WERELD & DENKEN
 
 

Filosofen: Marli Huijer

Marli Huijer ...

Tja ...

Want "Denker de Vaderlands".

Het probleem: dat "Vaderland" is Nederland, oftewel: die mevrouw Huijer is op het schild gehezen door andere Nederlandrs "denkers", en daarvan weten we inmiddels genoeg: gewoon tot rabiaat politiek-correcte sneuneuzen die qua "denken" minder scoren dan de man in de winkelstraat.

Want die "Man in de winkelstraat" gebruikt tenmimste nog zijn gezonde verstand, en hoe gevarieerd dat ook is, gemiddeld is dat ruim beter dan het gezonde verstand van Nederlandse "denkers'.

Want Nederlanders denkers zijn ook nog eens bijna allemaal of allemaal alfa's (of gamma's). En die kunnen niet denken. Doodgewoon omdat ze het niet willen  . Ze willen graag, dolgraag, onweerstaanbaar graag, een mening hebben, en meningen hebben is lastig combineren met "denken". "Denken gaat over feiten. Feiten als "Culturen zijn niet gelijk". Meningen zijn zaken als "Culturen zijn gelijk".

En bijna per ongeluk zijn we bijna beland bij het onderwerp om het over te hebben: Marli Huijer.

Want laat die nu precies zoiets gezegd hebben (GeenStijl.nl, 17-10-2016, door Van Rossem uitleg of detail):
  'Knettergek wijf: 'Voed je zoon op als een dochter'Dus de "mening" ter zake dus zijn "Vrouw en man zijn gelijk". En de feiten zijnde "Vrouw en man zijn ongelijk".

Maar, zoals al gezegd: vaderlandse denkers hebben oneindig veel liever meningen dan feiten.

GeenStijl, misschien ook gewaarschuwd door derden want de waanzin heeft zich op afgespeeld op zondagmiddag wanneer "niemand" naar de televisie kijkt, weet er wel raad mee. Zo veel, dat deze redactie geen zin heeft haar eigen versie te schrijven:
  Dit is nou hoe pure decadentie er uit zie. Twee vrouwen, twee voormalige vrouwen en een oude man die de wetten van de biologie proberen aan te passen aan de geschifte postmoderne eisen van de sociaalwetenschap. Want in de nadagen van het beschaafde westen moeten we onszelf zo ver mogelijk vervreemden van onszelf om de ultieme hyperindividualistische gelijkheid te verwezenlijken. Ofzoiets. En daarom horen we op de zondagmiddagse NPO Marli Huijers, de 'Denkeres des Vaderlands' (die overigens zelf expliciet op haar vrouwelijkheid aangesproken wenste te worden na haar benoeming) hardop pleiten voor het "genderdivers" opvoeden van kinderen (m/v) als meisje én als jongen. ...

Amen.

En toen pas, nadat de opwindig over zo veel domheid, onbenulligheid, "kop in het zand stekerij", ideologisme, enzovoort enigszins was betijd, drong het tot de redactie door: mevrouw Huijer was ook de hoofdondertekenaar en dus mogelijk aanstichter van het "Filosofen manifest" uitleg of detail . Dat manifest dat begon met "Ieder mens is een mens".

"Als de hele Aarde met één meter ophoogt, hoeft niemand meer te bukken".

"Ieder mens is een migrant, dus hop met je guitaar of viool op de huifkar en rondtrekken maar".

Dan is "Vrouw en man zijn gelijk" nog bijna normaal te noemen ...

Wat is dit voor een gekkenhuis ...?

Eenn filosofische vraag waar geen filossof ooit een soort van een antwoord op zal hebben.

Dus maar terug naar die gang van het gekkenhuis. De Volkskrant bespreekt een nieuw symptoom (de Volkskrant, 29-10-2016, boekrecensie, door Olaf Tempelman):
 

Achterblijven: goed essay van Denker des Vaderlandse

Tot 1960 werd Europa niet door nieuwkomers overspoeld, maar trokken mensen juist weg, schrijft Marli Huijer.

...    In het tweede deel behandelt Huijer de veranderingen na 1960 in Europa. Dat de emigratie uit Europa stopte, kwam voor een belangrijk deel doordat de welvaartsstijging de noodzaak ertoe wegnam. Europeanen van de rusteloze of avontuurlijke soort konden intussen steeds makkelijker reizen. Voor die beweeglijke Europeanen van nu lanceert Huijer de term 'semigranten'. Spanningen in Europa vloeien mede voort uit het feit dat een substantieel ander deel van de Europeanen dat soort privileges níet kent. In tegenstelling tot de minderbevoorrechten van vroeger, is emigratie voor deze groep geen optie: de VS en Canada hanteren tegenwoordig strenge toelatingscriteria. De achterblijvers van nu, stelt Huijer, zijn gedwongen 'blijvers'.


Oftewel: volgens Huijer zijn er twee soorten mensen: migranten die weg kunnen, en migranten die niet weg kunnen.

De recensent van de Volkskrant, de Joodse migrantennakomeling Olaf Tempelman ..

  Een goed essay van de Denker des Vaderlands ...

... is het daar natuurlijk van harte mee eens.


Naar Filosofie, inleiding  , of site home  .

18 okt.2016