WERELD & DENKEN
 
 

In het kort

Not that it really matters, but ... . (uit: A Never Ending Story)

De natuur maakt ingewikkelde zaken op basis van simpele zaken. Ten overvloede: dit geldt ook voor alle menselijke zaken.

Alle middelen en ideeën om het paradijs op aarde te scheppen zijn al geruime tijd aanwezig. De enige reden dat het paradijs er nog niet is, is omdat we het niet willen .
(De pijlen zijn hyperlinks, voor hun betekenis op deze pagina zie de toelichting; meer in de gebruiksaanwijzing).

Het leven is in feite simpel, maar we staan erop om het ingewikkeld te maken. (Confucius )

Als er al een zaak bestaat die aangeduid kan worden als het menselijke probleem, dan is dat het probleem om uit te vinden of de werkelijke wereld overeenkomt met de wereld in zijn hoofd.

De behoefte van de mens om niet zijn verstand te gebruiken is nog steeds schier overzadigbaar. En als hij het doet, is het meestal nog steeds in de vorm van het zwart-wit denken van de ideologie.

Het grootste gevaar voor de menselijke geest is "Joden met boeken of ideeën" - voor je het weet hebben ze de halve wereld en meer besmet met zaken als "Geboden", "Testamenten", "Profeten", "Andere Wangen", en neoliberalisme.

Nevertheless, the consuming hunger of the uncritical mind for what it imagines to be certainty or finality impels it to feast upon shadows in the prevailing famine of substance.  E.T. Bell

Er bestaan geen absolute oordelen en al zeker geen absolute morele - want anders moest je de leeuw in de gevangenis zetten wegens moord op de antilope .

Gezond verstand is het best verdeelde goed op aarde - iedereen denkt dat hij er genoeg van heeft . (vrij naar René Descartes )

De grote morele keuze voor iedereen is die tussen het materiële en het geestelijke.

Genoeg hebben is geluk; meer dan genoeg hebben brengt ongeluk. Dat geldt voor alle dingen, vooral echter voor geld. (Lao Tse)

Of je nu van de rationele kant of van de emotionele begint met het bekijken van een zaak of probleem, als je in maar lang en goed genoeg doorwerkt, kom je in beide gevallen op hetzelfde punt uit.

Wie hardnekkig volhoudt dat alle mensen gelijk zijn, wat niet zo is, doet op den duur meer kwaad dan goed. (Prof. Hans Galjaard)

Wie hardnekkig volhoudt dat alle culturen gelijk zijn, wat niet zo is, doet nu al meer kwaad dan goed.

Er zijn op dit moment drie culturen die kunnen wijzen op dusdanige prestaties in het verleden én in het heden dat ze ook een goede kans hebben om in de toekomst een belangrijke rol te spelen: de Chinese, de Japanse, en de Noordwest-Europese.

Een minderwaardige cultuur is een cultuur van waaruit mensen migreren naar landen met een andere cultuur, ten einde er beter van te worden. Andere term zijn achtergebleven of achterlijk, afhankelijk van de grootte van het verschil.

Gekleurde immigrant: niet voorkomend in Oost-Europa want daar zijn geen sociale voorzieningen. Niet voorkomend op het platteland want daar moet je werken. Dus, ergo, q.e.d: parasiet.

Negerlogica: "Wij zien niet evenveel mensen van ons ras op jullie televisie, dus jullie zijn racisten".
Moslimlogica: "Wij haten jullie want dat is de islam , en jullie kritiek daarop is islamofobie ".

Of:
Negerse hondsbrutaliteit: met je roetzwarte kop in een roomblank dorp gaan wonen, en dan keihard roepen dat al die blanken die dat opmerken RACISTEN!!! zijn.
Moslimse hondsbrutaliteit: met je bloedagressieve godsdienst in andermans vreedzame samenleving gaan wonen, en dan keihard roepen dat iedereen die kritiek heeft op die agressiviteit ISLAMOFOBEN!!! zijn.

De blanke mens bouwde de houten zeeschepen - en veel meer. De gekleurde mens is niet verder gekomen dan vracht. De gekleurde mens weet dat. Tussen gekleurde en blanke mens zal het dus nooit echt goedkomen.

Waarom wil men "blank" vervangen door "wit"? Omdat, zegt men, "blank" te onschuldig klinkt. Waarom wil men de facto "blank" vervangen door "wit"? Omdat de zwarten qua cultuur niet verder zijn gekomen dan het Stenen Tijdperk. Dus moet de vervanging van "blank" door "wit" gepaard gaan met de gelijktijdige vervanging van "zwart" door "nikker" omdat "zwart" te cultureel succesvol klinkt.

De terminologie "wit privilege" is een haatdragende uitdrukking van de constatering dat de blanke mens slimmer en socialer is dan de gekleurde, zoals blijkt door houten zeeschip tot en met mobieltje.

Het is 26 januari 2018, en het NOS Journaal maakt bekend de term "blank" te vervangen door "wit", de term van door hun culturele nederlaag blankenhatende zwarten dus negers. De mogelijke redenen voor deze actie: a: het NOS Journaal is rabiaat politiek-correct; b: er werkt een blankenhatende zwarte oftewel neger bij het NOS Journaal:


c: het NOS Journaal is én rabiaat politiek-correct én er werkt een een blankenhatende zwarte uitleg of detail oftewel negerin bij het NOS Journaal. (Merk op: de empathieloze ogen uitleg of detail )

De zwarten en licht-getinten zijn de zwartrijders van de vertrouwensmaatschappij - ze vernietigen onze cultuur.

Eind 2017 is er een banenoverschot van honderdduizenden middelaar- en hogergeschoolden, en honderdduizenden werkloze allochtonen. Dit is ten gevolge van de export van gekwalificeerde en gewilde blanke Nederlanders en de import van ongekwalificeerde en gajes-gekwalificeerde gekleurden.

Zwarten: lieden die "voelen" dat OJ Simpson onschuldig is, gewoon door naar zijn ras te kijken.

Moslims: lieden die "voelen" dat IS-strijders en jihadgangers het goed bedoelen, gewoon door naar hun geloof te kijken.

Afrikanen: het enige dat ze samen doen is het bij elkaar leggen van hun weinige geld zodat één van hen in een dobberbootje richting Europa kan gaan zitten:

Moslims: het enige dat ze samen doen, is grote moskeeën bouwen:

Als zelfs de meest gematigde soort moslim die nooit in de moskee komt, moet kiezen tussen een kopafhakkende IS-strijder en Moeder Theresa, zal die gematigde moslim die nooit in de moskee komt voor de volle 100 procent en overtuiging kiezen voor de kopafhakkende  IS-strijder. Want de islam is de zin van hun leven.

Over generaliseren: Als Nederland racistisch is, komt dat omdat het vol zit met geïmporteerd gekleurd gajes.

Waar gepleit mag worden voor kalifaat en sharia, mag gepleit worden voor remigratie en sterilisatie.

Na de zoveelste herhaling van de mantra over "discriminatie op de arbeidsmarkt" (drie stuks): Als mocro's en negers wilden werken, was er geen half miljoen Polen in Nederland.

Na de zoveelste herhaling van de "Alle Nederlanders zijn racisten"-mantra:

"De Multiculturele Samenleving is een Verrijking" - hier de moslim-bijdrage:

... en hier de zwarte bijdrage:

Sociaal-maatschappelijk gezien is het Midden-Oosten een rokende ruïne, en Afrika een barbarij, en daarvan moeten wij gaan meegenieten middels de Vrije Immigratie van moslims en Afrikanen, en de Verrijking van onze Cultuur middels de Multiculturele Samenleving.

Datgene dat "discriminatie op de arbeidsmarkt" wordt genoemd, is het totaal aan slechte ervaringen van werkgevers met moslims en Afrikanen.

Als moslims en Afrikanen zouden "werken", zouden het Midden-Oosten en Afrika paradijzen zijn.

De huidige aandacht voor "het slaverijverleden", schrijvende 2017, heeft één en slechts één doel: de zwarten de troosten voor hun huidige sociaal-cultureel mislukt zijn.

Het huidige relativeren van de weerzinwekkendheid van de islam, schrijvende 2017, heeft één en slechts één doel: de moslims de troosten voor hun huidige sociaal-cultureel mislukt zijn.

Gekleurde mensen hebben hun eigen gekleurde continenten die ze kunnen inrichten hoe ze maar wensen - ze hebben zich niet te bemoeien met hoe Europeanen Europa hebben ingericht en verder gaan inrichten.

Nederland is van de Nederlanders. Zwarten hebben Afrika en moslims de islamitische wereld.

"Derde-wereld landen zijn gemaakt door derde-wereld mensen. Derde-wereld mensen maken derde-wereld landen. Zie Schilderswijk, Kanaleneiland, enzovoort.

Wel zwarten in Europese voetbalteams. Geen witten in Afrikaanse voetbalteams. Zwarten zijn gore racisten.

De Victoriameer-vis genaamd "Blanke Nederlander" wordt bedreigd door de Nijlbaars genaamd "Gekleurde immigrant". Kijk maar naar het straatbeeld vijftig jaar terug en naar het straatbeeld in 2014. In delen van de grote steden domineert de Nijlbaars al, en heeft de Blanke Nederlander opgegeten.

"De multiculturele samenleving is een feit". Klopt: binnen de Nederlandse geografische grenzen en met name de grote steden vindt je zowel blanke beschaving als gekleurde barbarij.

De waarde van migratie en de nomadische zin van het leven:

De uiteindelijke wens van de zwarte mens richting de witte is om dood te gaan, want de witte mens is de norm voor de achterstand en mislukking van de zwarte.

"DIVERSITEIT" is het mengen van rationaliteit en verlichting met kalifaat, sharia, tovenarij en winti, oftewel, vla met stront. Degenen die beweren dat "DIVERSITEIT" leidt tot kwaliteit, innovatie, creativiteit, enzovoort zijn geestelijk gestoord.

De witte mens kan het overleven van zijn cultuur slechts veilig stellen voor de ondergang middels de fokkende zwarte mens door een beleid van remigratie-of-sterilisatie.

Afrika voor de Afrikaanse mens en die is zwart. Dat is logisch. Arabirië voor de Arabische mens en die is olijvig. Ook dat is logisch. Europa voor de Europese mens, en die is blank. Minstens net zo logisch. Behalve voor de Joden, want die willen Europa ook zwart en olijvig maken en roepen tegen iedere blanke die daar tegen is "Hitler!", "Holocaust!", en "Anne Frank!" uitleg of detail .

Een veelgestelde vraag door allochtone woordvoerders is "Wanneer horen we erbij?". Antwoord: wanneer je als groep iets oplevert en bijdraagt in plaats van kost en aantast. En daar is op zijn minst de komende vijftig jaar (twee generaties) geen zicht op.

Iedereen die zijn religie zichtbaar uitdraagt is intellectueel een imbeciel en sociaal een onuitstaanbare botte hork.

Als islam en moslims kunnen, kunnen racisme en de Ku Klux Klan dat zeker ook.

De politiek-correcten in hun spiegeluniversum: "Moslims zijn de nieuwe Joden" - oftewel: Moslims zijn de nieuwe nazi's.

"Witten zijn racisten"is een uitspraak van dezelfde soort als "Zwarten zijn lui", "Moslims zijn achterlijk", en "Joden zijn parasieten". Als het eerste mag, mag de rest ook.

"Blanken"aanduiden als "witten", heeft precies dezelfde waarde als "zwarten" aanduiden als "nikkers", moslims" als "geitenneukers" en "joden" als "haakneuzen". Mag het eerste, dan mogen de overige ook.

De enige zinnige reactie op allochtone klachten is "Rot op!", en de enige zinnige reactie op allochtone eisen is ze op te laten rotten.

Moslims hebben geen empathie: zij mogen wel een rot-op-godsdienst onderhouden en wij mogen niet op rot-op- partijen stemmen. Zwarten geen empathie want zij mogen wel racistisch zijn en wij niet. Joden hebben geen enpathie, want zij vinden dat iedereen net als zij in woonwagens moeten gaan leven.

De gewone mens heeft een belang dat niet minder is dan dat van de minder-gewone mens. Het langdurig niet inzien van deze werkelijkheid leidt tot revolutie.

Wie het maatschappelijke trapje schoon wil vegen, moet beginnen daar waar het gezegde het suggereert: aan de top .

Het grootste probleem met de linkse politiek is dat de rechtse nog erger is .

Links versus rechts in de politiek is de strijd tussen hersenloze alfa's en gewetenloze alfa's .

De leiding van onze westerse maatschappij bestaat voor een groot deel uit verdorven mensen, die de overige burgers meeslepen door een beroep te doen op hun zwakheden (zie Spiritualiteit en rationaliteit ).

Het doel van neoliberalisme is bereikt als één man alle geld in handen heeft. Ieder bezwaar tegen deze gang van zaken is "Communisme!".

Als bezuinigingen op de uitgaven van de staat noodzakelijk zijn zoals de top van de maatschappij beweert, dan is dat omdat de top van de maatschappij (bestuurders, rijken, financiële wereld) meer afneemt dan ze bijdraagt aan de economie. Als je dit productieve zwarte gat oplost door het uitgeven van geld, dan leidt dat tot inflatie. Allen die andere verklaringen geven, zijn ploerten uitleg of detail of psychopaten uitleg of detail of economen of gewoon slecht .

Absolute faith corrupts as absolutely as absolute power. (Eric Hoffer)

Islam is het Jodendom voor Arabieren.

Het gebruik van het argument van "De Vrijheid van Godsdienst" impliceert het tolereren van de godsdienst van Mammon met de rituele kindermoord .

Het recht op een religievrije leefomgeving is een fundamenteel mensenrecht.

Het is 3 mei 2015. Zojuist werd voor de miljoenste keer de leugen uitgesproken "Vrijheid is een gift". De werkelijkheid: Vrijheid is het product van het bestrijden van joden, moslims, communisten, nazi's, neoliberalen en alle andere aanhangers van Absolutisme.

Er is geen duidelijker aanwijzing voor morele verdorvenheid in geestelijke of politieke leiders, dan de uitspraak: "Wie niet voor mij is, is tegen mij" .

Werken is niet het doel van het leven. Gelukkig zijn is het doel van het leven. Voor de meeste mensen gaat dat voor een groot deel via werken .

Een goede zaak behoeft geen leugens.

Bij de keuze tussen een goede zaak waarover gelogen wordt, en een slechte zaak waarover de waarheid verteld wordt, dient men te neigen naar de keuze voor het laatste (tip: "waarheid" en "leugen" zijn betrouwbaarder indicatoren dan "goed" en "slecht"). (politiek) (algemeen)

Existentiële vraag: liegen moslims en Joden zo makkelijk omdat ze in "Jahweh/Allah die in de Hemelen zij" geloven, of geloven ze in "Jahweh/Allah die in de Hemelen zij" omdat ze zo makkelijk liegen? (Tussen twee haakjes: christenen mogen niet liegen)

Waar het ultieme doel van de kapitalistische onderneming het maken van zoveel mogelijk winst is, en het maken van zoveel mogelijk winst vaak in tegenstrijd met het behoud van arbeid, is het ultieme doel van de kapitalistische onderneming in strijd met het streven naar zoveel mogelijk geluk in de maatschappij .

Als je voor een probleem of een situatie met meerdere oplossingen of wegen staat, en er is geen overduidelijke voorkeur, kies dan voor de meest natuurlijke, de geleidelijke, de groeiende. Als er een overduidelijke voorkeur voor een andere weg is, vraag je dan drie keer af waar die voorkeur vandaan komt .

Het sterkst verbreide geloof op aarde is hypocrisie.

Geloof is de leuning aan de trap door de tijd: het biedt houvast, maar remt je, en als je er te hard aan vastklampt, kom je niet vooruit.

De ontdekking van het monotheïstische geloof is oneindig veel erger dan de ontdekking van de atoombom - de monotheïstische godsdienst is de afgegane atoombom in de geest .

Voor een gelovige is iedere ongelovige een ontkenning van de zin van zijn bestaan. Voor een ongelovige is iedere gelovige een potentieel gevaar voor zijn leven.

Waarom zou je als wetenschapper niet in UFO's, waarzeggerij, astrologie, gebedsgenezing, winti, of voodoo mogen geloven, en wel in God?

Wij beschouwen onze voorgaande beschavingen als minder beschaafd. Het zou uiterst merkwaardig zijn als de evolutie van de beschaving bij ons zou ophouden. Ergo: onze maatschappij bevindt zich op een niveau van (zeer) beperkte beschaving .

... no one should be expected to do business without the incentive of profit. The actual trouble is that profit is identified entirely with money, as distinct from the real profit of living with dignity and elegance in beautiful surroundings. (A. Watts in Does it matter? )

Er bestaan opmerkelijke overeenkomsten tussen menselijke tekortkomingen op het emotionele en morele vlak, en de oorzaken van onze belangrijke maatschappelijke problemen (toel.).

God may forgive you for your sins, but your nervous system won't. (Old Maxim)

In het diepst van zijn ziel is iedereen bekend met het verschil tussen goed en kwaad .

You should never take more than you give. (Popular song)

De grote denkfout van links is het idee dat armen of "negertjes" betere mensen zijn; de grote denkfout van rechts is dat rijkdom en het streven ernaar tot een prettiger leven leidt.

Het idee dat de vermenging van willekeurige culturen leidt tot iets moois is even geldig als het idee dat het willekeurig bij elkaar gooien van diverse soorten voedsel leidt tot een smakelijke maaltijd.

Het drugsgebruik en de gokverslaving zijn tekenen van het ongelukkige leven dat velen in de Westerse maatschappij leiden .

Men gaat niet met eigen gewoontes andermans klooster binnen. (Russische zegswijze)


... behalve natuurlijk als je een arrogante , dominante , superieure , lompe moslim bent ...

Empathie is bij moslims een onbekend natuurverschijnsel.

Bij alle moslims groeit er een hoofddoek of baard binnenin het hoofd - bij de ernstigere gevallen groeit die ook naar buiten.

Zie de voorgaande: men gaat niet in een christelijk land wonen met een hoofddoekje of een boerka (zie ook Wet en regels ).

Toppunt van brutaliteit: in andermans land gaan wonen, en dan eisen dat hij zich aan jou aanpast.

Moslim: iemand die met een "Jij bent vies (haram)"-hoofddoek of -baard rondloopt, en dan respect terug verwacht.

Moslims plegen zelfmoordaanslagen omdat ze geloven in en strijden voor een hogere macht. Oftewel: moslims zijn onmensen.

Moslim-aanslagpleger plegen hun aanslagen omdat de steun vanuit de gehele moslimgemeenschap een absolute zekerheid is (wat ze ook tegen de media zeggen). Het is hun aller zin van hun leven.

De islam is een opvatting. Opvattingen kunnen verboden worden. De islam kan verboden worden.

Iedere hoeveelheid islam of moslims is levensgevaarlijk voor democratie, rechtsstaat, vrijheid en beschaving.

Soera 777 van de Religie van de Verlichting: "In het Hiernamaals zullen alle moslim-vrouwen verkracht worden door 777 Duivels, en alle moslim-mannen moeten toekijken nadat hun geslachtsdeel verwijderd is".

Reactie politieke-correcten: De Religie van de Verlichting is een Religie van Vrede".

De islam is als een sprinkhaan: het vreet alles op, en het enige product is groene poep.

In het niet zo kort (elsevier.nl, 3 maart 2017, door Berend Sommer uitleg of detail ):

  Frits Bolkestein: ‘Islam niet verenigbaar met westers liberalisme’

Het westers liberalisme en de islam zijn niet verenigbaar. Dat heeft VVD-coryfee Frits Bolkestein gezegd tijdens een debat op de universiteit van Cambridge over de liberale staat en de islam.


‘Ik ben er zeker van dat miljoenen mannen intense tevredenheid uit de islam putten,’ zei Frits Bolkestein donderdag 2 maart in Cambridge. Hij debatteerde er met onder anderen de Zwitserse hoogleraar islamitische studies Tariq Ramadan. ‘Of alle vrouwen even tevreden zijn, is een tweede.’ Bolkestein sprak zich op de universiteit uit tegen de stelling: de islam en het westers liberalisme zijn verenigbaar.

Bolkestein betoogde dat dit niet het geval is, omdat zowel vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting veelal ontbreken in de islamitische wereld. In zijn betoog brak hij een lans voor de Franse laïcité, waarbij religie niet de publieke ruimte zichtbaar is. ‘Geloof en ongeloof is van onderschikt belang in liberale politiek,’ aldus Bolkestein.

‘De islam is niet alleen een persoonlijke aangelegenheid, maar ook een maatschappelijke aangelegenheid,’ betoogde Bolkestein. Hij haalde Hassan al-Banna, een van de oprichters van de Moslimbroederschap, aan, die in 1928 zei: ‘Het behoort niet tot de islamitische dogmatiek om te geven aan Caesar wat Caesar toebehoort, en aan Allah wat van Allah is, maar Caesar en wat hem toebehoort, zijn beide van Allah.’

Over de sharia zegt Bolkestein: ‘De wet pretendeert de islamitische civilisaties op alle terreinen te leiden. Daarom wordt de scheiding tussen kerk en staat niet geaccepteerd, die het liberalisme juist belangrijk acht. Sterker nog: zowel moskee als staat zijn ondergeschikt aan de religieuze wet.’ Dit in tegenstelling tot het liberalisme: ‘Dat staat voor vrijdenken en vrije meningsuiting. Het staat voor de scheiding van kerk en staat of moskee en staat.’

"Wij hebben ons thuisland verpest met een gekleurde cultuur van moskeeën en 'Geen Zwarte Piet' en nu komen we jullie land verpesten met onze gekleurde cultuur van moskeeën en 'Geen Zwarte Piet' "

Nederlanders hebben evenveel recht een varkenskop op de stoep van een moskee te dumpen als moslims het recht hebben een "varkenskoppen"-moskee op de stoep van de Nederlanders te dumpen. Het feit dat het aantal varkenkopdagen een volkomen minuscule fractie van het aantal moskeedagen, laat zien dat Nederlanders beschaafd zijn, en moslims barbaren.

Geen triester makend aanzicht dan opnames van beveiligingscamera's in Opsporing Verzocht van straten die je kent uit je jeugd, met op die beelden wegrennende bos- en Rifapen.

Migranten zijn mensen die voor materieel gewin bereid zijn hun leven overhoop te gooien.

Amerika is een land van migranten, en een zeer materialistisch land.

De intellectuele migrant schijt het land waar hij verblijft onder met zijn kosmopolitische en lokale-cultuur verachtende opvattingen, om als dat land volgescheten is, weer vrolijk naar het volgende land te vliegen.

In een geglobaliseerde open wereld verdringt het kwade geld, verdient met "slaven", het goede geld, verdient met werknemers.

Wie anno 2015 voorstander is van het toelaten van asielzoekers, is er welbewust op uit om onze maatschappij en cultuur te vernietigen.

Vluchtelingen: gekleurde mensjes die zo liefdevol met elkaar omgaan, dat ze allemaal massaal naar Europa willen komen om daar gevrijwaard te zijn van de andere gekleurde mensjes die hun buren zijn. (Naar aanleiding van de toestroom van "allemaal echte vluchtelingen" in 2015)

Wie zich voor wil stellen hoe het ideaal van een maatschappij bestaande uit individuen eruit ziet, stelle zich een menselijk lichaam voor waarvan alle ledematen individueel tot ontwikkeling komen. Dat wil zeggen: een grote dikke arm, een lange dunne, twee benen van ongelijke lengte, enzovoort. Oftewel: een Monster van Frankenstein. Dat is de maatschappij die (neo)-liberalen als Reagan en Thatcher en Rand en Greenspan nastreven. Of denk ook aan een land als Amerika. Tussen twee haakjes: bij de aanhangers kan je, als je goed kijkt, de bouten nog in de hoofden zien zitten .

De neoliberale of Angelsaksische of Amerikaanse mentaliteit is die van "Winner takes all". Waarvan de economische en morele waarde blijkt door haar nevenstelling: "Losers loose all".

Respect verdient degene die respect betoont; de meeste godsdiensten betonen, behalve voor zichzelf, heel weinig respect, en verdienen dus geen respect .

Als het multiculturalisme een goede zaak was, hoefde er niet zoveel smerige taaltrucs uitgehaald te worden om het te verkopen .

Multiculturele samenleving: Negers die baard en/of snor en laten staan en vijf keer per dag bidden, en Turken die aan bling-bling en schietpartijen doen.

Vul een land met moslims, en het wordt een rotzooi. Vul een land met negers, en het wordt een nog grotere rotzooi. Vul een westers land met veel moslims of negers, en het wordt dus ook een rotzooi .

Allochtone immigranten: mensen die van hun eigen land een zooitje hebben gemaakt, en naar Nederland zijn gekomen om er hier ook een zooitje van te maken (merk op: "er niet een zooitje van maken" is hetzelfde als "integreren" en dat mogen ze niet en willen ze niet want dat noemen ze "assimileren")

De veronderstelling dat als je een immigrant een Nederlands paspoort geeft dat het dan wel een Nederlander zal zijn, getuigt van evenveel gezond verstand als de veronderstelling dat als je een kameel een Nederlands paspoort geeft, dat het dan wel een koe zal zijn.

Immigranten, met name de allochtone, kosten óf geld, óf werk, en in ieder geval huizen. En aan alle drie is een sterk tot schreeuwend tekort.

 
"Hallo, ik ben immigrant en ik heb uw baan. Waarmee kan ik u van dienst zijn?

De allochtone bijdrage varieert van neutraal tot zeer zwaar negatief - gesommerd: zwaar negatief.

Het integratiedebat kenmerkt zich volgens multiculturalisten door een "achter de dijken"-mentaliteit. Die dijken hebben een functie - ze dienen voor het tegenhouden van een culturele modderstroom bestaande uit uithuwelijken, eerwraak, homohaat, antisemitisme, religieus fanatisme, racisme, enzovoort.

Multiculturalisme in Nederland stelt dat de cultuur van geitenhoudende rifberbers op hetzelfde niveau staat als de maan-reizende westerse cultuur.

Wat is cultuur? Cultuur is iets dat Nederlanders niet hebben, en allochtone immigranten mogen behouden.

Als Nederland institutioneel racistisch is, zijn negers en moslims institutioneel achterlijk en crimineel.

Over generalisaties. Moslim: Marokkaan/Turk die naar Nederland komt en daar juweliers vermoordt , om vervolgens te klagen als hij door een Nederlander "kankermoslim" wordt genoemd. Neger: creool die naar Nederland komt en daar bejaarden vermoordt , om vervolgens te klagen als hij door een Nederlander "kankerneger wordt genoemd.

Het verder laten oplopen van het percentage half- tot niet-integrerende gekleurde allochtone immigranten, zal uiteindelijk leiden tot een praktische definitie ven Nederlanderschap als zijnde een blank verschijnsel.

De overdaad aan negers en moslims in media en zelfs in reclame-uitingen heeft één en slechts één doel: ons te laten wennen aan de aanwezigheid van barbaren - voor de aanwezigheid van gewone mensen is namelijk geen gewenningsprogramma nodig.

Negers functioneren zo ontzettend slecht, dat het aantal van hen dat "slechte" rollen heeft in film of televisie sporadisch tot geen enkele is.

Een welgemeend advies aan alle allochtonen die hun eigen cultuur willen behouden, "zichzelf niet terugzien" in Nederlanders in bestuur en media, of Nederlanders racistisch of zoiets vinden, enzovoort: ROT OP NAAR JE EIGEN LAND!

Want er is maar één Nederland.

De "kwestie" van de islam is bijzonder simpel: alle moslims, van welke denominatie dan ook, willen hetzelfde: sharia  en kalifaat. En aangezien dat voor alle niet-moslims totaal onaanvaardbaar is, is er geen enkele andere vreedzame oplossing dan boedelscheiding. Het doet er hierbij totaal niet toe of ze zich uitspreken. Dit zijn de basale geloofskwesties, en dit geloof is de zin van hun leven.

Multiculturalist: "Wilders schoffeert hele bevolkingsgroepen". Reactie: "De islam schoffeert alle bevolkingsgroepen" (behalve zichzelf natuurlijk, want zichzelf achten ze superieur )

Daders van bomaanslagen op gewone mensen kunnen dat alleen doen als ze zichzelf superieur achten aan die mensen. De islam is een manier om je superieur te voelen ten opzichte van andere mensen. De islam is dus een medeoorzaak van bomaanslagen.

Moslims gedragen zich in Nederland als naaktlopers in Mekka.

De hoofddoek is het zichtbare gedeelte van het islamitische indoctrinatieproces - een sociaal drukmiddel om de op vrijheid gerichte leden van de eigen groep te disciplineren. (Floris van den Berg - Carel Brendel)

Wie hoofddoeken zaait, zal Lonsdale oogsten .

Wie "halal" zaait, zal "kopvoddentaks" oogsten .

Het toppunt van culturele lompheid is in andermans land gaan wonen, en dan je dochters verbieden met andermans zonen te trouwen .

Moslims kunnen niet nadenken, want alle denken is al gedaan door Allah.

Vrij naar V.S. Naipaul :
"Wat betekent die hoofddoek?"
"Ik heb geen verstand!"

 
"Daar zat mijn brein en nu ben ik gelukkig" (Hanina, columnist bij AD)

In een hoofd waarin religie zit, is geen plaats voor ratio.

Dit laatste in populaire termen: "hoofddoek = domheid".

Besnijdenis is gruwelijk. Het is van dezelfde orde als een concentratiekamp-tatoeage. Het is een geestelijke concentratiekamp-tatoeage. Het is barbarij van het zuiverste water.

Zelfstandig denken is voor een moslim als het beoefenen van de spreidstand voor een éénbenige . (Voor wie dit erg kras vindt: "islam" betekent "onderwerping", en dat is de onderwerping van de geest aan de wil van Allah).

 
Twee religieuze zombies verwonderen zich over
wat je kan bereiken als ongelovige verlichte.

Het geloof in de islam, in welke mate dan ook, is in fundamentele tegenspraak met dat in democratie .

De discussie over de islam kan op dezelfde basis gevoerd worden als die over pitbulls: dat 95 procent ervan geen kinderen doodbijt, is misschien wel waar, maar onbelangrijk en zeker niet doorslaggevend ten opzichte van het feit dat 5 procent dat wel doet.

Er zijn evenveel gematigde moslims als er gematigde nazi's waren .

Als er geen goede neonazi's zijn, zijn er ook geen goede moslims.

In het leger heeft minder dan 1 op de 10 soldaten daadwerkelijke vechtfuncties. In de islam heeft minder dan 1 op de 10 moslims daadwerkelijke terreurfuncties.

Moslims zijn gewone mensen als u en ik evenzeer als nazi's gewone mensen zijn als u en ik zijn: ze ademen, ze pissen en ze hebben een weerzinwekkende ideologie.

Moslims in een beschaafd land is als een aap in huis: je kunt, indien van jongs af aan opgevoed, hem wel kleren aantrekken (een baan geven), maar zindelijk (democratisch, vrijheidslievend) wordt hij nooit.

Daarentegen: er is geen enkel probleem met moslims in moslimlanden.

Het antisemitisme van moslims is een uit de woestijnen van het Midden-Oosten afkomstige stammenstrijd die al minstens 8000 jaar oud is en dus voor de afzienbare tijd niet zal ophouden.

Het idee van een absoluut heerser die het hele heelal bestuurt, is een zeer radicaal idee. Alle moslims hebben dit idee als basis van hun bestaan. Er bestaan dus geen gematigde moslims. (Tussen twee haakjes: christenen hebben hierover eindeloos gediscussieerd in de Middeleeuwen, en in feite toegegeven dat het niet zo is).

Moslims wensen niet-moslims de kanker, de dood, en de hel. Geert Wilders wenst de moslims het land uit. Dat laatste is volgens de bestuurlijke en politieke elite veel en veel erger. Vermoedelijk omdat Wilders het over immigranten heeft.

Moslims beroepen zich op de vrijheid van godsdienst om ons vrijelijk de tongkanker en het eeuwige branden in de hel toe te wensen. Dan mogen wij ons beroepen op de vrijheid van meningsuiting om de moslims vrijelijk de vliegende tering, een hel op aarde, en een spoedige terugkeer naar hun islamitische droomland toe te wensen.

De namen die moslims in Nederland aan hun kinderen geven zijn het equivalent van het geven door Nederlandse emigranten van namen aan hun kinderen als Klaas en Jantien - en een teken van hun niet-Nederlander zijn . Merk op dat het aantal Nederlandse emigranten dat dit doet, verwaarloosbaar klein is.

De wet van de sociologische constanten zegt dat het aantal moslims dat zich daadwerkelijke tot de Nederlandse culturele waarden bekeert van dezelfde orde is als het aantal Nederlanders dat dit heeft gedaan met betrekking tot de islamitische waarden: enkele promillen of nog lager.

De laagontwikkelde cultuur kan alleen een positie veroveren omdat de hoogstaande cultuur hem niet gevaarlijk acht en hem zo macht verleent. (Naar het Chinese Boek der Veranderingen ).

Allochtone culturen zijn volkomen gelijkwaardig aan de westerse cultuur. Het terugsturen van asielzoekers of immigranten naar hun allochtone cultuur is een misdaad tegen de menselijkheid.

Vijfenzeventig procent van de allochtonen zoekt zijn partner in het land van oorsprong; wat een belediging eigenlijk: wel het Nederlandse geld, maar niet de Nederlandse mens .

Vraag: mag je iemand geitenneuker noemen? Antwoord: Mag je iemand haram noemen?

"Halal" en "haram" zijn de islamitische vertaling van "superieur" en "inferieur".

Iedere keer dat de term "halal" gebruikt wordt, rechtvaardigt een gebruik van "kopvoddentaks". De Meiden van Halal zijn de Meiden van de Kopvoddentaks.


Wie vrijwillig stigmata draagt, moet niet klagen als hij gestigmatiseerd wordt .

Hoogopgeleide moslim: "Jullie westerlingen zijn fout want generaliseren ons moslims". Laagopgeleide moslim: "Ik neuk jullie allemaal de moeder".

Hoogopgeleide moslims verschillen van laagopgeleide moslims in dat ze de haat ten gevolge van de culturele nederlaag uiten in woorden deftiger dan "Ik neuk jullie allemaal de moeder".

Moslims worden ten diepste beledigd door varkenskoppen, beschaafde mensen wordt ten diepste beledigd door moskeeën en hoofddoeken.

Artikel 137d van het Wetboek van Strafrecht luidt:

  Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie. .

Dus alle moslims horen in de gevangenis .
    En omdat geen enkele moslim vanwegen deze opvattingen in de gevangenis zit, zijn alle genoenmde uitingen toegestaan.

Gesteld voor de keuze tussen een aanslag en het opgeven van onze privacy, is de uitkomst een derde: het verwijderen van de moslims .

Moslim-immigranten brengen de cultuur en maatschappij van moslim-landen. Kalifaat- en sharia-landen.

Als moslims precies hetzelfde willen als "wij", dan zijn de moslimlanden precies hetzelfde als Nederland en Duitsland. De werkelijkheid: moslims willen kalifaat en sharia, wij willen rechtstaat en democratie

Allochtonen en hun nakomelingen zijn als koekoeksjongen: met wijd opengesperde bekken wachten ze op het voer van het moedermeesje, en krijsen ze om "Meer, meer, meer!!!".

Hoe maak je buskruit: Neem een aantal miljoenen mensen met een westerse cultuur, zeg vijf miljoen of meer. Meng hierbij een miljoen of meer immigranten uit achterlijke culturen. En voeg er tenslotte een flinke snuif figuren aan toe die gaan rond lopen toeteren dat de achterlijke immigranten gelijkwaardig zijn. Dat laat je een aantal decennia sudderen. Houdt er dan een ontsteker bij in de vorm van een vleugje waarheid. Moet je kijken wat voor een indrukwekkende knal je dan krijgt.

Allochtone immigranten worden wel beschuldigd van het hebben van een dubbele loyaliteit. Dat is ten onrechte. Loyaliteit is een zaak sterk gelijkend op zwangerschap: je bent of hebt het wel of niet. En ook alle allochtone immigranten hebben een enkele loyaliteit. En voor 95 procent en meer ligt die niet in Nederland . Zelfs voor de joden, die hier gemiddeld al veel en veel langer wonen, geldt dit in bijna dezelfde mate .

Allochtonen stemmen vrijwel allemaal PvdA. Dat is niet omdat ze links zijn, want de meeste zijn moslims en moslims zijn per definitie niet links. Ze stemmen links om hun plundering van de sociale voorzieningen te beschermen .

Er gaan in de jaren 2000 en 2010 veel stemmen op dat in Nederland intolerantie en racisme sterk zijn toegenomen. Dat klopt. Met de komst van de moslims is de intolerantie sterk gestegen en met die van de creolen, het racisme.

Gekleurde immigrant komt andere gekleurde immigrant tegen. Gekleurde immigrant: "Hé, broeder!". Blanke inboorling komt gekleurde immigrant tegen. Blanke inboorling: "Hé, jij ziet er anders uit". Gekleurde immigrant: "Racist!".

De mentaliteit van de allochtoon: "Een agent tegen de broekspijp piesen, en dan vragen waar de trekker zit".

Iedere uitspraak van de soort "Allochtone immigranten zijn gelijkwaardig aan Nederlanders" brengt de burgeroorlog ten gevolge van de tot nu toe permanent gebleken achterstanden van die immigranten een stap dichterbij, met de opstanden in Frankrijk 2005, Engeland 2011, en Zweden 2013 als voorlopers.

Waarom hebben negers het voortdurend over de slavernij, die al meer dan 150 jaar geleden is afgeschaft? Omdat ze tijdens de slavernij moesten werken, en als men op het idee komt om ze nu ook te laten gaan werken, ze er op kunnen wijzen dat hen dat doet denken aan de slavernij.

Waarom hebben negers het voortdurend over racisme? Omdat ze er voor willen zorgen dat niemand iets zegt over de reden voor hun maatschappelijke achterstand (als groep), die is dat ze weinig kunnen op het educatieve vlak, en al even weinig op het gebied van arbeidsprestaties.

De zwarte gekwetsheid is volkomen begrijpelijk: het is ten diepste vernederend door je soortgenoten verkocht te worden als slaaf, en daarna nog eens iedere dag met je neus gedrukt te worden op het feit dat je als groep niet beter kan.

De kans dat "Alle etnieën scoren precies hetzelfde in de 120-IQ harddenken wedstrijd" waar is, is precies even groot als de kans dat "Alle etnieën scoren precies hetzelfde in de 100 meter hardlopen wedstrijd" waar is. Zijnde deze:


Wie vrijwillig plaatsneemt in een vliegtuig bestuurd door een zwarte piloot geselecteerd vanwege de eis van "diversiteit", is een zelfmoordenaar. Iedereen die anderen een bestuur door zwarten oplegt vanwege de eis van "diversiteit", is een massa-moordenaar.

Iedereen die niet gelooft in de ideologie van de Joodsfascisten inhoudende dat "Alle Etnieën en Culturen zijn Gelijk", is een racist en schuldig aan de Holocaust.

Het "onrecht" dat de zwarten is aangedaan bestaat uit één enkel ding: het landen van blanke Europeanen in houten zeeschepen op de kusten van hun hutjescontinent.

Zwarten in Nederland willen dat wit racisme streng aangepakt wordt. De criminaliteit van zwarten overstijgt het racisme van witten tien en meer keren. Dat zwarte racisme moet dus minstens tien keer zo streng worden aangepakt als het witte racisme. Uitkomende op een beleid van deportatie of sterilisatie. De zwarten fokken als de konijnen.

"Waarom zijn de Zeven Dwergen niet zwart? Ze zingen als ze naar het werk gaan!"

De ene blanke tegen andere, 's morgens om 7 uur: "Werk ze". De ene zwarte tegen de andere om 4 uur 's middags net uit zijn nest gerold: "Hey man, valt er nog wat te dealen?".

Zijn allochtone gelijkwaardig of minderwaardig? Laten we er over gaan stemmen. En wel door de meest nauw betrokkenen: de allochtonen zelf. Het kiezen gaat als volgt: degenen die vinden dat allochtone culturen gelijkwaardig zijn, gaan terug naar hun eigen cultuur. Degene die dat niet vinden, blijven in Nederland waar ze ernstig gediscrimineerd en racistisch behandeld worden. De stemlokalen gingen 10 jaar geleden open. De stemlokalen gaan vandaag dicht. De uitslag: met Noord-Korenaanse meerderheid hebben allochtonen besloten dat hun allochtone culturen minderwaardig zijn. (Dit na de zoveelste ronde, medio 2014, van gezeik van allochtonen over Nederland)

Geen Nederlanders journaallezers op de Surinaamse tv, geen Surinaamse journaallezers op de Nederlandse tv. Geen blanke bestuurders in Afrika, geen Afrikaanse bestuurders in Europa. Geen christenen in de Arabische wereld, geen moslims in de christelijke wereld.

Westerse cultuur brengt antibiotica en andere medicijnen. De Hindoestaanse cultuur brengt MRSA en andere resistente bacteriën. De creoolse cultuur brengt HIV en ebola.

Als het aanvallen van burgerbevolking een oorlogsmisdaad is, hebben de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog zich middels de bombardementen op Duitse steden als Hamburg en Dresden zich op grote schaal aan oorlogsmisdaden schuldig gemaakt.

Als het gebruik van massavernietigingswapens een oorlogsmisdaad is, hebben de Verenigde Staten met het gooien van atoombommen op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki twee oorlogsmisdaden begaan .

Voor de slachtoffers van de aanslagen van 11 september is drie minuten stilte in acht genomen. Als per slachtoffer evenveel tijd genomen zou worden, zou de stilte voor de slachtoffers van de oorlog in Vietnam ongeveer twee dagen duren.

Als het doden van een aanzienlijk percentage van een bepaald volk genocide is, is het bestaan van de Verenigde Staten gebaseerd op een veelvoudige genocide op de oorspronkelijke inheemse bevolking , een genocide die in feite nog steeds aan de gang is.

"Verdediger van het vrije woord": meestal in Amerika  woonachtig persoon die Cuba wil veranderen in Haïti en vindt dat WikiLeaks verboden moet worden.

In het normaliter gebruikte rijtje van massamoordenaars, Hitler, Stalin en Mao, ontbreekt Het-Volk-van-de-Verenigde-Staten, en het rijtje is daarom niet meer dan gewone politieke propaganda (zie de vorige stelling) .

December 2010: Actievoerder tegen de staat  Liu  Xiaobo krijgt van het vrije westen een Nobelprijs voor de vrede. December 2010:  Actievoerder tegen de staat Julian Assange krijgt van het vrije westen een plaats in de gevangenis

Wie denkt dat de atoombom de schuld is van de wetenschap, denkt dat de mensheid terug kan naar het kampvuur voor zijn grot .

Alleen als je geld hebt, is de vrijheid niet duur . (Populair lied, auteur H. Jekkers)

In de communistische heilstaat Cuba is geen vrijheid van meningsuiting. In de kapitalistische heilstaat Haïti ontbreekt vrijwel iedere vorm van organisatie, heerst schrijnende armoede, en is misdaad de baas .

"Vrijheid" zoals gebruikt in discussies over maatschappelijke systemen heeft voornamelijk betrekking op de vrijheid van getalenteerden. In dezelfde discussies heeft communisme zo'n slechte naam bij de voorstanders van vrijheid, omdat de getalenteerden daar dezelfde beperkingen hadden als de minder getalenteerden .

Daar waar de gemiddelde individuele werknemer slechts zeer beperkte invloed heeft op zijn arbeidsomstandigheden, is zijn positie te plaatsen ergens tussen die van een horige en een slaaf (zie ook Kurt Vonnegut, De Grote Pianola (Player Piano) , Vrijheid , of De oorsprong van het Rijnlandmodel .

De kwaliteit van werk is in hoge mate afhankelijk van de mate van vrijwilligheid waarmee het verricht wordt. (zie Kwaliteit en vrijwilligheid )

Een ik-cultuur gaat niet samen met een hiërarchische machtsstructuur.

De psychologische kwaal te associëren met links is neuroticisme - de psychologische kwaal te associëren met rechts is die van de psychopathie .

Een vuistregel voor degenen die zich allochtoon voelen: het feit dat ze in Nederland zijn, bewijst dat ze daar winst in zien. Degenen die die winst niet zien, kunnen in tegenstelling tot Nederlanders terug naar een land waar ze zich beter thuis voelen. In Nederland moeten ze dus niet klagen, en zeker niet over Nederlanders.

Wie het recht van de sterkste gebruikt om zijn macht of bezit te verdedigen, kan er geen bezwaar tegen maken dat anderen met geweld proberen om dat "de sterkste zijn" te testen. De omschrijving van dit geweld als terrorisme is pure hypocrisie (zie ook Rechtse denkfouten
).

De aanspraken van de joden op het grondgebied van wat nu Israël of Palestina heet, zijn veel kleiner dan de aanspraken van de indianen op het grondgebied van wat nu de Verenigde Staten heet.

Veelgehoord: "Israël heeft het recht zich te verdedigen'. Antwoord: "Palestijnen hebben het recht om aan te vallen" (Toelichting: hun land wordt bezet door joodse migranten).

De Kroaten hebben met geweld 200.000 Serven uit het gebied de Krajina verdreven, met instemming en hulp van de Verenigde Staten. De latere acties van de Verenigde Staten tegen de Serven (Joegoslaven) wegens het verdrijven van Albanezen uit Kosovo zijn dus pure hypocrisie.

Bestrijding van de armoede lukt niet zonder bestrijding van de rijkdom .

Een economisch systeem dat niet in de hele wereld ingevoerd kan worden, is of wordt onderdrukkend ten einde zijn eigen wereld in stand te houden  .

Kapitalistisch ondernemen in het op zo ordinair mogelijke wijze geld slaan uit de vooruitgang van wetenschap en technologie.

Het ultieme economische ruilmiddel is geld; het ultieme machtsruilmiddel is geweld.

De financiële wereld is een casino zonder nieten voor de rijken, op kosten van de rest van de wereld .

Over de kredietcrisis:
De uitdrukking "betalen voor een onafhankelijk advies" bevat twee stijlfiguren: een pleonasme in 'onafhankelijk advies' - want "afhankelijk advies" is geen advies maar een mening. En een contradictie in de combinatie van 'betalen' en 'onafhankelijk'.

Voorstanders van belastingverlaging zijn tegenstanders van beschaving.

Onze maatschappij heeft een overdaad aan geld en goederen, en een groot tekort aan gezond verstand en fatsoen.

Een kameel gaat makkelijker door het oog van een naald, dan een rijke door de poort naar de hemel .

Zodra geld macht is, is het principe van de vererving van geld even primitief en contraproductief als het principe van de vererving van macht.

Wie zich constructief opstelt ten opzichte van slopers, is zelf een sloper. Zo zijn:
  - de bestuurlijke en intellectuele elites die zich constructief opstellen ten opzichte van het Europese Imperium, slopers van de democratie,
  - sociaal democraten die zich constructief opstellen ten opzichte van neoliberalen slopers van de sociale en Rijnlandse maatschappij,
  - multiculturalisten die zich constructief opstellen ten opzichte van moslims slopers van de Verlichting.

De opvatting dat kleur niet belangrijk hoort te zijn in de maatschappij is strijdig met de opvatting dat de representatieve vertegenwoordiging van gekleurden door maatregelen bevorderd moet worden (zie Allochtone evenredigheid ).

Het uitdragen van een creoolse of Joodse identiteit staat principieel op dezelfde voet als het uitdragen van de blanke identiteit. Een ontkenning hiervan is racisme. Het uitdragen van de blanke identiteit staat vast als een vorm van racisme. Het uitdragen van de creoolse of Joodse identiteit is dus een vorm van racisme .

Wie ontkent dat etnie een rol speelt , wat niet zo is , houdt er ook andere geestesafwijkingen op na .

Een ruimhartige of vrije immigratiepolitiek gaat niet samen met een sociale maatschappij.

Van de iets van een anderhalf miljoen niet-westerse immigranten is vermoedelijk ergens tussen 10 duizend en 100 duizend economisch productief bezig. De rest bestaat uit paradijsvogels, profiteurs, parasieten en plunderaars .

Honderd Mauro's zijn absoluut geen compensatie voor één Soufiane B. .

De mentaliteit van migranten is nauw verwant aan die van nomaden: ter plekke wordt het land kaal gevreten, waarna men verhuist naar een een nieuw stukje land.

Het belangrijkste motief van de Verenigde Staten om bang te zijn voor eventuele massavernietigingswapens van Saddam Hoessein is dat "die wapens hem de mogelijkheid zouden geven om ons te chanteren tot het niet handelen in ons eigenbelang (to stop us from acting in our own self-interest)" (Condoleezza Rice, nationaal veiligheidsadviseur, tijdens een interview met CNN, 8 sep. 2002).

Het onoverkomelijke verschil tussen de Verenigde Staten en Europa, is het feit dat Europa een sociaal stelsel heeft. Dit verschil maakt vrijwel iedere economische vergelijking tussen de Verenigde Staten en Europa zinloos (voor een toepassing, zie Bronnen bij Asielzoekers ).

De Amerikaanse politieke elite heeft altijd een sterke stroom van Neandertal-achtigen gehad: dikschedelig en veel krachtpatserij. Bekende figuren uit de vorige generatie zijn Henry Kissinger, Zbigniew Brzezinski, Jean Kirkpatrick, Madeline Albright. De huidige (anno 2005) generatie is vrij groot en wordt gevormd door Richard Perle, Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz, Dick Cheney, Condoleezza Rice, George Bush, en nog vele anderen. Zij zullen de wereld beheersen tot deze beschaafd wordt.

Geen duidelijker aanwijzing van het morele gelijk in de Koude Oorlog dan Reagan's uitspraak 'Better dead than red', of in zijn welluidender Nederlandse versie: "Beter atoomdood dan rood" .

In ieders hoofd zit links en rechts denken. Het links denken is de neiging tot zorg en delen. Het rechts denken zit in de emoties van angst en macht. De rechtse sterke geest neigt naar macht, de rechtse zwakke geest neigt naar angst .

Waarom hebben Amerikaanse Cubanen zo'n gloeiende hekel aan Fidel Castro: omdat Castro hen belette te parasiteren op hun mede-Cubanen.

Wat is de voornaamste verdienste van Fidel Castro: te tonen dat (e-/im-)migranten asociaal gajes is.

Liberalisme is als het loslaten van een steen: je laat de steen de vrijheid om naar beneden of naar boven te vallen. Vreemd genoeg valt de steen altijd naar beneden .

Sinds het aantreden van de eerste regering Balkenende, juli 2002, wordt er door rechtse politici veel gesproken over normen en waarden. De overtredingen ervan die genoemd worden als aanleiding slaan vrijwel altijd op wat er gebeurt in de lagere regionen van de maatschappij. Daarentegen: de belangrijkste vervaging van normen en waarden wordt veroorzaakt door hen die het voorbeeld geven: de top van de maatschappij. De norm en waarde die zij uitstralen is: "Ieder voor zich, God voor ons allen, en ik mag mijn zakken vullen". Zie ook De houding van de top , en Het nut van de rijken .

Zolang leidinggevenden bij de opmerking: "We moeten allemaal offers brengen" zelf geen offer brengen, zijn revolutionaire bewegingen moreel gerechtvaardigd .

Een uitnodiging aan alle economen die zich zorg maken over de arbeidsproductiviteit: Ga zelf eens wat produceren (zie: Producerenden en niet-producerenden ).

Als zelf-regulering voor de topinkomens een goed systeem is, moet het voor iedereen ingevoerd worden .

Winst is gestolen leven .

Het grootste gevaar voor iedere organisatie is de niet-goed functionerende leidinggevende met de bevoegdheid tot het bevorderen of aannemen van medewerkers .

Wie voor belastingverlaging is, zou ook voor successiebelastingverhoging moeten zijn .

Iedere voorstel voor bezuinigingen op de sociale voorzieningen moeten zonder overleg afgewezen worden, tot die voorstellen ook bezuinigingen voor de hoger-betaalden inhouden.

De kapitalistische maatschappij is een piramidespel waarin het geld of meerwaarde van arbeid naar boven gaat, en mooie woorden en leugens naar beneden .

Wie een Palestijnse vlag ophangt, wordt lastig gevallen door de joodse lobby, en krijgt stenen door de ruiten.

Wat hebben de andere volken misdaan, dat alleen de Joden Gods uitverkoren volk mogen zijn?

Wie wil strijden voor een multiculturele wereld, moet strijden voor het behoud van de Nederlandse cultuur .

Tezamen met een beperkt aantal foute allochtonen kan ook het veel grotere aantal niet-foute allochtonen een gevaar vormen .

Wie de islam afvalt, wordt met de dood bedreigd. (Zie Islamitische dreigingen )

De islam is een bedreiging voor de (rechts)staat .

De multiculturele discussie (zie ook Allochtonendebat, misverstanden ):


 
Het is maar een incident.
Laten we thee met ze gaan drinken.
Ik zou het liever rotjochies noemen.
Ze hebben niets te doen – we moeten een clubhuis voor ze bouwen.
Het heeft niets met hun religie te maken.
Het heeft niets met hun politieke ideeën te maken.
Het heeft niets met hun cultuur te maken
Het heeft niets met hun etnie te maken.
Het is uitsluitend het gevolg van armoede
Ze worden ten achter gesteld en gediscrimineerd
We moeten ze kansen geven.
De meeste moslims zijn gewoon mensen die hetzelfde willen als u en ik.
Ze worden geprovoceerd omdat ze iedere dag uitgemaakt worden voor honden, apen varkens, racist, fascist en nog veel meer lelijke dingen.
Ze krijgen geen respect
Er zijn ook gematigde moslims.
We moeten de dialoog met ze aangaan.
Ze zorgen voor diversiteit.
Ze zorgen voor creativiteit.
Ze verrijken onze cultuur.
We moeten er niks aan doen want het komt vanzelf wel goed.
Ze hebben Nederland helpen opbouwen.
Ze doen voor ons het vuile werk.
Het zijn "verwarde mannen".

De islam hoort net zo zeer bij Nederland als camembert en Bratwurst.

Een allochtone immigrant die Nederlands heeft leren spreken is evenzeer een Nederlander als een kameel die heeft leren loeien een koe is .

Nederlandse islamitische moeder, geef uw kind een passende naam: Mohammed ("filmer-moordenaar"), Murat ("leraar-moordenaar"), Samir ("terrorist"), Soufine ("juwelier-moordenaar"), Ziya ("juwelier-moordenaar"), Yassin ("grensrechter-doodschopper"), Fatima ("haat-politica"), Esmaa ("haat-presentatrice"), Sabra ("haat-columniste"), Hassnae ("haat-journaliste"). En klaag daarna collectief over stigmatisering. En vergeet niet een hoofddoek of baard te dragen.

Sinds iedere Mohammed Baardman en Stanley Dobberneger die zich aan onze grens meldt een Nederlands paspoort krijgt uitgereikt, staat de term "Nederlander" praktisch voor "al dan niet blonde overduidelijk westerse mens".

Na de val van het multiculturalisme in 2011 hebben de verraders weer een nieuwe truc: de oproep tot hoffelijkheid. Prima voorzet: laten de moslims die op onhoffelijke en onbeschofte wijze moskeeën in onze voortuin hebben gedumpt en met hoofddoeken en baarden door onze straten paraderen aan hoffelijkheid gaan doen.

Multiculturalist:
-  Iemand die vindt dat allochtonen een eigen cultuur hebben die ze mogen behouden, en dat Nederlanders geen eigen cultuur hebben, en voor zover ze die wel hebben, moeten opgeven. 
-  Iemand die in katzwijm valt bij verhalen van allochtonen vol heimwee naar zijn goede oude cultuur in een ander land, en grofstoffelijk beledigend is richting de Nederlander, als die verhalen heeft over zijn goede oude cultuur uit een andere tijd. 
-  Iemand die tot tranen toe geroerd geroerd is als iemand tijdens een prijsuitreiking brult "Ik ben een fokking Marokkaan en moslim!!!", en zijn pistool zou willen pakken als iemand riep "Ik ben een echte blanke en christen!!!
-  Iemand die bij de mishandeling van Mohammed door Klaas zegt dat het wijst op het racisme in de Nederlandse samenleving, en bij de mishandeling van Klaas door Mohammed zegt dat het een incident is, een mediahype, de schuld van Geert Wilders, een teken van integratie, en de schuld van de Nederlanders omdat ze Mohammed, leeftijd 16 jaar, niet toelaten in de disco, geen kans willen geven, geen school, geen baan, en geen positie als presentator van Pauw & Witteman

Diversiteit is: bij de 100 meter hardlopen: twee banen reserveren voor negers, twee voor blanken, twee voor Aziaten, en ieder één voor vrouwen en gehandicapten.Volgens het linkse onderwijsbeleid komen er twee soorten scholen: brede scholen en islamitische scholen. Op de brede scholen wordt de kindertjes geleerd dat de cultuur van inteelt, uithuwelijken en eerwraak van de hoofddoekjes net zo goed is als die van ons, op en op de islamitische school wordt de hooffdoekkindertjes geleerd dat de cultuur van inteelt, uithuwelijken en eerwraak superieur is aan die van ons.

Een relatie met een niet-westerse immigrant is een loterij met drie soorten prijzen: een eigen-geldje, een overdaad aan nieten, en de ellende-jackpot (respectievelijk: hetzelfde als je met een westerse man hebt, de grote meerderheid van mislukkingen, en de ontvoering van je kinderen naar een islamitisch land ).

Afrika wordt bestuurd door negers zonder een enkele inbreng van blanken - vanuit effectiviteit en dus rationaliteit bezien een onlogische, maar vanuit cultuur een logische zaak. Het is dus logische zaak zowel bezien vanuit effectiviteit, rationaliteit en cultuur dat Europa wordt bestuurd door blanken, zonder een enkele inbreng van negers. Iets dat met enige aanpassing geldt voor vrijwel alle culturen, bijvoorbeeld die van de moslims.

Religie is geformaliseerde angst voor de vrijheid van denken.

Religie heeft dezelfde uitwerking op de geest als een verslaving aan thinner: het lost het rationele deel van de hersenen op .

In het denken van de gelovige zit weinig tot geen evolutie .

In de combinatie "vrijheid" en "vrijheid van godsdienst" zit een contradictie, in dat godsdienst een beperking van vrijheid inhoudt.

Religieuzen zijn enge mensen: ze denken dat ze meer zijn, en daar kan je niet met ze over praten.

Zoals gelovigen mensen die niet geloven in een god aanduiden als ongelovigen, kunnen mensen die in een god geloven aangeduid worden als onmenselijken.

Als godslastering vervolgd moet worden, moet godsdienst ook vervolgd worden .

De islam heeft systematische kritiek op al het niet-islamitische middels de term "haram" - onrein.. Volgens het moderne gebruik van het woord is de islam dus racistisch.

Moslims laten zich voor miljarden ondersteunen door de Nederlandse staat, en geven tegelijkertijd een klein miljard uit aan moskeeën - dus moslims parasiteren op het te goede vertrouwen van de Nederlandse burgers.

Moslims de gebruik maken van westerse en anti-islamitische zaken als auto's en telefoons, en staatsuitkeringen accepteren, zijn vuile hypocrieten, die gaan naar de hel, waarin ze zullen ze gemarteld zullen worden door negenennegentig duivels met gloeiende poken, en eeuwig zullen branden.

Alle openbare uitingen van godsdienst moeten verboden worden (zie Normen en waarden ).

De islam hoort evenzeer bij Europa als het christendom hoort bij Saoedi-Arabië.

Christendom is een uit het Midden-Oosten overgewaaide besmetting van de geest, met enige goede en veel kwade trekken. De islam is een uit het Midden-Oosten aanwaaiende besmetting van de geest met weinig goede en veel slechte trekken.

Het wegzetten van moslims als groep staat op precies dezelfde voet als het wegzetten van christenen als groep (toegestaan), nazi's als groep (sterk gepropageerd) en communisten als groep (garandeert een plaats in de politiek-correcte hemel).

Ideologie is het opium van de geest.

Alle godsdienstige discussie is te herleiden tot drie vragen: Wat is de zin van het leven?, Wat is goed en kwaad? en Hoeveel engelen kunnen er op de knop van een naald dansen?

Dat het joodse volk in de geschiedenis vele malen het slachtoffer van racistisch gedrag is geworden, is weinig verwonderlijk, als men goed kijkt naar wat racisme betekent .

Het toelaten van arme Oost-Europese landen tot de Europese Unie lijkt een financieel kostbare zaak. Op den duur levert het echter ook financieel voordeel op, en wel omdat de stroom goedkope ongeschoolde en geschoolde arbeidskrachten de loonkosten in Europa sterk zullen drukken. Dat die winst ten goede komt aan maar een zeer beperkte groep, en dat de rest verlies zal lijden, is in het debat niet zo'n belangrijk argument, omdat degenen die de discussie voeren behoren tot de groep die er profijt van heeft.

De doelstelling van de Europese eenwording is de doelstelling van hen die die eenwording drijven: de politieke en economische top. Die doelstelling is simpel: het creëren van een Europese staat naar Amerikaans model, waarin de macht van de top vrijwel onbeperkt is.

Alle Israëlische burgers zijn bezetters .

Het toelaten van Israëlische burgers op bezet Palestijns gebied is het inzetten van burgers in een oorlog, en daarom een oorlogsmisdaad.

Zodra en zolang er geen geweld is in Palestina, zal Israël geen vierkante centimeter bezet land opgeven. Waarom zouden ze?

Sam en Moos zitten in het concentratiekamp.
Sam: "Heb je ook zo de pest aan die Hitler?"
Moos: "Ja. Ik denk dat ik na de oorlog maar Palestijnen ga vermoorden!"

De kwalijke rol van de Verenigde Staten in het Israëlisch-Palestijnse conflict kan niet beter worden toegelicht dan door de uitspraak van minister van buitenlandse zaken Colin Powell (CNN, 16 mei 2004) : 'reforms cannot be imposed, but must come from within the region', waar op het moment van de uitspraak de Verenigde Staten volop in een oorlog en bezetting zitten van Irak, in een direct ingrijpen in "a conflict in the [same, red.] region".

Voorstel: laten we de bezetting van Tibet door China oplossen door onderhandelingen: China begint onderhandelingen over een teruggave van Tibet aan de Tibetanen, en de "Amerikanen" beginnen onderhandelingen over een teruggave van Amerika aan de Indianen.

Het grote probleem van de linkse ideologie is dat ze denken dat een vooruitstrevende beweging samengaat met een relativerende houding ten opzichte van de werkelijkheid, de waarheid en de wetenschap (zie ook Linkse denkfouten ).

Het grote probleem van de rechtse ideologie is dat ze denken dat de som van het voordeel voor een kleine groep plus het nadeel van de resterende veel grotere groep, tezamen een netto winst oplevert (zie ook Rechtse denkfouten )

Het geloof God's eigen volk of God's eigen land te zijn is het gevaarlijkste geloof dat er is, zowel voor het eigen volk of land, als de overige volken of landen. Uiteindelijk zullen de overige volken of landen ze gaan haten (zie Het waarom van 11/9 ).

Dat sommige mensen een uitkering van 1000 euro krijgen die ze niet verdienen is minder erg dan dat sommige mensen boven een inkomen van 100.000 euro nog 1000 euro krijgen die ze niet verdienen .

In het Lockerbie proces is een Libische gedachte schuldig verklaard op basis van een identificatie van één getuige, die de verdachte meer dan tien jaar geleden in zijn winkel zou hebben gezien. In ieder ander proces zou deze verklaring volstrekt onvoldoende zijn geweest voor een veroordeling. Het valt te verwachten dat het proces tegen Milosevic nog veel minder objectief zal zijn. (P.S. Die voorspelling is ruimschoots uitgekomen)

De meeste asielzoekers komen over land naar Nederland. Zij hebben door vele landen gereisd die voor hen even veilig zijn als Nederland, maar wel een stuk armer.

Komen twee Afrikanen bij het Arbeidsbureau.
Ambtenaar: "Kan je wat?"
Afrikaan A: "Nee."
Ambtenaar: "Wat doe je dan hier?"
Afrikaan B: "Ja."
Ambtenaar: "Wat doe je dan hier? Ga Afrika opbouwen"

Komen twee moslims bij de IND.
Ambtenaar: "Ben jij een vreedzame moslim?"
Afrikaan A: "Nee."
Ambtenaar: "Rot onmiddelijk op"
Afrikaan B: "Ja."
Ambtenaar: "Rot onmiddelijk op. Ga in Islamistan vrede stichten"

Het eerste geldt overigens ook voor alle andere allochtone immigranten.

Af te korten tot:
Afrikanen (allochtonen) die Europa weten te bereiken, kunnen wat, en moeten onmiddellijk teruggestuurd worden om hun eigen land op te bouwen.

Als we moeten kiezen tussen Zwarte Piet en negers in ons land, kiezen we voor Zwarte Piet.

De belangrijkste trofee van de Amerikaanse zwarte sportheld is een blanke, blonde knappe vrouw.

Negergrap: "Wat is het erschil tussen Jerry Afriyie en Mitch Henriquez? Antwoord: bij hun arrestatie ten gevolge van verstoring an de openbare orde, vochten beiden als een gorilla met een leeuw op zijn rug".
    (Oh ja: het verschil: Jerry Afriyie weegt 80 kilo, en Mitch Henriquez woog 200 - dit naar aanleiding van de laatste anti-Zwarte Piet provocaties, 2017)

Ontwikkelingshulp is het geven van geld afkomstig van de armen in rijke landen aan rijken in arme landen (een stelling van de PVV, die daarom "XENOFOOB!!!", "RACISTISCH!!!", "FASCISTISCH!!!", en "NEONAZI!!!" is).

Wie gelooft dat een Chihuahua gelijk is aan een Rottweiler, is simpel van geest - wie zijn kennel erop inricht, is een dierenbeul.

Zolang een blanke Miss India of een blanke minister in Kongo ondenkbaar is, is een Indiase Miss Amerika of een zwarte minister in Italië racisme en een gotspe, en zijn aanhangers van dit verschijnsel racisten die het doel hebben de macht in de wereld over te laten nemen door de gekleurden en alle blanken uit te moorden (dit laatste wordt namelijk beweerd van degenen die tegen de gotspe protesteren).

Als etnische evenredige representativiteit in de media een issue is, moeten op een of twee na onmiddellijk alle Joden van de buis en uit de krant.

Drieluik der psycho-socio-historie:

  Er is geen enkele reden om aan te nemen dat de irritatie en ergernis die je voelt ten opzichte van een medemens die zich superieur waant, niet direct van psychologie naar sociologie vertaald kan worden voor die cultuur die zich uitverkoren waant door een veronderstelde alleenheerser van het heelal: de joden. Het is moeilijk voorstelbaar dat deze sociologische irritatie niet bijgedragen heeft aan het lot dat de joden in de geschiedenis hebben ondergaan. Voor zover dat lot exclusief toegeschreven wordt aan de volgens joden minderwaardige culturen om hen heen, vormt dit nog steeds bestaande en geldig geachte superioriteitsgeloof een groot gevaar voor vrede en beschaving.

In de term "halal" is het meest halal natuurlijk de islam zelf. Het meest haram is dus het rationele denken en de wetenschap. De moslim die gebruik maakt van de producten van de wetenschap, zoals auto, telefoon enzovoort, is dus een hypocriet en een leugenaar. Van groep "hypocriet en leugenaar" is alle mogelijke andere slechtigheid te verwachten. Moslimculturen vormen dus een potentieel gevaar voor hun buren, en moslim-immigranten in de redelijke culturen vormen dus een existentieel gevaar, dat geïllustreerd wordt door de terroristische neigingen van een deel van hen.

Het idee van de gelijkheid of gelijkwaardigheid der culturen is volstrekt tegenstelling met alles dat zichtbaar is van de evolutie en de natuur in het algemeen. De kwestie is alleen die van hoe men met die verschillen omgaat.


Sociologie zou natuurkunde-over-mensen moeten zijn - het is normaliter geloof-voor-would-be-intellectuelen .

Het stelling dat het gemiddelde aantal kinderen per gezin 2,4 bedraagt, betekent niet dat Wim en Els 2,4 kinderen hebben . Het feit dat Wim en Els geen 2,4 kinderen hebben, betekent niet dat de stelling dat het gemiddelde aantal kinderen per gezin 2,4 bedraagt, niet waar is .

De verlaging van de WAO voor een Nederlander is het gevolg van de bijstandsuitkering aan de immigrant .

De ladder van de economie werkt zo dat de kosten naar beneden doorgegeven worden in centen, en de opbrengsten doorgegeven omhoog in procenten.

Tegenover iedere vrije ondernemer staan honderden werknemers met heel veel verplichtingen.

Alles rond de auto ligt zo gevoelig, omdat de auto een beetje vrijheid biedt, waar er in de rest van het leven zo weinig vrijheid is (zie De Vrijheid ).

De cycli van bezuinigingen en lastenverlichtingen hebben als nettoresultaat dat geld van onderwijs, gezondheidszorg en veiligheid is gegaan naar auto's, vakanties en andere luxe, en dat vooral voor de rijkeren (zie Bezuinigingen en lastenverlichting ).

Daar waar het recht van de sterkste geldt, zijn alle mogelijke middelen tegen de macht van de sterkste toegestaan. Dit "misdaad" of "terrorisme" of wat dan ook noemen is hypocrisie.

Het kenmerk van de alfa-gamma is het zonder enig benul onderhouden of uiten van de contradictio in terminus en aanverwante denkfouten .

De door velen geconstateerde gebreken van politiek en bestuur zijn terug te voeren tot eenzelfde oorzaak: een gebrek aan intellectuele en morele capaciteiten bij de beoefenaars van politiek en bestuur.

Over economen en media:
  Het feit: In Polen heeft de dorpssmid dit jaar jaar zes in plaats van vijf paarden beslagen.
Het bericht: "OESO meldt: Europese samenwerking groot succes - in Polen is economische activiteit gestegen met 20 procent".
Wat betreft de economen zier hier , en voor de media, zie hier .

Intellectuelen zijn mensen met theorieën; alfa-intellectuelen zijn intellectuelen waarvan de theorieën niet kloppen met de werkelijkheid of met elkaar; linkse intellectuelen zijn alfa-intellectuelen die hun theorieën principes noemen.

Nietzsche, Schopenhauer, Heidegger, Foucault, Sartre, Derrida, ...
Djengis Khan, Napoleon, Hitler, Mussolini, ...
Jahweh, God, Allah, ...
Verzameld op verschillende afdelingen, maar allemaal bewoners van hetzelfde gesticht.

History proves that a war decided on military superiority only lays the groundwork for future wars of retaliation and revenge. (I. Asimov, in History, from The Early Asimov, vol. 2).

Er is niets mis met allochtonen, behalve dat ze boven redelijkheid en democratie een hogere macht erkennen in Allah en Mohammed. Er is dus van alles mis met allochtonen .

Als dé allochtoon/moslim niet bestaat, hoeft dé allochtoon/moslim ook niet gesteund te worden, en hoeven wij niets van hem aan te nemen of voor hem over te hebben .

Als de Gelijkheid der Mensen absoluut is, en de Nederlanders mogen niet in Marokko stemmen, zouden Marokkanen, dat wil zeggen: alle mensen met een Marokkaans paspoort, niet in Nederland moeten mogen stemmen. Het eerste is een leugen, of het tweede is landverraad. Hier is geen tussenweg of middenpad.

Chinese kindertjes zou je wat meer brutaliteit willen bijbrengen, creooltjes zou je willen platspuiten met ritalin, en Marokkanen met hun brutale blik in hun ogen zou je meteen een draai om hun oren willen geven.

The commonly accepted notion that Americans are materialists is pure bunk. A materialist is one who loves material, a person devoted to the enjoyment of the physical and immediate present. By definition, most Americans are abstractionists. They hate material, and convert it as swiftly as possible into mountains of junk and clouds of poisonous gas. (A. Watts, in Does it matter? )

'De ideeën in de godsdienst ... verschaffen tot in oneindigheid emplooi aan theologische fijnslijpers die anders ten laste van de samenleving zouden komen, of, nog erger, zwendelaars en bedriegers zouden zijn geworden.' (J. Vance, in Lyonesse, De Groene Parel)

De belangrijkste maatschappelijke functie van het bestaan van het beroep van kleine zelfstandige is dat dit er voor zorgt dat de mensen die wel tot samenwerking bereid zijn, van de kleine zelfstandige gevrijwaard blijven.

Er is geen vervanging voor creativiteit.

Degenen die het meest van macht houden, zijn er het minst geschikt voor. (Zie ook Gezag en macht ).

'I don't care who does the voting, as long as I do the selecting', said Boss Hogg (Aanleiding: de houding van Nederlandse elite over de waarde van het referendum).

Over politieke-correctheid: Hypocrisie is datgene dat de ruimte vult tussen de leugens, de geformuleerde scheldpartijen, en de trappen naar beneden.

Media: das gesundenes Eliteempfinden

Over de oorlogen in Vietnam (1964-1976), Irak (1991) en Irak (2003) is gelogen en bedrogen door de gezamenlijke Westerse politiek (Eng.). Over de veel belangrijker geachte Koude Oorlog moet iedere Westerse bewering beschouwd worden als een leugen of bedrog, tot het tegendeel is bewezen.

De objectiviteit van de media in Oost-West zaken valt snel af te leiden uit de verhouding van het aantal keren dat George Bush sr. wordt omschreven als voormalig CIA medewerker ten opzichte van het aantal keren dat Russisch president Vladimir Poetin wordt omschreven als voormalig KGB medewerker (het antwoord: aanzienlijk kleiner dan 10%).

Het oppakken en vervolgen van mensen als Milosevic en Karadzic wegens massamoord en genocide, kan alleen gerechtvaardigd worden na het oppakken en vervolgen van de acterende Amerikaanse president, wiens band met de genocide gepleegd in Vietnam minstens even sterk is, terwijl het aantal slachtoffers en de ingezette middelen de daden van Milosevic en Karadzic dusdanig verre overtreft, dat daar moeilijk een passende term voor kan worden gevonden.

Cubanen in Florida zijn zo boos en wrokkig, omdat het de gevluchte boven- en middenklasse is, die zich haar voorrecht om de onderste tweederde van de burgers uit te buiten en te koeioneren ontnomen ziet.

Als allochtonen hun eigen cultuur behouden, en ze naar evenredigheid in het bestuur van stad en land vertegenwoordigd mogen worden, is de strijd tussen de culturen niets meer en niets minder dan een strijd om het Nederlandse grondgebied .

Het is sociaal niet geaccepteerd om je lichaam te verkopen in ruil voor geld, maar wel je talent of geest .

Vrouwen kunnen niet schaken, en vrouwen kunnen niet ondernemen. Wie om meer vrouwelijke evenredigheid roept in wat dan ook, is volkomen gestoord.

Wetenschap weet weinig. Geloof weet alles. Dus een redelijk mens gelooft in wetenschap.

Wetenschap is niet waardenvrij - wetenschap is tegen liegen, stelen en graaien.

Science ... makes impossible any religion but the highest. (kanunnik B.H. Streeter, geciteerd in J. Huxley, Religion without Revelation).

The fact that a believer is happier than a sceptic is no more to the point than the fact that a drunken man is happier than a sober one. The happiness of credulity is a cheap and dangerous quality. (G. Bernard Shaw, geciteerd in J. Huxley, Religion without Revelation).

Bidt tot god, maar blijf hard naar de kust roeien. (Russische zegswijze)

Je hoeft niet in China geweest te zijn om te weten dat de lucht daar ook blauw is.
(Goethe)

Hoe onwaarschijnlijk ook in sommige gevallen, iedereen kan gelijk hebben.

Na luisteren, is lezen de moeilijkste capaciteit die een mens zich eigen kan maken. Het opmerkelijke daarbij is dat bij het luisteren men meestal van alles mist van de oorspronkelijke boodschap, en bij het lezen stopt men er meestal te veel bij.

De belangrijkste zin van ruimtevaart is dat ze deel uit maakt van de bundel sociologische processen die tezamen de pijl van de menselijke vooruitgang vormen.

Voor de cultureel antropologen, en andere mensen van de soort Jean-Jacques Rousseau en Claude Levi-Strauss: "Het idee dat de mens vroeger in harmonie leefde met de natuur, is even zinnig als het idee dat de natuur vroeger in harmonie leefde met de mens".

Mythen zijn een product van de verwerking van ervaringen met de werkelijkheid door het emotionele zenuwstelsel, en in onze moderne ogen een uitdrukking van de gebrekkigheid in die verwerking.

De kunstenaar geeft uitdrukking aan de mythische taal van het emotionele zenuwstelsel, en drukt de ervaringen met de werkelijkheid daarin uit.

De buitengewone belangstelling voor schrijven en lezen is de empathie van de ene groep navelstaarders met een andere, beide lijdende onder het besef dat ze leven en dat dat niet altijd een pretje is. (Voor een remedie, lees The Conquest of Happiness , door Bertrand Russell ).

Imagination is an insurance policy against the problems of the future. (Walking with Cavemen, BBC TV) .

“Noit tutti siamo esiliati, viventi entro le cornici di uno strano quadro. Chi sa questo, vive da grande. Gli altri sono insetti.” (Leonardo da Vinci). (Wij zijn allen ballingen, levend binnen de lijsten van een vreemd schilderij. Wie dit weet, leeft groot. De overigen zijn insecten). 

Geloof niemand op zijn woord (Nullius in verba).

De mens ziet niet de wereld, maar een theater hem voorgetoverd door de rest van zijn hersenen. Bij de "saaie" mensen is dat redelijk realistisch - in een middengroep is het een matige middagvoorstelling met nauwelijks te onderscheiden karakters  - voor de "creatievelingen" is het een absurde klucht waarin gemaskerde clowns en duivels elkaar bekogelen met modder en stront en waaraan ze enthousiast meedoen.
    Er zijn ook echte creatieve mensen.

Aanhangers van de ideologieën van Judaïsme, islam, neoliberalisme, politieke-correctheid, en de Koude Oorlog gedragen zich ten opzichte van hun tegenstanders als psychopaten.


When in perplexity, read on.
(Old maxim)


Naar Algemeen, overzicht , of site home .