WERELD & DENKEN
 
 

Internet, afkeer

 8 aug.2015

Wat de reguliere media vinden van de opkomst van het internet en het gebruik ervan als middel om nieuws en meningen te verspreiden, laat zich raden. Voor de opkomst ervan hadden de reguliere media het volstrekte monopolie op de (massa-)verspreiding van informatie en berichtgeving, en konden daardoor naar ganser harte hun eigen belangen, als beroepsgroep werkende in de hogere middenklasse, verdedigen. En tevens die van de alfa-intellectualiteit , waarmee ze zich als vorm van "schrijvende creativiteit", nauw verwant voelen.

Die belangen zijn dus die van internationalsime, kosmopolitisme, nomadisme, vrije (im)migratie, globalisering, neoliberalisme en die van alle groepen die maatschappelijk die hetzlefde nastreven.

Kortom: de media zijn een cruciaal element in een keiharde klassenstrijd tussen bovenste derde en onderste tweederde van de maatschappij. Die laatste ernstig in hun belangen geschaad wordende door globalisering, vrije immigratie enzovoort.

Die belangenstrijd komt tot uiting in een verstikkende vorm van politieke-correctheid en een bijna volkomen vorm van censuur, die des te effectiever is door af en toe wat protest door te laten, zodat de claim van absolute censuur onmogelijk is.

Het internet heeft deze censuur doorbroken, en de reactie hierop is dus voorspelbaar. Ze wordt echter zelden geuit. Het staat bijzonder eigenaardig als medium om bezwaar te maken tegen het bestaan van andere media. Openlijke bezwaren tegen het internet zijn dus uiterst zeldzaam.

De meest directe kwam van de meest actieve partij in de strijd voor multiculturalisme, vrije immigratie, en de verspreiding van de islam op televisie: de VARA. Hier is haar antwoord op het internet in de woorden van een ander zwaar poltiek-corrct en censurerend medium (de Volkskrant, 04-11-2009, door Paul Onkenhout):
  Joop neemt de handschoen op tegen de GeenStijl-cultuur

Na lange voorbereiding is Joop.nl in de lucht, de site voor pittig debat, dat niet ontaardt in gescheld en verkettering.

Dat laatste is al meteen een aardige: geen plek warar zo rabiaat gescholden en verkettert wordt als Joop.nl. Alleen dan niet natuurlijk zaken waarvan het "linksvolk" vindt dat het terecht is dat er op gescholden wordt: alls dat zich bevindt tussen Geert Wilders en de buurman die vindt dat er wel genoeg allochtone immirganten zijn in Nederland. Dat laatste vindt men bij Joop.nl racisme, fascisme en een voorbode voor concentratiekampen. En waar vieren racisme, fascisme en de komst van concntrtiekampen hoogtij:
  Van Jole zei een jaar geleden in Trouw dat sites als GeenStijl op internet het ‘open riool’ hebben gecultiveerd.

Voor een kennismaking met een echt open riool, zie hier uitleg of detail . De dagelijkse praktijk:  er verschijnt bij Joop.nl vrijwel uitsluitend dezelfde mening als op de VARA-televisie vertoond wordt, maar dan in meer linkshufterige taal gegoten. Of in de woorden van de rabiate linkshufter die het zootje leidt:
  ‘Joop wil graag een levendig, scherp debat losmaken’, schrijft initiatiefnemer Francisco van Jole. ‘Joop wil ook een plek zijn waar iedereen vrijuit zijn mening kan geven zonder het risico te lopen verketterd te worden.’

Iedereen behalve Geert Wildwrs, en de buurman die geen nieuwe allochtone immigranten wil en alles dat daar tussen zit. Tweederde van Nederland. De ware reden dat Francisco van Jole en de VARA Joop.nl zijn begonnen: om de vrijheid van meningsuiting te bestrijden.

Dat was de Volkskrant. Volgende: Vrij Nederland: (Vrij Nederland, 18-08-2012, door Ed Croonenberg):
  Bluff your way into Europe

Hoe neemt u na de zoveelste Brusselse beerputcrisis op niveau deel aan party-prietpraat over Europa?

Rabiaat pro-Europa, natuurlijk, deze lieden, want meer Europa is minder (sociale) natiestaat en meer immigratie enzovoort. Razend zijn ze over het weerwoord op het internet:
  Stuitend zijn ze, het gros van de lezersreacties op websites als GeenStijl. Zonder benul van grammatica en interpunctie ontlasten neanderthalers zich op internet van hun vooroordelen, die doorgaans van hetzelfde lage allooi zijn als de kretologie van Geert Wilders. Als weldenkend menswil  je er niets mee te maken hebben. Een weldenkend mens vormt zijn mening immers met zijn verstand en niet met zijn ingewanden.
    Jammer genoeg is de eurocrisis zo ingewikkeld geworden dat dat verstand er niet meer goed bij kan. ...

Een gore leugen, dat laatste. De leugen altijd gebruikt als argument voor "U mag er niet over stemmen". Goor anti-democratrisch elite-imperialisme. Aan de kaak gesteld op het internet, onder andere bij GeenStijl.

Volgende:  de Volkskrant portretteert "de internet-reageerder" - een strenge selectie, natuurlijk (de Volkskrant, 06-10-2012, door Jonathan Witteman):
  Waarom bent u zo boos

Wat een woede! Het is een gedachte die nog wel eens opflitst bij het lezen van reacties op internet. Drie portretten van fanatieke reageerders. 'Ik vind het leuk om mensen een beetje op de kast te jagen.'

Juist ja ... "Drie fanatieke reageerders". Zoiets als de journalist omschrijven als "drie geobsedeerde stukjestikkers" omdat er een paar iedere dag of om de andere een stukje schrijven in de Volkskrant - en daar zijn zeer gestoorde types bij (Grunberg uitleg of detail , Wagendorp uitleg of detail , Sitalsing uitleg of detail ...).
     En passant word er ook nog fanatiek gelogen:
  Huisregels voor stroom aan reacties

Zoals de uitvinding van de drukpers de pamfletschrijver schiep, zo bracht het internettijdperk de reageerder voort. Dagelijks delen duizenden Nederlanders hun ongenoegen en instemming, vragen en kennis, stokpaardjes en hersenkronkels via krantensites en internetfora.

... De Volkskrant verwerkt deze reacties niet zelf, maar besteedt het modereren sinds vorig jaar uit aan internetbedrijf NoviaFacts ...
    Reacties moeten voldoen aan de huisregels van de Volkskrant: niet schelden, beargumenteer je mening, probeer iets nieuws aan de discussie toe te voegen, etc.

Een aperte leugen: iedereen die een politiek-correcte mening ondersteunde kon alles geplaatst krijgen inclusief scheldpartijen, en niet-politiek-correcte meningen over bijvoorbeeld alles dst de multculturele samenleving betreft werden bijna universeel geweigerd, met een enkele uitzondering om de censuur te verhullen.
  Van Gestel is het niet met de kritiek eens. 'De Volkskrant heeft met het inmiddels opgeheven VK-blog jarenlang kunnen ervaren dat de meeste reacties inhoudelijk niet zo veel toevoegen. Als 90 procent van wat er binnenkomt zich beperkt tot emotionele reacties, dan is het zonde daar dure journalisten op te zetten.'

Een gore leugen: het VK-blog werd opgeheven omdat daar een zeer inhoudelijke toevoeging werd gegeven aan de inhoud van de Volkskrant: een ongecensurrerde niet-politiek-correcte mening. De politiek-correcten op het VK-blog zelf waren de aanstichters van de opheffing.
    Iets van de drie geïnterviewden:
  2. @AndieARBEIT: Inderdaad Anil, het leven is vreselijk. Als ik jou was zou ik er gewoon een einde aan maken. Pull the trigger zou ik zeggen. -  10:55 - 17 februari 2012

De ochtend waarop de zelfmoord van programmamaker en publicist Anil Ramdas bekend werd, zette GeenStijl-reaguurder Niels Scholten (27) alias AndieArbeit bovenstaand bericht op Twitter.


'Ik las op Twitter dat Anil Ramdas dood was, maar ik geloofde het niet. Op Twitter worden mensen wel vaker onterecht of bij wijze van grap doodverklaard. Die ochtend ben ik oud werk van Ramdas gaan lezen, waarin hij als een mantra herhaalde dat er vreselijke mensen in dit land woonden die dagelijks zijn leven verpestten. Daarop twitterde ik: Anil, als je het allemaal zo erg vindt, waarom maak je er dan geen einde aan? Vijf minuten later bleek hij inderdaad dood te zijn.'

Oftewel: het internet is bijzonder fout. Hier is de werkelijkheid:
 
'Ramdas was zelf ook van de harde taal. Hij schreef: 'Wat kun je anders zeggen van de meeste Telegraaf-lezers, SBS-6- en RTL-kijkers en PVV-stemmers, dan dat ze boers, onbehouwen, (...) vulgair en ongemanierd zijn? Primitieve, rancuneuze, rechtse en extreemrechtse types zonder moraal, zonder principes, zonder idealen.' Hij presenteerde zich als iemand die vanuit morele superioriteit streed tegen discriminatie en generalisering, terwijl hij zich juist schuldig maakte aan wat hij beweerde te bestrijden.'

Die werkelijkheid zijnde dat die Ramdas uitleg of detail een uitstekend voorbeeld is van de onbeschoftheid en linkshufterigheid van de media ten opzichte van alles en iedereen die zich keert tegen hun politieke-correctheid en vooral hun multiculturalisme. Het internet biedt voor het eerst een mogelijkheid de onbeschofte linkshufterigheid uitleg of detail te bestrijden.

Hoe politiek-correcter, hoe groter de hekel aan het internet. En weinig is politiek-correcter dan Freek de Jonge (de Volkskrant, 23-03-2013, door Freek de Jonge, cabaretier):
  Het is gebeurd met de media

De babylonische spraakverwarring, het oorverdovende gekakel in het kippenhok van de sociale media, was nog nooit zo groot. Zonder doel, zonder ideologie, zonder verlangen naar schoonheid.


...    Kort daarop kwam internet. En zoals de boekdrukkunst ooit de kerk als instituut in de verdediging drong, zo ontnam het internet de media het monopolie op de nieuwsvoorziening.
    Ooggetuigen waren overal en altijd in staat direct wereldwijd tot in de huiskamer door te dringen. De media werd hun unieke positie als bemiddelaar tussen mens en waarheid ontnomen. En passant kwam de ratio onder druk te staan. ...

Een vuile leugen. Wat onder druk kwam te staan was de irrationaliteit van de de media dominerende alfa-intellectuele meute.
  Een verslaggever die aan de premier vraagt of hij nog geneukt heeft, markeert het einde van het confronterende interview. Geen verstandig mens stelt zich meer bloot aan die schaamteloze brutaliteit. Nu wantrouwen de toon zet, worden de marges voor de media kleiner. Ze worden gemanipuleerd door spindoctors en mannetjesmakers.

Een schaamteloze leugen: dat ene incident komt van iemand werkende voor de "de media". En het werd uitgezonden door "de media". Al heeft die ene persoon iets van doen met internet, dan nog steeds heeft dat niets van doen met "het internet".
  Het internet zet de toon. Het oorverdovende gekakel in het kippenhok van de sociale media overstemt de bescheiden stem van de geniale eenling. De babylonische spraakverwarring was nog nooit zo groot. Zonder doel, zonder ideologie, zonder verlangen naar schoonheid.

Wat De Jonge bedoeld, is dat zijn zeer geliefde politiek-correcte en multiculturalistische ideologie onder vuur ligt van het internet. Waar onthult wordt dat "De islam is vrede en een teken van verlichting" een gore leugen is, verkondigd door weerzinwekkende types als Freek de Jonge.

De voorlopig oudste uit het archief vanuit de islamitische gemenschap aangaande hun liefde voor het vrije woord (Joop.nl, 10-09-2013, door Ibrahim Wijbenga - CDA raadslid uitleg of detail ):
  De onaantastbaarheid van Geenstijl

Antisemitisme waar anderen voor veroordeeld worden kan gewoon op de site


'Gewoon een keurig Nederlands woord’, luidt de verklaring van Geenstijl voor de door hen gebruikte term´jodenstreken'. Een bizarre opstelling voor een site die in zijn huisregels stelt dat antisemitisme niet wordt toegestaan.    ...
    Wat is er aan de hand? Een bekende politieke lobbyist, Robbert Baruch, heeft zich bij de PvdA kandidaat gesteld als lijsttrekker voor het Europees Parlement. Hij draagt zijn joodse naam met ere en doet geheel belangeloos ook veel lobbywerk voor de joodse gemeenschap. Bijna tien jaar(!) geleden had hij een akkefietje met de site. Geenstijl kaapte toen, zoals wel vaker, de overwinning in een online verkiezing en Baruch tekende bij de organisatie bezwaar aan. Geenstijl reageerde op de kritiek met wat hun handelsmerk is dit soort kwesties: wraak. Nu, tien jaar later, halen ze naar aanleiding van de kandidaatstelling die affaire weer naar boven en betitelen ze het handelen van Baruch als 'jodenstreken'.    ...

Antisemitisme is een te bestrijden iets ...? Dat interesseert geen enkele moslim ook maar een seconde. Het antisemitisme zit hen zelf in de genen van de religie ingebakken uitleg of detail want staande in hun Heilige Boek: "Joden zijn apen" uitleg of detail . Nee, dit gaat puur om één enkel ding: de kritiek bij GeenStijl tegen de weerzinwekkendheden van de islam.

Bij de "keurig nette kwaliteitskrant", NRC dus, zullen ze natuurlijk helemaal niets lelijks zeggen over "het internet" - "Zo heurt 't niet". Maar soms laten ook zij wel eens een servetje vallen (GeenStijl.nl, 18-02-2014, door Pritt Stift):
  Oproer bij flat Benno Larue Leiden door NRC
  Door GeenStijl alsnog oproer tegen Benno L. in Leiden, dappere burgemeester komt op fiets http://t.co/eXbwjN5JIj …
— Margriet Oostveen (@Oostveenm) February 16, 2014

Typische tweet van tutjehola Margriet Oostveen (NRC/Handelsblad) van afgelopen zondag. Het was allemaal weer de schuld van GeenStijl. Maar is dat eigenlijk wel zo? Welnee. Het was NRC Handelsblad, de krant van columniste Margriet Oostveen, die zaterdag de woonplaats van zwembadpedo Benno Larue onthulde. Bah NRC. Bah Margriet. ...

Wat naar buiten kwam vanwege dit (GeenStijl.nl, 14-08-2015, door VanLeeuwen uitleg of detail ):
  Nieuwe Racistische Courant betaalt pedo zwijggeld

Zwembadpedo en veroordeeld misbruiker van gehandicapte kinderen Benno Larue heeft ... zwijggeld gekregen van ... NRC. Althans, we vermoeden ... omdat de ...krant, bekend om haar streven naar openheid en transparantie, niet wil reageren op de scoop van Argos. ...

Oftewel: de keurig nette NRC blijkt van aanzienlijk lager allooi dan "het internet" waaraan ze dus zo'n hekel hebben.

De moslim-woordvoerder is een boos mens. Eignelijk zijn alle moslims boze mensen, zodra hun geloof op een andere dan "Hosanna!!!"-manier ter sprake komt, wat al geruime tijd bijna op dagelijkse basis het geval is. Hier is een erg boze moslim, die zich opwindt over het internet, naar aanleiding van iets dat er niets mee te maken heeft (Joop.nl, 30-04-2014, door Nourdine Tighadouini - Consultant en blogger. Dit artikel verscheen ook in het Parool. uitleg of detail ):
  Geenstijl, een quasi-intellectuele medehanger van de PVV

Geenstijl staat voor het morele verval van het afgelopen decennium


Een politicus roept 'willen jullie meer of minder Marokkanen?' en het land is maar liefst drie hele dagen te klein. Een van de bekendste weblogs van Nederland gebruikt al jaren op dagelijkse basis termen als 'zandnegers', 'apenlanden', 'islamitische primaten' en 'aandachtshoeren'. Dat heet dan innovatief, vernieuwend en creatieve journalistiek. Ik noem de redactie en achterban van Geenstijl liever wat zij zijn 'racistisch, discriminerend en beledigend'.    ...

Goh, wat uitermate grappig. Een kennelak fanatiek aanhanger van een geloof dat sterk 'racistisch, discriminerend en beledigend' is, die de critici op dat 'racistisch, discriminerend en beledigend'-e karakter beschuldigt van 'racistisch, discriminerend en beledigend'. Je ziet het beeldzo voor je: van een wild om zich heen schoppend mannetje met een baardje dat opgetild wordt door een reus, die het gedrag van het mannetje minzaam aanschouwt.
    Hier wat van de "wilde om zich hen slaan":
  De dagelijkse modus operandi van de redactie van Geenstijl: plaats een artikel over moslims, feministen of Marokkanen. Check. Leun achterover. Check. Kijk toe hoe de eigen achterban er een orgie van racisme en seksisme van maakt. Check. Maatschappelijke bijdrage geleverd.

Inderdaad. In de reguliere media worden de wandaden van de moslism onder een groot dik islamitisch tapijt geveegd, behalve als het echt niet anders kan zoals bij de euveldaden van ISIS. Maar dat die ISIS-lui  gewoon molsims zijn net als de rest die in Bederland zit, wordta   al hardnekkig ontkent. Bij  GeenStijl doet men niet mee aan dut spelleltje van het loven van de kleren van de naakte keizer. En dat doet wezenloos veel pijn. Voor de al dan niet fanatieke moslim.
  Geenstijl: "objectief, gefundeerd en verbindend" heeft er namelijk geen enkel belang bij om waarheidsgetrouwe artikelen te publiceren.

Een aperte leugen. Gelogen over de islam en over nog veel meer zaken wordt er in de reguliere media. GeenStijl werdt zo gehaat omdat ze dit aan de kaak stelt
  Vrijheid van meningsuiting staat voor de redactie van Geenstijl gelijk aan de vrijheid van discriminatie.

Geintje: Vrijheid van islam en moslims staat voor de islam gelijk aan de vrijheid van 'racistisch, discriminerend en beledigend'.
  Entertainment moet ten koste van anderen. Gericht op sensatie en het ridiculiseren van de ander. Dat is de methodiek die gehanteerd wordt. Zie de artikelen geschreven door Geenstijl over respectievelijk Tofik Dibi, Fatima Elatik en Ella Vogelaar. Feiten, beweringen en meningen zijn klaarblijkelijk synoniemen van elkaar. Riooljournalistiek in optima forma.

Brullen van de lach. Inhderdaad: de genoemde mensen, volkomen lege en holle vaten als het om maatschappelijk inhoudelijke zaken gaat, worden bij GeenStijl inderdaad volkomen belachelijk gemaakt. Net trouwens als lieden als Timmermans ("Timmerfrans"), Spekman ("Spektrui") enzovoort.
  Taal wordt gebruikt om de lezer naar één conclusie te leiden, dat heet ook wel framing: 'de techniek om specifieke woorden en beelden uit de context te lichten zodat een – door de framers gewenst – beeld overbelicht wordt'. Het favoriete frame van Geenstijl is het zondebokkenframe. Alle ellende komt door, in willekeurige volgorde: de multiculturele samenleving, de linkse kerk, de PvdA, de moslims in dit land, de feminisering van de samenleving.

Nog meer lachen. GeenStijl doet dat omdat de reguliere media met grote hartnekkigheid beweren dat ons land een beschaving is vanwege de inbreng van de feminisering van de samenleving, de moslims in dit land, de PvdA, de linkse kerk, en de multiculturele samenleving.
    En dan dit pareltje:
  Verschillende culturen kunnen elkaar wel degelijk verrijken wanneer er op een gezonde manier onderling contact is.

Weer brullen ... Zij gaan onze cultuur verrijken. Met overlast, criminaltiet, vrouwenonderdrukking, inteelt, eerwraak, en een algeheel maatschappelijk wanpresteren.
    En dit natuurlijk:
  Naar mijn mening is het inmiddels tijd voor Justitie om de praktijken van Geenstijl onder de loep te nemen. Geen angstvallige stilte meer, maar handhaving van artikel 1 van onze Grondwet. Het artikel wordt beschouwd als een van de meest fundamentele beginselen van onze rechtsorde, maar begint zo langzamerhand een dode letter te worden. 

De mentaliteit van het kalifaat. Met onder andere censuur.

Zijn Nederlandse holmaatje moch het bij Joop.nl herhalen (Joop.nl, 06-05-2014, door Frank van der Linde - Activist/publicist):
  Actie tegen GeenStijl is signaal

Eindelijk komen heel veel mensen uit hun stoel omdat het wegzetten van bevolkingsgroepen hen te ver gaat


We moeten het maar normaal vinden tegenwoordig. Hele bevolkingsgroepen uitschelden voor rifapen en kankerjoden. ...

Klopt. Dat eerste gebeurt sinds bevolkingsgroepen uitgescholden worden door de moslims voor apen (Joden), honden (anders-gelovigen) en varkens (ongelovigen). Sinds het ontstaan van het internet geeft men daar de enige juiste reactie op die gore scheldpartijen van de moslims: terugschelden. Grappig genoeg kunnen ze daar absoluut niet tegen. Wat het terugschelden des te leuker maakt.

En de Volkskrant sluit zich natuurlijk gretig aan bij deze campagne (de Volkskrant, 08-05-2014, van verslaggeefster Janny Groen):
  'GeenStijl is spreekbuis van Wilders'

 Ook al bedoeld als een keiharde belediging ("Er is niemand fouter dan Geert Wilders"), maar op de voorpagina stond het nog wat duidelijker:

Juist ja ... 'de hufters' ... van GeenStijl.

En nog eens (Volkskrant.nl, 13-05-2014, door Frank van der Linde, activist en publicist. Hij deed aangifte tegen GeenStijl vanwege discriminatie):
  'Ik wil geen machtsstaat waar GeenStijl de dienst uitmaakt'

Ik ben goed gebekt geboren en durf de confrontatie met GeenStijl wel aan, schrijft Frank van der Linde, activist en publicist. 'Maar als ik nou als een timide jongen op deze aarde was gekomen?'


Dit jaar vieren we dat 200 jaar geleden onze Grondwet is opgesteld. Een belangrijk moment in het ontstaan van onze rechtsstaat. Met de invoering van de Grondwet waren we er nog lang niet, maar de grondrechten van Nederlandse burgers werden in een stevig basis-document verankerd. En alleen met een tweederde meerderheid in de Tweede Kamer is daar aan te tornen, zodat deze grondrechten ongevoeliger zijn voor linkse, rechtse of andere winden.
    De Grondwet is gelukkig geen geduldig stuk papier, maar een mooi document dat leidend is voor hoe we met elkaar om horen te gaan. En indien bepaalde mensen of groepen dat niet doen, dan kunnen ze daarop aangesproken worden. Desnoods roept de rechter bepaalde mensen of groepen tot de orde. ...

En ook dat pedante 'Hij deed aangifte tegen GeenStijl vanwege discriminatie' wat de pedante Volkskrant in haar pedante krnatje durft af te drukken ... Nooit meer iets van gehoord, natuurlijk ...

Maar de Volkskrant heeft dan ook zelf "persoonlijk" last van het internet (de Volkskrant, 02-08-2014, rubriek Ombudsvrouw, door Annieke Kranenberg):
  'Zijn de pro-Kremlintrollen ook op de site van de Volkskrant actief?'

Tussentitel: Van de 123 reacties zijn er 54 pro-Poetin, anti-Amerikaans of anti-Brussel

'We moeten een lijn trekken tegen de expansiedrift van NAVO, VS en EU', schrijft een bezoek(st)er van volkskrant.nl die zich 'Annelore' noemt onder een opiniestuk over Rusland. 'Zij zijn degenen die alle oude Sovjetgebieden hebben ingelijfd. Nu willen ze het laatste stukje ook nog innemen. Poetin moet toekijken en zijn mond houden. Krijgt hij ook nog de gemeenste en valste sancties aan zijn broek.'    ...
    Mogelijk is het u ontgaan - dat was het mij in eerste instantie ook: onder Oekraïnestukken op de site vliegen de reageerders elkaar in de haren. Het ene kamp wordt beschuldigd van pro-Kremlinpropaganda, het andere van westerse stemmingmakerij. Deze virtuele strijd is sinds het uitbreken van de crisis in de Krim al gaande, maar is veel heviger geworden na het neerstorten van het Malaysia Airlines-toestel. ...
    Ik heb ... de reacties onder diverse opinies over Oekraïne (op de Volkskrantsite kan alleen op opinie worden gereageerd) bekeken. Neem het artikel 'Europa moet een lijn trekken tegen Poetin'. Van de 123 reacties zijn er op het peilmoment zeker 54 pro-Poetin, anti-Amerikaans, anti-Brussel of anti-westers - deze sentimenten blijken vaak hand in hand te gaan. Commentaren op andere opiniestukken laten een soortgelijk beeld zien. Het aantal 'Poetinbegrijpers' vormt dus geen meerderheid, maar is wel bijzonder goed vertegenwoordigd en lijkt geen representatieve afspiegeling van Volkskrantlezers te vormen.    ...

Een volkomen vooringenomen veronderstelling. Een snelle rondgang langs alle sites waar gereageerd kan worden, laat zien dat daar de verhouding nog meer "niet pro-Koude Oorlog" is, waarbij twee namen zeer vaak langskomen: Verhofstadt en Van Baalen, en hun opruiende taal voor een bende fascistische rebellen in Kiev. Een ander zijn die van Frans Timmermans, die ook daar stond, en later nog eens uitvoerig heeft staan liegen voor de VN over MH17.
    Oftewel: die reacties refereren aan onweerlegbare feiten, en hebben niets maar dan ook helemaal niets met de term "propaganda' te maken.
  Ook buitenlandse media hebben te maken met dit fenomeen.

Klopt. De Koude Oorlogspropaganda domineert alle westerse media. De reacties daar hebben dezelfde soort inhoud als in Nederland: men regaeert op de flagrante leugens.
  Al langer gaat het verhaal rond dat Moskou ... uittest hoe de publieke opinie in Europa en de VS kan worden gemanipuleerd via nieuwssites en sociale media.nse media, zoals de The Huffington Post en Fox News.

Ordinaire Koude Oorlogspropaganda, dit: de reageerders bij de Volkskrant die zich tegen de Koud Oorlogspropaganda keren zijn reageerders die al langer daar opereerden en diverse andere standpunten verkondigden.
  Eind mei leken deze vermoedens te kloppen, getuige de onthullingen van Anonymous International. Dit activistische online-netwerk ...

Om te brullen van de lach ... Een anonieme anti-Rusland website als bron van waarheid ... Volbloed Koude Oorlogsmethodiek.
  De redactie is er niet voor om propaganda en wilde speculaties door te geven, zegt een oud-Ruslandcorrespondent die Russisch spreekt en veel commentaren en analyses over Oekraïne schrijft.

Een aperte leugen: iedere propadandaleugen die uit Kiev komt komt, wordt onverkort in de Volkskrant gezet. In totaal is, volgens deze berichten, Rusland al twee dozijn keren Oekraïne binnengevallen, heeft Rusland een bomaanlsg gepland op minister Koenders, enzovoort.
    Tezamen met regelrechte leugens.
  Hoe een medium zelf propaganda-instrument kan worden, ervoer de Volkskrant eerder dit jaar. Bij een reportage over rechts-radicale Oekraïners op het Maidanplein in Kiev stond een foto van een gele armband met een op een hakenkruis gelijkend teken. De armband behoorde toe aan een Oekraïense ultranationalist, maar een eindredacteur had per ongeluk 'Russische ultranationalist' geschreven. Een evidente, stomme fout, gezien de context van de reportage.

Bij de Volkskrant denken dat we zwakzinnig zijn. Het enige aparte aan dit geval is dat het meteen is uitgekomen.
    En om dat allemaal te stoppen, is de Volkskrant, na een periode van overgang, halverwege 2015 gestopt met de mogelijkheid tot reageren. Bij sommige atikelen staan nog wel een paar reacties, maar probeer het maar: er is geen reactieformulier. Die reacties worden geplaatst door de redactie zelf. Pure fraude en corruptie.

Ook heel erg tegen het internet zijn alle steuners en apologeten van de islam. Omdat "het internet" alle uitwassen van de islam publiceert die de reguliere media censureren. Hier één van de vele steuners werkende binnen de academia (GeenStijl.nl, 27-08-2014, door Pritt Stift):
  Dr. Martijn de Koning (UvA) zet aan tot geweld

"Medewerker Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Universiteit van Amsterdam" ...

Dr. Martijn de Koning heeft grote sympathie voor alle extremistische moslims (in Nederland) en was aanwezig om het feestje dat één zo'n groepje georganiseerd heeft naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh. Bij GeenStijl heet Dr. Martijn de Koning ook wel Dr. Kromzwaard uitleg of detail , mede omdat op zijn website langere tijd islamitische symbolen waaronder kromzwaarden prijkten. Als gevolg van deze onthullingen in de openbaarheid heeft De Koning zijn website moeten opschonen.

Nog een bijdrage vanuit het kalifaat (Volkskrant.nl, 07-05-2015, ANP):
  'Moslims en imams onnodig besmeurd in de media'

De manier waarop imams en andere moslims door de media worden neergezet ...

Een gore leugen: de media zijn uiterst positief over alles dat de islam inhoudt. Ja, ze berichten over de terreur van moslims, maar dat moeten ze wel. Erna zenden ze voortdurend propaganda uit die stellen dat "De terroristen zijn geen moslms", "99,9 procent van alle moslims is gematigd" en "Islam is vrede".
  ... is zorgelijk. Dat stelt het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties regio Haaglanden vandaag in een brief aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. De organisatie spreekt van 'zorgwekkende ontwikkelingen' in de samenleving.
    Het samenwerkingsverband, waar 23 islamitische organisaties deel van uitmaken, stelt dat het 'moslim zijn' en de godsdienst islam 'onnodig en onterecht worden besmeurd'. De club spreekt van gerichte media-aanvallen op islamitische geleerden die in Rijswijk, Utrecht en Eindhoven wilden spreken.

Een leugen. De media berichten daar nauwelijks over. En tezamen met de boodschap: "De extremisten zijn geen moslims", "99,9 procent van alle moslims is gematigd" en "Islam is vrede".
  Ook hekelt ze het gebruik van termen als 'haatpredikers', 'haatbaard' en 'jihadgezinnen' door de media. ...

Een leugen: "de media" gebruiken die termen niet.
  ...Het huidige leefklimaat wordt volgens het samenwerkingsverband gevoed door bepaalde media en het ontbreken van duidelijkheid van de Nederlandse overheid.

Dat is wat ze voorgaand bedoelen met "de media": "bepaalde media". Het internet.
   En wat willen ze daarmee gebeurt:
  ...Het huidige leefklimaat wordt volgens het samenwerkingsverband gevoed door bepaalde media en het ontbreken van duidelijkheid van de Nederlandse overheid.

Censuur. Dat is wat ze willen. Zoals altijd en overal waar er islam is: censuur op alles en iedereen dat de islam afwijst. Kalifaat en sharia, dat is wat alle moslims willen. Dat is wat men niet in de media hoort en wel op het internet. En dar hebben de moslims naturlijk gruwelijk de pest over in. En sommigen slaan daarover aan het moorden. Met stilzwijgende of openlijke steun van zo bijna allemaal dat je gerust van allemaal kan spreken.

Wat is het probleem van het internet? Antwoord: Die rabiate taal. Dat weet toch iedereen ...(de Volkskrant, 12-05-2015, ingezonden brief van Wim van Etten, Sint Willibrord):
  Dood aan de homo internetticus!

Behalve natuurlijk als het rabiate taal is voor het goede doel, zoals de taal van Grunberg, Wagendorp, Middendorp enzovoort. Als het iemand dan te erg wordt, noemt je die rabiate niet-internet taal 'overdrijven, generaliseren, provoceren' en is het goed. Maar dat is dan ook voor het goede doel - zijnde in ieder geval dat van de Volkskrant. En dan weet je dat het valt binnen het wereldbeeld van de Volkskrant. En dat geldt nou toevallig net niet voor "het internet". Dus dat moet maar deaud (internettaal)
  In mei 1990 voltooide Tim Berners-Lee, werkzaam bij CERN in Genève, een voorstel voor een systeem om documenten uit te wisselen tussen computers. Dit hypertext transfer protocol (http), vormde 25 jaar geleden de start voor de ontwikkeling van het World Wide Web.
    Wat hebben die 25 jaar ons gebracht? ...
    Verkondigt een politicus een standpunt waar ik het niet mee eens ben? Ik scheld hem verrot.

Schande! Het verrot-schelden van een politicus waar je het niet mee eens bent, zeg Emile Roemer van de SP of Geert Wilders van de PVV, moet een voorrecht blijven van de reguliere politiek-correcte media. Anders worden Arnon Grunberg uitleg of detail , Sheila Sitalsing uitleg of detail , en Peter Middendorp uitleg of detail , die van schelden op Emile Roemer uitleg of detail en Geert Wilders uitleg of detail hun levenswerk hebben gemaakt, werkloos en depressief.
    En internetters zijn zo mogelijk nog fouter als Emile Roemer en Geert Wilders:
  Via phishing mensen geld afhandig maken, ook handig; hoef je niet te werken. Of goederen per internet bestellen of verkopen zonder te betalen c.q. te leveren. Eveneens een manier om gemakkelijk aan je geld of spullen te komen.
    Heeft u ook zo'n hekel aan deze homo internetticus? Aan zijn internetterreur? Aan zijn onbeschoft gedrag? Aan zijn triomfalisme?

Jaaaaaa!!!!, roepen ze bij de Volkskrant in koor, en plaatsen dit echte "Arnon Grunberg, Sheila Sitalsing, en Peter Middendorp"-stuk pront op hun "dode boom"-krantenpagina's.

Het derde voorbeeld en de aanleiding om deze verzameling te maken betreft het nieuwste hete hangijzer in de allochtonen-en integratiediscussie: de nieuwe immigratiegolf van met name "bootvluchtelingen". Bestaande voor een groot deel uit mensen uit Afrika, die economische migranten zijn als je overdadig beleefd blijft, maar parasieten als het er op aankom want als groep alles nemend en niets gevend uitleg of detail .
    Dat "alles nemend en niets gevend" en "uit gebieden waar ze elkaar naar de keel vliegen" en bijpassende terminologie in alle gradaties vindt je alleen op het internet. In de reguliere media zijn alle economische gelukszoekers "vluchtelingen" en zielig en "moeten meteen geholpen worden". Net als de "elkaar naar de keel vliegers".
    Dat op het internet jouw gekoesterde teddybeertjes belasterd worden, dus jouw idealen, dus jouw goedheid, is natuurlijk hoogst irritant, zeker nu het wat langer duurt en de weerstand onder de burgers toeneemt. Dus als er een aanleiding is, kan je plotseling in een uitbarsting schieten. Hier is die (Joop.nl, 07-08-2015. uitleg of detail ){
  'Opeens voelt elke racistische nobody zich geweldig'

ARD hoofdredactrice Anja Reschke haalt fel uit naar extreemrechtse haatzaaiers die oproepen om vluchtelingen aan te vallen


In Duitsland is commotie ontstaan na een nieuwsuitzending op tv-zender ARD. Tijdens het programma richtte hoofdredactrice Anja Reschke zich in een commentaarstuk rechtstreeks tot de kijker. Ze haalde uit naar haatzaaiers die met hun commentaren, volgens haar, mede verantwoordelijk zijn voor aanvallen op huizen van vluchtelingen ...

Dit werd vol trots gepubliceerd op Joop.nl, omdat het er natuurlijk hartelijk mee eens is. Wat opmerkelijk is, want in de discussie rond de moordaanslg op Charlie Hebdo was het standpunt van Joop.nl, samengevat en afgekort, dat het geweld weliswaar afkeurenswaardig was maar begrijpelijk gezien de provoctie - cartoons.
    En die mevrouw Reschke was evenzeer over haar toeren als de moslims over die cartoons:
  Na aanleiding van deze ontwikkelingen ... moest ze hier iets over zeggen in de bewuste uitzending.

En:
  "Ben je het er niet mee eens dat alle vluchtelingen klaplopers zijn die moeten worden opgejaagd, verbrand of vergast, laat dat dan weten. Ga daartegen in en open je mond."

En ze trok er een bijpassend "Ik ben diep-religieus en diep beledigd in mijn religie"-hoofd bij:

Waar ze werkelijkheid in aangetast is, is natuurlijk het gevoel voor eigenbelang van de met de elite heulende media-klasse. Een gevoel voor eigenbelang dat men vertaald heeft in "Ik ben GOED"-opvattingen, die het oorspronkelijke Duitsee woord van Gutmensch in het leven heeft geroepen. Een Gutmensch is iemand die mooie idealen aanroept terwijl daar in feite keihard eigen- en eigengroepsbelang achter zit.
    En dat is wat onthult wordt door het internet.
    En daarover zijn de Gutmenschen even ziedend als de moslims over islamkritiek.
    En ze zijn alletwee levensgevarlijk.
    Deze media hebben land, burger, democratie en beschaving verraden met hun steun aan de neoliberale barbaren en de inreizende cultuurbarbaren.
    De enige hoop is dat het internet genoeg invloed krijgt om deze trends te corrigeren.
    Lukt dat niet, wordt een Fortuyn-achtige opstand steeds waarschijnlijker, waarbij ook, net als toen, de journalisten als eerste door de straten gejaagd zullen worden.
    En terecht.
    P.S. Er was in het voorgaande sprake van een aanleiding voor deze uitbarsting van mevrouw Reschke van het ARD. Dat is vermoedelijk iets dat slechts een paar dagen eerder is gebeurd. Op het internet verschenen beelden. Deze beelden (via GeenStijl uitleg of detail ):
 
 

De tekst linksboven, niet goed leesbaar in de verkleining:
Ausschreitungen im Dresdner Asylanten Zeltlager 01-08-2015 Dresden

De tekst is tevens een hyperlink. dat wil zeggen: een verwijzing naar elders op het internet. Waar het hele filmpje staat van "het bewijs van de beschaving en de vredelievendheid van de teddybeertjes die o zo graag naar Europa willen reizen om daar bij te dragen aan welvaart en beschaving komende uit gebieden waar anderen hen naar het leven staan".
    En dat dit alemaal mogelijk is, het zo keihard onderuithalen van je idealen, is natuurlijk woestmakend voor mensen als mevrouw Reschke. Die dan ook een paar dagen later, voor het oog van de hele Duitse natie, lucht gaf aan die woede.

Ook een intense afkeer van "het internet" hebben sociologen. Sociologen zijn mensen die beweren iets met bestudring van de matschppij te doen, mr in feite niets anders zijn dan roiepotoiers van hun eigen ideologie, die van hun elitaire beroepsgroepje, en die van de graaiende kosmopolieten war ze voor werken.Levernde producten als onderzoeken dat de politie etnisch profileert doordat ze relatief meer van de inderdaad vijf keer zo criminele allochtonen aanhouden (serieus!), en dat de Turks-fascistische club genaamd Grijze Wolven goed is voor de integratie (serieus!). Er was ook nog iets met vlees en agressief gedrag maar dat ging niet over allochtonen dus dat kwam uit. En "het internet" maakt gehakt van al die andere "onderzoeken". Hier een voorbeeldje van wat het "onderzoek" vindt van "het internet" (GeenStijl.nl, 23-03-2015, door Klaps uitleg of detail ):
  'Wetenschapper' ontmaskert GeenStijl: kopschop filmpjes in scene gezet door Sales-afdeling

De schokkende filmpjes van mishandelingen waarbij krankzinnige pubers hun slachtoffers tegen het hoofd schoppen, zijn onderdeel van reclamecampagnes op GeenStijl. We geven het maar gewoon toe, nu dat sociaal psychologisch onderzoeker Hans van der Sande (103) van de Rijksuniversiteit Groningen ons vanochtend voor volk en vaderland heeft ontmaskerd. ...

Waarmee de start van het onderzoek valt te achterhalen. Ongeveer zo: "Het internet vind ik schandalig. Ik zoek dus naarstig naar iets om het internet zwart te maken zonder opzichtig partij te kiezen voor terroristen, haatimams, andere moslims, schietnegers, klaagnegers, EU-imperialisten, enzovoort, en hoooo, wat vind ik daar: kopschopfilmpjes. Dus ik ga het internet beschuldigen van het misbruik van kopschopfilmpjes".
    Oké, dat is de onderzoekspremisse. Die gaan we nu onderbouwen:
  ... professor doctor Hans ... concludeert hij na het zien van het meest recente incident tussen twee meiden in Rotterdam Hoogvliet. "Dat zogenaamde kopschoppen hè. Die filmpjes spelen zich af tussen twee advertenties. Boven staat een advertentie voor een extreem gewelddadig computerspel waarin talloze mensen uit elkaar vliegen omdat ze worden kapotgeschoten. Daaronder staat een advertentie voor gympen. Wat me opvalt is dat het kopschoppen altijd gebeurt met gympies. Van die schoenen die pubers tegenwoordig dragen. Die zijn niet zo hard. Het valt ook redelijk mee hoe hard de daders schoppen. Ik denk dat veel van die filmpjes een beetje zijn voorgekookt en dat ze die samen maken met heel veel gegil en lol als een soort van grap voor internet."

Kijk, echt sociologisch onderzoek dus: de professor denkt dit, en de professor denkt dat, en, "Eureka!": daar ligt het bewijs.
    Maar toch nog lastig, ook dit soort onderzoek (net als liegen, trouwens), want je moet het zo zorgvuldig doen. Voor je het weet verzin je (of lieg je) namelijk iets dat controleerbaar is. Hier de faux pas van professor doctor Hans:
  Hans vond de waarheid nadat hij 'alle achttien' (*) filmpjes op GeenStijl over kopschoppen bestudeerde, waarvan volgens hem acht 'incidenten' afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. Blijkbaar spreken ze daar ook Nederlands, aangezien GeenStijl zelden of nooit bewust publiceert over dergelijke geweldsincidenten in de States.

Tjeempie .... Even vergeten te luisteren naar die filmpjes. Maar, zal de slimmerik zeggen: die kunnen nagesynchroniseerd worden. Lastig, maar het kan. Maar ga dan nog eens kijken. Wie geen onderscheid weet te maken tussen Amerikaanse en Nederlandse kledingstijl ... Of: wie geen onderscheid weet te maken tussen Nederlandse en Amerikaanse gebouwenstijl, openbare ruimte-inrichtingsstijl, enzovoort ...
    Onzin, natuurlijk allemaal. De professor heeft, net zoals vermoedelijk (bijna) alle scoiologen en andere fopwetenschappers een ontzettende hekel aan het internet. Omdat op het internet hun voze theorietjes ontmaskeerd worden.

Nog meer islamitische afkeer (de Volkskrant, 09-09-2015, van verslggeefster Janny Groen):
  Zelfs in de jihad speelt humor een rol

Op de tweede dag van het jihadproces werd een getuige-deskundige gehoord. 'Opeens heb je het, je bent mujahid.'


Tussentitel: Die jongens zoeken de grens op van de wet en dan is humor een uitstekend middel - Martijn de Koning, antropoloog en getuige-deskundige

Brullen van de lach ... Moslims en gevoel voor humor uitleg of detail . Eens even testen: "Wat vinden jullie van de humor van GeenStijl?":
  Maandag had De Koning al gewezen op hun 'spektakelactivisme' ... Alles wordt uit de kast gehaald om aan te tonen dat moslims in Nederland niet meetellen, dat altijd met twee maten wordt gemeten.
    Gisteren werd dat er weer ingehamerd. GeenStijl wordt geen strobreed in de weg gelegd. ...

Nogmaals brullen van de lach.

Maar de afkeer van het internet komt ook in "de beste kringen" voor (de Volkskrant, 09-09-2015, column door Margriet Oostveen):
  Ontzamelaar

Toen Saskia Stuiveling deze zomer na zestien jaar als president vertrok bij de Rekenkamer, kreeg ze op eigen verzoek een papierversnipperaar cadeau. ...
    Een loods, een machtige vrouw en een papierversnipperaar. Er zijn thrillers met minder begonnen, maar Saskia Jenne Stuiveling (70) is ook nog de dochter van de bekende letterkundige Garmt Stuiveling en kleindochter van Gustaaf Willem Van Vierssen Trip, vice-president van de Rotterdamse rechtbank in de oorlog en daarna voorzitter van de Commissie voor de Perszuivering, die beoordeelde welke journalisten 'fout' waren. ...
    Ze is gevraagd voor een denktank over de digitale toekomst van het Nationaal Archief - morgen is er een belangrijke bijeenkomst. 'Iedereen denkt altijd dat je het bij digitaliseren over data moet hebben, maar het gaat om de software die iets met die data dóét.' Dat er geen versnipperaar bestaat op internet, zegt ze, dát is het echte probleem. 'Hoe gaan we daar straks nog tussen al die hele en halve waarheden uitleggen wat er precies is gebeurd?' ...

Ja, inderdaad ... Dat ging allemaal veel makkelijker in de tijd van de halve en hele leuegns van de politiek-correcte media.

Hoe groot is de afkeer bij de Volkskrant? Zo groot als twee pagina's in het zaterdag-katern Vonk.

Volkomen overbodig als meningsvormend. Kijk maar (de Volkskrant, Vonk, 03-10-2015, door Peter Wierenga):
  Discriminatie: de aanpak van nare uitingen op internet

Moeten we al die onlinemodder op social media blijven accepteren?

Joden zijn de ratten van deze wereld.' Zomaar een commentaar op Facebook. Nou ja, zomaar: een van de vele walgelijke, discriminerende opmerkingen op social media. Net als die stortvloed aan racistische commentaren op de selfie van Oranje-voetballer Leroy Fer en acht donkere ploeggenoten. Want hoe moet je 'FC Aap', 'Losgebroken van de ketenen en dan krijg je dit' en 'Allemaal zwarte pieten' anders noemen?

Tussentitel: Als je een filter zou maken voor ongewenste woorden, raak je al snel aan de vrijheid van meningsuiting - Bart Schermer, ict-jurist Universiteit Leiden

En met die laatste tussentitel is de zaak helemal afgedaan. In het artikel gaat het verder alleen maar over persoonlijke uitingen, en dan ook alleen nog maar die uit blanke hoek - het gescheld van allochtonen telt niet mee, natuurlijk. Wat allemaal laat zien dat het eigenlijk om iets dat ze niet durven noemen: de "rechtse" websites als GeenStijl die de politek-correcte censuur doorbreken.

Kijk er eens ... Een openlijke erkenning (de Volkskrant, 28-11-2015, rubriek De kwestie, door Peter de Waard):
  Kan de papieren krant herrijzen?

Journalistiek behelst niet alleen relevant nieuws en opinies in een krant te brengen. Het behelst vooral onzin uit de krant te houden.
    Het scheiden van zin en onzin wordt met de dag belangrijker. En dat biedt kansen voor de papieren krant. Als gevolg van de explosieve groei van digitale info wordt het nieuws oververwoekerd door verzinsels, spoof, amusement, provocaties, scheldpartijen of berichten die Geen Stijl 'ongefundeerd en nodeloos kwetsend' noemt. ...

Hier wordt GeenStijl gelijkgesteld aan het verspreiden van 'verzinsels, spoof ...  provocaties'. En rijtje dikke leugens.

En het leidt geen enkele twijfel wat de reden is van deze valse bschuldingnen. Deel één:


Uit: GeenStijl.nl, 25-11-2015, door Pritt Stift uitleg of detail
  2 x de Volkskrant - Zoek de verschillen



...Wij hebben 2 misdaadberichten uit de safe space van koewaliteitskoerant Volkskrant voor u geplukt, en u mag zeggen wat er scheelt & failed in de berichtgeving. Boven: de moord op blanke iemanden door zwarte iemanden met intitialen en vage tekeningen, onder: de moord op een zwart iemand door een blank iemand met foto, naam en toenaam. ...


Oftewel: de berichtgeving in de Volkskrant behandelt zwarten anders dan blanken. Beweert GeenStijl. Een uitvoerig bewijs hiervan in de zeer uitgebreide verzameling hier uitleg of detail .
    Reden nummer twee (GeenStijl.nl, 21-11-2015, door Johnny Quid uitleg of detail ):
  de @Volkskrant "rectificeert" MorelBrief, soort van



We zijn nog niet bekomen van Fatima Dakmar en de plagiaatstagiair, of de Volkskrant maakt het zichzelf alweer journalistiek onmogelijk nog langer serieus genomen te worden. Gisteren plaatste de hoaxbode een piepkleine 'aanvulling' of 'verbetering' als uitleg bij het tot stand komen van de brief van Sophie Morel in de krant van afgelopen dinsdag. Wat blijkt? Een Nederlands lid van de organisatie Women's International League for Peace and Freedom heeft een interne mail van Sophie Morel gecopy-paste en naar de Volkskrant opgestuurd, waaruit de dienstdoende brievenredacteur de inmiddels beruchte passage contextloos uit de mail ripte en als ingezonden opinie van Sophie Morel publiceerde. De brievenredacteur vond het blijkbaar zeer noodzakelijk dat Volkskrantlezers de verklaring 'IS wist dat eigenaar Bataclan de zoon van een wapenfabrikant is' kent (wat een soort van uitlokking van de aanslag lijkt te suggereren, maar ja, verdere context van de mail van Sophie Morel ontbreekt). Behalve de vreemde, suggestieve opinie in deze passage uit de interne mail van Morel gaat de Volkskrant hier dus driemaal de journalistieke boot in: (1) de reputatie van Sophie Morel werd ernstig beschadigd doordat een vertrouwelijke mail gepubliceerd werd, (2) de organisatie Women's International League for Peace and Freedom werd daarmee tevens door het slijk getrokken en (3) in deze 'aanvulling' of 'verbetering' kunnen we niet echt spreken dat er bronbescherming plaats vindt voor het Nederlandse lid van WILPF. We hebben een dagje gewacht, maar het merendeel haalt hier verder de schouders voor op. Fatima Dakmar, plagiaatstagiair, Sophie Morel, de martelhoax van Hoedeman, het Nyfer-schandaal en de Wildersbash-hoax, het is nogal wat voor een krant die pretendeert kwaliteitsjournalistiek te zijn. ...

Twee artikelen bij GeenStijl in de week voorafgaande aan de klacht over GeenStijl door de Volkskrant. Het kan toeval zijn dat dit artikl juist nu verscheen, maar dat is dan bijna nog vervelender voor de Volkskrant, aangezien het dan wel heel toevallig is dat er juist nu door GeenStijl problemen bij de Volkskrant aangekaard zijn. Wat inderdaad niet zo'n toeval is, want het gebeurt met enige regelmaat.Voldoende regelmaat om te verklaren waarom ze bij de Volkskrant en godsgloeiende pesthekel hebben aan GeenStijl.

Voor de volledigheid: het ligt natuurlijk niet aan het internet op zich. Staat er iets waar men het wel mee eens is ...:

Twee volle pagina's voor de website Bellingcat die dode Russische kosmonauten opspoort uitleg of detail op het internet. De riposte komt ook van het internet, in de vorm van het mugshot van de baas van Bellingcat:

Lachen, dat internet ...

Bij Joop.nl, op het internet, vindt je ook grote vrienden van het internet. Hier middels hun links-fascistische roodbruinhemdige kameraden die de straat afschuimen om tegenstanders aan te vallen of de Schilderwijk in brand te steken (Joop.nl, 07-03-2016, door Ewout van den Berg - coördinator Internationale Socialisten uitleg of detail ):
  Nee tegen nationalisme: boycot dit referendum

Begin april kunnen mensen in Nederland naar de stembus voor een referendum over het associatieakkoord tussen de EU en Oekraïne. ...
    ... Het referendum is het gevolg van een campagne van het mediabedrijf Geenstijl en zal haar giftige politiek verder normaliseren. ... Dit is waarom we op zes april beter thuis kunnen blijven.
    De eerste reden hiervoor is dat de drijvende kracht achter het referendum het nationalistisch rechtse weblog Geenstijl is. Doormiddel van het referendum probeert zij haar politiek van racisme, seksisme en het zaaien van haat gemeengoed te maken. Hoe hoger de opkomst in dit referendum over een akkoord dat door alle andere EU-lidstaten al geratificeerd is, hoe beter voor hen. Met de campagne rond het referendum zet het weblog dat onderdeel is van de Telegraaf Media Groep nieuwe en gevaarlijke stappen vooruit. ...
    Maar het rechtse nationalisme van GeenStijl ...

Morgen gaan ze weer inslaan op gewone Nederlanders die tegen meer moslimimmigranten zijn.

De volgende heeft zijn commentaar al ingebouwd (GeenStijl.nl, 16-03-2016, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  Francisco Joloshenko ontploft op NPO1 om GeenPeil




Heerlijk. Het gefrusteerde mislukte mediamannetje Francisco van Jole die nog nooit iets tot een goed einde heeft gebracht en wiens lijk door de VARA nog enigszins op de been wordt gehouden, mag op GrindpadFM zijn zegje doen over het schitterende democratische referendum dat GeenPeil en nog 472.849 Nederlanders voorelkaar boksten. Proef de haat. Proef de afgunst. Proef die ontluisterende exposé van de zelfontbrandende nietsnut Joloshenko.

Verder commentaar overbodig.

Sylvana Simons heeft als reactie op haar aansluiten bij de Turk-nazi's van DENK, daarmee een allochtoon Nederlandhaat-clubje vormend, haar passende vet gekregen middels een "Sylvana Simons Uitzwaaidag" op Facebook. Naast passend bij een haatzaaiactie ook nog eens grappig. De Volkskrant, expert in Nederlandhaat-zaaien op papier, spreekt er zijn afkeer van uit al in meerdere eerdere artikelen en in de ztraerdagkrant over twee volle pagina's (de Volkskrant, 28-05-2016, door  Lisa van der Velden, Charlotte Huisman):
  Facebookoorlog

De anatomie van digitale haatcampagnes

De aanval op presentatrice Sylvana Simons verloopt volgens hetzelfde patroon als eerdere haatcampagnes op sociale media. ...

Riposte: de haatcampagens tegen het internet verlopen volgens hetzelfde patroon als eerdere haatcampagnes in de gebruikte en electronische media: die tegen Hans Janmaat , Pim Fortuyn , Rita Verdonk , Geert Wilders , en alles wat naar Nederlandse cultuur zweemt in het algemeen uitleg of detail .
  Pagina's als Nederland mijn Vaderland zijn zo groot geworden - in goede weken ligt het bereik rond de drie miljoen bezoekers - dat de beheerders in shifts werken. Van Elst: 'Bij ons is elke dag iemand anders verantwoordelijk voor de programmering.' De nationalistische beheerders verdienen geen geld met het werk, maar goedlopende pagina's worden af en toe voor honderden euro's doorverkocht aan geïnteresseerden.
    Vergeleken met de grote nationalistische clubs oogt het links-antiracistische front kleiner en versplinterd. Er zijn de Facebookpagina's Persona non Tatta, Zwarte Piet is Racisme, PVV Weg Ermee en PVV Ontmaskerd, maar samen komen zij aan 44 duizend likes, amper 15 procent van de twee grootste rechtse Facebookgroepen.

Tja ... Dat hoeft ook niet. Al geconstateerd: het elite-haatzaaien beheerst de hele reguliere media. Kijk maar:
  Op de 'uitzwaaipagina' voor Sylvana Simons vliegen de scheldkanonnades tussen de nationalisten en de antiracisten over en weer ....
    Waar de pagina's van antiracisten onrecht in Nederland aan het licht willen brengen (sluimerend racisme, koloniaal denken, etnisch profileren) en personen willen activeren om daaraan iets te doen, draaien de pagina's van nationalisten vooral om hun liefde voor Nederland, Nederlanders en Nederlandse gebruiken. Alleen: de haat voor alles wat niet-Nederlands is, komt op deze pagina's ook behoorlijk vaak bovendrijven.

De links-fascisten heten "antiracisten" en "strijders tegen onrecht", en degenen die de Nederlandse cultuur willen behouden, zijn haters van alles dat niet-Nederlands is.
  Dat zijn pagina niet altijd een verbindende werking heeft, ziet Van Elst ook, maar volgens hem is Nederland mijn Vaderland simpelweg een belangrijke aanvulling op mainstream media, die nieuws vanuit een progressieve bril zouden brengen.

Wat dus volgens de Volkskrant niet zo is: 'zouden brengen'.

Wat moet je met zoveel elite-fascistische haatzaaierij? De waarheid, maar (GeenStijl.nl, 26-05-2010, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  Harde cijfers. NPO is een rabiaat PvdA-bolwerk

Opmerkelijk statistiekje. Tests bewijzen het. De Nederlandse Publieke Omroep is een rabiaat links PvdA-bolwerk. ... Sinds 18 februari 2010 zagen we negentig (90!) PvdA-politici bij 1VDWDDNWNOVAPWBHMROIO en KVDB. ...

Goed, dat dus bewezen (meer grafieken hier uitleg of detail ). Zoals ook de NL-Facebookers weten:
  'Er zijn tegenwoordig zo veel mensen met zo'n groot gevoel van onbehagen, maar zij zien hun standpunten nergens terug. Dus proberen wij dat gat te vullen.'

En daarom hebben de elite-fascisten van de reguliere media zo'n hekel aan het internet. En vanwege dit soort werkelijkheden die daar staan:
  Donny Bonsink kijkt er ook zo tegenaan. 'Ik heb deze pagina's opgericht omdat ik me zorgen maak om Nederland. Kijk naar de Schilderswijk, de Bijlmer en Kanaleneiland. Daar wonen bijna geen Nederlanders meer.'

Tja, dat willen ze in elite-fascistische kringen niet weten.     
  Alle uitingen op sociale media hebben ook impact op de samenleving. Steeds meer (jonge) personen halen hun informatie uit de sociale media. 'Waar feit en opinie gelijkgeschakeld zijn', zoals hoogleraar nieuwe media Jan van Dijk van de Universiteit Twente het formuleert. 'Het wordt een grote cocktail waarin niemand meer ziet waar de feiten ophouden en de meningen en speculaties beginnen.....'

Oftewel: het is daar dan precies hetzelfde als in de reguliere media. Hoewel; je weet eigenlijk wel: zodra vluchtelingen, vreemdelingen, moslims, Rusland, Europa, de economie, en dergelijke ter sprake komen zijn de feiten onmiddellijk vertrokken en vindt je allemaal meningen en leugens.
    En natuurlijk krijgen we ook dit:
  Aan de andere kant zijn sociale media ook gewoon een doorgeefluik: zij tonen tendensen in de samenleving die daarvoor minder zichtbaar waren. Hoogleraar Van Dijk: 'Het racisme in Nederland is lang verborgen geweest. Men zei: discrimineren doen we niet in Nederland. Nu komen, ook nu met bijvoorbeeld de reacties op Simons, die gevoelens overduidelijk naar boven.' Het maatschappelijke voordeel hiervan is, zegt hij, dat er een discussie over discriminatie op gang komt. 'Het taboe is eraf. We kunnen ons afvragen: hoe breed worden deze op de sociale media geuite sentimenten gedragen? Zit er wat diepers achter? Het breekt de discussie open.'

Brullen van de lach! Sylvana S. mag openlijk racistisch zijn, en degenen die daarop reageren niet.

Maar dat is is nog maar een deel van de eenzijdigheid. Hier is het andere deel, natuurlijk totaal onvindbaar in de reguliere media (GeenStijl.nl, 25-05-2016, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  Briefje aan @LodewijkA



Goeiesmorgens LodewijkA! Wat was uwe excellentie weer prominent in het Staatsjournaal gisteravond. Sjonge. Zes uur, Acht uur, Nieuwsuur, Late Journaal, Online. Schitterende een-tweetjes weer tussen PvdA & NOS. Kostelijk, dat gewapper met het al jaren sleetse racismekaartje. ...

Door GeenStijl gevist van het internet - zonder verder commentaar. Een enkel specimen van eindeloze stromen van dit soort materiaal. Van websites als maroc.nl, wijblijvenhier.nl, enzovoort, waar er maar twee soorten mensen zijn: de ware eigen mensen, en die "kankerklote kazen", meestal afgekort tot "kk kazen".
    Je zou die lui die het zo eenzijdig over het Nederlandse racisme hebben graag de kanker toewensen die dat Turkse en Marokkaanse gajes bij de honderden berichten per dag over ons Nederlanders uitgiet. En een paar pijnlijke trappen voor hun kloten als bonus.
    P.S. De negers bij Joop.nl zijn geen haar beter.
    Wat een gore hypocrisie is dit allemaal. Tot in de hoogste kringen - Asscher hebben al gehad en hier is die ander:
   Reactie Rutte

Premier Rutte heeft zich 'buitengewoon gestoord' aan de reacties die Sylvana Simons kreeg nadat ze zich vorige week had aangesloten bij de politieke beweging Denk. Hij noemde vrijdag bij zijn wekelijkse persconferentie de opmerkingen op sociale media 'ronduit walgelijk'.

Rot op Rutte! Ga die gore Turkse en Marokkaanse racisten opsporen die achter de stroom van dit soort berichten zitten. Daar zijn er op zijn minst tienduizenden van. En gooi ze het land uit. Minder, minder, minder racistische en Nederlandhatende Turken en Marokkanen.

Voormalig Volkskrant tv-recensent Jean-Pierre Geelen heeft een eigen rubriekje gekregen. Dat hij vult met de bekende PC-stront. Met ook deze heerlijke uitbarsting, vermoedelijk naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant waarin een paar sneue D66-dames de alarmklok luiden over het feit dat onder druk van het islamitische geweld op straat steeds meer homo's op de PVV gaan stemmen uitleg of detail . Maar dat toegeven staat natuurlijk niet goed dus begint J-P, zelf homo, over andere de partij (de Volkskrant, 05-08-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen):
  Schreeuw

Nu viel het niet meer te negeren, schreef de Vlaamse krant De Morgen woensdag bij een inktzwarte voorpagina. 'Racisme zonder schaamte', luidde de paginabrede kop. Het dodelijke ongeluk van de 15-jarige Vlaming Ramzi Kaddouri tijdens zijn vakantie in Marokko had op de Facebookpagina van de extreem-rechtse Vlaamse Verdedigings Liga tot tientallen racistische reacties geleid.    ...

Tja ... Al die Vlamingen hadden nog niet de gelegenheid gekregen van de media om hun hart te luchten over al die aanslagen van de laatste weken door voornamelijk Noord-Afrikaanse moslims, dus deden ze het maar zo.
  Hoe ziek sommige reacties (die ik niet zal herhalen) ook

Ja ja, die moslimaanslagen moet je gelaten over je heen laten komen, vindt ook J-P, maar daar boos op reageren ... Nou, dat is echt ziek! Hoe ziek? Zo ziek:
  Sociale media zijn nu eenmaal rechts. ... een twaalfvingerig afvoerkanaal voor de onderbuik. Uit de dunne darm ontsnappen onwelriekende geuren, het baggert soms van de drek.
    ... 'sociale media' een gezicht geven aan de voorheen verborgen boze, bange, blanke burger op de rechterzijde van de tweezitsbank.
    Rechts rukt op. Augustus 2014: 'Rechts-extremisten steeds actiever op social media'. ...
    Vorige maand: 'Facebook sluit rechts-nationalistische Facebookpagina Nederland mijn vaderland', net als drie andere rechts-extreme pagina's die samen goed waren voor 200 duizend likes.
    Links trekt zich terug. Vorig jaar Diederik Samsom, onlangs Femke Halsema, die op ietwat theatrale wijze Twitter verliet. Klaar met alle '(anonieme) schreeuwers, bullies en andere griezels'.
    Het is de rechtse kerk waar hogepriesters verdronken vluchtelingen omdopen tot 'dobbernegers'.
    Wie op sociale media het hardste brult, wordt het snelst gezien, geretweet en geliked. ...

Over onderbuik laten leeglopen gesproken ... Wat een stank ...
    Met deze goeie grap er tussendoor:
  Nooit lees je dat een links-extremistische pagina is gesloten - bestaan ze eigenlijk wel?

Brullen van de lach!!! Of op zijn internets: ROFLOL!!! (zoek maar op). Die links-extremistische pagina die nog nooit gesloten is, wordt per dag in honderd- en meer-voud uitgegeven en noemt zichzelf het "fatsoen", komende in de vorm van de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw, NOS Journaal, Nieuwsuur, Pauw, DWDD, enzovoort. En niet te vergeten: Joop.nl. Met "links" hierbij alles dat met zijn neus tot aan de wangen in de kont van islam, de negers, EU, oligarchie enzovoort heeft steken. En nog erger in de "wittenhaat".
    Dit is "Biddend dobberjournalisme".

Het is nu officieel: het internet is FOUT!!! Want de NOS/NPO zegt het en iedereen weet "De NOS/NPO is GOED!!!" Want steun en toeverlaat van vluchtelingen, asielzoekers, economische migranten, negers, moslim, alle gekleurde medemensen, Turken, Marokkanen, Surinamers, Antillianen, Afrikanen, enzvoort, enzovoort , enzovoort. En het internet zegt wel eens slechte dingen over negers, moslims .... enzovoort. En dat kan niet, want negers, moslims, ... enzovoort zijn per definitie GOED!!!. Dus (nos.nl, 18-09-2016, door Christel Voorn uitleg of detail ):
  'Ik volg via sociale media nieuws dat ik vertrouw'

Het aantal mensen dat dagelijks een krant openslaat daalt, maar de nieuwsconsumptie via sociale media blijft stijgen. Meer dan de helft van de mensen onder de 35 gebruikt wekelijks Facebook voor nieuws. Via sociale media is iedereen in staat zijn eigen nieuwsaanbod samen te stellen.
    Maar dat heeft ook een keerzijde, zo blijkt uit onderzoek. Door vooral nieuws te lezen dat past bij je eigen wereldbeeld, kun je terechtkomen in een wereld van je eigen gelijk. En als iedereen dat doet, ligt polarisatie op de loer.

Tja... In een wereld waarin er alleen de gecontroleerde en gecensureerde poltitiek-correcte media zijn, krijgt iedereen alleen het verhaal te horen dat vluchtelingen allemaal apothekers uit Aleppo zijn, en negers en moslims onze maatschappij naar een nog hogere niveau zullen tillen.
    Dat is samenbinderd.
    En in een wereld met internet, lezen mensen dat er maar een paar apothekers uit Aleppo komen en de rest onopgeleide haatbaarden zijn, en dat negers en moslims onze maatschappij verelenden naar het niveau van hun eigen achtergebleven thuisculturen. En Kerstmis, Pasen en Zwarte Piet willen afschaffen en ons racisten noemen.
    En dat is polariserend.
    Maar omdat inmiddels bijna iedereen heeft ingezien dat het tweede meer waar is dan het eerste:
  De toename van nieuwsconsumptie via sociale media gaat samen met een laag vertrouwen in de 'traditionele' media. Tweederde van de Nederlandse bevolking heeft weinig of geen vertrouwen in de pers, blijkt uit recente cijfers van het CBS.

En terecht. Maar daar is de politiek-correctheid het natuurlijk helemaal niet mee eens:
  Hoogleraar communicatiewetenschap Claes de Vreese  ...
    Volgens De Vreese is een van de risico's dat mensen met uiteenlopende wereldbeelden op sociale netwerken vooral bevestigd worden in hun standpunten en dat hun mening daardoor versterkt.

Nee, De Vreese heeft veel liever dat iedereen gehersenspoeld wordt met de gelijkgeschakelde en gecensureerde politiek-correcte berichten die passen bij zijn eigen elitaire politiek-correctheid.
    Wat een walgelijke pedante kwasten, allemaal.
    Wij willen u het commentaar van "het internet" niet onthouden (GeenStijl.nl, 19-09-2016, door Zentgraaff uitleg of detail ):
  NPO: 'Polarisatie is schuld van het internet'



Lieve help, de NPO heeft heet weer een nieuwe bugbear ontdekt. In navolging van wat hippe Angelsaksische artikelen weten ze het zeker: door social media krijgen mensen alleen nog maar te lezen wat ze willen lezen. De grote boze algoritmes zorgen ervoor dat PVV-tuigh alleen maar "alle moslims moeten deaud"-links krijgen en het bakfietsvolk krijgt alleen maar foto's van Justin Trudeau met een panda in kopvod. Dat is Heel Erg, want dat betekent dat er polarisering ontstaat en polariseren is het tegenovergestelde van verbinding en dat is heel erg Haram in Hilversum. Met deze stelling is zoveel mis dat we maar even een zendmast boompje hebben opgezet over zoveel oudmediale domheid.
    Zo is het wel weer erg grappig dat het gesubsidieerde schorriemorrie in Hilversum denkt dat de burgers hun informatie alleen krijgen toegezonden door de media, in plaats van dat ze het zich kunnen inbeelden dat mensen zomaar vanuit hun eigen nieuwsgierigheid op zoek gaan naar informatie. Etatistisch, arrogant propagandadenken en de burger zien als een schaapje dat je maar de juiste waarheid moet voeren, want o wee als de gewone man bepaalde beelden ziet: voor je het weet radicaliseren ze naar "bezorgde burgers" en stemmen ze op de verkeerde partij.    ...

Enzovoort, maar dit vond deze redactie wel het leukste deel. De laatste twee links zijn naar het uiterst politieke-correcte (Engelse) The Guardian, een soort Volkskrant, en Salon, en dat is een uiterst politiek-correcte (Amerikaanse) webpublicatie, een soort De Correspondent, waarbij het feit dat dat laatste een webpublicatie is dus "het internet", vermoedelijk een van de vele verborgen grappen van GeenStijl is.
    Oh, en voor de jongere lezers: die krantenkop is die van de Pravda ("Waarheid"),  "Orgaan van het Centrale Kommitee van de KPSS", dat laatste zijnde de communistische partij van de aloude Sowjet-Unie.
    Grijns!

Dode-bomen-trol Bert Wagendorp uitleg of detail heeft het al weer een paar weken moeilijk met zijn medicatie. Eén vanb de symptomen: schelden op et internet (de Volkskrant, 18-10-2016, column door Bert Wagendorp):
  Lijsttrekker

Lodewijk Asscher gaat ook meedoen in de race om het lijsttrekkerschap van de PvdA. ...
    Voorzitter Hans Spekman denkt dat de verkiezingsstrijd zijn partij weer omhoog zal stuwen in de kiezersgunst. ...
    Voor twee euro kan elke Nederlander flitslid worden van de PvdA en meestemmen. Partijdemocratie was nog nooit zo goedkoop. Volgens de Volkskrant overweegt het weblog GeenStijl zich ermee te gaan bemoeien, om zodoende Monasch op het schild te hijsen ...

Geinig, dat 'volgens de Volkskrant'. Stijl: "Goebbels: Hitler zei het zelf"...
    Maar het begrip "internet" is gevallen, en hier is het gal:
  GS-redacteur Bart Nijman, beter bekend als 'Van Rossem', had er wel zin in, maar moet eerst nog even de reglementen bestuderen. GeenStijl mobiliseerde de vaste lezers eerder om een volstrekt overbodig gebleken omroep het bestel binnen te loodsen - wat dankzij Ronald 'ome Roon' Plasterk ook lukte. Daarna slaagde het blog er via het filiaal GeenPeil dus in om de minister van Binnenlandse Zaken (R. Plasterk) te dwingen een krankjorem referendum uit te schrijven, een initiatief dat eveneens met succes werd afgesloten, zij het dat in Brussel niemand de uitslag serieus wenst te nemen.

Maar de mooiste is tevens de kop van de webversie:
   Volksmenners kunnen PvdA naar de ratsmodee helpen.

Een nieuwe overtreffende trap van "Pot verwijt ketel ...": "Volkskrant verwijt GeenStijl volksmennerij"...

Ook heel grappig zijn die mensen op het internet die een hekel hebben aan het internet. Met bovenaan dus de VARA-haatzaai-website Joop.nl uitleg of detail , opgericht ter bestrijding van het internet. Haar meest productieve artikeletjesbron heeft er weer eens eentje voor over (Joop.nl, 22-10-2016, door Han van der Horst - Historicus uitleg of detail ):
  Het Oekraïne-referendum, of hoe het noodlot ons in de greep krijgt

Soms zie je hoe een keten van elkaar opvolgende gebeurtenissen tot een ongeluk leidt dat niemand weet te stoppen ...

Jammer voor hem dat hij weer meteen zijn ideologische kaarten op tafel legt: Oekraïne (fascistisch en neo-nazi oligarchenstaatje) deugt. Want het wegstemmen van de aansluiting bij de EU vindt hij een "noodlot".
  Wat er nu gebeurt, rond het Oekraïne-referendum, is daar een goed voorbeeld van. Eerst laat een kleine zeventig procent van de kiezers zich niet verleiden om naar de stembus te komen.

Hij telt degenen die niet getemd hebben mee als voorstander.
  Zij doen niet mee aan een spelletje van een stel nationalistische agitatoren om een punt te maken tegen de Europese Unie.

Hij beschrijft de tegenstanders met behulp van zijn eigen visitiekaartje Han van der Horst is een agitattor van het zuiverste water - zo'n beetje iedere dag een rabiaat politiek-correct haatstuk. En meestal niet eens een "stukje".
  Het is een raadgevend referendum dat de politiek zonder meer naast zich neer kan leggen.

En hij betoont zich een harsttochtelijk elitarist. Een harstochtelijk anti-democraat. En ...:
  Eerlijke politici, mannen en vrouwen die zeg maar uit Churchilliaanse hout gesneden zijn, die doen dat. Die zeggen: “Dank u wel voor het advies. Het was een dom advies. Dit zijn de redenen waarom. Wij maken er geen gebruik van. Als het u niet bevalt, stemt u de volgende keer op een ander.”

... hij is er nog trots op ook.
    En wie is de hoofdschuldige:
  Propaganda van GeenPeil
Maar er zijn over zes maanden al verkiezingen. De leiders van de oppositiepartijen spelen dat spel niet meer mee. Ze kijken wel uit. Weliswaar is het electoraat kort van memorie, maar zo kort niet. Ook zijn ze voor een belangrijk gedeelte geïntimideerd door de niet aflatende propaganda van GeenPeil, als zou een referendum waar 32 procent van de kiezers aan meedeed, de volkswil belichamen.

Ook deze kerel zal vermoedelijk het grote zuiveringsproces niet halen. Na de revolutie.
    Je zou bijna zeggen: geen slechter mens dan een internethater ... Ook al zitten ze op het internet ...

In Amerika gingen de presidentsverkiezingen tussen een combine van Joden (Wall Street en The Jew York Times), de rest van de media en elite, zwarten en latino's, tegen de gewone burgers. De gewone burgers wonnen. De haat spoot alle kanten op, en natuurlijk ook richting "het internet", dat de politiek-correctheid en de censuur van The Jew York Times cum juifis had doorbroken. Hier de portie vanuit zwart Nederland (de Volkskrant, 17-11-2016, column door Stephan Sanders):
  Nee, het valt niet mee

De naam van de auteur klinkt Nederlands, maar het is een volbloed neger geadopteerd uit Afrika door Nederlandse ouders. Die op volle kracht tekeer gaat tegen Trump. Met dit thema:
  Tussentitel: Met Trump is de 'ras-bewuste' politiek doorgedrongen tot de politieke arena

Op meerdere manieren een rabiate leugen. Het waren de Joden en negers die daar mee begonnen. Maar daar gaat het hier niet om. Maar om dit:
  Een van de eerste daden van de president-elect was het benoemen van een van zijn belangrijkste strategisch adviseurs: Steve Bannon, de man die in augustus al de campagneleider van Trump was geworden. Daarvoor was hij CEO van de Breitbart Mediagroep, waaronder ook de populaire, gelijknamige website valt.
    Denk aan GeenStijl, met eenzelfde, onnavolgbare mix van ironie, rechtse en racistische gein, waarbij het zaaien van verwarring het hoogste doel lijkt.

De ironie van GeenStijl is alleen mogelijk door de gore manipulaties van de elite, en met name de media. GeenStijl is alleen 'rechts' in de zin dat ze ook alle zich "links" noemende maar in feite "arrogante elite" weerzinwekkendheden aan de kaak stellen. En GeenStijl is daarin glashelder en schept geen enkele verwarring.
   En ten laatste: GeenStijl doet dit volkomen zonder aanziens des persoons, en dat zonder aanziens des huidskleur des persoons. En daarin doorbreekt ze het racisme van elite en media, die wel op de huidskleur letten en weerzinwekkendheden van gekleurden censureren.
   En voeg daar aan toe:
  Denk aan GeenStijl, maar verdubbel de kwaadaardigheid, en vergeet de zelfironie. Eigen wit volk eerst. ...

Dan weet je: die Stephan Sanders is een vuile, gore, kwaadaarige, Ku Kux Klan tyfus-racist.
    Die het internet haat omdat daar de weerzinwekkend eiegschappen van zijn volkje wel aan de zuurstof der openbaarheid worden blootgesteld. Waar is je vader, Stephan? Oh ja: Stephan was geadopteerd. Die heeft in ieder geval dat excuus dus ook niet.

Ook echt een bloedhekel aan het internet hebben gestoorde links-fascisten als deze (de Volkskrant, 04-11-2016, column door Asha ten Broeke, wetenschapsjournalist):
  Jacques Monasch is de weg kwijt

Wie mij kent, weet dat ik geen liefde heb voor de Partij van de Arbeid. Om eerlijk te zijn, vind ik het een huichelachtige bende.    ...
    Als reactie op dat plan schreef de zeer rechtse haatwebsite GeenStijl ...

Brullen van de lach!!!

Stel dat je je blik op de wereld krijgt van de Volkskrant ... Dan krijg je dit (de Volkskrant, 31-12-2016, ingezonden brief van P. Visser, Uffelte):
  Mijn nieuwjaarswens

Voor het nieuwe jaar heb ik één grote wens. Ik ben zeer bewust nooit aan Twitter begonnen omdat ik geen behoefte heb aan een open riool van haat, nijd en nepnieuws.
    Maar elke keer als ik de Volkskrant opensla wordt ik geconfronteerd met de onwelriekende tweets van Wilders c.s.
    Ik pleit er niet voor dat Wilders wordt doodgezwegen, maar het zou de redactie sieren als ze die stinkende uitlatingen op enige relevantie en waarheid zou beoordelen alvorens ze te publiceren.

Een afschuwelijke hekel aan het internet.
    En aan Geert Wilders want die maakt gebruik van het internet. Overigens: op de website van de Volkskrant hebben het hele jaar misschien drie of vier tweets gestaan van Wilders. Om ze te verketteren ...

Volkskrant economie-journalist Peter de Waard ziet vermoedelijk op één of andere mnaier zijn baantje in gevaar komen, want hier gaat hij alweer tekeer tegen GeenStijl (de Volkskrant, 25-01-2017, rubriek De kwestie, door Peter de Waard):
  Moet iedereen verplicht bullshit van feiten leren scheiden?

Het kost oneindig meer energie om onzin te weerleggen dan te produceren. ...

Klopt. Daarom heeft de elite het ook al zo lang volgehouden sinds ze de rest van de bevolking is gaan beplunderen en verraden vanaf de jaren 1980. Met bullshit over multiculturele verrijking afkomstig uit het de rleigieuze barbarij van het Midden-Oosten en tovenaars-barbarij van Afrika.
    Maar natuurlijk doen alleen anderen het. Belangrijk voorbeeld:
  Nu dreigen veel kranten het loodje te leggen. Provocatieve websites als GeenStijl hebben in hun jacht op zoveel mogelijk clicks geen boodschap meer aan het scheiden van zin en onzin. Onzin trekt meer bezoekers, hetgeen wordt bewezen door het feit dat schandaalbladen met onzinverhalen als 'seksdwerg Louis van Gaal neukte met mijn vrouw' (meteen ook overgenomen door GeenStijl) ....

Laten we dat even factchecken. Hier is het verhaal van GeenStijl (GeenStijl.nl, 31-01-2016, door Mutsaerts uitleg of detail ):
  Deze Louis van Gaal SEX DWARF sloopt huwelijken!



Jeetje. Dit gun je niemand. Dat je als willekeurige Britse zakenman een goede doelen-event organiseert en er halverwege de avond achterkomt dat die oh zo lollige Louis van Gaal-imitator / dwerg je vrouw staat aan te duwen in het gehandicapten toilet! Ja wat? (...) Gewoon, zoals het er staat! ...

Goed, dan de vraag wat bedoeld wordt met "onzin" in "onzinverhaal". Er zijn twee hoofdversies: "onzin" is als in "het heeft niet veel om het lijf". Daarvoor zijn wel arguementen. Maar als je die argumenten geldigheid geeft, moet de Volkskrant, bijvoorbeeld, onmiddellijk zijn zaterdagse Magazine opheffen want dat staat boordevol dit soort "heeft niet veel om het lijf"-onzinverhalen - die op typisch elitaire wijze verhuld wordt als "life style"-verhalen. Nou, dat is het verhaal over de Louis van Gaal-imitator ook.
    De tweede uitleg van "onzin" is die van "feitelijk onjuist". Er is geen enkele reden om aan de weergegeven feitelijkheden te twijfelen. En waar De Waard door zijn weergave de suggestie openlaat dat het over de echte Louis van Gaal zou gaan, is zowel in het origineel als de weergave van GeenStijl vanaf de eerste seconde glashelder dat het gaat om een Louis van Gaal-imitator. Dus in deze uitleg van "onzin" slaat De Waard volkomen de plank mis.
    Ter vergelijking: hier is een "grote ophef"-voorpagina van een bekende kwaliteitskrant:

De aanleiding: een "groot" verhaal gebracht door CNN dat aanstaand president Donald Trump door de Russen gechanteerd zou worden met een sekstape, en dat er meerdere contacten waren tussen Trump-vetrouwelingen met de Russen, waaronder met zijn advocaat in Praag. Hier hoe de Volkskrant het bracht:
 

Op de tweede pagina wordt het verhaal van CNN niet ontkent terwijl iedereen met gezond verstand toen al wist dat het pure onzin was (er was maar één bron: een Britse spion). En op de derde pagina botweg ondersteunt: Nederland deed ook mee bij het hacken en de chantage.
    Een dag later bleek het verhaal ook bewijsbaar volstrekte onzin: Trump's advocaat was ten tijde van zijn zogenaamde ontmoeting in Praag doorgewoon op vakantie in Californië.
    Het is niet GeenStijl, maar de Volkskrant die qua feiten onzinverhalen publiceert. Zoals bijvoobeeld alles over de voordelen van de EU, de voordelen van gekleurde immigratie, de voordelen van globalisering, en de botte leugens in het kader van de Koude Oorlog.
    En daarom heeft alles dat te maken heeft met de Volkskrant een godsgloeiende pesthekel aan het internet. En met name GeenStijl. Want die zetten ze er ook nog eens bij voor gek.

En hoe erg, blijkt hier (Volkskrant.nl, 02-03-2017, door Kustaw Bessems, chef digitaal De Volkskrant uitleg of detail ):
  Waarom u (even) niet meer kunt reageren

Beste lezer,

De komende tijd zal reageren op de site een poos niet meer mogelijk zijn. Nu was de mogelijkheid om reacties te plaatsen onder stukken op volkskrant.nl al gering. Het kon alleen onder opiniestukken. ...

Klopt. En onder die opiniestukken kon je alleen een inhoudelijke weerlegging kwijt, als de moderatiefirma aan het lunchen was. De rest van de tijd kwamen alleen de politiek-correcte trollen erdoor. Het idee om de inhoud van de krant uit te besteden is natuurlijk eigenlijk al te absurd voor woorden. Als je het zelf niet kan, kan een buitenstaander het in ieder geval nog veel minder.
  De plaatsing was te lukraak, inhoudelijke hiërarchie en interactie met auteurs en redactie ontbraken.

Wat met het eerste bedoeld wordt, is volstrekt onduidelijk tenzij Bessems bedoelt dat je bij het meeste helemaal niet kon reageren en dat 'inhoudelijke hiërarchie' is nog duisterder.
    Wel helder is dat 'interactie met auteurs en redactie'. Auteurs van artikelen waarvan door reageerders bewezen werd dat het inhoudelijk onzin is, zoals de eindeloze heoveelheid beweringen dat de Russen oprukken terwijl door reageerders aangetoond werd dat dat het westen was (van Onder Neisse naar Dnjepr), schreven de volgende weer doodgemoedereerd precies dezelfde rotzooi (leuegens) op. Mensen als Bert Lanting, Arnout Brouwers, enzovoort.
    Dat  'interactie met auteurs en redactie' is eerder greprobeerd ten tijde van het Volkskrant-weblog. het resulataat was voorspeelbaar: de 'auteurs en redactie' werden inhoduelijk gerereld in de pan gehakt. Bert Wagedorp hield het er twee artiklene vol. Zijn stijl werd zo treffend gepersifleerd, dat hij schielijk vertrok en zijn beklag deed bij de Ombudsman die schande sprak van zoveel 'interactie'. Er zijn weinig groepen minder bereid tot 'inhoudelijke interactie' als journalisten, blijkt keer op keer. Het feit dat er op het Volkskrant-weblog niet gemodereerd kon worden en er daardoor ook politiek-incorrect inhoud verscheen, leidde tot het opheffen ervan.
    En dat blijkt ook hier. Want als je een plan hebt tot verbetering, zoals Bessems schrijft, is er geen enkele reden om het huidige systeem niet voorlopig in de lucht te houden.
    Maar ja, het is 2 maart 2017 en 15 maart 2017 zijn er verkiezingen ...
    Reageren ... Dat is hetzelfde als "het internet" ... De Stem des Volks. En daar wil de elite niet aan.

En twee dagen later wordt dit allemaal nog eens toegelicht. Onbedoeld natuurlijk, en met enige vertaling vereist. Maar verder is het glashelder (de Volkskrant, 04-03-2017, door Esma Linnemann en Mensje Melchior):
  * DOM.LELIJK.ZIELIG.WIJF.

Kunnen vrouwelijke opiniemakers hun ongezouten mening geven? ...

Dom, dom, dom, dom, dom ... Want hiermee verraden ze (onbedoeld) natuurlijk alles al. Dit is een toepassing van het onregelmatige werkwoord van Bertrand Russell uitleg of detail : "Ik geef ongezouten mijn mening - jij bent een ordinaire schelder - hij is een kwaadaardige internettrol". Met in de inhoud een puik voorbeeld - in de inleidende paragrafen:
   Het AD draaide onlangs de reactiemogelijkheid op zijn site uit ...
    Nynke de Jong, columnist bij het AD, is er niet rouwig om: 'Het gaat er zo ongefundeerd aan toe. Mensen - meestal mannen - noemen me regelmatig dom als ze het niet met mij eens zijn.

Nynke de Jong is regelmatig te zien in De Wereld Draait Door - één van de tempels van de politiek-correcte en in dit geval ook "linksige" kerk. Alleen Hoogmissen, daar.
    En dat dit ook slaat op het AD-geval staat bijna aan het einde van het artikel:
   AD-columnist Nynke de Jong: 'Ik schreef over De Telegraaf die de term 'vluchtelingenplaag' gebruikt, iets waar ik me boos over maakte. Toen kreeg ik weer zo'n bak ellende over me heen,

Oftewel: "Ik schreef een bak ellende, en kreeg een bak ellende terug. En dat mag niet hoor ... ". Oh ja: die bak ellende van de politieke-correctheid is "een ongezouten mening" ... Zie ook wat andere genoemde namen: Sarah Sluimer uitleg of detail , Asha ten Broeke uitleg of detail , Bert Wagendorp uitleg of detail  ... Van het zout van die ongezouten meningen kun je een hele ongezouten oceaan bezouten ... Allemaal niveau "Wilders is Hitler" en "PVV'ers zijn fascisten" (Reactie: "Is dat dan niet zo ...") ...
    En dat gaat het hele artikel erover dat vrouwelijke columnisten er zo vaak van worden beticht om "dom" te zijn ... De enig passende reactie - volgens "het internet":

Maar het mooiste voorbeeld daarvan stond in een tussenstuk waarin de diverse vormen van "ongezouten-meningsverspreiding" nog even naast elkaar werden gezet:
  Tussenstukken:
Drie archetypes: wie zijn de haters?

De rechtse vrouwenhater

...
De vileine vrouw
...
De social justice warrior
...

Dat 'social jusitce warrior' is een internet-term voor de trollen die je met overvloed in de maatschappij vindt bij lieden uit linkse, Joodse en anderszins gekleurde hoek die weten wat "Rechtvaardigheid", "Fatsoen" enzovoort is en dat is in ieder geval niet blank. Allemaal racisten en andere kolonialen en slavenhouders, die blanken. Zie bijvoorbeeld "Black-Lives-Matter" en "Zwarte Piet is Racisme".
     En u wilt niet geloven wat er onder dat 'social justice warrior' stond:
  Deze twitteraar is zelden anoniem, en voelt zich gelegitimeerd om tegenstanders genadeloos aan de schandpaal te nagelen: hij of zij vecht immers tegen racisme en seksisme, en in die strijd is alles geoorloofd, zelfs intimidatie.

Een nauwelijks te overtreffen karakterisering van het verzamelde columnisme in de reguliere media (een doodenkele uitzondering daargelaten).
    Tjonge ...
    Oh ja, nog even waar het hier eigenlijk om gaat:
  De geïnterviewde columnisten ... zeggen wel last te hebben van websites als GeenStijl.nl en Dumpert.nl,

Dat zal je de donder halen, luidt de oerhollandse uitdrukking ... Wie zo agressief én zo dom is ...
    Wat is dat internet toch en groot en total onbetaalbaar goed ...
     En waar hebben leugenaars uitleg of detail het meest een hekel aan:

Antwoord: de waarheid. Natuurlijk.

Een Joodse genaamd Rosanne Hertzberger uitleg of detail (maakt er zlef een punt van) die schrijft in het NRC is een actie begonnen tegen GeenStijl gespeeld over de band van "vrouwenonderdrukking". GeenStijl is één van de belangstijkste bronnen van materiaal dat het Joodse ideaal uitleg of detail uitleg of detail (bijvoorbeeld dat van vrije immigratie) bestrijdt - vandaar. De Volkskrant reikt de helpende hand (de Volkskrant, 29-04-2017, rubriek Nieuw venster, door Loes Reijmer ):
  Schaamroze universum

... na een middag kijken naar het online poep-pies-bam-boem-poes-pik-kont-tet-tiet-lach-of-ik-schiet-programma Dumpertreeten ...
    Onlangs verscheen de honderdste aflevering van Dumpertreeten online. Het programma, waarin de beste internetfilmpjes van GeenStijls videosite Dumpert worden besproken en beoordeeld, is een succes: gemiddeld worden de afleveringen 500 duizend keer bekeken.
    Deze week vergaarde Dumpertreeten ook bekendheid buiten reaguurdersland door een column van Rosanne Hertzberger in NRC. Zij had de honderdste aflevering bekeken en concludeerde: 'Het kan zo in de tekstboeken over hoe vrouwen te objectiveren.' ... Hertzberger riep op om bedrijven die adverteren op Dumpert aan te pakken onder de hashtag #wiebetaaltdumpertreeten, want 'vrouwen vernederen is big business voor GeenStijl'.    ...

Een Joodse poging dus om de oppositie de mond te snoeren.
  De site, toch al niet de fijnzinnigste, pakt vrouwen altijd net wat harder aan ...

Een leugen: GeenStijl pakt zaken naar hun merites aan. Het is wel zo dat op de terreinen waarop GeenStijl actief is, politiek-correcte vrouwen gemiddeld duidelijk nog dommere dingen zeggen dan de politiek-correcte mannen.
  Een gemiddeld dagje GeenStijl zou adverteerders al het schaamroze op de kaken moeten bezorgen. En daarom is het wel een beetje gek dat de ophef zich nu vooral richt op die blote billen.

Oftwel: de Volkskrant vindt ook dat GeenStijl het zwijgen moet worden opgelegd.
  De presentatoren van Dumpertreeten lijken ook nog eens te beschikken over zelfspot, iets wat hun boosaardige broers op de roze moedersite ontberen.

Omdat GeenStijl zich op zeer boosaardige wijze keert tegen vrije immigratie, een Europees Imperium, een oorlog tegen Rusland en al dat andere dat zo keihard gepropageerd wordt door de Joden  uitleg of detail uitleg of detail en hun medestanders in media en elite.
    "Alles" over deze zich als als een intkvlek verspreidende hetze hier uitleg of detail .

Bertje Wagendorp heeft er ook een mening over, en laat zien wat er achter de "nette woorden" in de Joodse onderbuik zit (de Volkskrant, 06-05-2017, column door Bert Wagendorp):
  Laptoprukkertjes

Tussentitel: De zelfbenoemde ridders van het vrije woord

Vandaag publiceren de Volkskrant en NRC Handelsblad een door honderddertig vrouwen ondertekend opiniestuk, waarin adverteerders worden opgeroepen niet meer te adverteren op GeenStijl. ...
    Het blog onder leiding van de zich 'Pritt' noemende hoofdredacteur Marck Burema - voormalige puzzelmedewerker van Volkskrant Magazine - is gespecialiseerd in seksisme, racisme, haatzaaien, leugens en gore intimidatie. Wie kritiek uit op het blog kan rekenen op persoonlijke aanvallen en krijgt de opgehitste meute reaguurders achter zich aan, een legertje meelopers dat klakkeloos doet wat Feldwebel Burema en zijn stormtroepen hun opdragen.

En wat een voortreffelijk zelfportret weer! Zeg iets als: "Ik wil minder moslims/zwarten naar Nederland", en je krijgt persoonlijke aanvallen en de opgehitste meute columnisten achter je aan, een legertje meelopers dat klakkeloos doet wat Feldwebels Wagendorp en Grunberg uitleg of detail en hun stormtroepen hen opdragen.

En wie hebben er nog meer een grote hekel aan het internet naast de Joden? Natuurlijk, hun cultuur- en bloedbroeders en mede woestuinvolk: de moslims. Met name natuurlijk moslimvolk dat voor de Joodse media werkt. Hier is Hassan "Haatbaardje" Bahara die zijn haat belijdt (de Volkskrant, 07-08-2017, column door Hassan Bahara):
  Internet

Tussentitel: De nieuwsconsument als speelbal van het internet

... zowat elke minuut pompt het internet een artikel eruit over Trump's laatste strapatsen en de paleisintriges in het Witte Huis. ...

Brullen van de lach!!! Net als de Joden zijn de moslims experts in het omkeren van de werkelijkheid. Die werkleijkheid: de reguliere media pompen zowat elke minuut een artikel eruit over Trump's laatste strapatsen en de paleisintriges in het Witte Huis. Met voorop The Jew York Times. Dus de Joden en moslims roepen dat het het internet is dat dat doet. En hoe krijg je dat erin bij de domme massa? Door eindeloze herhaling:
  ...  Veel van die stukken lijken vooral gedreven door een verlekkerde obsessie met de mentale instabiliteit van de Trump-clan. In dat opgewonden internetuniversum heb je steeds vaker het idee dat je als nieuwsconsument de speelbal bent geworden van een mafklap met een Twitter-account en media die als gewillig doorgeefluik dienen van die mafklapperij, want Trump garandeert clicks.
    In het ergste geval houd je er een verslaving aan over. Dan surf je onophoudelijk naar sites en naar accounts van Amerika-watchers om op de hoogte blijven van de laatste schaamteloosheden in het Trump-universum. Dit soort berichtgeving vertelt weinig over de ingrijpende culturele en institutionele gevolgen van een Trump-presidentschap. Het is vooral bedoeld om mij te bevestigen in mijn overtuiging dat ze daar een onbenul tot machtigste man ter wereld hebben verkozen. Je leest het en raakt weer iets bitterder over zoveel stupiditeit.
    Hoe aan die verzurende Trump-obsessie van het internet te ontkomen? ... het digitale leven vaarwel zeggen gaat mij helaas niet lukken. Maar misschien lukt een Trump-dieet mij wel. Het is tijd om af te kicken van die aandachtsgeile vent.

Half Zweden is ontbost voor al het extrat papier dat de printmedia erdoor hebben gejaagd met Trump-artikelen, dus als u aan de Trump-obsessie wilt ontkomen, opzeggen dat abonnement.
    Maar ja, dit gaat natuurlijk helemaal niet over de hetze tegen Trump, want dat geeft 'ie zelf toe:
  ...  Trump is een uniek incompetente en kwaadaardige figuur met een gigantisch arsenaal aan kernwapens tot zijn beschikking; de journalistiek is het aan ons en aan de eigen stand verplicht om Trump geen moment rust te gunnen.

Waar gaat het dan wel om...? Maar natuurlijk: op het internet vindt je de islamkritiek. En de moslimkritiek. En de Marokkanenkritiek. Want ook dit artikel was toch niet helemaal vrij van de identiteitspolitiek. Want kijk maar wat Hassan als kapstok gebruikt:
  Maak net als de Amerikaanse comedian Aziz Ansari een frisse tv-serie als Master of None -

'Amerikaanse comedian '... Brullen van de lach!!! Moslim-comedian, zal 'ie bedoelen! Moeder: Fatima. En die comedy: nou, die is geheid net zo politiek-correct en net zo "leuk" als die van Jan Jaap van der wal of Claudia de Breij (Ja ja, dat zijn pas beledigingen ...).

Ha, heerlijk ... Eentje die zich lekker laat gaan (Volkskrant.nl, 06-11-2017):

En hier wat van zijn boodschap, over het internet:
 
 

Gelukkig kunt u er wat aan doen:
 

Een melding bij een onderzoeker van de Universteit Leiden uitleg of detail - de universteit van bijvoorbeeld Leo Lucassen en Maurits Berger. Dan begin je al achterdochtig te worden. Dat kan nooit gaan over de etnsiche burgeroorlog-stokende linksfascisten van Joop.nl of republiekallochtonie.nl waar Leo Lucassen zijn boodschap van "Moslims zijn de nieuwe hugenoten" verspreidt. Nee, hier is wat Maarten bedoelt met "het internet":

"Het internet" is waar de waarheid staat over truck-over-burgers-rijdende moslims en naar binnen willende parasieten.
    Overigens: wat een heerlijk typisch "social justice warriors"-hoofd ...
    En oh ja: wat is de overeenkomst tussen dese reden om het internet te haten en de reden om als wetenschapsredacteur de wetenschap te haten: beide zaken keren zich fundamenteeel tegen de islam. Maarten Keulemans is een actief islamiseerder en kalifatiseerder.

Linksfascisme komt er in vele varianten. Hier is de zwarte en domme variant, het zwart-racisme, met een dubbelslag: vertonende de hekel aan het internet, én de reden waarom (GeenStijl.nl, 24-11-2017, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  LIEV! Harriet Duurvoort poepbang voor GeenStijl



Ocharme. Clickbait van het zieltogende bondsblaadje van pijprokende corduroy-jasjes. Daar tuinen we op deze Black Friday toch even in. Volgens Volkskrant-columniste Harriet Duurvoort is ze "de favoriete boksbal van GeenStijl". Dat valt nog reuze mee volgens onze FactCheck Afdeling. Welgeteld 22x komt mevrouw Duurvoort voor hier op de GeenStijl (Heleen Mees 65x, Asha ten Broeke 141x, dus reken je niet rijk). Mevrouw is stukjesbakker bij de Azijnbode en schrijft vaak domme dingen, wat heet; mevrouw schrijft al vijf jaar iedere keer hetzelfde domme stukje. Daar vinden wij dan soms wat van. Toen wij Harriet eens tegen het frele lijkbleke lijf liepen vroeg ze ons "Waarom zijn jullie bij GeenStijl allemaal van de PVV?". We zijn toen maar hoofdschuddend om zoveel domheid bierrr gaan halen bij de bar, want met opiniekipjes die hun columns en de rest van hun dagbesteding aan de etniese kokosnoot te danken hebben, is het slecht discussiëren. ...

Tja .... Er is geen ding enger en gevaarlijker voor de lichtschuwe vampieren van het linksfascisme en zwart-racisme dan de zuurstof van de werkelijkheid op het internet ...

Het linksfascisme heeft het moeilijk, de laatste tijd. De intimidatiecampagne richting Thierry Baudet uitleg of detail heeft er alleen maar toe geleid dat zijn partij in de peilingen omhoog schiet als een komeet. En de intimidatiecampagne richting Zwarte Piet leek eerst slechts een kleine tegenslag te hebben opgelopen met de blokkade van linksfascistische en zwart-racistische intimideerders die richting Sinterklaasviering in Dokkum gingen. Maar alras bleek die kleine tegenslag een reusachtige - intimidatiecampagnes slaan hartstikke dood op het eerste moment dat de te intimideren partij zich niet meer laat intimideren.
    Dus wat doe je als linksfascistische intimidatiebeweging als je tegen nederlagen aanloopt: je gaat anderen beschuldigen van je eigen linksfascistische intimidatiepraktijken. Eerst even de kapstok (Joop.nl, 08-12-2017, door Maarten Middelkoop - Historicus  uitleg of detail ):
  Wie Jesse Klaver hoort spreken, ruikt de geur van zijn angst

Kiezers hebben een afkeer van lafheid. En als er iets is waar linkse politici in ons land nog wel in uitblinken, dan is het lafheid

Het betoog: de linksextremisten moeten nog harder gaan schreeuwen, en bijvoorbeeld Jesse Klaver moet nog harder "Meer, meer, meer Marokkanen!!!" gaan brullen.
    En iets met:

.
  ... Uit lafheid tolereert links het racisme. Want wie zegt identiteitspolitiek af te zweren, die zegt eigenlijk: ik tolereer racisme. Het is de capitulatie aan rechts. Het is een strategische aftocht voor de aanstormende hordes van Wilders, Buma, Rutte en Baudet. ...

De taal van de linksfascistische intimidatiecampagnes.
    Waarvan je dus maakt:
  ... Het is ingegeven door de angst voor intimidatiecampagnes van geenstijl.   ...

Gevolgd door een brullende lach!!!
    En er grappen opborrelen als deze "Eigen intimidatiecampagne eerst!!!", "Wij van de Intimidatiecampagnes bevelen aan: Intimidatiecampagnes", enzovoort.


Naar Journalistieke regels , of site home .