WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaiers, Joods: Diederik Samsom

4 jun.2016

Deze website kan niet noemenwaardig bijdragen aan een slechte reputatie voor Diederik Samsom ... Daar is hij zelf veel beter in. Er zijn best wel meer mensen die snel op en af de ladder van populariteit zijn geklommen, maar Diederik kan daarin toch zeer goed meekomen in de kopgroep. Van nieuwe leider van een partij in de problemen voor juli 2012, tot bijna winnaar van verkiezingen in september 2012, tot een politieke paria in juni 2016, het moment van schrijven - zijn partij staat in de peilingen op acht zetels, leidende tot honende teksten als PartijVanDeAchtzetels.
    Die Diederik die zich nu dus ook gemengd heeft in de kwestie Typhoon. Men zegt dat rapper Typhoon werd staande gehouden (hij werd sowieso niet aangehouden). Maar rapper Typhoon werd niet staande gehouden. Staande gehouden werd een jonge man in een voor zijn leeftijd veel te dure auto, dus vermoedelijk een crimineel, die ook nog eens zwart was, dus vermoedelijk een crimineel én drugsdealer, mogelijk betrokken bij de maffia-oorlogen in Amsterdam. Waartegen de politie moet optreden volgens de oproepen omdat de zwarten elkaar aan uitmoorden zijn in de zogenaamde mocro-wars waaraan ook de volzwarten meedoen.
    Alleen, bij hoge uitzondering bleek de jonge gekleurde drugscrimineel met te veel geld een jonge gekleurde rapper met te veel geld te zijn. Mannelijk. Als de politie een jonge zwarte vrouw in een veel te dure auto ziet, denkt de politie "Hoer" (zwarten behoren tenslotte volgens de politiek-correcte wijsheid tot de "kwetsbare groepen"en "kwetsbare groepen" rijden niet in dure auto's zeker als ze vrouw zijn) , of "Sylvana Simons", en laat de zwarte vrouw rustig doorrijden.

Dus nu eens kijken wat D. Samsom hier van vindt. Eigenlijk is dat best wel voorspelbaar, maar in het interview stond een uitstekend ijkpunt (de Volkskrant, 04-06-2016, door Frank Hendrickx, Remco Meijer):
  Interview | Diederik Samsom

...

De telkens opvlammende discussie over Zwarte Piet laat toch zien dat de onrust reëel is? Eén groep houdt vast aan een traditie, de andere groep eist verandering?

'Ik vond het een mooie vondst dat ze in Gouda stroopwafelpieten hadden. Sinterklaas is een kinderfeest met clowns. Sinterklaas zelf is ook een clown, maar dan een serieuze. Als de tijd voortbeweegt, mogen en moeten die clowns zich ontwikkelen ...

Juist ja ... In deze hoopopgelopen culturele belangentegenstelling tussen zwarte allochtonen en blanke Nederlanders kiest Diederik S. eenduidig voor de zwarte allochtonen.
    Maar hij had toch ooit ook een paar kritische opmerkingen ... ?
  In 2011 zei u zelf dat Marokkaanse jongeren 'een etnisch monopolie op overlast' hebben.
'Ik was toen straatcoach in Amsterdam-West. De samenstelling van de buurt was de verklaring, niet de huidskleur. In die tijd was ik ook straatcoach in Floradorp in Amsterdam-Noord. In kilo's en kerels gerekend gaat het er daar veel ruiger aan toe. Dat was allemaal blank. ...'

Het aloude: "Er zijn ook Nederlanders die ... ". Die kritische opmerking was een tijdelijke bevlieging, op een moment dat hij nog gewoon een Kamerlid was en zijn woorden weinig betekenden.
 
Goed, we weten wat we kunnen verwachten qua keuze tussen het recht van de blanke Nederlander die veiligheid wil en de zwarte criminelen die niet aangehouden willen worden. Hier is de feitelijke uitkomst. De kop van artikel:
  'Etnisch profileren door politie is discriminatie en schadelijk'

Een smerige leugen, dus: de politie doet niet aan "etnisch profileren", maar aan "criminelen profileren", De zwarten hebben er zelf voor gekozen overdadig crimineel te zijn, dus zullen ze overdadig gecontroleerd worden.
    Janmer dan.
    Tant pis.
    Kauwen en doorslikken.
    En zorg maar voor vaders of vervangende voogden voor al dat jong dat nu exclusief opgevoed wordt door een tienermoeder uitleg of detail die niet in staat is de opgroeiende creoolse man voldoende rust, applicatie, beheersing, bescheidenheid en al die andere sociale vaardigheden bij te brengen die nodig zijn voor het functioneren in een westerse maatschappij.
    Had S. nog meer gotspe's te berde te brengen? Maar natuurlijk. Hij is niet voor niets zelf ook van Midden-Oostige afkomst, en dat is niet de Arabische:
  PvdA-leider Diederik Samsom reageerde deze week als een van de eerste politici op de staandehouding van Typhoon. Hij was boos en verdrietig over het voorval. Op Facebook schreef hij: 'Racisme en discriminatie zitten hardnekkig diep in onze samenleving.'

Klopt. Binnengetrokken met de allochtone immigratie uitleg of detail .
  'Etnisch profileren is discriminatie en schadelijk voor de verhouding tussen de politie en hele bevolkingsgroepen. Het draagt op geen enkele manier bij aan de hoofdtaak van de politie: rust en veiligheid brengen. Dat weten we allemaal allang. ...'

Een gore leugen, dus.
  VVD-fractieleider Halbe Zijlstra zei eerder nog: onze manier van leven staat onder druk.
'De multiculturele samenleving is hard werken. Ze is een beproeving, maar ze betekent niet het einde van Nederland of van Nederlandse waarden. ...'

Een vuile leugen: bij iedere botsing tussen allochtone waarden en Nederlandse is tot nu toe gekozen voor de allochtonen.Moslims willen religie in openbare funcites? Het is ze toegestaan. Moslims willen man-vouw-scheiding: het is ze toegestaan. Moslims willen haatpreken? Het is ze toegestaan. Moslims willen haatpredikers? Het is ze toegestaan. Moslims willen overal bidruimtes zelfs op de universiteit? Het is ze toegestaan? Moslims willen homos's discrimineren? Er wordt niets tegen ondenomen. Moslims willen Joden discriminenren? Er wortd niets tegen ondernomen. Moslims steunen Al Qaida, ISIS, terreur? De "men' van de elite vindt het begrijpelijk. Zwarten willen Zwarte Piet weg? Ze krijgen steun van de hele elite. Allochtonen willen niets van de Nederlandse geschiedenis weten? Jood Schnabel ontwerpt een nieuw onderwijsprogramma uitleg of detail . Zwarten willen de Tweede Wereldoorlog vervangen door "De Slavernij"? Alle historici staan er al achter. Moslims willen geen kritiek? De elite strooit de hel dag door met de term "islamofobie". Moslims willen geen christelijk paasfeest: de winkels noemen "paaseieren" al "voorjaarseieren". De moslims haten het christelijke van het kerstfeest? De winkels halen kruisen, kribbes, en dergelijke uit de versieringen. uitleg of detail
    Enzovoort, enzovoort, enzovoort.
    De allochtoon vraagt, de elite draait ... uitleg of detail uitleg of detail .
    Net als S.:
  Hij [Halbe Zijlstra, red.] zegt: er wordt een stukje Nederland weggegeven, bijvoorbeeld als homoseksuele asielzoekers apart worden opgevangen of paaseieren plots verstopeieren heten.
'Iets meer zelfrelativering mag wel. Dat homoseksuele asielzoekers apart worden opgevangen, is een praktische oplossing. Je haalt een kind dat kapot wordt gepest ook van school. Ik ben daar principieel op tegen, maar die mensen hoeven geen slachtoffer te worden van mijn principes. En als de HEMA besluit paaseieren verstopeieren te noemen, zit daar vooral de wens achter meer eieren te verkopen.

Dus nog een voorbeeld: Ze willen er nog een paar miljoen bij om met wat stevig doorfokken dit land over een twintig of dertig jaar helemaal te kunnen overnemen? Diederik S. als echte Joodse nomadist wuift ze binnen!

Dit is een over- overtreffende trap van haatzaaien.

Het is nog zoeken naar een passende algemene term. Grijp je ter vervanging naar historische parallen en een persoonlijke benadering, neem dan niet Anton Mussert - de juiste figuur is dan Seyss Inquart.

D. Samsom maakt zelf deel uit van de bezettende macht.

Meer haatzaaien en kwaadaardigheid van D. Samsom hier uitleg of detail .


Naar Haatzaaien, allochtoon , Cultuur, gelijkheid, joods  , Westerse organisatie  , of site home  .