WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaiers, diversen: Rabin Baldewsingh

21 apr.2017

Een hoogst irritante man, die Rabin Baldewsingh. Wethouder (in Den Haag) voor de PvdA ... Moeten we nog meer zeggen ...?

Misschien dat hij één van de meest frequente roeptoeters is met de boodschap: "We moeten meer gekleurden". In zijn geval: "We moeten meer gekleurden op het stadhuis".

De bekende combinatie van het puurste Ku Klux Klan-racisme (draai het maar om: "We moeten meer blanken"), en "Alle Nederlanders zijn racisten".

Zo'n kerel die je dus dolgraag een knal moor zijn kop wilt geven, maar dat mag niet dus moet het blijven bij dringende verzoek om op te rotten, in zijn geval richting Suriname of indien gewest nog verder terug naar Tamil Nadu of waar in India hij ook vandaan mocht komen.

Maar omdat er zo veel van dit soort lieden zijn met een blanke huidskleur, vallen de gekleurde gevallen minder op. Hoewel er ook behoorlijk weinig van dit soort gekleurde bestuurders zijn, en Rabin Baldewsingh is ook één van degenen die gaarne bewijzen waarom dat zo'n goede zaak is. Die schaarste. Hier de start van het verhaal (elsevier.nl, 20-04-2017, door Milan Bruynzeel uitleg of detail ):

  Haags zwembad geterroriseerd door aanranders en vandalen

In Den Haag slaan medewerkers van zwembad het Zuiderpark alarm. Het zwembad wordt geterroriseerd door een groep jongeren die spullen slopen en vrouwen aanranden.

De radiozender Den Haag FM interviewde een bezoekster van het zwembad. De vrouw, die anoniem wil blijven, spreekt van een uiterst onaangename sfeer in het Zuiderpark. Er zouden mannen rondhangen die niet komen om te zwemmen. Ook werd de vrouw aangerand in het zwembad.
    Een ander slachtoffer, de 22-jarige Sharon, werd samen met een vriendin belaagd door een groep Marokkaanse jongeren. Een van de jongens trok Sharon een kleedhokje in, zoende haar en sloeg haar in het gezicht.
    Om aandacht te krijgen voor het wangedrag schreven medewerkers van het zwembad een brandbrief aan de Haagse gemeenteraadsfractie Groep de Mos. ‘Jonge meiden zijn niet veilig in het zwembad,’ schrijft een van de medewerkers. Ook wordt het zwembadpersoneel uitgescholden, geïntimideerd en bespuugd.
    De politie rukt geregeld uit om jongeren het zwembad uit te zetten of te arresteren. Het zwembadpersoneel zou vrouwelijke badgasten aanraden zich ‘niet uitdagend’ te kleden. De medewerkers stelden al eerder de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag op de hoogte, maar die zou de misstanden in de doofpot stoppen.    ...

Maar natuurlijk. Het is hetzelfde geval als met de Turk Hamit Karakus als wethouder in Rotterdam: de allochtone misstanden worden naarstig onder het tapijt geveegd en ambtenaren die toch uit de school klappen, worden bedreigd met ontslag en soms zelfs daadwerkelijk ontslagen uitleg of detail .

Baldewsingh bevestigt de regel (elsevier.nl, 20-04-2017, door Elif Isitman uitleg of detail )
  Haagse wethouder over ‘islamterreur’ in zwembad Zuiderpark: ‘De grootste onzin’

De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh geeft donderdag in een raadsvergadering toe dat er misstanden zijn geweest in zwembad het Zuiderpark in Den Haag, en ook dat het in dat zwembad erger is dan in andere zwembaden. Maar hij ontkent dat het zo erg is als dat de ex-medewerkers en bezoekers zeggen.

Hij noemt de situatie wel ‘zorgelijk’ en heeft extra beveiliging aangesteld ...

Contradictie: als er geen ernstige misstanden zijn, is er geen extra beveiliging noodzakelijk. Waarvoor is die beveiliging er dan:
   ... om de pers buiten de deur te houden, meldt Den Haag FM. ...

Oftewel: een implicite maar volbloed erkenning van de ernst van de situaite: de pers mag er verdere lucht vanm krijgen.
    Gevolgd door:
  Medewerkers ontkennen misstanden, zegt wethouder ...

Rabiate leugen nummer 1.
  Baldewsingh ontkent ook dat het alleen gaat om Marokkaanse en Turkse jongeren, zoals de PVV in de raadsvergadering zei. ‘Ik heb de namen van de jongeren gezien en dat geeft geen aanleiding om die conclusie te trekken.’

Rabiate leugen nummer 2. Als hij dit kon bewijzen door met namen of initialen naar buiten te komen, had hij het gedaan. Bovendien: er lagen dus wel degelijk politierapporten want op geen andere manier kan je aan namen komen. De man liegt even makkelijk als hij ademt.
  Ook hekelt hij de term ‘islamterreur’ die werd gebruikt om de situatie in het zwembad te omschrijven: ‘de grootste onzin,’ aldus Baldewsing.

"Alle getuigen liegen", zegt Baldewsingh.
  Hij zegt tevens met de medewerkers van het bad te hebben gesproken, en zegt dat zij zich niet herkennen in de klachten in de media.

Oftewel: hij heeft medewerkers op het matje geroepen en gedreigd met ontslag als ze iets zouden zeggen. Elsevier bevestigt de versie van de getuigen:
  Donderdag bleek dat niet alleen de bezoekers van zwembad het Zuiderpark in Den Haag zich onveilig voelen. Ook ex-medewerkers slaan alarm over de misstanden met groepen jongeren in het zwembad.
    ‘Als je een conflict heb met één van de jongens, wachten ze je buiten op,’ zegt een ex-medewerker in een interview met Den Haag FM. ‘Ze komen niet alleen, maar met een groepje en dat voelt niet lekker. Ik werd onder begeleiding van security naar de auto gebracht.’    ...
    ,,,Volgens twee ex-medewerkers van het zwembad – dat intern gekscherend ‘Islamabad’ wordt genoemd – zou de situatie vooral in het weekend de spuigaten uitlopen. ‘Er komen dan veel allochtonen die personeel en bezoekers intimideren. Ze komen en masse en schelden vrouwen uit voor “kankerhoer”. Meisjes worden aangerand. Je krijgt zo veel mensen die het zwembad mijden.’Aangiftes zouden niet serieus worden, genomen, ontzeggingen zijn zinloos, en medewerkers durven zich niet uit te spreken.    ...
    Om aandacht te krijgen voor het wangedrag schreven medewerkers van het zwembad een brandbrief aan de Haagse gemeenteraadsfractie Groep de Mos. ‘Jonge meiden zijn niet veilig in het zwembad,’ schrijft een van de medewerkers. Ook wordt het zwembadpersoneel uitgescholden, geïntimideerd en bespuugd. De taferelen werden eerder als ‘oorlogsgebied’ omschreven.
    Er moet regelmatig politieassistentie bij komen om de jongeren in het gareel te houden. Ook raadt het zwembadpersoneel vrouwelijke gasten aan zich ‘niet uitdagend’ te kleden, om aanrandingen te voorkomen. De medewerkers stelden al eerder de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag op de hoogte, maar die zou de misstanden in de doofpot stoppen.
    Groep de Mos hekelt de houding van wethouder Baldewsingh. Hij zou de klachten niet willen behandelen om de klagers anoniem willen blijven. ‘De brief werd gesteund door twintig of meer medewerkers. De stroom aan reacties op social media liegen er ook niet om. Van de honderden reacties zijn er slechts één of twee mensen die zeggen dat er niks aan de hand is in het bad’, reageerde Lex Van Kraft Ermel van Groep de Mos. Volgens hem mag je ‘in deze gemeente wel anoniem solliciteren, maar anoniem je beklag doen, kan dus niet.’    ...

Dat 'anoniem solliciteren' is één de manieren waarop Baldewsingh de Nederlanders beschuldigt van racisme.

Het is volkomem duidelijk: lieden als Baldewsingh leveren de blanke Nederlandse meisjes en vrouwen uit aan de barbaren uit de Rif en Anatolië. Uitzetting is daarvoor een veel te vriendelijke aanpak. Deze kerel moest vastgehouden worden en berecht. En daarna uitgezet in een roeiboot ergens middenop de Noordzee.


Naar Haatzaaien, allochtoon , Allochtonen, vijfde colonne , of site home