WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Racisme: de gewone beschuldigingen

 6 feb.2010

Onder een aantal voorbeelden van beschuldigingen van racisme, daar waar het blanken betreft. Het eerste is een standaard geval: Roma. Ook in Nederland is driekwart crimineel:


Uit: De Volkskrant, 04-12-2008, van verslaggeefster Charlotte Huisman

Integratiebeleid | Nieuwegein worstelt al dertig jaar met de inburgering en acceptatie van een groep van ongeveer 400 Roma-zigeuners

Aanpakken in plaats van pamperen

Lange tijd werd er niet over gesproken, maar nu dringt de Tweede Kamer toch aan op doelgericht integratiebeleid voor etnische groepen. Bijvoorbeeld voor de Roma-zigeuners in Nieuwegein.

...    De spanningen met de Roma zijn opgelopen in Nieuwegein. Vorig jaar escaleerde het op het Muntplein in een massale vechtpartij tussen cafébezoekers en Roma. Dit najaar sloeg een aantal horecabazen alarm over overlast van Roma; een discotheek sloot mede om die reden zijn deuren.
    In 1978 bood Nieuwegein zeventien Roma-gezinnen onderdak in huizen, verspreid over de stad. Duric (40) is één van de ongeveer vierhonderd Roma in de Utrechtse randgemeente. Het is er de meest problematische groep. Nauwelijks één Roma heeft een legale baan. Bijna 80 procent van de meerderjarigen heeft een strafblad. Veel Romakinderen gaan niet naar school; onder wie veel meisjes, die op hun 14de moeten trouwen.   ...


Red.:   Vaak gebruikt men in de "racisme"-berichten ook de term "Roemenen", waar het veelal over Roma gaat:


Uit: De Volkskrant, 04-07-2009, van verslaggeefster Charlotte Huisman

Een zielig verhaal, en dan een dreigement

Roemeense criminelen maken langs de snelweg hulpvaardige passanten grote bedragen afhandig. ‘Het is een plaag.’

Speurend kijkt politieman Hennie van Vulpen over het parkeerterrein. ...
    Van Vulpen, ‘wijkagent snelwegen’ van de verkeerspolitie van het KLPD in Driebergen, kijkt speciaal uit naar criminele Roemenen, vaak groepjes mannen met vrouwen en kinderen, die rondom de tankstations en parkeerplaatsen nepgouden ringen proberen te slijten. ‘Voorheen wist je dat je uit moest kijken naar Roemeense nummerborden met LV in het kenteken. Maar ze gebruiken nu ook Duitse, Engelse of Franse nummerplaten.’
    Het is een plaag, vindt de politie, met name in de regio Midden- en Zuid-Nederland. In de periode tussen 1 januari 2009 en 1 juni 2009 zijn landelijk 292 meldingen geregistreerd, waarvan de meeste in Limburg. Van Vulpen: ‘Het gaat er behoorlijk bedreigend aan toe. Twee of meer van hen gaan dicht tegen het beoogde slachtoffer aan staan. Doel is voor minimaal 50 euro een ijzeren ring met een goudkleurig laagje te slijten.’
   De Roemeense oplichters, die volgens de politie al een jaar of zes actief zijn, worden steeds talrijker. Mogelijk zijn er enkele honderden. En ze worden steeds gewiekster en gewelddadiger.   ...


Red.:   Dit soort mensen wil je dus niet in je buurt omdat ze crimineel zijn - niet omdat het Roemenen of Roma zijn. Toch wordt het eindeloos herhaald:


Uit: Volkskrant.nl, 17-06-2009, ANP

Roemenen in Belfast vluchten wegens racisme

Ruim honderd Roemeense immigranten in het Noord-Ierse Belfast zijn in een kerk ondergebracht nadat zij uit angst voor racisme uit hun woningen waren gevlucht. Onder de gedupeerden is een baby van vijf dagen.
   Ongeveer twintig Roemeense families zagen zich genoodzaakt hun huizen in het zuiden van Belfast te verlaten toen een groep jongeren een demonstratie tegen racisme in de buurt verstoorde. De 115 Roemenen zochten aanvankelijk hun toevlucht in een woning, waarop de kerk hulp aanbood.
    De Roemenen gingen al bijna een week gebukt onder racistische aanvallen. Een vrouw zei dat ze angst had gehad dat zij en haar familie zouden worden vermoord.  ...


Uit:  De Volkskrant, 19-06-2009, AP

Weer Roemenen belaagd in Belfast

Onbekenden hebben woensdagavond in Belfast opnieuw een huis van Roemenen aangevallen. Bij het huis werden ramen ingegooid. Volgens de politie, die donderdag zei de aanval als een daad van racisme te beschouwen, vielen er geen gewonden.
   Woensdag zochten ongeveer twintig Roemeense gezinnen in de Noord-Ierse hoofdstad hun toevlucht in een kerk, nadat ze waren bedreigd door een groep ‘racistisch tuig’, aldus de pastoor.  ...


Uit: De Volkskrant, 10-07-2009, AP

Nieuwe slachtoffers N-Ierse racisten

Noord-Ierse racisten hebben nieuwe slachtoffers gekozen nadat ze eerder met dreigementen en vernielingen een honderdtal Roemeense Roma het land uitjoegen.
    Moslims, Polen en Indiërs in Belfast ontvingen brieven waarin wordt gedreigd dat hun huizen zullen worden opgeblazen als ze niet vertrekken. De brief eindigt met de leus ‘Noord-Ierland is alleen voor blanke Britten’. Dat hebben activisten voor de rechten van minderheden donderdag gezegd.
     De dreigementen zijn volgens de brieven afkomstig van de Ulster Young Militants, de jeugdafdeling van de belangrijkste protestantse paramilitaire organisatie in Noord-Ierland.
    De meeste immigranten vestigen zich in achterstandswijken van Belfast waar veel leegstand is en de huren laag zijn. Meestal zijn dat protestantse wijken.


Red.:   Maar het speelt overal:


Uit: De Volkskrant, 06-01-2010, van correspondente Linda Otter

Zwarte Italiaan ‘is vast een illegaal’

Pap Khouma is een modelburger, die vijf talen spreekt – ook Italiaans. Maar hij is zwart. Dan is Italiaan zijn moeilijk, schreef hij in de krant la Repubblica.

Wie 25 jaar lang vernederende opmerkingen hoort, kan twee dingen doen, zegt Pap Khouma, een Italiaanse schrijver van Senegalese afkomst. Of je negeert ze om niet helemaal gek te worden. Of je ziet overal een racistische opmerking in, en dan ben jij degene met de vooroordelen.
    Khouma (52) is Italiaans staatsburger. Hij woont sinds 1984 in Milaan, en heeft al vijftien jaar de Italiaanse nationaliteit. Hij is, zou je zeggen, een echte voorbeeldallochtoon, en is helemaal ingeburgerd. Hij spreekt, naast vier andere talen, vloeiend Italiaans.
    En toch wordt hij voortdurend geconfronteerd met onbenul, vooroordelen of gewoonweg discriminatie, schrijft Khouma in het dagblad la Repubblica in een lange brief, getiteld: Ik, zwarte Italiaan, en mijn dagelijkse leven vol obstakels. Want Khouma mag het Italiaans staatsburgerschap hebben gekregen, hij wordt door zijn zwarte huid nog altijd als vreemdeling beschouwd. En dus vraagt hij: ‘Hebben jullie enig idee wat het betekent om zwart te zijn in Italië?’
    Zijn buren lieten hem bij de eerste ontmoeting weten dat ze geen tasjes wilden kopen. De gedachte: een zwarte, dat moet een straatverkoper zijn. Ambtenaren stellen zich niet altijd tevreden met zijn identiteitskaart, ze vragen om zijn verblijfsvergunning. Als Khouma zegt dat hij die niet heeft – hij is tenslotte Italiaan – worden ze agressief. Hoe ben jij dan aan deze identiteitskaart gekomen? vragen ze wantrouwig. En: Begrijp jij wel Italiaans?   ...


Red.:   Standaardreacties van mensen die geconfronteerd worden met zaken die niet kloppen met hun verwachtingen, in de psychologie cognitieve dissonantie geheten. In Afrika zou hetzelfde gebeuren met een blanke als de sociale positie dezelfde is.
    Beslist geen racisme, dus.
    Het gebruik van de racisme-beschuldiging neemt, door het integratiedebat, sterk toe, vaak zelfs in rabiate termen. Hier een wat geserreerder voorbeeld:


Uit: Volkskrant.nl, Opinie, 15-05-2009, door Amanda Kluveld

Wanneer ben je een racist?

...   Als ik Alleen maar nette mensen van Robert Vuijsje had gelezen voordat de discussie erover losbrak, had ik nooit gedacht dat deze roman voor enige ophef zou zorgen.
    Ik zou al helemaal niet hebben verwacht dat het boek racistisch, seksistisch en kwetsend voor vrouwen zou worden genoemd. Toch gebeurde dat onder andere afgelopen woensdag bij Pauw & Witteman door antropologe Irma Accord.
    Accord vindt dat de Bijlmer in de roman niet positief wordt afgeschilderd, maakt zich druk over personages in het boek die domme opmerkingen maken over zwarten en geeft aan dat het ernstig is als je met humor anderen kwetst. Zelf is ze niet gekwetst, ze spreekt voor andere gekwetsten die geen toegang tot de media hebben.
    Kennelijk bestaat er in de Bijlmer een onzichtbaar maar groot leger van gekwetsten dat zich stilletjes zit te verbijten onder het lezen van de roman die de Gouden Uil heeft gewonnen. Gelukkig is Accord daar. Zij zegt het wel even tegen Vuijsje: uw boek is racistisch.
   Accord spreekt voor de tienermoeders waar ze mee werkt, voor jongeren die kwetsbaar zijn. Wat betekent dat kwetsbaar zijn in dit geval, vroeg Vuijsje belangstellend. Als je jong bent, ben je kwetsbaar, antwoordde Accord. Dan is iedere jongere overal op de wereld kwetsbaar, zei Vuijsje. Daar had hij een punt.
   Maar in de ogen van Accord werd zijn boek er niet minder racistisch om. Feitelijk vindt Accord dat de karakters in Vuijsjes boek anders zouden moeten spreken, denken en voelen en wel op zo’n manier dat zij tezamen zouden kunnen figureren in een boek dat gebruikt kan worden voor de empowerment van tieners in de Bijlmer. Maar gelukkig heeft zij niet de macht over zijn verhaal. Dat weet zij zelf ook. Daarom spreekt zij er een vloek over uit: de roman is racistisch.   ...
 

Red.:   Het gebruik van de racisme-beschuldiging neemt zelfs dusdanig toe, dat de kracht er een beetje vanaf gaat. Uit hetzelfde artikel:

  De term racisme is behoorlijk aan inflatie onderhevig. Pas hoorde ik een jonge socioloog in een welingelicht gezelschap spreken over ‘de racistische website GeenStijl’.
    Ik vroeg geïnteresseerd naar het waarom van deze kwalificatie en toen kreeg ik als antwoord dat iedereen racistisch is. Maar als dat zo is, waarom zou je dan uitsluitend GeenStijl expliciet racistisch noemen?, wilde ik weten. Een antwoord bleef uit. Mijn vraag werd als niet relevant afgedaan.
    Ik had sterk het gevoel dat men vond dat ik naar de bekende weg vroeg. Alsof al lang en breed door een commissie van wijzen was vastgesteld dat GeenStijl racistisch is en dat ik als enige de officiële berichtgeving daarover had gemist.
    Pas ontstond er in het Parool enige commotie rond een column van Prem Radhakishun, die zijn medecolumnisten Theodor Holman en Max Pam racisten noemde. Hij typeerde ze ook als ‘vieze vuile teringlijders’ maar dat was volgens mij vooral ter ondersteuning van dat ‘racisten’.      Prem voelt kennelijk ook wel dat de term racist door veelvuldig onterecht gebruik wat is uitgehold en dat er wat meer scheldwoorden nodig zijn om deze nog een beetje met kracht bij de ontvanger te laten aankomen. Waarom Holman en Pam nu precies racisten zijn, is mij niet duidelijk geworden.    ...

    De beschuldiging begint school te maken:


Uit: De Volkskrant, 26-05-2010, van correspondent Arjen van der Ziel

Turkse minister noemt PVV'er Barry Madlener een racist

De Turkse minister van Europese Zaken Egemen Bagis heeft PVV-europarlementariër Barry Madlener dinsdag een ‘racist’ genoemd. Bagis deed dat na enkele kritische vragen van Madlener in een gezamenlijke vergadering van europarlementariërs en Turkse parlementariërs in Istanbul.

‘Racisme is een heel gevaarlijke ziekte waaronder Europa veel heeft geleden’, aldus de minister. ‘Het is duidelijk dat er nog steeds mensen zijn die er aan lijden.’
    Madlener had vragen gesteld over onder meer het Turkse lidmaatschap van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC), dat volgens hem onverenigbaar is met het lidmaatschap van de EU. ...
‘U bent wel goede vriendjes met de Iraanse dictator Ahmadinejad, terwijl u mijn partijleider weigert. Het is een schande.’
    Volgens de Turkse minister misbruikte Madlener de vergadering in Istanbul om punten te scoren in de Nederlandse verkiezingsstrijd. Hij verweet de PVV’er te lijden aan ‘de ziekte’ racisme. ...


Red.:   De beschuldiging van racisme duikt op overal waar geen allochtonen, negers of moslims zijn:

    
Uit: De Volkskrant, 02-04-2011.

Pas verschenen | Fictie
...
Badal blikt terug


Journalist Anil Ramdas (1958) vroeg zich ooit af waarom Nederlandse schrijvers nooit zwarte personages opvoeren. Zo deed ook Badal, de hoofdpersoon in zijn eerste roman Badal ...


Red.:   Het racistische McCarthyisme (Wikipedia) van mensen als de prijs-allochtoon Ramdas uitleg of detail .
    Welk McCarthyisme wijdverspreid is onder de "intellectuelen":


Uit: De Volkskrant, 01-04-2011, tv-recensie door Jean-Pierre Geelen

Linda

Tussentitel: Het succes van Linda: kwartiertje dansen, en dan weer boterhammen smeren

Underpromise and overdeliver. Met dat credo, opgelepeld door Twan Huys, was het met televisiezender Talpa misschien succesvoller verlopen, beaamde Linda de Mol in een ontwapenende aflevering van College Tour. Het had evenzeer het credo van de loopbaan van Linda kunnen zijn - het is precies hoe haar carrière is verlopen: rustig aan beginnen, niet te hoog van de toren blazen. Haar wapen is haar verpletterende gewoonheid, waarmee ze kon uitgroeien van presentatrice van kinder- en muziekprogramma's tot de goedlachse 'koningin van Hilversum'. ....
    Studenten mochten haar het hemd van het lijf vragen. Ze werden welwillend beantwoord op de typerende Linda-wijze: ongedwongen, schijnbaar zonder geheimen, indachtig de les van vader De Mol, de zanger: 'Het maakt geen bal uit wat je doet, maar wat je doet, moet je wel goed doen.'    ...
    Zwakker verweerde ze zich rond het nationalistische karakter van Ik hou van Holland. Dat er geen kleurtje te bekennen valt in die show, was het verwijt. Linda: 'We hebben alle Surinaamse en allochtone BN'ers uitgenodigd, en die zijn ook allemaal gekomen, maar die zijn gewoon heel erg in de minderheid.'    ...


Red.:   Want die hebben hun eigen cultuur, en zijn pas echt racistisch ... (P.S. Later toch maar even opgezocht: hier is de uitzending: (citaat na 16:55 min.), en inderdaad: een gekleurde. Ze zien een uitzending en kijken maar naar één ding: de kleur van de personen die erin optreden).
    En natuurlijk voegen de sociologen zich bij de beschuldigers:


Uit: De Volkskrant, 21-06-2011, van verslaggeefster Lidy Nicolassen

Interview | Voetbalcommentaar zit vol stereotyperingen

Surinamer scoort niet: te klein, Latino wel: door z'n ego

Racistische taal gebruikt de blanke commentator bij gekleurd voetbal niet. Toch zit, leert een studie, het vooroordeel diep.

Voetbalcommentatoren praten in stereotypen, hardnekkige etnische stereotypen. Surinamers zijn sterk of juist klein van stuk, Latino's vooral uit op eigen gewin. En Marokkanen? Die blijken in het voetbalcomentaar hele gewone Nederlanders.
    Race, etnicity and the sportmedia heet het proefschrift van Jacco van Sterkenburg (34) waarin deze bevindingen staan. Van Sterkenburg keek in het seizoen 2007/2008 oeverloos naar voetbal op tv. RTL Voetbal, toen met stip het meest populaire voetbalprogramma, omdat de NOS de voetbalrechten kwijt was. Maar veel maakt het niet uit, zegt Van Sterkenburg, die 27 juni in Utrecht promoveert. De voetballers in Nederland zijn extreem etnisch divers, de commentatoren extreem etnisch homogeen. Of ze nu bij RTL zitten of bij de NOS, voetbalcommentatoren zijn blanke mannen. En die etnische journalistieke samenstelling is niet veranderd.

Met uitzondering van Humberto Tan.
'Ja, maar hij praatte vooral de wedstrijden aan elkaar. Hij zei weinig over de spelers zelf, dat deden de commentatoren. Twee etnische groepen sprongen er uit: Surinamers en Latijns-Amerikanen. Niet dat commentatoren racistische taal gebruiken, of expliciete opmerkingen maken. Het zit hem veel meer in de triviale dingen. Ze vallen je op als je echt gaat luisteren en analyseren.'    ...


Red.:   Kortom: eigenlijk is er geen racisme, dus maak je het gewoon:

  Bijvoorbeeld?
'Surinamers worden veel meer dan gemiddeld geduid in fysieke termen. Ze hebben een krachtig lichaam, zijn snel of bijvoorbeeld juist klein van stuk.

Zo ... zou dat allemaal niet waar kunnen zijn? American football, basketbal - zeer fysieke sporten, en gedomineerd door creolen.
  De Latijns-Amerikaanse voetballer is dus een ego-tripper.
'De commentatoren duiden hem als een speler die te veel voor het eigen succes gaat. Hij is niet tactisch. De tactische en cognitieve kwaliteiten van deze speler worden vaker negatief dan positief beoordeeld. Ook dat is een bestaand stereotype: de Latino is irrationeel, iemand die emotioneel reageert. En dat zie je terug in het voetbalcommentaar. Hij heeft geen oog voor het team maar hij gaat voor het eigen succes.

Iets dat iedereen met zijn eigen ogen kan waarnemen als de werkelijkheid. De commentatoren doen dus niets bijzonders - ze beschrijven der werkelijkheid. Een werkelijkheid die de socioloog niet bevalt.
    Waarna hij zijn eigen aanpak onderuit haalt:
  En de Marokkanen? Op het veld ook niet de meest geliefde etnische groep?
'In het algemeen worden Marokkanen in de media negatief afgeschilderd, maar in het voetbalcommentaar vind je daar niets van terug. Zij worden net zo besproken en geduid als alle andere groepen, dus met stereotypen die voor alle voetballers gelden. Nederlanders of Marokkanen, in het voetbalcommentaar is er geen verschil te ontdekken.'

En terug naar de politiek-correcte kerk, dus maar ...
    De volgende is relevant op twee plaatsen:


Uit: Volkskrant.nl, 31-10-2011, ANP/Redactie

Voorzitter parlement Curaçao: Wij moeten Mauro opnemen

’Nederland is een racistisch land aan het worden’

Curaçao moet de 18-jarige Angolese jongen Mauro Manuel opnemen als Nederland hem uitzet. Dat zegt de voorzitter van het Curaçaose parlement Ivar Asjes.

'De zaak Mauro Manuel maakt duidelijk dat Nederland een racistisch land aan het worden is. Wij willen aan de hele wereld duidelijk maken dat er in het koninkrijk ook landen zijn, zoals Curaçao, die niet racistisch zijn', aldus Asjes.   ...


Red.:   Om te brullen, natuurlijk. Want die uitnodiging van de heer Asjes, zie zijn staatsieportret rechts, was er natuurlijk van zijn lang zijn leven nooit gekomen als Manuel Mauro de naam Zhang Hu Li of Albdelkadr el Belhaj had gehad ...
    Oftewel: naast een onterechte beschuldiging van racisme, doet de heer Asjes zelf aan de meest platte vorm ervan.
    Overigens ook moslims kunnen er wat van:


Uit: De Volkskrant, 26-11-2011, rubriek Binnenskamers, door Ron Meerhof

Politici in het wild

'Tel eens tot tien voor je wat twittert', roept PVV-Kamerlid MARTIN BOSMA naar een langsschietende Tofik Dibi van GroenLinks. De twee bekvechten over een voorstel van Bosma om het Tropenmuseum weer Koloniaal Museum te noemen. Dibi reageerde met een tweet met hashtag whitepower. 'De goeie én slechte kanten worden belicht, hoor', zegt Bosma. 'Jouw tweet sloeg nergens op.'  ...


Red.:   Ze trouwen bijna alleen onder elkaar (Turken en Marokkanen: 80 procent) - oftewel: hoe erger de racisten, hoe sneller ze er anderen van beschuldigen.
    Een voorbeeld van één van de grote eigenaardigheden van het racisme-debat: zwarten mogen zich wel voordoen als blanken, maar blanken niet als zwarten:


Uit: De Volkskrant, 16-01-2012, column door Merlijn Schoonenboom, correspondent in Berlijn

Omstreden affiche in Berlijn straalt sullig provincialisme uit

Alsof er in Duitsland geen immigranten zijn

Fotobijschrift: Het affiche van de theatervoorstelling Ich bin nicht Rappaport, met de zwart geschminkte blanke acteur Joachim Bliese.

De theateraffiches met een zwart geschminkte blanke acteur hangen al weken in het centrum van Berlijn, in metrostations en op straat. Afgelopen dagen stak er ineens een storm van protest op over de poster. 'Racisme', klinkt het. Die verontwaardigde reactie is gretig opgepikt door alle media.
    Op de posters is de bekende Berlijnse cabaretier Dieter Hallervorden (76) te zien, met naast zich acteur Joachim Bliese, wiens volledige gezicht zwart is geschminkt. Samen spelen ze het theaterstuk Ich bin nicht Rappaport, over twee oudere mannen, een blanke en een zwarte, die op een bankje in Central Park, New York het leven overpeinzen. Het is de Duitse bewerking van een bekend stuk van de Amerikaanse schrijver Herb Gardner uit 1984; in 1996 werd het stuk verfilmd, met in de hoofdrollen Walter Matthau en Ossie Davis.    ...
    Het theater van Hallervorden reageerde verrast op de kritiek. Er is geen sprake van een grap over de 'zwarte medeburger', onderstreept het. De reden voor de zwarte schmink is een praktische: er zou in heel Duitsland geen geschikte zwarte acteur te vinden zijn. Het theater hanteert daarmee een artistiek argument: het gaat om de juiste acteur voor dit stuk, niet om diens huidskleur.    ...


Red.:   Tja, dat geldt voor de de meest omstandigheden, in de kunst: kwaliteit voor alles. Behalve als er kleur in het spel is - dan is alles waarin de gekleurde niet begunstigd wordt al razendsnel racisme ... Vooral bij Nederlandse (semi)intellectuelen, die de obscene bevoordeling van de gekleurde in Nederland gewend zijn:

  Het is dan ook geen racisme dat de poster zo absurd maakt. Het affiche straalt vooral een verbazingwekkend sullig provincialisme uit, dat echter naadloos aansluit bij de denkwereld van veel Duitsers.
    In de Berlijnse metrostations hangt deze week ook een poster van de Franse filmkomedie Intouchables. Daar gaat het eveneens over de onverwachte vriendschap tussen een arme zwarte en een rijke blanke man, en over de vooroordelen die erbij horen. Op die poster wordt het thema modern verbeeld, je ziet dat het gaat over Parijs anno 2012.
    Het verschil tussen deze twee affiches is ook een maatschappelijk verschil: Duitsland kent evenals Frankrijk een grote groep immigranten, maar het is prima mogelijk om in een Duitse stad te leven en net te doen alsof die groep er niet is. Meer nog dan in Frankrijk en Nederland vormen 'Duitsers' en 'migranten' gescheiden werelden. Onder de ambtenaren op straat, zoals conducteurs, zie je nauwelijks migranten.

Indien waar, een uitstekende zaak: willen immigranten hun eigen soort gezichten zien, dan is daarvoor een snelle en voor de hand liggende oplossing: het land van oorsprong. Daar zijn ze volstrekt dominant, en zelfs de baas. Ook het goede recht van de Duitsers - en de Nederlanders.
    Alle internationale organisaties zijn aangaande dit soort zaken ten zeerste te wantrouwen:


Uit: De Volkskrant, 22-03-2012, AP

Griekenland: racistisch geweld

In Griekenland neemt racistisch geweld 'op een beangstigend tempo toe'. Dat stelt het VN vluchtelingenagentschap in een verklaring die zij woensdag uitbracht. ...


Red.:  Vuige propaganda en smerige leugens. zoals verderop in het stuk ook blijkt:

  Als gevolg van de schuldencrisis heeft de Griekse bevolking haar levensstandaard snel zien dalen. De bezuinigingen en hervormingen zijn voelbaar, de werkloosheid is tot recordhoogte gestegen en de economie krimpt. In de huidige situatie raken grote delen van de samenleving gemarginaliseerd en dreigt het racistisch geweld uit de hand te lopen, aldus de verklaring.
    Tegelijkertijd is het Zuid-Europese land de belangrijkste toegangspoort tot Europa voor migranten zonder papieren. Jaarlijks komen alleen al via Turkije tienduizenden migranten het land binnen. De grote aanwas zorgt vooral in de grote steden voor een toename van criminaliteit en sociale spanningen.

Als er in Griekenland wat gebeurt dienaangaande, heeft dat dus niets met ras te maken, maar met het immigrant-zijn. En dat is geen etnische maar sociaal-economisch zaak, waarin de benadeelde groepen, indien niet beschermd door hun bestuurders, het recht in eigen hand mogen nemen. En wat er geconstateerd wordt in het begin van het stuk:
  'Dit geweld vormt een bedreiging voor de toch al aangetaste sociale cohesie in het land'.

... is dus een leugen: niet het geweld is de bedreiging, maar de oorzaak ervan: de immigratie.
    In Amerika is er antizwart racisme geweest. Dat is al enige tientallen jaren overschaduwd door het anti-blanke racisme van de zwarten, die daartoe als belangrijkste wapen de onterechte beschuldiging van racisme hanteren:


Uit: De Volkskrant, 22-03-2012, van correspondent Arie Elshout

Was het moord of noodweer?

Geweld uit zelfverdediging mag sinds 2005 in Florida, maar de wet heeft echter onvoorziene gevolgen. Een burgerwacht schoot een vermeende dief dood; vervolging wordt lastig.

Een wet in de Amerikaanse staat Florida die burgers het recht geeft geweld te gebruiken uit zelfverdediging, staat ter discussie nadat een burgerwacht een jongen van 17 heeft doodgeschoten. De schutter zegt uit noodweer te hebben gehandeld, de ouders van het slachtoffer spreken van moord.
    De schietpartij deed zich op 26 februari 's avonds even na zevenen voor in Sanford, een buitenwijk van Orlando. Volgens Benjamin Crump, de advocaat van de ouders, had Trayvon Martin, een zwarte middelbare scholier, in een winkel wat spullen gekocht.
    Het regende, hij trok de capuchon over zijn hoofd en ging op weg naar huis. Hij had een mobiel in zijn zak en belde via een headset met zijn 16-jarige vriendin. Toen hij door een omheinde woonwijk liep, werd hij volgens de advocaat ineens gevolgd door George Zimmerman, een 28-jarige Spaanstalige blanke burgerwachtvrijwilliger.
    De vriendin zegt dat Martin zei dat iemand hem volgde. Zij spoorde haar vriend aan weg te rennen. Hij deed dat uiteindelijk, maar werd ingehaald. De vrouw hoorde hoe Martin vroeg: 'Waarom volg je me?' Een stem zei: ' Wat doe je hier?' Daarna viel de headset en werd het contact verbroken.   ...


Red.:    De omstandigheden zijn volkomen helder: de kennelijk meer welgestelde wijk in Florida was omheind, vanwege geworden, vanwege de als decennia steeds sterker toenemende criminaliteit in dit soort Amerikaanse steden -criminaliteit voornamelijk van zwarte en latino oorsprong. En binnen de omheining lopen er bewakers rond. Wie zo'n wijk binnenkomt en voldoet aan het gebruikelijke daderprofiel, mag op aandacht van de bewaking rekenen. Wie wegloopt indien aangesproken door de bewaking, is bijzonder dom bezig. Het geeft de bewaker geen recht op schieten, maar er zijn verzachtende omstandigheden.
    Maar dit is niet waar het hier om gaat. Het gaat hier om de reactie binnen de Amerika zwarte gemeenschap, die zich massaal achter het slachtoffer heeft geschaard. Niet omdat hij slachtoffer is, maar omdat hij een zwart slachtoffer is. Zodanig massaal, dat de zwarte Amerikaans president Obama zich gedwongen voelde om uit te spreken dat "Indien ik een zoon had gehad, zou hij er zo uit hebben gezien" (dat 'zo' slaat op het beschaafde voorkomen van de jongen). Een puur racistische opmerking, natuurlijk. Je ziet Obama nog aarzelen voordat hij de woorden uit - kennelijk beseffende dat er hier iets fout gaat - ernstig fout.
    Het is allemaal racisme: de zwarte gemeenschap is totaal niet geïnteresseerd gebleken voor welk lelieblanke slachtoffer van welke misdaad gepleegd door een zwarte dan ook - al dan niet beschaafd of weerzinwekkend pokdalig eruit ziend. Nooit is hierover een woord van protest gehoord, door de zwarte gemeenschap. Terwijl die zwarte criminaliteit toch de reden is van het ontstaan van omheinde wijken in heel Amerika, daar waar er veel menging is. 
    En hiermee komen ze weg, door het hanteren van de beschuldiging van racisme, zodra er ook maar enigszins iets negatief wordt gezegd of geconstateerd over zwarten. Zodat het van zijn lang zal zijn leven niet beter zal worden.
    Een paar dagen later een bericht met bevestigingen:


Uit: De Volkskrant, 24-03-2012, van de buitenlandredactie

Obama: dood tiener tot op de bodem uitzoeken

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zich vrijdag voor het eerst gemengd in de discussie rond een burgerwacht die in Florida een ongewapende zwarte tiener doodschoot. Hij beloofde het incicident rond Trayvon Martin (17) 'tot op de bodem' uit te zoeken.   ...


Red.:    Wat absoluut niet zal gebeuren, want tot de bodem hoort de reden waarom die wijk in Florida, net zoals talloze andere, omheind is en de reden dat er burgerwachten rondlopen: de gekleurde misdaad.

  Daarnaast liet een geëmotioneerde Obama tegen de ouders van de jongen weten: 'Als ik een zoon zou hebben, zou hij eruit zien als Trayvon.'

Onverdund racisme.
  Tussentitel: Miljoenen tekenen petitie om schutter alsnog te vervolgen

Net als dit. Geen traan laten de zwarten voor de talloze onschuldige slachtoffers, over de hele wereld, die hun mede-gekleurde hoodies hebben gemaakt.
    En tenslotte werd dit alles nog vergezeld van een gruwelijke gotpse, al in bewegende beelden van de demonstratie te zien:

Wat je dus met het grootste gemak kan omkeren: No peace, no justice: zolang jullie je hoodies op de gewone burgers blijven afsturen, hoef je niet te rekenen op clementie.
    En ook in Frankrijk wonen tegenwoordig gekleurde immigranten, en ook in Frankrijk is het racisme van de beschuldigingen van racisme dus sterk toegenomen:


Uit: De Volkskrant, 12-04-2012, AP.

Staat aangeklaagd wegens racisme

De advocaten van 15 Arabische en zwarte Fransen hebben dinsdag een rechtszaak aangespannen tegen de Franse staat. Die zou zich schuldig hebben gemaakt aan racisme. Volgens de 15 klagers werden ze onevenredig vaak gecontroleerd door de politie. Ook werden ze gefouilleerd vanwege hun huidskleur. ...


Red.:   Waarop de Franse staat een rechtszaak zou moeten aanspannen tegen deze lieden, die zich presenteren als vertegenwoordigers van gekleurde immigranten, op grond van de zware oververtegenwoordiging van gekleurde immigranten in overlast en misdaad.
    Een van de meest hardnekkige beschuldigingen van racisme is die rond de discodeur:

Uit: De Volkskrant, 23-04-2012, van verslaggever Haroon Ali

'Hollandse jongens mochten zo door'

GroenLinks-Kamerlid Dibi wil dat discriminerend deurbeleid harder wordt aangepakt.
...

...    Discriminerend deurbeleid is al jaren een doorn in het oog van GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi (31). 'Te veel jongeren staan elk weekeinde voor een dichte deur.' Dibi kan zich goed herinneren dat hij zelf werd geweigerd toen hij voor het eerst uitging op het Rembrandtplein. 'Al mijn vrienden mochten naar binnen en ik moest naar huis. Dat is pure vernedering.' Hij wil dat discriminerend deurbeleid harder wordt aangepakt, en heeft daarbij de steun van minister Leers (Integratie).   ...


Red.:   Maar dat bepaalde groepen geweigerd worden, heeft niets met discriminatie of racisme te maken. Maar met dit:

  'gastheer' Robert (40) van club Royalty! aan de toeristische Korte Leidsedwarsstraat ziet de agressie in het uitgaansleven toenemen en het blauw op straat afnemen. 'Ik heb zestien jaar ervaring en weet: een grote pluk van één soort mensen in je club werkt intimiderend.' Hij doelt op Marokkanen en Surinamers. 'Ben ik dan een racist? Ik zie mezelf als een realist.' Robert weigert ook skinheads met legerkisten. 'Maar daar zegt de politiek niets van. Ze meten met twee maten.'

En wat gastheer Robert nog vergeet te melden is dat Marokkanen niet mogen drinken en rondhangen op een flesje cola, weigeren hun zussen mee te nemen en wel aanwezige blanke meisjes zien en behandelen als hoeren uitleg of detail , en bij de eerste de beste vorm van onmin er meteen als groep op inslaan.
    Kortom: niet de disco's zijn racistisch, maar Dibi, die het oordeel op gedrag toeschrijft aan ras.
    Wat bevestigd werd:

Uit: De Volkskrant, 28-04-2012, ingezonden brief van Erik de Vlieger, Amsterdam

Dibi kent de realiteit in Amsterdam niet

Als inwoner van Amsterdam en vader van vier inwonende kinderen wil ik, refererend aan het Volkskrant-artikel over het deurbeleid van clubs (Binnenland, 23 april) van Tofik Dibi graag iets zeggen. Misschien weet u wie ik ben. In mijn voormalige bedrijven was enige vorm van discriminatie en/of racisme taboe. De opvoeding van mijn kinderen had dit motto: discriminatie of racisme is voor de onwetenden van deze wereld. Gelukkig voor mij is het aanvankelijk goed aangekomen.
    De kentering heeft plaatsgevonden sinds zij echt elk weekend lastig gevallen worden door Marokkaanse jongens. Als mijn blonde dochter (24 jaar) op een feest niet wil dansen met een jongen die toevallig Marokkaans is (ze danst overigens met niemand) weet ze zeker dat ze voor 'blonde Hollandse kankerhoer' wordt uitgescholden.
    Het afgelopen weekeinde is een vriendje dat in zijn eentje wegging na een bezoek aan mijn jongste dochter (18 jaar) in elkaar getrapt door Marokkanen, met een gebroken hand als gevolg. Vijf tegen één! Mijn twee zonen die zich absoluut goed gedragen als zij uitgaan in de stad, hebben legio verhalen over Marokkaanse jongens die bedreigen, schelden en met hen willen vechten. Er is dus geen sprake van een klein percentage jongens dat zich misdraagt, maar het leeuwendeel van de uitgaande Marokkaanse jeugd is uit op ellende. Zelfs de Marokkaanse vriendjes die over de vloer komen bevestigen dit beeld.
    Als u het deurbeleid per wet wil afdwingen geeft u aan dat het gedrag gedoogd wordt. Hoe hard mij dit ook valt: het gedrag van de Marokkaanse jeugd is in de basis fout. Dát moet uitgedragen worden in plaats van te komen met gekunstelde reparaties. Mijn respect voor u is groot en ik zal u blijven volgen met mijn immer positieve blik. Maar ik kreeg het signaal van mijn (academisch gevormde) kinderen dat Wilders gelijk zou kunnen hebben. Dat ze dit denken, is een spookbeeld. De oplossing komt natuurlijk niet van u alleen, maar van de invloedrijke laag van de Marokkaanse gemeenschap die het bovenstaande openlijk erkend. Schaamte is nog steeds een richtinggevende emotie.


Red.:   En om te bewijzen dat het niet exclusief Amsterdams is, nog eentje:

Uit: De Volkskrant, 01-05-2012, ingezonden brief van Roland Wiersema, Hillegom

Vechten?

Wat Erik de Vlieger constateert voor Amsterdam (O&D, 28 april) geldt helaas ook voor Haarlem. Mijn beide zoons hebben veel verhalen over hun nare ervaringen met Marokkaanse jongeren. Op de fiets naar school worden ze door groepjes aangesproken 'of ze willen vechten'
    Het zijn altijd groepjes die provoceren in de hoop dat ze een aanleiding krijgen om te slaan. Pas nog werd mijn zoon gevraagd of hij een sigaretje had, die had hij niet (want hij rookt niet.)
    Antwoord: kut-homo's.   ...
 

Red.:    Ongelofelijk. Dat Nederland zo tolerant is tegen dit gribus.
    Zoals elders gezien is tegenwoordig het racisme voornamelijk een gekleurde zaak - iets waar ze mede mee wegkomen door beschuldigingen van racisme in de richting van degenen die het gekleurde racisme constateren:


Uit: De Volkskrant, 03-05-2012, door Pauline Kleijer

Wet van de wielerkoers

Ruben Östlund maakte in thuisland Zweden veel los met de in de ogen van zijn critici racistische film Play, hoewel die in feite gaat over groepsdwang, niet over huidskleur.

'Wat me aantrok in het onderwerp van Play', zegt Ruben Östlund. 'Nou, ik had meteen het gevoel dat het iets was waar we liever niet naar kijken. Of niet naar durven te kijken.'
    Dat is typisch Östlund. De Zweedse regisseur richt zijn camera graag op lastige situaties. Waar anderen wegkijken, blijft hij gefascineerd observeren. Juist om de vinger op de zere plek te leggen: dit is wat mensen doen wanneer ze in het nauw komen.
    Voor zijn nieuwe film Play baseerde Östlund (1974) zich op een ware geschiedenis. In Göteborg was een groepje jongens opgepakt dat stelselmatig andere kinderen beroofde, op een slimme, omslachtige en vrijwel geweldloze manier. Meer dan veertig zaken kwamen aan het licht. Pikant detail: alle daders waren zwart, alle slachtoffers blank.   ...


Red.:
   Niks geen pikant geval: dit is de nieuwe werkelijkheid: racisme zit voornamelijk bij gekleurden, en met name bij creolen uitleg of detail . Zoals meestal gaat het ook gepaard met beschuldigingen van racisme aan degene die het constateert. In dit geval was het zelfs deel van de modus operandi:

      'Dat is natuurlijk een controversieel beeld', zegt de regisseur. 'Juist daarom wilde ik het onderzoeken. Wat bleek: al waren de daders pas een jaar of twaalf, ze wisten precies hoe ze met het stereotiepe beeld van de allochtone jeugd in Zweden konden spelen. Ze gebruikten dat heel handig.'
    Play is een fictiefilm, maar Östlund - die veel research deed en zowel met de daders als de slachtoffers sprak - hield zo veel mogelijk vast aan de werkelijke gang van zaken. Een reconstructie, zo zou je de film kunnen noemen. De berovers lokten hun slachtoffers met een smoes in de val, waarna een uren durend kat-en-muisspel begon. Pas op het laatst sloegen ze toe. Ze verdeelden de rollen: een good cop stelde de slachtoffers gerust, een bad cop maakte ze bang.

En veel van de beschuldigingen komen natuurlijk van de multiculturele elite, hoewel het er niet bij staat:
   'Al vrij snel werd ik ervan beschuldigd dat ik een racistische film had gemaakt of dat ik op zijn minst racisten in de kaart speelde met mijn verhaal over die zwarte jongens die crimineel zijn. (...)'

Maar daarover gaat de hele lange verzameling van Racisme . Overigens staat daar ook waarom het voor negers zo makkelijk is om met "Racisme!" te schermen: ze geloven dat ze zelf niet aan racisme kunnen doen .
    Een voorbeeld dat de potentie heeft om klassiek te worden;


Uit: De Volkskrant, 22-05-2012, van correspondent Kees Broere

Kunstwerk 'Zuma de Speer' splijt Zuid-Afrika

Tussentitel: Ontblote president in Lenin-pose zou 'grof, wreed, racistisch' zijn

'Als dit kunst is, dan weet ik niet wat een belediging is.' Voor Jeff Radebe, de minister van Justitie in Zuid-Afrika, is de zaak helder. Een schilderij van de blanke kunstenaar Brett Murray dient van de muur gehaald te worden. Niet alleen toont het president Jacob Zuma met ontbloot geslacht, het zou ook racistisch zijn.
    Sinds begin deze maand is het kunstwerk te zien in galerie Goodman in Johannesburg. Zuma, de man om wiens seksuele activiteiten veel te doen is geweest, staat levensgroot afgebeeld in een pose die is ontleend aan de vroegere Sovjetleider Vladimir Lenin. Maar het schilderij, dat De speer heet, laat dus ook nog iets anders zien.   ...


Red.:   Die Jacob Zuma is al lang bekend als een weerzinwekkend potentaat. Met de bijbehorende Dominique Strauss-Kahn neigingen. Dat wie dan ook dat op die manier aan de kaak stelt, heeft totaal niets met racisme te maken. Degenen die die term inbrengen zijn keiharde racisten.
    Vervolg:


Uit: De Volkskrant, 23-05-2012, van correspondent Kees Broere

'De speer' van Zuma wordt na bekladding 'De smeer' van Zuma

Het controversiële schilderij De speer, waarop de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma met ontbloot geslacht staat afgebeeld, is dinsdag beklad. Twee mannen, van wie onduidelijk is of zij samenwerkten, brachten rode en zwarte verf op het doek aan. In de Zuid-Afrikaanse volksmond heet het doek al De smeer.
    Het schilderij werd door particuliere bewakers in Galerie Goodman in de zakenhoofdstad Johannesburg in de gaten gehouden. Toch slaagden twee mannen, een volgens ooggetuigen wat oudere blanke en een jongere zwarte, erin het doek te bekladden. De blanke man zette met een kwast een rood kruis door zowel het gezicht als het geslacht van Zuma. De ander smeerde met zijn handen het doek verder zwart.   ...
    ... De bewakers van het doek zouden, zo meldde een BBC-correspondent ter plekke, de zwarte vandaal fysiek veel grover hebben behandeld dan de blanke man.   ...


Red.:   Natuurlijk: als een gekleurde en een blanke precies hetzelfde krijgen, en het is positief, krijgt de gekleurde altijd te weinig, en is het negatief, krijgt de gekleurde altijd te veel. Kijk maar:


Uit: De Volkskrant, 23-05-2012, AP

Knecht schuldig aan moord

Een rechtbank in Zuid-Afrika heeft een zwarte boerenknecht dinsdag schuldig bevonden aan moord op de blanke racist Eugène Terre'Blanche. ... Ze hadden volgens de rechter ruzie over geld, niet over 'politieke overtuigingen'.


Red.:   Vermoordt een blanke een zwarte, is het per definitie wegens "politieke overtuigingen". Denk maar aan het geval "Kerwin Duinmeijer".
    Geen betere illustratie dan gevallen waar het echt nergens om gaat. Bijvoorbeeld het volgende, waarin het punt ter zake het milieu is - het artikel is van een redacteur die dit als onderwerp heeft:


Uit: De Volkskrant, 15-06-2012, column door Michael Persson, redacteur van de Volkskrant.

Brug open, motor aan (2)

De Grote Open-Brugtest is nu twee maanden aan de gang - tijd voor een tussenrapportage. Eerste conclusie: automobilisten vinden zichzelf belangrijker dan hun omgeving. Tweede conclusie: maar scooterrijders, die zijn pas erg. Derde conclusie: maakt niet uit, de techniek dwingt ze straks in het groene gareel.
    De Grote Open-Brugtest: het was ons opgevallen dat de meeste wachtenden voor een open brug de motor aan laten, ondanks het eeuwenoude gebod Brug Open, Motor Af. Als een kleine moeite zo veel moeite kost, dan is het met het milieubewustzijn slecht gesteld, dacht ik. Maar misschien, hoopte ik, gold dit voor de stad, en was het elders beter.
    Helaas, blijkt uit de reacties. ...
    Wie er wat van zegt, moet zich met zijn eigen zaken bemoeien. 'Ik betaal toch gewoon wegenbelasting, klootzak?', is de retorische vraag waarmee automobilisten hun draaiende motor rechtvaardigen. (Er kwamen ook veel anekdotes binnen over scooterrijders, die nog meer plekken hebben om hun motor onnodig te laten draaien. Wie hen daarop aanspreekt, is een racist).    ...


Red.:   Er is maar één conclusie mogelijk: alle beschuldigingen van racisme zijn vals, tenzij onderbouwt met vastgelegde bewijzen. Allochtonen liegen en bedriegen er in ook in dit opzicht stelselmatig op los. 
    Wat pech is voor het volgende geval:


Uit: De Volkskrant, 16-06-2012, van verslaggevers Merijn Rengers en John Schoorl

'Als allochtoon moet je tapdansen'

Selvi beklaagde zich over de pesterijen op de officiers-opleiding. Maandag hoort hij of hij alsnog door mag.

Altijd al wilde Ismail Selvi officier worden in het Nederlandse leger. Maar toen de 33-jarige Turkse Nederlander eenmaal op de officiersopleiding van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) zat, waren racisme, pesterijen en intimidatie zijn deel. Hij deed zijn beklag maar raakt daardoor steeds verder af van zijn doel - officier worden.   ...


Red.:   Want zo iemand geloven we op voorhand al niet meer. Zeker als er ook nog dit soort dingen staan:

  Selvi meldde zich ziek, bang voor fysiek geweld of onterechte verdachtmaking. Sindsdien zit hij thuis. In Defensie-rapporten wordt gezegd dat hij 'overgevoelig' en 'snel gekrenkt' is. Defensie beschouwt de racistische opmerkingen als 'uitspraken door instructeurs om de stressbestendigheid van de cadetten te verhogen'.
    Selvi: 'Ik zeg het als het me niet bevalt. Dat heeft niets met overgevoeligheid te maken. Als allochtoon moet je tapdansen: schijnheilig lachen om verachtelijke grappen.'

Iemand zonder haar krijgt dingen te horen over zijn kaalheid, iemand met een bril over zijn bril, iemand met rood haar over zijn rode haar, enzovoort, en een allochtoon zal iets te horen krijgen over zijn allochtoon zijn. De meeste mensen weten dat wel te pareren. Allochtonen zelden of nooit. Te veel respect-geloof, te veel macho, te veel religieus superiorisme.
    Hier nog eens waar het ware racisme schuilt:


Uit: De Volkskrant, 18-07-2012, van verslaggevers Merijn Rengers en John Schoorl

Ontslag voor militair die racisme onthulde

De Turkse-Nederlandse cadet Ismail Selvi, die vorige maand in de Volkskrant uit de doeken deed hoe hij werd gediscrimineerd op de officiersopleiding, wordt op korte termijn ontslagen. ...


Red.:   Zonder meer wordt aangenomen in deze woord-tegen-woord situatie dat de allochtoon de waarheid spreekt, en de beschuldiging van racisme geuit richting Nederlanders. Uitsluitend en alleen omdat het een allochtoon is die het zegt. Het ware racisme.
    Ander land, zelfde Roma, zelfde ervaringen, zelfde beschuldigingen:


Uit: De Volkskrant, 23-07-2012, AP.

Vijandigheid Noren jegens Roma komt op pijnlijk moment

... Honderden Roma hebben kampementen opgetrokken aan de rand van de hoofdstad Oslo en in andere Noorse steden.
    Nadat buren hadden geklaagd over lawaai, onhygiënische toestanden en andere overlast, riepen sommige politici ertoe op de Roma allemaal op te pakken en met bussen het land uit te zetten. Op het internet wordt een heftig debat gevoerd, soms ronduit racistisch van toon.    ...
    'Genoeg is genoeg. Regel een bus en stuur ze weg', zei Siv Jensen, leider van de fel op immigratie gebeten Vooruitgangspartij tegen de zender NRK.    ...
    Aan de rand van Oslo is in een bos een Roma-kamp met ongeveer honderd bewoners verrezen. Een van hen, de 31-jarige Cristian Florian Tudescu uit Roemenië, zegt dat hij jarenlang in Turkije en Griekenland heeft gewoond voordat hij naar Noorwegen kwam. Hij verdient 30 dollar per dag met het inzamelen van lege flessen. 'Het is geweldig hier', zegt hij.


Red.:   Het is geweldig daar: Niet hoeven werken en toch ruim brood op de plank. Dat van die flessen is natuurlijk een vierkante leugen. Iets voor de stomme buitenwacht. Want overal zijn de ervaringen met Roma hetzelfde en overal zijn ze binnen een mum van tijd razend impopulair. Zelfs in het over-tolerante Noorwegen.
    Maar rabiate multiculturalisten gaat dit allemaal natuurlijk weer veel te ver: 

  De Noorse premier Jens Stoltenberg zegt zich de afgelopen dagen bijzonder te hebben gestoord aan de vijandige reacties op de komst van Oost-Europese Roma naar Noorwegen.
    'Sommige dingen die we hebben gezien zijn beangstigend', zei Stoltenberg op de zender TV2. 'Mensen mogen niet beoordeeld worden omdat ze tot een etnische groep behoren.'

Natuurlijk kan het rabiate multiculturalisme maar op één manier met de werkelijkheid omgaan: door grofstoffelijke leugens: de reacties zijn niet op de etnie van de Roma, maar op hun gedrag:
  Het anti-Roma-sentiment is in Noorwegen niet sterker dan elders in Europa. Integendeel, Roma zeggen dat ze in Noorwegen beter worden behandeld dan in de landen waar ze vandaan komen, zoals Roemenië en Bulgarije. Maar de discussie komt op een ongelukkig moment, precies een jaar nadat Breivik 77 mensen, meest jongeren, vermoordde uit haat jegens etnische minderheden en de multiculturele samenleving.
    Het debat over immigratie en integratie, dat in Noorwegen toch al beschaafder was dan in veel andere Europese landen, viel het afgelopen jaar vrijwel stil, zeker wat betreft de kritiek op immigratie. Met de komst van de Roma naar diverse Noorse steden zijn de klachten echter weer toegenomen , en is ook het venijn teruggekeerd in het publieke debat.

Oftewel: de Noorse sociaal-democraten hebben niets geleerd van het geval Breivik. Wat te verwachten viel. En geven hiermee Breivik eigenlijk volkomen gelijk met zijn analyse: het probleem is niet de immigranten of de gewone burgers, maar de multiculturalistische elite. Die moet je aanpakken. Kan daarna de discussie beginnen over de middelen.  
    Een "traditioneel" geval:


Uit: De Volkskrant, 06-08-2012, van correspondent Patrick van IJzendoorn

  Hulp kon eerwraak op Shafilea niet voorkomen

De ouders van de Brits-Pakistaanse Shafilea Ahmed zijn vrijdag in Londen tot levenslang veroordeeld wegens moord op hun 'te westerse' dochter. ...
    Al snel nadat het lijk van Shafilea begin 2004 werd gevonden, ging de verdenking uit naar de ouders. Zusje Alesha had vriendinnetjes verteld wat er gebeurd was, maar ontkende dit later. De ouders noemden de beschuldigingen aan hun adres racistisch.    ...


Red.:   Wat ze doen omdat het altijd werkt ... Dit geval is een uitzondering omdat er actie werd ondernomen door vriendinnen van het slachtoffer.
    Twee gevallen met beelden: nodig een groep allochtonen uit die geen werk hebben en banen zoeken, en ze zullen voor de vrijwel honderd procent beweren na de eerste mislukte sollicitatie dat ze gediscrimineerd worden. Zie een enkel voorbeeld hier uitleg of detail (Nieuwsuur, 30-05-2013, item na 21:28 min., uitspraak na 22:36 min.).
    En in een variant van het "solliciteren"-verhaal, zie hier de standaardreactie op correctie door Nederlanders - het geval betreft dat van een school die gewelddadige leerlingen wil corrigeren, en dan van de ouders te horen krijgt: "Jullie zijn racisten", zie Knevel & Van den Brink, uitleg of detail 04-06-2013 (item na 37:12 min., opmerkingen na 39:40 min.).
    Hier zijn de mensen:


Uit: De Volkskrant, 05-09-2013, van verslaggever Jaap Stam

Reportage | Risicogezin vertrekt

'Treitergezin' Dimitrov de wijk uit gezet

Amsterdam is klaar met terreur en getreiter. Op last van burgemeester Van der Laan kan de Roma-familie Dimitrov uit Noord vertrekken.

...    De oudste zoon van de familie Dimitrov, strak gekapt, zwart gekleed, zonnebril, goed gebekt, lijkt zo uit de Soprano's te zijn weggelopen. 'Ze' tegen wie hij met luide stem tekeergaat, zijn de 'misdadigers' van William Schrikker, een instelling voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg, en burgemeester Van der Laan.
    De negen kinderen tellende Romafamilie is de eerste die volgens het nieuwe beleid van Amsterdam wordt aangepakt. Niet de getreiterde buren moeten verhuizen, de treiteraars moeten voortaan hun biezen pakken. Enkele kinderen en kleinkinderen zijn al uit huis geplaatst.
    De 'treiteraanpak' is ontwikkeld nadat Van der Laan lucht had gekregen van een gezin dat jarenlang was geterroriseerd omdat de vader aangifte had gedaan tegen een buurjongen en, murw gebeukt, was verhuisd.    ...
    Tientallen hulpverleners hebben zich sinds 1999 beziggehouden met het gezin. Buurtregisseurs, gezinscoaches, therapeuten, ambulante begeleiders, de coördinator risicogezinnen, de leerplichtambtenaar - een heel leger heeft zich met hen bemoeid. Vijftien doelen zijn de afgelopen veertien jaar gesteld, niet een is er gehaald.
    Vuistdikke dossiers reppen van intimidatie, geluidsoverlast, gas en elektriciteit aftappen bij de buren, bedreiging, diefstal en andere criminele zaken. Buurtbewoners durven geen aangifte te doen uit angst voor represailles.
    Nadat Van der Laan had besloten het gezin uit te zetten, heeft hij camera's laten plaatsen om de buurt te beschermen tegen wraakneming door de familie. Het zou zeker twee maanden duren eer er toestemming zou zijn van de rechter.
    'Omwonenden durven niet op vakantie te gaan wegens de problemen die ze verwachten. We hebben hier te maken met een extreem geval', zei Van der Laan eerder daarover.    ...


Red.:   En hier zijn de beschuldigingen:

  'Dit is racisme. Ze hebben mijn kinderen afgepakt, mijn dieren, mijn uitkering en nu ook mijn huis. Ik word behandeld als een hond. Ze zijn erger dan Hitler.'
    Genisov staat woensdagochtend op de stoep de pers te woord terwijl het huis van hem en zijn familie in Amsterdam-Noord wordt ontruimd op last van burgemeester Eberhard van der Laan.
    De oudste zoon van de familie Dimitrov, strak gekapt, zwart gekleed, zonnebril, goed gebekt, lijkt zo uit de Soprano's te zijn weggelopen.

Hier helpt maar één ding: de zweep erover. Of om preciezer te zijn: deze volkomen wantoestand is ontstaan door gebrek aan "zweep" in het verleden.
    Hier de "geleerde" moslim-versie:


Uit: Joop.nl, 21-11-2013, door Zihni Özdil - Maatschappijhistoricus

Institutioneel racisme in Nederland is een feit

Institutioneel racisme, in alle vormen, dehumaniseert mensen, hoe onschuldig en lollig we het misschien ook bedoelen

Zodra institutioneel racisme in Nederland wordt benoemd door iemand sluiten de zuurlinkse én zuurrechtse goegemeente reflectief de rijen. Zoals Hodan Warsame altijd treffend zegt: zij doen vaak alsof het de grote boze Voldemort uit Harry Potter is. Hoe vaker je zijn naam noemt, hoe machtiger hij wordt.
    'Benoemen'
    Het is 'benoemen' wat de klok slaat, behalve als het over institutioneel racisme gaat.
    Er zijn talloze voorbeelden van, maar ik zal me beperken tot één. ...


Red.:   Er zijn talloze vormen van geestelijke gestoordheid onder moslims en negers, maar we beperken ons hierbij de behandeling van Zihni Özdil tot maximaal een dozijn.
  Joop-columnist Han van der Horst ging de afgelopen dagen tekeer tegen mensen die institutioneel racisme in Nederland benoemen.

Joop-columnist Han van der Horst sprak zich uit tegen mensen het gebruik van de term institutioneel racisme toegepast op Nederland (Zihni-afwijking 1) in Nederland.
  Hij fulmineert ...

Hij  keerde zich tegen ... (Zihni-afwijking 2).
  ... tegen termen als 'white privilege' of 'white hegemony'; beiden internationaal gebruikte analytische termen om de hedendaagse subliminale uitmonding van racisme te duiden.

Beide vormen van zwart racistisch fulmineren tegen het feit dat hun zwarte cultuur zeer zwaar onderpresteert (Zihni-afwijking 3).
  De rode draad in Han's reflex: "Het is levensgevaarlijk als je tegenstellingen in de maatschappij in termen van ras ziet." Sterker nog, Han beweert dat de inhoud van mijn artikel over het kapen van Martin Luther King net zo gevaarlijk is als "de strijd die in Joegoslavië werd gevoerd".
    Dit is allemaal dermate lachwekkend dat ik het nooit zou opsieren door er serieus op in te gaan.

Waarop Zihni er uitgebreid gaat tegen fulmineren op de boven beschreven manier (Zihni-afwijking 4).
    Maar wat is nu eigenlijk wat Zihni zelf betoogt en beoogt met die terminologie:
  'Witte suprematie' en 'privilege' zijn onderdeel van institutionele en structurele machtsverhoudingen die het product zijn van onze geschiedenis.

Oftewel (Zihni-afwijking 5): Door de geschiedenis van kolonialisme en andere vormen van onderdrukking hebben witten zich in bepaalde streken in de wereld een machtspositie veroverd, bijvoorbeeld in Noordwest-Europa, maar dat was dus gebaseerd op roof van gekleurde volken, en de huidige positie van macht in Noordwest-Europa, en alle andere delen van de werld waarvoor hetzelfde geldt, is op zijn minst een institutionele vorm van racisme.
     Maar dat zijn natuurlijk allemaal leugens, en in feite betekenen al die termen één en hetzelfde en wel dit: "Wij constateren dat onze cultuur zeer veel tot onoverkomelijk slechter presteert dan die van de witten, en wij haten ze daarom".
    Omdat het toch ook ergens anders geplaatst wordt, hier ook de vermelding van een standaard creools geval:


Uit: De Volkskrant, 27-03-2014, door Henk Müller is opinieredacteur van de Volkskrant. Mitchell Esajas (1988) studeerde Sociale en Culturele Antropologie en Business Administration aan de VU. Hij werkt als programmamanager aan de UvA en is oprichter en voorzitter van New Urban Collective.

Twistgesprek | Henk Müller met Mitchell Esajas

'Wat Wilders heeft gedaan is ook een zegen'

De ophef over de uitspraken van Geert Wilders toont dat Nederland niets van racisme moet hebben. Maar is dat nou wel zo?

...
Maar er is toch een Marokkanenprobleem? Al die aanhangers van Wilders hebben het bij het verkeerde eind?
'Er is een probleem met criminele jongeren en dat probleem moet je aanpakken. ...'

U geeft toe dat er een probleem is. U komt nu vast met een begripvolle verklaring.
'Ik wil het niet over Marokkanen hebben, want etniciteit verklaart niets. En ja, ik heb verklaringen. Het gaat om gebrek aan onderwijs, om ouders die hier met een half been in de samenleving staan, om slechte kansen op werk.
    Zulke factoren leiden tot criminaliteit, dat zie je overal ter wereld. Als je 'Marokkaans' koppelt aan criminaliteit is dat racistisch, en dat doet Wilders.'    ...


Red.:   Stelling 1 van Esajas: "De criminaliteit van Marokkanen is slechts een beperkte deel van de groep en mag je op geen enkele wijze betrekken op iedereen van die groep". Wat hij daarmee natuurlijk ook bedoeld is dit: "De criminaliteit van creolen is slechts een beperkte deel van de groep en mag je op geen enkele wijze betrekken op iedereen van die groep".
    Oké, we stappen een stukje verderop in het interview:

  Nederland is toch helemaal niet zo racistisch. Kijk maar naar de algemene afkeuring van Wilders' uitlatingen.
'In Nederland bestaat wel degelijk alledaags racisme, meer dan in andere Europese landen. Dat heeft de SER geconstateerd, dat heeft onderzoekster Eefje de Kroon geconstateerd in een rapport van het Europees Netwerk tegen Racisme, en ook de Nationale Ombudsman. Racisme is hier institutioneel maar het wordt nooit benoemd, zoals bijvoorbeeld in de VS of Engeland, waardoor je er iets aan kunt doen. Het zou prachtig zijn als de premier erkende dat er een probleem is in Nederland: racisme. Maar wat doet Rutte? Hij maakt op de nucleaire top - op een vraag van een Antilliaanse journaliste naar de discussie over Zwarte Piet - de foute grap dat zijn vrienden het op de Antillen makkelijker hebben dan blanken hier als Zwarte Piet. Want zij hoeven zich niet zo moeizaam af te schminken.'

Stelling 2 van Esajas: "De discriminatie en het racisme van een beperkt deel van de blanken, de Nederlanders, moet je betrekken op iedere blanke, Nederland, en wie dat niet doet, discrimineert en is een racist".
    Dus nog eens naast elkaar in een kadertje, de twee stellingen van Mitchell Esajas:
  Stelling 1: "De criminaliteit van Marokkanen en creolen is slechts een beperkte deel van de groep en mag je op geen enkele wijze betrekken op iedereen van die groep".
Stelling 2: "De discriminatie en het racisme van een beperkt deel van de blanken, de Nederlanders, moet je betrekken op iedere blanke, Nederland, en wie dat niet doet, discrimineert en is een racist".

En dit is dus, ook nogmaals de persoon:
 
  Mitchell Esajas (1988) studeerde Sociale en Culturele Antropologie en Business Administration aan de VU.
Hij werkt als programmamanager aan de UvA en is oprichter en voorzitter van New Urban Collective.

Arrogante neger.
    Uit de hoek waar men nog vaster overtuigd is van de eigen raciale superioriteit komt er ook een deelnemers aan de wedstrijd "Beschuldig de blanken van racisme":


Uit: De Volkskrant, 11-04-2014, column door Arnon Grunberg

Schoonmaakbedrijf

Het schoonmaakbedrijf Budget Cleaning Brabant zoekt werknemers, maar ze moeten wel 'echte Hollanders' zijn. ... Zaterdag schreef Frank Kalshoven al in de Volkskrant dat 'een zeer krappe arbeidsmarkt' helpt vooroordelen van werkgevers weg te nemen. Laten we daar niet op wachten. Zoals een café geen bordje mag ophangen waarop staat 'Joden en negers ongewenst', zo heeft een bedrijf dat aangeeft alleen 'echte Hollanders' als werknemer te accepteren een juridische grens overschreden.    ...


Red.:   Moslims mogen wel een bordje ophangen "Niet-moslims niet welkom" bij de huwelijks-partnerkeuze (dat bordje heet "hoofddoek" of "baard"). Ook mogen moslims niet-moslims wegjagen als die niet-moslims met een camera voor hun moskee staan. En bij de de moslim-theehuizen hangen ook ook dergelijke bordjes, afgaande op de wat er daar voor publiek rondloopt  Enzovoort. En negers mogen bordjes ophangen "Zware Pieten niet welkom". En "Nederlanders zijn slavenhouders  en racisten dus ook bij ons niet welkom".
    Oftewel: Dus mogen moslims en negers kennelijk dergelijke bordjes wel ophangen. Dan mogen Nederlanders ook.dat bordje ophangen bij werk-partnerkeuze. trouwens: wie wil er mensen in je buurt die je collectief beschuldigen van "vieze ongelovigheid" of "institutioneel racisme". Die lui wil je niet in je buurt. En terecht.
    Er zijn ook studies aan de universiteit die zich specialiseren in het het beschuldigen van racisme. Hier een artikel uit een populair-wetenschappelijk blad dat er gewag van maakt, en er dus zelf aan meedoet:


Uit: New Scientist, mei 2014, door Laura Spinney

De ander is een aap

Mensen hebben de natuurlijke neiging om buitenstaanders als minder menselijk dan zichzelf te beschouwen. Een dergelijke buitenstaander zullen we eerder afbekken en minder snel helpen.


Hitler vergeleek Duitse joden met virussen, parasieten en ratten. En Rwandese Hutu-extremisten noemden Tutsi's kakkerlakken, alvorens een half miljoen van hen te vermoorden tijdens de genocide van 1994. Ontmenselijking is niet voor niets lang gezien als een voorstadium van buitensporig geweld. ...


Red.:   Ach, het gebeurt is het dagelijkse leven dagelijks. Voor zoiets om uit de hand te lopen op deze extreme manier zijn er kennelijk nog heel wat andere dingen nodig dan elkaar een aap noemen. Of afschilderen als aap. Er waren hele websites gewijd aan het afschilderen van George Bush als aap, een chimpansee, om precies te zijn uitleg of detail , en niemand is op het idee gekomen om een Bush-ocide te organiseren 
    En lees met dit in het achterhoofd het erop volgende stukje:

  Van iemand ontkennen dat diegene een mens is, geldt als een grove belediging. De meeste mensen zien er zichzelf onmogelijk toe in staat.

En je ziet onmiddellijk dat men weer grotelijks aan het doordraven is. Theoretiseren. Intellectualiseren. "Words cut loose from their moorings" uitleg of detail ...
  Toch zijn psychologen de laatste jaren tot het inzicht gekomen dat de neiging om anderen als minder menselijk dan wij zelf te beschouwen, universeel is. Niet alleen etnische scheidslijnen worden met dergelijke vooroordelen in stand gehouden, we gebruiken ze ook voor mensen van een ander geslacht, voor invaliden of voor leden van sociale, seksuele of religieuze minderheden. 'Het is alsof we een kleine menselijkheidsmeter in ons hoofd hebben zitten, die uitslaat zodra we iemand anders tegenkomen', zegt Jeroen Vaes van de Universiteit van Padua in Italië.

Het tweede voorbeeld van doordraven: het groepsbinding en de erbij horende uitsluiting van niet-groepsleden is iets heel anders dan ontmenselijking. Ook als daarbij gescholden wordt, en zelfs als daar voor "aap" bij gescholden wordt. Zoals het Bush-voorbeeld laat zien.
    Waarna we ook nog eens onbeschaamd aan het psychologiseren gaan:
  Om te beginnen weten we dat sommigen eerder neigen tot ontmenselijkend gedrag dan anderen. Narcistisch aangelegde personen neigen er sterker naar, evenals mensen die zich bewust zijn van hun hoge positie in een sociale of professionele hiërarchie.

De redactie van deze website is op geen enkele manier fan van wie dan ook in hoge posities alleen vanwege dat blote feit, maar het verband met narcisme is dusdanig vergezocht dat er een "Bewijs het!" moet volgen.
    Enfin, laten we de spanning niet hoger laten oplopen, want als er zo hardnekkig en stompzinnig wordt doorgedraafd weet je dat er stinkende ideologie in het spel is, en het is nauwelijks raden wat dat hier is. De betreffende stukjes zijn er tot nu toe uit gehaald, maar hier zijn ze:
  Ontmenselijking is niet voor niets lang gezien als een voorstadium van buitensporig geweld. Maar wie het nieuws een beetje volgt, moet tot zijn schrik vaststellen hoe wijdverbreid dit fenomeen is. Om twee recente voorbeelden te noemen: de eerste donkere kabinetschef van Italië, Cécile Kyenge, werd door een collega-politicus voor orang-oetan uitgemaakt en in Frankrijk noemde een verkiezingskandidate van het Front National de donkere minister van Justitie Christiane Taubira een aap.    ...
    ... Weliswaar zijn de meeste gevallen van ontmenselijking niet zo grof als de aanvallen op Kyange en Taubira, maar ook onbewuste vooroordelen kunnen onze houding en gedrag jegens anderen beïnvloeden.

Ja ja, inderdaad: het gaat helemaal niet over uitsluiting, ontmenselijking en racisme ... Het gaat over blanke uitsluiting, blanke ontmenselijking en blank racisme. Ja, in het begin wordt even iets gezegd over Hutu's en Tutsi's, maar dat is in één regeltje en daar wordt verder niet op ingegaan. Tenslotte toch niks, de honderdduizenden doden vergeleken met het ontmenselijken van twee zo eerbiedwaardige wijze lieden als de dames Kyenge en Taubira.
    Die natuurlijk om geen enkele andere reden aan hun positie zijn gekomen vanwege het meest botte racisme. Ze zitten er alleen maar vanwege hun kleur. Om te laten zien dat negers "er ook bij horen". Nou, als dat waar zou zijn, zouden blanke Europanen, er in Afrika ook bij horen., En onmiddellijk alle bestuur in Afrika kunnen overnemen. Want er niemand te vinden die zal tegenspreken dat een van de grootste kwalen van Afrika het waanzinnig slechte bestuur is uitleg of detail . Zodanig slecht, dat er een prijs bestaat voor die Afrikaanse bestuurders die nog enigszins weet te deugen. Maar dat gebeurd niet, vanwege het overweldigende Afrikaanse anti-blanke racisme.
    Dus zelfs al die dames Kyenge en Taubira ook maar enigszins goede bestuurders zouden zijn, zouden ze als een haas naar Afrika gaan en moeten gaan om daar de zaak op poten te zetten, omdat de blanken dat niet ogen. het feit dat dat niet gebeurt, toont aan dat ze geen goede bestuurders zijn.
    De benoeming van die twee dames is doodgewoon niets anders dan een zere geslaagde poging van de politiek-correcten en de multiculturalisten om hun landen te verraden. Een neger als Italiaans minister. Dat is hetzelfde als een stijve Britse blanke in khaki-shorts als Zulu-hoofdman. Inclusief speer! Een belediging  van de lokale cultuur.
    De benoeming van die dames is een botte belediging. Dat daar botte beledigingen op terug volgen is niet alleen natuurlijk, maar ook wenselijk, Voor je het weet zit je hier in Europa anders met een bestuur vol met moslims en negers, en hebben we hier in Europa precies dezelfde wantoestanden als in de Arabische wereld en Afrika.
    Nog even over de heren wetenschappelijke fraudeurs. Die zijn van deze soort:
  ... (Joumal of Experimental Social Psychology, vol. 52, pag. 15-23, mei 2014) ... Personality and Social Psychology Bulletin, vol. 38, pag. 1566

Het vakgebied van Diederik Stapel uitleg of detail . Waar ze alles dat maar enigszins niet politiek-correct is, niet zullen onderzoeken en als ze zoiets zouden vinden, zullen ze het onmiddellijk onder tafel vegen.
    Waaraan het in het artikel nog langdurig over verzoening gaat. Laat ze dat gaan doen in Afrika, in Congo, Somalië, Soedan, Mali en al die andere oorlogsgebieden.
    En dat allemaal om het blanke racisme maar te benadrukken.
    Hier een klein specimen uit de werkelijkheid:


Uit: rtlnieuws.nl, 04-06-2014. uitleg of detail

Humberto Tan schiet vol na beelden SLM-rampHumberto Tan zat dinsdagavond even met tranen in zijn ogen in RTL Late Night. De presentator sprak met Maurice Lede over de SLM-vliegtuigramp. Bij die crash kwamen 176 mensen om en Humberto kende een paar van die omgekomen passagiers.


Toen de video van de herdenkingsbijeenkomst was afgespeeld, schoot Humberto vol. "Ik had niet gedacht dat dit me nog zo zou raken", zegt hij kort daarna.

Het is aanstaande zaterdag precies 25 jaar geleden dat de SLM-vliegtuigramp in Suriname plaatsvond. Een uitgelaten groep Nederlandse profvoetballers van Surinaamse afkomst maakte deel uit van de passagiers.


Red.:    En reken maar dat het Humberto evenveel zou raken als onder die slachtoffers géén profvoetballers waren. En reken maar dat het Humberto oneindig veel minder zou raken als er in dat vliegtuig allemaal hindoestaanse Surinamers zaten - tussen twee haakjes: die profvoetballers waren allemaal creolen. En reken maar dat het Humberto  helemaal niet zou raken, als dat vliegtuig gewoon gevuld was met Nederlanders. Blanke Nederlanders, dat is.
    Misselijk makend, is die combinatie van racisme en de beschuldigingen dienaangaande richting Nederlanders, waar ze eindeloos op parasiteren - met hun zang- en danskunstjes.
    Zie ook de marsen van negers voor Trayvon Martin uitleg of detail , neger-slachtoffer van doodslag door een blanke (latino, om precies te zijn), en de afwezigheid van marsen voor de blanke slachtoffers van moorden door negers, zoals Philip Chism uitleg of detail die uit het niets zijn blanke lerares vermoordde, en de daders die uit het niets ("We hadden niets te doen") de Australische student en atleet Christopher Lane uitleg of detail vermoorden. Gore racisten die honderdduizenden marcherende negers. Niet onderzocht door de Stapel-wetenschappers natuurlijk, die moorden en de reacties. Niet politiek-correct.
    Oh, en waag het niet om, in navolging met de Bush-chimapsee hausse, iets dergelijks te doen met Barack Obama uitleg of detail : er verschijnen meteen bordjes en grote rode kruizen met "Racisme!!!" uitleg of detail . En het is volkomen duidelijk wat de reden is voor deze racistische benadering: het cultureel disfunctioneren van de creolen. De culturele nederlaag uitleg of detail van de creolen.
    In de kunstwereld is het natuurlijk geen seconde beter dan de wetenschappelijke: allemaal gore multiculturalsitische upper classers die zich beter achten door negers te bevoordelen:


Uit: De Volkskrant, 17-05-2014, door Kevin Toma

White Dog

Van het meesterwerk van Samuel Fuller over vreemdelingenhaat is een puntgave dvd-editie verschenen.


'Het is moeilijk te beschrijven: de pijn die je voelt als je voltooide film in een kluis wordt weggestopt, voor altijd onzichtbaar voor het publiek. Alsof je pasgeboren baby levenslang krijgt in een maximaal beveiligde gevangenis.' Samuel Fuller, legendarisch en verguisd vanwege een oeuvre vol compromisloze films, moest het lot van White Dog (1986) toch accepteren.
    Nog voor de release had Fullers 20ste film een storm aan protest en weerzin gewekt. Het verhaal, losjes gebaseerd op Romain Gary's gelijknamige autobiografische boek, gaat over een jonge actrice (Kristy McNichol) die zich over een zwerfhond ontfermt en ontdekt dat de hagelwitte Duitse herder is getraind om zwarte mensen naar de keel te grijpen. ...


Red.:   De werkelijkheid is precies andersom: de zwarte die zich plotseling en zonder aanleiding vergrijpt aan de blanke komt zeer veel vaker voor dan het omgekeerde uitleg of detail .
    De volgende beschuldiging doet al een tijdje de ronde - 'de ronde' zijnde hier letterlijk, want het begint met klachten van allochtonen wanneer ze bij hun overlastige of criminele activiteiten worden aangepakt, en vervolgens gaat deze leugen van het ene naar het andere politiek-correcte medium, dat wil zeggen: bijna alle media behalve GeenStijl, eindigende bij talkshows als Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door waar de presentatoren dan braaf zitten te knikken. Hier verpakt meteen tezamen met de onthulling als leugen:


Uit:
Volkskrant.nl, 29-07-2014, redactie

Ombudsman: geen overmatig geweld politie Schilderswijk

De bewoners van de Haagse achterstandswijk de Schilderswijk hebben het gevoel dat de politie buitenproportioneel hard optreedt in de wijk, maar daar zijn geen concrete aanwijzingen voor gevonden. Dat concludeert de waarnemend Nationale ombudsman Frank van Dooren in een vandaag gepubliceerd onderzoek naar mogelijke misstanden in de wijk.

Tussentitel: Politie en burgers hebben allebei een rol om escalatie te voorkomen - Nationale ombudsman


Red.:   Nou, en dan weet je het wel. Want ook het instituut "Nationale Ombudsman" is tot nu van de zeer politiek-correcte gebleken, met de vorige persoon die het ambt vervulde uitspraken doen als "Nederland is racistisch". Dus je kan deze conclusies nog een stuk sterker maken. Dat doen we aan het einde - eerst nog wat details:

  Het onderzoek van de Nationale ombudsman heeft zich toegespitst op zes onderwerpen: bejegening, geweldgebruik, onderscheid naar etniciteit, ID-controles, het opnemen van aangiften en klacht-behandeling. Bij geen van de zes onderwerpen heeft de ombudsman in het onderzoek aanwijzingen gevonden voor structurele misstanden. 'Dat betekent niet dat er niets valt aan te merken op het politieoptreden in de Schilderswijk', aldus de ombudsman.
     De politie past in de Schilderswijk vaker geweld toe dan in andere Haagse wijken, concludeert de ombudsman. 'Dat zou kunnen worden verklaard door de hoge criminaliteit in de wijk. In individuele gevallen gaat het geweld wel eens te ver.'

'Dat zou kunnen worden verklaard ...'. Wat een lachertje. De Schilderswijk is inmiddels wijd en zijn bekend als een wijk waar vanuit de allochtone criminelen het hele land doortrekken ten einde te roven en parasiteren op Nederland. En dat 'in individuele gevallen ...' Die allochtonen worden standaard gewelddadig zodra de politie zo ook maar aanspreekt. Die moet je meteen bewusteloos slaan ten einde schade aan de eigen persoon te minimaliseren.
    Maar wat vindt de allochtoon van deze uitkomst:
  ... De buurtbewoners, verenigd in het Actiecomité Herstel van Vertrouwen, vroegen de ombudsman om een onderzoek.
    Het actiecomité blijft echter van mening dat er wel degelijk een hoop aan de hand is en dat dat ontkent wordt. 'Er is gekozen voor een beschouwend onderzoek naar de omgang tussen politie en bewoners. Daarbij is niet gekozen voor het perspectief van de bewoners', meldt het comité in een reactie. 'De klagers over politiegeweld en discriminatie staan niet centraal in het onderzoek. Ze lijken eerder een soort randverschijnsel.'
    Vrijdag houdt de organisatie een demonstratie tegen racisme en politiegeweld. 

Waarna we dus de eerder uitgestelde conclusie kunnen trekken: als een instituut als Nationale Ombudsman al constateert dat er geen sprake is van structureel racisme van de kant van de Nederlandse, blanke, politie, kun je er vergif op innemen dat het erger is. En dat 'erger' blijkt uit het laatste citaat: het zijn de allochtonen die racistisch zijn: als het tegendeel bewezen is, gaan ze nog door met hun racistische beschuldigingen.
    En, een paar dagen later, komt de definitieve bevestiging:
 

De Volkskrant, 04-08-2014, ingezonden brief van Anja Willemsen, Langerak

Schilderswijk

Ik moet een jaar of 23 zijn geweest, toen ik als agent begon te werken in de Schilderswijk. Ik koos zoals veel collega's met mij voor de Schilderswijk, omdat het multiculturele mij aansprak en omdat het me fantastisch leek het gevoel te hebben midden in de wereld te staan.
    Ook 25 jaar geleden was het grootste deel van de bevolking daar allochtoon. De keren dat ik voor racist ben uitgescholden zijn niet te tellen.
    Ik word boos als ik lees dat de agenten die daar werken worden afgekraakt alsof het misdadigers zijn. Ik ken niet één collega die er is gaan werken om eens lekker een potje allochtonen te gaan pesten. Het zijn allemaal lieden die hard willen werken en die van mensen houden, anders kies je niet voor zo'n bureau. Ik ben ander werk gaan doen.


Red.:   Voor deze vorm van systematische vijandigheid, geboren uit onoverkomelijke achterstanden in cultuur en beschaving, is er maar één enkele oplossing: remigratie.
    Het lijkt bijna een wet te worden dat de grootste racisten het hardst "Racisme!" roepen. Hier is zo'n racist:


Uit: nu.nl, 25-11-2014. uitleg of detail

PvdA wil dezelfde aanpak voor racisme als straatroof en overvallen

Racisme en discriminatie verdienen een veel hardere aanpak van het kabinet en moeten worden gelijkgesteld aan misdrijven als straatroven, overvallen en woninginbraken.
    Dat zal PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch dinsdag eisen ... zegt hij tegenover NU.nl.
    "We mogen niet langer tolereren hoe mensen op straat of via de social media worden beschimpt om hun huidskleur, hun geloof of hun seksuele geaardheid", aldus Marcouch.    ...


Red.:   Natuurlijk beschimpt Marcouch samen met de rest van zijn islamitische ras iedere niet-moslim middels baarden, hoofdoeken en moskeeën die tegen de rest zeggen: "Jullie zijn onreine honden en als we macht genoeg hebben maken we jullie af". (Tussen twee haakjes: moslims noemen iedereen die kritiek op hen heeft "Racist!")
    In Nederland is de beschuldiging van racisme inmiddels even frequent als "Goedemorgen". Dus dit is de volgende ochtendgroet:


Uit: De Volkskrant, 08-12-2014, hoofdredactioneel commentaar, door Bert Lanting

Politiegeweld

De strijd voor burgerrechten in de VS is nog niet voorbij, blijkt uit recente incidenten van politiegeweld.

Tussentitel: Dat racisme een rol speelt, bevestigen onderzoeken

...  de strijd voor de burgerrechten is niet voltooid, blijkt uit een reeks pijnlijke gevallen van buitensporig politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.    ...


Red.:   Hoe zou dat nu komen ... Misschien door het buitensporige geweld van zwarten, tegen alles en iedereen, en ook tegen al dan niet blanke politieagenten. Even kijken of de Volskrant dit gegeven noemt:

  De incidenten vallen deels te verklaren uit de bijzondere omstandigheden waaronder Amerikaanse politieagenten moeten werken. De Verenigde Staten zijn nu eenmaal een land waar veel burgers een wapen hebben. Het resultaat daarvan is dat de drempel voor het gebruik van vuurwapens door de politie veel lager ligt dan in landen die een streng wapenbeleid hebben.

Nog niet.
  Daarbij komt dat de politie vaak moet opereren in armoedige wijken waar de autoriteiten maar weinig greep op hebben ...

Nog niet.
  ... en waar geweld, ook tussen zwarten onderling, aan de orde van de dag is. ...

En tenslotte: een eufemisme. Voor "buitensporig geweld door zwarten".
    En onmiddellijk volgen de ontkenningen van een relatie:
  Toch laat vooral de dood van Eric Garner, een zwarte New Yorker die stierf nadat een politieagent hem in de wurggreep had gehouden, zien dat er meer aan de hand is. ...

En de lijn die men volgt is ...
  Volgens zwarte Amerikanen speelt daarbij racisme mee en die verdenking wordt bevestigd door onderzoeken: zwarten worden niet alleen veel vaker het slachtoffer van politiegeweld dan blanken, maar worden ook zwaarder bestraft voor eenzelfde vergrijp dan blanke Amerikanen...

... de zwarte lijn.
    De Volkskrant volgt gewoon weer, zoals altijd, de zwarte lijn: de blanken zijn racisten en wij zijn onschuldige slachtoffers. De Volkskrant wenst u elke dag "Goedemorgen".
    En Joop.nl, "Ook VARA", is nog stukken erger:


Uit: Joop.nl, 14-12-2014.

Zwarte Piet wordt pr-ramp

'Hollandsche traditie' te kijk gezet in Amerikaanse talkshow


... Zwarte Piet .... Bij Late Night with Seth Meyers geeft Amber Ruffin een exposé over de kwestie. "Nederland is een van de meest progressieve landen ter wereld, wiet is er legaal, ze waren de eersten die het homo-huwelijk invoerden en iedereen is er ontzettend aardig, maar..."
    Ruffin begint vervolgens haar komische uiteenzetting over Zwarte Piet, die naast een nogal creatieve mix aan aspecten, rake observaties bevat. Als Seth Meyers zich er over verbaast dat Nederlanders na al die jaren maar blijven volhouden dat het zwarte gezicht van Zwarte Piet niets met zwarte mensen te maken heeft antwoordt ze: "Ik weet het, het is gek, het is alsof je zegt dat Amistad een film over een cruise is."


Red.:   Zie de illustratie:
NBC racisme

"De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet."
    Maar het gaat hier eigenlijk om één van de reacties:
  Grietje Krimei, ma 15 december 2014 00:55
Het is een van 's werelds best bewaarde geheimen: hoe Nederland - een land dat zijn kinderen het gif van racisme met de paplepel ingeeft - de reputatie heeft verworven een tolerant land te zijn. Goddank wordt die leugen in ras tempo ontmanteld en wordt het lelijke mombakkes achter de façade zichtbaar. De k(l)azen staan er gekleurd op.

Uit eerdere reacties is al duidelijk dat dit pseudoniem staat voor een  neger. Uit die eerdere en deze reactie is tevens dudielijk dat deze neger Nederlanders haat. Het zijn "kazen". Het is dit soort mensen, zoals ook reageerders Dennis Mollis, andre foet, en nog een paar donkere exemplaren, dat in 2011 Londen en andere Engelse heeft afgebrand en geplunderd. Haatnegers. Haatnegers die samenspannen op slechts één basis: kleur, en anderen beschuldigen van racisme.
    En als ze een brief vol met leugens en vooroordelen naar de Volkskrant schrijven, die meteen geplaatst zien:


Uit: De Volkskrant, 05-02-2015, door Izaäk van Jaarsveld

Onbewust discrimineert Nederland nog steeds

Opgegroeid in een oer-Hollands, christelijk gezin met een blanke advocaat als vader en een zwarte, jong geadopteerde ondernemer als moeder ben ik, op mijn huidskleur na, een prototype Nederlander. Toch kom ik als Nederlander met allochtoon uiterlijk het verschijnsel van onbewuste discriminatie dagelijks tegen.    ...


Red.:   Vertaald: Een halve neger met een neger-immigrante als moeder. Zo'n soort geval werd president in een land waar de discriminatie en het racisme nog erger zou zijn: Amerika.

  Hoe ik na bestelling tot driemaal toe de hoogte van de prijzen krijg uitgelegd - alsof ik de menukaart niet zou begrijpen of, erger, alsof kleurlingen niet genoeg geld zouden hebben

Absurde leugen. Zal misschien één of hoogstens twee keer zijn voorgekomen, ter vergelijking: negers houden de schietpartijen in de Bijlmer op bijna dagelijkse basis uitleg of detail . En daar mogen we niets van zeggen omdat het slechts incidenten zijn.
  Keer op keer valt mij op hoe verbaasd mensen naar mij kijken wanneer ik ze voor het eerst in een maatschappelijke functie ontmoet. Zowel qua taalgebruik als naam schijn ik, zonder plaatje erbij, zeer 'Nederlands' over te komen. De verbouwereerdheid in de ogen van deze mensen wanneer ik mij voorstel is en blijft pijnlijk.

Volkomen begrijpelijk: negers presteren maatschappelijk zo slecht, dat als je er eentje tegenkomt in een fatsoenlijke functie, dat de verrassing groot is. Ga naar een negerland als je er geen last van wilt hebben.
  Juist omdat ik mij zo Nederlands voel, kan ik me niet voorstellen dat dit voortkomt uit kwade wil.

Nee. Het hier noemen, dat is kwade wil.
  Wel denk ik dat we ook in Nederland nog een lange weg te gaan hebben. Hoe ik steevast ten gevolge van een steekproef word gefouilleerd wanneer ik met blanke vrienden het stadion van FC Groningen betreed; hoe ik achterdochtig word nagekeken wanneer ik door het station ren om een trein te halen;

Klopt. Omdat negers topscoren in de criminaliteit uitleg of detail . Samen met de moslims.
  Stuk voor stuk voorbeelden van vooroordelen waarvan ik weiger te geloven dat ze voortkomen uit bewuste discriminatie of racisme.

Het zijn dan ook geen vooroordelen, maar het is ervaringsgedrag.
  Toch mag duidelijk zijn dat de emancipatie van de zwarte bevolking, vele jaren na het afschaffen van de slavernij en de apartheid, ook in Nederland nog niet is voltooid.

Klopt. Ze komen niet mee op school uitleg of detail . Enzovoort.
  Waar het integratiedebat zich grotendeels heeft verlegd naar immigranten uit moslimlanden heeft de negroïde bevolking van dit land nog steeds een achterstand.

Slechte integratie is geen oorzaak - het is gevolg. Oorzaak zijn de slechte school en andere sociale wanprestaties. uitleg of detail , zoals afwezig vaderschap uitleg of detail .
  Deze achterstand is het best terug te zien in de bestuursorganen.

Zal je de donder halen. Wie slecht presteert op school, komt niet in dit soort functies.
  Wanneer we kijken naar de politiek laten de cijfers weinig te raden over. Een situatie die waarschijnlijk onbewust tot stand is gekomen, maar stilzwijgend als heel normaal is aanvaard. Van de twintig kabinetsleden heeft er geen een zwarte huidskleur, Nederland kent louter blanke ministers en staatssecretarissen. Wanneer we dan verder kijken naar wat een weerspiegeling van de Nederlandse bevolking zou moeten zijn dan komen we uit bij de Staten-Generaal. De Tweede Kamer heeft maar liefst 150 leden, hiervan heeft er opnieuw geen een zwarte huidskleur en slechts een van de 75 Eerste Kamerleden is zwart. Eén zwarte volksvertegenwoordiger op een totaal van 225 is wel heel erg weinig.

Zo slechts gaat het dus. Kijk bijvoorbeeld eens op de universiteiten - nauwelijks een neger te bekennen en dat zijn dan studenten, kinderen van de Afrikaans elite.
  Nederland is een land dat onbewust nog steeds discrimineert ...

Klopt: er zijn onevenredig veel negers in amusementsprogramma's en programmma's als De Wereld Draait Door. De Sylvana Simons'en, Shirma Rouse's, Giovanca's, Tanja Kross's, enzovoort. Er zijn onevenredig veel negers als presentator van talkshows (Humberto Tan). Er zijn onevenredig veel negers als komieken (Jürgen Raymann's, Jandino). Enzovoort.
    En hadden we het oneveredig grote aantal negers in de gevangnis al genoemd? Oh ja ...
    En dan geldt er dus ook nog zoiets als de "Wet ven Behoud van Negers": met zoveel als zanger bij DWDD, talkshowpresentator, komiek, rapper, hiphopper, in de gevangenis enzovoort, zijn er doodgewoon geen negers meer over om te besturen.
    En dat is maar goed, ook, want van dat besturen maken de negers daar waar ze het wel doen: Afrika, Haïti, zo'n gigantische puinzooi dat iedereen die voorstelt om hier negers te laten besturen, volkomen van de pot gerukt is, en als een persoon met een gevaarlijke geestelijke afwijking opgesloten dient te worden. In Frankrijk en Italië lopen ze ("sociaal-democraten") nog gewoon los rond en zijn er dus allebei één negerbestuurder, die dus allebei hetzelfde beleid voeren: de import van nog meer negers.
    Tja ...
    Natuurlijk vindt je dit soort beschuldigingen van succesnegers ook in Amerika:


Uit: De Volkskrant, 28-02-2015, door Ronald Veldhuizen

In Amerikaanse gevangenissen zitten nu meer donkere mannen opgesloten dan er in 1850 slaaf waren

Wat werd onlangs beweerd? In Amerikaanse gevangenissen zitten nu meer donkere mannen opgesloten dan er in 1850 slaaf waren. Wat zegt de zoutkorrelcheck? Bij sommige cijfers hoort een bijsluiter.


Keiharde feiten. Daarmee kwam zanger John Legend opeens aanzetten na het winnen van zijn Oscar voor de Martin Luther King-film Selma. ... nam Legend het woord: 'Meer zwarte mannen zitten vandaag in het gevangenissysteem dan dat er in 1850 gebukt gingen onder slavernij.'    ...
    1850 is lang geleden, maar gelukkig hebben we de cijfers nog. Want 1850 is ook het jaar waarin de Verenigde Staten voor het eerst officieel slaven meenamen in de tienjaarlijkse volkstelling. In die tijd waren er ruim 3 miljoen slaven, blijkt uit openbare documenten op de website census.gov. Daarvan waren er 872.924 mannelijke slaven van 16 jaar en ouder.
    Dan de mannen in de gevangenis. De cijfers, die op de Amerikaanse overheidswebsite van justitiestatistieken staan, zijn versplinterd. In de VS bestaan aparte registers voor de staatsgevangenis, de sherrifsbajes, voorarrest en proeftijd. Bij elkaar opgeteld komen we uit op 1,7 miljoen donkere mannen die op de een of andere manier vastzitten. Twee keer zoveel als er slaaf waren in 1850.   
    Legends uitspraak klopt dus. ...


Red.:   Vermoedelijk is die Legend een creool en dan dus ook neger, want het gaaa natuurlijk niet om de absolute cijfers, maar de relatieve. Zelfs de Volkskrant beseft dat:
  Een kleine, maar belangrijke kanttekening: in 1850 woonden er 1,8 miljoen zwarte mannen in de VS, inclusief kinderen. Van hen was 88 procent slaaf. In 2013 waren er 21,5 miljoen zwarte mannen in de VS, inclusief kinderen. 8 procent van hen zit nu in de cel.
    Kortom: de situatie is nu beter dan toen ...

Heel veel beter dan toen, dus.
    Maar daarna gaat het meteen fout, ook bij de Volkskrant:
  ... al krijgen donkere mensen vergeleken bij blanken nog altijd minder kansen. Een punt dat Legend terecht maakte.

Een absolute leugen. Donkere mensen worden bevoordeeld bij het uitdelen van kansen, met speciale plaatsen in het onderwijs voor hen vrijgehouden, maar de creolen presteren gewoon niet beter. Niet alleen in Amerika, maar over de hele wereld. Met als extra bewijs dat de slechtse prestaties daar gehaald worden waar ze totaal niet onderdrukt worden: Afrika.
    Joop.nl is en blijft een geweldige bron van dit vermaak:


Uit: Joop.nl, 04-03-2015.

Politie Ferguson is racistisch

Onderzoek Amerikaanse Justitie vernietigend


Een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie naar het doodschieten van de 18-jarige Michael Brown in Ferguson bevestigt dat 'racistische praktijken' bij de politie in Ferguson geregeld voorkomen.
    Het rapport, dat de periode 2011 tot 2014 onderzoekt ... Uit het onderzoek blijkt dat zwarte Amerikanen in Ferguson veel vaker slachtoffer zijn van politiegeweld dan je op grond van hun aandeel in de totale bevolking zou verwachten. ...


Red.:   Conclusie: zwarte Amerikanen gedragen zich veel vaker op een manier die politie-reactie uitlokt dan de rest van de Amerikaanse bevolking. De meest "gematigde" vormen daarvan staan op podium, en noemen zich "rapper". Taal en gedrag: type "beest". De rest draagt pistolen en zit in gangs.
    Wil je een ander zwart maken? Beschuldig hem/haar dan van racisme. Ook in de politiek:


Uit: De Volkskrant, 21-04-2015, van correspondent Arie Elshout

Waarom stelt Amerikaanse Senaat de benoeming van aspirant-minister Lynch zo lang uit?

Zwarte vrouw op Justitie in de wacht


Loretta Lynch moet een van de machtigste vrouwen in Amerika worden. Obama heeft haar voorgedragen als zijn nieuwe minister van Justitie, de eerste zwarte vrouw op die post. Niemand twijfelt aan haar geschiktheid voor deze topbaan.
    Ze heeft als New Yorkse aanklager jacht gemaakt op terroristen en straatbendes, wordt vertrouwd door de zwarte burgerrechtenbeweging en geniet veel aanzien bij de politievakbonden, die haar eerlijk en effectief noemen. Alleen maar plussen, zegt de president.
    Toch kan Lynch niet aan de slag. Zij wacht nu al meer dan 160 dagen op de bevestiging van haar benoeming door de Senaat. Een record. Zijn het alleen maar cynische politieke spelletjes die hier gespeeld worden of heeft haar huidskleur iets te maken met de vertraging?    ...


Red.:   Natuurlijk zijn er cynische politieke spelletjes in het spel. Ten eerste van die ene partij die de benoeming tegenhoudt, en ten tweede van de partij die de benoeming wil doordrukken. Allebei spelen ze in Amerika deze cynische spelletjes. Maar één partij heeft daar een smerig spelletje aan toegevoegd:
  Tussentitel: Loretta Lynch is gevraagd achter in de bus plaats te nemen als het gaat om de agenda van de Senaat - Senator Richard Durbin, Democraat uit Illinois

Het bekende "Seker omdat iek soewart ben ..."-spelletje.
    En kenmerkend geval vanuit de onderbuik van het internet:


Uit: GeenStijl.nl, 30-06-2015, door Pritt Stift uitleg of detail

Politie vordert IP's van reaguurders om grapjesOfficieelPost van de politie! Een dikke vette vordering/machtiging/bevel van het Arrondissementsparket Amsterdam en een echte officier van justitie. Of GeenStijl even naam, adres, woonplaats alsook historische gegevens en ip-adressen van een drietal reaguurders wil overhandigen. Deze reaguurders zouden zich nogal misdragen hebben in de comments en zijn daarom de sjaak wat betreft als omschreven in artikel 67, eerste lid van het Wetboek van Strafvordering en artikel 126nd Wetboek van Strafvordering. Het gaat om de drie bovenstaande comments uit 2013 en 2014 van de heren/dames __dictatuur, Ommezwaai en RexMundi (linkjes naar desbetreffende comments, onder de topics). ...


Red.:    Zoals u ziet: bloedecht antineger racisme. Aangekaart vanwege:
  Ons uitvoerige antwoord aan de Politie en de beroemde OvJ Paul Velleman

De man die cartoonist Gregorius Nekschot van zijn bed liet lichten, en het niet nodig vond om homofobe uitspraken van moslims te vervolgen. Een reli-NSB'er.
    Ondertussen gaat de stroom "bevoordeelde negers met rassenhaat" ook gewoon door - eerst het "bevoordeelde neger":


Uit: Joop.nl, 18-07-2015. uitleg of detail

...

In de Volkskrant van dit weekend staat een mooi interview met zangeres Shirma Rouse. De jazz-zangeres, die we kennen als kandidaat in The Voice of Holland, maar ook als graag geziene gast aan tafel bij De Wereld Draait Door, gaf afgelopen maand eindelijk die langverwachte show op North Sea Jazz.  ...


Red.:   Een bevoordeling die doorgedreven wordt tot in het absurde:
  Ik was een achtergrondzangeres, en ik deed vooral soul. Daarom vonden veel mensen het ook raar dat ik in The Passion stond. Ze zeiden: 'We zagen het vuur niet in je.' Maar ja, dat was een rol. Een toneelstuk. Ik speelde Maria, niet Shirma. Dat werd niet begrepen.'

Ze werd gevraagd omdat ze een zwarte was, en faalde in de niet-passende en discriminerende uitleg of detail rol. Volgend jaar is Jezus een swingende zwarte, de neigingen van de politieke-correctheid volgende ...
    Nu de beschuldigingen:


Uit: De Volkskrant, 18-07-2015, door Robert van Gijssel

Shirma pakt haar shine

Shirma Rouse stapte dit jaar definitief op de voorgrond ...


... als de recente Antilliaanse onrust ter sprake komt, na de gewelddadige dood van de Arubaan Mitch Henriquez, slaat ze hard met de platte hand op tafel en stuitert de tosti hamkaas bijna van het bordje. 'In Nederland word ik tot op de dag van vandaag gediscrimineerd. Dat kán toch niet?'    ...
    ... 'Weet je: je moest eens weten in welke bochten ik me heb gewrongen om in Nederland iedereen tevreden te houden. Terwijl ik mijn muzikale 'ik' helemaal geen ruimte gaf. Ik dacht: iedereen kent me nu eenmaal als die leuke achtergrondzangeres.'

Was dat een typisch Nederlands probleem dan?
'Volgens mij vinden Nederlanders het moeilijk iets anders in je te zien, als ze je al een rol hebben toebedeeld. Ja, volgens mij is dat typisch Nederlands. Kaderen. En als je bent gekaderd, moet je vooral in het hokje blijven. ...
...
Ben je als Antilliaanse Nederlander geschrokken van de onrust na de dood van Mitch Henriquez in Den Haag?
'Enorm, iedereen in de gemeenschap praat erover, de hele dag.'

Word je dan boos, woedend, of ben je meer iemand die denkt: laten we nu maar eens rustig dat onderzoek afwachten?
'Ik leef op het moment vooral in onbegrip. Hoe kan het dat zo veel mensen nodig zijn geweest om iemand in bedwang te houden? Ik heb liever dat er feiten boven tafel komen dan dat er ramen worden ingegooid.'

Voel je je dan ineens weer meer Antilliaans dan Nederlander?
'Absoluut niet. Ik ben Shirma, niet mijn afkomst of mijn kleur. Als het een Nederlander was overkomen, was ik net zo ongerust geweest. Maar ik weet wel dat je kleur in Nederland verschil maakt, en beïnvloedt hoe mensen met je omgaan.'

Echt?
'Honderd procent. Ik maak het constant mee. Wil je voorbeelden? Ik rij met een vriendin mee, zij heeft een heel mooie auto. Ineens wordt ze van de weg gehaald. Hebben ze mij in die auto zien zitten. Nog één? Ik ga naar een groot popfestival in België. Met mijn accreditatie, ik ga parkeren. Word ik uit de rij gehaald. Wat ik precies kom doen? Volgende. Ik ga op de stoep aan de kant voor een fietser, die dus op de stoep fietst. Hoor ik hem achter me zeggen: 'Ga dan opzij, kankernegerin.'


Red.:   Dit nadat ze zichelf net uitvoerig gepresentreerd heeft als een 'goed mens':
   Een schat van een vrouw? Ja, dat vindt ze zelf eigenlijk ook. 'Ik kan het iedereen aanraden: leren van jezelf te houden. Ik geloof wel dat ik kan zeggen dat ik een goed mens ben.'

Alle creolen zijn fantastische mensen, die slechts één probleem hebben: ze moeten de remmende invloed van de Nederlanders van zich afschudeen (in Amerika zijn dat de blanke Amerikanen, enzovoort).
    En daar is Joop.nl het van harte mee eens. Wat zeggen we: Joop.nl is de voornaamste promotor van die gedachte uitleg of detail : zwarten zijn prachtige mensen, en blanken of witten zijn nare racisten:


Uit: Joop.nl, 18-07-2015. uitleg of detail

Volkskrant-journalist 'ontdekt' discriminatie

Journalist verbaasd dat zangeres Shirma Rouse zeker elke twee weken wordt gediscrimineerd en te horen krijgt: 'Ga dan opzij, kankernegerin'


In de Volkskrant van dit weekend staat een mooi interview met zangeres Shirma Rouse. ... In de Volkskrant doet ze een boekje open over de discriminatie waar ze, ondanks de bekendheid die ze geniet, vaak mee te maken krijgt.
    Volkskrant-journalist Robert van Gijssel vraagt Rouse, die afkomstig is uit Curaçao en Sint Eustatius, of ze als Antilliaanse Nederlander geschrokken is van de dood van Mitch Henriquez, die onlangs door politiegeweld om het leven kwam. Ook wil hij van haar weten of ze zich dan weer meer Antilliaans dan Nederlander voelt.
    In het gesprek dat volgt toont de journalist zich verbaasd over de hoeveelheid discriminatie en racisme waar Rouse regelmatig mee te maken heeft.


Red.:   Gevolgd door een schermafdruk van een stukje van het interview om te benadrukken hoe ernstig de zaak wel niet is dat dat je bang moet zijn dat de Volkskrant de betreffende tekst uit haar archief verwijdert, iets dat bij Joop.nl de normaalste gang van zaken is, als ze weer eens onterechte beschuldingen hebben geuit.
    Van een paar dagen later, weer een aflevering van de meest frequente bijdrager aan de racisme-beschuldigingen in Nederland:


Uit: Joop.nl, 22-07-2015, door Quinsy Gario - Dichter/kunstenaar uitleg of detail

Het privilege om weg te kijken

Juist dat wegkijken maakt het mogelijk dat de voorzitter van de Nationale Wetenschapsagenda kan beweren dat we in Nederland geen omvangrijke geschiedenis hebben van geweld tegen een specifiek rasRed.:   Dat 'privilege' is een afkorting van "witte privilege", een begrip dat Quinsy dus heeft overgenomen van de zwarte verbale terroristen in Amerika. Wat volgens hen een afkorting is van "Zwarten doen het minder goed dan blanken dus zijn blanken racisten", maar wat in werkelijkheid een afkorting is van "Zwarten schrijven hun sociale disfunctioneren toe aan blanken en zijn dus racisten".
    Overigens: die onderkop maakt het racisme ook in één keer duidelijk, want die voorzitter van de Nationale Wetenschapsagenda is "terrorisme-expert" Beatrice de Graaf, en die is alom bekend bij betere waarnemers als een kip zonder kop, en net zo zeer "Nederland" als Quinsy Gario dat zelf is. Met deze toevoeging dat ze in dit geval strikt genomen ook gelijk heeft, geheel toevallig, omdat "Nederland" het soort geweld dat Gario het natuurlijk wil toeschrijven: "het afbeulen van creolen", altijd in gelijke mate heeft uitgedeeld aan alle rassen: creolen, javanen, hindoestanen, blanken enzovoort: allemaal moesten ze afgebeuld voor het "Nederland" dat de creolen heeft afgebeuld: de rijken. Zeg maar: de grachtengordel (die letterlijk gebouwd is met het geld verdient met het afbeulen van genoemde groepen, inclusief de blanke Nederlanders).
    Maar mogelijkerwijs door het tegenvuur dat hij al heeft gekregen, zoekt Quinsy dus zijn toevlucht in Amerika:
  De witte, eenentwintigjarige, confederale vlag liefhebber, Dylan Roof had namelijk 9 zwarte kerkgangers, waaronder een staatssenator, van het leven beroofd. ...

En tot leugens met betrekking tot andere groepen:
  De Molukkers, die namens Nederland hadden gevochten in de onafhankelijkheidsstrijd, werden bij aankomst gehuisvest in voormalige concentratiekampen.

Molukkers werden gewone huizen aangeboden maar daar wilden ze niet in want dat zou betekenen dat ze bleven en ze wilden beslist teruggaan.
    Om vervolgens de eigen gratis van de Nederlanders gekregen huizen zonder ooit gewerkt te hebben in bek te kijken:
  Ook de huisvesting van Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders in de Bijlmer... liet veel te wensen over.

De Bijlmer werd net als alle andere wijken die eerder normaal bewoond werden door Nederlanders en fatsoenlijke wijken waren toen de Nederlanders er woonden, uitgewoond en tot getto gemaakt door de gekleurde immigraten. In de Bijlmer voornamelijk de creolen.
    Ook dit artikel is dus een uitgebreide omkering van de werkelijkheid: Nederlanders hebben aan de allochtone immigranten grote hoeveelheden welvaart, huizen, uitkeringen, opleidingen, en dergelijke geschonken, en als antwoord is er in allochtone en politiek-correcte kringen geleidelijk maar steeds sneller opgeschoven naar het standpunt dat Nederlanbders verantwordelijk zijn voor de nog steeds relaitef zwakke sociale positie van allochtonen en dus racisten zijn. In dit standpunt gesteund door de politiek-correcten van Nederlandse afkomst.
    Het is een gevaarlijke vorm van extremisme en racisme, omdat ze natuurlijk met graagte wordt overgenomen door alle andere allochtonen. Waaronder nog erger extremisten zoals bijvoorbeeld deze gevallen bekend van reacties bij Joop.nl:
  Bilal Kisri, vr 24 juli 2015 08:40
Toch geeft het stuk van Han te denken Quincy. Hij spreekt niet over het privilege om weg te kijken maar over de noodzaak ervan. Het aankijken van racisme werkt het racisme volgens hem alleen maar in de hand. Anders gezegd: we zijn gelijk zolang de ongelijkheid maar niet wordt benoemd. Als je dus vanuit zijn redenering over een wit privilege wil spreken dan lijkt het mij dat het een wit privilege is om als een soort soevereine norm te fungeren voor de maatschappelijke gelijkheid. De aantasting van die norm betekent onmiddellijk ook de ontwrichting van de maatschappij.
    Nou, als dat het geval is dan bevestigd hij m.i. ook jouw stelling: namelijk, dat het racisme institutioneel is. Ach, niet voor niets zei die Ma-Pima Fortuyn dat we juridisch wel gelijk zijn maar dat dit historisch-cultureel niet zo is. Leer daarvan broer, léér dáár-ván! En al wel helemaal gegeven het feit dat je, je juist tegen DAT heilige huisje hebt gekeerd waarin de sociaal-politieke verbeelding van de soevereine witte goedheilige norm die niet alleen de gelijkheid van de grappige zwarte mens moet vormgeven, maar zeker ook van die enge zandkleurige Mediterrane mens, in alle geuren en kleuren wordt uitgebeeld. Han heeft gelijk broer: je bent heel gevaarlijk bezig om zo aan de racistische wortels van de maatschappij te zagen. De goede man spreekt alleen vanuit de beste intenties. En de eerlijkheid dwingt me toe te geven dat ik voel wat hij wilt zeggen man. Het komt niet uit een slecht hart.
    "So what?!," zo durf ik nu te mogen anticiperen op een mogelijke gedachte bij jou. "Zijn wijsheid is fucked-up en gewoon niet bevredigend daar waar het om gelijkheid gaat. Het is niets anders dan de goedheilige bevestiging van witte suprematie". Ik weet het broer, ik weet het...

Randall Snijders, vr 24 juli 2015 17:45 in reactie op Bilal Kisri
Ben nog steeds niet uitgelachen. 'Ma-Pima Fortuyn', die heeft me bijna doen stikken, hahaha!
    Thnx voor deze briljante uiteenzetting, brada!

De taal van het verbale terrorisme, dat bij iedere kleine aanleiding kan uitbarsten in fysiek terrorisme, zoals in Londen en Engeland in 2011 uitleg of detail en in Nederland in de Schilderswijk in 2015.
    En uit dezelfde tijd:


Uit: Joop.nl, 20-07-2015. uitleg of detail

Zo ziet privilege er uit

Een onderschat fenomeen prachtig gevisualiseerd


Wat betekent het precies om geprivilegieerd te zijn? Iedereen kan bedenken dat zolang er mensen zijn die elke dag 35 kilometer moeten lopen voor drinkwater, het een privilege is om een kraan met stromend water in je huis te hebben. Maar hoe zit het met privileges binnen rijke westerse landen? Wie zijn er hier bevoorrecht?    ...
    Om dat duidelijk te maken werd een groep van tien mensen aan een test onderworpen. Aan het begin van de test staan ze hand in hand op een rij. Vervolgens krijgen ze 35 vragen, zoals:


Red.:   Bevoorrecht zijn natuurlijk de blanken, want ...:

  Ben je benieuwd naar de hele lijst? Die staat hier.

... dat lijstje is bedoeld om je positie te bepalen en dat 'staat hier' is dit:


Uit: buzzfeed.com, 04-07-2015, Daysha Edewi

What Is Privilege?
...

Daysha Edewi
BuzzFeed Motion Pictures Staff


Red.:   Een creoolse bron over privilege is hetzelfde als een creoolse bron over racisme: de schuld ligt bij de blanke. Dus dan stel je lijstje criteria op om te laten zien dat blanken racisten zijn, want hebbende 'privilege' (uit de selectie van Joop.nl):
  -Ben je ooit in je klas of op je werk de enige geweest van jouw ras, geslacht, sociaal-economische status, seksuele oriëntatie, zet dan een stap terug.
-Als je ooit gepest bent om iets wat je niet kan veranderen, zet dan een stap terug.
-Als je fouten kan maken zonder dat mensen die toerekenen aan je ras of geslacht, zet dan een stap vooruit.
-Als je je ooit ongemakkelijk hebt gevoeld over een grap of een statement over je ras, etniciteit, geslacht, uiterlijk of seksuele oriëntatie, maar je je te onveilig voelde om de confrontatie aan te gaan, zet dan een stap terug.

Daartussen staan een aantal vragen waarop zwarten notoir zwak scoren:
  -Als je weet dat je ouders in staat zijn je financieel te ondersteunen als jij het financieel zwaar hebt, zet dan een stap vooruit.
-Als je ouders universitair geschoold zijn, zet dan een stap vooruit.
-Als je ooit een baan hebt aangeboden gekregen via een vriend of een familielid, zet dan een stap vooruit.

Niet omdat ze gediscrimineerd worden, maar omdat ze doodgewoon niet mee kunnen komen op school en nog veel minder in hoger onderwijs. Zodat ze ook geen banen te verdelen hebbben. Ze verdelen wel onderling gunsten - van de soort: "Wie mag er in mijn hiphop-groepje meedoen?" En: "Wie mag er lid worden van mijn streetgang?"
    De uitkomst van het "Naar voren, naar achteren"-testje als de blanken vooraan staan en de zwarten achteraan: "Zwarten worden gediscrimineerd".
    Een paar reageerders hadden het door:
  Piet Maneo, di 21 juli 2015 00:50
Ben je wel eens alleen door je huidskleur beschuldigd van racisme? Zet dan een stap achteruit.
    Wordt er wel eens geimpliceerd dat je door je huidskleur verantwoordelijk bent voor de slavernij? Zet dan een stap achteruit.
    Heb je wel eens niet gesolliciteerd op een vacature omdat werd aangegeven dat andere etniciteiten of sexen toch de voorkeur kregen? Zet dan een stap achteruit.

Johan Stavers, ma 20 juli 2015 21:57
Als je zo'n sucker bent dat je aan zo'n video mee doet, neem dan 20 stappen terug.

Paddy Power, ma 20 juli 2015 21:55
Als blanke man schiet ik toch aardig in de min.

Sander VanderWal, ma 20 juli 2015 19:34
yes, -7. Ga ik door voor de vaatwasser?

Erik Millar, ma 20 juli 2015 18:51
Ik heb het hele lijstje eens bekeken (ik kom als blanke Nederlander toch gewoon uit op -4 overigens), maar het is nu niet echt een wetenschappelijk samengesteld lijstje dat een behoorlijke bias heeft.
    Leuk, maar er kunnen geen enkele conclusies aan verbonden worden.

Zwaar racisme, dit artikel. Zeer handig verborgen.
    Nog beter verborgen dan het racisme in het weer daarvoor staande artikel - inmiddels is dus volkomen duidelijk dat geen enkele zwarte op geen enkele uitspraak over blanken vertrouwd kan worden, en het lijkt eerder zo dat hoe gepriviligeerder de positie van de betrokken zwarte, de ernstiger de leugens en beschuldigingen.
    Soms komt het meteen uit:


Uit: Volkskrant.nl, 09-08-2015, ANP

Heracles twijfelt sterk aan 'apengeluiden'

Bij Heracles Almelo bestaat grote twijfel over de bewering van Roda JC-aanvaller Edwin Gyasi dat hij zaterdag door fans van zijn oude club racistisch is bejegend. Gyasi had een belangrijk aandeel in de 3-1-overwinning van de Limburgers en liet na afloop van het duel bij FOX Sports weten dat er vanuit het vak met Heracles-fans 'apengeluiden' waren gemaakt in zijn richting.
    Heracles verklaart zondag op de website zich niet te herkennen in de uitspraken van de donkere aanvaller. ,,Vanaf mijn plek heb ik niks meegekregen van hetgeen beweerd wordt. Ik heb niets vernomen van oerwoudgeluiden vanuit ons supportersvak'', meldde algemeen directeur Nico-Jan Hoogma, aanwezig bij het duel in Kerkrade.
    Ook veiligheidscoördinator Kris van der Elst weerlegt de beschuldiging: ,,Ook vanuit de commandopost zijn er geen signalen over het voorval binnengekomen.''
    Volgens Heracles bevestigen functionarissen van de club, die de gehele wedstrijd tussen het publiek in het uitvak aanwezig waren, dat er geen negatieve geluiden hebben geklonken.


Red.:   Nogmaals: alle beschuldigingen van racisme door creolen of moslims zijn onwaar, tot het tegendeel bewezen is. De klachten worden gedreven door de culturele nederlaag en de daaruit volgende haat uitleg of detail .
    Nog een geval van direct betrappen:


Uit: Volkskrant.nl, 09-08-2015, gastcolumn door Sebastien Valkenberg

Dacht u dat 'picnic' een onschuldig woordje was? Fout!

We zijn hard op weg een samenleving te creëren waarin je juist níet mag zeggen wat je wil, schrijft gastcolumnist Sebastien Valkenberg. 'Een mening zou weleens als kwetsend kunnen worden ervaren.'


...    Zo dacht u dat 'picnic' een onschuldig woordje was, met een prettige associatie? Fout, bleek deze week toen bekend werd dat een nieuwe online-supermarkt zo gaat heten. Potentiële klanten reageren verheugd, maar tot deze groep behoort niet Iwan Leeuwin, oud-fractievoorzitter van GroenLinks in Amsterdam Zuid-Oost. 'Picnic' is volgens hem racistisch. Het komt uit de Verenigde Staten en zou oorspronkelijk betekenen: 'pick a nigger'.
De suggestie: in 'picnic' klinken de racistische lynchpartijen van weleer door. Op deze manier krijgen de initiatiefnemers van de supermarkt de witte puntmuts van de Ku Klux Klan opgezet.    ...


Red.:   Het woord "picnic" is van origine een Frans woord dat niets van doen heeft met rassenvervolging uitleg of detail . Hier is de Iwan Leeuwin die erover liegt (Telegraaf.nl, 28-10-2014 uitleg of detail ):

Iwan Leeuwin is een (verbaal) agressieve en domme neger, die een onschuldige (blanke) instelling aaanvalt met Ku Klux Klan-achtige beschuldigingen op basis van wat andere kwaadaardige negers hem wijsgemaakt hebben en hij als kwaadaardige neger weer aan andere negers vertelt.
    Wat is waar de beschuldigingen van racisme vandaan komen.

Een neger vermoordt een blanke basisschoolleerling. Twee negers vermoorden een bejaard echtpaar. Er is een lange reeks van dit soort incidenten. Wat voor conclusies mag je daar uit trekken. De negers geven zelf het antwoord:


Uit: De Volkskrant, 05-10-2015, van verslggever Geerlof de Mooij

Zweden blijkt toch een heel stuk racistischer dan iedereen dacht

De studentenvereniging die donkere leden 'verkoopt' in een nagespeelde slavenveiling, de kunstenaar die een donkere activist als dood afbeeldt, de portier van een populaire nachtclub die een donkere bezoeker zonder reden molesteert - het zijn slechts 3 van de 67 incidenten die een VN-comité heeft opgenomen in een vandaag gepubliceerd rapport over racisme in Zweden. Het concludeert dat het toenemende racistisch geweld in het land 'een groot sociaal probleem' vormt.   ...
    De voorzitter van de werkgroep voor Mensen van Afrikaanse Afkomst, de Jamaicaanse Verene Shepherd ...


Red.:   Dus de conclusie omtrent de neger-incidenten: De racistische moordadige gewelddadigheid van negers vormt een groot sociaal probleem.
    Alle negers worden gediscrimineerd,  in Nederland of waar ook ter wereld (behalve daar waar ze de baas zijn, natuurlijk: in "succesregio" Afrika). Zo ook de halve neger Diana Matroos, die kennelijk iets op radio en/of televisie doet waar deze redactie nooit van op de hoogte is geraakt. Een baantje bij radio en/of televisie wat kennelijk heel minderwaardig is, want anders had Diana Matroos, halve neger, het niet gekregen. Net zols dat interview dat de Volkskrant met haar had wel bijzonder denigrerend moet zijn, want anders had Diana Matroos, halve neger, het niet gekregen. Dus even wat citaten uit dat interview om haar lijden  te illustreren - de kop slaan we even over - en we nemen de ondertitel van de webversie:


Uit: Volkskrant.nl, 03-11-2015, rubriek Nieuwsbreak, door Laura de Jong
...

Ik heb jarenlang m'n mond gehouden, maar ik ben wel degelijk gediscrimineerd, zegt RTL en BNR-presentatrice Diana Matroos vandaag in de Nieuwsbreak. 'Onder het mom van een grapje worden de vreselijkste dingen gezegd of gedaan.'


Red.:   Het meest schandelijke voorbeeld van de discriminatie van Diana Matroos, halve neger, heeft ondervonden stond in die weggelaten kop:
  Diana Matroos: 'Bij RTL legde een chef een handje pepernoten op mijn bureau'

Juist ja ...
    Overigens blijkt in de beantwoording op de eerste vraag van het interview waar deze gevoeligheid voor het Nederlandse "racisme" vandaan komt:
  U bent aanvoerder van de Kleurrijke top 100. Waarom is zo'n lijst belangrijk?
'Zo maak je mensen zichtbaar. Ik ben zelf een dochter van een witte moeder en een zwarte vader. Als ik vroeger als jong meisje een modeblad inkeek, kwam ik nergens voor. Ik kon me met niemand identificeren. ...

Deze mevrouw Diana Matroos, halve neger, was als kind al een racist. En dat komt overduidelijk niet van de blanke kant van haar afkomst, mar die van de negerheidse. Nu is het zo dat als blanke kinderen van zwakke vormen van dat soort gedrag, spreekt met van "aanleg tot racisme". Dus negerkinderen zijn zware racisten. Van geboorte.
    En dit mag ze in combinatie met de zwarte hetster Norhussen natuurlijk herhalen bij Pauw (04-11-2015).

Er komt daar waar het telt, in de openheid van het debat in de media, geen gelegenheid tot tegenspraak. Dus wordt de toon steeds schriller en de "argumenten" steeds sneuer:


Uit: De Volkskrant, 10-11-2015, door Laura de Jong

Witte mannen moeten luisteren

Mariam El Maslouhi, Anousha Nzume, Seada Nourhussen en Arzu Aslan werden afgelopen zaterdag in NRC Handelsblad geinterviewd ...


Red.:
   En ze zijn al meteen "af". Zelfs bij hun uiterst politiek-correcte volgers op twitter ging dit lampje brnden:
  Hoe kan er sprake zijn van een dialoog als 'witte mensen' alleen moeten luisteren? Is het niet juist goed als ze rol spelen in debat? Rutger Bregman @rcbregman op twitter

En ze worden erger  "af":
  Over Peter R. de Vries en Tanja Jess die op tv pleiten voor een ander uiterlijk van Zwarte Piet...
Arzu Aslan: 'Gevaarlijk. De juiste posities moeten worden bekeken door de juiste mensen. Je kunt pas werkelijk spreken van emancipatie als Zwarte Piet verandert omdat een zwarte zegt dat hij moet veranderen; anders is het een gunst van een witte.'

Over Film Zwart als Roet van Sunny Bergman...
Student toegepaste psychologie Mariam el Maslouhi: 'Het ging mij niet om de inhoud van de film, maar om wie het zegt: Sunny Bergman. Hoort een witte vrouw zo'n film te maken? Ze had ook haar privilege kunnen delen en de film door een zwarte filmer laten maken. Heeft ze niet gedaan. Ik wil haar alleen maar zeggen: jij bent hier geen slachtoffer van.'

En zijn ergr "af":
  Dat stuk over #blacktwitter zegt veel over dames in kwestie.Tegen racisme, maar sluiten mensen buiten obv huidskleur Sywert van Lienden @Sywert op twitter

Em worden nog erger:
  Over witte mannen...
Basisschoolleerkracht Arzu Aslan 'Ik ruik ze. Witte mannen van rond de 50 jaar, vaak linksig, met als handelsmerk antiracisme en anti-islamofobie - er is een heel clubje van op Twitter. Dat paternalisme! Ik heb tien keer liever een diehard racist.'
    Even later: 'Witte mannen, je moet ze bréken. Je moet laten zien dat je niet van ze onder de indruk bent.'

Riposte: "De gekleurde racisten, je moet ze breken. Je moet laten zien dat je niet van ze onder de indruk bent. Je moet gewoon tegen ze zeggen: het is hier echt te erg. Rot op terug naar je eigen cultuur. Met de tjoekie-tjoekie boot terug naar Takkie-Takkieland of met het vliegende tapijt terug naar het kalifaat".

Weer een geval van het bijna automatische fenomeen dat eigen racisme gepaard gaat met beschuldingen van racisme richting anderen, De blanken. En vice versa. We nemen dit geval direct over van Racisme. niet-blank uitleg of detail :


Uit: De Volkskrant, 31-12-2015, door Shantie Singh, bestuurskundige en auteur van de roman Vervoering.

Geef ons Nederland dat eruitziet als Nederland


Red.:   Ah, we gaan het hebben over "ons Nederland'. Dat betekent twee dingen: "De gekleurden zijn goed', en: "De Nederlanders zijn fout". Eerst het "De gekleurden zijn goed".
  Dit jaar werd bekend dat de prestigieuze P.C. Hooftprijs is toegekend aan Astrid Roemer. Voor het eerst gaat deze belangrijke literaire prijs naar een auteur uit het Caribische gebied.


Precies: "De gekleurden zijn goed".
    Dan:
  Ik weet waarom als ik het opiniestuk van Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing in Het Parool (13 november) lees over haar ervaringen als gastdocent op een middelbare school in Amsterdam-Zuidoost. Een 14-jarige leerlinge vertelt hoe haar stagebegeleider aangaf dat ze met haar Surinaamse accent later geen goede baan zal vinden.

Precies: "De blanken zijn fout".
    Oh ja, het ging over racisme. Van niet-blanken. Van gekleurden. Terug naar het begin van de rotzooi:
  Dit jaar werd bekend dat de prestigieuze P.C. Hooftprijs is toegekend aan Astrid Roemer. Voor het eerst gaat deze belangrijke literaire prijs naar een auteur uit het Caribische gebied.
    Wat doet het met mij?
    Ik voel me verrast, perplex, verwonderd, blij. Het geeft me het gevoel dat schrijvers met Caribische roots in het Nederlandse literaire landschap worden gezien, erkend en gewaardeerd.

Ze heeft voor de televisie gezeten, geobsedeerd door maar één ding: kleur. Kleur, kleur, kleur, kleur, kleur, kleur, kleur. Want anders ga je er geen stukken voor de krant over zitten schrijven.
   Nou ja, de rest is dan ook wel te raden: er moeten meer gekleurden op de televisie.
  Ik weet waarom als ik kijk naar Master of None, de pas gelanceerde serie op Netflix. De hoofdrol wordt gespeeld door Aziz Ansari, een Amerikaanse stand-upcomedian ...
    Ansari, die naast hoofdrolspeler ook een van de makers is, toont de diverse stadsmensen in New York van nu, zonder deze diversiteit ergens te benadrukken. Het is simpelweg een afspiegeling van de realiteit van het New York van nu.

Ha, prachtig! Gekleurd, dus prachtig! Maar lieverd, dat hebben we in Nederland toch ook ...? Jürgen Raymann. Jandino. En Humberto Tan is best ookwel grappig. Allemaal hartstikke gekleurd. En divers, dus. Wat heeft die Amerikaan dan wel dat Jürgen Raymann, Jandino, en Humberto Tan niet hebben:
  De hoofdrol wordt gespeeld door Aziz Ansari, een Amerikaanse stand-upcomedian en acteur van Zuid-Indiase afkomst. ...

Pardon ...?  Lezen we dit goed? Even doorlezen:
  Ansari speelt het personage Dev, net als Ansari een geboren Amerikaan van Zuid-Indiase afkomst.

Een Amerikaan van Zuid-Indiase afkomst.
    Hoe heette u ook weer, mevrouw? Shantie Singh, zei u? Is dat ook niet van Indiase afkomst?
    ...
    Met op de plaats van de puntjes en lange reeks vloeken en verwensingen. 
    Deze mevrouw beschuldigt ons van racisme, en blijkt het ergste soort racist denkbaar. Zwarten als Jürgen Raymann, Jandino, en Humberto Tan blijken doodgewoon niet te bestaan voor mevrouw de Brahmaan. Want dat het racisme in India zo virulent is, klopt helemaal met de rest van hun cultuur. Waarin ze zelfs elkaar als honden behandelen als ze toevallig de verkeerde naam dus afkomst hebben uitleg of detail .

En net als politieke-correctheid in zijn algemeen zijn de racisme-beschuldigingen een sterk progressief verschijnsel:


Uit: De Volkskrant, 28-05-2016, column door Jonathan van het Reve

De witte Adele

Tussentitel: Haar 'sound' past niet bij haar huiskleur, dat kan dus niet

Fans van Adele zijn racisten. Allemaal. Of nou ja, misschien niet allemaal, maar een groot gedeelte toch zeker. Ga maar na: ze houden dus wel van Adele, maar ze luisteren bijvoorbeeld nooit naar Anita Baker. Waarom niet? Twee soulzangeressen die vergelijkbaar klinken, namelijk zwart, maar Adele, die dus blank is en bovendien Brits, verkoopt veel meer platen. Dat is toch op zijn minst verdacht?
    Bovenstaande redenering is gelukkig niet van mij, maar van Stephin Merritt, een beroemde Canadese popmuzikant. Ik kende hem niet, dus toen ik dit voor het eerst las, dacht ik dat hij gewoon gek was. Dat is misschien ook wel zo, maar inmiddels weet ik dat zijn opmerkingen over Adele passen in een groot debat - vooral in Amerika - over 'cultural appropriation', ofwel culturele toe-eigening: het respectloze 'jatten' van andere culturen.     ...


Red.:   Die lui zijn gestoord. En dit is nog maar het begin:

  De glijdende schaal maakt het ingewikkeld: van evident stereotiepe mascottes tot bizarre twistpunten als 'cornrows', strak ingevlochten haar. (Dat is ontstaan omdat het praktisch is met kroeshaar, dus blanken verdienen dat kapsel niet zomaar - serieus.) En als je het omdraait, wordt het sowieso bizar. Want stel je voor dat witte mensen zouden protesteren tegen een donker iemand die zich te 'blank' gedraagt omdat hij countrymuziek maakt, of schaatst. Dat kan echt niet.

Met als ultieme uiting:
  Als blanke artiest zit je dus mooi klem: je wordt van racisme beschuldigd, en als je niet snapt waarom, bewijst dat je racisme.

De "projectie"- operator uit de reeks van 16 mogelijke logische verbindingen tussen twee uitspraken - er komt altijd "waar" of altijd "onwaar" uit, onafhankelijk van wat je zegt in de twee uitspraken.
    Waanzin.
    Letterlijk - een bewustzijn gevuld met wanen.
    Een standaardvorm:


Uit: Telegraaf.com, 15-12-2016. uitleg of detail

Agent boos om beschuldiging etnisch profileren

Opnieuw uit een politieagent zijn frustraties over beschuldigingen van racisme op sociale media. Wijkagent Dennis Schuring is boos nadat hij beschuldigd werd van etnisch profileren.
    Schuring beschrijft op Facebook, Twitter en Instagram hoe hij woensdagmorgen met zijn politiemotor voor een verkeerslicht stond en er voor zijn neus een vrouw door het rood liep. Toen ze niet reageerde op een vermaning wilde de agent de vrouw aanspreken.
    „Ik ging naast haar rijden en zei dat ze moest blijven staan. Ze bleef voor zich uitkijken en bleef doorlopen,” schrijft hij. Toen ze hem bleef negeren zette hij zijn motor half voor de vrouw. De vrouw stapte om hem heen waarop de agent de vrouw vastpakte en zei dat ze een bekeuring zou krijgen omdat ze door rood liep. „Je bent goed bezig, duidelijk etnisch aan het profileren,” was de reactie van de vrouw.    ...
    „De dame was van respectabele leeftijd en was onderweg naar haar werk. Ze was bloedserieus in haar opmerking over etnisch profileren en dat raakte mij. Ik werd er gewoon boos om. Een volwassen, verstandige vrouw die mij hiervan beschuldigde,” aldus de agent.    ...
    Eerder klom ook al agent Frank de Vetter uit Rijen in de pen om zijn frustraties van zich af te schrijven.


Red.:   Het enige nieuwe: dat het in de reguliere media staat. Bij GeenStijl waren al talloze filmpjes te zien geweest, vooral uit het openbaar vervoer omdat daar veel toeschouwers zijn, van negers die zich onhebbelijk gedragen en meten "Racisme!!!" brullen. Of krijsen want de helft is vrouw. Die zijn net zo onhebbelijk en onuitstaanbaar.

De hotpsot blijft natuurlijk Amerika. De volgende succes-neger met zijn verhaal (de Volkskrant, 20-04-2017, door Bor Beekman):
  Eindelijk ongelijk

Ineens doen films over zwarte Amerikanen het goed in de bioscopen. Hoe komt dat volgens Jordan Peele, de regisseur van de sociaal-satirische horrorhit Get Out?

...    De opzet van Get Out, summier samengevat: wit meisje neemt zwart vriendje voor het eerst mee naar landhuis van haar ruimdenkende familie.

En alle bijbehorende blanken zijn dus racisten. Net als alle overige blanken:
  'De film gaat over de Afrikaans-Amerikaanse ervaring en voor een groot deel over míjn Afrikaans-Amerikaanse ervaring. ...We verkeren voortdurend in situaties waarin we racisme ... ontwaren, zo voel ik het tenminste. Maar ons wordt verteld dat we iets zien wat er niet is. Dus dan ga je twijfelen: óf ik ben paranoïde, óf ze belazeren me. ...'

Natuurlijk weet je zeker dat dat racisme er is, wnat kijk maar:
  In Get Out heb je de witte oom die bij de kennismaking opmerkt dat hij Tiger Woods heeft ontmoet. Aardig bedoeld, maar pijnlijk.

'Ja ja! Die feestscène in de film maakt hier in Amerika echt iets los bij het publiek. Dat is het moment waarop je van de zwarte mensen en minderheden in het publiek zo'n instemmende giechel vol herkenning hoort. En ik stel me voor dat er ook wat mensen in de zaal zitten die denken: o mijn God, heb ík ooit zoiets gezegd?

Gunst, wat erg, hèèèèè ... Dat soort opmerkingen maken zwarten nou echt helemaal nooit als ze ergens in een groepje zitten en er komt een "a white honkey", pardon: een blanke, erbij ...
    En dat "racisme" geldt voor alle blanken:
  'Racisme is een monster dat niet enkel op de voor de hand liggende plekken opduikt, dat is het punt van Get Out. Als het over racisme gaat kom je in de Amerikaanse cultuur vaak uit bij de 'red states', bij zo'n stereotype van een wit persoon uit een van de zuidelijke staten. Niet dat ik nu ineens de progressieve elite in de schurkenrol wil duwen. Maar ik impliceer wel dat wij allemáál deel uitmaken van dit probleem.'

Samengevat (uit het begin):
  Toen hij zijn debuutfilm bedacht en schreef, gold er volgens Peele een taboe op het benoemen van racisme. 'In de eerste jaren van het Amerika van Obama leefde het gevoel, voor veel mensen, dat racisme voortaan iets uit het verleden was.

Natuurlijk was "racisme" toen niet voorbij. Want op hetzelfde moment dat "racisme" voorbij is. blijf je over met een zwaar onderpresterende zwarte etnie ...
     En dat moet je toch niet willen hè, een onderpresterende zwarte etnie ...
     Maar mensen als Obama en deze Peele doen het toch goed ...? Tja ... Die Obama is half-zwarte, en ...
  Hij heeft een witte moeder en een zwarte vader, die inmiddels is overleden en die hij zelden zag.

... ook Peele, en ...:

  ... een zwarte vader, die inmiddels is overleden en die hij zelden zag.

Gevolgd door een brullende lach!!! Allebei opgevoed door blanken!
    Oh ja, die Peele noemde ook nog feiten:
  Ik schreef het script vóór we te maken kregen met de moorden op Trayvon Martin, Michael Brown en Tamir Rice.

Die Trayvon Martin is niet vermoord, maar omgekomen toen hij een latino-buurtwacht aanviel. Zwarten zijn  levensgevaarlijk bij arrestatie, ze sproeien met kogels,, dus ook de politie neemt geen enkel risico.

Ook in Nederland. De politie staat in het donker te posten voor de deur van een Antiliaanse pistoolschutter annex overvallen, in de hoop hem op het moment dat hij naar buiten komt te kunen arresteren zonder dat hij in het rond gaat schieten en anderen verwondt of doodt. . Naar buiten komt een andere Antiliaan die de politie in de gauwigheid verwart met het doelwit: het is donker en zij zijn donker, hè. De andere Antilliaan loopt een schram op zijn hoofd op. De negers en Joop.nl brullen "RACISME!!!". We keren het script van Joop.nl (beschuldingen eerst, feiten die het weerspreken het laatst) om (Joop.nl, 31-10-2017, uitleg of detail ):
  Zwarte jongen (17) loopt hoofdwond op bij onterechte arrestatie

...    In een nieuwsbericht op hun website bevestigt de politie dat het incident heeft plaatsgevonden:
  De politie deed onderzoek dat al snel leidde naar een verdachte in Apeldoorn. Agenten in burger van de eenheid Rotterdam observeerden het huis waar de man verbleef. Die liet zich even in de deuropening zien, maar ging terug naar binnen. Omdat er meer mensen in de woning aanwezig waren en de agenten hen niet in gevaar wilden brengen, kozen ze ervoor te wachten tot de man naar buiten zou komen. Aan het einde van de middag leek dat te gebeuren. Aangezien er sprake was van een vuurwapengevaarlijke verdachte namen de agenten geen enkel risico. De man werd bij verrassing overmeesterd en tegen de grond gewerkt, waarbij hij licht gewond raakte aan zijn hoofd. De overmeesterde man bleek echter niet de verdachte, maar een 17-jarige jongen die ook in het huis verbleef. Hierop hield het team in de woning alsnog de verdachte man aan. De 17-jarige jongen werd direct vrijgelaten. De agenten hebben hem excuses aangeboden en uitgelegd waarom het team op deze manier heeft gehandeld.

Simpele feiten. Het commentaar van Joop.nl:
  Hoe het kan dat alsnog de verkeerde persoon werd gearresteerd, terwijl de daadwerkelijke verdachte zich even daarvoor nog had laten zien aan de politie, blijft onduidelijk. Woordvoerder Marjan Koert van de politie Rotterdam wilde niet verder reageren op vragen van Joop.nl.

Brullen van de lach!!! Al behandeld: het was donker en zij zijn donker.
    En dan komen de beschuldingen, gepaard gaande met "de dramatisch foto's" - of om preceis te zijn: eerst kwamen die beschuldingen:
 

Een jongen van 17 is zondag gewond geraakt bij een onterechte arrestatie in Apeldoorn. In een openbare post op Facebook deelt zijn zus Ruchaily Martina foto’s van zijn verwondingen, begeleid door de tekst:
  Ik heb heel lang gedacht dat de “blacklivesmatter” zich alleen in Amerika afspeelde. ...

Juist ja ... Een volkomem onschuldige schram op de kop van een kerel die in criminele kringen verkeerdt, en het wordt vergeleken met het (terecht) dooschieten van criminelen in Amerika, en wel omdat ze alle twee zwart zijn.
    Hoezo racisme?
    En dat wordt natuurlijk weer een hele neger-litanie:
  ... zich alleen in Amerika afspeelde. Nu maak ik van dichtbij mee dat het wel degelijk ook hier speelt en ik ben in shock. Mijn broertje van 17 jaar (54kilo) is vandaag onterecht neergeslagen door 4 politiemannen. Toen hij op de grond in de houdgreep lag, aangaf dat hij pijn had en voelde dat hij flauw ging vallen kreeg hij te horen dat die zich niet aan moest stellen. Eenmaal in de boeien in de undercoverpolitieauto kreeg hij te horen dat ze van de politie waren en dat ze de verkeerde hadden en werd hij vrijgelaten. Ik zit hier op de eerste hulp met mijn broertje in shock. En de politie denkt het goed te kunnen maken met een simpele vrijlating. Ik deel dit niet voor aandacht maar omdat ik het niet normaal vind dat wederom iemand met een donkere huidskleur de dupe is van dit systeem. 17 jaar! Kom op man.

Grappig hè, al die lamoryante details ... Dat 'de eerste hulp' bijvoorbeeld ...
    En Joop.nl geeft het natuurlijk alle mogelijke ruimte:
  Update woensdag 12.00 uur:
De jongen die door de politie met geweld werd aangehouden weerspreekt delen van de verklaring van de politie. In de Stentor verklaart hij:
  Ik verliet met een vriendin van me het huis, lopend. Op een gegeven moment merkte ik dat we achtervolgd werden, ik was bang dat we beroofd zouden worden. Ik zei nog tegen die vriendin, berg je telefoon maar even op. Het volgende moment werd ik bij mijn nek gepakt, en tegen de grond geduwd. Ik werd in een soort houdgreep vastgehouden, ik zei dat ik geen lucht meer kreeg. Maar ik kreeg te horen dat ik me niet moest aanstellen.

In het politiebericht staat dat de politie de situatie vervolgens uitlegde en excuses aanbood, maar daar heeft Stiven weinige van gemerkt:
  Ik werd geboeid in de auto gezet. En toen kregen ze denk ik via hun oortje te horen dat ze niet de goede hadden en werden mijn handboeien weer losgemaakt en kon ik uitstappen. Totdat dit persbericht naar buiten kwam wist ik niet waarom ze dit zo hebben gedaan. Ik heb ook geen excuses gekregen van de politie.

Hij baalt enorm van de situatie, zit met pijnklachten en begrijpt niet hoe de politie hem met de dader heeft kunnen verwarren:
  Ik heb hem wel eens gezien, ik was op bezoek in dat huis en daar was hij ook. Maar er is vreselijk veel verschil tussen mij en hem, hij heeft wel een donkere huidskleur maar we lijken helemaal niet op elkaar. Ik heb een heel ander postuur, ben slank, 55 kilo. Hoe hebben ze mij nou zo kunnen aanpakken? Dat de politie die mij zou moeten beschermen dit zo bij mij doet. Zij maken een fout, maar ik zit met de gevolgen. Ik heb er vannacht niet van geslapen, kan niet eten en mijn hele lijf doet nog pijn.

Tezamen met een link naar een club van zwartracisten en -fascisten:
  Een getuige bevestigt het verhaal van Stiven.

Een organisatie genaamd "controlaltdelete", die inderdaad zichzelf zou moeten opheffen, aangezien ze aansturen op etnische burgeroorlog . Net als Joop.nl.

Gunst, al een week niet gehoord dat alle blanken racisten zijn. De Volkskrant gaat er wat aan doen ():
  Dat iedereen gelijk is, daar trapt je baby al niet meer in

Maar daar kunnen social justice warriors best wel wat aan doen:

  Het is wetenschappelijk bewezen: kinderen zijn niet kleurenblind. Maar hoe zorg je er dan voor dat je witte kind geen radst wordt, vraagt Angela Wals zich af.

Kijk maar, wat social justice warriors er aan doen. Ze constateren dat "Alle witte kinderen worden racisten en de rest niet", en dus "Je moet witte kinderen hersenspoelen, en de rest niet".
    Fijn.
    En dat gaat Angela allemaal uitleggen:
  Mijn logica was tot voor kort: ik ben geen racist ...

Dat had ze gedacht ... Ze is wel degelijk een racist ... Een anti-blanke racist. Haar hele verhaal staat vol met ras.
   Intussen staart mijn bijna 3-jarige dochter uitgebreid naar alles wat voor haar afwijkend is. Dus ook naar het ingenieus ingevlochten kroeshaar van de buurvrouw in het vliegtuig: 'Mooie haartjes.' Of naar de lezende man met baard en in djellaba in de trein: 'Grappige meneer.' Peuterobservaties, maar niet zo kleurenblind als ik dacht dat kinderen zouden zijn.

Brullen van de lach!!! Stupiditeit moet eigenlijk wel samengaan met SJW-zijn, omdat ieder greintje gezond verstand er dodelijk voor is. Kijk maar naar dat kind. Of naar het zwarte kind in donker Afrika dat een blanke ziet.
   Als kinderen apengeluiden naar zwarte kinderen maken, zoals het neefje van een collega overkwam ...

Precies hetzelfde als de dochter met de man-in-djellaba: el,entaire associatieprocesse: zwraten komen niet in Naturalis, er zit een zwarte in elke reclame behalve in die van De Apenheul, Bush als chimpansee is leuk maar Obama als chimpansee is racisme, enzovoort: iedereen weet dta zwarten ergens op apen lijken, maar het is verboden daar over te praten. "Denk erom dat je niets zegt over de grote neus van tante Mien, hoor, Jantje ...".
   Je móét met witte kinderen over ras praten, lees ik steeds vaker.

Mevrouw Wals leest de verkeerde bladen ... De zichzelf feliciterende grachtengordelende en rabiaat poliitek-correcte bladen.
    Uh ... Dat zijn ze bijna allemaal ... En de andere leest mevrouw Wals natuurlijk niet. Dat zijn allemaal racisten en neonazi's.
   Vanaf ongeveer dezelfde leeftijd worden baby's ook steeds slechter in het zien van onderscheid binnen een etnische groep die ze niet goed kennen. Dit wordt het 'Other Race Effect' genoemd, het effect dus dat alle Chinezen op elkaar lijken.

Nee hoor. Dit is de werkelijkheid:
   Vanaf ongeveer dezelfde leeftijd worden Chinese baby's ook steeds slechter in het zien van onderscheid binnen een etnische groep die ze niet goed kennen. Dit wordt het 'Other Race Effect' genoemd, het effect dus dat alle blanken op elkaar lijken.

Allemaal racisten, die Chinezen ...
    Zoals al gezegd: SJW'ers zijn gespeend van iedere werkelijkheidszin en ieder geoel voor gezond verstand.
    Maar kan je het ze eigenlijk wel kwalijk nemen ...? Want ...
    'Kinderen hebben al vanaf heel jonge leeftijd sociale voorkeuren die gebaseerd zijn op huidskleur en etniciteit', zegt Mesman. In een onderzoek waarin ze 150 witte kinderen vroeg

... zelfs degenen die zich "onderzoeker" noemen  blijken social justice warriënde racisten te zijn.
    En na veel genavelstaar nog even dit:
   Ik werd weer bij de les gebracht door een gesprek in het zwembad met de moeder van twee bruine kinderen. ...
    ... Ook kreeg ze het idee dat haar tweeling op de kinderdagopvang nét iets strenger werd aangepakt dan de rest ...

Zou best kunnen. De dagelijkse praktijk heeft allang uitgewezen dat bruine kinderen net iets meer last hebben van ADHD-achtig gedrag ... En maak van 'iets meer' maar gerust "veel meer".
"    Maar ja, dat mag dus niet, hè ...Verschil tussen rassen.
    Ondertussen kunnen die zwarten best wel goed hardlopen, zingen, jazz spelen, enzovoort. En oh ja: "Kijk mij eens net zo blank zijn als de blanken"-spelen in televisie reclames en series. Net als Clive Huxtable dat zo goed kon ... (zoek maar op)


Naar Racisme , of site home .