WERELD & DENKEN
 
 

PC-club: Jean-Pierre Geelen

Jean-Pierre Geelen is de opvolger van Wim de Jong als tv-recensent bij de Volkskrant. De Jong kenden we al fervent strijder voor oververtegenwoordiging van allochtonen op de televisie uitleg of detail . Geelen is van hetzelfde laken een pak: politiek-correct, multiculturalistisch en kosmopolitisch. Nog voor dat hij tv-recensent werd (de Volkskrant, 11-10-2006, door Jean-Pierre Geelen):
  KRO zoekt de gekleurde medemens

Foto-onderschrift: Geen kleur te zien: Marcel Vanthilt en Anita Witzier in Tien voor taal.

We hadden al zo’n vermoeden, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen: er valt geen neger of andere gekleurde medemens te bespeuren in de programma’s van de KRO. Communicatiewetenschapper Irene Costera Meijer, die de afgelopen jaren onder meer het NOS Journaal en de VPRO kritisch onder de loep nam, was onlangs te gast bij de Programma Advies Raad van de KRO. Daar kwam ze met ‘overtuigende bewijzen’, zo onthult KRO-directeur Ton Verlind op zijn weblog: ‘De KRO is tot in alle poriën een witte organisatie’. Op de 349 medewerkers hebben er welgeteld 5 een allochtone achtergrond.
    Afgezien van Spoorloos, waarin nog wel eens een gekleurde Nederlander met familie in verre oorden wil opduiken, is de programmering van de KRO vlekkeloos wit. Verlind: ‘Wie naar Memories kijkt, moet de indruk hebben dat gekleurde Nederlanders nimmer op zoek zijn naar een verloren liefde. Zwarte wonderen lijken niet te bestaan.’
    Omdat ‘de Nederlandse televisie er de komende tijd alleen maar boeiender op wordt’ als die gaat verkleuren, gaat de omroep, zo meldt Verlind, vanaf nu ‘alles op alles zetten’ om de programmering van de KRO een betere afspiegeling te laten zijn van de huidige samenleving. ‘Er zal dus ongetwijfeld een kleurtje komen in Memories, Tien voor Taal, Wonderen Bestaan en noem al die prachtprogramma’s maar op.’
    Volgens Verlind is de KRO niet de enige omroep waar allochtonen zelden zijn te vinden. Maar had de omroep er werkelijk een wetenschapper voor nodig om, nu pas, tot deze conclusie te komen?
    Een woordvoerster van de KRO laat weten dat het al eerder het streven van de omroep was: ‘In 2000 formuleerde de KRO al hoofddoelstellingen. Een van de subthema’s daarbij was aandacht voor de multiculturele samenleving. De andere thema’s vergden alleen al onze aandacht. Nu de Publieke Omroep ook als centrale beleidsdoelstelling het bereiken van meer allochtonen heeft genoemd, wil de KRO er graag als eerste op inhaken.’

Natuurlijk de meest fundametele vorm van racisme, dit.

En even natuurlijk hoort daarbij een hekel aan alles dat Nederlands is - wat betreft personen ... (de Volkskrant, 23-04-2010, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Feestneus

...   EenVandaag herdacht Toon Hermans – tien jaar dood. ...
    Albert Verlinde noemde hem in RTL Boulevard ‘oer-Hollands’, en misschien was dat óók wel een van de geheimen achter het grote herdenken van deze dagen. Nederland koestert zijn helden van weleer.
    Of Toon over tien jaar nog herdacht zou worden, vroeg EenVandaag. Een kenner wist het zeker: ‘We leven in een tijd van terugkijken naar normen en waarden van vroeger. Als iemand dat kon uitdragen, dan was het Toon. Dat je toch plezier in het leven kunt hebben, en niet kijkt naar wat je niet hebt, maar naar wat je hebt’.
    Oer-Hollands. Doe maar gewoon, zo was Toon. ‘Wat hij doet is onzin. Als het zin had, was hij geen clown geweest’.
    In Boulevard toonde Maurice de hometrainer die zijn vader dagelijks besteeg in de huiskamer. Steevast keerde die het apparaat halverwege: ‘En nu ga ik terug’.
     Ik dacht aan vergleden tijd; spontaan zocht ik mijn feestneus.

En wat betreft cultuur

Of wat betreft evenementen (de Volkskrant, 02-02-2012, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Koorts

Koud, hè? Het vriest nu krap drie dagen, in Hilversum stijgt de temperatuur boven normaal. Het heerst weer: de ijskoorts, dat oer-Hollandse virus dat al in het vooruitzicht van een beetje vorst de patiënt in hallucinatoire toestand hult.
    De verschijnselen: patiënt gaat zich eigenaardig gedragen, mijmert al maanden over een 'horrorwinter' en andere waanideeën en gaat onafgebroken op zoek naar bevestiging daarvan, zoals het eindeloos spreken over 'de gevoelstemperatuur'.
    Komt ie er wel of komt ie er niet? De Elfstedentocht dus ...

Enzovoort.

Natuurlijk inclusief herhaling - de kracht van reclame en propaganda (de Volkskrant, 07-02-2012, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Frozen planet

Wiebe Wieling - in de naam van de voorzitter van de Vereniging Friesche Elfsteden weerklonk al weer de vage echo van Koot en Bie.
    Wiebe Wieling gaf een bijzondere persconferentie om half tien 's morgens, voor een volle zaal met cameraploegen. Het nieuws: geen nieuws. 'De tocht' gaat voorlopig nog niet door. ...

Gevolgd door weer een stroom cynische praatjes.

En dan weer eens een persoon (de Volkskrant, 08-12-2012, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Tanja

Tussentitel: Tanja is ónze Tanja. Ze is blij, en ze blijft. Daar kunnen we nog jaren mee vooruit

Een explosie, een oerwoud en een wat verwilderde vrouw. Een stem zei: 'Een Nederlands meisje in de jungle van Colombia.' De samenloop berust hopelijk op toeval, maar er zat nauwelijks verschil in deze aankondiging voor de mini-dramaserie Eileen die de VPRO volgende week uitzendt, en de opening van Nieuwsuur, woensdagavond: 'Na een jaar weer een levensteken van Tanja Nijmeijer.'
    Het laatste was de aankondiging van 'nieuws' dat de hele dag al door de media ging ...

De rest valt te raden. En het geldt voor alle het Nederlandse ...

Waarvoor iedere aandacht hatstikke FOUT!!! is ... (de Volkskrant, 15-06-2012, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen
  Kater

|Rob Trip zei het echt, bij de opening van het achtuurjournaal: 'We hebben het de afgelopen dagen alleen maar over Spanje en Griekenland, lijkt het wel. Vandaag ging het over Nederland.'
    Alsof het niet al dagen alleen maar over Oranje en 'onze jongens' ging. Ook om een andere reden is het een merkwaardig zinnetje om te vernemen via de televisie. Want als iets het huidige televisieaanbod kenmerkt, is het dat het altíjd over Nederland gaat.
    Natuurlijk: het buitenland komt heus langs in het Journaal, Nieuwsuur, Tegenlicht en Brandpunt (voor zover ze nog worden uitgezonden) en enkele series of documentaires, maar grosso modo heeft Hilversum toch een opvallende voorkeur voor het eigen kleine, benauwde wereldje, vooral in praatprogramma's.

En daar staat het, het politiek-correcte kosmopolitische onderbuikgevoel: Nederland is een klein en benauwd wereldje. Dit natuurlijk geheel in tegenstelling tot de open en wijde wereld van de Marokkaanse Rif, het Turkse Anatolië, het continentale Amerika met haar geloofse vrijzinnigheid, de Latijns-Amerikaanse vrouwvriendelijkheid en openbare veiligheid, om maar niet te spreken van de Oost-Europese homo-vriendelijkheid, de tolerantie van de islamitische wereld voor andersgelovigen en met name atheïsten, en al dat andere fraais dat de grote wijde wereld te bieden heeft. niks kleinzieligs en benauwds daar. Volgens Jean-Piere Geelen, onze kosmopoliet.

Natuurlijk is Geelen niet alleen maar negatief en cynisch - soms wil hij zich wel geestelijk inspannen voor een zaak - een goede zaak. Zoals deze (de Volkskrant, 02-05-2012, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Verdacht

Tussentitel: In schokkende zaken wint de bloeddorst het van de nuchterheid. En de pricacy.

Het moet toch een ontmoedigende wetenschap zijn voor een aspirant-overvaller, dat je binnen een week na je laffe daad met je boeventronie zelfs het NOS-Journaal haalt.
    Een 'opvallende stap in het onderzoek', noemde Rob Trip het in het achtuurjournaal. Die stap was dat de Haagse politie namen en portretten van de twee voortvluchtige verdachten van de roofmoord op een Haagse juwelier had vrijgegeven. Trip: 'Dat gebeurt zelden'. Minstens zo opvallend was het alibi dat het de NOS verschafte om ook tot publicatie over te gaan. In beeld verschenen de foto's van Ziya Borukcu en Sandro Grigolia, met een telefoonnummer voor tips.
    Na afloop van het bulletin verscheen een Politiebericht: 'De politie vraagt uw aandacht voor het volgende.' Hoeft niet meer: het Journaal doet het zelf wel.
    Media als verlengstuk van justitie, lang was het verboden terrein in de journalistiek. Die gedachte is voorgoed achterhaald. Zeker bij schokkende zaken, zoals rond Robert M., of zoals nu de kille moord op een juwelier, wint de bloeddorst het van de nuchterheid en de distantie. En de privacy.    ...

Dit is dus zo'n ontzettende goede zaak waar Jean-Pierre zich voor wil inspannen: de misdadiger en zijn privacy. Herkent u het patroon al?

Dan zal het volgende geen verrassing zijn (de Volkskrant, 22-06-2010, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  W'tjes

Tussentitel: De lokjood: nog maar een week oud en al op televisie

In de taal was het woord ‘lokjood’ nog maar net geboren, of er vertoonden er zich al een paar op televisie. ...
    Lody van de Kamp, rabbijn en CDA’er, had zichzelf een rol toebedeeld als ‘klokkenluider’. Hij en twee scholieren trokken als ‘lokjoden’ door Amsterdam met een keppeltje op ... De camera registreerde wat hen overkwam.
    Dat was niet mals. De jongens werden nagekeken en uitgescholden. Er klonk ‘kankerjood’. Een van de leerlingen werd bijna aangereden door een fietser.    ...

Ach, iedereen wist het allang al.
    Maar natuurlijk kan het niet waar zijn, volgens Jean-Pierre:
  Toch klopte er iets niet ...
    ‘Al binnen een half uur was het raak’, meldde de commentaarstem. Je zag vage beelden, van veraf genomen, op een plein dat een winkelcentrum leek. Er was stemverheffing onder jongeren rond een bankje. ‘Een van hen vindt het zelfs nodig de Hitlergroet te brengen’, klonk het.
    In de korrelige beelden zag je een jongen in lichtblauw T­shirt druk praten en gebaren. ...
    Ik heb het filmpje herhaaldelijk bekeken (het programma is op internet terug te vinden), maar met de beste wil van de wereld kon ik er geen Hitlergroet in ontdekken.   ...

Natuurlijk niet. Want waar gaat het over:
 
... Van de Kamp. Leerling Doedi ... was eens vanuit een auto aangesproken met: ‘Hé kutjood, ga terug naar je eigen land.’ Dat vond Doedi ‘best heel erg paradoxaal eigenlijk’ om ‘uit de mond van Marokkaanse jongens’ te horen.

En Marokkaanse jongens kunnen natuurlijk nooit iets fout doen. Niet vanwege het jongen-zijn, maar dat Marokkaan-zijn. Want "Marokkaan" betekent ook "immigrant", en immigranten mag je echt nooit en te nimmer iets slechts zeggen. Immigranten zijn mensen die komen uit de grote wijde wereld, en die grote wijde wereld is zo ruim en tolerant, weet u nog wel ... Geheel in tegenstelling tot het kleine en benauwde Nederland.

En als zo'n vertegenwoordiger van de grote wijde wereld een beetje Nederlands kan praten, dan is dat natuurlijk ook meteen een uitstekende reden om hem een prijs te geven (de Volkskrant, 06-10-2011, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Jezelf

Typisch zo'n tv-term: 'authentiek'. Het is het toverwoord voor wie het wil maken op het scherm. Oorspronkelijk, echt. Je hoeft het niet eens te zijn, als het zo maar lijkt. Toch is de vraag hoe slim het is jezelf te zijn op tv. Afgelopen dagen bood televisie onverwacht boeiend studiemateriaal.
    Het verrassendst was de veelbesproken speech van Gouden Kalfwinnaar Nasrdin Dchar, die een zaal en daarna het land in vuur en vlam zette met zijn betoog over angst in hemzelf en Nederland. 'Ik ben Nederlander, en trots op mijn Marokkaans bloed, ik ben moslim, en ik heb een fokking Gouden Kalf in mijn hand!'
    Zijn huilende vader en moeder in het publiek deden de rest: Nederland viel als een blok.

Kennelijk volkomen overweldigd door emotie is het Jean-Pierre even ontgaan dat hij het hier vrijwel uitsluitend heeft over de Amsterdamse grachtengordel, en de rest van de oligarchie. gewoon Nederland, dat wil zegen: de ruime meerderheid, moet niets hebben van dit soort multiculti-gedoe, zoals de reacties op internet ruimschoots aantonen. Maar Jean-Piere cum suis liggen helemaal plat:
  Authentiek. De klanken galmden nog dagen na op tv.

Inderdaad. De meeste zaten meehuilend achter hun buis, zoals bleek uit getuigenissen in de pc-media - dé media dus.
    Hiermee is het beeld wel redelijk compleet. Het is ook van een zodanige viezigheid dat verder eraan werken even uitgesteld moet worden. De stank wordt te erg.

Geelen doet tv-recensies, en op die televisie zijn de politieke-correctheid en het multiculturalisme sterk dominant. Dus voor hem niet veel aanleiding om over deze zaken te schrijven. Als het wel gebeurt, wordt dit door de redactie gewoonlijk opgeslagen, tot er genoeg verzameld is voor publicatie om een trend te kunnen laten zien. Hier is zo'n moment. De eerste(de Volkskrant, 10-05-2012, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Prijs

... De winnaar van de Nipkowschijf bepalen, het is de enige keer per jaar dat een tv-criticus zich kan permitteren bank en beeldscherm te verlaten. Omdat het de meest open en democratische jury van Nederland is, hier een verslag van de beraadslagingen.
    Uit de nominaties van de tien juryleden kwamen al gauw grote gemene delers tevoorschijn. ...
    De documentaire drieluik Het proces van Wilders (Human) gooide hoge ogen. Maar het was uiteindelijk ook gedegen onderzoeksjournalistiek zoals die vaker te zien zou moeten zijn op tv. Hoe goed onderzocht ook, het was 'reguliere' journalistiek.    ...

Die documentaire is je reinste anti-Wilders hetze, en had en heeft niets meer met journalistiek te maken dan welk willekeurig artikel in de Völkischer Beobachter.

Volstrekt passend bij de volgende (de Volkskrant, 20-09-2012, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Logica

'Mijn god, wat gebeurt er?', dacht de woordvoerster van busmaatschappij Connexxion toen ze in september 2008 de voorpagina van De Telegraaf zag. Het forse bericht over bedreigingen van buschauffeurs in Gouda door Marokkaanse jongeren luidde het begin in van weken landelijke onrust. ...
    Typisch een gevalletje van 'medialogica', zo bleek gisteren uit een nauwgezette reconstructie van het nieuwe onderzoeksjournalistieke programma Argos TV (Human/VPRO), de televisieversie van het bekende radioprogramma. ...
    Die werkelijkheid is vijf jaar later misschien geen hard nieuws, maar het was erg verhelderend zo gedetailleerd te zien hoe een enkele bedreiging op lijn 3 in pers en politiek zo uit de hand kon ontsporen.    ...
    En zo werd iedereen een beetje beter van de rel. Behalve dan de Marokkaanse 'reljeugd' en de vele cameraploegen die in de wijk werden uitgejouwd.
    Argos TV gaat over 'het verschil tussen beeld en werkelijkheid, met nieuwe waarheden tot gevolg'. Dat roept een beetje de vraag op hoeveel waarheden er in totaal eigenlijk zijn, maar met filosoferen over feit en waarheid vul je geen tv-programma.
    De eerste aflevering schiep in elk geval een waarheid die een stuk dichter in de buurt van de werkelijkheid leek te komen dan sommige media en politici wilden doen geloven. Gemonteerd in wel erg korte en fragmentarische quotes, waardoor soms de vraag rees op welke vraag de betrokkene (in weer een andere werkelijkheid) eigenlijk antwoord had gegeven. ...

Gunst, zelfs Geelen constateert de frauduleuze montage, maar trekt natuurlijk geen conclusies. Bij de volgende aflevering van deze serie zal vermoedelijk aangetoond worden dat "de aanslag op de Twin Towers" een verzinsel is van Wilders en de joden, en dat de sloop van die gebouwen gewoon een lang van tevoren geplande operatie was. Die beelden van vliegtuigen zijn natuurlijk net zo gemanipuleerd door De Telegraaf en andere uitvoerders van "medialogica" als de berichten over de toestanden met allochtonen in Gouda. En Ede. En Culemborg.

En die van de beveiligingscamera's van juweliers waarop de licht- tot donker getinte overvallers zijn te zien, na eerst wat afkerende woorden over het opsporen van oplichters (de Volkskrant, 19-09-2012, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Gevaarlijk

...    Aansluitend: Welkom bij Opsporing verzocht, een succesnummer van de AVRO. Uit de aankondiging: 'Zware mishandeling in Tilburg van beveiliger. Gewelddadige straatrover in Wageningen. Vermissing blijkt moord.' Een en ander wordt uitgeserveerd met fraai verduisterde reconstructies die nooit goed aflopen. Maar het spannendst blijft de werkelijkheid van camerabeelden vol overvallers en pinpasdieven. Met Frits Sissing op zoek naar zwaargemutste jongemannen met 'licht getinte huidskleur' of 'Oost-Europees accent'. Na een overval: 'We waarschuwen even, want hier is een foto van. Het slachtoffer raakte zwaargewond door een messteek.'    ...

Dit soort informatie tot "gemanipuleerd" verklaren gaat kennelijk ook Geelen te ver wat betreft complottheorieën, dus maar andere wapens erop losgelaten: de afkeurende ironie. Want het is toch eigenlijk best erg, dat die enkele licht-getinte jongen die het dus heel erg druk moet hebben met al zijn reizen van "plaats delict" naar "plaats delict" misbruikt wordt door dit programma om het te verpesten voor al de andere licht-getinte mensen die die ontzettend hun best doen om onze samenleving te verrijken met hun culturele verworvenheden (Ja, wij kunnen dat taaltje van Geelen ook hanteren).
    En om weer eens te laten zien dat deze houding deel uitmaakt van een ideologisch complex, ook nog even het commentaar op de ordinaire misdadiger:
  ... de kijker die zich 's avonds aan Nederland 1 waagde. Er spoelde een golf van angst en wantrouwen over de zender. Eerst in TROS Opgelicht, het koninkrijk van Antoinette Hertsenberg waarin zij 'de duistere praktijken van oplichters en fraudeurs' belicht.
    De brieven waarmee u gelokt wordt een gewonnen prijs op te komen halen, blijken van agressieve matrasverkopers.
    Nep-advocaat Hans Fokke Stoker had 28 cliënten benadeeld: wanneer er voor hen geld te halen viel, stak mr Stoker het in eigen zak.
    Het bedrijf van de kerkelijke familie Cinjee dupeerde investeerders. Eén pleegde zelfmoord nadat hij kon fluiten naar zijn 243 duizend euro. Taaie kost, verluchtigd met animatiefiguurtjes van alle familieleden. De ploeg van Hertsenberg viel met camera binnen, waar een cameragenieke explosie plaatsvond rond zus Marjan Cinjee: 'Hoepel op man! Flikker op met dat ding! Stelletje losers!'

Ja ja, in de strijd om de sympathie van Jean-Pierre Geelen tussen de vrolijke oplichtersfamilie en de naargeeestige bekrompenheid van fatsoensrakkers als Antoinette Hertsenberg die met de camera naar ze op heksenjacht gaat, is de oplichtersfamilie de triomfantelijke winnaar.
    Geen wonder dat hij zo gecharmeerd is van licht-getinte immigranten ...
    Omdat die hele televisie één grote inteelt-tent, is, en met name het "linksige" deel, verschijnt die Geelen ook als deskundige aangaande media bij het VARA-(media)programma De kunst van het maken. Kijk naar de uitzending van 09-11-2012, en tel het aantal uitspraken met hypocrisie, politieke-correctheid, of alle twee tegelijk. Je komt dan uit op bijna alles wat hij gezegd heeft. Het is ronduit walgelijk.

Het volgende hoeft dan ook totaal niet te verbazen. Nu zijn het internet-criminelen die op de sympathie van de morele putjesschepper kunnen rekenen (de Volkskrant, 26-11-2012, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Boeven

Tussentitel: Er restte niets anders dan bibberend binnen blijven, met de laptop veilig gesloten

De vrouw keek bang en beteuterd. Ze vertrouwde haar computer niet meer, en nu stond het ding ongebruikt in de huiskamer. Begrijpelijk, nu er zomaar forse bedragen waren afgeschreven van haar elektronische bankrekening. VARA's Zembla begaf zich vrijdag in de donkere zone van de digitale snelweg: het domein van de digidieven.
    De kijker werd de stuipen op het lijf gelaagd. ...
Nederland, met z'n digitale vooruitstrevendheid, is een walhalla voor digidieven, aldus Zembla. Vorig jaar werden 55 duizend betaalpassen gekopieerd en werd 39 miljoen euro buitgemaakt. Ook de nieuwe 'veilige' chip die de magneetstrippen op pasjes vervingen, lossen het probleem niet op, bleek uit 'vertrouwelijke' stukken van de banken.
    Er leek niets tegen te doen. Ja, ABN Amro had al een 'buitenlandblokkade' ingesteld, om zo onbedoelde overboekingen naar verre oplichtersoorden te voorkomen. Iemand pleitte voor meer blauw op de digitale snelweg. Maar Zembla koesterde de duisternis. ...

 ... met haar berichtgeving waarin de crimineel wordt zwartgeschilderd ...

Natuurlijk zijn de multiculturalisten sterk solidair met elkaar. Geelen is tegen publieke omroep, als krantenjournalist die denkt dat de televisie een concurrent is, maar hij maakt graag een uitzondering (de Volkskrant, 07-12-2012, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Kwaliteit

Goed, omroepstaatssecretaris Sander Dekker heeft gesproken, over de publieke omroep. ...
    Wrang: de 'kleine religieuze omroepen' IKON en HUMAN hun geld ontnemen. Over kwaliteit gesproken: die omroepen zijn - met VPRO en NTR - trouwe leveranciers van uitmuntende documentaires en dramaproducties. Onlangs nog de prikkelende HUMAN-serie Medialogica - ondenkbaar voor commerciële omroep. ...

IKON en HUMAN zenden programma's uit met een sterk politiek-correct, multiculturalistisch en oud-kolonialistisch karakter. Dat wil zeggen, dat laatste, dat alle gekleurden kleine zielige negertjes zijn, die nodig geholpen moeten worden. En alle levensovertuiging die niet-westers zijn, zijn waardevol, tot en met aan steniging toe (dat laatste is misschien een tikje overdreven, maar niet meer dan een tikje). Bovendien is het ook sterk van de "andere wang"-filosofie: de bestrijding van alle vormen van misdaad en misbruik is ermee geholpen door de daders liefdevol over hun bolletje te aaien en jezelf als slachtoffer nog eens flink voor de andere wang te slaan. In welk kader er een hele serie gewijd is aan het bestrijden van de vijand van dit soort opvattingen: Geert Wilders. En de genoemd serie Medialogica heeft vrijwel uitsluitend tot doel om de politiek-correcte censuur die hoort bij dit soort opvattingen te ondersteunen. Wederzijds bewijs: Jean-Pierre Geelen is er gek op.

De islam en moslims is niets fouts mee. Moet toch allemaal kunnen ... Het is toch de religie van die mensen en daar hebben ze toch recht op... Met kerst kwam  nog zo'n religieus in beeld: de paus. Die iets zei over de wenselijk van het huwelijk tussen man en vrouw. Jean-Pierre, als consistent en redelijk persoon, staat het daar natuurlijk even tolerant tegenover (de Volkskrant, 27-12-2012, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Vertrouwen

Tussentitel: Met het uitlekken van de kersttoespraak werd weer een magie doorbroken

De koningin zei het zelf, in haar kersttoespraak ...
    Het kunstje dat de digibeten haar daar geflikt hebben, was onvergetelijk: een dag eerder werd de toespraak gevonden door een kiene nerd die tijdens het surfen het jaartal en nog wat cijfertjes veranderde, en zo stuitte op de link waarop het filmpje vast klaar stond. ...
    Het bleek dus opnieuw een toneelstukje.    ...
    Tussen al die toneelstukjes sprong er een uit. Het was het Urbi et Orbi van paus Benedictus. Hij wenste vanaf het Sint-Pieterplein de Nederlanders weer een 'sálich kherstpheest' toe en riep op tot naastenliefde en verdraagzaamheid. Nog geen dag eerder had hij zijn homoseksuele onderdanen een mes in de rug gestoken. De judasstreek, dodelijk voor het vertrouwen.

Tjonge, onverdunde haat. Als je het criterium van consistentie aanlegt, is er maar één enkele uitweg: Jean-Pierre is zelf ook moslim - met die voor moslims karakteristieke haat  voor andersgelovigen.
    Je kan consistentie natuurlijk ook ter zijde schuiven. Dan blijft Jean-Pierre staan als een morele plebejer van de ergste soort - ergens in de buurt van Arnon Grunberg uitleg of detail ...

Toch nog even iets rechtzetten (de Volkskrant, 05-01-2013, ingezonden brief van Fulco van Aurich, Amsterdam
  Imagodeskundige

Toen ik de Volkskrant opensloeg (V, 3 januari) las ik met ongeloof de tv- recensie van Jean-Pierre Geelen over de Van der Vaart-uitzending van Shownieuws op SBS. Hierin word ik als imagodeskundige geïnterviewd. Geelen laat zich lekker gaan over dat programma, wat mag. De manier waarop vind ik alleen triest.
    Ik word neergezet als een charlatan. Vilein schrijft Geelen dat er iets nieuws is uitgevonden: de 'imagodeskundige'. Hij stelt dat je daar natuurlijk jaren voor gestudeerd moet hebben. De lezer wordt uitgenodigd te denken: het is allemaal flauwekul. En dus heet ik voor het gemak 'ene Fulco van Aurich'. En zou de quote 'je slaat je vrouw niet in het openbaar' afdoende bewijs zijn dat ik een gefabriekte geleerde ben. Dat ik in de tweede uitzending geciteerd wordt met 'je slaat je vrouw niet, je slaat je kinderen niet', is aan Geelen voorbij gegaan.
    Ik vind het kwalijk dat hij niet uitzocht waar ik voor sta. Een telefoontje en ik had hem een opiniestuk kunnen sturen over het imago van stervoetballers en hun kwetsbaarheid. Met voorbeelden van spelers die de weelde beter aankonden, zoals Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Giovanni van Bronckhorst en Dirk Kuyt. Ik ben al dertig jaar imagodeskundige en daar ben ik trots op. Geelen maakt er iets groezeligs van. Ik ben trouwens ook trots op de naam die mijn ouders me gaven, zonder die toevoeging 'ene'.

En dat weten we dan ook weer.

We gaan eens een drieluikje doen. Eerst het linkerpaneel (de Volkskrant, 31-05-2013, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Verslag

Tussentitel: Niemand verplicht de NOS tot en zelfverkozen lakeienhouding

Staat een vrouw bij het hek. Zegt ze: 'Ik raakte op een of ander manier ontroerd. Ja, ik kreeg een vaderlandsgevoel.'
    Ze was donderdag te zien bij de NOS, die deze dagen 's avonds verslag doet van de bezoeken van Willem-Alexander en Máxima aan de Nederlandse provincies.     ...
    Dat de NOS het tot zijn taak ziet alle koninklijke bezoeken te verslaan op landelijke televisie, valt te verdedigen. Professionele koningskijkers menen er 'de contouren van het nieuwe koningschap' uit te kunnen aflezen. 'Binden' en 'inhoud' zijn de sleutelwoorden, schreef deze krant.
    Maar niemand verplicht de NOS tot die zelfgekozen lakeienhouding, waarin de kleuterende kijker een permanent gevoel van Koninginnedag wordt opgedrongen, vol koekhappen en zaklopen. Gebonden werd er volop, maar over 'inhoud' ging het geen seconde.    ...

Dan over hetzelfde soort emoties, maar dan vanuit een andere hoek - dit komt uit het verleden en is het middenstuk (de Volkskrant, 06-10-2011, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Jezelf

Typisch zo'n tv-term: 'authentiek'. Het is het toverwoord voor wie het wil maken op het scherm. Oorspronkelijk, echt. Je hoeft het niet eens te zijn, als het zo maar lijkt. Toch is de vraag hoe slim het is jezelf te zijn op tv. Afgelopen dagen bood televisie onverwacht boeiend studiemateriaal.
    Het verrassendst was de veelbesproken speech van Gouden Kalfwinnaar Nasrdin Dchar, die een zaal en daarna het land in vuur en vlam zette met zijn betoog over angst in hemzelf en Nederland. 'Ik ben Nederlander, en trots op mijn Marokkaans bloed, ik ben moslim, en ik heb een fokking Gouden Kalf in mijn hand!'
    Zijn huilende vader en moeder in het publiek deden de rest: Nederland viel als een blok.

Zelfde soort emoties, maar nu mogen ze wel. Nee, ze zijn zelfs fantastisch. En de hele mediameute is het er mee eens:
  Authentiek. De klanken galmden nog dagen na op tv.

En geen commentaar dat het niet over de inhoud ging.
    Maar nu het rechterpaneel, waarin het over niets anders dan de inhoud gaat - de inhoud van wat iemand zegt. De talkshow Knevel & Van den Brink had een "Ik ben in Nederlander en ik ben moslim en ik ben daar fokking trots op"-genoot van Nasrdin Dchar uitgenodigd in de studio om zijn standpunten over de hakmesmoord gepleegd in Londen een week of zo terug te bespreken. Wat moslims daar zoals van vonden, want een onderzoek had ook net uitgewezen dat 75 proecetn van de moslims trots was op de jihadi's die naar Syrië gingen, en daar steken natuurlijk precies dezelfde emoties achter als achter die hakmesmoord. De dader had het in de camera gebruld: "Ik heb dit gedaan omdat jullie moslims vermoorden". Alle reden om aan wie daartoe bereid is uitleg te vragen. De uitkomst beviel Jean-Pierre niet zo (de Volkskrant, 01-06-2013, rubriek Medialogica, door Jean-Pierre Geelen):
  Doodeng

Ook Knevel en Van den Brink geven Maiwand al-Afghani ten onrechte een podium


'Snapt u dat wij dat hier doodeng vinden?', vroeg Tijs van den Brink dinsdag aan de moslim met een baard. De moslim met een baard claimt 'de ware islam' en bewonderde Nederlandse jihadstrijders in Syrië. Doodeng.
    Knevel & Van den Brink waren duidelijk in de leer gegaan bij hun meesters Pauw & Witteman, die het kunstje al eens hadden voorgedaan met de moslimadvocaat Mohammed Enait, 'vriend' met een 'mutsje'. Die had in overspannen toestand de studio verlaten, sindsdien is niets meer van de man vernomen.
    ... ene Maiwand al-Afghani, een vriendelijk ogende jongen. ...

Alleen als je met bebloede hakmessen zwaaiende moslims ziet als vriendelijk, was deze kerel vriendelijk te noemen. Hij had de bekende onaangedane en arrogante "Ik ben moslim en superieur"-uitstraling uitleg of detail die hoort bij de verkondigers van de islam-opinie. En waarom het ten onrechte is dat deze molsim een podium krijgt waar dat ook gegeven wordt aan een "Ik ben een fokking moslim"-bruller is niet alleen niet onduidelijk, het is volkomen duidelijk. Het is gore hypocrisie.
    Van waaruit de recensie is geschreven:
  Het dappere duo onderwierp de verdachte aan een kruisverhoor.

Oftewel: Een van het presentatoren stelde een simpele vraag:
  Of hij 'Woolwich' afkeurde, wilde inspecteur Knevel weten.

De moslim ontweek de vraag:
  'Ik ben sowieso tegen terrorisme. ...'

En verschoof de zaak vervolgens naar anderen:
  '... Ik vind dat de ware terroristen, de NAVO-landen en Amerika en Israël zouden moeten stoppen met hun illegitieme...'

De presentatoren concentreerde zich geheel op de inhoud:
  Henk Bleker wilde interrumperen. Knevel: 'Wacht even, Henk. Keurt u deze daad af?'
    'Ik keur alle daden in het algemeen af waarbij het doel is onschuldige mensen aan te vallen.'
    'De vraag is: keurt u deze daad in Londen af. Dá's de vraag.'
    'Bij deze incident is een Britse soldaat vermoord, die wellicht daarvoor naar Afghanistan is geweest om onschuldige moslims te vermoorden...'
    Knevel zuchtte. 'Het is toch heel erg dat u vanavond aan deze tafel deze daad niet afkeurt? Nu vraag ik het u nog één keer: keurt u deze daad af?'
    'De manier waarop deze persoon vermoord is, is barbaars en de islam veroordeelt dat.'
    'U keurt alleen de barbaarsheid af?'
    'Als die persoon onschuldig vermoord is en hij heeft geen bloed aan zijn handen, dan keur ik dat af.'

Echt alleen inhoud. Maar die inhoud is nu dus kennelijk volkomen tegen het zere been van Jean-Pierre Geelen:
  Knevel & Van den Brink waren duidelijk in de leer gegaan bij hun meesters Pauw & Witteman, die het kunstje al eens hadden voorgedaan met de moslimadvocaat Mohammed Enait, 'vriend' met een 'mutsje'. Die had in overspannen toestand de studio verlaten, sindsdien is niets meer van de man vernomen.
    Dinsdag probeerden K&VdB hetzelfde trucje, met ene Maiwand al-Afghani, een vriendelijk ogende jongen. Vlassig baardje, wit gewaad - beeld klopt. Het dappere duo onderwierp de verdachte aan een kruisverhoor.

Gevolgd door nog meer oprechte verontwaardiging.
    Zie hier dus het drieluik: In het midden de verering en liefde die de moslim ten deel valt als hij op brullende wijze de binding met zijn ras en geloof belijdt in emotionele termen, in het linkerpaneel de afkeer als een Nederlander dit ook doet maar op een zeer gematigde manier, en in het rechter de afkeer als een moslim bevraagd wordt naar de inhoud van dat brullend beleden geloof.
    Je gaat je afvragen of er niet een diepere achtergrond is bij zoveel irrationaliteit, liefde voor moslims en immigranten, en afkeer van Nederland. We kennen het in deze heftigheid eigenlijk alleen van nomadisten uitleg of detail , onder aanvoering van Joden uitleg of detail .

Weer een toppertje van Jean-Pierre (de Volkskrant, 12-06-2013, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Adonis

Tussentitel: De tv onthaalt eerder 'haatbaarden' (om er geschokt over te doen) dan intellectuele moslims.

We zien op tv voornamelijk woest uitziende jihadisten, en horen over de meest gruwelijke onthoofdingen', beklaagde Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling zich maandag in Knevel & Van den Brink. Dit 'communicatieprobleem' was er mede de oorzaak van dat de tv-hulpactie voor Syrische vluchtelingen slechts 5 miljoen euro opleverde.    ...

Een paar varianten:
    De tv onthaalt eerder 'tornado's' (om er geschokt over te doen) dan rustig weer.
    De tv onthaalt eerder 'poëten' (om er opgewonden over te doen) dan sinterklaasgedichten.
    De tv onthaalt eerder 'Einstein' (om er eerbiediger over te doen) dan middelbare scholieren.
Enzovoort.
    Kortom: die Jean-Pierre is een zwamneus die ad-hoc argumenten verzint om haatbaarden te kunnen verdedigen.
    Overigens is die Adonis ietwat verstandiger:
  En: 'Kijk nu eens naar de Arabische wereld, met al zijn rijkdom en mogelijkheden. Je kunt niet eens een universiteit vinden die bekend is in de rest van de wereld. Je kunt niet eens een instituut vinden waar ze wetenschappelijk onderzoek doen. We staan buiten de geschiedenis. We zijn een tweederangs volk. We consumeren wat anderen produceren. Straks is het afgelopen met ons. We hebben geen echte cultuur die uniek is en iets toevoegt en ons verheft tot de moderniteit.'

Hetgeen doet denken aan zo'n ander klavertje vier: Wafa Sultan uitleg of detail .

Daarna was het vakantieseizoen voor Jean-Pierre, gedurende welke tijd hij vervangen werd door anderen die het stokje van de de politiek-correcte Gutmensch hooghielden. Maar hij kwam kennelijk met vernieuwde krachten terug, hetgeen weer een fraai drieluik opleverende. Hier is het linkerpaneel (de Volkskrant, 20-08-2013, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Troost

Tussentitel: De Jong en Simons waren aan elkaar gewaagd, er was chemie en ontspanning

Van de schoonheid en de troost - dat was lang geleden. Dertien jaar, om precies te zijn. Toneelregisseur Johan Simons toonde zondag aan het begin van Zomergasten een fragment uit de legendarische 27-delige interviewserie die Wim Kayzer maakte voor de VPRO. Het fragment tekende de hele avond.    ...

En bovenste fragment tekent ook de hele recensie. Ook bij de redactie stond te televisie aan, na het al volkomen kenmerkende begin zonder geluid, met de bedoeling dit aan te zetten zodra er in beeld iets leek te gebeuren dat op kwaliteit duidde. Overigens is het kenmerkende van het begin dus ook af te leiden uit het Geelen-citaatje, want die serie van Wim Kayzer is een schoolvoorbeeld van hoe goede bedoelingen door onoverkomelijk geestelijke neigingen en storingen op de klippen kunnen lopen, die geestelijke neigingen en storingen zijnde om ontzettend graag intellectualistisch en dergelijk te willen zijn, terwijl gewoon constateren en illustreren van bestaande kwaliteiten daarvoor niet allen voldoende ia, maar in de praktijk vrijwel de enige manier. In dit geval was het het "Kijk mij nou eens hartstikke artistiek zijn" dat de al dan niet werkelijke artistieke waarde hopeloos in de weg zat. Vanaf het begin. De hele avond lang (af en toe ging het geluid wel aan). Jean-Pierre lustte er wel pap van:
  Met dat eeuwige tekort in het achterhoofd ontspon Zomergasten zich als een voorbeeldig duet zoals dat alleen klinkt in de beste afleveringen. De Jong en Simons waren aan elkaar gewaagd, er was chemie en ontspanning. Vermoedelijk door het voornemen van Simons, die wilde 'niet vooruit of achteruit denken, maar heel erg op elkaar ingaan'. Het klonk als jazz.
    En Simons had wat te vertellen. Het verhaal van schoonheid en troost.

En ook op de grachtengordel (commentaren en dergelijke) ging het feest van de zelfbevrediging nog lang door ...
    Deel 2, het middenpaneel. Dit gaat over de maatschappelijke werkelijkheid, die is dat de soennitische terroristen in Syrië voor de zoveelste keer een gifgasaanval hebben geënsceneerd, al dan niet met gebruik van echt gas, en dit keer grootschalig. Er ging ook iets mis mee, in dat de protesten over de aanval al ergens op het internet stonden voordat deze daadwerkelijk had plaatsgevonden. Dit alles natuurlijk om westerse steun en westers ingrijpen te bespoedigen. Want dat dit ingrijpen zou volgen, stond vast vanaf het moment dat de soennieten met hun opstand begonnen,  want de tegenstander is president Assad die de steun heeft van de Russen. En de Russen zijn de voormalig communisten, waar de hele top van de westerse wereld een gruwelijke hekel aan heeft, dus alles liever dan iets dat ook  maar enige band heeft met die communisten, zoals al eerdere is gebleken bijvoorbeeld in Afghanistan. Dus aan welke kant staat Jean-Pierre (de Volkskrant, 23-08-2013, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Gif

Tussentitel: Zelden werd je als kijker zo in je stoel gedrukt. je verstart, en machteloos kijk je dan toe.

Waarschuwing: 'De volgende beelden zijn schokkend.'
    Dat kon je wel zeggen. Ze bleven op het netvlies branden.
    Straten in de buitenwijk van Damascus, woensdag. Mensen in ademnood. Tientallen bewegingsloze kinderen op rij, liggend onder een laken.
    Het wegdraaiende kinderoog met de kleine pupil - typisch gifgas, verzekeren deskundigen.    ...

Een leugen. Want de enige deskundige die zich tot nu toe niet als een volkomen marionet van het westerse Koude-Oorlogsdenken heeft betoond, oorlogsverslaggever Arnold Karskens, heeft gewezen ( Knevel & Van den Brink (21-08-2013 uitleg of detail , na 1:52 min.) op de veel te grote ordelijkheid en de veel te grote regelmaat in de beelden. Saillant detail: de slachtoffers waren kinderen, en dat dan veel te veel, en mannen. Vrouwelijke slachtoffers waren er niet te zien. Totaal niet. Tja ... Vrouwen horen er niet bij hè, in de islam ... Meer daarover hier uitleg of detail .
    Waarna Geelen met zijn gorigheid komt:
  De man in onderbroek op de kale vloer, zijn bevende armen strak schuin omhoog - stuiptrekkingen.
    Het jonge meisje, op haar rug, naar adem happend. In shock:
    - 'Oom? Leef ik nog?'
    - 'Ja, rustig maar, je leeft nog.'
    - 'Leef ik echt? Waar is mijn moeder?'

Tja ... die kon niet aanwezig zijn tijdens de opnamen. Mannenwerk, hè, het bezig zijn met de oorlog en dus ook het tijdens het maken van dit soort propaganda.
  De beelden moeten aan de wereld getoond. Opdat er iets wordt gedaan, door iemand; de leiders

Tja ... daar is het natuurlijk ook Gutmensch Jean-Pierre om te doen.
  Over de onverbloemde werkelijkheid van Syrië sprak Twan Huys in Nieuwsuur woensdag met het Syrische pro-Assad-parlementslid Sharif Shehadem, overigens opgenomen vóór de (hier hoort het woord 'vermeende') gifaanval. Uiteraard zou Assad nooit gifgas gebruiken. Hij hád het niet eens, verzekerde hij.

En even uiteraard zullen de terroristen het ook niet doen hè, het doden van eigen mensen ...
    Overigens vroeg Huys (Nieuwsuur, 21-08-2013 uitleg of detail , na 20:20 min.) aan de Syriër dat waar de hele wereld iets anders zei, hoe het mogelijk was dat we hem moesten geloven. Waarop de Syriër fijntjes antwoordde dat de hele wereld zei dat Saddam Hoessein massavernietigingswapens had. Die hij niet bleek te hebben. Het maakte totaal geen indruk op Huys. Iets dat het kenmerk is van diepgelovigen: je laat ze zien dat ze in onzin geloven, en ze kakelen onverstoorbaar door.
    En natuurlijk is Geelen behept met de identieke geesteziekte:
  Het eerste slachtoffer in oorlog is de waarheid, stelde ook Arnold Karskens woensdag in Knevel & Van den Brink. Terwijl in alle actualiteitenrubrieken (TNO-)deskundigen in de beelden duidelijke aanwijzingen zagen voor gifgas, volhardde Karskens in scepsis. Het neigde naar een ontkenningsfase: 'Ik kan niet beweren dat het niet gebeurd is, want ik kan het niet bewijzen, maar er zijn ook geen bewijzen dat het wél gebeurd is.'

Waarna, volkomen blind voor de werkelijkheid, hij ook nog eens zijn eigen diagnose stelt:
  Niet je ogen sluiten, maar er je eigen waarheid mee scheppen. Misschien is dat je wapen als ervaren oorlogsjournalist. Mogelijk ook als kijker. Gevaarlijk, maar pijnloos: je reduceert de wereld tot één Truman Show. Bijna verleidelijk, als het niet zo triest was.

Grappig is dat ... Als er één ding duidelijk is, is dat de wereld van Jean-Pierre Geelen één grote zieke Trumanshow is. Zie hem aan op televisie, en je kan de afwijkingen van zijn uitstraling afscheppen. Volkomen verdwaast en gelovig en volkomen zelfverzekerd daarin.
    Dan het rechterdeel van het drieluik. in het kader van één van de Truman-activiteiten van Jean-Pierre, zijn medewerken aan de rubriek Medialogica, waarin een moderne versie van de liegende Kretenzer uitleg of detail (Wikipedia) wordt gespeeld: Er wordt zo hardnekkig de werkelijkheid in omgekeerd, dat je aan de voorkant niet meer weet wat er aan de achterkant ooit beweerd is. De juiste naam van de rubriek is Mediacontradictie (de Volkskrant, 24-08-2013, rubriek Medialogica, door Jean-Pierre Geelen):
  De scheiding

Tussentitel: De suggestie: politicus door de mand gevallen. Daar zaten de waakhonden van de democratie maar mooi bovenop.

Zonder voorafgaand commentaar zou na deze ondertitel iedereen met enige kennis van de het politieke- en media gebeuren van de afgelopen jaren, veronderstellen dat het ging over de zoveelste affaire met PVV'ers. want als er iets is waar de "waakhonden van de democratie" (dat wil zeggen: het politiek-correcte journaille) bovenop zaten als het over de persoon van een politicus ging, dan was het Geert Wilders en de overige PVV'ers uitleg of detail . En in het dooduitzonderlijke geval dat dat niet zo was, zou het vast gaan over Emile Roemer, als deze weer eens een ijsje had gegeten uitleg of detail .
     Maar Jean-Pierre gaat dit keer niet de persoon van de politicus besmeren, maar hem juist verdedigden. Waarop iedereen met enig gezond onmiddellijk weet wat voor soort politicus dat is: eentje uit de club van de mensen die aan de "goede kant"''staan. De mensen die voor immigranten zijn. De mensen die voor asielzoekers zijn, de mensen die voor moslims zijn. De mensen die voor de hulp aan de "zielige negertjes" zijn. De Gutmenschen. En over wie gaat het dus, dit keer:
  Iedere mediacultuur zijn eigen sores: terwijl de Britse kant The Guardian het vege lijf uit handen van de overheid en geheime diensten moet zien te redden, liep de Nederlandse journalistiek deze week zichtbaar te tobben over zijn huwelijksproblemen. Diederik Samsom is uit elkaar.
    Geen nieuws: de PvdA-leider is met zijn echtscheiding slechts een van de ruim 30 duizend gevalletjes per jaar. Triest, maar bepaald geen schande.

Inderdaad: geen persoonlijke schande. Maar wel op zijn minst belangwekkend politiek nieuws, als die politicus zelf eerder zijn vrouw en kindertjes dus zijn huwelijk inzet heeft gemaakt in een politieke campagne. net zoals de homoseksuele geaardheid van een politicus totaal onbelangrijk is. Behalve als diezelfde politicus zich in het openbaar heeft uitgesproken tegen homofilie. Dan is dat belangwekkend nieuws. De kretenzer Geelen is weer volkomen de weg kwijt:
  Opmerkelijker was de boodschapper van dit Privé-nieuws: de website van de keurige kwaliteitskrant NRC Handelsblad.
    Mogelijk dat Samsom zelf mede-regisseur was van het bericht, maar door de zinnen knaagde het journalistieke geweten zich een weg naar de oppervlakte. Alleen de kop al: 'PvdA-leider Samsom, die gezin bij campagne betrok, gaat scheiden'. De bijzin las als rechtvaardiging, zo niet als excuus. Net als de vierde zin van het bericht: 'Gewoonlijk wordt weinig aandacht besteed aan het privé-leven van Nederlandse politici, maar Samsom betrok als eerste zijn gezin in woord en beeld bij zijn verkiezingscampagne.'
    De suggestie: politicus door de mand gevallen. Ontmaskerd als ongeloofwaardige leugenaar. Daar zaten de waakhonden van de democratie maar mooi bovenop.
    Niet het nieuws was verrassend, maar de boodschapper. Die verschool zich achter het zorgvuldig gekweekte imago van de gezinsman dat nu in duigen viel. Politiek relevant, heet dat dan ineens.
    Nu dat feit op straat ligt, hoef je de ogen niet te sluiten. Ook kwaliteitslezers hebben hun donkere kanten. 'Ons soort mensen' eist z'n eigen Estelle op; en we noemen hem Diederik. Zo keek ook ik verlekkerd - o, zalige verontwaardiging - toe hoe Albert Verlinde in RTL Boulevard (hij zal het toch niet van de parlementaire broeders van RTL Nieuws hebben?) oplepelde dat Samsom een vriendin zou hebben. Zijn voorlichtster nam de telefoon niet op. Die konden ze het trouwens toch niet vragen, want ja... Dat 'nieuwtje' werd weer opgepikt door De Telegraaf, de 'correcte' aanhalingstekens maakten het theekransje rond.
    Ook de Volkskrant redde zich de volgende dag bekwaam uit een U-bocht: 'Het sprookje van de gezinsman is uit'. Het stuk draaide om de vraag of het nieuws was - hem stellen is hem beantwoorden. Het was een dag lang het meest gelezen bericht van de website -ook u deugt natuurlijk voor geen meter.
    Die nieuwsboot is niet meer te stoppen. Het gaat er in dit soort pikante zaken dan ook vooral om wie hem te water liet. Bien étonné: NRC Handelsblad, dat de journalistieke code 'Geen privé-nieuws over politici' overboord zette.

En de ene na de andere smerigheid passeert hier de revue. Te beginnen met:
  Opmerkelijker was de boodschapper van dit Privé-nieuws: de website van de keurige kwaliteitskrant NRC Handelsblad.

Dat 'kwaliteitskrant' is natuurlijk een sneer waarmee wordt gesuggereerd dat NRC hier heel vies gehandeld heeft. En het is precies andersom: het is Jean-Pierre Geelen die hier bijzonder smerig handelt. Zoals alleen al blijkt uit deze retorische truc . Waarop er nog een aantal volgen.
    En, zoals gezegd, de diepgelovige is totaal ongevoelig voor welke indrukken uit de wekelijkheid dan ook, als ze zijn geloof tegengesproken:
  Hoezeer ook ik gesmuld heb, ik had deze boot prima kunnen missen. Want mij ontgaan de relevantie en nieuwswaarde nog steeds. Samsom heette 'gezinsman' vanwege het spotje dat hij liet maken rond de campagne, waarin de Samsommetjes nadrukkelijk figureren. Of eigenlijk: zijn kinderen.

Je gelooft je eigen ogen niet: Hier laat je de gelovige proeven door maanstenen in zijn mond te stoppen dat de maan van steen is, en na enig kauwen zegt hij met een triomfantelijke blik: "Zie je wel, altijd al gedacht: de maan is van groene kaas".

Er zijn al weer enkele dozijnen gevallen overgeslagen, maar deze is tijd voor gemaakt omdat hij extra illustratie is. Dit beweert een tv-recensie te zijn (de Volkskrant, 07-10-2013, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Secretaresse

Tussentitel: Typisch een ouderdomskwaaltje: de tijdbom niet meer horen tikken

Hij had natuurlijk veel eerder kunnen ingrijpen, beaamde Henk Krol ...
   De vermoorde onschuld. 'Mijn vijanden hebben gewonnen.' ...
   Nu, jaren later, was alles in zijn gezicht geëxplodeerd, dankzij die ene boze redacteur die de geheimhoudingsverklaring niet had willen ondertekenen, wist Krol. Typisch een ouderdomskwaaltje: de tijdbom niet meer horen tikken.
    Het was een verbluffend staaltje van damage control dat zich afgelopen weekeinde aftekende. ...
    Nieuwsuur viste zaterdag achter het net: Krol zou pas zondagmorgen aantreden. De voice over: 'Wel mocht Nieuwsuur een foto maken ...
    De foto werd getoond, de camera zoomde in, langzaam kwam Krol dichterbij. Hij zat er wat schlemielig bij, in een huiskamer onder twee schilderijtjes. Met een flauwe glimlach keek hij de camera in. In zijn armen zat een klein, donker hondje met opvallend grote oren.
    Over die foto is natuurlijk nagedacht in de war room van de bejaardenbunker. ...
    Bij de foto verscheen een getypte quote van Krol: 'Voorlopig ben ik er nog niet aan toe om terug te komen. Ik sluit niets uit, maar op dit moment lijkt het me heel erg lastig.'
    Meesterlijk. Niemand vroeg om zijn terugkeer; hij was immers nog maar net gevallen. Maar het antwoord alvast poneren is de vraag stellen, moet hij gedacht hebben.
    Zijn ontmaskering was uiteraard meteen een bezoedeling van de hele politiek: 'Ziende wat er nu gebeurt met mensen uit het bedrijfsleven die de politiek niet meer in gaan... Dat is een gevaarlijke ontwikkeling.'
    Die hij dus mede heeft geschapen.    ...
    Dus dat was de boodschap: de leider is gevallen, het volk rouwt en smeekt hem op te staan.
    Zondag ging Krol een hapje eten bij een vriendin, zei hij bij WNL. En daarna bijslapen. Was dit zijn definitieve afscheid van de politiek, vroegen de interviewers. Krol: 'Ik weet het niet. Ik kan nu eenmaal niet mijn mond dichthouden.'
    Die zien we dus snel weer terug. Als niet vanavond zijn secretaresse opduikt in een van de vele talkshows. Hopelijk neemt ze haar bureaula mee.

Dit heeft dus niets met een tv-recensie te maken. Dit is je reinste politiek activisme. Zoals normaal in gemengde, maar hier dus in geraffineerde vorm. Dat laatste alleen in de chemische betekenis. Want verbaal geraffineerd is dit in zijn geheel niet. Dit is van een rabiate botheid. Hier wordt afgerekend met politieke vijanden.
    Op de plaats van een tv-recensie.
    Geelen zal het zelf niet eens beseffen, want in de rest van de Volkskrant, en de meeste andere media, gebeurt precies hetzelfde.

Weer een ander vast onderdeel van de politieke-correctheid - eerst even de zaak (de Volkskrant, 16-04-2014, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Tekening

Rob Trip kondigde het zondag in het NOS-Journaal aan met opwinding: 'De juweliers uit Deurne en hun kant van het verhaal. De overval, de schoten - hun advocaat doet het woord.' ...

Bij een overval op een juwelier zijn de Marokkaanse overvallenrs doodgeschoten. Iedereen blij, behalve de Marokkanen, de overige allochtonen die solidair zijn, en de politiek-correcte elite inclusief grachtengordel en media. JP Geelen stikt in het vileine sarcasme als reactie op de dood van twee lievelingen en de berichtgeving erover:
  De adrenalinespiegel steeg vooral door dat niet uitgesproken, magische woordje dat journalistenharten sneller doet kloppen: exclusief!   
    De advocaat was Jan-Hein Kuijpers, van wie de NOS bij wijze van opwarmertje een strofe uit zijn Litanie voor een juwelierspaar toonde: 'En dan komt ze oog in oog te staan/ met een van de overvallers/ en haar man ligt daar op de grond/ in het bloed. / Die overvaller richt het wapen op haar/ en zij richt op hem.

En haalt uit richting de vijand:
  Eindelijk kreeg het volk, dat zich zo had geroerd over het gebeurde - ook al wist niemand wat er gebeurd was - te horen wat er gebeurd was.

Tja ... Dat volk, hè ... Dat zich verheugt vertoont over het feit dat nu eens eindelijk niet de juwelier maar de Mocro- (alternatief: Antillo- of Suro-) overvaller het loodje legt. En nee, over dode juweliers heeft JP Geelen nog nooit een traan gelaten. Zelfs geen minitraantje. Geen kleurtje, hè ...
    De rest van de smeerlapperij van dit artikel laten we maar zitten. Vraag naar het origineel bij de Volkskrant, en neem wat maagtabletten vooraf.

Tot de modderpoel van de politieke-correctehid horen verschillende ingrediënten. Je zou kunnen deken dat er daardoor bij de verschillende aanhangers nogal wat variatie zou zijn wat betreft welke specifieke ingrediënten zij n aanhangen of vertegenwoordigen. Van een dergelijke variatie ois vrijwel genen sprake. In tegendeel: de verdeling is van een bijna monotonie, waarbij ze bijna allemaal alle ingrediënten uitspugen. Dus ook JP Geelen. Hier zijn migratiefundamentalisme (de Volkskrant, 15-05-2014, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Alarm

...    Fred Teeven, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, sloeg in Eén op Eén (KRO/NCRV) 'alarm' over het plotseling toegenomen aantal asielzoekers dat naar Nederland komt. ...
    'U slaat vanavond alarm?', vroeg Kockelmann ...
    Teeven: 'Dat kun je wel zeggen.'
    Hij zei dat in de eerste maanden van het jaar elke maand zo'n duizend asielzoekers naar Nederland waren gekomen. In april werden het er ineens 'nagenoeg duizend per week', stelde hij gealarmeerd.
    Ook Kockelmann leek danig onder de indruk. Hoeveel dat wel niet was aan het einde van het jaar, 'als dat zo doorgaat, zonder maatregelen', wilde Kockelmann bezorgd weten. De staatssecretaris moest het voor hem uitrekenen: 'Dan kom je op 65 duizend mensen uit'.
    Kockelmann boog voorover en liet een korte stilte vallen. Dan, met grote ogen: '65 duizend. Dat is zo groot als de stad Voorburg'.    ...

De feiten. We hebben de smerige taal van Geelen er tussenuit gevist. Want in tegenstelling tot wat de Volkskrant bijzonder pedant beweert uitleg of detail , dat GeenStijl en andere websites onfatsoenlijk taal gebruiken en dat zij als kwaliteitsmedia die eruit filteren, is bijvoorbeeld bij JP Geelen de smerigheid troef. Zo meteen wat hier boven stond maar eerst de rest:
  Het geklingel van de alarmbel moet de heren van hun à propos hebben gebracht. Want je hoeft geen wiskundemeisje te zijn om te zien dat hier iets niet klopte. Telt u even mee: in het eerste kwartaal waren er volgens Teeven 3.000 asielzoekers gekomen. Vanaf april 4.000 per maand, als dat 'zo doorgaat zonder maatregelen' komen daar dus acht maanden maal 4.000 (is 32.000) bij. Maakt in totaal dus 39 duizend.

Ach jee ... Even vergeten dat als de trend van stijging xo doorgaat, je er nog smakelijk overheen gaat. Die 65 duizend. Maar ja, je hoeft geen tv-recencent te zijn om als journalist totaal geen benul te hebben van wat dan ook. Een pen en een dikke duim zijn meer dan voldoende. Waaruit dan dit soort spul gezogen wordt:
  Teeven heeft er in zijn nachtmerries 26 duizend asielzoekers bijgedroomd. Of zijn jaar bestaat uit 65 weken.

Verbale stront. Hier nog wat stukjes:
  Tussentitel: Misschien kan Kockelmann met zijn partner in crime eens balletje-balletje gaan spelen in De Rekenkamer

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende: Eritreeërs gezocht. Komt u er een tegen, aarzel dan niet contact op te nemen met de autoriteiten.    ...
    Wie gehoord wil worden, moet harder roepen. Op tv dus, waar ze gerust nog een keer willen doen alsof het de eerste keer was. Een instekertje, altijd handig zo vlak voor nieuwe verkiezingen. Bijkomend voordeel: ook waakhond Sven Kockelmann wordt er rustig van: woensdagavond zat hij er geheel tegen zijn journalistieke aard in bijna kwispelend bij.
    'U slaat vanavond alarm?', vroeg Kockelmann bij wijze van opening naar de bekende weg naar het uitlaatveldje.    ...
    Ook Kockelmann leek danig onder de indruk. Hoeveel dat wel niet was aan het einde van het jaar, 'als dat zo doorgaat, zonder maatregelen', wilde Kockelmann bezorgd weten.

Nou, dan wat u ook meteen weer waarom u geen hond moet nemen: de uitlaatveldjes worden volgekotst door journalistentypes als JP Geelen.

Een van de missers van deze redactie is het nooit starten van een rubriek genaamd "zelfportretten" - het verschijnsel werd ontdekt op het voormalige Volkskrant-weblog, waar als politiek-correcte alfa's onderling ruzie hadden, de meest rabiate scheldpartijen bestonden uit vrijwel volkomen omschrijvingen van de kwalijke eigenschappen van de auteur zelf.. Geelen doet hier ook aan mee (de Volkskrant, 21-06-2014, rubriek Medialogica, door Jean-Pierre Geelen):
  Geschoten

De foto van Volkert heeft tot weinig beroering geleid. Boeiend is wel hoe De Telegraaf de publicatie heeft verantwoord.


Zo ziet Volkert er dus uit. Petje, brilletje, spijkerbroek, hoodie. ...
    Die kennis hebben we toch maar mooi te danken aan De Telegraaf, die de eerste haarscherpe beelden van de vrije Volkert paginabreed publiceerde. ...
    Het gaat niet zo goed met De Telegraaf. De krant lijkt de aansluiting met de eigen achterban kwijt en gokt wel eens fout met de sympathieën. Na de onverwachte gelatenheid van de Apeldoornse bevolking over Volkerts nabijheid openbaart zich hier opnieuw een interessante inschattingsfout. Niemand staat meer te kijken van het portret van Volkert. Het is juist de gekunstelde, huichelachtige 'verantwoording' die opzien baart. Het toont een moreel besef waaraan het De Telegraaf lang heeft ontbroken. ...

Iedere verstandig mens weet wat het toppunt van immoraliteit is: jouw bloedje-eigen kleine beetje moraliteit bestempelen tot "de moraliteit". De walgelijke wereldreligies zijn er mee groot geworden. En de viespeuken van de politieke-correctheid, lopers achter criminaliteit, drugs, walgelijke moslims, parasiterende Roma en andere nomaden, neoliberale graaiers, enzovoort, hebben er dus ook ernstig last van. Kijk nog maar eens naar de opvolgende en laatste zin:
  ... Je zou het vooruitgang kunnen noemen.

Pedante immorele viespeuk.

Weer terug naar het normale werk: stinkende Nederlandhaat (de Volkskrant, 08-09-2014, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen
  Familie

De grootste familie van Nederland werd 50, en dood verklaard. ...
     Ooit was de TROS het symbool voor alles wat plat en simpel was en waar het grote publiek graag naar keek. Willen ze bloemkolen, dan krijgen ze bloemkolen. ...

Het gore grachtengordel-elitarisme van lieden die je met plezier een duik zou laten nemen in dat deel ervan waar het riool uitkomt. Hoewel, dat vervuilt zo ...
    Nog wat stank:
  Bloemkolen werden zondag geleverd door de KRO in Boer zoekt vrouw: Yvon Jaspers introduceerde de tien nieuwe kandidaten waarop hongerige kijksters kunnen inschrijven voor het concours van januari. Potig sneed Yvon een bloemkooltje mee, harkte een perkje of zette een zuignap op een koeienuier bij de boeren.

Geelen komt net terug van de beschaving in de vorm van vooraf schapenslachten op het balkon en hoofdafhakkend als toppunt van het feestje. Dit natuurlijk na het gebruikelijke stenigen van verkrachte 13-jarige maagden.
  De boeren waren als vanouds. Oer-Hollands,

Ahhhh, daar wringt de schoen: geen woestijnbarbaren ... Trouwens, ook geen oerwoudbarbaren, en dat laatste zal ook niet snel gebeuren, want op het platteland moet je echt werken ...
  Even later walmde het familiegevoel uit de ovens van Heel Holland bakt (MAX).

Dus zo getergd, alle aanleiding voor de volgende zinsnede die de tussentitel werd:
  Tussentitel: De vertrossing is volmaakt, het bloemkolenkalifaat is allang een feit

Waarop alhier de hartelijk wens wordt uitgesproken dat onze Jean-Pierre de volgende mag zijn in een reclamefilmpje vanuit het ISIS-kalifaat, met een rollend hoofd als climax voor de vreugde in Holland
    Oh, en wie klagen over racisme: dit is slechts het verhaaltje van Jean-Pierre met wat groepjes verwisseld. Geen racisme te bekennen bij Jean-Pierre, dus hier ook niet.

Voor een politiek-correcte en rabiate multiculturalist weet Jean-Pierre zich aardig in de houden wat betreft Geert Wilders - Wilders als persoon is dan ook weinig op tv, omdat hij de publieke omroep mijdt (alleen maar Wilders-haters, daar). Dit is het enige dat deze redactie in haar archief had, zoals bleek na een zoekactie naar aanleiding van de verzameling "Reacties op ISIS" (de Volkskrant, 27-09-2013, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Borgen

Even een volstrekt particulier probleempje van de beroepskijker: wanneer bespreek je die prachtseries als Borgen ...
    Borgen werd geprezen om zijn realisme. De mens achter de personages. Omdat de Deense politiek voor de Nederlandse kijker zo herkenbaar is ...
    De politieke praktijk dient zich in pasklare scènes aan. De uitval van Geert Wilders tegen Alexander Pechtold bij de Algemene Beschouwingen ('Wat een zielig, miezerig en hypocriet mannetje bent u toch'), had rechtstreeks uit de koker kunnen komen van zijn door en door cynische spindoctor.   ...

Waarin Jean-Pierre natuurlijk weglaat de uitval van Pechtold die voorafging aan de uitval van Wilders, waarin Pechtold stond te zwaaien met papieren en eiste dat Wilders afstand zou nemen. Van zoiets als een rechts politicus, maar wat Pechtold natuurlijk bedoelde is van het fascisme en nazisme, oftewel, wat Pechtold zei zonder die woorden te gebruiken was "Jij bent een nazi en een fascist". Waar Jean-Pierre het natuurlijk hartelijk mee eens is, zoals blijkt uit het weglaten van deze episode.
    Oké, dat was Jean-Pierre over Wilders. Nu Jean-Pierre over ISIS (de Volkskrant, 25-09-2014, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Bang

... Nu Nederland meewerkt aan de militaire acties tegen IS, slaat het monster van de angst toe: 1-0. Het gedroomde kalifaatje heeft Nederland al stevig in de greep. De onthoofdingsfilmpjes hebben hun doel bereikt.    ...

En wat moeten de media doen om de angst te voorkomen voor die neut bestaande dreiging van kalifaat ('kalifaatje') en koppensnellerij ('onthoofdingsfilmpjes')?
  Tussentitel: Media moeten geen paniek prediken. De kunst is: hoe te spreken waarover men beter zwijgen kan

Oftewel: ze moeten het verzwijgen. En rustig afwachten tot de aanslagen zoals eerder gepleegd in Parijs, Londen en Madrid ook Nederland bereiken. En als journaals, uit hoofde van de plicht tot voorlichting, berichten over de koppensnellerij en andere wandaden van de moslimbarbaren in Irak en Syrië, dan moet ze daar tegen ageren en sussen:
  ... De kunst is dus: hoe te spreken waarover men beter zwijgen kan?
    Twee sprekers vielen donderdag op. De eerste was Rob Wijnberg, baas van de website De correspondent. In DWDD, dat de dreiging een dag eerder ook behoorlijk had ingepeperd, verzette hij zich tegen bangmakerij, en dat past weer in zijn begeesterde kruistocht tegen de waan van de dag.
    Wijnberg relativeerde: de kans op het noodlot van een aanslag op jou is kleiner dan een winnend lot in de Staatsloterij ...

De kans dat een Marokkaan geestelijke schade ondervindt van zijn remigratie na daartoe opgeroepen te zijn door Geert Wilders is nog oneindig veel kleiner, maar desondanks zaten Rob Wijnberg uitleg of detail en alle andere hier genoemden in de top van bomen die tot aan de maan reikten, zo hoog. terwijl ze voor de ISIS-koppensnellers rustig eronder blijven souperen.

En natuurlijk bij het weerzinwekkende politiek-correcte alfa-schap uitleg of detail ook het haten van de wetenschap (de Volkskrant, 20-10-2014, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Lopen

Tussentitel: Nu is doodvallen bij de marathon al zo oud als de eerste deelnemr

Zestienduizend hardlopers bij de marathon in Amsterdam, het dubbele aantal in Peking, meldde het NOS Journaal zondag. ...
    Lopen is goed voor het hoofd, is het nieuwste mantra. 'Met lopen zet je de motor van het brein aan.' ...
    Wordt allemaal vast nog onderzocht. Maar ja. In een ontnuchterend interview legde epidemioloog John Ioannidis afgelopen zaterdag in deze krant uit dat de meeste wetenschappelijke onderzoeksresultaten fout zijn. Dat had hij onderzocht.
    De feiten zijn niet meer bij te houden.

Meer over deze exercitie in stinkende alfa-onderbuikgevoelens hier uitleg of detail .

Geelen heeft weer iets gevonden aan Nederland om te haten - we gebruiken de kop van de webversie, omdat die de zaak zo lekker samenvat (de Volkskrant, 22-10-2014, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Gewone jongens en meisjes, daar houden wij van

Iedereen die op dit punt is aangekomen weet inmiddels dat "gewoon" iets is waar Geelen een bloedhekel aan heeft, dus dat 'wij' is weer het bekende "wij" uitleg of detail van de pathetisch liegende rethoricus.
  ... verder heerst in Nederland 'de triomf van de gewoonheid'. Dat doceerde emeritus hoogleraar Herman Pleij in een gewoontegetrouw wijdlopig exposé over de identiteit van Nederland en de Nederlander in DWDD.
    Portretten van onze grootste sporters eindigen steevast in de conclusie dat het toch zo'n gewone jongen (of meisje) is. Daar houden wij Nederlanders van.
    Die 'enorme egaliteit' en de eeuwenoude nationale hekel aan hiërarchie was volgens Pleij zelfs zichtbaar aan de tafel van de talkshows zoals DWDD: een ronde, waarin alle partijen bijeen komen om een potje te polderen. Elders in de wereld hebben ze desks met naast zich één gast, of een bank voor de damesprogramma's. Niet in Nederland, aldus de wetenschap.

De afkeer straalt nog eens uit dat laatste halve zinnetje: '... aldus de wetenschap.' En de haat is te halen uit de laatste alinea:
  Koud een uur later kon de kijker de theorie staven aan de praktijk. Het was tijd voor Dit is de dag - Arena (EO) een debatprogramma ... Tijs van den Brink presenteert... leest ene Renze Klamer voor van het 'tweede scherm'.    ...
    Renze Klamer vatte de kijkersreacties samen: 79 procent was het eens met de stelling. Dat was precies evenveel als vóór het debat. Vast ook typisch Hollands.

'Typisch Hollands'.  Erger kan iets in de ogen van Jean-Pierre Geelen niet zijn. Dus.

En wat hoort er nog meer bij Nederland dan Zwarte Piet ...? Dus (de Volkskrant, 14-11-2014, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen
  Wit

Van krompratend negertje tot coole hipster: stripfiguur Sjimmie (van Sjors, van de Rebellenclub) kon de transformatie geruisloos aan. Goed idee van Andere tijden (NTR/VPRO) om de parallel te trekken met Zwarte Piet.    ...
    Het was, met terugwerkende kracht, verbijsterend te zien hoe kort geleden (enkele decennia nog maar) de zwarte nog 'gewoon' werd uitgebeeld vol clichés en stereotiepen met de bekende dikke lippen, botjes door de neus en grote kokende potten. ...

Het is verbijsterend om te zien hoe, nog maar enkele decennia geleden, negers niet verder kwamen dan zitten voor een lemen hutje en wat dansen en zingen ... En het verkopen van de onderdanen van de naburige stam aan Arabieren en gekke blanken aan de kust die ervoor wilden betalen.
  ... Hans Goedkoop sprak een stichtelijk slotwoord over Zwarte Piet en Gouda. 'Waarom zouden we hem niet veranderen om iets aardigs te doen, voor wie last heeft van die kleur?'

En waarom niet? Nou, dat is heel simpel: omdat zij ons miljarden kosten, onze maatschappij onveilig maken met schietpartijen en andere gang-criminalteit. En zichzelf in een razend tempo voorplanten met ongehuwde tienermoeders zonder vader en slepen van kinderen. Die wij moeten betalen.
    En nog steeds niemand gevonden van media en grachtengordel die zich voor Zwarte Piet heeft uitgesproken.
  Hij was donderdag al op zijn wenken bediend. Het Sinterklaasjournaal, deze dagen toonaangevend in het integratiedebat, introduceerde Witte Pieten. Het past in de emancipatieslag van Piet die zich rap voltrekt. ...
    In de gepeperde kwestie was deze dagen de vraag hoe de fictiefabriek van de NTR hier chocola van ging maken. Dat lijkt te lukken, met een plotwending die slim en speels tegelijk is.

Oftewel: ook de hele NTR doet mee aan het cultuurverraad. Hoe niet-verwonderlijk.
  De richtingenstrijd speelt zich volledig af boven de hoofden van de kijkende peuters; hopelijk weten hun ouders zich komende weken een beetje volwassenen te gedragen.

Nou, de afloop daarvan is inmiddels bekend: de zwarte barbaren hebben kinderen lopen treiteren bij de intocht in Gouda.
    Gewoon uitzetten, de hele kolonie, is de enige oplossing. Anders gaan ze net als in Londen in 2011 de binnensteden plunderen en in brand steken. En de grachtengordel em media naar een heropvoedingskamp in de polder.

Het is niet bekend of Jean-Pierre ooit literaire ambities heeft gekoesterd, of misschien nog koestert. Maar de onderstaande column heeft genoeg merites om 1984 1984 van George Orwell naar de kroon te steken. Weet u wel, dat boek dat gaat over een leugenmaatschappij met als bekendste uiting het motto "Oorlog is vrede". Hier is de Geelen-versie (de Volkskrant, 26-11-2014, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Schaduw

Toch een geruststelling: de schaduwelite van Ewald Engelen, hoogleraar financiële geografie, bestaat dus niet. ...

Een serieus maatschappelijk onderwerp: de economie. Jean-Pierre heeft er nooit ook maar voor een cent belangstelling voor getoond. Genoeg aanleiding, want iemand die zo'n beetje alle televisie volgt moet het toch opgevallen zijn dat als het op die buis over economie gaat, je altijd slechts een zeer select lijstje met perosnen tegenkomt, met in de top de namen van Matthijs Bouman, Barbara Baarsma, Peter Verhaar en Marike Stellinga. Met tevens de constatering dat dit lijstje bijna identiek is anan dat van de meest rabiate neoliberale economen. In Nederland. Nooit iets over gehoord, van Jean-Pierre Geelen.

En nu ineens wel aandacht voor dat onderwerp. Middels Ewald Engelen, die ook wel eens uitgenodigd wordt als er een iets minder neoliberaal geluid is toegestaan. En die aandacht is er, omdat Engelen kennelijk boete heeft moeten doen (de Volkskrant, 25-11-2014, door Peter de Waard):
  Schaduwelite was een gimmick, erkent hoogleraar Engelen

De lijst met de schaduwelite van Nederland in het gelijknamige boek van hoogleraar Ewald Engelen is een 'gimmick'. Dat zegt de financieel geograaf nu zelf. 'Het is verzonnen door de uitgever. Je moet een boek van 240 pagina's nu eenmaal aantrekkelijk maken', erkent hij vanavond in het televisieprogramma Altijd Wat van KRO-NCRV.
    Hij zegt er achteraf spijt van te hebben dat in het boek over twee pagina's een namenlijst is opgenomen met de personen die tot de schaduwelite behoren. ...

Oftewel: wat Engelen erkent dat die lijst een gimmick was. Wat ongetwijfeld onder druk is gebeurd. Het leidt geen enkle twijfel dat die lijst hartstikke juist is, want wat ze zouden hebben gedaan is dit:
  In het boek beschuldigt Engelen deze elite ervan 'willen en wetens feiten te hebben verdraaid, leugens verspreid, verwarring gesticht, burgers te hebben gechanteerd, toezichthouders te hebben geïntimideerd en wetenschappers te hebben gecorrumpeerd'.

Waarbij het met name gaat over de financiële crisis van 2008 en later. Waaraan de (vrijwel) volledige elite heeft meegedaan, dus die lijst, allemaal behorend tot die elite, zal voor ongeveer 100 procent kloppen.
    Goed, het veld is geschetst, en de positie van Jean-Pierre eigenlijk ook. Want Jean-Pierre is rabiaat politiek-correct, en tot de politieke-correctheid hoort ok het neoliberalisme - heel vaak ook van de variant rabiaat. En dat standpunt moet blijken uit zijn houding tegenover de "mini-dissident" Engelen. Daar gaan we:
  De graag geziene media-econoom ...

Een leugen.
  De graag geziene media-econoom verzon voor een boek over de financiële crisis een lijst met namen van de 'parasitaire roversbende' die wetgeving om de financiële wereld aan banden te leggen, zoveel mogelijk blokkeerde.

Een leugen. Die lijst was en is de keiharde waarheid. Dat kan iedereen zien: door die crisis zijn de rijken en de elite rijker geworden, en de rest armer. De bekentenis van Engelen is even geloofwaardig als die van Ina Post en Wilco Viets. Verkregen onder het motto: onder genoeg druk wordt alles vloeibaar. Engelen is hoogstwaarschijnlijk bedreigd met het opheffen van zijn baantje aan de universiteit. En hij heeft ongetwijfeld een hypotheek.
  Van Wouter Bos en Wim Kok tot Gerrit Zalm, Job Cohen en andere politici en hoogleraren. Je zou zeggen: dat is geen schaduwelite, dat is de elite zelf.

Maar natuurlijk. Dat 'Schaduw' was natuurlijk de echte gimmick - de enige gimmick.
  Een 'gimmick', biechtte Engelen op in Altijd Wat. Bedacht door zijn uitgever (nota bene de wetenschappelijke uitgeverij Amsterdam University Press) om een beetje aandacht te genereren. Daarvan had hij nu spijt, bekende hij tegenover interviewer Wilfred Scholten. Op de lijst stonden ook personen die juist wel goed hadden gehandeld, zei Engelen nu. De schaduwelite zal toch geen duistere maffiamaatjes uit de advocatuur op hem hebben afgestuurd?

Nogmaals: maar natuurlijk.
  Hoe dan ook: de 'schaduwelite' had volgens Engelen willens en wetens feiten verdraaid, leugens verspreid, verwarring gesticht. De wetenschap werd door hen zelfs gecorrumpeerd, had hij geschreven.
    Precies wat hoogleraar Engelen nu zelf had gedaan.

Diverse leugens ineen. Ten eerste: hetgeen waarvan Geelen van verondersteld dat het gecorrumpeerd is, is "de economie". Dat is geen wetenschap.
  Hoewel slechts een jammerlijk detail in een stevig betoog dat de bankwereld een spiegel wilde voorhouden, kwam met zijn verklaring een zoveelste wetenschappelijke dwaling naar boven.

Herhaling.
    Goed, het is duidelijk: Jean-Pierre kiest de kant van de neoliberale elite. Precies zoals voorspeld. Volgende uit zijn rabiate politieke-correctheid.
    Maar er was meer. Want die politieke-correctheid bestaat uit (vrijwel) uitsluitend alfa's. Alfa-"intellectuelen" uitleg of detail en soortgelijk gespuis. En waar heben die het meest hekel aan? Juist: de wetenschap:
  ... de ontsporingen in de wetenschap springen steeds meer in het oog. Met behulp van archief en geheugen valt moeiteloos een zeer feitelijk lijstje op te stellen met wetenschappers die zich lieten verblinden door het licht van de schijnwerper, waardoor ze in alle valkuilen liepen die de weg van de publiciteit kent. Schaduwwetenschappers, die mogelijk bezweken onder de prestatiedruk in de wetenschappelijke wereld, mogelijk gecombineerd met wat karakterologische zwakten.
    Het plagiaat van René Diekstra. Professor Buck, die het in 1990 tot opening van het NOS-Journaal wist te schoppen met zijn claim dat hij een medicijn tegen hiv zou hebben ontdekt, wat een einde aan aids zou maken. Het bleek niet waar en bewust overdreven om geld voor onderzoek los te krijgen.
    De déconfiture van Diederik Stapel ligt nog vers in het geheugen en nu voegt zich een nieuwe naam bij het lijstje van schaduwwetenschappers die willens en wetens de feiten verzonnen.

"Verschrikkelijk. Zeker in vergelijking met de media, waar dag-op-dag niets anders staat dan de meest zuivere waarheid." - schreef de satiricus, sarcasticus, cynicus ...
    Geelen's versie:
  Zeker, ook de journalistiek kent haar dwaallichten.

Wat een gotspe. Hier is slechts een enkele remedie die mogelijk gaat helpen: geseling. Gevolgd door de rest van het leven werken op het platteland, om een fractie van de schade gedaan aan de mensheid goed te maken.

Wat glimmer van het lichtje (de Volkskrant, 15-12-2014, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Kerstacties

...    Even later diende zich in Pauw draaideurdelinquent B. Moszkowicz aan. Opnieuw een gevallen burger pleitend voor eerherstel. ...
    M. droomde hardop van 'een kledinglijn voor mannen', maar inzake de jongste perikelen rond zijn nering hulde de oud-advocaat zich in stilzwijgen. Hij verwees naar zijn advocaat, die enkele dagen eerder ook al weinig had gezegd. Het kastje en de muur van zijn inboedel waren duidelijk nog niet geveild.
    Bram was nu schrijver. Hij (of zijn vriend Leon de Winter) had een roman geschreven. ...
     Verdachte was zoals altijd op zijn hoede en beriep zich op zwijgrecht. ...

Je reinste smerigheid. Dat glimmer van het lichtje.

We hebben even geen tijd meer gehad, er waren nog ernstigere gevallen die voorrang kregen, of hij heeft zich wat ingehouden ... . Want het valt op dat de laatste toevoeging al weer van een aantal maanden terug is. Maar na de laatste provocatie van de publieke omroep kan hij zich in ieder geval níet meer inhouden. Want wat hebben die goorlappen gedaan ...? Ze hebben die psychopaten van de mocrowars op televisie vertoond. En de moslims hebben als zo'n slechte nam de laatste tijd ... Dus dit is je reinste stigmatisering en xenofobie ... En moslimhaat en islamofobie, natuurlijk. Om die mocro-psychopaten op televisie te vertonen. Iedereen weet tenslotte dat moslims en Marokkanen bruine mensen zijn, en bruine mensen zijn allemaal lieve teddybeertjes. Want minderheid en geen Nederlanders en dus van buiten. Drie keer is scheepsrecht, dus. En nu worden ze verdorie alweer als psychopaten afgeschilderd (de Volkskrant, 21-04-2015, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Reconstructie

Tussentitel: 'Het zijn echt vreselijke beelden', zei Anniko van Santen. De waarheid: er was niets te zien

Hoe ziek moet je zijn als je een moeder voor de ogen van haar kinderen doodschiet? Anniko van Santen vroeg het. Straks gingen we het zien. Opgewonden: 'Opsporing verzocht. Ná de STER.'    ...

Heeft u nog meer nodig? Hartstikke fout, dus. Om moordenaars van een moeder te willen opsporen. Kijk maar:
  Dinsdag, moordavondje. ...

Sneer.
  ... Opsporing Verzocht ging de liefhebbers van het genre ...

Sneer.
  ...  trakteren ...

Sneer.
  De beelden moesten de gezochte daders, of mensen uit hun directe omgeving, tot inkeer brengen, was het verhaal vooraf van Justitie. De Amsterdamse politiewoordvoerster Ellie Lust hoopte in de uitzending nog 'op enige menselijkheid' van de moordenaars.
    De kille waarheid als wapen.

Sneer.
    Bij Jean-Pierre natuurlijk geen woord, syllabe, of letterteken over de kenmerken van de daders: psychopate Marokkanen.
  De zaak werd in beeld gebracht volgens het bekende procedé: eerst een samenvatting in vertraagde beelden. Dan de reconstructie; Luana, haar moeder en de kinderen werden vertolkt door acteurs. Dreigend muziekje eronder en het drama is daar.

Sneer.
  Maar de kijker was waarheid beloofd, geen Baantjer of Smeris. Die werkelijkheid volgde in blokkerige zwart-witbeelden van de bewakingscamera - aan de hardware-kant van die branche valt nog een kwaliteitsslag te winnen.

Sneer.
  In het donker zagen we Luana haar auto met daarin haar moeder en de kinderen achteruit inparkeren voor haar huis. Ze stapte uit, 'waarschijnlijk om haar goed beveiligde voordeur te ontgrendelen', en keerde terug om haar kinderen te helpen uitstappen. Een BMW stopte; een man stapte uit en schoot op Luna. Dood.
    'Het zijn echt vreselijke beelden', zei Anniko van Santen. De waarheid: er was niets te zien.

Sneer. En: laat je de beelden wel zien, krijg je de klacht van "effectbejag".
  Zelfs het signalement van de schutter bleef duister: Lust moest de kijker helpen bij zijn lichte jas met embleem, handschoenen en petje.

Een leugen. Iedereen weet inmiddels dat het Marokkanen zijn - van de concurrende bende en de vijanden van de bende waarmee het slachtoffer wordt heassocieerd (Surinamer Gwenette Martha, R.I.P.; ook neergemaaid door de mocro's). Misshien werd dit niet vermeld in het programma. Dan geldt die leugen ook daar.
    Goed. Volgt de bespreking van nog een "Reconstructie"-prograama, en daarna de laatste alinea:
  De journaals toonden dinsdag met levensechte beelden hoe een belastingfraudeur, geholpen door zijn mediamaatjes, bruut probeerde binnen te dringen in de Haagse politiek. Hij zei: 'Ik heb veel wakker gelegen, en daarom sta ik hier. Ik kan niet anders.'
    Aardige reconstructie. Maar zwak geacteerd.

Hetgeen slaat op voormalig advocaat Bram Moszkowicz, die weinig verschilt van, zeg, Peter R. de Vries, Prem Radhakishun, Gerard Spong enzovoort, behalve dan in één enkel ding: die laatste zijn allemaal hartstikke politiek-correct (of rabiaat, zoals De Vries en Spong), en Moszkowicz heeft Geert Wilders verdedigd ...
    En oh ja, Moszkowicz is lijsttrekker geworden van de politieke partij VNL. Maar vele andere smoezen waren ook goed genoeg geweest voor sneren richting de advocaat die Geert Wilders heeft verdedigd.
    Wat een smeerlapje, hè, die Cheeelun ... (spreek dit uit met een Limburgse zachte chcheee). Een echt ratje à la Argus .

Een gevalletje uit het archief van dezelfde maand. Over het verhoorcircus gepresenteerd door Sven Kockelmann, wat natuurlijk fantastisch is zoalng de juiste personen het slachtoffer zijn. Daaronder vallen niet dezen (de Volkskrant, 07-04-2015, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Verhoor

Ze waren de troetelterroristen van Hilversum: Dennis 'Abdelkarim' Honing en Shabir Burhani alias Maiwand al-Afghani. Ze namen de telefoon altijd op, ze konden steevast en deden voor de camera wat van hen verwacht werd: met djellaba en vlassig baardje spreken in wazige danwel doldwaze volzinnen die de kijker angst moesten inboezemen, en anders Andries Knevel wel. Afgelopen dagen stonden zij terecht voor het mediatribunaal.   
    'Meneer Honing, goedenavond', opende scherprechter Sven Kockelmann het proces maandag in Oog in oog (KRO) ...

Moslims. Want dat kunnen niet iets anders zijn dan leuke onschuldig kaboutermannetjes met een baardje en op teensandaaltjes. Hebben we al eerder gezien. Wie dat anders wil zien, bijvoorbeeld door de grote gelijkenis met de koppensnellers van ISIS in Irak en Syrië, heeft er totaal niets van begrepen. Het zijn echt en eerlijk allemaal leuke onschuldige kaboutermannetjes met een baardje en op teensandaaltjes. Ook deze:
  De sfeer in de rechtszaal leek erg op die van Pauw, vorige week. Het programma staat momenteel als een huis, maar het verhoor van Maiwand al-Afghani wrong.
    De student, ditmaal in rood polootje met korte mouwen maar met het vertrouwde vlasbaardje, was door de Rabobank zijn rekening ontnomen. Pauw ging de argumenten van de bank na.

Misschien waren die argumenten wel de foto's waarop het kaboutermannetje prijkt niet met een schoffel en kruiwagen, maar met een enorm geweer en handgranaten.
    Maar ja ... Mensen als Geelen hebben, net als moslims, nog slechts één actief hersenneuron - het neuron dat uitvoert "Is moslim, is goed".
    Oh nee:
  ... media - tv voorop - nemen deze twee dolende zielen al jaren veel te serieus.

Of wat hij bedoelt: "Is moslim, is kwetsbaar". Met of zonder enorme geweren en handgranaten.

Van de moslims naar de Nederlanders (de Volkskrant, 29-04-2015, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Ramp

Nood kweekt wet: zodra zich ergens in de wereld een ramp voordoet, gaat de media-aandacht al snel uit naar mogelijke Nederlandse slachtoffers. '12 Nederlanders lichtgewond bij aardbeving in Nepal', was dinsdag overdag het nieuws op Nu.nl: 'Dat zegt een woordvoerder van alarmcentrale SOS International dinsdag tegen NU.nl, na een bericht van RTL Nieuws.'
    Die vernauwing van het wereldleed zette zich 's avonds voort in de nieuwsrubrieken. Elk zoomden zij in op Nederlandse familieleden van toeristen in Nepal. ...

Turken leven op tv mee met Turken. Jean-Pierre Geelen komt er op klaar. Marokkanen vieren op tv dat ze Marokkanen zijn: Jean-Pierre Geelen komt er op klaar. Nederlanders leven mee met andere Nederlanders. Jean-Pierre Geelen hangt boven het toilet.
    Wat een kots-mannetje.

Kots-mannetje heeft weer wat om mee-te-kotsen met andere kotsmensjes.  Voormalig tennis-goeroe en zielenknijper Martin Simek woont tegenwoordig aan de zuidkust van Italië en is langsgekomen bij De Wereld Draait Door om te verhalen over zijn ervaringen met die o zo zielige bootjesmensen ui Afrika die gokken met inzet van het eigen leven met als hoofdprijs een leven verzorgd door de blanke meesters in Europa. En hij heeft die ervaringen aan het eigen lijf, door er een aantal op zijn eigen strand te hebben opgevangen, en te omhelst. Tijdens welk diep-menselijke verhaal hem de term "zwartjes" ontvalt, daar waar hij natuurlijk zoiets als "dobbernegers" had moeten gebruiken voor het minderwaardige gedrag van die lui uit Afrika die hier willen komen parasiteren.
    Maar om alle mogelijkheden van een migratie-kritische noot van wie dan ook bij voorbaat onmogleijk te maken, had de redactie ook een neger uitgenodigd, in de persoon van Nederlandhaatster "Nederland is racitisch" Sylvana Simons. Die al een tijdje had zitten slapen, maar bij de term "zwartjes" onmiddellijk wakker schoot, en de context genist hebbende, onmiddellijk Simek bits begon te ondervragen over zijn 'intenties' bij  het gebruik van die term., op een toon die glshelder uitdroog dat ze hier het zwartste racimse op het spoor was. 
    Walgelijk gedrag, dat op de plaats waar dat niet door de poltiek-correcte censuur ("Het is een zwarte dus alles wat gezegd is, is goed gezegd") verboden wordt de behandeling kreeg die het verdiende - tit-for-tat .
    Maar daar moest Sylvana natuurlijk van huilen, dus een paar dagen later mocht ze bij De Wereld Draait Door in het openbaar haar beklag te doen. Hier het verslag van dit laatste optreden van PC-kostmannetje Geelen, die natuurlijk vierkant achter kotsvrouwtje Simons staat (de Volkskrant, 19-05-2015, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Sylvana

Het persbericht had iets jubelends, maandag: 'NPO brengt tv en Twitter bij elkaar in één scherm'. Sinds maandag zijn enkele NPO-programma's online terug te zien met daarnaast alle tweets van dat moment. 'Zodat het publiek geïnformeerd wordt over de maatschappelijke impact van het programma en de meningen en ideeën daarover', aldus de NPO. Leuk voor wie niet live met de tablet op schoot tv zat te kijken.
    Maar de start kon niet ongelukkiger met de uitzending van DWDD maandag. ...
    Maandag was Sylvana Simons te gast. Die had het vorige week woensdag in DWDD gewaagd Martin Simek te onderbreken in zijn verhaal over bootvluchtelingen toen hij die achteloos betiteld had als 'zwartjes'.
    Ze had er veel reacties op gekregen, vertelde ze nu.
    Naast adhesie kwam er 'heel veel bagger bovendrijven', aldus Simons. Allemaal anoniem, uiteraard. Er werden tweets getoond aan het adres van Simons. Ene @PietAmsterdam: 'Moet jij niet terug met de bananenboot?' @Blondemevrouw1: 'Het had meer over #dobbernegers moeten gaan en minder over Simek als Sylvana niet zo hysterisch had gedaan over #zwartjes'.
    Er werd haar kwalijk genomen dat ze het mooie verhaal van Simek had onderbroken.
    Ze heeft Simek niet voor racist willen uitmaken ...

Een gore leugen. Natuurlijk was dat hetgene wat ze deed.
  ... zei ze nu, wat ze inderdaad niet had gedaan.

Een gore leugen.
  Maar het voorval zei iets 'over de tijd waarin we nu leven', zoals Van Nieuwkerk het uitdrukte.

Klopt: de meest gore racisten zoals Quinsy Gario, Anousha Nzume en Sylvana Simons kunnen al een hele tijd vrijelijk hun gang gaan in de media. Onder aanmoediging van crypto-racisten als Matthijs van Nieuwkerk, in wiens programma de negers zwaar overtegenwoordigd zijn.
  'Mongooltjes', 'sletjes', 'poten', 'zwartjes', 'dobbernegers': het zijn geen woorden van een fatsoenlijk mens. Dachten we.

Klopt. De woorden van een fatsoenlijk mens zijn "xenofoob", "nationlist", "neo-nazi", "rechts-extremist", "islamofoob",  "fascist", "racist", "PVV-aanhanger", enzovoort.
  Iemand had Simons 'taalfetisjist' genoemd; 'Dit is racisme op laag water zoeken'. Daar toonde zich de open zenuw van de tijd waarin we leven: de angst voor racist versleten te worden en door anderen de maat genomen te worden. Maar Simons had niet van racisme gerept.

Een gore leugen.
  Het ging haar om taalvervuiling ...

Een gote leugen.
  Het ging haar om taalvervuiling (en de onuitgesproken connotaties): 'Het gemak waarmee het woord 'dobbernegers' wordt gebruikt, dat is de armoe die ontstaat wanneer je elkaar niet aanspreekt op taalgebruik.'

Een erkenning van de grote leugens: het ging haar wel degelijk om de beoordeling van het gedrag van die bootjesmensen, welke veroordeling ze zich alleen maar aan stoort omdat die bootjesmensen negers zijn. Dobbernegers.
    En alle negatieve kwalificaties van negers moeten verboden worden.
  Vervolgens ging het toch over racisme en of dat toenam. Simons: 'Wat toeneemt, is de overtuiging dat we het allemaal maar moeten kunnen zeggen.'

Een gore leugen: het ging altijd al over racisme.
  Vervolgens ging het toch over racisme en of dat toenam. Simons: 'Wat toeneemt, is de overtuiging dat we het allemaal maar moeten kunnen zeggen.'

Wat toegenomen is, is het aantal negers en anderen in de media die roepen dat je niets negatiefs mag zeggen over negers (en alle andere gekleurden en immigranten). Ook als ze in boeotjes stappen om op ons te komen parasieteren.
  Racisme of niet: voor mij had Simons groot gelijk, ze verwoordde haar ongemak voorbeeldig.

Ach jeeee ... Hoe kan dat nou ... ? Antwoord: De politiek-correcte geestelijk gestoorde ziet de wereld in een verwrongen lachspiegel.
  Of niet Simek voor een weerwoord had moeten aanschuiven voor een weerwoord, was een mening. Natuurlijk niet: het ging (ook Simons) niet om hem, maar om de reacties die het incident hadden losgemaakt.
    Het baggerwezen deed weer volop van zich spreken. @Public_Insulter: 'Geef die kut toch geen podium.' @NietAaien: 'Wat een trut, die kale kokosnoot.'

En ook de terminologie "terug met de bananenboot" viel. Allemaal volstrekt relevante reacties, die ingaan om de zaak waar het om gaat: de smerige zwarte onderbuik van Sylvana Simons.
  De maatschappelijke impact van het onfatsoen, nu extra gratis thuisbezorgd door NPO.nl.

En de smerige blanke onderbuik van mannetjes als Jean-Pierre Geelen die het onfatsoen nu extra gratis de wereld in kotsen.

Als tv-recensent kom je wat minder in aanraking met de sociaal-economische kanten van de klassenstrijd, maar hier was weer eens een botsinkje (de Volkskrant, 14-07-2015, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Groeten

En de groeten van MAX. Het is te hopen dat de achterban van de ouderenomroep ...
    ... het donkere beeld van de documentairedrieluik Zwarte zwanen (NPO2) over gerommel met onze pensioenpremies. Na een eerdere aflevering volgde maandag deel twee, vanavond het (voorlopige) slotdeel. Cees Grimbergen trok maandag naar Wall Street, waar Nederlandse pensioenmiljarden vrijelijk worden belegd tegen woekerwinsten, met onverantwoorde risico's en gevolgen. De hoofdpersonen verdienen van 'ons' geld miljoenen met vage dealtjes.
    Zo is de bank Goldman Sachs 'fiduciair belegger' van ons pensioengeld. Het betekent zoveel als dat het handelt in eigenbelang: een 'fiduciair belegger' mag bij transacties alle betrokken partijen tegelijk vertegenwoordigen. Hij mag zelfs iets uit eigen voorraad verkopen. Van 'ons' geld.    ...

De documentaire toonde glashard an dat die lui van Goldman Sachs en aanverwnate de meest gore oplichters zijn. Daarover is Geelen dus niet zo enthousiast - dat aantonen. Het grote sneren kan beginnen:
  'Reputatie van hele pensioensector in het geding door Cees Grimbergen', meldde vorige week de Pensioenfederatie. MAX was daar zo trots op, dat oom MAX zelf, Jan Slagter, er druk over twitterde. Het kon twee dingen betekenen: ofwel een rake documentaire, ofwel een wanhopige verdedigingspoging van de federatie.
    Het betekende niet dat Zwarte zwanen ook goede televisie was. Daarvoor was de toch al taaie materie te ondoorgrondelijk gebracht. Te weinig visualisatie, te veel pratende hoofden over abstracte zaken en oude fraude-affaires. Alle informatie hing aan elkaar van gesproken woord, voor spiegelpanden in een winderige straat op Wall Street. Voor de onbevangen kijker was het moeilijk er een touw aan vast te knopen. Verhelderender was het geweest om in te zoomen op één concreet geval.
    De veel te zelfverzekerde en suggestieve voice over - de plaag van menig documentaire - moest het beeld verder invullen: het zijn allemaal boeven, we worden misleid. Er is weinig reden om daaraan te twijfelen. Maar het resultaat was toch een pamflettistische documentaire vol impressionistische schetsen, zonder duidelijke rode draad. Waarmee Zwarte zwanen in hetzelfde troebele water zwom als het de pensioenwereld verweet: 'Dagelijks wordt door pensioenbeheerders in onbegrijpelijke taal gecongresseerd. Over onze hoofden.'
    Zonde. Wij wensen Ger en Mina veel sterkte. En de groeten van MAX.

Het is duidelijk: Jean-Piere Geelen is in dienst van Goldman Sachs, de aanvoerder is van het Joodse smaldeel in deze grootste roofondernmeng aller tijden, de financiële wereld. Of onderhoudt een relatie die daar sterk op lijkt. Al vele malen herhaald op deze website is de stelling annex constatering dat politieke-correctheid geen vorm is van een klein aantal van de werkelijkheid afwijkende opinies, maar een complex kwaadaardigheden waarvoor de duivel zelf zich niet zou schamen: eindeloze invoer van goedkope gekleurde arbeidskrachten, het opheffen van alle vormen van sociale zekerheid en onbeperkte graaierij, naast de bekende zaken als het invoeren van zo veel mogelijk islam en het opheffen van Nederland. Allemaal waarden van het Joodse neoliberalisme en nomadisme, dat nationale staten, sociale zekeheid en gewone werkende mensen haat tot op het bot. Net als de Nederlandse elite en alles dat daar omheen zoemt dat doet.

Hééééé ... Een compleet positieve recensie vn Jen-Pierre. Geen onvertogen woord te bekennen van de man die toch zo gretig met de cynisme wijkwast zwaait ... Het zal wel aan het onderwerp liggen .... Freek de Jonge uitleg of detail misschien? Of Jan-Jaap van der Wal? uitleg of detail  ... (de Volkskrant, 27-07-2015, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Mens

De mens Aboutaleb stond in Zomergasten geheel in dienst van de politicus Aboutaleb.

De VPRO beloofde 'een avond met een Aboutaleb die de kijker nog niet kent'. Zelf zei de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb aan het begin van de eerste Zomergasten van 2015 dat hij dingen wilde tonen 'die niet per se raken aan het burgemeestersambt'.    ...

Ahhhhh ...Een moslim ...
    Dus wat krijg je:
  Na een fragment uit de speelfilm The Message ('Syriëgangers zouden deze film moeten zien') doceerde hij nog eens krachtig dat de islam geen enkele aanleiding geeft tot moorden en terrorisme.

"De islam is de religie van de vrde". En waarom zijn moslims dan af en toe iets minder vreedzaam? Daarom:
  Het toonde eens te meer dat de 'persoonlijke' avond van de mens Ahmed Aboutaleb geheel en al in dienst stond van de politicus die we al best goed kenden, en die zijn achterban wilde winnen en op vele fronten wilde dienen. Zoals De Jong hem moest herinneren, na het fragment van Wilders' 'minder, minder, minder': 'Je zou hier als mens zitten vanavond'.

En wat laat onze islamofiel hier even gevoeglijk weg? De smerigheid die bij Joop.nl natuurlijk als een gouden drol vereerd werd:

Riposte: "Aboutaleb, wanneer stuur je je koppensnellers op ons af?"
    Gevolgd door: "Rot eens op, moslims. Samen met de Joden en Joodsisten die dezelfde verbale smerigheden uithalen" uitleg of detail .

En Geelen mag in de Volkskrant ook nog eens op zaterdag zijn modder spuien. Normaal heet die rubriek "Medialogica" waarin geen enkele vorm van logica valt te ontdekken, maar in de zomer is ze waarheidsgetrouwer getiteld als "Glazen bol" gaande over de voorspelbaarheid van het zomernieuws - de komkommertijd. In Geelen-land is het het hele jaar door komkommertijd, maar dit keer dus dubbelop, want hier is zijn o zo voorspelbare herhaling van zijn "Ies moslim, ies goed"-verhaaltje (de Volkskrant, 01-08-2015, rubriek Glazen bol, door Jean-Pierre Geelen):
  Nieuwscrisis

V Zomer Magazine voorspelt het nieuws van afgelopen week. Omdat het niet anders kan - dat u het weet.


...    Verder heeft het jaarlijkse circus van Zomergasten zijn tenten weer opgeslagen in het Mediapark te Hilversum. Dompteur Wilfried de Jong liet zijn eerste leeuw, Ahmed Aboutaleb, door een brandende hoepel springen. De burgemeester van De Jongs Rotterdam deed een vlekkeloos charmeoffensief, op innemend naturelle wijze. Ritueel: een enkele criticus schamperde weer eens dat de formule van Zomergasten zijn langste tijd heeft gehad, de zuurgraad op Twitter behaalde maximale waarden, hier en daar riep iemand dat het weer linkse grachtengordeltelevisie was (en nu even allemaal: 'Van onze belastingcenten!'). Maar op De Jong valt ook dit keer niets aan te merken, noch op Aboutaleb, die behendig jongleerde met onverwachte en verrassende filmfragmenten.    ...

Nou, was dat geen knappe voorspelling van deze redactie: "Ies moslim, ies goed!".

En "Ies Holland, ies fout", natuurlijk (de Volkskrant, 22-08-2015, rubriek Medialogica, door Jean-Pierre Geelen):
  Gaastra pride

Bestaat er ook nog serieuze journalistiek, ga je je afvragen na een zomer vol festival, Tour- en Sailgeweld, alsmede het jaarlijkse heidedagje van het kabinet.

Tussentitel: Media lijken zich (vrijwel) collectief te hebben overgegeven aan de agendajournalistiek

Journalistiek wordt steeds meer een kermiskraam, schreef de tv-criticus van deze krant afgelopen week. Aanleiding was het 'journalistieke' carnaval rond Sail Amsterdam, dat deze dagen nog volop gaande is. ...
    Niets tegen feestjes - ik vier er zelf wel eens eentje. Wie aan het IJ de typisch Hollandse handelsgeest wil opsnuiven met de lucht van hamburgertenten en haringkarren: geniet ervan, met volle teugen. Maar het gaat hier even om de 'journalistiek'.    ...

'Agendajournalistiek'.  Geen enkel probleem als het om de jaarlijkse ramadan en suikerfeest gaat, of de slavernijherdenking, enzovoort, maar wel een probleem als het gaat om de vijfjaarlijkse Sail manifestatie.
    Want Nederlands.

Wie natuurlijk weer wel hartstikke lief/-zielig/-verrijkend (doorhalen wat niet verlangd wordt) zijn, zijn vluchtelingen, want niet-Nederlands (de Volkskrant, 17-09-2015, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Honds

Opvallend contrast: terwijl de grens van Hongarije voor mensen sluit, staat die open voor illegale honden.


Tussentitel: Een gebrekkige ontvangst van vaders creëert boze zonen

Schrijver Tommy Wieringa zei het mooi, woensdag in DWDD: 'Een gebrekkige ontvangst van vaders creëert boze zonen.' In een bezonken en hartstochtelijk betoog pleitte hij voor ruimhartige opname (maar met open vizier voor de angsten en bezwaren) van de huidige vluchtelingenstroom uit Syrië.
    Zijn roman Dit zijn de namen uit 2012, over de belevenissen van een groep vluchtelingen op een Oost-Europese steppe, leek profetische kwaliteiten te hebben. Zijn woorden van nu contrasteerden scherp met de beelden uit Hongarije, waar vluchtelingen bij de grens met Servië met hekken, traangas en waterspuiten werden tegengehouden op hun weg, die zij nu via Kroatië zouden vervolgen. Waar ze kans hebben in mijnenvelden uit de Balkanoorlog te lopen, memoreerde EenVandaag.    ...

Oftewel: dit is de versie "zielig". Natuurlijk is er geen pamper- of luxe-ontvangst nodig voor verrijkers en hoogopgeleiden, want die redden zichzelf natuurlijk wel. Op dezelfde manier als hoogopgeleide Nederlanders zichzelf moeten redden en zichzelf redden als ze naar Amerika migreren.

De herfstblaadjs vallen en het daglicht wordt minder, dus de politiek-correcten die daar gevoelig voor zijn krijgen weer last van hun winterdepressies - bovenop de continue aanleiding voor depressie genaamd "de werkelijkheid". Jean-Pierre is er vroeg bij. En net zols de winterdepressie iets met regelmaat is, is de aanleiding voor het bijbehorende galspuwen dat ook (de Volkskrant, 07-10-2015, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen):
  Bang

U heeft het gemerkt: het wordt eerder donker, later licht. Juist dan breekt de toename van inbraken weer aan', zei Anniko van Santen moederlijk in Opsporing Verzocht. Inderdaad, een blik op de kalender leerde: de blaadjes verkleuren, en het is dinsdag, de doodgewoonste doordeweekse dag van de televisieweek. De bange burger werd weer op zijn wenken bediend, de angst werd in royale porties uitgeserveerd over diverse netten, aldus het oer-Hollandse herfstgevoel versterkend van 'Je kunt maar beter binnenblijven, met de luiken dicht'.   ...

Inderdaad: Opsporing Verzocht. Voor de zoveelste keer. Begrijpelijk ook, want het "lichtgetint" werd weer alleen substantiel afgewisseld door het "donkergetint"- met één of twee blanken omdat dat nu eenmaal met tien op één de overgrote meerderheid der bevolking is. Van één dader: "donkergetint, jong, bolle wangen, babyface" deed de omschrijving meteen denken aan PC-lieveling Mauro Manuel uitleg of detail . Allemaal allochtone cultuurverrijkers die de misdaad in Nederland meer dan viervoudigd hebben uitleg of detail . In zijn eentje almeer dan genoeg reden voor een beleid van remigratie, en het idee om er nog meer toe te laten is dus volstrekt absurd. Behalve als je zeker weet dat de maan van groene kaas is:
  Terwijl Opgelicht?! nog moest beginnen, werd op het andere net de bange burger weerspiegeld in Brandpunt. 'Angst in de Purmer' heette het item waarin de rubriek verslag deed van de 'worsteling' met de komst van honderden asielzoekers. Het broeit, sinds een onstuimige raadsvergadering. Een man: 'Ik zie het niet zitten, met al die kinderen die hier rondlopen en mensen die zich vervelen, de hele dag.' Een ander: 'Het past hier niet, en zeer zeker niet in Purmerend.'

Allemaal neonazi's, die mensen. Want hun bezwaren zijn volstrekt ongegrond:
  Dat volgens socioloog Han Entzinger asielzoekers niet crimineler zijn dan andere groepen in de samenleving, viel op doffe aarde.

Zoals gezegd: als je gelooft dat de maan van groene kaas is, zal zelfs de stenige smaak van maanmateriaal in je mond je niet overtuigen van het tegendeel. Het zijn al goede moslims, die Geelen en Entzinger ...

Over de gorigheden van het asieleisersdebat wordt elders uitgebreid verslag gedaan uitleg of detail - hier de bijdrage van Geelen (de Volkskrant, 31-10-2015, rubriek Medialogica, door Jean-Pierre Geelen):
  Nuance

'Stop de verharding van het asieldebat', schreven de fractievoorzitters van de Tweede Kamer ...
    Oude tijden lijken te herleven. Bedreigingen, kogelbrieven, auto's in brand: we kennen het nog uit de jaren van de moord op Fortuyn en 9/11. ...

Toen de kloof tussen burgers en elite al eerder naar buiten kwam.
  Uiteraard spelen ook in het 'debat' over de vluchtelingenkwestie tal van factoren een rol - de houding van politici jegens het volk, bijvoorbeeld - maar ook de media. Kip en ei, daar zijn ze weer: waren de schreeuwkoren in gemeentezaaltjes van Steenbergen en andere oorden er door de media, of was het omgekeerd? Een effect van de media-aanwezigheid is er zeker. Niet voor niets luidde afgelopen woensdag in de Volkskrant een advies uit het lijstje 'Informeren zonder escaleren': 'Houd camera's buiten de deur'. Begrijpelijk: 'Radicalen grijpen een podium, zeker als de audiovisuele media erop duiken', stelde een hoogleraar.

Natuurlijk weer de grote leugen: in de media heerst het "linkse" "open grenzen"-extremisme vergeleken waarbij de reactie kinderspel is.
  'Nuance is een dorp in Frankrijk', vertolkte een collega van RTL Nieuws eens een tegeltekstje aan de wand van zijn redactie. Voor alle zekerheid: dit is ironie. Toch strookt die met wat D66-leider Alexander Pechtold afgelopen dinsdag zei in Pauw: 'Je ziet bij de debatten in Nederland tegenwoordig steeds meer dat je een mening móét hebben, aan de ene of de andere kant.' De zwijgende meerderheid, die tobbend en puzzelend laveert tussen zorgen om de ander en zichzelf, voelt zich eerder geïntimideerd dan aangespoord de gelaagde, weloverwogen mening te uiten in het openbaar. Laat staan voor camera's of een meute verhitte petjesschreeuwers.
    Enkele uren voordat Alexander Pechtold zijn genuanceerde pleidooi hield in Pauw,

Voortzetting van de extremistische propaganda: Alexander Pechtold vertolkt voor iedereen zichtbaar het extremistische "open grenzen"-standpunt, wat door de politiek-correctheid wordt voorgesteld als "genuanceerd".
  De vraag of media 'schuld' hebben, is onoplosbaar.

Uit de mond van de media, bijna een volledige bekentenis.
  Maar opmerkelijk is wel de verschuiving die zich afgelopen weken in Pauw voordeed. Daar -zaten enkele malen sprekers aan tafel van wie één op Facebook had opgeroepen Joodse toeristen 'total loss te slaan'. ...

Iets dat alleen GeenStijl schaamteloos vond. Geheel volgens de koers van de politiek-correcte media: alles van de islam is "Goed!", alles dat islamkritisch is, is "Fout!"
  ... De ander was 'Ed aus Holland', oftewel 'Ed Utrecht' (zijn ware naam is met één klik op Google te vinden), de woordvoerder van Pegida Nederland. Weer enkele dagen later mocht Constant Kusters aanschuiven, voorman van de VNU. Voorwaar een koerswijziging bij de VARA.

Kijk, nog een bekentenis: voorheen waren er bij op de televisie alleen de de migratie-extremisten zichtbaar.
    Overigens had dit geen goede bedoeling:
  De vraag is wel waarom een spraakmakend praatprogramma woordvoerders uitnodigt van organisaties die maatschappelijk geen enkele rol van betekenis spelen. Pegida bestaat nauwelijks in Nederland, de NVU is een splintergroep die enkel ANP-berichtjes haalt met demonstraties van 20 man.

Daarop is het antwoord simpel: ten einde de tegenbeweging in een zwart, of bruin, daglicht te kunnen stellen.
    Maar, het probleem voor de politiek-correcten: zodra ze het tegengeluid toelaten, gebeurt er dit:
  ... Hun pr is niettemin prima op orde. Met name de goedlachse 'Ed' slaagde erin ondanks wat speldenprikken van Pauw de indruk te vestigen van een sympathiek, redelijk en zelfs genuanceerd mens. ...

Geheel in tegenstelling tot Pauw zelf, die zich de rol van inquisiteur aanmat.
  Met Kusters viel enkele dagen later niet te discussiëren, maar er viel geen onvertogen woord.

Ook een bekentenis: Kusters hakte de onbeschofte Pauw in de pan.
     Het probleem van de politiek-correcten is dat zodra ze een verbaal bekwaam iemand het tegengeluid laten verwoorden, ze in de pan gehakt worden. Het tegengeluid heeft namelijk de waarheid aan haar kant, en dan hoef je niet ingewikkeld te redeneren, zoals de politiek-correcte extremisten voortdurend moeten doen. Zie de uitzending van Buitenhof van 01-11-2015 uitleg of detail (na 26:06 min.), waarin een enkele niet-politiek-correcte intellectueel twee politiek-correcte alle kanten van de studio laat zien.

Het zijn ongelofelijk moeilijke tijden voor de politieke-correctheid. Eerst wordt de Bataclan-terrorist opgepakt in Molenbeek, Brussel, waarbij blijkt dat hij zich vier maanden lang met hulp van zijn omgeving heeft kunnen schuilhouden. De buurtbewoners gooien stenen naar politie en journalisten bij zijn aanhouding. Het bewijs van het zijn van een vijfde colonne ligt openlijk op straat in direct zicht van iedereen. De Volkskrant liegt er dus maar over - in het nieuws en in de columns - met hoofdbooschap: "Wees niet bang voor de moslims" (de Volkskrant, 21-03-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen
  Salah

Hij leek even een speelfilm waard, maar de 'topterrorist' blijkt een amateur.


...    Angsthazen hoeven zich geen zorgen te maken. De kans om vermoord te worden is ongeveer 1 op 100 duizend. Daar valt mee te leven. Wie in crimineel milieu verkeert, loopt groter risico. Ook worden meer mannen vermoord dan vrouwen.
    De kans dat u getroffen wordt door een scherf uit het bomvest van een terrorist is kleiner dan dat u de Staatsloterij wint - en die wint u óók al nooit.    ...

Wat moet je dus doen?:
  Toch krijg je vaak het idee dat het noodlot op jou kan vallen. Het weekend van de aanslagen in Parijs stroomden de herhaalde beelden en ooggetuigenverslagen drie volle etmalen lang over de CNN's en andere televisiezenders. Op het schermpje van mijn smartphone dook een 'nieuwsalert' op: 'Ondanks aanslagen gaat intocht Sinterklaas Meppel gewoon door'.
    Zo verspreid je de angst als een fragmentatiebom onder het volk. Precies wat de terroristen beoogden.

Er geen aandacht aan besteden. Natuurlijk alleen als het moslims zijn want anders is er helemaal geen nieuws. Er moet ook brood op de plnk. Bijvoorbeeld de Russen ... Daar moet je continu bang voor zijn. Maar dit is een moslim-geval, dus weg uit het nieuws ermee. Kijk maar:
  Ook daarom heeft de aanhouding van Salah Abdeslam iets geruststellends. Het leek er even op dat zijn verhaal een speelfilm kon worden. De term 'meest gezochte terrorist van Europa' was het begin van zijn mythificatie.
    Die film gaat er niet komen. De mythe is ontmaskerd door de werkelijkheid. Salah werd wel 'topterrorist' genoemd, maar hij blijkt een amateur.
    Dat Salah niet eerder werd opgepakt, lijkt eerder te wijten aan de klunzigheid van het opsporingsapparaat dan aan zijn uitgekiende beleid. Direct na de aanslag was hij op weg naar België aangehouden, maar politieagenten lieten hem gaan. Maanden verbleef hij - zoals het er nu naar uitziet - in Molenbeek. Buren hadden hem weleens voorbij zien lopen; alleen de politie bleef blind. Die werd vrijdag gedwongen een inval te doen, enkel omdat was uitgelekt dat Salahs vingerafdrukken waren gevonden bij een andere inval. Ook al toeval trouwens.
    Salah blijkt een terrorist van niks. De 72 maagden stonden zich al uit te kleden toen hij zich bedacht. Bij zijn eerste verhoor al brak hij. Geen hooghartig zwijgen, maar bibberend bekennen. Als-ie maar niet aan Frankrijk werd uitgeleverd. Watje. Is het gevangenisvoer hem daar te bar?
    Bij zijn aanhouding gleed uit zijn broekspijp een briefje met kennelijk relevante data. Te dom om uit z'n hoofd te leren.
    Zijn bestelling van pizza's trok de aandacht. Net als dat ene telefoontje dat hij pleegde met zijn oude simkaart, die getapt werd. Dan vráág je er dus om.

Het stelt niets voor, dat moslim-terrorisme. Doorlopen, allemaal ...

Helaas pindakaas, voor de verbale PC-terroristen van de Volkskrant en de rest van de media... De volgende dag sloeg de vijfde colonne van moslimbroeders alweer toe. En ... in Brussel. Nog meer onuitstaanbaar nieuws. Dus wat doe je, in je wanhoop (de Volkskrant, 23-03-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen):
  Afspraak

Nieuws is wat je wilt dat waar is. Een afspraak met jezelf.

Je beweert gewoon dat nieuws niet bestaat.
    Is dit mogelijk...?
    Ja, het is mogelijk.
    Je geeft er zelfs argumenten bij:
   ... Fictie en werkelijkheid zijn geheel vervlochten geraakt.    ...

Dus nieuws bestaat niet.
  Met de combinatie van die twee valt goed geld te verdienen. Dat berichtte - alweer - de NRC dinsdag. Het wemelt vooral op internet van het nepnieuws, hoaxen die alleen al in Nederland worden verspreid door zo'n vijftig websites. Handig voor complotdenkers en zelfkleiende gebedsgenezers die er hun waanbeelden bevestigd zien.   ...

Dus nieuws bestaat niet.
  De stroom nieuwtjes is eindeloos. 'Depressief? Cashewnoten zijn net zo effectief als prozac'. Het klinkt als de jongste inzichten over de 'Schijf van vijf' of alcoholgebruik: dagkoersen.   ...

Dus nieuws bestaat niet.
  'Wereldwijd zwarte chemtrails waargenomen', meldt een site: 'Mensen denken dat het een soort koolstofas is wat wordt uitgestrooid om het ijs op de noordelijke poolkappen sneller te laten smelten'.   ...

Dus nieuws bestaat niet.
  Genoemde nonsens komen van de websites Ninefornews.nl en Niburu.co. De beheerder van die eerste zegt in de NRC dat hij maandelijks 10 mille vangt aan advertentie-inkomsten. Het zal toch niet waar zijn?   ...

Dus nieuws bestaat niet.
  De valkuil is de wil om te geloven. Fictie heeft de staat van perfectie bereikt: één viral veldmuis in een zakje sla van de Albert Heijn en de grootgrutter kan wel inpakken. House of Cards is 'echter' dan de Amerikaanse verkiezingen. Maak Kevin Spacey kandidaat en hij wint ze.

Dus nieuws bestaat niet.
  Dinsdagmorgen, half negen. 'Eerste beelden aanslag luchthaven Brussel', meldde website Dagelijksviraal.nl, ook zo'n trefpunt voor halve werkelijkheid.
     Het bleek hartstikke waar. Op andere media draaide de carrousel op hele en halve feiten, aangedreven door een gesloten systeem van rondpompen. Het aantal doden fluctueerde als beurskoersen.

Nieuws bestaat niet als het negatief is voor moslims.
    Want er is ook nieuws dat wel bestaat:
  Vorige week vrijdag zag ik - spuit elf - de film Spotlight. Een terechte Oscarwinnaar over de speurtocht van twee journalisten van The Boston Globe naar het misbruik in de katholieke kerk van Boston. De kracht schuilt mede in de wisselwerking tussen werkelijkheid en fictie: de film oogt als een documentaire. Evengoed kun je het omgekeerde zeggen, want Spotlight is gebaseerd op werkelijkheid. Meesterlijk acteerwerk doet de rest.
    Een advocaat vertelde dat hij jarenlang namens de kerk zaken had geschikt met slachtoffers. Zo kwam er geen rechter aan te pas. En geen publiciteit.
    De beelden dansten nog op mijn netvlies, toen de volgende ochtend NRC Handelsblad op de digitale deurmat plofte. Eenderde van alle misbruikzaken in de Nederlandse katholieke kerk is in stilte afgehandeld, was het nieuws. Dat hadden twee journalisten, Joep Dohmen en Robert Chesal, uitgezocht.

Dit is uit dezelfde column. Echt waar. 100 procent eerlijk waar. Dit gaande over christelijke gelovigen is het eerste deel van de column. Erna komt het deel over de moslims.

"Kopvoddentaks"... Ze zijn er nog niet over uitgescholden. "Minder, minder, minder Marokkanen"... De rechtzaak is net begonnen. Maar zit de schoen aan de andere voet ... (de Volkskrant, 26-04-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen):
  Absurd

Columniste Ebru Umar is in Turkije gearresteerd. ...
    Natuurlijk: nous sommes Ebru. #FreeEbru. Toch overvalt mij al snel na zulk nieuws een diepe vermoeidheid. Niet over de ernst van de zaak, wel over de bijbehorende rituelen.
    De klopjacht op sociale media van zelfbenoemde 'goeden' op 'verraders' en andere 'anonieme pissebedden' ...

Een fractie van de klopjacht in de reguliere media op Hans Janmaat , Pim Fortuyn , Rita Verdonk , Geert Wilders , die niet zo anonieme pissebedden en "minderwaardige mensen", door helden van de vrije gedachten als Jean-Pierre Geelen, ...
  ... die blijer zijn met een arrestatie dan met een kankermedicijn. Iedereen de tyfus - gaap.

... 'die blijer zijn met een "kopvoddentaks" dan met een kankermedicijn. Iedereen een "minderwaardig mens" - gaap'.
    En die o zo ongewaar zijn van hun culturele hoogverraad:
  The Post Online twitterde: 'Ebru wil niet praten met NOS/Vara/NPO, etc. Alleen met TMG, GS, Metro, SBS, TPO etc. U mag dus stoppen met bellen.'
    Zo rollen de vechters van het vrije woord.

Inderdaad: zo zullen de koppen rollen van de vechters van het vrije edoch uitsluitend politiek-correcte woord, als ze de macht eenmaal kwijt zijn. Jean-Piere staat prominent op de lijst van dokter Guillotin om zich te laten genezen van zijn geheugenproblemen. Op permanente wijze.

Het is hartje zomer ... Nou ja, het begin ervan dan. Maar geen tijd is ongelegen voor de gelegenheid om te stoken (de Volkskrant, 26-05-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen):
  Piet

Sinterklaas valt vroeg dit jaar. Nu hoofdpiet Erik van Muiswinkel en Jochem - Pietje Paniek - Myjer het Sinterklaasjournaal de zak hebben gegeven, zitten we ineens weer midden in de zwartepietendiscussie. ...
    Wat het meeste verbaast, zijn de drogredenen die afgelopen dagen werden gebruikt om elke verandering af te wijzen.

Gunst, nog verbazingwekkender zijn de drogrednen om iets te veranderen. "De zwartjes willen het"...
   Tja ... Wij willen de zwartjes weg maar dat gebeurt ook niet.
  Stilstand uit angst is achteruitgang.

Brullen van de lach!!! "Het hier houden van zwartjes uit angst is achteruitgang"...

  Meer zelffelicitatie in het Jaarverslag 2015: 'Diversiteit (en daarmee in alles zoveel mogelijk een afspiegeling zijn van de bevolking in ons land) blijft een kerntaak van de NTR.' En: 'De NTR vervult een voorbeeldfunctie op het gebied van diversiteit.'

Nog meer brullen van de lach!!! Wat is er nu diverser dan een witte Sinterklaas en zwarte Zwarte Piet. Kunnen er toch nog een paar zwartjes blijven. Als ze willen ...

Op deze website is inmiddels al vele malen de stelling geponeerd dat politieke-correctheid een geestesziekte is die leidt tot een volledige loskoppeling van de werkelijkheid - men vervormt die werkelijkheid volautomatisch tot een beeld dat bij de ideologie past, en praat dat beeld als zijnde de werkelijkheid. Waarvan Jean-Pierre een treffende demonstratie geeft(de Volkskrant, 08-06-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen):
  Theo

Zijn debuut is nog maar zes weken geleden, maar zijn carrière als columnist verloopt stormachtig. ...
    Was getekend: Theo Maassen, Eindhoven.    ...
    ... Dinsdag sprak hij zijn collega Harriët Duurvoort bestraffend toe over haar stellige mening over de politie: 'Ik ben een groot voorstander van het idee mensen uit specifieke bevolkingsgroepen niet over één kam te scheren.'    ...

Die column zelf is in één woord beschreven: anti-wit-racisme uitleg of detail .
    Waar niemand dus iets over zegt, want iets zeggen over zwarten is verboden. Door de politieke-correctheid. Het meest rabiate racisme is toegestaan. Als je zwart bent.

Maar net als in de oude vorstelijke tijden, is er één figuur die de vorst mag tegensprken: de nar (de Volkskrant, 07-06-2016, ingezonden brief van Theo Maassen, Eindhoven):
  Over één kam

Harriet Duurvoort is in haar column (O&D, 6 juni) opvallend negatief over politiemensen. 'Ze hebben een lange weg te gaan', is haar slotconclusie.
    Ik ben een groot voorstander van het idee mensen uit specifieke bevolkingsgroepen niet over één kam te scheren. Dat geldt dan dus ook voor beroepsgroepen.

Wil je de conclusie hieruit in de vorm van één zinnetje citeren, dan luidt dat zinnetje
  Ik ben een groot voorstander van het idee mensen uit specifieke beroepsgroepen niet over één kam te scheren.

Maar ja, Jean-Pierre is ideoloog. Ergens tussen het lezen van de column en het noteren van zijn eigen, is dat ene aspect ...:
  'Dat geldt dan dus ook voor beroepsgroepen.'

... uit zijn geest verdwenen. Het zeer selectieve waarnemingsapparaat van de ideoloog. De politiek-correcte ideoloog.

De nieuwe rubriek begint steeds meer op de oude te lijken. Een persosn wordt besproken. Te bepalen: is hij PC of niet-PC. Het eerste? Dan honing. Het tweede? Dan azijn. Arnold Karskens? Niet-PC. Dus (de Volkskrant, 04-07-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen):
  Aanslag

Hoe overleef ik een aanslag? Gelukkig zijn er de onbetaalbare tips van onze oorlogsverslaggever.


Tussentitel: Met dit tussendoortje bestookt Karskens de lezer met een vrolijk stemmend salvo van losse flodders

De dagelijkse dosis dwarsverbanden, tendensen en andere hedendaagse fenomenen. Gisteren Bagdad, vorige week Istanbul: goed dat de onverschrokken oorlogsverslaggever Arnold Karskens de bange burger langs het gevaar van terroristische aanslagen loodst. ...

Enzovoort. Azijn. Van de Azijnbode.

Natuurlijk zijn er ook wel goede dingen in de wereld:


Fantastisch, toch ... (de Volkskrant, 18-06-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen):
  Kitsch

...    Ik moest weer aan de kaarsenbrander denken toen zaterdag het AD op de digideurmat plofte. Sinds die krant een nieuwe hoofdredacteur heeft, is het er een om in de gaten te houden. Hans Nijenhuis, afkomstig van het keurige NRC Handelsblad, importeerde 93 nieuwe columnisten ...

Fantastisch toch, een moslima als columniste (die 92 andere heeft 'ie er bijgefabuleerd). Met hoofddoek! Nee, nog mooier: met een nog groter doekding. En met van die originele meningen ook:

Dat zou je nou helemaal niet verwachten van een kassajuffrouw met groot doekding op haar hoofd en een IQ van 80 in haar ogen: een excuusmening voor moslim-extremisten ...
    Ja, dat AD is helemaal op de goede weg, hè, Jean-Pierre ...
    Overigens is dat IQ van 80 heel gemiddeld in de islamitische wereld , dus dat mag je Hanina niet euvel duiden. Het is natuurlijk ook geen enkele belemmering voor volkomen representatieve vertegenwoordiging van moslims op alle mogelijke maatschappelijke posities ...

Jean-Pierre moet iets gelezen hebben dat volstrekt verkeerd is gevallen. Mogelijk dat artikel in de Volkskrant waarin een paar sneue D66-dames de alarmklok luiden over het feit dat onder druk van het islamitische geweld op straat steeds meer homo's op de PVV gaan stemmen uitleg of detail . Maar dat toegeven staat natuurlijk niet goed dus begint J-P, zelf homo, over de andere partij (de Volkskrant, 05-08-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen
  Schreeuw

Nu viel het niet meer te negeren, schreef de Vlaamse krant De Morgen woensdag bij een inktzwarte voorpagina. 'Racisme zonder schaamte', luidde de paginabrede kop. Het dodelijke ongeluk van de 15-jarige Vlaming Ramzi Kaddouri tijdens zijn vakantie in Marokko had op de Facebookpagina van de extreem-rechtse Vlaamse Verdedigings Liga tot tientallen racistische reacties geleid.    ...

Tja ... Al die Vlamingen hadden nog niet de gelegenheid gekregen van de media om hun hart te luchten over al die aanslagen van de laatste weken door voornamelijk Noord-Afrikaanse moslims, dus deden ze het maar zo.
  Hoe ziek sommige reacties (die ik niet zal herhalen) ook ...

Ja ja, die moslimaanslagen moet je gelaten over je heen laten komen, vindt ook J-P, maar daar boos op reageren ... Nou, dat is echt ziek! Hoe ziek? Zo ziek:
  Sociale media zijn nu eenmaal rechts. ... een twaalfvingerig afvoerkanaal voor de onderbuik. Uit de dunne darm ontsnappen onwelriekende geuren, het baggert soms van de drek.
    ... 'sociale media' een gezicht geven aan de voorheen verborgen boze, bange, blanke burger op de rechterzijde van de tweezitsbank.
    Rechts rukt op. Augustus 2014: 'Rechts-extremisten steeds actiever op social media'. ...
    Vorige maand: 'Facebook sluit rechts-nationalistische Facebookpagina Nederland mijn vaderland', net als drie andere rechts-extreme pagina's die samen goed waren voor 200 duizend likes.
    Links trekt zich terug. Vorig jaar Diederik Samsom, onlangs Femke Halsema, die op ietwat theatrale wijze Twitter verliet. Klaar met alle '(anonieme) schreeuwers, bullies en andere griezels'.
    Het is de rechtse kerk waar hogepriesters verdronken vluchtelingen omdopen tot 'dobbernegers'.
    Wie op sociale media het hardste brult, wordt het snelst gezien, geretweet en geliked. ...

Over onderbuik laten leeglopen gesproken ... Wat een stank ...
    Met deze goeie grap er tussendoor:
  Nooit lees je dat een links-extremistische pagina is gesloten - bestaan ze eigenlijk wel?

Brullen van de lach!!! Of op zijn internets: ROFLOL!!! (zoek maar op). Die links-extremistische pagina die nog nooit gesloten is, wordt per dag in honderd- en meer-voud uitgegeven en noemt zichzelf het "fatsoen", komende in de vorm van de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw, NOS Journaal, Nieuwsuur, Pauw, DWDD, enzovoort. En niet te vergeten: Joop.nl. Met "links" hierbij alles dat met zijn neus tot aan de wangen in de kont van islam, de negers, EU, oligarchie enzovoort heeft steken. En nog erger in de "wittenhaat".
    Dit is "Biddend dobberjournalisme".

Há! Jean-Pierre houdt een pleidooi voor het verwijderen van de islam, onder het motto: "Dat is goed nieuws voor de aanhangers",  en "Dat zorgt voor extra wervingskracht" (de Volkskrant, 10-08-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen):
  Wolf

NRC Handelsblad verwijderde een cartoon over Abou Jahjah. Goed nieuws voor de liefhebber.

Sterker: de  moslims moeten dankbaar zijn voor het verwijderen van de islam:
  Niks geeft een cartoon meer bekendheid dan het niet afdrukken ervan', twitterde cartoonist/politiek tekenaar Ruben L. Oppenheimer. En dus mocht hij NRC Handelsblad wel dankbaar zijn voor 'de ruimte die ik niet kreeg'.


En wie zich druk maakt over het verwijderen van de islam, is een onbenul:
  #Ophef! en #Vertier! Oppenheimers tekening gierde onmiddellijk over de social media en blogs.

Wat een rat , is die Geelen toch. Nog een voorbeeldje daarvan:
  De kwestie is eerder een bedrijfsongeval ter redactie van de NRC. Die had de plaat nooit moeten gebruiken als illustratie bij een betoog, omdat die de schrijver ervan op de hak neemt.

Je zou zo'n kerel toch met even groot plezier verdelgen als de rattus rattus variant ervan ...

Eigenlijk gemist ... Nog zo'n vaste component van de rattigheid (eerste en laatste zinnen) (de Volkskrant, 26-08-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen
  Vriendinnen

Russische spionagediensten hackten The New York Times. En de Volkskrant.


Het nationaal hitteplan had er niet in voorzien, maar daar diende het topje van de ijsberg zich aan. 'De FBI onderzoekt cyberaanvallen op journalisten van The New York Times. Vermoed wordt dat Russische inlichtingendiensten achter de aanvallen zitten.' ...
    De bijgevoegde linkjes vormen het mijnenveld van de Russische spionagediensten. Eén klik op de knop en je wereld vergaat. Levensgevaarlijk. Toch vond ik het wel verkwikkend op deze tropische dagen, een beetje koude oorlog.

Een rat is een rat als er veel rattigheid in zit ...

Knaag, knaag, knaag (de Volkskrant, 29-08-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen
  Straatje

... BNN-programma Ranking the Stars. Een inmiddels wat overjarig, campy spelletje waarin de knipoog regeert en de drank rijkelijk vloeit. ...
    De formule: aan de hand van edgy enquêtevragen ('Wie van de kandidaten zou het makkelijkst veertig dagen zonder seks kunnen?') worden grenzen bewandeld. Soms kukelt een dronken tor over het randje - om te gillen.
    Van alle kandidaten vond Ajouad El Miloudi (Keuringsdienst van waarde) dat Brard de laatste was die een straatnaam verdiende. Omdat 'iemand pas in aanmerking komt voor een vernoeming van een straat als hij of zij iets heeft betekend voor een groep of de maatschappij', zo vertolkte de Volkskrant zijn argumentatie. Brard reageerde volgens de wetten van het format: 'Wat ben jij dom!'. En: 'Rot op naar je eigen land, ga terug naar Marokko, zei ze. Wanneer pak je het vliegtuig?'    ...

Helemaal fout natuurlijk, vindt het hondsdolle knaagdier ... Webtitel:
  Ik heb haar inmiddels zelf uitgekakt

En niemand had er last van, want het is een zaakje van "Van het riool in het riool"...

Donald Trump is gekozen tot Amerikaans president. Ondnaks de rabiate inspoanniungne van de Amerikaanse "liberal" wat betekent progressieve, maar is Joodse en Joodisistisch media. De NPO-baas, Joods uitleg of detail , heeft haar zorgen erover uitgesproken - de eenzijdigheid in de media. Pure hypocrisie, want ze weet dat er toch niets gaat veranderen. Geelen geeft een bewijs (de Volkskrant, 15-11-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen):
  Gewoon

Nee, écht: nu gaan ze het allemaal anders doen bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Donald Trump heeft Hilversum eigenhandig de ogen geopend. Shula Rijxman, baas van de NPO, schreef het zelf in de Volkskrant: hebben de media in eigen land wel voldoende voeling met 'de straat'? Rijxman: 'Ook ik stel mezelf de vraag of we alle geluiden serieus nemen en laten zien en horen.' Het antwoord liet zich raden: nee dus. Rijxman gaat 'het gesprek hierover aan met de omroepen', schreef ze. En: 'Wij gaan u veel nauwer betrekken bij de keuzes die wij maken.'    ...
    'De media's heeft het gedaan': het mantra na de tragische dood van Pim Fortuyn. Opiniepagina's en alle hoofdstedelijke debatzaaltjes liepen over van spijt en voornemens, er verschenen deftige rapporten over 'de straat versus de staat'. ...

Tja ... Destijds was er een tijdje dat soort geluid, waarvan ook iedereen met enig gezond verstand wist: daar gaat niets van komen. In 2016 is de politieke-correctheid nog rabiater dan in 2002. Het enige verschil: er is concurrentie van het internet. Dát is hetgene dat de meute zorgen baart: het verlies van de dominantie. Geelen is nog stommer:
  Het heeft dus niet geholpen. Wie op een redactievloer komt, waant zich nog steeds in de vinexwijk. Hartstikke leuke dertigers en veertigers, blank (pardon: pigmentloos) ...

Dat heeft er niets mee te maken. Of beter: het is andersom: hoe meer gekleurden, hoe ernstiger de politieke-correctheid.
  Hoe kon het dat ook onze talkshowtafels vol zaten met 'Amerikadeskundigen' die de verkiezingsuitslag allemaal fout voorspelden? Niet zozeer door gebrek aan deskundigheid (al is de titel 'deskundige' op tv zelden een aanbeveling), maar door de verleiding. De valkuil van de voorspelling. Journalisten moeten niet voorspellen, ze hebben hun handen al vol aan de dag van gisteren. Shula Rijksman zou een verbod op voorspellen moeten uitvaardigen. ...

Heeft er ook allemaal helemaal niets mee te maken: het gaat niet om het voorspellen op zich, maar de rabiate eenzijdigheid. Op de Joodse en Joodsistische wereldvisie.
  Vind ik. Maar ik ben ook maar een gewoon mens.

Typisch het soort gore praatjes waarmee een gore rat afsluit.
    Maar het had wel een juiste observatie:
  In Rijxmans 'betoog' - niet veel meer dan een aflaatje - zag ik vooral een bestuurder op zoek naar draagvlak en dus lijfsbehoud.

Dat het desondanks tot zijn rabiaat Joodse en Joodsistische praatjes komt, bewijst kwaadaardigheid. Zulke ratten komen aan hun einde door vertrapping. Onder de gelaarsdse voeten van de geschiedenis.
    Dit was nog niet geschreven, of Geelen vindt nieuwe dieptepunten (de Volkskrant, 21-11-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen):
  Beleefd

Is wellevendheid het antwoord op populisme? Ik waag het te betwijfelen.

Oftwel: populisme is ongeneselijke kwaadaardigheid. In de tekst wat nader uitgewerkt:
  Wie het populisme wil begrijpen, kan leren van de Renaissance, betoogde de Canadese politicoloog Chris Kutarna zaterdag in de Volkskrant, in gesprek met Fokke Obbema. Tegen het morele verval ziet hij ...

Oftewel: populisme is ook nog moreel verval.
   Oké, dat was deel 1 van dit verhaal. Nu deel 2:
  ... Tegen het morele verval ziet hij een alternatief in het 'aanwakkeren van deugden'. Hij denkt daarbij aan 'sociale normen als beleefdheid, waardigheid, eerlijkheid en dapperheid'.
    Ik zou het graag geloven, maar ik betwijfel of het werkt. Dat komt door een vriendin, die me vertelde dat haar schoolgaande dochter (zesde klas vwo) samen met een klasgenoot een profielwerkstuk maakt over het populisme. Ze schreven een vriendelijke mail ('We zullen ons eerst even voorstellen') aan een aantal politici, die het tweetal deze dagen welwillend te woord zullen staan. 'We zijn namelijk erg geïnteresseerd in de politiek en willen daar straks ook een vervolgstudie in doen.' Vandaag mogen ze Wouter Koolmees (D66) bellen. Sharon Gesthuizen (SP) bood een 'dagje Kamer' aan.

Mooi. Dat was deel 2. De moreel hoogstaande niet-populisten (Sharon Gesthuizen is één van de voorvechters van de rechten van vluchtelingen) werken braaf mee aan de vragen over de moreel depriveerden.
    Dan deel 3:
  Ook PVV'er Martin Bosma hoorde tot de geadresseerden.

De moreel hoogstaande scholieren schrijven ook een moreel gedepriveerde populist aan - iederen weet dat "populisten" een synoniem is voor PVV'ers en PVV-aanhangers. De moreel-gedepriveerde populist zou dat mailtje natuurlijk gewoon in zijn digitale prullenbak moeten kieperen, als hij een moreel gedepriveerde populist was. In plaats daarvan doet de moreel gedepriveerde populist dit:
  Het duurde nog geen minuut voordat de twee scholieren antwoord kregen van Martin Bosma. Dit is wat de parlementariër de jeugd meegaf: 'Wij zijn geen populisten. Veel succes verder.'

De conclusie van de moreel zeer hoogstaande Jean-Pierre Geelen:
  Geen aanhef, geen groet, in feite ook geen woord van de geachte afgevaardigde, tevens tweede ondervoorzitter van de Tweede Kamer en lid van het Presidium.
    Omdat ik het populisme wil begrijpen, keek ik op Bosma's persoonlijke pagina op de website van de Tweede Kamer. Daar staat het, onder het kopje 'Onderwijs': naar eigen zeggen studeerde hij na het vwo bestuurskunde en sociologie. Maar geen geschiedenis. Ineens begreep ik iets.

Jean-Pierre Geelen had het bewijs gevinden dat de moreel-verdorven populist een moreel-verdorven populist is, omdat de moreel-verdorven populist er geen prijs op stelt om als een moreel verdorven populist te worden aangesproken.
    Het is eigenlijk best zonde van de laarshak die op deze kakkerlak moet gaan staan. Het kost ook zo veel tijd om hem weer schoon te krijgen, en de stank te verwijderen.
    Het artikel werd ook gelezen door iemand die de cursus: "Beantwoordt moreel-verdorvenen met beleefdheid" wél had gevolgd (en verrassenderwijs ook door de strenge Volskrant-censuur kwam):
  T Stolk - maandag 21 november 08:42
Misschien hadden ze beter en brief aan Rutte of Samson kunnen schrijven: Geachte Heer .., Wij zijn 2 leerlingen van het VWO en volgen de politiek op de voet en weten daarom dat het u geen moeite kost om tijdens de verkiezingscampagnes te liegen en valse beloftes te doen tegen de kiezers. Wij vragen ons daarom af welke strategie u volgt om de kiezers opnieuw te misleiden.... We hopen dat u de tijd vindt om deze vragen te beantwoorden. Met vriendelijke groeten...'

Vindt hiervoor eens woorden ...

Zie je ergens een drol, let dan op, want anders wordt je onder de voet gelopen door Jean-Pierre die op de stank komt afgerend. De actueel voorliggende drol heet Sylvana Simons (de Volkskrant, 23-11-2016, rubriek Jean-Pierre kijkt verder, door Jean-Pierre Geelen):
  Sylvana

De vraag is niet hoe walgelijk het geknutselde videoclipje met Sylvana Simons is. ...

Inderdaad, dat is geen kwestie: dat filmpje is namelijk misschien plat, maar verder hartstikke onschuldige. En een passende beloning voor tyfus-tering-takkewijf Simons die iedere blanke in Nederland uitmaakt voor racist.  Waarvoor Jean-Pierre ook nog een paar passende termen over heeft:
  De kwestie is hoe de galblaas van onze samenleving ...

Inderdaad: ze is een galblaas van de samenleving.
  ... zo kan knappen dat het gif nu zo vrijuit stroomt.

Inderdaad: haar racistische gif stroomt vrijuit en wordt ook nog de media vrijuit verder verspreid.
  ... het filmpje waarop Simons' gezicht was geplakt op de lichamen van zwarte Amerikanen die door de Ku Klux Klan waren opgehangen

Nog passender: die Simons pretendeert te spreken uit naam van alle andere zwarten en is dus zelf een racist op Ku Kux Klan-niveau. Die alle Nederlandser verbaal ophangt met beschuldigingen van racisme. Die dus nu doodgewoon haar trekken terug krijgt.
    Dat filmpje is niet alleen niet walgelijk, het is een weldaad voor mensheid. Een lintje voor deze persoon. Werkkamp voor Simons, alle zwarte "Racisme!!!"- roepers , en alle "helper whities". Moet er niet ergens nog een polder drooggelegd worden ...?

Jean-Pierre, met zijn kunstzinnige toeneigingen, denkt origineel te moeten zijn ... Terwijl alles en iedereen druk bezig is met een hetze tegen Thierry Baudet , heeft hij zijn vizier verlegd op een ander slachtoffer. Eerst maar even een plaatje want dat is het wel waard (de Volkskrant, 27-03-2017):

Die kennen we:

En het waarheidsgehalte is even groot. En er is geen enkel teken men zich bewust was van de voorloper, wat doet vermoeden dat dat niet het geval is
    Domheid kent geen grenzen ...
    Hier is punt nummer twee waarop met de waarheid en werkelijkheid verkracht. En dat is al in de onderkop (de Volkskrant, 27-03-2017, door Jean-Pierre Geelen):
  Een onopvallende journalist groeit in drie jaar tijd uit tot een expert die ... aan een talkshowtafel zit. V zag het gebeuren met Wierd Duk. Hoe werkt dat toch?

Een van de beweringen hierin: we onderzoeken het algemene verschijnsel van de het prominent-worden van een journalist, met als voorbeeld Wierd Duk. En hier de (veel) verderop in het artikel genoemde andere gevallen:
  Door Twitter en Facebook ontvouwde zich voor bureauredacteuren een nieuw universum, ... de opkomst van Marianne Zwagerman als studiogast ...
    ...Bert Brussen, Annabel Nanninga, Ebru Umar ...

Juist ja ... Het gaat helemaal niet om of over de opkomst van de tv-persoonlijk of tv-journalist. Het gaat om en over de opkomst van de niet-politiek-correcte tv-persoonlijkheid of tv-journalist. Want dat is wat de genoemden gemeen hebben. En dat ze in vergelijking met een druiloor als Jean-Pierre Geelen uiterst zeldzaam op televisie de bewonderen zijn en de termen "tv-persoonlijkheid" of "tv-journalist" van grote rode kruisen kunnen worden voorzien.

Het doel is meteen duidelijk: het niet-politiek-correcte geluid in een kwaad daglicht stellen. Het niet-politiek-correcte geluid het zwijgen opleggen. Met verdachtmakerijen:
  Nadat Ruslandkenner Duk in het vizier van redacties was gekomen (wie 'levert' wat onuitgesproken besteld wordt, is door naar de volgende ronde), trad hij aan als 'journalist', 'historicus en Ruslandkenner', 'Duitsland-correspondent', 'journalist AD', 'politiek commentator' en 'politiek verslaggever'. Oftewel, zoals hij het in zijn Twitterbio samenvat: 'Reizend politiek verslaggever'.

Alsof tussen deze verschillende rollen op enigerlei wijze een discrepantie zit. Er is een hele meute lieden die dagelijks in de studio zitten die over veel meer dingen praten met veel minder achtergrondkennis en nog veel minder verstand-van-zaken. Er hobbelen bij het NOS Journaal regelrechte zombies rond, in dit opzicht. Die over van alles maar één ding doen: politiek-correcte prietpraat uitkramen.
   Voor en na welke passage het herhaaldelijk gaat over dit:
  ... een expert die vrijwel elke dag aan een talkshowtafel zit. ...
    Nu, drie jaar later, is Duk (inmiddels politiek verslaggever bij het AD) een frequente verschijning. Zo frequent, dat er bijna geen dag meer voorbij gaat waarop Wierd Duk niet aan je oog voorbij trekt.
...    De database van Beeld en Geluid (in.beeldengeluid.nl) registreert haarfijn de frequentie van ieders radio- en tv-optredens. Duk schoof afgelopen jaren aan bij Pauw (& Witteman), Knevel & Van den Brink en Jinek. Zijn huidige podium is voornamelijk omroep WNL, het voormalige Wakker Nederland. Prima. En opmerkelijk.    ...
    Zijn reizen gaan steeds vaker naar de tv-studio's van Hilversum en Amsterdam. Uit het archief van Beeld & Geluid, 22 april 2016: 'In De ochtendkus interviewt Annemiek Schrijver gasten liggend op bed. De ochtendkus krijgen we vandaag van: Wierd Duk.'    ...
    Goed, aanvankelijk had hij keepersgeluk: het Oekraïneconflict speelde, het referendum volgde. Duk had een boek over Poetin geschreven, hij was ook nog Duitsland-correspondent geweest, waar net het vluchtelingenvraagstuk speelde.
    ... klinkt het 'rechtsere' geluid vaker op tv dan ooit, onder meer uit de mond van Wierd Duk. ...

En dat dan gelardeerd met illustraties, zie die fraaie acht fotos's in het centrale deel van de twee pagina's. Daaraan hoeft deze redactie geen verdere woorden te besteden want dat heeft GeenStijl al gedaan (GeenStijl, 27-03-2017, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  Mediahoer JP Geelen: "Wierd Duk is een mediahoer"DWDDPauwRadio1


Debat Op 2


Mediaforum


Powned


Vroege Vogels


West Den Haag


Schnabbel Schnabbel


Volkskrant TV

De gevallen mediahoer Jean Pierre Geelen, die vaker op televee was dan Hans Laroes in broekjes van redactiestagiaires zit, beklaagt zich in de Volkskrant dat Persgroep-collegaatje Wierd Duk vaak op televee is. Godskolere, wat een hypocriete lamlul ben je dan. ...

Behoorlijk dodelijk, maar de ervaring leert dat de politieke-correctheid volkomen immuun is voor dit soort werkelijkheden. Men kletst onverstoord op hetzelfde niveau over dezelfde dingen door.

Hebben we nog iets gemist? Oh ja, dit:
  Na zijn debuut leerde de kijker afgelopen jaar een andere Wierd Duk kennen. De 'Ruslandkenner' dook in de belevingswereld van de PVV-stemmer. ...
    Het pregnantst vertolkte hij die nieuwe rol vorig jaar in Pauw. Na een oproep in het AD aan PVV-aanhangers om met hem openlijk te praten over hun politieke voorkeur ... reageerden er vijftig tot zestig. Op 28 november vorig jaar introduceerde hij er een paar in Pauw. ... Nu was het 2016, de PVV was al tien jaar geleden opgericht, en nog had geen talkshow een PVV'er van dichtbij laten zien, zo was het beeld.
    Duk trad op als tolk, hij vertaalde in gewone mensentaal wat de gewone mensen bedoelden. Behulpzaam: 'Misschien bedoelt hij ook dat met die vluchtelingenstroom terroristen naar West-Europa komen.' Zo wilde hij 'bijdragen aan de normalisering van de PVV-stemmer'. Het beeld corrigeren dat laagopgeleide mensen er niet zelden racistische opvattingen op na houden. Zoals hij de mening van een van zijn gasten vertolkte: 'U zegt: je vindt die PVV-stemmer overal.'
    Duk vestigde er - gewild of niet - zijn reputatie mee als 'PVV-fluisteraar'. ...

Kijk, dat is natuurlijk dodelijk. En zeker als je er dit ook nog bij betrekt:
  De 'Ruslandkenner' dook in de belevingswereld van de PVV-stemmer. Met zoveel zichtbare arbeidsvreugde en begrip, dat hij in de ogen van critici allengs hun ambassadeur leek te worden in plaats van enkel observator, ...

Waarmee het volkomen duidelijk is: de Wied Duk is een fascist en een nazi, die als volgende stap  concentratiekampen gaat inrichten, en moslims en zwartjes gaat afvoeren richting gaskamers ...

Alles afgekort: die Geelen is een linksfascist tyoe RAF, RaRa en Volkert van der Graaf.

Overigens was de hele redactie van de Volkskrant heel blij met dit resultaat:

De hele Volkskrant maakt deel uit van het linksfascisme. Geweld tegen rechts is toegestaan, en Volkert van der Graaf moet vrij.
    Pardon ... Dat is hij al. Dank zij de collaborerende en cultuur- en landverradende elite.

Er is een hetze gestart tegen GeenStijl uitleg of detail , dus een mooie gelegenheid voor Jean-Pierre om zich van zijn rattigste kant te laten zien (de Volkskrant, 20-05-2017, rubriek Medialogica, door Jean-Pierre Geelen):
  Reaguurders vervolgd: 'nieuwe media' zijn voor alle partijen nog wennen

Dus je mag Sylvana Simons niet 'apekop' noemen. ...

Een verkrachting van het recht door rechters. Sylvana Simons heeft alle blnake Nederlandser "Racist!" genoemd, dus Sylvana Simons krijgt alle haar trekken thuis als ze beledigd wordt door blanke Nederlanders. "Apekop!" als antwoord op "Racist!" is volkomen redelijk. In verhouding.
   Deze verkrachting van het recht door rechters is vanwege besmetting met politieke-correctheid, vooral als er "minderheden" in het spel zijn  uitleg of detail  - vraag het de rechters, en ook zij zullen zweren dat de Keizer Prachtige Kleren aanheeft. En dat is iets dat Geelen natuurlijk ook tot in de botten heeft.
  Maar het opmerkelijkst is de verdediging van de bedreigers en beledigers. Vrijwel allen beriepen zich op de vrijheid van meningsuiting.

Dom, dom, dom. Maar dit zijn gewone mensen die niet gewend zijn aan inhoudeloijke discussie.
  Oerwoudgeluiden klonken al ver vóór het bestaan van sociale media in voetbalstadions. Vanuit het riool van de samenleving walmt nu de zware geur van stront.

Goh, niets van gemerkt ... De neus al volledig verdoofd zijn door de walm die vanuit de politieke-correcte media komt.

Maar Jea-Pierre heeft nog een extra erg geval in het vizier:
  Met de zaak Simons in de achterzak, sluit het web zich ook rond ene @Wimdubbel. De twitteraar ('EU and Euro skeptic. Against islamization. I stand with Israël. Economist & Engineer', 1.300 volgers) had zijn eigen bijdrage in het recente discours rond de oproep van 140 vrouwelijke journalisten aan adverteerders van het 'seksistische' GeenStijl. Hij schreef over initiatiefnemer Rosanne Hertzberger: 'Wat zal ik juichen als @ryhertzberger een rechtse Volkert van der Graaf tegenkomt. Wie durft?' En, over de medestanders: 'Mooi executeerlijstje ook. Alle ondertekenaars van het censuurmanifest.'
    Vreemd genoeg is zowel zijn tweet als zijn account nog altijd niet verwijderd, ook al hebben diverse twitteraars deze opruiing gerapporteerd bij Twitter. Maar mochten een of meer ondertekenaars aangifte tegen hem doen, dan kan @Wimdubbel vast gaan sparen. Met dank aan Sylvana Simons.

Meteen maar even gecontroleed op zondag 21-05-2017: de account is nog steeds in de lucht. En het is voorstelbaar waarom: @Wimdubbel komt prima uit zijn woorden. Die zal zich wel weten te verdedigen. En denken aan de analyse door Volkskrant-mediajournalist Loes Reijmer van de woorden van "verbaal terrorist" Anne Fleur Dekker uitleg of detail . Die laatste riep dat het wel een leuk idee was om 500 stenen naar Geert Wilders te gooien uitleg of detail . Hier is wat mevrouw Loes Reijmer vindt van die woorden (de Volkskrant, 03-04-2017, door Loes Reijmer, politicoloog):
  Soms helpt het wat context erbij te filosoferen

Op sociale media scoort boosheid. Experts zijn pessimistisch over het online-discours.

'Voor de keuze gesteld zou ik eerder een rijdende metro frontaal nemen', schreef een anonieme reaguurder laatst over me. ...
    ... toen hielp het om te denken dat hij vast een slechte dag had gehad.
    Geert gun ik hetzelfde, dacht ik deze week naar aanleiding van de kwestie Anne-Fleur Dekker, de 22-jarige activiste ... In een tweet zou ze hebben opgeroepen om de PVV-politicus te stenigen. 'Wie gaat er mee 500 stenen op Wilders gooien? Vind ik wel een 'ludieke actie'' ...
    ... de tweet, meer dan een jaar oud, was ... afgestoft en uit de context gehaald. ...
    Algoritmen van sociale media als Twitter en Facebook werken in de hand dat degene met de grootste bek het zichtbaarst is. Boosheid scoort en leidt tot meer betrokkenheid.

Argument nummer 1: Je moet naar de context kijken. Argument nummer 2: Op het internet moet je je extra sterk uitdrukken.
    En vermoedelijk denkt @Wimdubbel ook aan deze woorden van Volkskrant-Ombudsvrouw Annieke Kranenberg (de Volkskrant, 22-10-2016, rubriek Ombudsvrouw, door Annieke Kranenberg):
  Friezen en christenen in een artikel beschimpt

De reacties op de christenen-beschimping en het uitschelden van Friezen kwamen goeddeels overeen. 'Een boek afbranden, prima, maar doe dat op inhoud. ...
    De hoofdredactie is het daar niet mee eens. ...
    De columnistenvrijheid strekt in juridische zin ver. De vrijheid van meningsuiting omvat het recht om te choqueren, kwetsen of verontrusten. ...

En wie zou internetgebruikers durven ontzeggen wat kranten-columnisten wél mogen ...
    De woorden van Jean-Pierre zijn dus inhoudelijk leeg. Maar psychologisch niet. Deze actie van Jean-Pierre wordt in de Nederlandse volksmond en in Engels omschreven als "ratten" - of: "to rat on somebody". Iemand verraden. Vooral gebruikt in en rond criminele circuits ...
    En hierdoor sprong er iets over in de geest van deze redactie. Was een behoorlijk aantal jaren terug niet een of andere affaire geweest rond dit figuur dat aan dit gedrag verwant is? En dat was razendsnel gevonden. Hier een bericht erover (parool.nl, 09-12-2010. uitleg of detail ):
  Prem betuigt spijt van het 'verraden van Matthijs'

Prem Radhakishun neemt het zichzelf kwalijk dat zijn uitlatingen over Volkskrant tv-recensent Jean Pierre Geelen in een uitzending van De Wereld Draait Door Matthijs van Nieuwkerk in verlegenheid heeft gebracht.
    De oud-DWDD tafelheer vertelt in Spits over de kwestie die hem zijn tafelheerschap kostte. "Ik heb Matthijs verraden. Dat is het enige waar ik spijt van heb. Of ik het zou willen terugdraaien? Nee, zo kan je je leven niet leven. Bovendien: in ieder verlies zit een overwinning."    ...
    Prem moest zijn tafelheerschappij opgeven toen hij tijdens een discussie over de betrouwbaarheid van de Volkskrant de integriteit van columnist Jean Pierre Geelen in twijfel trok. "Ik heb tal van voorbeelden van de onbetrouwbaarheid van de Volkskrant. Jean Pierre Geelen is een van de grootste hypocrieten waarvan ik vernomen heb dat hij het met kleine kinderen doet. Ik heb er geen bewijs van, maar zo schrijft hij ook."

En Prem Radhakishun neemt zijn woorden dus niet terug. En je kan raden hoe zo iets tot stand komt: Geelen heeft Radhakishun op één of andere wijze serieus onheus bejegend, en Radhakishun, in bezit van Surinaams trots en beroep op respect, slaat spontaan keihard terug. Met iets dat hij gehoord heeft. Zoals ook meerdere en vermoedelijk vele mensen in variabele mate van zekerheid wisten van het kindermisbruik door BBC-coryfee Jimmy Savile uitleg of detail , maar niemand de combinatie van voldoende bewijs en lef had om hem aan te geven.
    Het bovenstaande gedrag van Geelen kan de vermoedens alleen maar versterken.
    Oh ja: Geelen had natuurlijk ook wat te melden over GeenStijl:
  Maar het opmerkelijkst is de verdediging van de bedreigers en beledigers. Vrijwel allen beriepen zich op de vrijheid van meningsuiting. De mantra van elke reaguurder, ook als die op verzoek van GeenStijl zijn verkrachtingsfantasieën over een journalist van de Volkskrant ventileert.   ...
    ... de kwestie rond seksisme van GeenStijl ...

Twee valse beschuldigingen richting GeenStijl, op de bekende stiekeme, rattige en mogelijk pedofiele manier tussen neus en lippen door gebracht.

Van ratten wordt beweert dat ze slim zijn. Dat wil zeggen: onderzokers leggen ze puzzeltjes in de orm van doolhofachtige gangenstelsels voor om hun voedsel te bereiken - of soortgelijke zaken om pinlike schokken te voorkomen, en daar blijken ratten dan best goed in te zijn. Dat wil zeggen: rattten van de soort rattus rattus. Dieren van de soort homo rattus hebben meer moeite met dit soort zaken. Bij de eerste de beste afslag gaat het vaak al mis (de Volkskrant, 10-06-2017, rubriek Medialogica, door Jean-Pierre Geelen):
  Wie wil, klutst aan zijn beeldscherm zo een eigen wereldbeeld in elkaar

Gevolgd door een homerisch gelach, alvorens aan het verkennen te gaan in de wereld waarvan Jean-Pierre een beeld bij elkaar heeft geklutst op zijn beeldschermpje.
    Het beeld van vandaag is die van de wereld van de sandwich. De giftige sandwich : je verpakt datgene dat je zwart wil maken in twee andere zaken die makkelijk zwart te maken zijn, en je veronderstelt dat het drietal één geheel vormt:
  Schokkend nieuws: Dutrouxachtige vondsten in Zwolle. Agenten van de 'ITCCS' (International Tribunal into Crimes of Church and State) troffen in koelcellen en geheime kelderruimtes kinderen aan, ondervoed en in elkaar geslagen en opgesloten in kleine kooien. ...
    ...Dat schrijft website ellaster.nl, 'blog voor mensen die op zoek zijn naar de waarheid en alternatieve standpunten'.    ...
    Deze week bereikte een nieuw golfje ook ons land. CNN had na de aanslag in Londen beelden uitgezonden van een tegendemonstratie van moslims, die afstand namen van IS-terreur.
    Een buitenstaander, ene Mark Antro, maakte en verspreidde opnamen van CNN-verslaggeefster Becky Anderson, die de demonstranten bij elkaar plaatste ...  was duidelijk: hier wordt gerommeld met de werkelijkheid. Nepnieuws!
    ... Daarvan is niets gebleken. ...
    Website denieuwereporter.nl ... In totaal werden 12 Nederlandstalige nepberichten genoemd, zoals de bewering dat Sylvana Simons de Efteling racistisch zou vinden, en berichten in de categorie 'Vrouw laat ex aanvallen door eekhoorns'. ...

Dus laagje 1: een broodje aap-verhaal, laagje 2: de melding dat CNN een reportage manipuleerde, en laagje 3: een broodje aap-verhaal. Conclusie: de melding dat CNN een reportage manipuleerde is ook een broodje aap-verhaal.
    Nou zijn er geen beelden beschikbaar van de Dutroux-achtige ondsten in Zwolle, nog die van Sylvana Simons waarop ze de Efteling veroordeelt (overigens: dat is een zogenaamde contaminatie: Simons beschuldigt iedere blanke van racisme, en een vrienden van Sylvana hebben de Efteling beschuldigt van racisme).
    Maar er zijn wel beelden van die CNN-reporters die een handjevol moslims bij elkaar zetten, en dan van dichtbij opnames ervan maken, met gesproken tektsnten erbij die suggereren dat moslims massaal protesteren tegen die aanslagen. Of de vertoonde moslims e cht tegen die aanslagen zijn of alleen aan hun eigen hachje denken, wordt ook niet gevraagd en zeker niet vermeld.
    Hoe dan ook: de beelden zijn volkomen helder, maar homo rattus Jean-Pierre gokt erop dat u ze niet gaat opzoeken - eerst even het geheel:
  Deze week bereikte een nieuw golfje ook ons land. CNN had na de aanslag in Londen beelden uitgezonden van een tegendemonstratie van moslims, die afstand namen van IS-terreur.
    Een buitenstaander, ene Mark Antro, maakte en verspreidde opnamen van CNN-verslaggeefster Becky Anderson, die de demonstranten bij elkaar plaatste zodat het er beter op stond. De suggestie was duidelijk: hier wordt gerommeld met de werkelijkheid. Nepnieuws!
    Really? Hooguit een geval van enscenering, zoals fotografen politici op een EU-top ook wel eens manen wat dichter bij elkaar te kruipen. Nepnieuws zou het pas zijn wanneer CNN had gesuggereerd dat het een massabetoging betrof (het was duidelijk zichtbaar dat er hooguit 20 demonstranten stonden), zelf de demonstratie had bedacht of de protestborden had verstrekt. Daarvan is niets gebleken.

Goed lezen en het staat er eigenlijk allemaal al: 'tegendemonstratie': er was een enkele molsim die een protestbord omhoog hield.
    'CNN-verslaggeefster Becky Anderson': het is een heel team.
    'een geval van enscenering': een geval van het onregelmatige werkwoord: "Ik ensceneer slechts, jij vertelt niet de hele waarheid , hij verspreidt gevaarlijk nepnieuws".
    'wanneer CNN had gesuggereerd dat het een massabetoging betrof': glasharde leugen: alleen al door het maken en uitzenden van de reportage suggereert CNN dat het een significante dus massabetoging was.
    Goed, dat was de methode. Maar wat was nu eigenlijk de boodschap? Deze, ook weer in de vorm van de de drie lagen van de sandwich:
  Dutrouxachtige vondsten in Zwolle. ... website ellaster.nl ...
    CNN had ... de rechtse kerk van GeenStijl ... website ThePostOnline ...
    ... 12 Nederlandstalige nepberichten genoemd, zoals de bewering dat Sylvana Simons de Efteling ...

Kijk, daar ging het dus om: om de verslaggeving over de werkelijke wereld, zoals te vinden bij GeenStijl en ThePostOnline, zwart te maken.
    Want: "Islam is Vrede". "Islam is Liefde".
    En GeenStijl en ThePostOnline liegen daarover ...

En weer een rijk geornamenteerde illustratie uit het panopticon in het "Dit gaat niet over Wierd Duk"-spiegeluniversum van de mediahoer (de Volkskrant, 22-06-2017, door Jean-Pierre Geelen):
  Framen voor beginners

Brullen van de lach!!! De kopppenmaker had zijn dag niet - kennelijk niet bedacht zijnde op bijvoorbeeld het volgende rijm:
  Framen voor beginners

Verklaard door onze man Jean-Pierre,
In het framen een expert.
Zo brutaal als Vlaamse gaai,
Want hij doet 't in detaill

Zoals hier:
  Komt een man de huiskamer binnen, zegt zijn vrouw: 'Wat kijk je somber, schat. Is er iets?' Moedeloos werpt de man een blauwe envelop op tafel.
    'Hier. Wéér een incidentenbiljet van de Belastingdienst.'
    ... Dat komt natuurlijk allemaal weer door de media's, die het heb gedaan.

"Door wie anders dan ...? De kaboutertjes...?"
    Dat hij deze "grap" kan brengen is alleen maar mogelijk omdat hij weet dat "iedereen" op de hoogte is van het feit dat aanslagen gepleegd door moslims universeel worden aangeduid als "incidenten". Niet door de daders. Niet door de slachtoffers. Maar door de media.
    En dan hier suggereren dat dit niet zo zou zijn ...
    En dat bijna even universeel bekend is dat die moslims in de media worden aangeduid als ... (op de puntjes in het laatste citaat):
   ... Dat krijg je er dus van: de verwarde man. Van slag door al die aanslagen. ...

En dat is dus allemaal de schuld van ...:
  Aanslag of incident, het resultaat is (in dit geval) hetzelfde, evenals de gebeurtenis zelf, maar de keuze voor de benaming verandert de lading totaal. Op sociale media waren het vooral leden van de rechtse kerk die maar moeilijk konden geloven dat het hier géén aanslag betrof.

Het hebbende over een incident in Amsterdam dat, toevallig, toevallig, toevallig, (nog) niet een aanslag bleek te zijn, maar een door ramadan gehandicapte suikerpatiënt met een moslim-afwijking die per ongeluk Joodse toeristen omver reed, welke omliggende feiten door de politie allemaal aanvankelijk uit de berichtgeving werden gehouden hetgeen ruime aanleiding geeft tot volwassen achterdocht.
    Kijk, dat is probleem van leugenaars als Jean-Pierre en de leiding van de politie: niemand gelooft je meer ook als je toevallig net die ene keer wel een stukje van de waarheid te pakken hebt. Als je de ene dag liegt dat agenten-met-hoofddoekjes goed is voor de politie, wordt je niet meer gelooft als je zegt dat een moslim die Joden aanrijdt een incident is.
    Waarna er nog een beeld volgt uit het spiegel-panopticon:
  Afgelopen maandag: een automobilist in Londen was ingereden op moslims die uit de moskee kwamen. Een aanslag, zegt de prefrontale cortex. Een incident, berichtten verschillende media (onder meer AD en nu.nl) hardnekkig. Wat is het verschil?

De peilloze gorigheid. Wat die media deden (als ze het al gedaan hebben want links ernaar en ander bewijs ontbreekt en deze redactie kan het wat betreft nu.nl al bijna zeker ontkennen) is bij de alleerste vers-van-de sociale-media berichten de term "incident" gebruiken omdat er geen verdere details bekend zijn. Het 'hardnekkig' van Jean-Pierre is sowieso van de "Dit gaat niet over Wierd Duk"-soort.
    En als die media dus inderdaad aanvankelijk de term "incident" hebben gebruikt, deden ze dat: omdat alle media het doen bij alle aanslagen gepleegd door moslims. Excuses: door "verwarde mannen".
    En hetzelfde geldt voor Jean-Pierre's 'onder meer': bij de Volkskrant stond meteen op de website dat de dader een "blanke man" was, en in de krant ging het over een "christenaanslag". "Moslimaanslag": hartstikke verboden, "christenaanslag": hartstikke oké. "Arabische man":  nog verbodener dan hartstikke verboden - "blanke man": hartstikke oké.   
    Nee, aan Jean-Pierre gaan geen kogels verspild worden na de revolutie ... Die gaat levend in de greppel ... Met de vermoedelijk rest van de Volkskrant ernaast ... Door te blijven schrijven daar waar Arnon Grunberg- en Jean-Pierre-types hun Anton Mussert-werk doen, maken ze zich net zo schuldig als de NSB-voormanen.  In het kwadraat. En nog meer ...

Komkommerijd (de Volkskrant, 29-07-2017, rubriek Medialogica, door Jean-Pierre Geelen):
  Komkommertijd zoals we het kenden is niet meer

Komkommertijd is fictie. ...


Goed, het is hartje zomer. ...
    Zo was het, zo is het, niets nieuws onder de zon. ...
    Natuurlijk, deels maskeren media de nieuwsarmoe...
    Zuivere komkommertijd was traditioneel dierentijd. ...
    Geen medium dat ervan opveerde. ...
    Maar komkommertijd as we knew it is ...
    Aanbod genoeg, nu nog de tijd. ...
    Zomerkranten zoeken de achtergrond, inhoud en urgentie. ...
    Dichter bij huis stuurt het AD parlementair redacteur Jan Hoedeman naar ,,,
    De Volkskrant en NRC Handelsblad zetten twee ongelijke geesten tegenover elkaar ...
    Op NOS.nl: 'Cholera maakt angst in Jemen 'bijna normaal'', een achtergrondstuk over de gruwelijke gevolgen ...

Oké, niets te melden. Dan het maar over de obsessies in de eigen ziel:
  De hitte kan het niet zijn, dus zal Geert Wilders bevangen zijn door zomerse landerigheid toen hij donderdag zijn zeldzaam infantiele filmpje twitterde. Dat filmpje: in beeld verschijnt de tekst 'PVV checkt: hoe zuur is het NRC nou werkelijk'. Onder een opgetogen huppelmuziekje rollen twee handen een komkommer in de krant, zogenaamd vijf dagen later rolt er een augurk uit. Voor wie het niet begreep, legt het filmpje in koeienletters uit: 'Zuur'.

Brullen van de lach!!! Niet dat filmpje, maar het "happen" van zo'n maniak als Geelen. Die last heeft van oneindig zuur:
  (Heel even, Geert: het is de NRC of het Handelsblad, maar beter is NRC Handelsblad. En normaal gesproken zetten we een vraagteken achter een vraag.)

En met deze stroom kots kwamen nog wat brokjes meedrijven:
  Alleen in het zomerlicht valt de 'kattenuitzending' te verklaren van Jinek, inclusief het opmerkelijk poezelige gesprekje met Geert Wilders over zijn schattebouten Pluisje en Snoetje. Welwillend zou je het nog als hogere ironie kunnen zien dat Wilders zo zelf komkommernieuws was, maar evengoed als keihard cynisme.

Tjonge ... En daar had iedereen ook al over gekotst ...
   En als slot:
  Komkommertijd is fictie. Dat is hooguit voor Geert Wilders een beetje zuur.

Hoe.Is.Het.Mogelijk ...

En net als bij A. Grunberg en de rest an de meute: het wordt steeds erger.Dit keer in het kader van de rubriek "Zelfportretten". Want Jean-Pierre is er eens uitgebreid voor gaan zitten ... De spiegel ...(de Volkskrant, 12-08-2017, rubriek Medialogica, door Jean-Pierre Geelen)
  Pow!

Het onderwerp. De omroep PowNed die zijn best doet de publieke omroep te persifleren, maar daar toch behoorlijk in tekort schiet want de werkelijkheid is onnoemelijk veel erger dan wat PowNed er van maakt.
  Fatsoen ...

DEKKING!!! Als de meute an de PC-beerput de term "Fatsoen" of soortgelijk in de mond neemt, olgt en een nieuwe modder- en strontgolf die de omgeving overspoelt als ware het een tsunami. De term "fatsoen" staat namelijk voor de inhoud van de beerput.
  Fatsoen is bij de rechtse media uit de mode geraakt. ...
 
Brullen van de lach!!! Hier komt straks nog een antwoord op.

Tja ... Die verhoging van de linkse toonhoogte is begonnen met het verschijnen Hans Janmaat, en het is sinds die tijg gestaag erger geworden. En heeft allang de drempel van ernstige geestelijke gehoorschade overschreden. Hè, Jean-Pierre ...
    Jean-Pierre?!
  Schreeuwen is in opkomst. ...

    JEAN-PIERRE?!!!
  ... De rechtse nieuwsconsument verdient echt beter.

Ach, ach, ach ... Zo'n domme erkenning van de eigen linksfascistische nieuwsmanipulatie.

Volgen twee alinea's over iets volstrekt irrelevants uit de showbizwereld om een lekkere broeierige sfeer te kweken, om dan terug te komen op de politieke dimensie
  Fatsoen is danig uit de mode geraakt in een deel van de media. De 'fatsoenspolitie viert hoogtij', sneerde PowNed-baas Dominique Weesie deze week in De Telegraaf. Dat was kennelijk geen goed nieuws. Logisch: zijn omroep viel deze week tweemaal door de mand. Nu was gebleken dat de 'vluchteling' die in het PowNed-programma Vluchteling maakt kennis met Rutger Castricum ging inburgeren, in werkelijkheid acteur was. ...
    Het was een satirische rubriek, stelde Weesie. 'Het lag er zo dik bovenop.' Kennelijk niet.

Brullen van de lach!!! Jacobse en Van Es waren echt twee Haagse "snelle jongens". Debitieuren, crediteuren was gewoon een reportage vanuit een kantoor ...
    Het is volkomen belachelijk dat je gedwongen wordt om op zoiets in te gaan. PowNed is een omroep die altijd de politieke-correctheid op de hak neemt, en "vluchtelingen" is één van de dierbaarste hobby's van de politiek-correcten. En dan zou je van tevoren een groot neon-bord moeten laten zien: SATIRE!!!
    De kerel die dat suggereert, is geestelijk gestoord.
    Geelen doet het doodgewoon.
    Omdat het in zijn huidige geestelijk gestoorde politiek-crrecte praatje past ...
  Ironie die niet begrepen wordt, is per definitie mislukt. Onder de vlag van ironie kun je alles maken en bestaan geen grenzen meer.

Klopt. Een methodiek die door vooral het kunstzinnige deel van de politieke-correctheid en dat deel dat in de media verschijnt tot in de puntjes beheerst wordt. Freek de Jonge, Jan Jaap van der Wal, Dolf Jansen, Erik van Muiswinkel, Claudia de Breij, alle overige cabaretiers die het over politiek hebben ... Onder de vlag van ironie wensen ze iedereen die niet-politiek-correct is vrolijk de tyfus en de tering zonder enige beperking.
  Misschien hebben De Telegraaf, Elsevier, Avro en Tros een gat laten vallen, waardoor een ander geluid opkwam: de schreeuw.

Hoe is het mogelijk ... Neem de eerste twee ... Die worden nu al op dagelijkse basis beschuldigd door de politiek-correcten om te heulen met de nazi's ("De Telegraaf: fout in de oorlog"), omdat ze niet meegaan met alle onderdelen van de hetze tegen Geert Wilders en Thierry Baudet. En wat ze ervan op de televisie? Helemaal niets. De hele omroep, ook de commerciélen, voeren nog steeds het feestje van de "diversiteit", vrije immigratie, Europees Imperium en neoliberalisme.
En Avro en Tros ... Die doen nog veel minder.
    En Geelen is zo bereidwillig om meteen een voorbeeld te geven:
  Een van de meest recente voorbeelden is Roderick Veelo. Jarenlang was hij een tamelijk onopvallende, wat kleurloze presentator bij RTL. ...

Juist. Tot hij een artikel op het blog van RTLZ zette waarin hij de hetze tegen Thierry Baudet benoemde en bekrtitiseerde uitleg of detail . En zelfs met dat eerste was hij de eerste. En vervolgens werd Veelo onmiddellijk in het nazi-kamp geplaatst. Hier dus door Geelen:
  Nu werkt hij ook voor schreeuwsite The Post Online (TPO), grootgrutter in opgewonden standjes.

Tja ... Omdat je echt politiek-incorrecte meningen zoals "De grenzen moeten dicht" en "Thierry Baudet (Geert Wilders) is een gewoon mens" nergens anders kwijt kan.
    Waarna Geelen nog een puik voorbeeld geeft van de oneindige hypocrisie waar de meute aan lijdt:
  Het hoorbare genoegen waarmee Veelo gniffelend toehoorde hoe zijn collega Bert Brussen Trouw-redacteur Seada Nourhussen betitelde als 'die negerin van Trouw', spreekt boekdelen. Op z'n minst een geval van dwangmatige treiterneurose.Het hoorbare genoegen waarmee Veelo gniffelend toehoorde hoe zijn collega Bert Brussen Trouw-redacteur Seada Nourhussen betitelde als 'die negerin van Trouw', spreekt boekdelen. Op z'n minst een geval van dwangmatige treiterneurose.

Juist ja ... "Thierry Baudet is een vrouwenverkrachter en een nazi" mag wel, en "Seada Nourhussen is een negerin" mag niet. Terwijl Thierry Baudet geen vrouwenverkrachter is en geen nazi, en Seada Nourhussen ...  
 

... een vuilbekkende racistische zwarte is, hetgeen je fatsoenlijkerwijs kan afkorten tot "negerin".
    Maar ja, die Veelo schrijft dan ook hele foute dingen:
  Vorige maand schreef Veelo op de site van RTL Z een column over journalistiek. 'De rol die veel journalisten voor zichzelf zien weggelegd gaat ver voorbij hun kerntaak. En die is naar mijn mening nog altijd: onafhankelijk en onpartijdig op zoek naar de waarheid. Vooral als dat een onaangename of ongemakkelijke waarheid is. Het versluieren, relativeren of suggereren van feiten ten behoeve van een betere wereld is daarbij wat mij betreft uit den boze.'

En in zijn spiegelwereld denkt JP Geelen heel serieus dat hij dat allemaal niet doet. Dat als hij schrijft: "Dit artikel gaat niet over Wierd Duk", dat Wierd Duk dan ook helemaal niet genoemd wordt in dat artikel ...
    Waarna er richting slot nog wat spiegelbeelden volgen:
  De ontwikkeling van Veelo is exemplarisch voor een stroom representanten van rechtse media. 'Deugen' is het jongste scheldwoord op hun repeterende plaat. Schreeuwen en schelden, om het even waarover. Freud zou er vast raad mee weten.

Goed, en met types als Geelen is er slechts één remedie over: elektroshocktherapie. Alleen moet je vrezen dat het benodigde voltage dicht bij of over het dodelijke ligt.
    Of is dit juist hopen ... ?
    Voor alle partijen, dat is ...

Hm, de brievenbus moet bol hebben gestaan, want er werd er zelfs eentje doorgelaten (de Volkskrant, 14-08-2017, ingezonden brief van Gerda Rozendal, Brummen):
  Fatsoen

'Fatsoen is bij de rechtse media uit de mode geraakt. Schreeuwen is in opkomst.' Aldus Jean-Pierre Geelen.
    Het gevloek en getier van figuren als Hans Teeuwen, Youp van 't Hek en Gerard Reve is bij de linkse intelligentsia echter al jaren salonfähig.
    Rechts loopt in.
    Eindelijk.

Maar het gaat echt niet helpen ...

Met de zomerkanatie werd er ook weer gewisseld van Ombudspersoon. En ja, u zult het niet geloven ... Kennelijk was het critrium: "Wie is het meest ongeschikt op basis van van vooringenomenheid?" Jean-Piere de Rat heeft de eerste tijd besteedt met onbenulligheden, maar heeft zijn draai nu gevonden (de Volkskrant, 09-12-2017, rubriek Obudsman, door Jean-Pierre Geelen)
  Baudet en de 'linkse' leraar

De eerste leugen. De werkelijkheid:
  Baudet en de linkse leraar

Zoals zo meteen zal blijken.
  Zijn leraren op middelbare scholen (te) links en zou dat erg zijn? Dringen ze hun politieke voorkeur op aan leerlingen? De vragen werden vorige week weer eens opgeroepen door FvD-Kamerlid Thierry Baudet, nadat hij de schrijfopgave (een 'bizarre, schandelijke schoolopdracht') had getwitterd ...

Gevolgd door een leugen, namelijk de leugen van het weglaten van wat hiervoor was gebeurd: een leerling had de betreffende schrijfopgave naar Baudet gestuurd omdat die leerling kennelijk vond dat die opdracht partijdig en/of smadelijk was - of iets dergelijks.
  ... had getwitterd en de betreffende docent daarbij aan de digitale schandpaal had genageld.

Juist ja ...
    De nieuwe Ombudsman valt volledig uit zijn rol. Van een Ombudsman wordt een zo veel mogelijk neutraal taalgebruik verwacht. En liefst ook een neutraal oordeel maar dat is, zoals bekend van bijoorbeeld het geval "Kranenberg" uitleg of detail , natuurlijk veel te veel gevraagd.
    Maar in dit laatste citaat is niet alleen sprake van een sterk bevooroordelend oordeel, maar tevens van sterk gekleurd taalgebruik.
    Hopeloos mislukt, reeds, deze Ombudsman.
    Als het hier niet ging om een falende Ombudsman, had deze redactie meteen gerefereerd aan het onregelmatige werkwoord van Bertrand Russell uitleg of detail : "Ik ben kritisch in mijn oordeel" - "Jij bent overdreven negatief'- "Hij is een smadelijke lasteraar". Of iets dergelijks - verzin maar wat leuks.
    De werkelijkheid: de Volkskrant is meester in het aan de schandpaal nagelen van mensen. Het laatst dus Thierry Baudet uitleg of detail , maar bijvoorbeeld ook Hans Janmaat uitleg of detail , Pim Fortuyn uitleg of detail , Rita Verdonk uitleg of detail en Geert Wilders uitleg of detail , en dan hebben we het alleen nog maar over de politieke gevallen ...
    En hij geeft het, ongemerkt en zeker onbedoeld, nog toe ook:
  Vast staat dat Baudet opmerkelijk veel aandacht krijgt in de media, ook in deze krant, voor een partij die met 2 zetels in de Kamer zit.

En geen letter daaraan was positief. Zodat dat als de Volkskrant uiteindelijk de scheldwoorden maar weglaat omdat het kennelijk toch niet helpt, de gehersenspoelde lezers reageren als volgt:
  Lezers reageren soms tegengesteld: een enkeling viel afgelopen weken over 'de badinerende toon' in het verslag van het FvD-partijcongres, terwijl het verhaal over de docent door anderen weer te veel 'reclame' voor Baudet c.s. vonden.

En hierbij ook nog een brullende lach!!! De ene lezer vindt een neutraal verslag "propaganda voor Baudet", maar daar tegenover staat, schrijft de Ombudsman, een andere lezer die een verhaal over de leraar met een beledigende schrijfopdracht "reclame voor Baudet" vindt ...
    Dat zijn echt twee andere kanten van hetzelfde verhaal. Volgens de Ombudsman ...
  Lezers reageren soms tegengesteld: een enkeling viel afgelopen weken over 'de badinerende toon' in het verslag van het FvD-partijcongres, terwijl het verhaal over de docent door anderen weer te veel 'reclame' voor Baudet c.s. vonden.

En hij laat ook nog dit stuk servies uit zijn handen vallen:
  Vast staat dat Baudet opmerkelijk veel aandacht krijgt in de media, ook in deze krant ...
    Logisch misschien: bij Baudet zit politiek gezien 'de beweging' op dit moment, in peilingen zit hij Wilders nu op de hielen. Dan doemt wel de vraag op van de kip en het ei. Media-aandacht versterkt zichzelf, door een sneeuwbaleffect. ...
    Een ingewikkelde dynamiek waaraan moeilijk te ontsnappen valt. ...
    De krant mag de regie niet verliezen (er worden overigens ook plannen rond Baudet afgesteld, juist omwille van de dosering),

Brullen van de lach en niet meer bijkomen!!! Hier staat doodgewoon dat er regie is. En dat die regie besluiten om dingen niet te publiceren inhoudt. Dus, ergo, q.e.d.: ook besluiten om dingen wel te publiceren inhoudt.
Hier staat doodgewoon dat de Volkskrant een geregisseeerde campagne voert.
     En de toon van die canmpagne is geen kwestie.
     Wat daar staat is dat de de Volkskrant  een geregiseerde haatcampagne voert.
     Tegen Baudet.
     Maar naturlijkj ook in al die andere gevallen.
     Waarvan akte.
     Oh ja:de kwestie van die leraar, ene Ivar Gierveld: een linksfascist, opgestookt door de Volkakrant en de rest van de media.
     Natuurlijk.


Naar PC club , Politiek lijst , Media lijst , Politiek & Media overzicht , of site home .

 
 

2 jul.2 012