WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Menswetenschappen, ondermaats: Vrije Universiteit

Sommige dingen zijn zo hopeloos dat het moeilijk uitleggen is hoe hopeloos ze zijn.

De Vrije Universiteit (Amsterdam) is zo'n geval.

Opgericht omdat de gelovigen ook zoiets prestigieus als "een Universiteit" wilden ...

't Zullen wel de protestanten zijn geweest, want katholieken zijn wat rekkelijker in dit soort zaken.

Hadden al kathedralen. En Opus Dei. En de Inquisitie. Ook heel effectief, die Inquisitie.

Waarom zou je dan ook nog "een Universiteit" willen ...

Nu waren de protestanten al grotendeels getemd in hun maatschappelijke ambities en hun idee dat ze de Enig Zaligmakende Waarheid vertegenwoordigden, door honderden jarenlange noeste arbeid van een klein clubje mensen werkend onder de noemer van "wetenschap", dus veel schade richtte het bestaan van een Vrije Universiteit" niet aan.

En let ook nog even op dat Orwelliaanse "Vrije". In samenhang met een Geloof in Absolute Waarheden.

En toen kwam de islam ...

En die nam bezit van de Vrije Universiteit.

Waarna je wetenschappelijk gezien wel ellenlange lijsten van bewijzen zou moeten overleggen van de weerzinwekkendheid van dit gebeuren, maar omdat het bij de betrokkenen toch niet werkt en de redelijke mensen aan een half woord genoeg hebben, hier het bewijs in twee items afkomstig van de enige plek waar de weerzinwekkendheid van de islam door de censuur komt: GeenStijl.

Nummer één - een latere in verband met de beeldvorming (GeenStijl, 21-03-2017, door Ronaldo uitleg of detail):
  VU: Wiskundelokalen leeg. Gebedsruimte overvol

Wiskunde. Misschien wel de mooiste wetenschap. Dingen bewijzen. Beginnen met een paar axioma's en van daaruit QED'en tot allerlei ingewikkelds zoals Nonobtuse Simplices & Special Matrix Classes (we noemen maar wat). Je zou denken: dáár is de universiteit voor bedoeld. Leuk dat er ook nog Business Schools, bladiebla-faculteiten en genderactivisten zijn, maar het fundament onder de claim van maatschappelijk nut die onze kennisinstellingen maken, is toch die controleerbare en aantoonbare tak van wetenschappelijke sport. Op de Vrije Universiteit in onze hoofdstad gaat dat toch een beetje anders. Daar is de islamtische ... gebedsruimte te klein geworden. ... "Als oplossing denkt de usr (de studentenraad, GS) aan het inrichten van een tijdelijke extra ruimte op vrijdag in het Wis- en Natuurkundegebouw, waar inmiddels veel ruimtes leegstaan, of in het VU-hoofdgebouw."

Waarna de redelijk dnekende mens gegeten en gedronken heeft, bijvoorbeeld toepassende het zo fraaie gezgede van Goehte: "je hoeft niet in China geweest te zijn okm te wtene dat de lucht daar ook blauw ". Oftewel: "Je hoeft in een Islamitisch Vrije Universiteit geweest te zijn om te weten hoe het er daar uitziet".

Maar, voor de sceptici aangaande volkse wijsheden, in het archief stond een ander artikel van GeenStijl dat dat inzichtje expliciet gaf (GeenStijl, 05-05-2016, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  FotoQuiz - Maar waar is het?A: Joke Smit College, Ramallah, WB
B: School met den Koran, Riyadh, SA
C: Shabir Burhani Academie, Kandahar, AF
D: Rosa Parks High School, Alabama, VS
E: Vrije Universiteit, Amsterdam, NL
F: Anders, namelijk...

Antwoord: Jeetje. Moeilijk weer. Misschien weten hunnie van 1Vandaag het.

Dat "quiz" is natuurlijk doorgestoken kaart, want zichtbaar voor het bord: één glasheldere kaaskop.

Oftewel: hier is een Blauwe Lucht in China ...

Conclusie: de Vrije Universiteit is precies hetzelfde als:
  A: Joke Smit College, Ramallah, WB
B: School met den Koran, Riyadh, SA
C: Shabir Burhani Academie, Kandahar, AF
D: Rosa Parks High School, Alabama, VS

En D valt af, want geen zwarten.

De Vrije Universiteit Amsterdam is in werkelijkheid gewoon "Madrassa Amsterdam". Want voor die hoofddoeken geldt natuurlijk dit:
 
"Daar zat mijn brein en nu ben ik gelukkig" (Hanina, columnist bij AD)

Of, vrij naar V.S. Naipaul :
  "Wat betekent die hoofddoek?"
  "Ik heb geen verstand!"

GeenStijl heeft weer wat informatie. Of correcter: geeft weer wat informatie door. Want er zijn in Nederland nog uiterst mensen in het verzet, tegen de islamisering. Die bijhouden wat er zoals gebeurt aan het front. Hier is het verslag (GeenStijl.nl, 31-05-2017, door Van Rossem uitleg of detail ):
  Ramadan Challenge: wie was wie in Nieuwsuur?Steeds maar weer als je een tegel licht van de Wallah of Fame op de boulevard waar mediamoslims paraderen, kijk je zomaar in een giftige slangenkuil van moslimbroeders en politieke islam. Bij de Publieke Omroep weten ze dat niet, of verzwijgen ze het (which is worse?) en in hun reportages wordt derhalve steeds het beeld gecreëerd dat we met 'gewone moslims' te maken hebben, zoals ze dat bij Nieuwsuur plachten te noemen. Dat die 'gewone moslims' soms eigenlijk Moslimbroeders zijn en daarom niet geheel onwaarschijnlijk een dubbele politieke agenda van antiliberale islamisering nastreven, vertellen ze er dus niet bij. ... Op dezelfde dag tikte ook Carel Brendel een quizblogje over een islamitisch evenement aan de Vrije Gesluierde Universiteit, aan de hand van bovenstaande foto vol baarden & bedekkende kleding die keurig van elkaar gescheiden zijn. Wat blijkt? Er is nogal wat overlap tussen het Nieuwsuur-item en die bijeenkomst aan de VU. We doen even een stukje ramadanjournalistiek, want het is weer eens niet wat de televisie-ambtenaren op het Ministerie van Mediapark je willen doen geloven.

Het quizgrapje van Carel ging over een bijeenkomst van de Moslimstudenten Associatie Nederland (MSA), een koepelclub van negen islamitische studentenverenigingen. Brendel maakte er een grapje van, maar uiteraard is het khomeinihol konijnenhol een stuk dieper dan een plaatje van gesegregeerde praatmoslims in een collegezaal. MSA is namelijk gelieerd aan de Moslimbroederschap, zo deduceerde Brendel in een langere maar zeer lezenswaardige blogpost van twee weken geleden: "De vorming van de studentenkoepel is een mijlpaal maar niet eentje om vrolijk van te worden", concludeerde hij somber: "De bundeling van de negen studentenverenigingen zal bijdragen aan de verspreiding van de politieke islam op Nederlandse campussen. Dat betekent meer pressie op colleges van bestuur om gebedsruimten te creëren of te vergroten. Meer druk op studenten met een moslim-achtergrond om aan het gebed deel te nemen. Verdere verspreiding van slachtofferdenken. Meer pogingen om aandacht te trekken voor “islamofobie”, een speerpunt van de MB-ideologie."

Oftewel: de Vrije Universiteit is niet meer zomaar een Islamitische Universiteit, maar een Radicaal Islamitische Universiteit. Die dit soort mensen onder dak heeft:
  Halil Karaaslan (spreker)Deze Turkse Nederlander, docent Maatschappijleer in Schiedam, doet volgens zijn LinkedIn ook dingen bij het Contactorgaan Moslims & Overheid, waar ook de Grijze Wolven bij aangesloten zijn. Hij was spreker op het MSA-feestje, al weten we niet wat hij precies verteld heeft. Bij Nieuwsuur zat hij zondag in de studio en daarvan weten we het wel: op de vraag of moslimjongeren goed integreren in de Nederlandse samenleving, antwoordt hij met de stelling dat Nederlanders zelf niet goed geïntegreerd zijn, en is hij van mening dat eventuele problemen aan moslimzijde mede te wijten zijn aan "uitsluiting". ...


Abdulmohaimen Amer Al Jihani (prijswinnaar)Abdulmohaimen, zelfverklaard DENK-stemmer (NPO Reporter) is een student Computer Science in Den Bosch. Keurige jongeman verder maar hij zat een week na Charlie Hebdo al wel bij Jinek om 'maar maar maar de nieuwe joden maar maar maar' te riposteren op de karakterloze moord op 12 pentekenaars.


Ook aanwezig: Kasim TekinDocent maatschappijleer (!) Kasim Tekin was in september 2015 onderwerp van Kamervragen naar aanleiding van een GS-topic, omdat hij vergulde blogposts schreef over hoe "machtscentra van grote vijanden van het moslimrijk", zoals "Amsterdam, Londen, Parijs en Berlijn" anno heden "versierd zijn" met "duizenden moskeeën, gebedshuizen, scholen en stichtingen waar Allah wordt aanbeden en van waaruit wordt opgeroepen tot Zijn religie." Hij is bovendien ook fan van erkende haatimam Haddad. Wij bestempelen dit toch wel als een 'onfris figuur', daar in die collegezaal van de Vrije Universiteit.


Totaalradicaal: Umair Aboe AasiyaOm het af te maken tot slot nog de grootste hardliner die we op de foto zagen opduiken: Umair Aboe Aasiya, uit Almere. Een blik op zijn twitterfeed zou genoeg moeten zeggen, maar voor de volledigheid willen we toch ff vermelden dat hij met zijn groepje Moslimjongeren Almere meerdere keren Sheik Haathaat al Haathaat ontving, en dat hij graag op trainingskampen mannenweekendjes gaat in de Ardennen, met hele gezellige mederadicaaltjes. Hier nog een foto van Tekin & Aasiya samen met de haatsheik:

De Vrije Universiteit is allang Madrassa Amsterdam geworden.

Vanwege werkzaamheden elders kwam wat ouder materiaal aangaande de VU en één van haar parels, een allochtine hoogleraar, boven water (De Volkskrant, 14-10-2006, door Halleh Ghorashi, bijzonder hoogleraar diversiteit bij de afdeling Cultuur, Organisatie en Management van de Vrije universiteit Amsterdam):
  Er is werk aan de winkel voor de autochtone Nederlanders, als ze prettig willen samenleven met migranten, zegt de nieuwe hoogleraar diversiteit Halleh Ghorashi.

Nederlander, ga eens opzij met je dikke identiteit

Destijds heel normaal, als iemand dat zei. Inmmiddels bij iedereen behalve de fanatiekste politiek-correctheid en het linksfascisme duidelijk als dé manier om aan te sturen op etnische burgeroorlog  : Nederlanders moeten hun identiteit opgeven opdat de allochtohen, met hun achterlijke culturen, die kunnen behouden.
    En extra leuk vanwege de speergroep die deze mevrouw uitzoekt:
  De discussie rond de Turkse Nederlanders en de Armeense kwestie is een voorbeeld van hoe we niet met elkaar moeten omgaan als Nederlandse burgers. Turkse Nederlanders, die zich jarenlang hebben ingezet voor dit land en volop meedraaien in de samenleving, komen met hun rug tegen de muur te staan.

Enzovoort.

Als er één groep van de niet-westerse immigranten is, die zichzlef in de kijker heeft gespeeld als op geen enkele manier zich ziend als Nederlanders, dan zijn het de truken. Geven zlefs de gewone politike-correcten toe als je geen microfoon bij hun neus houdt. Dat hebben de "Wij haten jullie Nederlanders!!!'-brullende Erdogan-Turken staande op de Erasmusbrug in Rotterdam afdoende bewezen. Erdogan-Turken die iets van van 80 of meer procent van die groep uitmaken. "Turkije is ons land land en Erdogan onze president", vinden alle Turken en het hoogst enkel exemplaar dat daaraan iets nuanceert, zijnde bijna uitsluitend beperkt tot ene Celal Altuntas en die zal wel een Koerd zijn, krijgt een stroom beledigingen en bedreigingen aan zijn adres.

En al dit soort rotzooi wordt vrijelijk gepropageerd door de Vrije Universiteit, de hoofdmadrassa van Nederland.
 

Naar Menswetenschappen  , Hetze Buikhuisen, nasleep  , Wetenschap lijst  , Wetenschap overzicht  , of site home  .

  22 mrt.2017