WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Vijfde colonne: Farid Azarkan

1 jun.2016

Vanaf het moment dat de tweede moslim zich ging bezigen met maatschappelijk of culturele uitspraken is de strijd om de titel "Meest gehate moslim" altijd een hevige geweest. Een tijd lang had Mohamed Rabbae het alleenrecht met zijn doodswens richting Salman Rushdie en verbodswens richting diens boek De Duivelsverzen. Daarna werden wat uitspraken van imans vertaald, beginnende met ene El Moumni die homo's van vijf hoog naar beneden wilde gooien, er was ene Salem die een vrouwelijke minsiter niet de hand wenste te schudden, en nog zo iemand in Den Haag die Ayaan Hirsi Ali tongkanker toewenste.
    Een later gevecht was dat bijvoorbeeld tussen Tofik Dibi en Fatima Elatik, maar sinds ongeveer 2010 is het veld dusdanig groot dat er een onderverdeling gemaakt kan worden: in de entertainment mensen als Appa en Salaheddine, in de schrijverij Benali en Benzakour, en in bestuur de vermoedelijk toch wel grootste kanshebber: Farid Azarkan. Sinds 2008 voorzitter van het Samenwerkingverband van Marokkanen in Nederland (SMN). Een archetypisch "booslim" -  iemand die altijd verontwaardigd is en boos kijkt:

Tijdens door Marokkanen veroorzaakte rassenrellen in Culemborg met Molukkers (die laten zich in tegenstelling tot Nederlanders niet wegjagen en slaan terug), werd Azarkan door stompzinnige bestuurders geplaatst in de rol van bemiddelaar - reden waarom het conflict maar bleef duren. Farid Azarkan als bemiddelaar is als benzine als brandblusmiddel.
    De afkeer van deze kerel bij de redactie was zo groot, dat het tot 2016 heeft geduurd voordat hij zijn eigen verzameling kreeg.
    En dat dan alleen maar omdat er een nieuwe rubriek en lijst "haatzaaiers" is gestart, en daarin mag hij zeker niet ontbreken.
    Als eerste de directe aanleiding waarom Azarkan er bij kan, en daarna wat er al van het verschijnsel in het archief stond:


Uit: De Volkskrant, 31-05-2016, door Janita Naaijer

'Op het Binnenhof is Aboutaleb minder speciaal dan in Rotterdam'

Moet Achmed Aboutaleb een gooi doen naar het PvdA-lijsttrekkerschap of kan hij beter als burgemeester in Rotterdam blijven?

...
Farid Azarkan (Kandidaat-Kamerlid Denk)
...    'Een concurrent? Nee, zo zie ik hem totaal niet. Maurice de Hond heeft het verkeerd ingeschat dat Aboutaleb als PvdA-lijsttrekker zetels zou wegsnoepen bij Denk. Onder nieuwe Nederlanders heeft Aboutaleb veel te weinig draagvlak. Hij is populair bij conservatieve autochtonen: bij het Elsevier-publiek. Dat komt omdat Aboutaleb continu met twee maten meet. Hij serveert minderheden gemakkelijk af, zoals toen hij naar aanleiding van de aanslagen op Charlie Hebdo zei dat mensen die aanstoot nemen aan bepaalde grappen over de islam maar moeten oprotten. Tegelijkertijd heeft hij met autochtonen veel geduld. Autochtone Rotterdammers die hem onlangs uitscholden vanwege de komst van een AZC, deden hem zijn schouders ophalen. Ach, ze moesten hem maar een briefje sturen.    ...


Red.:   Een klassieke "Azarkan" - zeg maar: de zeer overtreffende trap van "de balk en de splinter". De balk van de aanslagen zoals die op Charlie Hebdo, en de goedkeuring daarvan door de moslims "Het is absoluut verboden om de profeet af te beelden"), en de splinter van een scheldpartij uit de mond van burgers die gedwongen worden nog meer van die westerse-cultuur hatende moslims in hun nieuwe buurt te dulden. Terwijl ze net uit hun eigen buurt in de binnenstad gevlucht zijn vanwege de terreur van de (jonge) moslims.
    Overigens nummer 1: dat Azarkan aan haatzaaien doet, is niet alleen deze redactie opgevallen:


De Volkskrant, 02-06-2016, ingezonden brief van Frits Olivier, Veenendaal

Verbinding weg

Bij alle heisa over Sylvana Simons en de nieuwe politieke partij Denk is mij één mooi ding duidelijk bijgebleven: Denk wil gaan verbinden. De mening van partijlid Farid Azarkan over burgemeester Aboutaleb (O&D, 31 mei) heb ik daarom aandachtig gelezen. Opmerkelijk, zoals deze door de heer Azarkan integraal wordt afgeserveerd. En ook zo messcherp op de man gespeeld. Dat belooft wat voor de toekomst.


Red.:   Juist ja ...
    Overigens nummer 2: voordat de lijst gestart werd, had Azarkan er zich al voor geplaatst, door zijn recente aansluiten bij de Turk-nazi's van DENK. Het is volkomen duidelijk dat de Marokkaan Azarkan met de Turken Kuzu en Özturk slechts één ding gemeen heeft: afkeer van en haat voor de Nederlandse en westerse cultuur en de Nederlandse burgers.
    Hier de inhoud van het archief - het is niet uitzonderlijk groot omdat Azarkan zijn boodschap voornamelijk bij monde verkondigt, daartoe gefaciliteerd door de islamofiele media:


Uit: De Volkskrant, 18-10-2010, van een verslaggever

Wilders: geweld tegen moskeeën onaanvaardbaar

PVV-leider Geert Wilders heeft zondagochtend op Twitter laten weten dat geweld tegen moskeeën ‘onaanvaardbaar is en hard moet worden gestraft’.
    De tweet van Wilders komt enkele dagen na kogelinslagen in een moskee te Dordrecht. ...


Red.:   Op die kogels stond geen afzender, en er is een goede kans dat ze kwamen van criminelen die nog een appeltje te schillen met criminelen die daar ter moskee gingen, of als het soennitische moskee was afkomstig van sjiieten of omgekeerd, of als het een Turkse moskee was, dat ze kwamen van Koerden of omgekeerd, of als het een Ahmadiyya-moskee was, dat het kwam van alle overige moslims, want veel te gematigd, die ongelovigen.
    Enzovoort.
    Overigens, schrijvende 2016, valt te melden dat het aantal van dit soort haatzaaiende kreten voortdurend stijgende is, terwijl er sindsdien geen steen beschadigd is aan welke moskee dan ook.
    Maar ...:

  De Marokkaans-Nederlandse organsatie SMN deed zaterdag een oproep bij monde van voorzitter Azarkan om moskeeën beter te beveiligen. Azarkan heeft een gesprek aangevraagd met de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten. Volgens Azarkan groeit de onrust in de Nederlandse moslimgemeenschap.
    ‘Het gaat niet om een incident. Er is de afgelopen jaren een hele reeks van brandstichtingen en bekladdingen geweest’, zei Azarkan.

Sinds die uitspraken geen beschadigde baksteen gezien en geen enkele moskee heeft ter waarde van een lucifer brandschade opgelopen. En wel een half-dozijn grote moslimaanslagen ...
    Pure haatzaaierij.


Uit: De Volkskrant, 25-05-2011, van verslaggever Emiel van Dongen

'Verbeet moet actiever optreden' na quote Wilders over islamitisch stemvee

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) heeft in een brief aan Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet gevraagd om 'normen en respect voortaan actiever te bewaken' in de kamer. SMN stelt dat een deel van Nederland zich gekwetst voelt door de uitspraken die Wilders afgelopen donderdag deed in een Kamerdebat.
    Wilders zei dat PvdA-leider Cohen 'Nederland dertig jaar heeft laten volstromen met islamitisch stemvee'. ... Verbeet hield zich op de vlakte. Daarmee heeft ze volgens SMN-voorzitter Azarkan 'als bewaker van respectvolle omgangsnormen in het huis van de democratie nagelaten om deze normen te bewaken.  ...


Red.:   Zoals al eeuwnelang bekend staat de koran boordevol met uitspraken die zo bol staan van de haat en antisemitisme, dat Mein Kampf een poëzie-album lijkt. En alweer: sinds de tijd van dit bericht, is bekend geworden van de moskeeën een dikke stroom haatzaainende imans halen uit gebieden als Saoedi-Arabië en Jemen met uitspraken vergeleken waarmee de opmerking van Wilders een aai over de bol is.
    Het is duidelijk dat met deze wanstaltige eigenschappen is het volkomen duidelijk dat de islam doodgewoon verboden zou moeten worden. Natuurlijk denken de reli-nazi's precies het tegeovergestelde


Uit: Telegraaf.nl, 18-12-2014.

'Blijdschap om vervolging Wilders'

De mensen en organisaties die aangifte hebben gedaan tegen Geert Wilders zijn „erg blij” met de beslissing om hem te vervolgen. Dat laat advocaat Göran Sluiter donderdag weten namens onder meer het Landelijk Beraad Marokkanen en Nederland Bekent Kleur.


Het Openbaar Ministerie vervolgt de PVV-leider voor het aanzetten tot haat en discriminatie vanwege zijn 'minder Marokkanen'-uitlatingen. Er kwamen in totaal meer dan 6400 aangiften binnen.    ...
    De Stichting Iedereen Gelijk, die ook aangifte deed tegen Wilders, zegt verheugd te zijn. „In dit land mogen dergelijke kwetsende en haatzaaiende teksten niet zonder gevolg blijven”, aldus woordvoerder Farid Azarkan. „Samen met onze advocaat zullen wij alles doen om deze vreselijke uitspraken niet onbestraft te laten.”


Red.:    Kijk, typisch reli-nazisme: een andere partij wordt verboden wat ze zelf veel erger doen. 
    Goh, Een tijd geen Azarkan toegevoegd. Hij werkt ook vvornamelijk mondeling. maar hier staat er weer wat op schrift:


Uit: Joop.nl, 23-11-2016, Farid Azarkan - Kandidaat Kamerlid DENK. uitleg of detail

Integratie is een achterhaald concept

Het begrip ‘integratie’ wordt te pas en te onpas toegepast op geboren en getogen NederlandersRed.:   Oftewel: we gaan ons op geen enkele wijze aanpassen. En als we daardoor een grote sociale achterstand houden dan zoeken we de oorxzaak bij jullie:

  ... arbeidsdiscriminatie ... racistisch politieoptreden ... discriminatie op de arbeidsmarkt ....  racisme en discriminatie ...  rassendiscriminatie ... sociaal onrecht als racisme, discriminatie en islamofobie ...

Wat dus allemaal het gevolg is van de grote sociale achtestand van de allochtonen die niet willen integreren. En dus achterlijke klootvogels zijn. Die dus slechts één antwoord waard zijn: rot op, klootvogels. Je krijgt hier geen kansen, dus verdwijn.


Naar Haatzaaien, allochtoon , Allochtonen, vijfde colonne , Allochtonen lijst , Allochtonen overzicht , of site home