Landverraders: Volkskrant, democratie

Het idee dat de media op enigerlei wijze een onafhankelijke partij vormen in wat voor maatschappelijk debat dan ook, is een volkomen dwaas idee. Ignis fatuus. Al sinds de tijd dat "de media" ontstaan zijn. George Orwell schreef er in 1947 al over uitleg of detail .

De media vormden en vormen de stem van de elite, toen en nu. En toen ... :

Om de heel simpele reden dat de media leven op het geld gestolen van de werkenden die minder betaald krijgen dan de waarde van wat ze produceren. Dit omdat de elite dus de media niets produceren, dus moeten leven op de productie van anderen. Weet iedereen die het weten wil al sinds minstens (Sebastian Brant, Das Narrenschiff, A.D. 1494):
 
De boer wordt toch ondanks zijn ijver,
levend gevild door ridder en schrijver

... 1494. Het volk, 'boer', hier staande in het midden, de elite, 'ridder', links, en de media, 'schrijver', rechts.

Dat betekent dat de elite en dus de media ook tegen de invloed van de burgers, het volk, de demos, zijn. Tegen democratie.

Omdat tegen de democratie zijn een slechte naam heeft gekregen door het optreden van diverse dictators die ook tegen de democratie zijn, roepen zij van de media om het hardst dat ze voor de democratie zijn.

Maar vertaal je die abstracte liefdesverklaringen in praktische keuzes aangaande specifieke onderwerpen, blijkt razendsnel het omgekeerde.

Globalisering, kosmopolitisme, vrije (im)migratie, multiculturalisme, neoliberalisme ... De elite is er allemaal hartstikke voor.

Minimaal tweederde van de bevolking is er allemaal tegen.

Daarom moet de elite helemaal NIETS van het volk hebben, en alle uitspraken die dat tegenspreken, op welk niveau dan ook, zijn keiharde leugens.

Specifiek geval nummer 1: het CETA-handelsverdrag (de Volkskrant, 26-10-2016, hoofdredactioneel commentaar, door Arnout Brouwers):
  EU en populisme

Politici moeten het verschil kennen tussen 'luisteren naar burgers' en de overgave aan het populisme.

Een van de kenmerken van politiek in het tijdperk van populisme is dat de angst onder politici voor de 'volkswoede' soms een nog groter probleem wordt dan die volkswoede zelf.    ...   
    Dit is niet 'luisteren naar de burger' - dit is een knieval voor populistische sentimenten. ...
    Deze week is ook het vrijhandelshandels met Canada (voorlopig) gesneuveld.

Oftewel: in kwesties aangaande economische belangen onder de noemers globalisering en neoliberalisering, en aangaande soevereiniteit moet de elite niet naar de burgers luisteren.

Specifiek geval nummer 2, uit hetzelfde artikel:
  ...    Dit is niet 'luisteren naar de burger' - dit is een knieval voor populistische sentimenten. ...
    .... Eerder ... stak een raadgevend Nederlands referendum een stokje tussen het EU-verdrag met Oekraïne. ...

Oftewel: in internationale zaken zoals de wens van de elite om een Koude Oorlog te voeren tegen Rusland, moet de elite niet naar het volk luisteren.

En specifiek geval nummer 3 (de Volkskrant, 07-11-2016, hoofdredactioneel commentaar, door Philippe Remarque)
  Aangepaste Piet

Het heerlijk avondje nadert, en steeds meer gemeenten in Nederland kiezen voor geleidelijke overgang naar gekleurde of roetvegen-Pieten. ...
    Tegelijkertijd blijkt uit opinieonderzoek dat ruwweg driekwart van de Nederlanders Zwarte Piet wil behouden. ...
    Maar is dit een kwestie voor een meerderheidsbesluit? ...

Oftewel: in culturele kwesties moet de elite niet naar het volk luisteren.

Het kan niet duidelijker, dit allemaal zijnde hoofdredactionele commentaren en de laatste van de hoofdredacteur.

Om de zaak extra gewicht te geven.

"Aangaande culturele zaken moet de elite niet naar de burgers luisteren".

Zelden is een oproep tot burgerrevolte uitleg of detail helderder verwoord, de laatste tijd.

En dit is slechts een samenvatting van een langdurige proces, stammende van het moment dat de stemming onder de meerderheid de burgers substantieel begon af te wijken van die van de elite. En tegelijkertijd die van de media.

Een kloof die erger werd met het ontstaan van het internet als alternatief kanaal voor de burgers om te communiceren buiten de media om uitleg of detail .

De houding van de elite-media tegenover het internet is dan ook die van die van haat uitleg of detail .

De houding  van de elite en media richting meerderheid der burgers blijkt ook steeds meer openlijk die van haat.

Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant had het moeilijk duidelijker kunnen zeggen: wij haten jullie keuze. Want wij willen ons GOED voelen. En de enige manier om ons goed te voelen, te midden van ons parasiteren op de burgers, is het steunen van sneue zwartjes en hoofddoekjes, en te roepen dat GOED! is uitleg of detail .

En dat GOEDE gevoel willen de burgers hen ontnemen.

Daarom haten de media en ook met name de Volkskrant de burgers.

En haten ze de democratie.

Waarna deze verzameling in ruste is gegaan vanwege vanzelfsprekendheid en te veel andere zaken. En eigenlijk een voortdurende openlijke erkenning, want sinds de opkomst van de term "populisme" hebben ze niets anders gedaan dan hun afkeuring daarover uitdrukken.

En "populisme" is neutraal gezien een ander woord voor "democratie". Maar een woord dat de elite vertaald heeft met behulp van een hulpstelling:
  Populisme is de mening van een aanzienlijk deel tot een meerderheid van de bevolking, wanneer deze mening ons niet aanstaat.

Zo is een mening voor en een stemming voor het Euorepse Imperium "democratisch" wanneer deze "voor" is. en "populistisch" wanneer deze "tegen" is.
    En als het een daadwerkelijke stemming is, een reden om een tweede stemming te houden, zoals op het moment van schrijven, september 2019, dreigt te gebeuren in Engeland.
    De directe aanleiding voor de hervatting van de verzameling is echter een andere (de Volkskrant, 07-09-2019,  door Arie Elshout):
  Analyse | Groot-Brittannië en Italië

Harde afstraffing voor populistische hoogmoed

Twee volksmenners probeerden deze week de bolwerken van de politiek te slopen. In Londen mislukte Johnsons poging het Lagerhuis buitenspel te zetten. In Rome werd Salvini zélf buitenspel gezet.

Een voorbeeld direct uit de praktijk:
- Boris Johnson is voor een Brexit.
- De elite is tegen een Brexit.
- Dus, ergo, q.e.d.: Johnson is een populist
En:
- Matteo Salvini is tegen immigratie
- De elite is voor immigratie.
- Dus, ergo, q.e.d.: Salvini is een populist.
    Maar de Volkskrant was bereid om het ook wat algemener te formuleren:
  ...    Maar directe democratie met haar referenda en plebiscieten is omstreden. ...

Klopt. De zeer ruime meerderheid van de bevolking is er voor. De elite is er tegen.
    Met de al genoemde reden: de elite is voor globalisering, kosmopolitisme, vrije (im)migratie, multiculturalisme, neoliberalisme, en de ruime meerderheid van de bevolking is daar tegen.
    Dus noemt de elite deze mening van de bevolking als volgt:
  ... directe democratie... kleven ... volgens critici ... tal van bezwaren aan. Zoals de voorkeur voor het presenteren aan de kiezers van simpele keuzes die iedereen kan begrijpen en met een eenvoudig ja of nee zijn te beantwoorden, maar die geen recht doen aan de complexe werkelijkheid en gemakkelijk kunnen leiden tot opruiing, polarisatie, borrelpraat en het creëren van spookbeelden.

Dus het feit dat de ruime meerderheid van de bevolking tegen globalisering, kosmopolitisme, vrije (im)migratie, multiculturalisme, neoliberalisme is, is ... :
   ... opruiing, polarisatie, borrelpraat en het creëren van spookbeelden.

En zelfs het verbale atoomwapen wordt ingezet:
  ... directe democratie met haar referenda en plebiscieten is omstreden. ... dat in het verleden dictators als Hitler en Mussolini er dol op waren,

Oftewel: "Wie voor democratie is, is een fascist en een nazi".
    Het soort praat dat regelrecht leidt naar de Bastille en rijen voor executieplaatsen.

Het bijzondere aan dit laatste artikel is slechts dat het het allemaal wat duidelijker en plastischer uitdrukt. Maar de boodschap wordt al heel lang verkondigd, in artikelen zoals dit van een week eerder (de Volkskrant, 31-08-2019, door Peter Giesen):
  Ik ben altijd een groot voorstander van de vertegenwoordigende democratie geweest. Iedereen die weleens in een bestuur heeft gezeten, al is het maar van een biljartclub, weet hoe moeilijk besturen is. Het afwegen van verschillende belangen, de spanning tussen ideaal en werkelijkheid, het bewaken van consistentie en continuïteit. Daarom geef ik mijn stem graag aan politici die voor mij het land besturen. Directe democratie, zoals een referendum, zet de deur open voor demagogen die hun macht vergroten door een meerderheid van de kiezers, steevast als 'het volk' aangeduid, tot onbekookte beslissingen te verleiden.

Oftewel: het kiezen voor globalisering, kosmopolitisme, vrije (im)migratie, multiculturalisme en neoliberalisme is ...
  ... Het afwegen van verschillende belangen, de spanning tussen ideaal en werkelijkheid, het bewaken van consistentie en continuïteit. ...

Oftewel: ook deze medewerker van de Volkskrant is een hete kandidaat voor een plaats in die rijen van Bastille naar de executieplaatsen.
    Maar dat is natuurlijk de hele Volkskrant-redactie, want de hele Volkskrant-redactie is rabiaat voor globalisering, kosmopolitisme, vrije (im)migratie, multiculturalisme en neoliberalisme.

En de stroom is zo groot dat er instantane aanvulling komt - en uit de kern van de bestuurlijke elite (de Volkskrant, 07-09-2019, ingezonden brief van Jos Geukers, voormalig NL-EU-onderhandelaar en burgemeester, Heerlen):
  Brief van de dag

Brexit: de leugen regeert

Die kop is een hondsbrutale leugen. Want er volgt een stroom eigen leugens.
  Eerst werd in 2016 een groot deel van de Britse bevolking met hele en halve onwaarheden 'verleid' om 'Leave the EU' te stemmen.

Riposte:
  Eerst werd in 2016 een groot deel van de Britse bevolking met hele en halve onwaarheden 'verleid' om 'Remain in the EU' te stemmen.

Gevolgd door:
  ... Daarna benadrukten vooral leidende brexiteers voortdurend dat de meerderheid van de Britse kiezers zich in het referendum van 2016 heeft uitgesproken vóór het verlaten van de Europese Unie. En dat dus 'de wil van het volk' moet worden uitgevoerd.    ...
    Onweerlegbaar feit is echter dat slechts iets meer dan zeven op de tien stemgerechtigden in 2016 daadwerkelijk hun stem hebben uitgebracht (72,2 procent). Van die zeven was inderdaad iets meer dan de helft (51,9 procent) voor een Brexit. Iets minder dan de helft (48,1 procent) zei binnen de EU te willen blijven.
    Dit betekent dat feitelijk maar 3,7 op de tien stemgerechtigden via het uitbrengen van hun stem zich expliciet uitsprak vóór een Brexit.   ...

Dat hoefde deze redactie niet zelf te weerleggen (de Volkskrant, 09-09-2019, ingezonden brief van Piet Jongen, Landgraaf):
  Brexit-referendum

Zoals Jos Geukers berekent, heeft 3,7 van de tien Britse stemgerechtigden zich in het referendum van 2006 expliciet uitgesproken voor een Brexit (Brieven, 7 september). Feit is echter ook dat van de tien stemgerechtigden zich slechts 3,5 expliciet heeft uitgesproken om binnen de EU te blijven en 2,8 geen voorkeur heeft kenbaar gemaakt.
    Ik ben het met Geukers eens dat men bij deze cijfers moeilijk van de wil van het volk kan spreken. Het referendum ging echter niet over wat de wil van het volk was, maar waar de voorkeur van de meeste stemgerechtigden naar uitging. Het argument dat het draagvlak van 3,7 op de tien te mager is om de Brexit uit te voeren is een drogreden, omdat het draagvlak om in de EU te blijven nog geringer is gebleken.

Oftewel: Jos Geukers is een gore leugenaar.
    Die als volgt doorgaat:
  ...     Dit magere draagvlak misbruikt Johnson cum suis als 'de wil van het volk, die moet worden uitgevoerd'.
    En waarvoor zelfs het Lagerhuis als exponent van een representatieve democratie zou moeten wijken. ...

Het Lagerhuis is een glaszuivere exponent van de bestuurlijke en politieke elite.
  ...    Hopelijk wordt deze bloody shame nog net op tijd afgestraft, hetzij door de politiek zelf, hetzij door onafhankelijke rechterlijke uitspraken ...

Er bestaat geen onafhankelijke rechterlijk macht. De rechterlijke macht is een onlosmakelijk deel van de bestuurlijke elite, zoals blijkt uit alle vonnissen die raken aan de elitaire ideologie van kosmopolitisme, multiculturalisme en immigratie uitleg of detail uitleg of detail - zie in Nederland het proces tegen Geert Wilders, en in Engeland dat tegen Tonmmy Robinson uitleg of detail (die moslim-pooierisme aan de kaak stelde die de elite verborgen had gehouden).
    Oftewel: ook hier is de elite voluit bezig met het usurperen (zie het grof-intimiderende taalgebruik) van haar ideologie op de meerderheid van de bevolking.

Ter compensatie op dezelfde dag nieuwe democratie-haat van de elite. Uithangbord wederom: de Brexit (de Volkskrant, 09-09-2019, column door Marjan Slob, filosoof):
  Koan

'Een monnik hangt te bungelen aan een tak. Zijn spieren verzuren. ...

Brullen van de lach!!!
    De hongerige tijger, wat te doen, enzovoort.
    Alsof je niet kan voorspellen wat een lid van de elite zal vinden:
  Tussentitel: Blijven hameren op de Brexit-referendum-uitslag levert alleen maar meer pijn op

Brullen van de lach!!!
    Riposte:
  Blijven hameren op een Brexit-ramp levert alleen maar meer pijn op

Welke elitaire pedanterie in de tekst nog eens in detail wordt uitgewerkt:
  Sinds het referendum over de Brexit verkeert het Verenigd Koninkrijk in een kramp. Correspondent Patrick van IJzendoorn verwoordde de situatie vorige week treffend: 'Wint de strijdbare premier die 'de volkswil' verdedigt, of het parlement, dat het volk vertegenwoordigt?' Dat volk praat dus in raadselen, want het zegt tegelijk No Deal-Brexit (Johnson) en No No Deal-Brexit (parlement). Wat is hier de uitweg?     ...

Simpel: niet liegen: de volkswil is het referendum, het parlement is de elitewil.
  Hoe gaan de Britten hun koan oplossen? Geen idee. Ik weet alleen dat het vastbijten in 'de uitspraak van het volk' hier niet meer gaat helpen.

Riposte:
  Het vastbijten in 'de stemming in het parlement' hier niet meer gaat helpen.

En als je aan het liegen gaat, wie roep je dan te hulp:
  De ontspanning, de opening, zal komen door een ander begrip van wat het volk nu eigenlijk zegt. Door een andere manier van luisteren dus eigenlijk.
    'Als je mensen een vraag stelt, geven ze niet per se antwoord op de gestelde vraag. Het kan heel goed zijn dat ze een aangrenzende vraag beantwoorden', merkte de grote Israëlische psycholoog Daniel Kahneman ...

Joodse neurotische intellectualisten.
    De toepassing van diens wijsheden: "Als je de elite de vraagt stelt 'Is het Europese Imperium goed voor Engeland' kan het heel goed zijn dat ze de aangrenzende vraag 'Is het Europese Imperium goed voor de elite' beantwoorden".
    Kijk maar:
  'Denkt u dat het Verenigd Koninkrijk er beter aan toe zal zijn als het uit de Europese Unie stapt' lijkt me typisch zo'n vraag die mensen niet goed kunnen overzien.

Wordt dus:
  'Denkt u dat het Verenigd Koninkrijk er beter aan toe zal zijn als het uit de Europese Unie stapt' lijkt me typisch zo'n vraag die de elite niet goed kan overzien.

Gevolgd door drie herhalingen van ditzelfde ongeldige argument.
    Maar er komt nog een andere "wijze" uit de hoge hoed:
  Luister dan liever naar de grote Duitse socioloog Max Weber. Ergens begin vorige eeuw vroeg Weber vertwijfeld aan Amerikaanse arbeiders waarom ze bleven stemmen op politici die hun taak nauwelijks aankonden en die hen - de arbeiders dus -  in de praktijk als een baksteen lieten vallen. De arbeiders antwoordden: 'We spugen op die politici. We kijken op ze neer. Maar als deze politici vervangen gaan worden door deskundige en gekwalificeerde mensen, dan spugen die op ons.'
    Kortom: ze werden nog liever bestuurd door narcistische sukkels dan door experts die openlijk op hen neerkeken.

Het is niet bekend op die laatste uitleg van Weber is of van Hop Marjanneke, maar ze is in ieder geval onjuist. Want de groep van 'deskundige en gekwalificeerde mensen' (wetenschappers) is sowieso klein en degenen ervan die zich met de politiek bemoeien is minuscuul.
    Wat die arbeiders bedoelen is: als we tegen deze groep rijke elitaire rovers stemmen, krijgen we een nieuwe groep elitaire rovers die nog niet rijk is, dus dan zijn we nog slechter af.
    In de werkelijkheid spelen hier vele zaken een rol waaronder die van het ingebakken conservatisme, zoals "Ik ben christelijk dus ik stem op KVP/ARP/CHU/CDA". of "Ik heb een winkel, dus ik stem op de VVD" (dat laatste is zo mogelijk nog stommer).
    En als het volk dan na decennialang besodemieterd te zijn door de oligarchische partijen van de elite , en op niet-oligarchische partijen gaat stemmen, probeert men de leiders en leden van die partijen eerst zwart te maken, en dreigt men vervolgens met hel en verdoemenis: POPULISME!!!, FASCISME!!!, NAZISME!!!

En ook hierin worden ze steeds openlijker steeds extremistischer (Volkskrant.nl, 12-09-2019, door Jos Collignon):

Wat er nou precies hangt in dat stemhokje is niet helemaal duidelijk ... Is dat nu een rijkelijk opgesierde knuppel? Of een zak met kots?
    Wat dan ook: heel positief is het niet bedoeld ...
    Mogelijk heeft het te maken met de Brexit, die de elite niet wil.
    Of misschien is het een steunbetuiging aan de salafisten, die dezer dagen in het nieuws zijn vanwege het willen afschaffen van de democratie.
    De Volkskrant kennende, zal 't wel alle twee wezen ...

Goh, het lijkt wel of de Volkskrant iemand heeft ingehuurd om een reactie te schrijven ... (de Volkskrant, 19-09-2019,  door R.M. Wibier, hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit Tilburg):
  De vrijheid van meningsuiting is niet een absolute waarde

Die begint met zo'n heerlijke alleszeggende kop.
    Waarvan de weerlegging zo bruut simpel is:
  De vrijheid van de pers is niet een absolute waarde

Of:
  De vrijheid van godsdienst is niet een absolute waarde

Of:
  De vrijheid van niets is een absolute waarde

Of:
  De vrijheid is geen absolute waarde

Oftewel: op zich is het een open deur want het geldt voor alles. En dan gaat het er natuurlijk om welke keuze je maakt uit het aanbod. Oftewel, wat er staat is eigenlijk:
  De vrijheid van meningsuiting is van minder of ondergeschikte waarde

Dit dus te contrasteren met het betoog dat de Volkskrant hield naar het bekend worden van de staatsrecht-, Grondwet- en democratie-schendende opvattingen die geïndoctrineerd worden op islamitische scholen, waarin gesteld werd dat dit niet verboden kan worden uitleg of detail .
    Oftewel: waarmee de Volkskrant dus stelde:
  De vrijheid van godsdienst is een absolute waarde

Te vergelijken met:
  De vrijheid van meningsuiting is niet een absolute waarde

Waarna je al genoeg materiaal hebt voor een tribunaal.
    Maar om het argument "De kop is een slechte samenvatting " te weerleggen, hier ook de details. Eerst "het voorbeeld":
  Wie het drama van de Brexit volgt, heeft gezien hoe gemakkelijk een beschaafd land kan afzakken naar verlammende polarisatie. De verdeeldheid tussen de brexiteers aan de ene en de remainers aan de andere kant is inmiddels zo groot, dat er van een serieuze dialoog eigenlijk geen sprake meer is. Beide kampen overschreeuwen zichzelf in de herhaling van het eigen standpunt. Zij beroepen zich daarbij op 'de wil van het volk' en maken de tegenpartij uit voor verraders van de democratie. ...

Wat natuurlijk slechts aan één kant kan kloppen.
    Wat snel opgelost kan worden, door even 'Beide kampen' te benoemen: kamp1: degenen die de uitslag van het referendum willen uitvoeren. Kamp 2: degenen die dat niet willen doen.
    Dus: neem de uitslag van een referendum als je voorbeeld van democratie, en het is volkomen duidelijk: de tegenstanders van de uitvoering van de uitslag ervan zijn vijanden van de democratie.
    Zo meteen komen nog wat details langs, maar we houden even de volgorde van de "democraat van de universiteit" aan:
  In Nederland is het gelukkig nog niet zover, maar er is reden tot zorg. De toon van het maatschappelijk debat is verhard en standpunten lijken ook hier extremer te worden. Het respect voor andersdenkenden staat soms ook hier onder druk.
    Dat uit zich bijvoorbeeld in het veelvuldige beroep op de vrijheid van meningsuiting als excuus voor het uitdragen van beledigende taal en het zwartmaken van tegenstanders. ...

Wat dus normaliter gaat over degenen die de islam beschrijven, of tegen immigratie zijn, maar de democraat van de universiteit heeft een verrassend voorbeeld:
  ... Een van de vele voorbeelden is de bewering dat de elite de democratische wil van het volk voortdurend zou proberen te negeren, bijvoorbeeld als het gaat over de pensioenen, migratie of het klimaat.   ...

Oftewel: het onderwerp van deze en aanverwante verzamelingen, horende bij een stelling van deze website: "De elite stuurt aan op een burgeroorlog" .
    Daarom: het lijkt wel een antwoord van de Volkskrant hierop.
    Verassend ook omdat er in ieder geval in de politiek-correcte media absoluut niets, NIETS, te vinden is dat kan slaan op deze algemene beschrijving, dat wil zeggen: bij de Volkskrant, de publieke omroep, enzovoort, en zelfs NIETS hiervan in de rest: De Telegraaf, Elsevier, commerciële omroep enzovoort.
     Nergens in deze publicaties is iets te vinden dat zodanig verwoord is dat je het kan plaatsen in een systematische rubriek: "De elite handelt in strijd met de wil van het volk"
    De enige plaats waar kritiek op de elite verwoord als "kritiek op de elite" te vinden is, is op het internet, en dat gaat dan in dusdanige vorm dat je niet snel op het idee komt op dat onder de noemer "De elite handelt in strijd met de wil van het volk" te scharen.
    Het enige dat bij deze redactie in aanmerking komt, voor zover herinnerd, is een recent en zeldzaam opiniestuk op GeenStijl uitleg of detail geschreven door redacteur Bart Nijman, over het vertrouwen dat de elite vraagt van de burgers, maar zelf niet geeft en voortdurend schendt. Vooral in zaken als migratie en klimaat.
    Dus nummer 1: de stelling dat de toon van het debat verhardt door het verkondigen van "De elite handelt in strijd met de wil van het volk" is onjuist, omdat die stelling nauwelijks tot niet verkondigd wordt.
    En nummer 2: daar waar de stelling "De elite handelt in strijd met de wil van het volk" verkondigd wordt, is dat een beschrijving van de werkelijkheid, en het belang van een juiste beschrijving is oneindig veel hoger dan dat van de toon van het debat erover.
    Of ook: als de inhoud van het debat hard is, is het verkondigen van die inhoud hard, maar niet de schuld van het verkondigen ervan.
    Waarna je terug kan gaan naar eigenlijk best wel bekende afhandeling van de discussie rond deze discussie, de toon versus de vrijheid van meningsuiting, genaamd "Hans Teeuwen versus de Meiden van Halal" uitleg of detail . Met de constatering van Hans Teeuwen, dat wat een "belediging" genoemd wordt, ook best wel eens een waarheid kan zijn die de beledigde doodgewoon niet willen horen.
    Hier de beledigde zijnde de democraat van de universiteit, is de waarheid die hij niet wil horen dat "De elite handelt in strijd met de wil van het volk in de zaken van pensioenen uitleg of detail , immigratie uitleg of detail en het klimaat".
    En omdat hij die waarheid niet wil horen, vraagt hij om ...:
  ... Volgens mij is een van de redenen voor deze zorgelijke ontwikkeling dat vrijheid van meningsuiting en democratie vaak te absoluut worden gezien. ...

... inperking van de vrijheid van meningsuiting, en hoogst opvallend: inperking van de democratie.
    Juist ja:
  De Volkskrant en R.M. Wibier, hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit Tilburg, vragen om inperking van de democratie.

Het staat er gewoon, hoor!
    Een stuk verderop wat verder uitgewerkt:
  ... De samenleving is veel te complex geworden om besluiten in een ja of nee-frame te proppen. ...
    ... Ons systeem van representatieve democratie, waarbij burgers de lastige afwegingen uitbesteden aan parlementariërs is een elegante oplossing voor dit probleem. Meer democratie in de vorm van meer referenda of het volgen van iedere opiniepeiling, is in mijn ogen dan ook een buitengewoon slecht idee.

Het bekende verhaal
    Dus Jesse Klaver en Rob Jetten zijn veel beter toegerust om een ja of nee-besluit te nemen over onze al dan niet te complexe samenleving dan de verzamelde burgers.
    Oftewel: in zowel een simpele als een complexe belangentegenstelling tussen elite en gewone burgers, is de elite beter toegerust om een ja of nee-beslissing te nemen dan de gewone burgers.
    Alle onderzoek tot nu toe laat zien dat precies het omgekeerde veel waarschijnlijker is .
    En het argument "complexiteit" werkt ook omgekeerd: hoe complexer een situatie, des te minder men deze rationeel kan overzien, des te sneller men een emotie-gebaseerd besluit neemt. En de sterkste emotie is: eigenbelang.
    Een voorbeeld: belastingen.
    De stelling luidt: 'In de keuze "Verhogen we de indirecte belasting (extra nadelig voor de burgers) of de directe (extra nadelig voor de elite)" kan de elite beter een keuze maken dan de gewone burgers'.
    De uitslag hiervan is bekend, van wat de elite heeft gedaan gedurende de laatste vier decennia.
    Geleid hebbende tot het nauwelijks bestreden verschijnsel van de maatschappelijke tweedeling.
    Die het resultaat is van een eindeloze reeks besluiten genomen door de elite ten gunste van de elite.
    En ten nadele van de gewone burgers.
    Waar de "gewone burgers" staat voor een ruime meerderheid, oftewel staat voor "de democratie".
    Oftewel: er is geen enkele twijfel dat de belangentegenstelling tussen elite en gewone burgers keihard is.
    En dat degenen die dat benoemen, niets meer doen dat dat: benoemen.
    De hardheid zelf is afkomstig van de elite.
    Dus onder andere met dit stuk.
    Dat pleit voor inperking van de democratie.
    Logisch.
    En dat daarom ook pleit voor een dusdanige inperking van de vrijheid van meningsuiting dat berichtgeving over de hardheid van de tegenstelling tussen elite en burgers verboden gaat worden.
    Ook logisch.
    En dit allemaal dan ingekleed in de bekende verbale smerigheden:
  ... Een democratie kan niet functioneren zonder beschaafd debat en een respectvolle omgang met tegenstanders, ook als het besluit eenmaal is genomen. Opnieuw kan Brexit als voorbeeld dienen. Leavers hebben het referendum gewonnen, maar bijna de helft van de Britse bevolking stemde voor blijven, remain. Als de Britse samenleving niet totaal ontwricht wil raken, moet met de gevoelens van deze groep rekening worden gehouden bij de concrete invulling van de Brexit. Ook dat is democratie.    ...

Nog NOOIT, bij welke 50,1 versus 49,9 uitslag vóór iets aangaande het Europese Imperium, heeft ook maar een enkel lid van de elite iets gezegd of geschreven dat er rekening gehouden moest worden met de 49,9 procent tegenstemmers.
    Het was altijd 100 procent Europees Imperium dat je kreeg en de hele elite vond het prachtig.
    Het hele fragment, en met name dat ...
  ... Ook dat is democratie.    ...

... is pure weerzinwekkendheid.
    En een tweede, bijna vaste prik:
  ... De geschiedenis laat genoeg voorbeelden zien van de verschrikkingen die het gevolg kunnen zijn van het legitimeren van vijandbeelden. ...

Oftewel: "Ons, of de HOLOCAUST!!!"
    Pure weerzinwekkendheid en kwaadaardigheid, is dit allemaal. Dit gaat regelrecht naar de revolutie en de executieplaatsen.

Democratie ... Dat is het wapen van populisten ... (de Volkskrant, 21-07-2021, door Jenne Jan Holtland):
  Orbán komt met referendum om Hongaren achter zijn anti-lhbti-campagne te krijgen

Met meteen al leugens: Orbán komt met referendum om de mening van de Hongaren omtrent zijn wetsvoorstel te krijgen.
    Ten tweede: het wetsvoorstel is geen 'anti-lhbti-campagne', maar een voorstel om te voorkomen dat de media overspoeld worden door lhbti- en soortgelijke woke-terreur zoals dat gebeurt daar waar het globalisme heerst - daar waar het Imperium van Sachs en Soros de macht heeft.
    En ze noemen een flink deel van het rijtje globalismes nog op ook:
  ... de Hongaarse regering [heeft, red.] een nieuw doelwit uitgekozen voor een grote overheidscampagne ...

Met direct daarvoor staand de oude:
  Na de vluchtelingen ...heeft de Hongaarse regering ...

Volgende leugen: het 'vluchtelingen' is "immigranten", "gemakszoekers", of "parasieten".
    Oftewel: dit oude dolewit is verzet tegen de vrije immigratie van barbaren.
    Oftewel: verzet tegen het globalisme.
  Na ... 'Brussel' ... heeft de Hongaarse regering ...

Oftewel: dit oude doelwit is verzet tegen de Europese dependence van het Imperium van Sachs en Soros.
    Oftewel: verzet tegen het globalisme.
  Na ... weldoener George Soros heeft de Hongaarse regering ...

Oftewel: dit oude doelwit is direct verzet tegen het Imperium van Sachs en Soros.
    En let op dat 'weldoener', hè, voor de parasiet die een kleine 9 miljard heeft gestolen van de gemeenschap.
    Alleen Imperiale Zombies kunnen de parasieten van het Imperium omschrijven als "filantroop" of "weldoener".
    En wat doe je met zo'n vijand van het Imperium? Dit:
  ... West-Europa schilderde de premier af als een goddeloze streek waar 'lhbti-activisten' de scholen afstruinen om kinderen hun ideeën over seksualiteit op te dringen. ...

Wat je, als komende van de Imperiale Zombie, dus precies moet omkeren :
  De Imperiale Zombies schilderen Orbán af als een goddeloze die 'lhbti-activisten' wil afvoeren naar concentratiekampen.

En een andere omkering dus die zijnde de boodschap van de kop:
  De referenda van Orbán zijn een bedreiging voor de democratie.

En ook deze meneer gaat van de rij "Werkkamp" naar die richting executieplatform.

En om het helemaal duidelijk te maken (de Volkskrant, 23-07-2021, column door Aleid Truijens):
  De middelvinger van Viktor Orbán en hoe hij triomfantelijk de mensenrechten schendt

Aleid trijens schrijft een column die vrijwle exclusief over het onderwijs gaat, en daar zinnige dingen zegt. Nu is ze vanwegen de vakantie verplaatst naar de column op pagina 2, waar normlaiter het gesticht van Wagendopr en Sit;lasoing huist.
    En al in eerdere jaren gesonstateerd\; de plaats lijkt besmettelijk.
    Of behekst.
    Laten we gewoon eens nuchter de argumenten nalopen, die die kop moeten onderbouwen. Dan moeten we eerst een aantal alinea's verderop zijn:
  ...    Er laaide een vlammend protest op. ...

Inhoud: nul (Ad populum ).
  ... Voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen noemde de wet ‘schandalig’ en ‘discriminerend’. ...

Inhoud: nul (Ad veredundiam ).
  ... Zestien landen, waaronder Nederland, riepen Hongarije op om de wet in te trekken. ...

Inhoud: nul (Ad populum).
  ... De Commissie begon een inbreukprocedure tegen Hongarije, omdat de wet indruist tegen ‘Europese kernwaarden’. ...

Inhoud: nul (Ad verecundiam, Ad principium).
  ... Premier Rutte zei ferm dat Hongarije óf de wet moest intrekken, óf uit de EU stappen.    ...

Inhoud: nul (Ad verecundiam).
    Resultaat:
  ...    Orbán bleef er ijzig onder. ...

Ad fanatasticum (Truijens weet absoluut helmaal niets van de gevoelens van Viktor Orbán).
    En het berust weer allemaal op het bekende elite-fascisme:
  ...     Als Orbán de hoofdpersoon was in een roman zou je zeggen: een beetje ‘van dik hout’, om zo de gestage ontwikkeling naar het dictatorschap te beschrijven. De ingrediënten zijn al te stereotiep: het monddood maken van de pers, bemoeienis met benoemingen van rechters, het inperken van demonstratierechten, het controleren van theaters en uitgevers. Klassieke zondebokken: de moslim-vluchtelingen, de ‘jood’ Soros, en de lhtbi’ers.

Oftewel: "Het winnen van verkiezingen is het worden van een dictator".
  ... het monddood maken van de pers ...

Het bestrijden van het "links"- en elitefascisme van de D66-media uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail zoals wijdverspeid in West-Europa.
  ... bemoeienis met benoemingen van rechters, ...

Het bestrijden van het "links"- en elitefascisme van de D66-juristerij uitleg of detail zoals wijdverspeid in West-Europa.
  ... het inperken van demonstratierechten ...

Het vorkomen van geweld door Antifa-achtig- en BLM-tuig.
  ... het controleren van theaters en uitgevers ...

Het bestrijden van het "links"- en elitefascisme van de linksextremistische en wokistische kunstwereld uitleg of detail , zoals wijdverspeid in West-Europa.
  ... Klassieke zondebokken: de moslim-vluchtelingen ...

Het voorkomen van een invasie van barbaren en omvolking en omculturering.
  ... Klassieke zondebokken: ... de ‘jood’ Soros, en de lhtbi’ers.

Het voorkomen van de hoofdinspriatiebron achter de invasie van barbaren en omvolking en omculturering.
  ...  Klassieke zondebokken: ... de lhtbi’ers. ...

Heulers met de voorgaanden.
    Allemaal zaken waar in Nederland minstens tweederde van de bevolking tegen is, dat wil zeggen: tegen de zaken waar Orbán ook tegen is, maar die doorgedrukt worden door media en elite.
    Wat naar buiten komt bij ... :
  ...     Dus grijpt Orbán nu naar een probaat middel ... hij schrijft een referendum uit. ...

Dat wil zeggen:
  Dus grijpt Orbán nu naar een probaat middel om de fascistische dictatuur van media en elite te doorbreken: hij schrijft een referendum uit.

Waarover media en elite dus schrijft:
  ...    Dus grijpt Orbán nu naar een probaat middel van autocraten om de belangen van een minderheid te vertrappen: hij schrijft een referendum uit. ...

Tja ... Media en elite zijn inderdaad een minderheid.
    Met nog een fijne bevestiging:
  ...    Zo’n land, dat triomfantelijk mensenrechten schendt, moet uit de EU. Je kunt niet ‘Europese waarden’ verdedigen en tegelijk dit Hongarije dulden. ...

Klopt! De EU is de dictatoriale machtskoepel van de Europese media en elite.
    Een volkomen ondemocratisch orgaan dat bij alle gelegenheden dat er eerlijk over gestemd kon worden weg werd gestemd, en door de lokale media en elites is doorgedreven, en alleen nog bestaat dankzij omkoping van een meerderheid aan armoezaaierslanden met subsidies.
    En met daarin nog een illustratie van de totale argumentloosheid van het betoog:
  ...    Zo’n land, dat triomfantelijk mensenrechten schendt...

Het beste bewijs van een totaal gebrek aan inhoudelijke argumenten: het beroep op "de mensenrechten".
    "De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens".
    "Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap".
    "Das Wesen des Daseins".
    De Frankfurter Schule.
    Ludwig Wittgenstein.
    Hanna Arendt.

Alom bekend dat ze bij elite en media rabiaat tegen het referendum zijn. Kunnen kiezen waar je op wilt is ook zo'n doorn in het oog. Hier vergeten te noteren zijn alle oproepen tot het verbieden van de PVV en het FvD, met de zwakzinnige smoes dat die antidemocratisch zouden zijn.
    Het toppunt van antidemocratie is het verbieden van partijen oftewel meningen.
    Een wat minder opvallende versie is dit (de Volkskrant, 11-08-2023, door Jarl van der Ploeg (pag. 2)):
  ... een kiesdrempel zou een hoop konkelarijen schelen 

Riposte: Een guillotine zou een hoop parasieten schelen.
    Want natuurlijk is dat 'konkelarijen' alleen maar een smoes voor "kritiek op globalisme"- hier zijn alle konkelarijen:
  ... de hevige strijd tussen de democratie en het populisme... Olaf Ephraim ... Groep Van Haga ...
    ... Forum voor Democratie ... Van Haga ...

En, is een thema van deze redactie de laatste tijd, ze weten het eigenlijk best wel:
  ... stel: wij hadden bij de vorige verkiezingen een Duitse kiesdrempel van 5 procent gehad ... op basis van de laatste peilingen zou de Kamer ... bestaan uit enkel VVD, PvdA/GL, BBB, PVV, D66, PvdD en eventueel de partij van Omtzigt. ...

Wat een paradijs voor de elite ...
    De meerderheid verzekerd tot aan de vooravond van de burgeroorlog ... uitleg of detail uitleg of detail
    Democratie is simpel: "one man, one vote", schreef deze redactie als eerste zin van de inleidng bij het eerste noteren, vervolgende met: Maak van 'man' "persoon", en er valt niets te verbeteren. In het oude Griekenland, waar ze er voor het eerst duur over gingen schrijven (stemmen was in het voorgaande stammenleven natuurlijk gebruikelijk), probeerden ze eens een keertje vrijwillig wat anders, maar, merkte er eentje op, je ging al snel terugverlangen naar die democratie als het puurste goud.

Bij het volgende is dus geen inleiding meer nodig (de Volkskrant, 17-08-2023, column door Thomas Hogeling (pag. 2)):
  'Ik heb gelijk want de meerderheid vindt het ook', is de platst mogelijke uitleg van democratie

Met meteen dus al een grove, zeg maar hondsbrutale uitleg of detail , leugen, want:
  'Ik heb gelijk want ik weet het beter', is de platst mogelijke uitleg van democratie

En de strijd tussen dictatuur en democratie kan niet duidelijker verwoord worden - als je even bot geweld als een apart doch triviaal geval neemt.
    De tekst:
  'Duidelijke uitslag', liet SP-leider Lilian Marijnissen weten via haar sociale media. 'Ook Nederland vindt dat arbeidsmigratie moet worden gereguleerd'. Er stond een cirkeldiagram bij dat niets te raden overliet: maar liefst 79 procent is het oneens met de stelling 'arbeidsmigranten zijn hard nodig'.    ...

Maar daar is 99 procent van de elite en 100 procent van de media het niet mee eens, want morrelen aan arbeidsmigratie is morrelen aan migratie en morrelen aan migratie is morrelen aan vrije migratie en morrelen aan vrije migratie is antisemitisme.
    En dat laatste staat hier ook doodgewoon, bijna helemaal aam het einde:
  ... 'Zonder volk zou de democratie perfect functioneren', laat Ilja Leonard Pfeiffer de oud-Griekse politicus Alkibiades zeggen in zijn nieuwe roman. ...

Kan het nog duidelijker ... ?
    Dat uit de mond van deze Joodse woord-parasiet uitleg of detail ...
    De elite en de rondtrekkende en parasiterende "Verbouwen geen vlas en hebben toch kleding"-Joden zijn het roerend eens.
    En zo, vervolgende op Marijnissen, doe je dat dus, woord-parasiteren:
  ...    Dat lijkt overtuigend, maar hier gaat van alles mis. Om te beginnen betreft het de uitslag van een peiling ...

Fout nummer 1: Al dit soort gegevens zijn uitslagen van peilingen, behalve die van de echte verkiezingen - en die rest wordt voor waar aangenomen.
  ... van een peiling van De Telegraaf. ...

Fout nummer 2: De overige peilingen komen van elitebureaus want betaald door elite en dergelijke die minstens zo onbetrouwbaar zijn.
  ... Dat is geen dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking; je kunt gerust stellen dat een verkiezing onder Telegraaf-lezers voor migranten aanmerkelijk nadeliger uitpakt dan gemiddeld. ...

Fout nummer 3 (het klappen van één hand):
  De peilingen door de elite zijn geen dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking; je kunt gerust stellen dat een verkiezing onder peilingbureaureageerders voor migranten aanmerkelijk gunstiger uitpakt dan gemiddeld.

En let op de keuze van onderwerp van "verkiezingen", en hun waarde.
    Gevolgd door:
  ...    Eigenlijk moet ik nog preciezer zijn. Het is niet de mening van de Telegraaf-lezer, maar die van mensen die online reageren op de Stelling van de Dag. Een belangrijk verschil, wat onder meer blijkt uit het feit dat slechts 6 procent geen mening zegt te hebben. Onder de gehele bevolking ligt dat percentage ongetwijfeld hoger.

Herhaling van fout nummer 3, twee maal.
    Gevolgd door:
  ... Ik heb bijvoorbeeld geen flauw idee of arbeidsmigratie gereguleerd moet worden. ...

Een leugen: alle politiek-correcten hebben en iedereen bij de Volkskrant heeft een mening over vrije migratie: die mag niet beperkt worden want dat is antisemitisme (zie boven). Kijk maar hoe hier 'migranten' (boven) nu is veranderd in 'arbeidsmigranten'.
    Niveau "Balletje, balletje" .
    Gevolgd door:
  ... Natuurlijk reageerde Tim Hofman, het goed gevormde geweten des vaderlands, op het bericht van Marijnissen: ...

Fout nummer 4: niveau "Goebbels haalt Goering aan". Tim Hofman: één van de luidruchtigste hofnarren van de elite en haar globalisme op het internet.
    Waarop na enig geneuzel de kop volgt:
  ... En al zouden politici wel schermen met de daadwerkelijke mening van het volk, dan nog is het een drogreden. 'Ik heb gelijk want de meerderheid vindt het ook', het argumentum ad populum, is de platst mogelijke uitleg van democratie. ...

Een drogreden: argumentum ad populum gaat over de discussie over een specifiek inhoudelijk onderwerp, democratie gaat over hoe je aan het einde van een gevoerde discussie over dat onderwerp moet beslissen als je het niet eens wordt.
    Waarvan de relatieve waarde bekend is:
  ... Een belediging voor iedereen die zich door de millennia heen het hoofd heeft gebroken over hoe je een land moet besturen. ...

Wat moet zijn ...
  Een bevestiging voor iedereen die zich door de millennia heen het hoofd heeft gebroken over hoe je een land moet besturen.

... , want iedereen van die iedereen weet wat de uitslag is van al die hoofdbrekens: er is nog nooit iemand gekomen met een beter systeem om de uitslag van een discussie te beoordelen.
    Waarna de eerder gemelde Joodse mening volgt.
    Welke mening is: elitocractie is beter dan democratie.
    Wat stamt van de basis van de Joodse cultuur: "Wij zijn het door de Almachtige Uitverkoren Volk en weten het dus beter dan ieder ander".
    Conclusie: dit is het zoveelste voorbeeld van de vernietigende invloed van de Joodse cultuur, en "de media" die daar volkomen in ondergedompeld zijn.


Naar Landverraad , of site home ·.

8 nov.2016