WERELD & DENKEN
 
 

PC-club: De Betrouwbare Mannetjes

12 apr.2015

De redactie van deze website dacht met Sheila Sitalsing uitleg of detail , Bert Wagendorp uitleg of detail , en Peter Middendorp uitleg of detail wel alle niveaus in de combinatie van verbale schunnigheid en morele verdorvenheid wel gehad te hebben.
    Het bleek erger te kunnen.
    De column onder de auteursnaam "De Betrouwbare mannetjes" werd geboren tegelijkertijd met het opiniekatern Vonk van de Volkskrant. Een opiniekatern dat geïntroduceerd werd met de bekende snorkende taal over "feiten", "nieuwe meningen", "onderzoek", "diepgraven" enzovoort, maar binnen de kortste keren bleek uit niets anders te bestaan dan de politiek-correcte meuk waar de rest van de "kwaliteitsmedia" mee gevuld zijn, en al lang geleden ontmaskerd in die uiterst fraaie vertelling genaamd "De nieuwe Kleren van de Keizer". Deze specifieke nieuwe kleren waren zo nieuw, dat Keizer niet alleen ontdaan was van zijn Kleren, maar ook zijn vel had moeten inleveren. Het is politieke-correctheid, multiculturalisme, en Koude Oorlog dat de klok slaat op de pagina's van Vonk/De Volkskrant. Het mediale equivalent van Dorpsstraat/Ons Dorp, het Dorp zijnde dat van de Amsterdamse grachtengordel.
    Bij de leegheid van die grachtengordel behoort ook het intellectuele onderbuikcynisme van de schrijverstypes die de volgerookte nachtcafés' uitleg of detail in die gordel onveilig maken. Het type dat indien geboren in gezonder streken, zodra het kan naar die onderbuik afreist, zoals de columnist op de eerste pagina van Vonk, Peter Middendorp uitleg of detail - iets dat vermoedelijk ook geldt voor degenen die de laatste column in dat katern vullen, dus opererend onder de naam "De Betrouwbare Mannetjes", en samengesteld is uit ene Melle Runderkamp en ene Simon Hendriksen.
    Die Melle Runderkamp heeft zoekresultaten naar zijn naam bij Google laten verwijderen, dus daarvan staat op voorhand al vast dat hij een weerzinwekkend figuur is. En na een poging op Hendriksen: voor hem geldt precies hetzelfde. Dat verwijderen is natuurlijk gebeurd omdat ze beschuldigd zijn van weerzinwekkendheden, en het laten verwijderen van die beschuldigingen bevestigt dat ze juist zijn.
    De weerzinwekkendheden die ze publiceren bij de Volkskrant blijven echter natuurlijk vrij toegankelijk, en zijn een fontein van wijsheid voor wie in staat is tot de simpele operatie van de spiegeling : draai het beweerde om, en je zit dicht bij de werkelijkheid en waarheid. Zo is de schrijfnaam "De Betrouwbare Mannetjes" natuurlijk een volkomen open deur voor die werkelijkheid en waarheid, want qua onbetrouwbaarheid scoren ze in de top van het journaille en columnisme - dat wil zeggen: dicht bij de bodem van de beerput. "Betrouwbaar" zijn ze slechts in één opzicht: hun trouw aan de idealen van het internationalisme, kosmopolitisme, nomadisme, Nederlandhaat en beschavingshaat.
    Grote woorden, tot nu toe, maar gebaseerd op het volgen van de heren gedurende de periode 2013-2014. Hier zijn de bewijzen.
    Het eerste onderwerp: de Marokkaanse beul Badr Hari. Hij noemt zich kickbokser, maar dat is slechts de naam van het opleidingstraject tot beul. De beul had al uitgebreid huisgehouden in het Amsterdamse uitgaanscircuit maar daar zo'n angstklimaat gecreëerd dat niemand hem durfde aangeven.
    Maar de beul is Marokkaan. Dus toen hij door zijn laatste en meest opvallende akkefietje, het kreupel-schoppen van een redelijk bekende Amsterdammer, negatief in het nieuws kwam, was dat Marokkaan-zijn voor een medium als de Volkskrant een meer dan voldoende de reden de beul te presenteren als een enigszins misleidde soldaat van het Leger des Heils. Je reinste racisme. Hier de bijdrage van de Pismannetjes (de Volkskrant, 05-01-2013, column door De Betrouwbare Mannetjes):
  Leuk nieuwtje 

Tussentitel: Meningsgewijs wordt 2013 een onrustig jaar

Te veel gegeten, weer geen miljonair en vermoeider dan vóór de vakantie. ...
   In de lift niet het gebruikelijke 'lekker weekend gehad?' maar 'de beste wensen'. ...
   U probeert over Theo Maassen te beginnen, maar uw gesprekspartner heeft genoten van Guido Weijers. ...
    In eerste instantie leek het gewoon een leuk nieuwtje ...
    Het nieuwe jaar is begonnen en er zal weer dagelijks een mening van u worden verlangd. ...
    Wat Raf & Sylvie betreft ...


De werkwijze van de Pismannetjes: een stroom onzin, met er tussendoor gorigheid in de vorm van een terzijde. Hier komt de gorigheid in deze eerste aflevering:
  Ons advies daarom ... , probeer deze er eens in te gooien: Als we ons een zomer lang bezig mogen houden met Badr Hari, maar nog geen dag met een klap van een veel bekendere sporter, dan riekt dat op zijn minst naar racisme.

De Volkskrant bedrijft een gore vorm van racisme, en de Pismannetjes beschuldigen iedereen die iets bericht over de beul van racisme. "Omdat hij een Marokkaan is en als je iets negatiefs zegt over Marokkanen, stigmatiseer je ze en ben je een racist".

Deel twee (de Volkskrant, 09-02-2013, column door De Betrouwbare Mannetjes):
  Zielig

Tussentitel: Daar stonden we dan met onze boze mailtjes

Slachtoffers. De Betrouwbare Mannetjes zijn er gek mee. In het huidige meningenklimaat kunt u nauwelijks een comfortabeler positie innemen. Slachtoffers zijn zielig en kunnen zich in alle rust een beschuldigende vinger permitteren. En dat het hoogtijdagen zijn voor gedupeerden is wel duidelijk. Het is dringen geblazen.    ...

Daaronder vallen op dit moment duidelijk niet allochtonen, want dit is duidelijk bedoeld om "slachtoffers" te gaan afkraken.
  Zo hield studente Joanna een kartonnen antimonarchiebordje in de lucht ... En slechts een van de vele deze week. Groningers die weer hun bed uit trilden, PVV'ers die geen werk kunnen krijgen, de tennisleraar van Heleen van Royen. Het slachtofferschap is hot.

Een mooi voorbeeld van de "giftige sandwich" : noem een aantal voorbeelden die terecht ergens onder vallen, en stop er eentje tussendoor waarvoor dat niet geldt. Of omgekeerd, natuurlijk. Hier zijn de aanhangers van de PVV er tussen gestopt die terecht klagen dat hun minder- en laagopgeleide banen worden ingepikt door allochtone en MOE-landse immigranten.
  Ouderen blijken zo te hechten aan de status van slachtoffer ...
    En het succes van zeuren was ook Sybrand Buma niet ontgaan. ...

Oké, weer wat paragrafen strontvliegengezoem. En alweer tegen het einde komt de boodschap. Die gaat over de geldploert Sjoerd van Keulen, die een bank failliet heeft laten gaan en daar zelf vele miljoenen aan heeft overgehouden. En die daarvoor in de niet-politiek-correcte media en bij gewone mensen is afgefakkeld. Zo niet bij de Volkskrant. En de Pismannetjes, dus:
  Het kan dus verkeren. Maar wanhoop niet. Wij hebben de raarste dingen gezien. Sjoerd van Keulen was Het Kwaad in Krijtstreep. De zelfbenoemde slachtoffers van de man die ons allemaal een godsvermogen kostte, verenigden zich en hakten er onder aanvoering van Jelle Brandt Corstius dusdanig op in dat de 'boerenbraadlul' ineens zelf het te betreuren slachtoffer van een hetze was. De zondebok voor een veel groter maatschappelijk probleem. Daar stonden we dan. Met onze boze mailtjes.

Kijk er eens: de Pisbakkers staan aan de kant van de geldploerten ... Waarom verbaasd dat nu helemaal niet ...
  Onthoud: uiteindelijk zijn wij allemaal slachtoffer. Bankier of burger, babyboomer of Bert Brussen, er zit een gedupeerde in ieder van ons.

En nog een giftige sandwich, en een trap richting Bert Brussen die iemand in de media is die niet-politiek-correct is. Gevaarlijk dus, want doorbrekende de censuur- en propagandamachine.

Deel drie (de Volkskrant, 23-02-2013, rubriek De Betrouwbare Mannetjes, door Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Zeuren

Tussentitel: Het oestrogeen stroomde de huiskamers in

Vrouwen. De Betrouwbare Mannetjes zijn er gek mee. Shula Rijxman van de NPO zat bij De Wereld Draait Door om ...
    Wat ons betreft kunnen er niet genoeg vrouwen op tv zijn, ...
    Het begon al tijdens het weekend. De vaderlandse voetbalcoaches ...

Weer een heleboel prietpraat, en we naderen het einde van de column. En hier komt de sliding annex doodschop:
  Het was niets meer dan gemekker. Zeuren dat er te veel gezeurd wordt. We hadden onze moeilijke mannenmonturen afgezet en al gauw vielen de schellen ons van de ogen. Lodewijk Asscher die immigranten niet kan accepteren zoals ze zijn en ze per se wil veranderen, Moszkowicz die bij zijn tuchtzaak zat te jammeren dat hij niets van techniek wist, en Jelle Brandt Corstius die niet zozeer verwijten kreeg over wat hij zei, maar over de 'toon waarop' hij het zei, waarop hij weer klaagde dat men gewoon 'niet naar hem luisterde'.

Drie vliegen in één klap. Strontvliegen uitgevlogen van de Pis van de -mannetjes. Gericht op Lodewijk Asscher als deze iets minder-dan-puur-loffelijks zegt over immigranten ("die moeten inburgeren"), Bram Moszkowicz die de ultieme schanddaad heeft begaan om Geert Wilders te verdedigen, en Jelle Brandt Corstius die een pijnlijke waarheid over journalisten en journalistiek heeft uitgesproken omdat deze de geldploert Sjoerd van Keulen hebben verdedigd.
    Allemaal hartstikke fout want niet politiek-correct. En niet-geldploerten-steunend.

Aflevering vier (de Volkskrant, 06-07-2013, column door De Betrouwbare Mannetjes):
  Vakantieroute

Was het februari geweest, dan hadden de Betrouwbare Mannetjes nog even snel een extra stagiaire ingewerkt. Masturberende mailmevrouw, fietsend negertje, de Schultz van Haegentjes, het lag allemaal voor het oprapen. ...Maar het is juli. De tv-tafels waren al even leeg, ... Het opinieseizoen is ten einde.
    Zonde natuurlijk. De professionals hadden er wel raad mee geweten. Met Eurlings, de zoveelste Limburger die zich in laat met een corrupte organisatie, of de jaarlijkse spijt voor het gebrek aan excuses rond Keti Koti. ...

Oftewel: we hebben het veel te weinig gehad over de slavernij. Ook afgetikt, dit nummertje in de rij van idiotieën.
    De rest van de column was weer shitzooi.
    Oh nee, nog eentje: een wielrenner had opgemekrt wat iedereen zonder zichtprobleem kan waarnemen: er zijn geen wielrennende negers (trouwens: net als "geen zwemmende negers", "geen schakende negers" enzovoort):
  Het is wel eens goed om de racistische Tourbabbel van wielerboertje Henk Lubberding links te laten liggen.

En meteen weer een koebar in de spaken van de voorbijrazende renner ...
    Afgetikt: je mag niks negatiefs over negers zeggen, ook al is het niet negatief. Positief is alles toegestaan, ook al is het je reinste racisme.

Vijf. Miezerig Mannetje Alexander Pechtold was in de Tweede Kamer weer eens komen opdraven met Mein Kampf om aan Geert Wilders te vragen wat hij nu eigenlijk van dat boek van zijn geestelijk leidsman vond. Waarop Wilders, niet erg handig, Pechtold aansprak met zijn eigennaam: Miezerig Mannetje. Natuurlijk was iedereen weer heel opgewonden, net zoals onze Pissertjes (de Volkskrant, 28-07-2013, column door De Betrouwbare Mannetjes):
  Gezag

Een miezerig mannetje. Een zielig, miezerig en hypocriet mannetje. We schoten overeind. Werden hier nou Mannetjes gedemoniseerd? Wilders had Pechtold weer ouderwets van onderuit z'n zak gegeven. Hij liet zich verdomme niet als een halve nazi wegzetten. Moest hij zich hier gaan verantwoorden voor die paar extremisten? Nee, dit was een license to kill. Met eventueel toekomstig bloed aan de handen van Alexander de Kleine. Gezellig. De Betrouwbare Mannetjes vonden het maar verwarrend. Uit welke richting komt een kogel van D66 in hemelsnaam?    ...

Allang weer vergeten, natuurlijk: dat die miezerige D66'ertje vooropliepen bij het aanvuren van Volkert van de Graaf om Pim Fortuyn uit de weg te ruimen uitleg of detail . Demon, die Fortuyn. Net als Wilders.
    Maar dat zijn natuurlijk allemal leugens van deze redactie. Leugens van het soort hufters dat de goede mensen "politiek-correct" noemt terwijl die mensen alleen maar goed zijn:
  Het anti-politiek correcte sentiment sluipt de laatste jaren van de man op straat, via verschillende Rutger Castrica, de politiek in.

Oftewel: Niet-politiek-correct-zijn is een sentiment, staande tegenover de redelijkheid van de goede mensen, natuurlijk. Dat 'Rutger Castrica' staat voor iedereen die probeert de leugens van de politiek-correcten, vooral de politici onder hen, door de prikken.

Zes. Een item dat hoog op de lijst staan en nog niet afgetikt is - expliciet: de zielige negertjes. En waarom zijn de negers zo zielig: omdat ze in de schaduw leven van de blanke cultuur. Die schandalige witmannen (de Volkskrant, 12-10-2013, rubriek De Betrouwbare Mannetjes, door Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Onschendbaar

Tussentitel: De Blanke Man. We hebben met hem te doen

Brullen van delach, die tussentitel. ... Alternatieen::
  De Zwarte Man. We hebben met hem te doen

Of:
  De Moslimman. We hebben met hem te doen

Nogmaals brullen van delach!!!
   Verder:
  ...    Gelukkig hadden we het druk zat. Zwarte Piet ligt alweer enkele weken in de schappen, en Quincy Gario, vorig jaar nog hardhandig gearresteerd bij een sinterklaasoptocht, mocht in het Heilige der Blanke Mannenheilige opdraven om op het racistische karakter van de roodbelipte knuffelklauteraar te wijzen. Bij Pauw en Witteman tegenover Henk Westbroek in plaats van geboeid op het koude novemberplaveisel. Wij wisten niet wat we zieliger vonden. Henk hyperboolde er met zijn jongeborrelpraat vrolijk op los en ook op de steun van medeminderheid Cornald Maas hoefde Gario niet te rekenen. Uit alle macht probeerden de heren het de dwalende neger uit te leggen. Haha, die zwarte knecht, racisme? Wat haalt die jongen zich in zijn kleinere hoofd? En zo werd er weer een discussie de nek omgedraaid. Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar!
    De Blanke Man. We hebben met hem te doen. Jarenlang was hij Koning, Keizer en Admiraal. Nu moet hij toezien hoe zijn bevoorrechte positie van alle kanten wordt aangevallen. Hij is toch geen seksist, heeft toch niets tegen buitenlanders en het was toch gezellig zo? Waarom moet iedereen nou zo ingewikkeld doen?    ...


"Schandalige witmannen"? De bloedbroeders van Hitler, zal je bedoelen. Allemaal al schuldig geboren. Allemaal staan ze klaar om te zweep te pakken en de nobele neger op de ra van de mast te leggen en te geselen. Man voor man. En dat die Westbroek nog vrij losloopt, is bijna nog erger dan van Adolf Eichmann. Oh nee, die is al gevangen en dood.

En deze kwestie heeft ook de hoogst mogelijke urgentie (de Volkskrant, 26-10-2013, rubriek De Betrouwbare Mannetjes, door Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Piet (slot)

Hoera, daar gaan we! Week drie. De Telegraaf besloot de roomblanke schouders er eens onder te zetten, hees zich in een onlinefilmpje in zijn mooiste pietenpak, en liet het pro-kamp de aanval overnemen. ...

En weer een heerlijke omkering: het zijn de negers en vooral de politiek-correcte verraders in de media die iedere dag het vuurtje opstoken. Maar ja, wat wil je: als je moet leven in en cultureel hutje gevuld met partnerloze tienermoeders, gang-leven en schietpartijen, wonende naast een landhuis van mobiele telefonie en maanreizen. Dan ga je vanzelf klagen en er is weinig waar de cultuurverradende elite meer een zwak voor heeft als voor klagende negers.
  ... Waar bemoeit dat VN-mens zich mee? Was deze mevrouw, zelf overduidelijk zwart, niet bevooroordeeld? De Betrouwbare Mannetjes keken nog eens goed. Die geschminkte meneer had gelijk. Ze was zwart! En wat schrijft Rob Wijnberg daar? Ras bestaat niet, dus ik zie helemaal geen kleur? En zeker niet bij het sinterklaasfeest? Goed punt. Opgelost.
    Razendsnel kropen de voorstanders van de fictieve knecht uit de verdediging. Ah, een Pietitie. Ludiek. Vind ik leuk. Het is inderdaad wel mooi geweest met die mensen die ons vertellen dat we niet deugen. Kom zeg, het zijn maar Pietjes! Wat is het volgende dat ze willen afschaffen? Blanke vla? Witte vloed? Laat ze anders wat aan die Zwarte Zaterdag doen. Haha! Nee hoor, zo hebben ze altijd wel wat te klagen. Ik ben geen racist, en als je dat wel vindt dan rot je maar weer op naar je apenland. En waarom heeft neef Willem die Pietitie nog niet geliket? Hmm. Nog maar eens uitnodigen. Kijk nou met hoeveel we zijn! 2 miljoen likes! Straks moet de NS de kleur van de treinen nog aanpassen omdat de Chinezen zich gekrenkt voelen! Haha! Ik ben geen racist, ik ben geen racist, ik ben geen racist.    ...

Wat een smeerlapperij. hè ... Besloten met een prachtig zelfportret: Pismannetjes:  "Ik ben geen racist, ik ben geen racist, ik ben geen racist". "Want ik sta achter de negers". Kijk maar: 'De Telegraaf besloot de roomblanke schouders ...' ... 'deze mevrouw, zelf overduidelijk zwart ...'...
    De werkelijkheid: die klaagnegers die kleur bij kleur stoppen en vijfde colonne die het over "blanke mensen " hebben zijn de ergste racisten die er rondlopen.

Zeven. Nog niet gehad: "nationalisme" en "Europa". Een drieluik (de Volkskrant, 14-09-2013, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Thierry picking

Tussentitel: Ontevreden banjeren door landhuis Nederland

Oikofobie. Ondanks de klassieke opleiding van zo'n 50 procent van de Betrouwbare Mannetjes hadden we er nog nooit van gehoord. Toch konden we deze week nergens anders aan denken. Thierry Baudet, doctor, meester en onbeëdigd erevoorzitter van onze Vereniging voor Jonge Oude Mannen, publiceerde het ene na het andere opiniestuk ter promotie van zijn gelijknamige boek. Wij trokken onze vieze broek weer aan en snelden andermaal naar De Nieuwe Boekhandel.    ...

Thierry Baudet. In zijn eentje zo'n beetje de enige persoon met enige opleiding die in Nederland voor de nationale cultuur durft te zijn en dat ook hardop te zeggen, en één van de zeer weinigen die zich ronduit tegen de Europese Unie durft uit te spreken. Met enige regelmaat is hij dus uitverkoren voor het traditionele Nederlandse mediaverschijnsel van de media-hetze. De politiek-correcte mediahetze, in moderne tijden begonnen met die tegen Wouter Buikhuisen uitleg of detail , die de euvele moed had biologische factoren te willen zoeken bij misdaad. Terwijl iedereen die goed is weet dat misdaad uitsluitend en alleen voortvloeit uit achtergesteldheid.
    Die Thierry Baudet verkondigt waanzinnige denkbeelden of staat ervoor:
  Oikos is Grieks voor thuis en niet toevallig het tegenovergestelde van xenos. Aan xenofobie lijdt bijna niemand volgens de 30-jarige wijsgeer. 'We eten allemaal wel eens Chinees.' Nee, dan oikofobie. Bevangen door zelfhaat proberen de politieke en culturele elite ons Nederland kapot te maken met massa-immigratie, multiculturalisme, moderne kunst (en Griekse titels voor boeken).

En weer een giftige sandwich: moderne kunst en Griekse titels voor boeken zullen geen schade aanrichten aan de Nederlandse cultuur. Massa-immigratie en multiculturalisme zijn al een heel eind gevorderd.
    Maar dat is natuurlijk allemaal helemaal niet waar:
  Toch bleef een ander beeld hangen. Van een ontheemde heer, ontevreden banjerend door landhuis Nederland, waar hij zich niet thuis voelt. Voortdurend terugverlangend naar een herinnering die hij nooit heeft gehad. De zieke Thierry Baudet. Zelf ondraaglijk lijdend aan oikofobie. Dat stelde ons dan wel weer gerust. Oud-Hollandse ironie.

Jammer dat we weer niet ingelicht worden over de vele manieren waarop de massa-immigratie onze cultuur verrijkt heeft.
    Deel twee  - stond in hun jaaroverzicht (de Volkskrant, 28-12-2013, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  2014

U heeft de droge hazenpeper van uw lieve moedertje nauwelijks verteerd of de vette flap van de buurman moet er alweer in. ... De top-5 goede voornemens voor het meningenjaar 2014.    ...

3. Vermijd grote thema's
... En Europa is maar saai en ingewikkeld. Beperk u dus gerust tot een mening over Eurofielen of haal (liefst met een groepje) uit naar Thierry Baudet. Eindejaarsknutseltip: maak in navolging van Wilders uw eigen NEE/NEE Thierry sticker.    ...

En deel drie van het drieluik in het nieuwe jaar (de Volkskrant, 25-01-2014, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Wedstrijdje

De publieke tribune moest in toom worden gehouden door de Voorzitter. Daar stond hij, hun posterboy. Thierry Baudet, de Justin Bieber van de 19de eeuw. In de Tweede Kamer om het burgerinitiatief toe te lichten dat een einde moet maken aan de almaar uitdijende macht van de EU. In zijn spreekbeurt bepleitte hij een raadgevend referendum waarin wij straks de keuze kunnen maken dat we ons moeten onttrekken aan de Europese machtsveelvraat. Want wat dachten die Kamerleden wel niet? Dat zij daar namens ons maar even kunnen bepalen wat goed is? De aanwezige Bau-liebers moesten hun handjes boven de dekens houden. Ze hadden het bijna net zo met hem getroffen als hijzelf.
    Ook wij genoten. Het was vintage Baudet. Want je kan over hem zeggen wat je wil: waar Thierry, daar herrie. En op zijn anti-Europese stokpaardje zien we hem het liefst. Weg met de nuance. Geen vermoeiende scherpslijperij, gewoon een eenvoudige keuze: een bloeiend en soeverein Holland, of knecht van de Brusselse moloch?
    Bent u vóór of tegen? Het blijft een uitermate praktische methode om het debat te vereenvoudigen. Want waarom moeilijk doen als het binair kan? ...

Ja, ja, die Pismannetjes doen hun best voor de opheffing van Nederland. Allemaal blanke racisten, toch, dus zo snel mogelijk een paar miljoen negers en moslims erbij. Dat zal zorgen voor de nodige beschaving ... Dat kan je tenslotte heel goed zien, die beschaving in het Midden-Oosten en Afrika.

Nummer elf. Saai: (de Volkskrant, 26-04-2014, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Volvo

Geert Wilders aaide tevreden zijn spinnende perzische kater. Zie je wel: ik zeg het niet, Maurice de Hond zegt het. Na de peiling dat 43 procent van de Nederlanders minder Marokkanen zou willen, viel heel het koninkrijk over de piano player heen. ...
    En dan moest hij zich nu opeens tegenover de plaatselijke keuringsdienst verantwoorden omdat hij de eiergooischandpaal van Martin Bosma zou hebben opgetuigd? Belachelijk. De Peilingmeester besloot zijn Marokkanenonderzoek te verdedigen met de stelling dat de werkelijkheid er onder de oppervlakte nou eenmaal anders uit kan zien: 'Ik denk dat mijn ouders liever voor de oorlog al hadden geweten hoe de wereld werkelijk was.' Shit ja, zijn ouders. Beiden Auschwitz overleefd. Weg debat. Zaten we dan, op ons vieze kleedje. Maurice had zijn rokende barbecue pal voor onze neus geposteerd.    ...

De Pismannetjes ... Uw ijkpunt voor goede smaak in betogen ...

Een jaartje verstreken. We gaan in herhalingen vervallen (de Volkskrant, 15-11-2014, rubriek De Betrouwbare Mannetjes, door Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Ouderwets gezellig

Tussentitel: Al bij het verschijnen van de eerste roetveeg twitterde Geert nooit meer te zullen kijken

'Ik vind het goed dat we tegen racisme zijn, maar wat me ook verbaast: we zijn al even bezig over Zwarte Piet, maar als diezelfde zwarte mensen in gammele, lekke bootjes over zee aan komen dobberen, dan zijn ze niet welkom.' We hadden de woorden van Nelleke van der Krogt maar even uitgeschreven. De Grande Dame van de rommelzolder zat bij Pauw om haar vertrek bij Tussen Kunst en Kitsch toe te lichten, en mocht zomaar het Grote Pietendebat (van dinsdag(avond) 11 november 2014) afsluiten. ...
    De Betrouwbare Mannetjes hadden de respectieve kinderen om 18.00 uur van de bank gedrukt. Want wat zou Dieuwertje doen? Niks Raad van State, hier sprak het allerhoogste orgaan. Gewoon nog zwart dus. ...

Herhaling Een.
  Meteen maar even nakaarten met Sunny Bergman bij DWDD, om via de EO, waar de Justin Bieber van de 19de eeuw, Thierry Baudet, zijn oikofobiefilie weer moeiteloos de Arena in wierp,

Twee.
  En Henk Westbroek natuurlijk.

Drie.
  Stonden Geert Wilders en zijn trouwe knecht Martin Bosma maandag nog te juichen om de ouderwetse, pikzwarte gezelligheid,

Vier en vijf.

Maar ja: modder en stront lijkt ook altijd heel erg op stront en modder. Weinig variatie in. Dus nog maar wat stront en modder (de Volkskrant, 29-11-2014, rubriek De Betrouwbare Mannetjes, door Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Stank

Tussentitel: Het is niet erg om af en toe in een scheet van Engelen of Baudet te zitten

... Of met lieden als Machiel de Graaf.
    Het PVV-Kamerlid ...

Zes.
  Maar als de gewenning zo groot wordt dat niemand nog opkijkt van rabiate praatjes, moet je oppassen. Daar kan onze favoriete financieel-geograaf Ewald Engelen u alles over vertellen. En ook conservatieve huiscasanova Thierry Baudet lijkt nog slechts enkele dwarse standpunten of één blouseknoopje verwijderd van een allesverstommend schouderophalen..

Zeven.
  Natuurlijk vinden wij het niet erg om zo nu en dan in een scheet van Engelen of Baudet te zitten.

Acht.
  Maar die rotte darmgeur van de PVV blijft in het hele huis hangen.

Negen.
    Tja ...
    Maar de Pissertjes toverden ook nog een mooie uit de mouwtjes van hun heiligentenue:
  'Wiens kaas men eet, wiens woord men spreekt gaat bij integratie helaas niet op. En wat een prachtig land zou het zijn zonder de islam. Zonder islam was Pim Fortuyn niet vermoord. Zonder islam had Lodewijk Asscher geen verkiezingsposter in het Turks laten maken. Apartheid zou een woord zijn uit de geschiedenisboeken. Zonder islam zat de politiek niet vol met islamknuffelaars.'

Praat vanaf de heiligenstoel, niet door hebbende dat daar keiharde waarheden staan. De verworvenheden van de multiculturele samenleving waar de Pissertjes eerder niet op konden komen: een dode Fortuyn, een dode Theo van Gogh, Turkse verkiezingsposters en corrupte Turkse politici en heroïnehandel, apartheidskerken genaamd moskee, en antisemitisme. Enzovoort. En, inderdaad, een kleine miljoen cultuurverraders.
    Veel plezier van uw nieuwe cultuur!
    En dan eindelijk de aflevering die de aanleiding om om deze verzameling eens te gaan afmaken. Context is de "maatschappelijke ophef" over de salarisverhoging van een ton die de bestuurders van de staatsbank ABN Amro zich hebben toebedacht, als beloning voor het feit dat ze de gewone burgers voor ergens in de enkele tientallen miljarden hebben opgelicht, welk geld gegaan is naar aandeelhouders en financiële martken. Hun eigen clubje, dus.

Maar de politiek-correcten in de media, al niet meer verbazingwekkend, vonden dat dus best zielig. Dat van die bankiers en die algemene afschuw bij gewone mensen. De bij politieke-correctheid horende kruiperige lakeienmentaliteit uitleg of detail  (de Volkskrant, 11-04-2015, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Bij wijze van spreken

'Een cockpit zonder piloten. Het is een ijzersterke metafoor.' Matthijs van Nieuwkerk zei het nog maar eens. En nog een keer. Hij raakte er helemaal opgewonden van. Alsof het probleem van de financiële wereld hem nu plots duidelijk was geworden. Joris Luyendijk leek zich de ongelukkige timing van de beeldspraak wat meer aan te trekken dan de gastheer, maar het maakte niet uit. Het was eindelijk blootgelegd. En eng!
    De Betrouwbare Mannetjes kregen het allemaal maar zijdelings mee vanaf het terras. Veels te lekker weer om avond aan avond beloftevolle politici als Jesse Klaver, Toupetje Tony van de PVV, en charismakanon annex jongste Henk van Nederland Henk Nijboer aan te moeten horen over het op hol geslagen moreel kompas van de bankensector. Nee, we geloofden het allemaal wel. Bankiers zijn nu al weken doelwit. En alles is zo onderhand wel gezegd.    ...

Die bankiers, dat valt best mee. Echt erg, dat zijn Jesse Klaver en al die anderen die kritiek hebben op de graaiers. Maar ja, als je zelf van de soort bent die het leven vult met op terrassen zitten op kosten van de gewone mensen die het productieve werk doen, dan heb je alle begrip voor bankiers die dat in het groot praktiseren ...
    Waarna we al kotsend voorlopig afscheid nemen van het geteisem.

Na de inname van enige maagrustbrengende medicatie weer even een moment tijd voor de Kotsmannetjes. Ze hebben het namelijk weer gemunt op een oude vijand(de Volkskrant, 23-05-2015, rubriek De Betrouwbare Mannetjes, door Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Drama

...    De Betrouwbare Mannetjes waren gespannen. Halve finales Eurovisie Songfestival, dat werd weer een avondje gedwongen heerlijk ironisch twitteren. Bovendien spookte de uitzending van Pauw van de vorige avond nog door ons hoofd. Eva Jinek, Myrthe Hilkens, Olaf Koens, Sophie Hilbrand en Özcan Akyol waren op uitnodiging van het programma naar Sicilië geweest om de bootvluchtelingenproblematiek te bekijken en nu mochten de 'opiniemakers' hun bevindingen delen en met elkaar in debat. Gelukkig voor dat laatste was onze licht-masochistische dorpsfilosoof Thierry Baudet ook mee. En waar Thierry, daar herrie. En dus kregen we - alle goede bedoelingen ten spijt - uiteindelijk het verslag van een schoolreisje, waarbij iedereen vooral vond dat die ene echt superknappe jongen de hele tijd echt superstom had zitten doen. ...

Normale mensen zagen dat andersom: er zaten vijf denkhersenloze zombies wier emotieorganen direct verbonden waren met hun spreekcentrum, waarbij trouwens de meest basale emotie: "Wees voorzichtig!", mee gelobomotiseerd was tijdens de operatie van het verwijderen van de rest van de cortex. Met dus als aanvulling de enige persoon die in dit soort kwesties nog enig vertoon van rationaliteit blijkt te hebben: Thierry Baudet. Kennelijk hebben de PC-zombies nog steeds niemand anders met verstand gevonden.
    Dat de Kotsmannetjes ook tot de gelobomotiseerden horen, spreekt volkomen voor zich. En idem voor de Volkskrant-redactie, die het braaksel op de website voorzag van de kop:
  Laat dorpsfilosoof Thierry voortaan thuis

Waarop de redactie deze reactie instuurde:
  Die is bijna te makkelijk: Laat de dorpsgekken die dit geschreven hebben voortaan thuis

Dat werd natuurlijk niet geplaatst - het schelden is voorbehouden aan de zombies en linkshufters van de media - collegaatjes als Freek de Jeuk, Claudia de Braak, en Jan Jaap van de Walgelijk.

De vakantie is voorbij en het nieuwe seizoen is begonnen. De Kotsmannetjes doen een moeilijk te overtreffen openingsinzet - onderwerp: de "vluchtelingen"-crisis van 2015 (ervoor gaat het over één of andere politicus maar dat stuk is onbelangrijk) (de Volkskrant, 12-09-2015, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Felix

...    De Betrouwbare Mannetjes ... toen de thema-avond 'De grens bereikt' begon. De afgelopen weken hadden wij hier de vluchteling bijkans doodgeknuffeld ...

Dat wil zeggen: de hele media en bijna de gehele elite.
  ... maar nu begonnen we te twijfelen. ...

Ironie, natuurlijk. De heren twijfelen geen milliseconde aan hun eigen gelijk en goedheid.
  ...  Natuurlijk, er waren reportages van BN'ers, interviews met vrijwilligers die alles uit hun poten hadden laten vallen om de arme zielen te helpen, maar toch vooral studiogasten die driftig grabbelden naar argumenten om maar geen vinger te hoeven uitsteken. ...

Een gore leugen. Er waren, bij hoge uitzondering, nu drie mensen die zeer inhoudelijke nadelen van het opvangen van extra vluchtelingen mochten noemen - ongeveer één per gast dus in total drie: ze halen geld weg bij bejaarden, ze halen huizen weg bij sociale huurders en ze doen een zwaar extra beroep op het onderwijs. Qua tijd en intensiteit ongeveer een kwart of een vijfde van de uitzending die verder het voor de hand liggende "zielige mensjes"-emo gehalte had, afgewisseld met zeer geslaagde reeds aanwezige vluchtelingen van de soort, vrouwelijk, jong, hoogopgeleid (totaal onrepresentatief, dus).
    Maar het is een bekend psychologisch gegeven: datgene dat je irriteert krijgt zeer veel meer aandacht in de geest als datgene dat normaal is of bevalt. De Kotsmannetjes hebben er in extrema last van. En bovendien: die argumenten zijn zo verdomd moeilijk te weerleggen ... :
  ...  Van angst voor verkrachters en importjihadisten, tot onze eigen oudjes en schoolgaande kinderen die het ook heus niet makkelijk hebben. Alles voor een evenwichtige uitzending. ...

En dus ook niet weerlegd worden. Dus ga je dit doen:
  ...  God verhoedde dat je arrogant en elitair overkomt.

Schelden. En tevens de eerste streken in een sterk zelfportret ... Want natuurlijk zijn de Mannetjes uiterst arrogant en elitair.
    Kijk maar:
  Ook Volkskrantcolumnist, huisdichter, willekeurigegebruiksvoorwerpen- en etenswarenaficionado Nico Dijkshoorn voelde zich genoodzaakt om tegenwicht te bieden aan 'de vluchtelingenhulppsychose die momenteel door Nederland waait' [sic].

"Zeau", is de variant van GeenStijl van dat sic - betekenende verrassing over het gehoorde of gelezene. In dit geval de juiste observatie dat er sprake is van een 'vluchtelingenhulppsychose'. De Mannetjes zijn er niet van gediend:
  Hij gaf de 'Gutmensch Nederlanders' een veeg uit zijn onuitputtelijke hapjespan ...

Deel twee van het zelfportret: de heren hebben een nog diepere en bijpassend gevulde pan. Niet met hapjes, maar met smerigheden:
  'Zo werkt dat hier (...) Nederlands meevoelen is dit: een driemaal verkrachte Syrische vrouw ergens in Drachten trots je veterdiploma laten zien. Samen met een huilende Syriër naar Heel Holland bakt kijken.' Die weldoeners waren vooral bezig hun ego in het zonnetje te zetten, wilde Nico maar gedicht hebben.

En alweer volkomen correct. Maar ook daar zijn de heren het natuurlijk niet mee eens:
  En zo gebruik je je eigen onbeschoftheid heel handig als norm om anderen de maat te nemen.

Om te brullen van de lach - want dat is natuurlijk deel drie van het zelfportret. En denk nog even terug naar dat 'arrogant' - "pot en ketel" ...
    Na zo'n prestatie zouden degenen ietwat van minder last hadden van de totale afwezigheid van zelfbewustzijn en zelfinzicht onmiddelijk hun positie in de media opgeven, want het is één ding om jezelf voor volkomen gestoord én arrogant te zetten in het grachtengordelige intellectuelen-café, maar om dat ten overstaan van het hele volk te doen ...

De Kostmannetjes mogen een voorspelling voor het nieuwe jaar doen, over twee pagina's breed. Twaalf maanden en per maand circa vier items. Hier een selectie (de Volkskrant, 02-01-2016,  door Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Diep door het stof in 2016

De Betrouwbare Mannetjes hebben een vooruitziende blik. Zo weten zij wie in het nieuwe jaar het best zal twerken.

Tussentitel: Het Sinterklaasjournaal zet de dissidenten op straat en gaat verder onder de naam Het Zwartepietjournaal
...
Januari
...
• De luider wordende roep om een algeheel vuurwerkverbod stuit op verzet. De PVV pleit voor versoepeling van regels zodat er het hele jaar door met vuurwerk gegooid kan worden en stijgt in de peilingen.

Februari
...
• De keuze voor Elias als Kamervoorzitter werpt vruchten af. De PVV stijgt nauwelijks drie zetels.

Maart
...
• Ook de PVV staat weer op na een tegenvallende maand en stijgt zeven zetels.

April
• Thierry Baudet laat zich na herhaaldelijk persoonlijk aandringen onderspuiten met champagne nadat het Nee-kamp, ondanks de te lage opkomst, het GeenPeil-referendum heeft gewonnen. Ook Jan Roos is dolgelukkig. Hij kan niet goed uitleggen waarom, maar verwijst graag door naar mensen die dat wel kunnen. De PvdA wordt op GeenStijl verweten het belang van het referendum niet goed aan de kiezer te hebben uitgelegd, en gaat diep door het stof.    ...

Mei
...
• Onrust ook op de sociale media... De PVV, de partij van Geert Wilders, spint garen bij het nationale chagrijn en wint veertien zetels in de peilingen. Nico Dijkshoorn verliest 10.000 volgers op Twitter.
...
Juli
...
• De PVV profiteert van het slechte zomerweer, wint 28 zetels, en is met 96 zetels voorlopig de grootste partij.

Augustus
...
• De Olympische Spelen ... De PVV verliest twee zetels. Sifan Hassan wint goud op de 1.500 meter. De PVV wint drie zetels.
...
November
...
• Eindredacteur van Het Sinterklaasjournaal Ajé Boschhuizen zet dissidenten Dieuwertje Blok en Erik van Muiswinkel op straat. Het programma hoopt via een vernieuwingsslag ook niet-wegkijkertjes voor zich te winnen en gaat verder onder de naam Het Zwartepietjournaal.
• De PVV wint opnieuw en staat op basis van de methode-De Hond nu op pakweg 107 zetels.

December
• Mark Rutte belooft krap vier uur vóór het sluiten van de stembus iedere Nederlander 2.000 euro. De VVD wordt wederom de grootste partij. De PvdA verliest fors. Diederik Samsom gaat flink door het stof.
• Ondanks de gunstige peilingen blijft de PVV steken op 18 zetels. Ruim binnen de acceptabele foutmarge, aldus 56 procent van de kiezers (bron: Maurice de Hond).
...
• Loek Hermans wordt benoemd tot informateur. Nog tijdens de formatie stijgt de PVV flink in de peilingen.

Introducerend een nieuw zegswijze: "Waar de mond van vol is, loopt het gal van over" ... Of was het toch: "Waar de mond van vol is, loopt de kots van over" ...

En dat nieuwe jaar is nog maar net een paar dagen begonnen, als de Kotsmannetjes overkomt het ergste wat ze zich kunnen voorstellen: ze worden gedwongen de eigen kots op te eten. Aanleiding: de massa-aanranding met oud-en-nieuwjaar in Keulen, met dependences in diverse andere steden. Door moslims. Deels de nieuwe lichting genaamd "vluchtelingen". Hier hoe dat bevalt (de Volkskrant, 09-01-2016, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Glad ijs

"Glad ijs"?   Waar slaat dat nu in godsnaam op? Oh ja, dit (verderop in het artikel):
  We zagen de ene uitglijder na de ander. Want het was allemaal relatief rustig verlopen, maar toen weer juist helemaal niet. Eerst waren het vluchtelingen, toen weer migranten uit Noord-Afrika. Eerst betrof het alleen Keulen, maar verdorie daarna dus ook Hamburg en Frankfurt. En van de 121 aangiftes had slechts een kwart betrekking op aanranding, maar dat bleek later toch driekwart. En o ja, het waren dus toch vluchtelingen. Hè verdomme. Steeds langzamer schuifelden we voort, ons vastklampend aan de stoel die we voor ons uit duwden.

Het debiteren van de ene keiharde leugen na de andere door bestuurlijke elite en media wordt omschreven ls "uitglijers".
    Zo lusten we er nog wel een paar ... Zullen we meteen maar maximaal inzetten? Wat zou je zeggen van een omschrijving van Bergen-Belsen als "arbeidskamp" ...
    Na zoiets heeft de gezond menselijke geest al enig tijd nodig om weer tot rust te komen. Zo veel smerigheid.
    Maar er was nog veel meer - dit is hoe het begon:
  Zie je wel, ze horen hier niet. Ze kennen ons mateloze respect voor de vrouwtjes niet. Nou, en dan krijg je dus dit. Waarom berichten de media hier niet over? En waarom horen we de feministen nu opeens niet meer? En hoe zit het trouwens met die lui die de grens maar open willen gooien? Zijn die niet ook verantwoordelijk? Die hebben toch minimaal één hand op de kont van een Keulse deerne?
    De verdachtmakingen volgden elkaar op voordat je Ardje van der Steur kon zeggen. ...

Een reeks feiten wordt omgetoverd tot 'verdachtmakingen' ...
  ... Zelf waren we, na een tip van een collega, de documentaireserie Making a Murderer er doorheen aan het jagen. En dus stelden we onze werkzaamheden nog een aflevering uit, en vooruit, nog eentje, voordat we de glibberige bedoening daar buiten onder de loep namen.

Met daarna het stukje met het thema "glad ijs", gevolgd door:
  ... Steeds langzamer schuifelden we voort, ons vastklampend aan de stoel die we voor ons uit duwden.
    En dat viel nog niet mee, met de meute die voortdurend tegen de poten aan het trappen was. Bij Code Groen zouden we nog gewoon kunnen terugvallen op nuance. Stukje relativering, de boel in perspectief zetten en dan eens rustig kijken hoe je de hoofd- en de bijzaken van elkaar scheidt. Maar nu de daders definitief niet Henk und Ingrid bleken, lieten we de verhongerende zielen in Syrië maar even voor wat ze waren. Aanranding valt nou eenmaal moeilijk te relativeren, en een massa-aanranding waar Bill Cosby zijn vingers bij af zou likken nog net even wat moeilijker. Als je al als verkrachter-by-proxy wordt neergezet, kijk je wel link uit om de verdenking van wegkijker nog even te bevestigen.
    En zo lagen we uiteindelijk alsnog op onze respectieve kontjes.

Waar dat 'Code Groen' op slaat is onduidelijk maar onbelangrijk. De boodschp is: bij de berichtgeving ontbreekt het aan 'nuance', 'relativering', 'perspectief', 'rustig kijken' en scheiding van 'hoofd- en de bijzaken'.
    Het is wijd-open deuren intrappen om expliciet op te schrijven wat hiermee bedoeld wordt: "Dat het niet-westerse immigranten betreft is volkomen irrelevant, en had nooit vermeld mogen worden". Alle andere feiten spreken namelijk voor zich.
  Het heeft alleen zo weinig zin om je te laten verleiden tot tenenlopen of hysterische berichtgeving.  ...

Probeert de suggestie te wekken van nuance: ook 'tenenlopen' heeft geen zin, suggereren ze. De werkelijkheid: dat staat er alleen als "red herring" - ze zijn zelf alleen maar bezig met "tenenlopen', alleen noemen ze het 'nuance', 'relativering', 'perspectief', 'rustig kijken' en scheiding van 'hoofd- en de bijzaken'. Nog eens bevestigd door de erop volgende zin:
   Onheilsprofeten hebben het net als hypochonders uiteindelijk altijd wel een keer bij het rechte eind.

Dus wie constateert dat een groep een gedragspatroon vertoont (elkaar vervolgen in eigen land), voorspelt dat ze dat ook zullen doen na verhuizing (ze nemen hun mentaliteit mee), en je bent een onheilsprofeet ...
    En meteen daarop misschien wel de grootste gotpse in het geheel:
  Niemand probeert dit goed te praten.  ...

Ter illustratie van hoe ver men heen is, een stukje tekst van slechts marginaal verderop:
  Hopen dat de toch al kwetsbare mensen niet worden veroordeeld voor dingen waar ze niets mee te maken hebben.

... 'kwetsbare mensen'...
     Met tussendoor nog even een exegese van de psychologische en neurologische achtergrond van het proces:
  Nee, u kunt beter uw eigen plan trekken, in uw eigen tempo. Beter met Gutmensch geplaagd dan het ijs opgejaagd, zeggen wij altijd maar.

Juist ja: Je hebt je eigen ideologie aangaande wat GOED is, hoe de wereld in elkaar zou moeten zitten, en dan doet het er absoluut niet meer toe of de werkelijkheid in overeenstemming is met die ideologie. Je bent GOED. Basta.
    Overigens: dat laatste deed onmiddellijk denken aan een andere uiting van hetzelfde idee, maar dan op twitter waar je gedwongen wordt de zaken wat korter dus directer op te schrijven - in een discussie over wat "de stroom" is: die van 40 jaar excuseren van de wantoestanden bij moslims, of die van het aankaarten van die wantoestanden - de politiek-correcte kunstenaar komt tot de conclusie, als hij verloren heeft van de werkelijkheid (link in dit artikel van GeenStijl uitleg of detail ):

'Een liefdevolle leugen ...'

Maar dat was nog niet genoeg (de Volkskrant, 16-01-2016, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Gemakkelijke onwaarheid

'Je vraagt je langzamerhand af wat schadelijker voor de samenleving is, de verkrachtingen of het toedekken door politie. #Rotherham #Keulen #Zweden'. Meer dan een retorisch tweetje had de DWDD-redactie niet nodig om directeur van debatcentrum de Balie annex power-bal Yoeri Albrecht uit te nodigen. ...

Oh zo "GOED!!!" zijn ze bij DWDD .... Maar niet als ze iets stouts doen. Zoals het uitnodigen van die foute power-bal Albrcht, die in het nabije verleden ook al zoiets fouts heeft gedaan als een discussie organiseren over de islam waar ook critici mochten komen.
    Kan het fouter?
  Huisnestor Sywert en tafeldame Fidan Ekiz mochten ook meedoen en er bleek - hoewel je het eigenlijk niet mag zeggen - genoeg over te zeggen. Yoeri oreerde over Rotherham, waar een groot seksschandaal door de politie onder het tapijt was geveegd. Matthijs genoot met volle teugen. Inhoud aan tafel. Grote taboes doorbreken. Man. Heerlijk.

Geen fractie verschillend van alle adere dagen. Dus.
  Volgens Sywert lag het ook aan de media. Hij bekende dat hij zichzelf weleens stiekem censureerde, maar daar ging hij mee ophouden. Als de mensen het niet via de reguliere kanalen te horen krijgen, dan maar via Sywert.

Dus nu ook al heel fout, die Sywert.
  Bijvoorbeeld door een onderzoek te noemen waar niemand over wilde schrijven, en dat in een handomdraai te extrapoleren zodat er momenteel 10.000 zedendelinquenten op de stoep staan. Tafeldame kon zich zo boos maken over de post-Keulense naïviteit van politici: 'Hoe bedoel je dat kan in Nederland niet gebeuren? Hallo! We hadden Theo van Gogh in Amsterdam op straat liggen.' Verdomd.
    Matthijs dresseerde er ondertussen haastig achteraan: 'Wat doet die ongemakkelijke waarheid met jou? De journalistiek laat zich dus muilkorven! Maar waarom? Waarom?' Ze hadden nog net geen dooie varkentjes in de studio opgehangen, maar de geur van verzetsspray stroomde de huiskamers in. Hup, daar was Yoeri weer: 'Voordat je het weet ontstaat er een klimaat waarin je het nauwelijks meer over seks kan hebben. Op Facebook mag al niks meer.' We wisten allang niet meer wat het allemaal met elkaar, met vluchtelingen, laat staan met Keulen te maken had, maar het werd inderdaad eindelijk gezegd. En dan hadden we het volgens Yoeri 'nog niet eens over Zürich gehad'.

Ach, ach, ach, wat een toestanden weer allemaal. Staan ze op de Nederlandse televisie zomaar met de rechterarm omhoog "Houzeee!!!" en "Heil Hitler!!!" te roepen
  Goed. Sywert bleek er 'in de stress van het moment' bij de stroom verkrachters die hij ons land liet binnendenderen toch een nulletje naast te hebben gezeten. Ongeveer. En dus mocht ie de volgende dag terugkomen. Met excuses. En een wetenschapper. ...

Die, Leo Lucassen uitleg of detail , stond te liegen dat er met de asielzoekers uit de jaren negentig niets aan de hand was en dus de huidige ook niet. Even onder het tapijt vegend dat de eersten blanke Europeanen (Joegoslaven)  waren. En de huidige lichtgetinte moslims. Van de soort die na veertig jaar in Nederland/Europa nog steeds Turks- en Marokkaans-achterlijk is.
    Dat weten die Kostmannetjes ook wel, dus nog maar even doortrappen op Sywert:
  Arme Sywert. Stress van het moment. Het zou voor sommigen reden zijn zich alleen nog maar per e-mail te laten interviewen. Toch, waarom meldde hij niet ook dat dat niet-gepubliceerde onderzoek gewoon in de krant had gestaan? En waarom moest hij er helemaal alleen voor opdraaien? Waarom geen excuses van DWDD voor dit item? Of voor Yoeri Albrecht?
    Verkrachtingen, toedekken. Toedekken, verkrachtingen. De Betrouwbare Mannetjes konden moeilijk kiezen. ...

Daar hebben wij, zo krachtig geïnspireerd, minder moeite mee. Voor die Kotsmanntjes dezelfde behandeling als zojuist bedacht voor dat andere gajes: haatzaaier Han van der Horst uitleg of detail van Joop.nl: een leuk idee van sciencefictionschrijver Jack Vance als methode van bestraffing na de revolutie: opsluiten in een soort safaripark, waarna iedereen die daar behoefte aan heeft, vrij op de pc-haatzaaiers mag jagen.

Die PVV, hè ... Als gruis in je oogbol (de Volkskrant, 23-01-2016, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Onverantwoordelijk

Natuurlijk veroordeelde hij het geweld. ...

Met zo'n tranende oogbol kan er maar één 'hij' zijn:
  De Betrouwbare Mannetjes zagen de reactie van Geert Wilders ...

Gevolgd door één van vele drogreden van de tranende-ogen mensjes:
  Een dag eerder was hij ..,. zijn plan voor het preventief interneren van mannelijke vluchtelingen te pitchen. Dat 99 procent daarvan beregeil is maar geen geweld gebruikt, daar had hij het op zijn beurt dan weer niet over.

Natuurlijk doen percentages er totaal niet toe als een groep het algemene maatschappelijke welzijn aantast - net als voor slechts een paar wegpiraten verkeersdrempels worden aangelegd.
     Deze is ook nog heel aardig:
  Het concentratiekampproefballonnetje van Geert Wilders.

Wat fijn dat die Joden in die concentratiekampen gewoon terug naar huis konden gaan als ze dat wilden. Je vraagt je wel af waarom ze dat niet gedaan hebben ...

De semitische soortgenoten van de Joden hebben weer eens een aanslag gepleegd. Ook onze vrienden kunnen het commentariëren niet laten (de Volkskrant, 26-03-2016, rubriek De Betrouwbare Mannetjes, door Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Johan

...    De Betrouwbare Mannetjes zagen hoe bij gebrek aan antwoorden het aanslagenverwerkingsdraaiboek uit de kast werd getrokken. ...
    ... verder konden we alle reacties na Brussel naadloos op die van na Parijs leggen. En het kordon commentatoren wachtte ook nu niet tot het bloeden gestelpt was om zijn gelijk te halen: dit roep ik dus al jaren. Waarom hoor je trouwens niemand over de aanslagen in Turkije? Wordt het niet eens tijd dat moslims hier wel/niet meer afstand van nemen?    ...

Juist ja: het is onzin om moslims in Nederland te vragen afstand te nemen van aanslagen Turkije want die worden gepleegd door moslims tegen moslims, dus is het ook onzin om aan moslims in Nederland te vragen afstand te nemen van aanslagen gepleegd door moslims tegen niet-moslims zoals Nederlanders.

Het Oekraïnereferendum is uitgelopen op een dikke nederlaag voor de elite. Het Mannetjes-gajes spuwt het gal (de Volkskrant, 09-04-2016, rubriek De Betrouwbare Mannetjes, door Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Herkansing

...    De Betrouwbare Mannetjes waren nog aan het nagloeien van de uitslag van het referendum. Een strategisch wedstrijdje waarbij de één liever zag dat de ander zou verliezen dan dat hij zelf wilde winnen. ...

Grappig, deze erkenning. Want de heren spreken natuurlijk, zegt de simpeltste psychologie, uitsluitend en alleen voor zichzelf en het eigen kamp.
  Nou, en dan krijg je dus dit. Een stevig signaal, een 'heldere nee'. En dat mag je niet negeren. Al bleef het wel een minderheid natuurlijk. Allemaal leuk en aardig, maar dik 67 procent van de kiezers was dus helemaal niet op komen dagen.

De bekende leugens die onmiddellijk losbraken. Is de uitslag andersom, dan heeft men het nooit over dit soort zaken.
    En de heren laten ook nog even hun piemel zien:
  ... de azijnbaudet van dienst bij Geenstijl klaagde een dag later al weer over het gebrek aan aandacht en dat er uiteindelijk toch wel weer niet naar ze geluisterd zal worden.

Slaande op mede-organisator Thierry Baudet.
    Om na nog wat narrige praat te besluiten met:
  Voor de komende week adviseren wij u het volgende referendum:

Moet daar een piemel in?

Zijn we van deze redactie ook hartstikke voor: een piemel in de bast van die Mannetjes. Liefst eentje van een kilo of vijftig en toegediend met een snelheid van enkele tientallen meters per seconde. Zodat er een weing descripte massa overblijft ...

Voetbal-analyst Johan Derksen heeft zijn vinger gelegd op een zwerende plek: ook bij amateur-voetbalclubs zijn Marokkanen nare lieden. Iets dat al veertig jaar bekend is. De politieke-correctheid laat zien nog geen steek verder te zijn dan veertig jaar geleden (de Volkskrant, 16-04-2016, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Benoemen

...    Ondertussen had Johan Derksen het Marokkanenprobleem in het Nederlandse voetbal op de kantinetafel van Voetbal Inside gelegd. Die jongens durven niet eens in hun blote kont te douchen. Ze houden overal hun onderbroekje aan. Nee, je mag het allemaal niet hardop zeggen, maar de 'vloedstroom' aan allochtone inschrijvingen helpt oude Nederlandse clubs naar de klote. En waar hommeles is, zijn Marokkanen. En wat hij nog even vergeten was, ze willen dus niet in hun blootje douchen. Waarom doen ze nou zo moeilijk? Stroop die broekjes toch lekker af. Laat ome Johan gewoon je piemeltje zien. Eventjes maar. Toe?
    De volgende avond mocht Derksen het bij Pauw nog eens herhalen. Want je mag het natuurlijk niets zeggen in dit land, behalve dan twee avonden achter elkaar op tv. ...

Derksen werd ter verantwoording geroepen, onder dreiging van een proces aan te spannen door de Marokkaanse dwergmongool Farid Azarkan en Derksen had om die reden maar ingestemd met een debat met die dwergmongool, waar hij helemaal geen zin in had, wat hij ook overduidelijk vertelde en liet blijken door de beledigingen van de dwergmongool met gelijke ment terug te betalen.
    Weer Gore Leugenmannetjes, dus.
    En die onderbroekjes waren maar een detail - het ging om het asociale gedrag.
  Johan stoorde zich eraan - nog even los van de onderbroekjes - dat als je zegt dat er te veel Marokkanen zijn, je opeens in het kamp-Wilders wordt geduwd.

Ook dat was dus maar een secundair punt, in het debat gebracht door de dwergmongool, die dit natuurlijk niet kon laten.
  De meneer met wie hij in debat ging, vond hij maar 'een babbelziek mannetje' dat 'met een soort vooroordeel' naar de studio was gekomen.

En liep te strooien met beledigingen van discriminatie en racisme en tweedracht-zaaien enzovoort. Welke discriminatie en racisme en tweedracht-zaaien een uitwerking zijn van het "asociaal" van die Marokkanen.
    En die Derksen mocht toch alles zeggen van de Mannetjes...?
  Mensen als Derksen, die op de karkassen van morsdode taboes inrammen om er trots naast te poseren, daar kunnen wij de hele dag van genieten.

Precies dezelfde demoniseringen als de afgelopen veertig jaar: "U bent een uiterst minderwaardig mens" bedoelen de Gore Leugenmannetjes hier te zeggen maar die terminologie is enigszins besmet geraakt toen iemand dat letterlijk nam. Natuurlijk is dit precies andersom, en je mag hopen dat daar ooit recht aan gedaan zal worden en deze lieden mogen pleiten voor hun leven. Ter nagedachtenis aan dat andere "Minderwaardige mens".  

Weer eens een gelegenheid tot kiezen. Dit keer over de vrijheid van meningsuiting, naar aanleiding van de arrestatie van journaliste/columniste Ebru Umar in Turkije. Vanwege ruimtebesparing meteen maar de webversie van de kop erbij geplakt, vergezeld van de het citaat waar het om gaat (de Volkskrant, 30-04-2016, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Satire hoeft niet grappig te zijn, maar het zou verdorie wel helpen

... onze wandtegeltjes ('Vrijheid is fijn en je hoeft geen lul te zijn') ...

Het standpunt van de moslims en allochtonen: je mag iedereen verrot schelden en tot op het bot beledigen ("Ongelovige honden", "Vuile racisten"), behalve allochtonen en moslims.
    En om het nog even te verhelderen: collega-columnist Jonathan van het Reve, die redelijk dicht bij de kant van de beschaving staat, krijgt dit mee:
  Buurman Van het Reve, met z'n goed lopende ei-gooistandje ...

Wat natuurlijk wel leuke satire is, is dit:

Ook leuke satire is dus dit, in de richting van Erdogan-steuners zoals Peter R. de Vries, Freek de Jonge, Dolf Jansen, de Betrouwbare Mannetjes en de rest van de politiek-correcte meute: "Waar is Pol Pot als je hem nodig hebt ..."

De Nederlandse Pol Pot is nog niet opgestaan, dus "drekken" en "baggeren" de Racistische HaatzaaiMannetjes gewoon door, ditkeer als steun aan het Sylvana-zwart-racisme uitleg of detail - kijk maar (de Volkskrant, 28-05-2016, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Praatmoe

...    De Betrouwbare Mannetjes hadden moeite hun kerntaak te vervullen nu de Publieke Omroep de zijne verkwanselde. Zomerstop. ... Gelukkig hadden we Sylvana nog. Het journaal opende zelfs met het op Facebook georganiseerde 'uitzwaai-event', een woord dat met familiedrama, Arabische lente, fluwelen revolutie en jihadreis onze Top-5 Onterecht Gezellig Klinkende Woorden eindelijk compleet maakte.
    De initiatiefnemer, een of andere Donny, had zijn RedBull-dieet onderbroken om 'een tegengeluid' te laten horen. Vanwege de 'heftige reacties' en de 'bedreigendheid' had hij overwogen de pagina offline te halen. 'Aan de andere kant: mensen laten wel statements zien, dat ze het oneens zijn met mevrouw Simons.' De vleesgeworden Butthead (of is het Beavis?) mocht ook nog even NRC Handelsblad ondersmeren met z'n tegengeluid. ...

Goh, ze weten zichzelf toch heel aardig te karakteriseren - vooral dat 'ondersmeren' ... . Het is bij de Drekmannetjes iedere week Geert Wilders Uitzwaaidag.
  Hij gaf toe dat het een haatcampagne was, maar 'zij haat ook alles waar wij van houden'.

Ook dat nog ... Ze geven toe dat ze een haatcampagne voeren, en dat ze alles haten waar gewone Nederlanders van houden.
  Nee, ze hoort hier niet en dus moet ze op 6 december samen met de andere pieten het land uit. Grappie natuurlijk. Mochten ze toch gewoon zeggen? 'Dat heeft niets met huidskleur en afkomst te maken.'

En die nefaste meningkjes van de Baggermannetjes hebben dus alles met racisme te maken: haat jegens de gewone blanke Nederlander.
  Mevrouw Simons. Typisch Donny. Altijd beleefd.

En dat dus op deze manier verwoord.
     GeenStijl plakt zwarte snorretjes in de vorm van zwarte balkjes op de bovenlip van lieden die zich PC-fascistisch uitlaten, zoals dit:

Url van het plaatje: adelbertvonwagendorpf.jpg.
    In het onderhavige geval, naar aanleiding van dit citaatje...:
  ... een of andere Donny, had zijn RedBull-dieet onderbroken ...

... is een variant van toepassing:

De Cokemannetjes hebben hun snuiverij onderbroken om hun baggercolumnetje uit te drekken.

Een week terug heeft "Psycho Peter" Middendorp zich zo laten gaan dat hij vandaag zich op zijn poesliefst is aan het excuseren aan de geschokte lezertjes. Zelfs de Beerputdekselvrouw Ombudsvrouw van de Volkskrant had er de term 'polemiek' voor over. Waarop de Mannetjes zich niet konden laten kennen, er op zijn minst moesten proberen er weer overheen te gaan. Aanleiding bij Psycho Peter: een sociologe met islamkritiek - aanleiding bij de Mannetjes: een columnist met een dikke steen in de politiek-correcte beerput (de Volkskrant, 15-10-2016, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Geilig

'Geil is goed zolang het maar geilig links is. Grof geil rechts is daarentegen vrouwvijandig fascistisch. Dit zijn de regels van het spel.'
    ... Leon de Winter ... Voor zijn column in De Telegraaf was hij de discografie van Jay Z ingedoken. Obama is fan van de heer Z, die zich samen met echtgenote ...

Goh, heeft schrijver en elite-lid Leon de Winter ineens een plotseling opgedoken behoefte om het over rappers te hebben ...? Zijn rappers in het nieuws ...? Nee. Vreemd hoor. Wat wel al langs is gekomen is dit:
  Grof Geil Rechts. Prima naam voor een nieuwe politieke splinter ergens tussen Thierry Baudet en Jan Roos, zou je zeggen.

Heerlijk, dat aanwrijven - ze maken er echt een kunst van, die Mannetjes.
    En daarna nog even, zoals de Amerikanen het noemen: "to rant" - "tekeer gaan":
  Leon had zich aan een heuse vertaling gezet en het resultaat loog er niet om: 'De kracht van de P-O-E-S, dat is waarvoor elke klootzak zich opmaakt, elke geslaagde schoft die zich de beste kar kan veroorloven, voor de macht van de P-O-E-S.'  ...

Enzovoort. Om tussendoor even een hint te geven richting waar het eigenlijk om gaat:
  Je kunt het opmerkelijk vinden dat De Winter het opneemt voor iemand die strooit met subliminale samenzweringstheorieën over 'bankiers' en 'de media', ...

Kunt u het nog niet raden ...? Nee, het is niet Baudet of Roos. Hier dan, weer een alinea verder, en bijna aan het einde:
  Inmiddels hebben zich meerdere vrouwen gemeld die zeggen door Trump te zijn aangerand. ...

De beerput-vertaling van: The Jew York Times heeft een aantal "GOEDE" mensen bereid gevonden te liegen voor de "GOEDE" zaak.
    Kijk, die Trump is natuurlijk levensgevaarlijk. Hij heeft het over de slechte rol die 'bankiers' = "veel Joden" en 'de media' = "veel Joden" spelen in het politieke en maatschapleijke proces.
    Dat moet zo snel mogelijk kaltgestellt worden, en daar is The Jew York Times al tijden druk mee bezig.
    En nu gaat die De Winter, toevallig ook een Jood, dat spelletje lopen verpesten ...
    Daar moet flink overheen gegaan worden, en dat is wat onze Mannetjes op zich hebben genomen.
    Beste revolutionairen van de toekomst: aan die Mannetjes moet je verder geen moeite besteden, hoor. Een salvo met een pistoolmitrailleur, en de lichamen dumpen in het bos als voer voor de wolven. Dat is alles.
    Oh, en mevrouw de Beerputdekselpersoon: dit advies is allemaal helemaal in orde hoor, want polemiek ...

Nieuw jaar, zelfde stinkende meuk (de Volkskrant, 07-01-2017, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Schoon schip

Een nieuw jaar, een nieuwe discussie. En als de voortekenen ons niet bedriegen, zou die in 2017 misschien af en toe best eens over moslims kunnen gaan. ...

Hoe ze op dat idee komen? De laatste aanslag gepleegd door moslims, Berlijn dit keer, waar je je vooral helemaal niets van moet anatrekken. En moet je het noet over hebben. Waarvan en waarover dan wel:
  een tweet van Wilders voorbij zagen komen. Geert deelde een artikel uit De Telegraaf waarin werd beweerd dat 45 procent van de Nederlandse Marokkanen 'fundamentalistisch' zou zijn. ...

Haha. Dat 'zou zijn'. Die cijfers komen van een zeer prestigieus onderzoeker, werkzaam in Duitsland, genaamd Ruud Koopmans. Maar dat soort dingen moet je naturlijk helemaal niet noemen. Wel dit:
  ...  'Na 15 maart gaan we schoon schip maken in Nederland. Eindelijk. #Nederlandweervanons' schreef de blonde Benito erboven.

En dat is dan je inhoudelijke reactie.
    Plus:
  Donderdag zette deze krant een blonde stoot uit het Europees Parlement op de voorpagina bij de aankondiging van een stuk over de kieslijst van de PVV. Geerts 'grote uitdaging' was 'weglopers en brievenbusplassers te mijden'.

Tjsa... Dat was de hele opzet van dat groete artikel ... Onm die termen te kunnen laten vallen in de kop.
    Dsu nog wat inhoud maar:
  Ook De Telegraaf zette de Franco van Venlo in het zonnetje.

En dat allemaal vanwege:
   ...terwijl de PVV in de tussentijd rustig op een electorale zege afstevent.
    We hebben nog twee maanden te gaan. ...

Dus nog maar eens een keertje echte inhoud:
   .... nu mag Geert Wilders van ons best de grootste worden als de meeste mensen dat heel graag willen. Maar misschien is het weleens aardig... het beestje gewoon bij de naam te noemen. En niet te doen alsof we het hier hebben over de Michael van Gerwen van het vega-fascisme.

Oftewel: "Wilders is het echte fascisme".
    Zelfs bij de Volkskrant beginnen de lezers er genoeg van te krijgen:
   Niwl - zondag 8 januari 12:00
De druiven zijn zuur. Wordt nog erger.

Kees Rotteveel - zondag 8 januari 11:46
tijd voor een leukere columnist.

kartpro - zondag 8 januari 11:24
Zijn Simon en Melle soms aliassen voor Richard Groenendijk en Jopie Parlevliet?

Giordano Bruno - zaterdag 7 januari 18:00
"Blonde Benito"... Wie zei ook alweer iets over die scheldpartijen op het internet? Die "Sylvana Uitzwaaidag" was oneindig veel leuker.

oud.sider - zaterdag 7 januari 16:24
Boos zijn en humor gaan niet samen...

Dat waren op één na alle reacties.

De verkiezingen zijn geweest en het gespuis laat twee scheten los (de Volkskrant, 18-03-2017, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Hansje

Terwijl Dionne Stax willekeurige cijfers voor uitslagen stond te verkopen en Ron Fresen in een virtuele Tweede Kamer desondanks maar vast aan het formeren was geslagen, steeg het gejuich langzaam op. Maar 19 zeteltjes. Het populisme verslagen. De dominosteen nog fier overeind. ...
    Maar zoals het tegenwoordig gaat met verkiezingen, was bij zonsopkomst alles anders. De PVV de grootste in Maastricht, op een haar na in Rotterdam, en gewoon de tweede partij van Nederland. ... De populisten is geen halt toegeroepen, ze zitten allang in de haarvaten van het parlement. Vier jaar lang gedwongen ruiken aan het zakje van Baudet. Wat een sof.    ...

Maar temidden van de algemene alle-verstand-verstikkende stank die opsteeg, viel dit eigenlijk best wel mee ...

RAF-, RaRa- en Volkert-meisje Anne-Fleur Dekker, Bruin-Links, heeft op het internet allerlei bedreigingen rondgestrooid, en toen die gingen rondzingen, gauw geroepen dat ze zelf bedreigd werd en "moest onderduiken". Dat laatste werd natuurlijk alom geslikt als zoete koek, en als troost mocht ze haar lot komen uitleggen bij Pauw. Alwaar men ook vragen stelde als "Is dat nou wel zo verstandig om allerlei bedreigingen rond te strooien terwijl Geert Wilders al ernstig gevaar loopt en Pim Fortuyn dood is".
    Schande!!! Dat men die vragen durfde stellen. Vinden de linksfascisten bij Joop.nl en de Volkskrant (de Volkskrant, 01-04-2017, rubriek De Betrouwbare Mannetjes, door Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Onnozel

'Je kan toch niet zomaar op Twitter allerlei dingen gaan twitteren zonder dat je beseft dat wat je twittert bij mensen bepaalde ideeën oproept? Jij twittert en ik vind dat jij dan mag nadenken over de gevolgen van je tweet.' Ed Nijpels, de digibete stiefvader van dienst, was bij Pauw aangeschoven om zo veel mogelijk vervoegingen van het woord 'twitteren' voor de voeten van ene Anne-Fleur (22) te werpen.    ...

Zo'n meisje ... En ze kan zo ontzettend nuttig worden ... Net zo nuttig als Volkert en Mohammed. Die Fortuyn en Van Gogh waren tenslotte net zulke fascistoïde lieden van Wilders en Baudet, dus die tweetjes van Anne-Fleur in hun richting zijn hoogst gerechtvaardigd. "Fascisoïde krachten moet je bestrijden", volgens Anne Fleur. En Volkert. En Mohammed. En de Mannetjes. Vooral die fascistoïde figuur van een ...:
  ... nieuwbakken Kamerlid en hobbylatinist Thierry Baudet (Baudem, Baudes, Baudet, Baudemus, Baudetis, Baudunt) ...

Waar blijven de mensen die hier een beetje evenwicht in brengen ...

De Joden en Joodsisten zijn onder leiding van de Joodse Rosanne Hertzberger een actie uitleg of detail begonnen tegen GeenStijl vanwege het on-Joodse karakter van GeenStijl. De Mannetjes dragen het hunne bij (de Volkskrant, 07-05-2017, rubriek De Betrouwbare Mannetjes, door Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  Wij beschikken niet over ballen van Reijmer, Mees en Hertzberger

De betrouwbare mannetjes kijken wel link uit voor ze kritiek leveren op GeenStijl

Een extra lading kots en snot, want natuurlijk volgt er een hele column vol kritiek op GeenStijl.

De hetze tegen Thierry Baudet uitleg of detail heeft eindelijk bereikt waar het op uit was: geweld uitleg of detail . Voor de erkende psychopaten en drugssnuivers als Pycho Peter Middendorp uitleg of detail  en de Kotsmannetjes reden om nog een goed uit te pakken (de Volkskrant, 09-09-2017, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen ):
  Dat cultuurmarxisme, heette dat twee jaar geleden niet anders?

... Al dagen probeerden we kaas te maken van het 'cultuurmarxisme'. Een term die tot voor kort alleen te vinden was in de stijve rechterarm van het internet, maar nu was doorgedrongen tot mainstreammedia als NRC Handelsblad en het toch niet veel minder elitaire Buitenhof. Daar mocht Sid Lukkassen, een soortement van LOI-intellectueel met name-dropping neurose, oreren ...
    Allemaal prima natuurlijk, maar ondertussen blijft onze pokdalige alt-rightjeugd verweesd achter. Moest die nou oppassen voor 'homeopatische vermenging', waarvoor Thierry Baudet waarschuwt, of 'integreren onder de lakens' zoals zijn meer ervaren mederechercheur Hiddema voorstelde? ... Hadden we het hier trouwens over de dikke dikke BMW-mevrouw en het piemelkoor in Geldermalsen? Of geldt het ook voor de racistische ninja's die op het dak van een islamitische basisschool waren geklommen? ...

Zoiets "een ordinaire scheldpartij' noemen doet natuurlijk ook mee in de top van "Sterke eufemismes"
    Maar deze cokesnuivers doen net als Psycho ook een onbedoelde onthulling aangaande motieven:
  Uitgeput besloten we ... het voor één keer niet te bekijken vanuit de boze burger. Maar ... de nieuwkomers.

Juist ja ... Kijk, zonder 'de nieuwkomers' is het echt bijzonder lastig om aan de coke te komen. Die onderlinge afrekeningen onder 'de nieuwkomers', ook wel bekend als de "mocro wars" uitleg of detail met naast de Marokkaanse "nieuwkomers" ook een flink deel Antilliaanse "nieuwkomers" gaan natuurlijk niet over pinda's maar de opbrengsten van drugshandel oftewel er is daar een ruime afzetmarkt en dat is de grachtengordel waar dus gestoorde lieden uit de provincie ...
  Eén groot electoraal leger van boze burgers. En dat dat dan gewoon is. Niet dat er iemand naar ons gaat luisteren verder. Wij zijn niet gewoon. ...

(pardon: "niet-gewone burgers uit de provincie") ... met de sterke behoefte om hun kwalen (pardon: "niet-gewoonheid") mede te verzachten of te verdringen middels schrijverij op afkomen als mieren op de stroop en zo krijgen we stukken als die van Psycho en de Kotsmannetjes in de grachtengordelkrant.
    Gestoorde mannetjes die zich natuurlijk in de beschikbaarheid van hun "geneesmiddel" bedreigd voelen door de wens van mensen als ...
  ... dat is dus precies waar ze op uit zijn, de Hiddema's, de Baudets, de Van Haersma Buma's. Eén groot electoraal leger van boze burgers. ...

... Baudet om de import van drugsverhandelende "nieuwkomers" te stoppen.

En zo zie je maar weer: het kan de ene gestoordheid zijn, of de andere: de Joodsistische steun aan alle vormen van immigratie. Maar gestoordheid is het.

Oh boy ... Het onvoorstelbare is gebeurd. De linksfascisten hebben eindelijk een koekje van eigen deeg gekregen. Oude truc van het randstedelijke linksfascisme: houdt, zeg, Pegida een demonstratie, dan organiseer je een tegendemonstratie met dreiging van geweld (zwarte jassen en maskers), en de burgemeester last alle demonstraties af. De Friezen namen de truc over, en blokkeerden de bussen met de linksfascisten en zwartracisten die het Sinterklaasfeest van de kindertjes in Dokkum wilden gaan verstoren op de snelweg.
    De linksfascisten zijn uitzinnig van woede.
    Hoe uitzinnig?
    Zo uitzinnig (De Volkskrant, 25-11-2017, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen ):
  Het is allemaal heel eenvoudig: normaal gesproken ga je geen snelweg blokkeren

Wat is hier uitzinnign aan...? Dit:
  ... normaal gesproken ...

Want normaal gesproken inden ze dit van 'normaal gesproken':
 

Normaal gesproken kotsen linksfascisten als die van Joop.nl (reeds 24 artiklem over de kwestie) en de Kotsmannetjes op "normaal", staande voor de "normale Nederlander" en geen verachtelijker figuur dan de "normale Nederlander', ergeleken bij de "normale Nederlanders" zijn de de zwarte plunderars en brandstichters en de islamitische aanslag- en genocideplgers halve of eigelijk best wel hele heiligen.
    En dan nu opeens ... Een beroep op "normaal"...
    "Normaal gesproken ga je geen snelweg blokkeren ..."
    Ze zijn volkomen buiten zinnen.
    Nog wat vrij willekeurige kots:
  .... 'Normaal gesproken ga je geen snelwegen blokkeren', vond-ie. ...
    ... de blikschade ...
        Slag, gevecht, cultuurstrijd. ...
    ... de kindsoldaatjes werden gretig als menselijk schild de frontlinie opgeduwd.
    Hoofdredacteur Hans Nijenhuis ... 'Een Sinterklaasbestand, dat is het enige wat we vragen.' ...
    Het klinkt natuurlijk heel verstandig, zo'n bestand. ...
    Nee, er is maar één juist moment om het over Sinterklaas te hebben, en dat is met Sinterklaas. ...
    ... wat kinderen nodig hebben is duidelijkheid. Dus, speciaal voor hen nog even, want het is allemaal zo eenvoudig: normaal gesproken ga je geen snelweg blokkeren. Misschien is dat wel het allerbelangrijkste.

Veel plezier aan hun kots.
    En de volgende keer gaan ze het recht op demonstratie van Pegida verdedigen ...
    Gevolgd door nog wat hoongelach.

Eindejaar, en de Volkskrant heeft natuurlijk allerlei minder en meerlullige "Jaar"-quizzen en -spelletjes. DeKotsmannetjes mogen er twee bijdragenHier is de eerste: een ooruitblik in plaats van een terugblik (de Volkskrant, 23-12-2017, door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen ):
  Vooruitblik op 2018

Annus horribilissimus

Het was weer een gruweljaar en de Betrouwbare Mannetjes zien nog geen verbetering. Sneller dan u voor mogelijk houdt, stort de wereld ineen.

En om duidelijk te maken hoe gruwelijk het jaar wordt, laat je wat namen van gruwel-politici vallen. Hier is het lijstje topscorers, dat wil zeggen: iedereen boven de nul:
  Trump: 3
Poetin: 2
May:1

Maar echt helemaal bovenaan, ex aequo:
  Baudet: 6
Wilders: 6

Dat moest wel echt heel diep uit de gruwel-onderbuik komen ...

Goed, al een bijzonder lullig spelletje. Maar de volgende ... (Volkskrant.nl, 30-12-2017)

Dat is super lullig!!! De uitslag staat er gewoon bij!!!
    Gevolgd door een brullende lach!!!
    In de tekst stonden nog wat leuke verbale omschrijvingen van de geportretteerden (de Volkskrant, 30-12-2017, rubriek De Betrouwbare Mannetjes, door Melle Runderkamp en Simon Hendriksen):
  ... krantenschoften-op-afroep ... Combineren een mediafunctie met een gebrek aan charisma zoals je hooguit een Edwin van der Sar nog ziet doen. ...
    ... eigenaren van een wonderbaarlijke hoeveelheid zelfoverschatting. ...
    Low-budget meningenfabrikanten onder de opiniemakers. Compenseren een gebrek aan talent moeiteloos met een tekort aan geweten en weet als ullers van de Volkskrant als geen ander dat troep evengoed verkoopt. ...
    ... verkrachtingsfantasietjes over Geenstijl ... machtmisbruikende masturbeerders in de grachtengordel. ...

Gunst, ze kunnen toch wel wat ... Want als zelfportret-in-woorden is dit toch akelig goed getroffen ...
    Gevolgd door weer een brullende lach!!!

En een week later een herhaling in het klein (de Volkskrant.nl, 06-01-2018):

Klopt. Nog geen foutje erkent, door die Kotsmannetjes ...
    En oh ja: de Baudet-teller staat al op 1.

En die staat inmiddels al op 2 of 3, maar daar hadden we even geen tijd voor. En eigenlijk ook niet voor het volgende, maar ze maken het nu zo simpel ... Het recept staat al in de kop (de Volkskrant, 10-02-2018, column door De Betrouwbare Mannetjes, Melle Runderkamp en Simon Hendriksen ):
  Dachten we eindelijk te weten hoe het zit, is het tegendeel waar

Oftewel: je moet weer alles omkeren van wat er staat. Het start met een klein stukje over crimineel Willem Holleeder, maar dan gaat het los. We reproduceren het als oefenmateriaal. Is er een toelichting nodig als sleutel voor de vertaling, kijk dan hier uitleg of detail :
  ... toen die andere medialieveling in beeld kwam. Niets begreep hij van alle commotie. Zijn partijgenoot Theo 'wat is daar nou weer mis mee' Hiddema had dinsdag in De Telegraaf al uitgelegd dat het Forum voor Democratie niet racistisch is. De nr. 2 van de Amsterdamse Kieslijst had dan ooit beweerd dat er een verband bestaat tussen IQ en volkeren maar, zo zei Theo: 'Wat was daar nou weer mis mee?' Dat was allang bewezen. 'Dat is wetenschap.' Het vijf-uur-eten-met-een-racist, zoals Thierry onlangs deed vond Hiddema ook 'Wat is daar nou weer mis mee?' 'Die man heeft een bepaalde theorie over rassen. Dan kan het zijn dat bij de wetenschapper Baudet de nieuwsgierigheid gaat opspelen.' Want Thierry - zo moest u weten - 'is zo nieuwsgierig als de pieten'.
    Baudet zelf wist niet waarom en waarvan hij afstand zou moeten nemen. En hij mocht dan zo nieuwsgierig als de pieten zijn, er speelde niks op: dit was een discussie voor wetenschappers, daar ging hij zich - voor zover het niet over het klimaat ging - niet in mengen. Tuurlijk wilde hij best nog eens expliciet zeggen dat zijn partij niets met racisme te maken wil hebben. Had-ie al zo vaak gedaan. Vorig jaar bij RTL Late Night bijvoorbeeld, een paar maanden voordat-ie vijf uur ging eten met een racist. En de aangifte tegen Ollongren leek dan misschien een publiciteitsstunt, volgens Hiddema was het de minister die met haar verdachtmakingen aan 'politiek opportunisme' deed.
    We vonden het maar verwarrend allemaal. Dachten we eindelijk te weten hoe het zit, is het tegendeel waar. Blijkt het Forum voor Democratie opeens een van de minst democratische fora van Nederland, is het Trump die met de hete adem van Mueller in z'n vlassige nek de Democraten van landverraad beschuldigt, en zegt Johan Derksen dat niet de Vlaamse transgender, maar juist zijn schijtlollige collega dapper is.
    Uit angst voor het o-zo-gevreesde demoniseerverwijt, en om tegelijkertijd toch maar iets te zeggen, namen velen het voor Baudet op. Rare kwiebus oké, maar een racist? Goed, dat racistisch dineren was 'niet handig', grijnsde parlementair journalist Joost Vullings bij Jinek, maar dat het daarmee een racistische partij zou zijn, kon je 'echt niet zeggen'.
    'Ophef rond vermeend racisme kan Baudet nog veel opleveren', kopte het AD ondertussen en aan het eind van de week waren ze ook bij EenVandaag zo de weg kwijt dat het intrinsiek racistische vraagstuk aan een heuse factcheck werd onderworpen. 'Voorbarig' noemde een van de ondervraagde wetenschappers de conclusie dat sommige rassen intelligenter zijn dan andere. Er was in ieder geval geen bewijs voor.
    Zelf kwamen we er ook niet helemaal uit. Tuurlijk, hij laat zich doorlopend in met dubieuze types, pompt via z'n Twitteraccount xenofobisch nepnieuws rond, uitte ooit de wens voor een dominant, blank Europa, weet-ie precies wat hij moet zeggen om het extremistische schuim niet van zich te vervreemden, en draagt kaki broeken. Anderzijds: wat is daar nou weer mis mee? Wij zijn geen Allesweter. En we willen vooral niet voorbarig zijn. Het liefst zouden we zeggen dat het tegendeel waar is, het tegendeel is waar.    ...

Het wordt dringen in het asiel ...


Naar PC club , Politiek lijst , Media lijst , Politiek & Media overzicht , of site home .