, blijf ik lekkertjes hier en ik word niet vergoed… Gebeurt dat, dan zegt niemand iets… Niet jullie, want t maakt jullie geen moer uit, en de Surinamer ook niet, want in de ogen van de mensen hier blijven jullie goden…

Goed, dat is de woede van een enkeling. Natuurlijk keren de goede en fatsoenlijke Surinmers zich massaal af van deze uitingen, zoals de goede en fatsoenlijke Nederlanders dat zouden doen. Denk maar aan dat akkefietje laatst met die gekleurde voetballers in het Nederlands elftal. Zelfs de premier sprak er zijn afschuw over uit. Hier de Surinaamse reactie:
  Deze woede uitbarsting van Panka richting Nederlanders is een enorm populair posting geworden. Hij stuurde het woensdagmiddag de wereld in en binnen 24 uur haalde hij ongekende hoge cijfers: 2.936 likes; 407 reacties; 601 keer gedeeld. Het leeuwendeel van de personen die reageerden, waren het eens met Panka en ondersteunden hem.

Juist ja ... Die Panka vertollukt de gevoelens van het volluk.
    Niks verbazingwekkends, als je de werkelijke oorzaak van zijn uitbarsting leest, want dat van dat bandje was natuurlijk slechts een druppel:
  Waarom? Omdat het gewoon in jullie zit. Jullie willen boven ons staan..’, schrijft Panka in zijn woede. Hij stuurt de boodschap richting de Noordzee dat ‘jullie niet boven deze blaka boi zullen staan..NOOIT!!!’

En die emmer was dus vol, zeg ... Net als bij de rest van het Suri-volluk.
    Het is inderdaad ondoenlijk om te moeten leven met de gedachte dat je halve volk naar Nederland afreisde op het moment dat je je eigen bonen dreigt te moeten gaan doppen, en dat ondanks alles wat Nederland in die overgewaaide helft stort, ze desondanks toch nog lichtjaren achterlopen in sociale vooruitgang. Wat draagt het Suri-volk bij aan Nederland: Humberto Tan, Shirma Rouse, Sylvana Simons, en aan de intellectuele kant Quinsy Gario en John Leerdam.
    Oh, dat is nou sneu: racisme-roeper Quinsy is een Antilliaan ...
    Daar schieten de tranen wel van in je ogen ...
    Oh ja, GeenStijl gaf toch nog een commentaar, maar dat was zoals zo vaak verborgen. Dit keer was het de link naar het artikel. Hier is die:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/-sjonge_alweer_een_mes_in_de_rug_van_harriet_zeurtvoort.html

Die "harriet-zeurtvoort" is een Suri-vrouwtje geachternaamd "Duurvoort" dat vanwege haar afro-kapsel voor de Volkskrant een column mag vullen uitleg of detail  met haatzaaierij van het type "Ik wil meer negerkunst in het Rijksmuseum", "Gezellig is het alleen in de zwarte wijken" en natuurlijk ook "Nederlanders zijn racisten".
    Met dit soort types wordt hier op een wel bijzonder hardhandige manier afgerekend ...
    Trouwens, wat lacht hij toch lief, hè, op zijn foto. Zoals ze dat allemaal doen, op hun foto ...
    Deze was even blijven liggen:


Uit: De Volkskrant, 28-07-2015, door Robert Vuijsje

Hollandman

Welke rol speelt afkomst in Nederland? Robert Vuijsje onderzoekt het in een reeks interviews. Oud-kickbokser Remy Bonjasky: 'Sinterklaas vier ik niet.'

...
Waarom heb je altijd blonde vrouwen?
'Ze zijn niet altijd blond.'

Wanneer was je voor het laatst met een donkere vrouw?
'Ha, dat is wel twintig jaar terug. ...
    'Met mijn ex Stephanie liep ik in Amerika over straat. Twee zwarte vrouwen riepen vanuit een auto: sell-out! Zo gaat het in Nederland ook. Surinamers komen naar me toe en zeggen dat ik mijn eigen ras verloochen. ...'


Red.:   Racisten. Van het zuiverste water. Raspuristen. Zwarte raspuristen die blanken haten.
    Hier is er nog eentje:


Uit: Joop.nl, 26-08-2015, door Mitchell Esajas - Voorzitter van New Urban Collective uitleg of detail

Zwarte Piet is slechts een symbool van een dieper liggend probleem

Mitchell Esajas en Dionne Abdoelhafiezkhan: Aanpak Asscher om arbeidsdiscriminatie tegen te gaan schiet tekortRed.:   De werkelijkheid:  De zwarte klachten over Zwarte Piet is slechts een symbool van een dieper liggend probleem: de slechte sociale uitleg of detail en intellectuele prestaties uitleg of detail van negers. En dit:
uitleg of detail
  Pascal Eshuis, do 27 augustus 2015 10:36
Blanke Nederlanders schminken zich zwart en SPELEN bij een kinderfeest de hulpjes van de blanke Sint. En alle kinderen zijn gek op zwarte Piet, hoor ze roepen "Piet, Piet" want Piet deelt snoepgoed uit, Sinterklaas is veel afstandelijker, staat verder van kinderen weg....Piet is aaibaar, Piet staat tussen ons in, Sinterklaas op zijn paard is ook boven 'blanken' verheven. Discriminatie, racisme is niet goed te praten maar volgens mij heeft juist zwarte Piet dit overwonnen! Nu jij nog Mitchell.. ps. ik heb met Surinamers samengewerkt en ik heb nog nooit zo veel onderling racisme ervaren; stadsnegers die weigerden te werken o.l.v. een bosneger of een creool; en die gevoelens zaten echt heel diep. En ook in Afrika is onderling racisme en dat is er niet door blanke bijdragen maar door stammen onderling. Racisme is vreselijk maar niet exclusief een blanke ziekte.

Onderlinge discriminatie en racisme.
    Een van de vormen van gekleurd racisme is die afspeelt onder auspiciën van de VN  aangezien het comité's die de VN daarvoor samenstelt gedomineerd worden door gekleurden, met zwarten in de meest vocale rol - en gkleurden en met name zwarten zijn rabiate racisten:


Uit: De Volkskrant, 29-08-2015, van verslaggever Willem Feenstra

VN-comité: kritisch over discriminatie in Nederland

Tussentitel:  Hoe het ventje zich ontwikkelt, is aan de samenleving - Premier Mark Rutte - over Zwarte Piet

Een comité van de Verenigde Naties (VN) dat rassendiscriminatie onderzoekt, maakt zich zorgen over de situatie in Nederland. ...


Red.:   Dit bevat al een leugen, want dat comité doet absoluut geen onderzoek. Wat dat comité doet, is rapporten ontvangen uit de betreffende landen. En uit Nederland komen die rapporten van instellingen als het CGB uitleg of detail , die niets anders doen dan de meest pure leugens verspreiden, zonder één enkele vorm van onderzoek anders dan het verzamelen van gelogen klachten van negers en moslims, en daar een nietje doorheen slaan. Kijk maar:
  In een rapport dat vrijdag werd gepubliceerd stelt het VN-comité dat de discriminatie van mensen van Afrikaanse komaf in Nederland toeneemt ...

Het is precies andersom: de bevoordeling van zwarten in met name de media neemt sterk toe.
  ... rassendiscriminatie te weinig wordt gemeld ...

Een rabiate leugen: er wordt oneindig veel meer gemeld dan er plaatsvindt. Als Wilders één keer zegt dat hij minder criminele Marokkanen wil, staan er meer dan zesduizend man formuleren in te vullen met klachten over racisme - terwijl om te beginnen "Marokkaan" absoluut geen ras is.
  ... en dat het bestaan van racisme in Nederland wordt gebagatelliseerd.

En dus ook weer precies andersom. Zoals blijkt aan de massale wens tot migatie naar Nederland door andere rassen.
    Nog even herhalen:
  'Het comité is bezorgd over de toename van discriminatie, inclusief etnisch profileren en stigmatiseren, waarmee mensen van Afrikaanse komaf te maken krijgen', aldus het rapport. Daarnaast zijn er zorgen over de 'structurele onzichtbaarheid van deze discriminatie'.

Wat werkelijk zorgelijk is: de constante oververtegenwoordiging in overlast uitleg of detail , misdaad uitleg of detail uitleg of detail , onderwijskundig onderpresteren uitleg of detail , en gebrek aan arbeidsinzet van gekleurden uitleg of detail . En de oververtegenwoordiging van dit soort slechtfunctionerende lieden in bestuur en media, en ook dit:
  Het beperkte aantal mensen van Afrikaanse komaf in overheidsdienst ...

... is dus een rabiate leugen, zoals de ervaringen met John Leerdam uitleg of detail , de Bijlmer-maffia uitleg of detail en het Afrikaanse leiderschap uitleg of detail  laten zien.
    En waar komt het allemaal vandaan ...:
  ... en het gebrek aan bewustzijn binnen de Nederlandse samenleving over slavernij en het koloniale verleden vindt het comité verontrustend.

... oftewel: het gaat om het verschil tussen, driehonderd jaar geleden een zeevarende en een lemen-hutjesbouwende cultuur, welk verschil sinds die tijd alleen mar groter is geworden, nu liggende op het niveau van gsm-telefoons versus trommel-communicatie. En dat brandt ls een foforvuur in de geest van deze gekleurde racisten.
    Het zwarte racisme wordt steeds rabiater:


Uit: GeenStijl.nl, 03-09-2015, door Pritt Stift uitleg of detail

Maar wie zijn het?A: Redactie Volkskrant Magazine
...

Red.:   Suggestie van deze redactie: Het female chapter van de Ku Klux Klan. De werkelijkheid:
  G: De BN-erinnen op het nieuwe album van singer-songwriter Sabrina Starke

De mannelijke varianten zijn te bewonderen hier  .
    Een groep die deze dans meestal ontspringt - volkomen ten onrechte:


Uit: De Volkskrant, 14-09-2015, van verslaggeefster Wil Thijssen

Koerden in heel Europa belaagd

Koerdische gemeenschappen liggen onder vuur sinds de spanningen tussen de Turkse regering en de PKK oplopen. Het verenigingsgebouw van de Koerdische Gemeenschap Amsterdam (KGA) was afgelopen weekend mikpunt van bedreiging en vernieling. ...
    De politie in Amsterdam heeft het toezicht op het KGA-verenigingsgebouw in Amsterdam 'zowel zichtbaar als onzichtbaar' verscherpt. In het gebouw zijn ruiten ingegooid, spullen vernield en bedreigende leuzen aangebracht. Het bestuur van het Koerdische centrum heeft de afgelopen weken herhaaldelijk bij politie en gemeente melding gemaakt van bedreiging door Turkse nationalistische jongeren, die onder meer: 'Dood aan de Koerden!' scandeerden.    ...
    Sinds het vredesproces tussen de Turkse regering en de Koerden eind juli werd beëindigd, zijn Koerdische gemeenschappen in heel Europa mikpunt van geweld. In verschillende steden werd bij Koerdische verenigingscentra brand gesticht. In Turkse steden werden meer dan 150 kantoren van de Koerdische oppositiepartij HDP deels vernield of in brand gestoken.
    In Bern vielen 22 gewonden bij ongeregeldheden rond een Turkse betoging tegen de PKK en een Koerdische tegendemonstratie. De bestuurder van de auto die, volgens de politie opzettelijk, op een groep Koerden inreed, raakte ook zelf gewond. Hij is aangehouden en wordt in het ziekenhuis behandeld. Een politiewoordvoerder noemt het 'een wonder' dat bij de aanrijding geen doden zijn gevallen.


Red.:  De Turk Zihni Özdil is één van de eersten die de campagne "Nederlanders zijn institutionele racisten" is gestart. Zonder enig steekhoudend bewijs te kunnen overleggen. Pas dit soort normering toe, en Turken zijn geweldsgevaarlijke racisten van de meest extremistische en genetisch ingekankerde soort.
    De kerel genaamd Salaheddine maakte een paar jaar terug veel rumoer van de Nederlandhaat soort, maar is wat rustiger geworden. Hier toont hij zich een goede moslim, even iets vergetend:


Uit: De Volkskrant, 17-09-2015, door Robert Vuijsje

Man van 32 miljoen

Welke rol speelt afkomst in Nederland? Robert Vuijsje onderzoekt het in een reeks interviews. Comedian Salaheddine (35): 'De televisie is een wittemanswereld.'Red.:    Maar hier is weer een mooi staaltje: hij wil Nederlanders van de televisie en vervangen door moslims. Echt kalifaat-denken. En hij doet nog een onvoorzichtige uitspraak:
  De televisie is een wittemanswereld. ... En ze zien niet in dat wij ook televisie kijken en met meer dan een miljoen mensen zijn.

Juist ja ... "Wij", de aanhangers van het kalifaat, zijn al met een miljoen. Dat nadert de kritische limiet: rond de 10 procent neemt het risico op islamatische opstand en burgeroorlog toe van matig tot zeer groot .
    De weerzinwekkendheid van de opmerking bleef niet geheel onopgemerkt:


De Volkskrant, 19-09-2015, ingezonden brief van T. Goedings, Amsterdam

Meer dan een miljoen

In het interview met Robert Vuijsje zegt Salaheddine Benchikhi dat 'wij met meer dan een miljoen mensen zijn'. Daarin vergist hij zich. Wij zijn hier met ruim 16 miljoen mensen, en daar is hij er één van.


Red.:   Maar de Volkskrant zal het nooit bemerken, want die staat, hier vertegenwoordigd door een oud-testamentische medewerker, zo sterk aan de kant van semieten, Turken, negers, enzovoort, dat ze raszuivere gevallen van anti-Nederlands racisme en Nederlandhaat niet zullen opmerken zelfs als ze er over doodvallen.
    Onthulling:


Uit: De Volkskrant, 16-10-2015, column door Elma Drayer

Sober doch humaan

Tussentitel: Alleen de kinderen hadden geen last van etnische kieskeurigheid

...    In mei 1989, de rust was inmiddels weergekeerd, reisde ik voor het weekblad Vrij Nederland af naar Stevensbeek. ... Drie weken lang logeerde ik in het immense kloostergebouw, verkeerde er tussen de tijdelijke bewoners, de welzijnswerkers, justitieambtenaren, vrijwilligers. ...
    Het werd, al met al, een onvergetelijke ervaring - niet in de laatste plaats omdat de sfeer er zo broeierig kon zijn. Kort samengevat: alleen de kinderen hadden géén last van etnische kieskeurigheid. Zij vielen op elke schoot even makkelijk in slaap. Maar Oostblokkers wilden geen doucheruimte delen met Afrikanen ('vieze negers'), West-Afrikanen haalden hun neus op voor les hommes blancs én voor Oost-Afrikanen, en helemaal onderaan in de hiërarchie bungelden 'die zigeuners'. Zij werden door iederéén met de nek aangekeken. Aan de welzijnswerkers de schier onmogelijke taak de diverse volkeren te verleiden tot het hoogst haalbare: vreedzame onverschilligheid.    ...


Red.:   Dus voor die "Racisme!"-roepers stokslagen, gevolgd door uitzetting voor de allochtonen onder hen.
    Uit het archief:


Uit: De Groene Amsterdammer, 09-05-2013, door Monique Samuel (1989) is politicoloog en publicist. Ze is van Egyptisch-Nederlandse afkomst (haar vader is geboren en getogen in Caïro) en werd geboren in Amersfoort. Ze publiceerde onder meer het boek Mozaïek van de revolutie, over de Arabische lente.

Essay De nieuwe diversiteit

Omarm het verschil

De Nederlander bestaat wel, maar hij kan niet worden gereduceerd tot één groep, sociaal verband of vastomlijnde starre identiteit. Meerbloedige Nederlanders weten dat: zij kunnen als een kameleon elke gewenste kleur aannemen. Zij zijn evenwichtskunstenaars en bruggenbouwers.


'EHLEN MARHABA, welkom, salem allemaal, heerlijk om even onder elkaar te zijn!' roept een van mijn vriendinnen terwijl ze de groep luid lachende en kletsende dames op de bovenste verdieping van een chique hotel dramatische kushandjes toewerpt. Een andere vriendin schenkt haar behendig een glas wijn in, vliegensvlug worden kaartjes uitgewisseld. Dit is netwerken met stijl. Luidruchtig worden deals gemaakt en overeenkomsten beklonken - niet van zakelijke, maar van persoonlijke aard. We beloven elkaar trouw, true Arab sisterhood. Je bent er voor elkaar, want de buitenwereld maakt het ons al moeilijk genoeg.    ...


Red.:   Racisme. Van de inmiddels bekende soort: het anti-Nederlands-racisme:

  ... het ellenbogenwerk van Hollandse soortgenoten ...
    Ik ontdekte dat op vierjarige leeftijd, toen de buurtkinderen me uit de speeltuin weerden omdat de glijbaan alleen 'voor blanke kinderen' was. Verbaasd vroeg ik mijn moeder na mijn eerste schooldag waarom ik 'een ander vachtje had dan de andere kindjes'. Mijn moeder was diep gekwetst als haar weer eens gevraagd werd uit welk land ze haar twee 'donkere' dochters had geadopteerd. Mijn vader had het, geboren in Caïro, nog wat moeilijker. Terwijl hij allang en breed genaturaliseerd was, bleef men hem naar zijn afkomst vragen. Waar kom je vandaan?' Waarom ben je hier?' En de belangrijkste: Wanneer ga je terug?'    ...
    Op de beruchte maandag in 2001 toen de Twin Towers neerstortten en de vlammen uit het Pentagon sloegen ...Toen al wist ik dat 9/11 de wereld voorgoed zou veranderen. ... Neonazi's vielen moskeeën aan. Mijn kerk, die in een gekleurde wijk stond, kreeg politiebewaking. Opgeschoten jongens trapten me herhaaldelijk van mijn fiets, 'kutmarokkaan!' en 'teringmoslim!' roepend. Ik ben geen Marokkaan en ook geen moslim. Dat riep ik ook, maar het mocht niet baten. Mijn kleur, hoe licht ook, was genoeg om me over één kam met islamitische jihadisten te scheren. ...
    Van de ene op de andere dag werd ik door medeleerlingen tot Arabier bestempeld en moest ik terug naar m'n eigen land ...
    Te midden van het tumult over allochtonen zag ik vrijwel iedere Nederlander teruggrijpen naar zijn roots. Voor de blanke Hollander waren dit het debat over de canon en de ik-hou-van-Holland-show en 100% NL. ...
    Zoals de wereldberoemde term 'apartheid' synoniem is voor het systeem van geconstitutionaliseerde rassensegregatie zoals dat tot begin jaren negentig in Zuid-Afrika bestond, zo blijft de Nederlandse taal doorspekt met woorden die segregeren en verdelen en daarmee een psychologische vorm van apartheid in stand houden. ...
    Maar toen was daar de adoptiekwestie rond het Turks-Nederlandse kindje Yunus, door jeugdzorg in goedbedoelde naïviteit ondergebracht bij een lesbisch pleeggezin, en stak het eeuwige Marokkanenprobleem weer de kop op. ... Gretig schoven Abdelkader Benali en Soundos al-Ahmadi aan bij Pauw & Witteman. Het aloude multicultidrama bleek slechts in een moeizame slaapstand beland om bij de minste of geringste strubbeling weer uit zijn sluimer te ontwaken. De droom van tolerantie blijkt telkens weer een luchtspiegeling.    ...
        De o zo geprezen Hollandse tolerantie gaat niet veel verder dan een knarsetandend accepteren van de rare geurtjes in het trappenhuis of de rauwe Marokkaanse keelklanken in de treincoupé. ...

Lust u nog peultjes ...

Harriet Duurvoort uitleg of detail is er dol op (de Volkskrant, 23-11-2015, column door Harriet Duurvoort, publicist):
  Moord op multicultureel Parijs

Ik skypete Julie op het moment dat ik van de aanslagen vernam. ...
    Het elfde arrondissement is een buurt van kunstenaars en alternatievelingen, van hippe cocktailbars ...


Parasieten en paradijsvogels.
  De vriendschap in onze internationale vriendengroep is gestoeld op het feit dat we ons op een bijzondere manier met elkaar verbonden voelen.

Eén manier hebben wel gehad: parasitisme. Maar er is maar, want "internationaal" is natuurlijk en eufemisme:
  We waren destijds beiden creatievelingen met een multiculturele achtergrond

We zijn alletwee gekleurde immigranten.
  Zij ... tweede generatie Kameroenees .... Ik ... met een Caribische twist waar soms verrassend veel ook Afrikaanse elementen in bovendreven,

Alle twee negers.
  Beiden zijn we puzzelstukjesmensen... met een ingeboren inlevingsvermogen in leven uit koffers met verschillende culturele bagage.

Van een soort die boven de monoculturele soort uitstijgt.
     Schrijf dit soort dingen als blanke, en je bent meteen een "white supremacist" en bekend als lid van de Ku Klux Klan.
    En dat alle blanken, tot het bewijs van het tegendeel geleverd is, "white supremacist" en lid van de Ku Klux Klan zijn is iets dat we niet alleen al weten van Harriet, maar dat geldt voor haar hele gekleurde vriendenkring:
  'Daesh wil onze multiculturele samenleving vermoorden', zegt Julie ...

Waarmee het bewijs al bijna rond is: alleen mensen die sympathiseren met IS gaan meteen mee in de volgende poging om door naamswijziging het islamitische karakter ervan te verdoezelen.
  ...zegt Julie als ik haar twee dagen later eindelijk uitgebreider spreek. ... Als we de islam met deze gruwelijke krankzinnigheid gaan identificeren, laten we de aanslagplegers winnen, benadrukt Julie. 'Ga weg. We zijn toch opgegroeid met moslims. We hebben moslimvrienden, buren, kennissen, collega's. Zij zijn de islam.' ...

Het bewijs: moslims terroristen zijn geen moslims, want moslims zijn goede mensen. Het gedachtengoed van moslims. Tegen de ongelovige blanke honden zijn ze solidair met elkaar tot in het oneindige. Moslims, en negers met moslims.

Hetgeen deed denken aan dit (de Volkskrant, 17-11-2015, van verslaggevers Ana van Es, Sakir Khader):
 

Nu komt de staat wel de wijk in

Ook na de aanslagen in Frankrijk leidt het spoor naar de wijk Molenbeek in Brussel. Maar, zeggen bewoners, waar was de overheid de afgelopen jaren?

...    We gaan Molenbeek 'opkuisen', heeft de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon gezegd. In de Brusselse voorstad moet de orde hersteld, zal het terrorisme nu 'voor eens en altijd met wortel en tak' worden uitgeroeid. Maar waar was de overheid hier de afgelopen jaren?
    'De overheid is hier nooit geweest,' zegt Aisha Toumi (63) uit Tunesië, sinds veertig jaar in België. ...
    Op straat in Molenbeek oogt het soms als een stad in het Midden-Oosten. Gezellig, vindt Abdel Karim, die hier al sinds begin jaren zeventig woont. 'Er is broederschap. Als moslim heb je in dit land een stempeltje, dus trek je naar elkaar toe. Van een Belg mag ik geen geld lenen, maar van een Algerijn kan dat wel.'    ...

De racistische solidariteit, met als smoes de "uitsluiting" nadat ze volkomen vrijwillig in eigen theehuis, eigen bazarwinkel en eigen moskee zijn gaan zitten.
    Haat en racisme, racisme en haat.

Maar met racisme begint het. Wat er gebeurt als je ze niet wilt of kan stoppen, blijkt hier (de Volkskrant, 01-12-2015, van correspondent Kees Broere):
  Afrikaans verstomt in Stellenbosch

Zwarte studenten aan de universiteit van Stellenbosch, vroeger het bolwerk van de blanke Afrikaners, eisen les in het Engels. ...


... Stellenbosch. Deze plaats, vernoemd naar gouverneur Simon van der Stel, gold lange tijd als 'een centrale pilaar van het Afrikaner leven'. Op wijnboerderijen als die van Tassenberg en Zonnebloem; in de Dorpstraat; in 'Oom Samie se winkel'; ...
    Het Afrikaans, de taal van vooral Nederlandse kolonialen en van 'kleurlingen' (hun nazaten uit gemengde en vaak heimelijke relaties) is de taal van een minderheid, van nog geen 14 procent van de Zuid-Afrikaanse bevolking. ... In Stellenbosch ... op de universiteit worden de colleges in het Afrikaans gegeven. Terwijl inmiddels eenderde van de studenten niet met die taal is opgegroeid.    ...

Die universiteit is een goede universiteit:
  ... de Universiteit van Stellenbosch, de leerschool voor veel ongenaakbare politici uit die slechte blanke tijd.

Vandaar dat die zwarten er naartoe willen - zelf kunnen ze dat soort dingen niet organiseren. Blijkt voor de zoveelste keer. Anders ga je niet naar een univrsiteit van de gehate witten die Afrikaans spreken.
    Maar wat er gebeurt als je dit soort lieden, etnische racisten of religieuze racisten, toelaat tot je witte universiteit of soortgelijke instelling, weten we inmiddels in Nederland ook wel: ze gaan eisen stellen: geen handenschudden, haatsymbolen, gebedsruimtes, geen naaktafbeelding, geen alcohol, geen onderwijs in evolutie. Enzovoort.
    En in Afrika:
  ... zwarte studiegenoot, die gestraft was voor zijn protest tegen het taalbeleid, ...
    ... alle studentenprotesten, niet alleen in Stellenbosch maar overal in Zuid-Afrika.

En net als in Nederland:
  De overwegend blanke leiding van de US lijkt om te zijn ...

En als je dat niet doet:
  Op de campus van de 'US' staat een beeld van Jan Marais, 'ons weldoener' en een van de oprichters. Maar voor niet-blanke en niet-gekleurde studenten is ook dit beeld een steen des aanstoots geworden. In november werden er brandende autobanden tegenaan gelegd.

En als dat niet werkt,  beginnen ze met autobanden om mensen, zoals we kennen van de bende van Winnie Mandela uitleg of detail .
    Dat is wat er gebeurt als je etnische of religieuze racisten toelaat tot je instellingen.

Een blanke raciste onthult onbedoeld het zwarte racisme (de Volkskrant, 01-12-2015, door Robert Vuijsje
  Helper whitey

Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt Robert Vuijsje in een reeks interviews. Sunny Bergman (43): 'Onbewust denken wij dat we superieur zijn.'

...
Toen ik in Amsterdam ging wonen, kreeg ik voor het eerst een goede vriendin die zwart was. Tegen haar zei ik: jouw kleur zie ik helemaal niet, hoor. Zij wees me erop dat het beledigend was om zoiets te zeggen. Daarmee ontkende ik wat die kleur voor haar betekende.'    ...

Brullen van de lach. Zeg maar eens: "Je moet eens weten wat die blanke kleur voor me betekent" ...

Ha, eindelijk een bijdrage uit de culturele achterhoek waar volgens internationaal onderzoek (bron verloren gegaan) het racisme het ergst lijkt te zijn - eerst de gebruikelijk rotzooi (de Volkskrant, 31-12-2015, door Shantie Singh, bestuurskundige en auteur van de roman Vervoering):
  Geef ons Nederland dat eruitziet als Nederland

Ah, we gaan het hebben over "ons Nederland'. Dat betekent twee dingen: "De gekleurden zijn goed', en: "De Nederlanders zijn fout". Eerst het "De gekleurden zijn goed".
  Dit jaar werd bekend dat de prestigieuze P.C. Hooftprijs is toegekend aan Astrid Roemer. Voor het eerst gaat deze belangrijke literaire prijs naar een auteur uit het Caribische gebied.


Precies: "De gekleurden zijn goed".
    Dan:
  Ik weet waarom als ik het opiniestuk van Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing in Het Parool (13 november) lees over haar ervaringen als gastdocent op een middelbare school in Amsterdam-Zuidoost. Een 14-jarige leerlinge vertelt hoe haar stagebegeleider aangaf dat ze met haar Surinaamse accent later geen goede baan zal vinden.

Precies: "De blanken zijn fout".
    Oh ja, het ging over racisme. Van niet-blanken. Van gekleurden. Terug naar het begin van de rotzooi:
  Dit jaar werd bekend dat de prestigieuze P.C. Hooftprijs is toegekend aan Astrid Roemer. Voor het eerst gaat deze belangrijke literaire prijs naar een auteur uit het Caribische gebied.
    Wat doet het met mij?
    Ik voel me verrast, perplex, verwonderd, blij. Het geeft me het gevoel dat schrijvers met Caribische roots in het Nederlandse literaire landschap worden gezien, erkend en gewaardeerd.

Ze heeft voor de televisie gezeten, geobsedeerd door maar één ding: kleur. Kleur, kleur, kleur, kleur, kleur, kleur, kleur. Want anders ga je er geen stukken voor de krant over zitten schrijven.
   Nou ja, de rest is dan ook wel te raden: er moeten meer gekleurden op de televisie.
  Ik weet waarom als ik kijk naar Master of None, de pas gelanceerde serie op Netflix. De hoofdrol wordt gespeeld door Aziz Ansari, een Amerikaanse stand-upcomedian ...
    Ansari, die naast hoofdrolspeler ook een van de makers is, toont de diverse stadsmensen in New York van nu, zonder deze diversiteit ergens te benadrukken. Het is simpelweg een afspiegeling van de realiteit van het New York van nu.

Ha, prachtig! Gekleurd, dus prachtig! Maar lieverd, dat hebben we in Nederland toch ook ...? Jürgen Raymann. Jandino. En Humberto Tan is best ookwel grappig. Allemaal hartstikke gekleurd. En divers, dus. Wat heeft die Amerikaan dan wel dat Jürgen Raymann, Jandino, en Humberto Tan niet hebben:
  De hoofdrol wordt gespeeld door Aziz Ansari, een Amerikaanse stand-upcomedian en acteur van Zuid-Indiase afkomst. ...

Pardon ...?  Lezen we dit goed? Even doorlezen:
  Ansari speelt het personage Dev, net als Ansari een geboren Amerikaan van Zuid-Indiase afkomst.

Een Amerikaan van Zuid-Indiase afkomst.
    Hoe heette u ook weer, mevrouw? Shantie Singh, zei u? Is dat ook niet van Indiase afkomst?
    ...
    Met op de plaats van de puntjes en lange reeks vloeken en verwensingen.
    Deze mevrouw beschuldigt ons van racisme, en blijkt het ergste soort racist denkbaar. Zwarten als Jürgen Raymann, Jandino, en Humberto Tan blijken doodgewoon niet te bestaan voor mevrouw de Brahmaan. Want dat het racisme in India zo virulent is, klopt helemaal met de rest van hun cultuur. Waarin ze zelfs elkaar als honden behandelen als ze toevallig de verkeerde naam dus afkomst hebben uitleg of detail .

Bij de 100 meter sprint bij de laatste Olympische Spelen waren geen blanken en geen Aziaten. Geen probleem. Bij de laatste Amerikaanse basketbalwedstrijd waren geen blanken en geen Aziaten. Geen probleem. Bij de laatste Amerikaanse filmprijzen waar geen negers. Alle negers in de gordijnen. Hier eentje, die uitgekozen is omdat zijn geval ook elders gebruikt wordt (de Volkskrant, 04-02-2016, door Steve Rose (The Guardian). Vertaling Leo Reijnen):
  Laat dit het keerpunt zijn

De Engels-Nederlandse regisseur Steve McQueen, maker van 12 Years a Slave, heeft geen film te promoten. Maar als enige zwarte bezitter van een beeldje voor 'beste film' wil hij, nee: móét hij iets kwijt over de 'witte Oscars'.

Tussentitel: Ik heb twee Britse films gemaakt en ik ben nooit ook maar één gekleurde persoon tegengekomen op welke positie dan ook. Geen zwarte, geen Aziaat, niemand. Hallo? Wat is hier aan de hand?
Nogmaals: dit gaat niet over zwart, niet over wit, maar over hoe we onze omgeving en de maatschappij willen verbeteren


Daar zijn dit soort mensen ook bijzonder sterk in: de contradictie: "Ik zit zwarte en witte gezichten te tellen, maar het gaat niet om zwarte en witte gezichten". Conclusie: of zo stom als het achterend van een varken, of een kwaadaardige racist.

Ander continent (de Volkskrant, Magazine, 27-02-2016, door Robert Vuisje):
 

Zwart-wit denken

... Mijn oudste zoon - die half Braziliaans ...
    Na tien jaar gingen mijn eerste vrouw en ik uit elkaar. ...
    De meeste vrienden van mijn eerste vrouw kwamen uit Brazilië. Wij gingen ieder jaar op vakantie naar Brazilië en de gesprekken bij ons thuis met haar Braziliaanse vrienden gingen best vaak over hoe mal die rare Nederlanders waren. Met die rare Nederlanders bedoelden ze niet alleen Hollanders, maar ook Nederlanders van bijvoorbeeld Marokkaanse, Indische of Surinaamse afkomst. Brazilianen hielden zich niet in bij het vellen van een oordeel over andere minderheden. Net als andere minderheden waren ze niet bang om voor racist te worden uitgemaakt. ...

 

Hahaha ... Dat recht is voorbehouden aan Nederlanders. Om voor racist te worden uitgemaakt door racistische "zwarten". Waarover hier nog wat:

  Een andere overeenkomst: wij maken allemaal automatisch een onderverdeling. In het geval van een Surinamer denken wij: is het een creool, een Hindoestaan, een Javaan, een Chinees, een indiaan of een boeroe? Wij weten: waarschijnlijk is het een mix van deze afkomsten. Bij een Antilliaan weten wij: als hij van Curaçao komt, is het een creool, terwijl een Arubaan een soort indiaan is, een Latino. Aan een Marokkaan vragen wij: kom je uit het noorden, en ben je dus een Berber, of kom je uit een van de grote steden? Wij weten dat Marokkanen uit de grote stad Arabisch spreken, een andere taal dan Berbers. Voor Turken geldt hetzelfde: het platteland van Anatolië is iets heel anders dan een Turk uit de grote stad. En over Turkse Koerden weten wij: die worden liever Koerdisch genoemd, ze voelen zich geen Turken.

Dat "wij" gaat dus allemaal over "zwarten" - Nederlanders kennen die verschillen nauwelijks.

Kijk, daar zijn ze dan ... De cijfers (welingelichtekringen.nl, 31-10-2013, door Gerard Driehuis uitleg of detail ):
  Waar wonen de racisten? (niet waar je dacht)

De Washington Post komt met een interessante kaart, waarop met kleuren is aangegeven waar de  mensen tolerant zijn en waar de racisten wonen. Als maatstaf is genomen het antwoord op een vraag uit een wereldwijd onderzoek over allerlei zaken. Een van de vragen uit dat onderzoek luidt: wie wil je niet dat je buurman wordt. Een van de mogelijke antwoorden is: iemand van een ander ras. En hoe meer mensen dat antwoord gaven, des te racistischer dat land.    ...

En waratje: de cijfers kloppen volkomen met de hier gesignaleerde trends: Wie zij racisten? Dat zijn de gekleurden!
    Overigens: deze cijfers zijn al ruim twee jaar oud. Gepubliceerd in een krant die de redacties van alle "kwaliteitsmedia" onder ogen komt.

Discriminatie en racisme op het werk? Ook daar is de niet-blanke topscorer (nrc.nl, 23-04-2016, door Robbert van Lanschot, freelance journalist):
  Kan Henk ook in de shishalounge werken? 

Wanneer nemen allochtone ondernemers nu eens Hollandse werkzoekenden aan? Dat komt migrantenwijken ten goede, meent Robbert van Lanschot

...    Ons land telt tienduizenden allochtone bazen. Zij vormen een bruisend deel van onze economie. Maar mag je met een naam als Anton baklava gaan serveren in een Marokkaanse patisserie? Vergeet het maar. Allochtoon Nederland eist meer diversiteit, stageplekken en inclusiviteit, maar van reciprociteit is niet of nauwelijks sprake.    ...
    Heel weldenkend Nederland wil diversiteit. Het ministerie van Sociale Zaken publiceert via het ‘Kennisplatform Integratie en Samenleving’ rapporten en auditing tools met titels als ‘Effectief diversiteitsbeleid: tel uit je winst!’ De VU in Amsterdam heeft zelfs een ‘chief diversity officer’.
    Maar het allochtone midden- en kleinbedrijf gaat ongestoord zijn eigen weg. Den Haag bejubelt de allochtone bedrijvigheid, maar verzwijgt dat die bedrijvigheid in zijn huidige vorm een formidabel struikelblok is voor integratie. Een succesvolle Turkse zakenman vertelde me dat sommige, met name oudere, Turkse winkeliers er niet over zouden piekeren om Hollandse jongeren in dienst te nemen.

Iedere allochtoon die zijn mond nu nog open durft te doen, zou die mond op redelijk hardhandige wijze gesnoerd moeten worden.

Nog een navrant gevalletje (Trouw.nl, 21-07-2016, door Alwin Kuiken):
  Bij orgaandonatie zoekt soort naar soort

... In vergelijking met autochtonen (27,5 procent), staan Nederlanders van Marokkaanse (0,6 procent), Turkse (1,6 procent) en Surinaamse (5,7 procent) komaf nauwelijks met een 'ja' ingeschreven in het Donorregister. Het CBS maakte deze cijfers vorig jaar voor het eerst bekend ...

Nog erger dan de ergste vermoedens. Maar dit komt van Trouw, dus die bracht het in het kader van positiefs nieuws:
  Ethisch is er misschien wat op af te dingen, maar het werkt wel: niet-westerse allochtonen duidelijk maken dat ze ook hun eigen groep kunnen helpen door zich te registreren als orgaandonor.

Oftewel: allochtonen zijn niet alleen gore parasiterende asocialen, ze zijn ook nog eens Nederlandershatende racisten.
    De enig zinnige reactie is al geformuleerd: remigratie of sterilisatie .

Want het is een racistische bezettingsmacht (de Volkskrant, 03-09-2016, column door Aleid Truijens):
 

Schaf het verzuilde onderwijs af

...    Er zijn buurten waar vrijwel alleen Turkse Nederlanders wonen en waar iedereen elkaar in de gaten houdt. Gisteren kocht ik onderweg een broodje bij een Turkse bakker in Amsterdam-West. Ik was de enige klant zonder hoofddoek en werd door iedereen aangestaard. 'Komt u hier vaker?', vroeg de bakker. 'U woont hier toch niet?'    ...


Ze eruit gooien is de enige vreedzame oplossing.

Ze snappen ook doodgewoon niet wat ze zeggen. Hier een zwarte agent naar aanleiding van beschuldigingeen van etnisch profileren, wat doodgewoon statistisch profileren is (zwarten/moslims plegen zo'n 5 keer zo veel criminaliteit) (de Volkskrant, 04-10-2016, door Wil Thijssen):
  'Eén agent kan het voor een heleboel collega's verpesten'

De wijkagent in Utrecht, hulpofficier en docent ethische dilemma's aan de Politieacademie Dwight van van de Vijver (33) maakt duidelijk hoe root de schade is die etnisch profileren kan aanrichten. over etnisch profileren.

Respons: Eén zwarte crimineel kan het voor een heleboel zwarten verpesten. Het aantal zwarte criminelen is dusdanig hoog dat het voor alle zwarten verpest is tot in de zesde generatie.

Een hondsbrutale versie van een veelgehoorde couplet uit het gezang van de racisten (de Volkskrant, 24-02-2017, door Tara Nakshbande, is een scholier):
  Als ik televisie kijk, zie ik niemand zoals ik

Nederlandse media voor entertainment moeten diverser worden. Rolmodellen zijn erg belangrijk.

Deze redactie stuurde naar aanleiding van die kop deze reactie op:
  Zelfs het aantal manieren waarop dit fout is, is te veel voor deze ruimte. De eerste: deze jonge mevrouw herkent zich niet in de gewone Nederlanders op toneel of televisie die net zo Nederlands zijn als iedere andere Nederlander en waarvan niet duidelijk is wat ze onderscheidt van andere Nederlanders. Ze is dus óf: absoluut geen Nederlander. Óf iemand die onderscheid maakt puur en alleen op (vermoede) afkomst. Een racist, dus. Van de ergste soort: die alleen naar kleur kijkt.

Natuurlijk werd dit niet geplaatst ... Je mag gekleurde niet aanwijzen als doende iets foutigs. Laat staan ontmaskeren als racisten. En er was meer:
  In de Nederlandse media gaat de ontwikkeling van diversiteit nog niet zo voorspoedig. In veel scenario's van films, televisieseries en musicals is geen goede afspiegeling te zien van de Nederlandse bevolking.

Een leugen: neem in de berekening mee dat het overgrote deel van de gekleurden laag tot (laag-)midden is opgeleid, en ze zijn oververtegendoordigd, en vermoedelijk zwaar oververtegewooridgd. Ieder allochtoon die meer dan twee zinnen kan schijven zonder taalfouten de maken, zoals de haatzaaier Benali uitleg of detail en de crimineel Akyol uitleg of detail zijn niet van de televisie weg te slaan.
  Daarnaast laten veel films en televisie series een eenzijdig beeld zien van Nederlandse steden, alsof die voornamelijk bestaan uit witte, autochtone Nederlanders. Een vertekend beeld van onze multiculturele werkelijkheid.

Een nog goordere leugen: iedere serie die speelt in de jaren van na "de geleidelijke ramp" (de allochtone immigratie) zijn ze ruim meer dan 1 op 5, op een globale aanwezigheid van 1 op 10. Maar natuurlijk willen dat Michiel de Ruyter ook gespeeld door een neger, net als ze dat willen voor James Bond. "Old Etonian", die Bond, en op Eton zat het natuurlijk vol met negers ...
    En dan volgen natuurlijk ook nog deze tot op het bot versleten clichés:
  Het wordt tijd dat de Nederlandse media voor entertainment meer diversiteit laten zien. Door meer diversiteit te creëren, ontdekken we allemaal een andere wereld en kunnen we elkaar beter begrijpen. Breng in films, theater en televisieprogramma's meer diversiteit aan, laat schadelijke clichés verdwijnen en aan iedereen positieve rolmodellen zien.

Zoals de zaken nu staan betekent meer van dit soort zwarten-promotie, alleen maar meer onderlinge afkeer en haat. Of in de woorden van voorman Kuzu: "Nederlandse artsen laten zwarten eerder doodgaan en de rest van Nederland is nog veel slechter". Dat soort zaken worden blanke Nederland aan herinnerd elke keer als ze een Kuzu-achtige op televisie zien: "Daar zijn de mensen die ons haten", denken ze bij iedere zwarte.
    Die hun carrière beginnen met achter de televisie zitten, en zwarten tellen:
  Toen ik klein was, was ik dol op het kijken van films samen met vrienden. ... of ik nu een avondje naar de bioscoop of theater ga of thuis televisie kijk: ik zie niemand zoals ik.

Ze zijn racisten vanaf hun geboorte.

Kijk er eens ... Dit voorval kwam naar buiten in april 2017, toen er naar gelinkt werd door GeenStijl vanwege een ander akkefietje. Destijds dus geheel verzwegen in de verdere media (rtlnieuws.nl, 19-10-2016. uitleg of detail ):
  'Enige blanke kind uit klas weggepest: 'Dit is schandalig'

De 13-jarige Mees uit Amsterdam-Noord was het enige blanke kind in zijn klas op het Waterlant College. Na twee maanden pesterijen stortte hij in. Nu zit hij op een andere school. PvdA-Kamerlid Amma Asante schrok behoorlijk van het verhaal van Mees.

En de enige reden dat dit verhaal rtlnieuws.nl kon halen: het werd gebracht via een pikzwarte negerin regelrecht uit Afrika. Wat details:
  De klasgenoten van Mees op het Waterlant College spraken alleen maar Turks en Marokkaans. Mees werd uitgescholden voor kaaskop en kut-Hollander. Hij zat altijd alleen in de kantine.

Juist ja ... Precies datgene waarvan ze Nederlanders beschuldigen en waarvan ze nooit bewijs kunnen overleggen, doen ze zelf. En merk op: was het verhaal van de andere kant verteld, was het wekenlang in het nieuws geweest met dagelijkse verschijningen in talkshows.

In het hoofdartikel is het zwarte racistische filmische haat-product Get out behandeld. Uit hoofde van verdeling hier dan maar het volgende (de Volkskrant, 10-05-2017, door Mark Moorman):
  Deze week: Dear White People

... Dear White People, een nieuwe tiendelige comedyserie van Justin Simien (34), gebaseerd op zijn gelijknamige film uit 2014. ...
    De serie speelt zich af op Winchester University, een fictieve universiteit in het noordoosten van de VS. Dear White People is ook de titel van een radioprogramma van zwarte student Samantha White (juist), waarin ze (met elke de aanhef 'dear white people') de vloer aanveegt met de oppervlakkige goede bedoelingen op de campus, die diepgeworteld racisme moeten maskeren. Een stel witte studenten zijn het in de eerste aflevering zat en organiseren een, natuurlijk ironisch bedoelde, 'blackface party' waar de witte studenten zich verkleden als de helden van de zwarte cultuur, inclusief schmink. ...

Enzovoort. De zwarten vieren weer hun eigen zwarte racisme bot en projecteren dat op blanken. Aan de meest politiek-correcte instellingen die er zijn in Amerika: universiteiten. Waar er safe spaces zijn, ruimtes alleen voor zwarten zodat zwarten er niet aan herinnerd worden hoe inferieur ze presteren op alle mogelijke vlakken, behalve dans, muziek, enzovoort, maar inclusief opvoeden-door-vaders enzovoort.

Een paar dagen terug werd de open deur van het zwarte racisme nog eens een keer ingetrapt (de Volkskrant, 06-05-2017, ingezonden brief  van Godelieve Mars, Haarlem):
  Kwestie van perspectief

Mijn kinderen zijn van hetzelfde gemengde bloed als Anousha Nzume: Nederlandse moeder, Malinese vader. Wij woonden in Kameroen, waar zij naar de lokale en dus volledig zwarte basisschool gingen. Aan het eind van de schooldag ging ik mijn zoon halen en zag hem niet op het drukke schoolplein. Meteen waren er behulpzame kinderen: 'O, u komt zeker het witje ophalen? Die is daar.' Kwestie van perspectief. We vierden elk jaar Sinterklaas op de ambassade en hebben een keer onze Kameroense oppas meegenomen. Hilarisch vond ze dat: die witte ambassademedewerkers die zich zwart hadden gemaakt. Nog weken later kon ze bij de herinnering weer uitbundig in lachen uitbarsten. Kwestie van perspectief. In Senegal ben ik met een medewerker van het Ministerie van Landbouw eens mee geweest naar een dorp, waar niet alleen kleine kinderen gillend wegrenden, maar ook een oude vrouw toen ze mij zag gauw haar huis in ging. De boeman in die streek is wit en was dus in mijn persoon opeens in hun dorp verschenen, legde mijn Senegalese collega enigszins beschaamd uit. Kwestie van perspectief.Mijn kinderen zijn van hetzelfde gemengde bloed als Anousha Nzume: Nederlandse moeder, Malinese vader. Wij woonden in Kameroen, waar zij naar de lokale en dus volledig zwarte basisschool gingen. Aan het eind van de schooldag ging ik mijn zoon halen en zag hem niet op het drukke schoolplein. Meteen waren er behulpzame kinderen: 'O, u komt zeker het witje ophalen? Die is daar.' Kwestie van perspectief. We vierden elk jaar Sinterklaas op de ambassade en hebben een keer onze Kameroense oppas meegenomen. Hilarisch vond ze dat: die witte ambassademedewerkers die zich zwart hadden gemaakt. Nog weken later kon ze bij de herinnering weer uitbundig in lachen uitbarsten. Kwestie van perspectief. In Senegal ben ik met een medewerker van het Ministerie van Landbouw eens mee geweest naar een dorp, waar niet alleen kleine kinderen gillend wegrenden, maar ook een oude vrouw toen ze mij zag gauw haar huis in ging. De boeman in die streek is wit en was dus in mijn persoon opeens in hun dorp verschenen, legde mijn Senegalese collega enigszins beschaamd uit. Kwestie van perspectief.

Oftewel, volgens de zwarte retoriek: "Alle zwarten zijn racisten".

Er gaat weer een zeldzaam keertje iemand de ogen een beetje open (de Volkskrant, 12-08-2017, column door  Elma Drayer):
  Kleur bij kleur

Ervaringsweetje: wil je de activistenbrigade op de kast krijgen, dan moet je de term 'omgekeerd racisme' laten vallen. In hun uit de Verenigde Staten geïmporteerde logica bestaat er namelijk maar één racisme: dat van wit tegen zwart. Natuurlijk, ze willen best erkennen dat zwart weleens lelijk doet over wit. Maar dat is verklaarbaar. Noem je zoiets ook racisme, dan snap je niks van white privilege.

Niet alleen dat ... Ze slaan op nog veel meer manieren aan het verbaal plunderen en brandstichten.
  Witte mensen, schreef een van de ideologen in The Huffington Post, ...

Vreemd hè, zoals de Joden en Joodsisten van de media het voor de negers opnemen ...
  ... zijn nu eenmaal nooit 'tot slaaf gemaakt, uitgebuit of gekolonialiseerd op de schaal waarop dat bij zwarte mensen is gebeurd'.

Waarmee 100 procent van de huidige blanken en 100 procent van de huidige zwarten niets op een directe manier mee te maken heeft, en waarmee 99 procent van de blnaken en 90 (minimaal) procent van de zwarten ook op indirecte mnaier niet iets mee te maken heeft.
    Maar de historische leugens worden opgedist om de actuele te ondersteunen:
  Dus ervaren zij daar ook de gevolgen niet van: discriminatie op de arbeidsmarkt,...

Een leugen: bijna overal waar het hier om gaat, het westen, worden ze bevoordeeld. "Diversiteit" ... De reclame stikt van de negers.
  ... discriminatie op ... de woningmarkt ...

Je reinste onzin.
  ... discriminatie ... door de politie ...

Je reinste onzin.
  ... discriminatie ... in de openbare ruimte.

Pure waanzin.
    Een voorbeeld:
  Of, zoals Sylvana Simons van Artikel 1 het onlangs formuleerde op Facebook: 'Racisme is het systeem dat al eeuwenlang gebruikt wordt om ongelijkheid tussen wit en de rest in stand te houden. Het is een machtssysteem van sociale en economische structuren. Er zijn wel zwarte mensen die haat voelen naar wit, of naar andere kleuren, maar zonder de institutionele macht is er geen sprake van racisme als construct.'

Oftewel: "Jullie blanken zijn allemaal racisten en wij zwarten nooit".
    En hier de waarheid:
  Het zal gerust. Maar dat maakt een en ander in de praktijk niet minder schrijnend.
    Zie het interview met Iris van Lunenburg dat eergisteren in Het Parool stond. Deze jonge programmamaker, als baby geadopteerd uit Haïti, maakte een film over 'gemengde relaties'. Zelf heeft ze daar ruime ervaring mee. Als vrouw van kleur valt ze naar eigen zeggen uitsluitend op witte mannen. In haar film tracht ze niet alleen uit te zoeken waarom dat zo is, ze wil ook begrijpen waarom zwarte jongens haar aanspreken als ze met een wit vriendje hand in hand over straat loopt.
    Jazeker, dat gebeurt. Een zwarte jongeman die ze erover interviewde repte van 'keep it in the culture' en 'turn your back on your own'. En een vrouw in de stoel van haar blackhairsalon zei: 'Ik ben echt voor black love. Kleur bij kleur.'
    Kleur bij kleur? En ik maar denken dat alleen lelieblanke malloten zulk gedachtengoed propageren.

Mevrouw, u bent wel dichterbij maar nog steeds redelijk ver van de waarheid. Die is dat dit soort ideeën bij uitstek leven bij "mensen van kleur".
    Hetgeen al het voorgaande nogmaals onderstreept als het meest gore racisme.

Nog een gevalletje dat als je even geen toijd hebt om GeenStijl te volgen, je dan ook onmiddleijk mist. Wegens nergens anders in de media. Een gevalltje "Vier Ku Klux Klan-blanken martelen oschuldige zwarte" maar dan andersom ():
  VIDEO. Negroide neger-negerts martelen blanke

A white male was kidnapped & tortured in Chicago by Brittany Herring & 4 other blacks.

>"Fuck white people!!"

Black people hate you. pic.twitter.com/htGkcQUXkc
— becky (@FacMagnaAmerica) January 4, 2017

Wat doen die rare tekentjes daar in het midden? Kijk, dat is de censuur in werking. Want die mevrouw Becky die dit zeer politiek-oncorrecte bericht doorgaf deed dat kennelijk meer, en werd door het linksfascisme en de bereidwilligheid van het door Joodse bedrijven gedomineerde internet van haar account gegooid.
     Maar buiten de Joodse bedrijven (Facebook, Twitter, Google) om is de vrijheid van meningsuiting in Amerika beter geregeld (een amendement op de grondwet of zoiets), dus elders bleef het bericht wel staan (heavy.com, 04-01-2017. By Tom Cleary uitleg of detail):
  Brittany Herring: 5 Fast Facts You Need to KnowClockwise from top left: Brittany Covington, Tanishia Covington, Tesfaye Cooper and Jordan Hill. (Chicago Police)

An 18-year-old woman who posted a Facebook Live video showing a man with special needs being tied up, tortured and beaten in a Chicago home is in police custody with three friends, authorities say.
    Brittany Herring streamed the video live on Facebook on Tuesday while she and three men taunted and attacked the victim, a resident of a Chicago suburb, police said.
    ... the victim, who is white, was targeted because of his race.    ...
    Here’s what you need to know:
1. The Attackers Yelled ‘F**k Donald Trump & ‘F*ck White People’ at the Victim as Herring Recorded the Live Video

Voor dat 'the victim, who is white,' stond dat de politie geloofde dat het niet vanwege ras was. Net als aanslagen gepleegd door lieden die "ALLOEHA AKHBAR!!!" brullen geen aanslagen gepleegd door moslims zijn. Natuurlijk.


Naar Racisme , Allochtonen lijst , Allochtonen overzicht , of site home