WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: Jansen Turks

  Jansen is een Turkse naam  -  Alle allochtonen, alle politiek-correcten, multiculturalisten. 

Hier geldt hetzelfde als bij "Delen" uitleg of detail is gesteld: dat durft niemand op te schrijven. Toch is het al talloze malen gedaan, maar op min of meer indirecte manieren. Het minst indirect is deze:
 

Özdil is een Nederlandse naam


Dit is zo weinig indirect, dat je het eigenlijk best wel "direct" kan noemen. Hier staat eigenlijk doodgewoon:
 

Jansen is een Turkse naam


Nu zou je dus denken dat de kreet ...
 

Özdil is een Nederlandse naam


... komt van één of andere extremist of rabiaat lid van een een ideologische beweging zoals nazisme, islam of iets dergelijks.
    Dat lijkt niet zo, want de uitvinder van de kreet is iemand die een studie gedaan heeft, en werkzaam is aan een universiteit. en niet eens in sociologie of één van haar aanverwante fopwetenschappen, maar in de historie.
    Dan is er maar één verklaring (een creool kan je door dat "studie" al bijna schrappen uitleg of detail en die zou bovendien een Engelstalig klinkende naam hebben gebruikt): het gaat hier over een moslim.
    Kenners van het maatschappelijke debat weten het trouwens inmiddels al: de absurdeling in kwestie is Zihni Özdil. Historicus. Werkzaam bij de Erasmsus Univrsiteit Rotterdam, een broeinest van islamisme en extreem politiek-correctisme - diverse van haar aangestelden publiceren bij haatzaai-site Joop.nl uitleg of detail .
    Een Zihni Özdil die niet lang geleden ook in het nieuws was met deze kreet:


Oftewel: die Zihni Özdil is een doodgewone racist uitleg of detail uitleg of detail van de Ku Klux Klan soort.
    Wat geen nieuw was, want de kreet voorafgaand aan deze laatste twee was "Nederlanders zijn institutioneel racistisch". Inmiddels overgenomen door alle allochtonen die in de media verschijnen. Dit terwijl geen enkele van die lijdenden onder institutioneel Nederlands racisme ook maar de geringste neiging heeft vertoond om het institutioneel racistische Nedrland te verlaten. Het geen kan leiden tot slechts één conclusie: de alternatieven, andere landen, zijn nog racistischer uitleg of detail . Overigens is Nederland de laatste decennia wel racistisch geworden, maar dat is dus door de instroom van racisien uit racistische streken als Turkije uitleg of detail , het Rifgebergte uitleg of detail , en Afrika en haar uitzaaiingen uitleg of detail .
    Wat allemaal nog maar eens bevestigt dat achter dit ...:
 

Jansen is een Turkse naam


... nog heel veel meer waanzin zit. De waanzin van:
 

Özdil's, Ahmadi's of Gario's zijn Nederlanders


De waanzin van "Als je aan een kameel een Nederlands paspoort geeft, wordt het meteen een koe":


    We dachten dat voorlopg wel bij dit ene voorbeeld zou blijven. Maar hier:


Uit: De Volkskrant, 04-02-2016, ingezonden brief van Laura Burgers, Amsterdam

Kom op witte Nederlanders

Nadia Ezzeroili's stuk 'Ik ben geen Nederlander' (Vonk, 30 januari) moet aanleiding zijn voor actie door 'witte' Nederlanders als ikzelf. Het wordt tijd dat wij duidelijk maken dat wij Nadia Ezzeroili een even Nederlandse naam vinden als Kim de Boer. ...


Red.:   Kim de Boer is dus een Marokkaanse naam.
    En van weer een andere tak:


Uit: Volkskrant.nl, 03-04-2016, door Shantie Singh, gastcolumnist, bestuurskundige, schrijfster en theatermaker.

De verkoper vroeg: 'Do you speak English?'

... Als zij een Nederlandse vrouw is, wat ben ik - ... met een Hindoestaanse achtergrond - dan?
...    In een volgende winkel op mijn wandeltocht wordt gevraagd naar mijn naam voor het aanmaken van een winkelpas. Normaliter begin ik automatisch met spellen. Eraan gewend dat mijn naam niet gangbaar is. Simon, Hendrik, Anton, Nico, Tinus, Isaak, Edward: Shantie. Simon, Isaak, Nico, Gerard, Hendrik: Singh. (Is deze manier van spellen overigens niet aan eigentijdse vernieuwing toe?)    ...


Red.:   Willemse is een hindoestaanse naam.


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .

 

4 nov.2015